.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Όργιο καταστολής στην Κυψέλη, προσαγωγές και συλλήψεις (Βίντεο από Κυψέλη & ΓΑΔΑ)


Την νύχτα του Σαββάτου 9 Μάη έγινε επίθεση των ΜΑΤ στην Κυψέλη, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου! Κυνήγησαν κόσμο στα στενά της περιοχής, ενώ έριξαν δακρυγόνα αρκετά χημικά.

Έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις ενώ τραυματίστηκαν δύο άτομα, Χωρίς κάποια σύσταση ή προειδοποίηση, η αστυνομία έσβησε τα φώτα της πλατείας και επιτέθηκε! Οι αστυνομικές δυνάμεις που επιστρατεύθηκαν στο σημείο ξεπέρασαν κατά πολύ τον αριθμό των ατόμων της πλατείας.

Μετά τις αναίτιες συλλήψεις και προσαγωγές πολιτών, λίγες δεκάδες συγγενείς και φίλοι τους άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.  Μόλις προσέγγισαν το κτίριο της ΓΑΔΑ, διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν εναντίον τους και άρχισαν να τους κλωτσούν, να τους χτυπούν και να τους βρίζουν (φαίνεται και σε βίντεο που ακολουθεί)

Το Σάββατο 9 Μάη στις 7:00μμ καλείται διαμαρτυρία στην πλατεία Αγίου Γεωργίου από συλλογικότητες και κατοίκους της περιοχής.

Τα βίντεο που ακολουθούν είναι από τις σελίδες «Μένουμε Ενεργοί» και «Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη»

 

 

Ξυλοδαρμοί και προσαγωγές από ΜΑΤ στην Κυψέλη

ΚΥΨΕΛΗ: Μέχρι στιγμής έχουμε πληροφορίες για τουλάχιστον 5 προσαγωγές και δύο τραυματισμένα άτομα. Οι ΔΕΛΤΑ που επιστρατεύθηκαν στο σημείο ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό των ατόμων της πλατείας.Τι φοβάται η κυβέρνηση; Με ποιανού εντολή επιτέθηκε η αστυνομία σε μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας; Τι θα ακολουθήσει; Κάθε βράδυ θα ξυλοκοπούνται πολίτες στις πλατείες;#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Friday, May 8, 2020

 

 

Επίθεση από ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, Κυψέλη

Απρόκλητη, βίαιη, ακροδεξιά επίθεση από ΜΑΤ και ΔΙΑΣ / ΔΕΛΤΑ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, σε κόσμο νεαρής ηλικίας κυρίως, που απλά καθόταν σε παγκάκια και πεζούλια πίνοντας κάτι, μιλώντας και τα λοιπά. Χωρίς καμία προειδοποίηση , αιτία ή αφορμή, κλείσανε τα φώτα και τα ΜΑΤ πνίξανε την πλατεία στα χημικά. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι μηχανές των ξεσαλωμένων Δελτάδων κυνηγώντας τον κόσμο στα στενά. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες προς την καμπάνια για ξυλοδαρμούς ανθρώπων έξω από τα σπίτια τους. Αλλά και για συλλήψεις – προσαγωγές στο σωρό.Παρακάτω βίντεο από βίαιες συλλήψεις στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Κυψέλης. . Το λέμε καθαρά. Το λέμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κυβέρνηση που τόσο καιρό δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση του ΕΣΥ δεν έχει καμιά δικαιολογία στα πλαίσια της πανδημίας και κυρίως δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ να πνίγει τις γειτονιές μας στα χημικά, να χτυπάει και να συλλαμβάνει τον κόσμο στις πλατείες. Ο λαός τήρησε και τηρεί τα μέτρα προστασίας. Η κυβέρνηση απλά προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες σε μας και να προωθήσει το έτσι κι αλλιώς γνωστό της σχέδιο να επιβάλλει τον αυταρχισμό και την καταστολή.Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο λαός σώζει τον λαό!

Posted by Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη on Friday, May 8, 2020

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο “Όργιο καταστολής στην Κυψέλη, προσαγωγές και συλλήψεις (Βίντεο από Κυψέλη & ΓΑΔΑ)

  1. Ragnarok

    ΑΝ το ελληνικό κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις της χώρας και οι φιλελέδικες/εθνικιστικές πολιτικές δυνάμεις ενδιαφέρονταν για την υγεία του κόσμου, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ένα ισχυρό και αποκλειστικά δημόσιο συστημα Υγείας και Πρόνοιας! Ομως, δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ, ούτε και ενδιαφέρονται για την υγεία του κόσμου!

    Το μόνο πράγμα που τους νοιάζει, για αυτό κυβερνούνκαι αυτό υπηρετούν, είναι Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ! Και ο λαός στα παπάρια τους! Για αυτό ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑ/ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Για αυτό και καταστέλλουν όλες τις δημόσιες συναθροίσεις. Το ελληνικό καπιταλιστικό έθνος/κράτος, οι φιλελέδικες και εθνικιστικές πολιτικές δυνάμεις της χώρα, μόνο δηλητήριο,καταστολή και θάνατο κερνούν νέους, γέρους, εργαζόμενους,ανέργους, ελευθερους επαγγελματίες.

    Reply
  2. Ανωνύμως

    Πολύ απλά -και πολύ επικίνδυνα- ο Κούλης, στήνει μεθοδικά σκηνικό που ωθεί τη νεολαία σε σύγκρουση θέλοντας να πάρει “ρεβανς” καταστολής για τον Δεκέμβρη του 08 και το κίνημα ενάντια στα μνημόνια, ενόψει του 5ου μνημονίου που έρχεται.
    Για το λόγο αυτό στοχοποιεί τη νεολαία και στέλνει τα ΜΑΤ στις πλατείες, για τον ίδιο λόγο δείχνει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως υποκινητή και για τον ίδιο λόγο στήνει το υποκριτικό μνημόσυνο για τα θύματα της Μαρφίν, χωρίς καμία αναφορά στις κλειδωμένες πόρτες που εγκλώβισαν τους ανθρώπους ούτε στις μαύρες δυνάμεις που έβαλαν τη φωτιά σε ένα κτήριο γεμάτο ανθρώπους και τις σχέσεις τους με τους κρατικούς μηχανισμούς που δεν έχουν ποτέ διερευνηθεί.

    Αν συνεχίσει να υποτιμά την δύναμη της οργής του λαού και να νομίζει ότι θα επιβάλει τη νέα χειρότερη φτώχεια με την ωμή καταστολή, οι μέρες του στα ύψη της εξουσίας είναι μετρημένες.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Οι ασχήμιες αστών – μικροαστών δεν αφορούν την νεολαία ούτε το εργατικό κίνημα. Στον κόσμα σας.

      Reply
      1. kokkiniotis

        Ανώνυμε, πάρε αν θες ένα ψευδώνυμο για μα μην απαντάς, ανώνυμος εσύ, ανώνυμα στο ανωνύμως. Φυσικά η έκκληση δεν απευθύνεται ειδικά σε σένα αλλά σε όλους τους ανώνυμους.

        Reply
      2. Ανωνύμως

        Ελπίζω αυτή τη φορά να μην λείπει από τη μάχη κανένα κομμάτι του κινήματος…

        … τελείωνα το σχόλιο μου αρχικά αλλά το έσβησα γιατί σκέφτηκα ότι άλλος είναι ο αντίπαλος.

        Η ελπίδα πεθαίνει μεν τελευταία, αλλά όλοι ξέρουμε ότι ό,τι καταφέρουμε θα είναι ξανά χωρίς τη συμμετοχή ενός σημαντικού κομματιού του κινήματος. Κρίμα γιατί θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά αν δεν επέλεγε πάντα το ρόλο της Κασσάνδρας των λαϊκών-εργατικών αγώνων.

        Reply
  3. Τάκης

    Προτείνω να επανακυκλοφορήσει το ΚΚΕ την εγκύκλιο,πρόσταγμα,ο καλός κνίτης,(βλέπε*Ανδρουλάκης,Δαμανάκη,Θεοδωρικάκος,και ουκ εστί τέλος)για την σωστή διαπαιδαγώγηση της νεολαίας,να είναι υπάκουοι,να μην ενοχλούν το σύστημα,και χάνει και το μαγαζί πελάτες.
    Τάκης

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.