.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Χαιρετισμός της Ταξικής Ενότητας στην ανοιχτή συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (Βίντεο)


Ως Ταξική Ενότητα χαιρετίζουμε τους δεκάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες που παραβρέθηκαν στην ανοιχτή συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων την Κυριακή 11/4.
Ένα χρόνο τώρα, και ενώ η υγειονομική κρίση καλπάζει, η Κυβέρνηση και όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας συνεχιζουν να τσακίζουν την εργατική τάξη, ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Με γνώμονα αυτό, διαμορφώνουν μια απάνθρωπη εργατική πραγματικότητα και την πιο σκληρή επίθεση, των τελευταίων χρόνων, σε εργατικά δικαιωματα και κατακτήσεις. Σε αυτή τη βάση, επαναφέρουν το αντεργατικό ν/σχέδιο Βρούτση-Χατζηδάκη, το οποίο μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς και την απόσπαση υπεραξίας. Ένα ν/σχέδιο στο οποίο οι εργατικοί αγώνες του προηγούμενου διαστήματος έβαλαν φρένο. Στην ουσία, τώρα, νομοθετείται η ήδη υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς εργασιακούς χώρους, ηια να μπορεί ανενόχλητο το Κεφάλαιο να τσακίζει την εργατική τάξη. Όλα αυτά τη στιγμή που οι τεχνολογικές δυνατότητες μπορούν να ρίξουν τον αναγκαίο χρόνο εργασίας στην παραγωγή και να γίνει πράξη η λιγότερη δουλειά και παράλληλα δουλειά για όλους/-ες, την αξιοποιούν ως όπλο για την άντληση πρόσθετης υπεραξίας, συμπιέζοντας την αξία της εργατικής δύναμης.
Συγκεκριμένα, το ν/σχέδιο προβλέπει:
– Γενίκευση της ευέλικτης εργασίας σε 50 ώρες/βδομάδα, που οδηγούν σε απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και κατάργηση της υπερεργασίας
– Περεταίρω εδραίωση των Ατομικών Συμβάσεως Εργασίας
– Εδραίωση της τηλεργασίας και των σπαστών ωαρίων
– Φακέλωμα, πλήρης έλεγχος και των Σωματείων
– Απαγόρευση απεργιών
ΩΣ ΕΔΩ!
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα βγουν μπροστά στον αγώνα ενάντια στη διάλυση των ζώων μας, στη φτώχεια, την πείνα και την εκμετάλλευση. Να μην τους χαρίσουμε τίποτα από αυτά που μας ανήκουν!
Να διεκδικήσουμε τώρα και όχι αύριο:
– 6ωρη/5ημερη δουλειά με αυξήσεις σε μισθούς
– Ανατροπή όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Την κρίση να πληρώσει το Κεφάλαιο!
– Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Καμία απόλυση/ Καμία μείωση μισθού.
– Καμία ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Αποκλειστικά δημόσια, κοινωνική ασφάλιση υποχρεωτική για όλους/-ες.
– Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.
– Επίδομα ανεργίας με πλήρη ασφάλιση για όλους/-ες για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
– Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας. Προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού. Άνοιγμα νέων ΜΕΘ.
Σε αυτό το πλαίσιο προτείνουμε:
1. Αντιπολεμικό- Αντιμιλιταριστικό- Αντιιμπεριαλιστικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 17/4 στις 12.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία. Οι εργαζόμενοι/-ες να πάρουν θέση ενάντια στο μετρό αύξησης της στρατιωτικής θητείας, στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και την ενίσχυση στρατού και αστυνομίας που φορτώνεται και αυτή στις δικές μας πλάτες. Ούτε 1€ σε Rafale, F-16 και φρεγάτες!
Λεφτά για υγεία, παιδεία, εργασία και κοινωνικές ανάγκες!
2. Την Πέμπτη 22/4 η πανυγειονομικη απεργία να γίνει πανεργατική υπόθεση με προκήρυξη 24ωρης απεργίας ενάντια στο αντεργατικό ν/σχέδιο Βρούτση- Χατζηδάκη και σε όλα τα αντεργατικά μέτρα.
3. Ταξικό απεργιακό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη.
4. Άμεσες Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα Σωματεία/Συνδικάτα/ Συλλόγους ώστε η οργάνωση και διεύρυνση του αγώνα να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Παρακάτω η τοποθέτηση του Ν. Ηλία, Γραμματέα Σωματείου Μετάλλου και μέλους της Ταξικής Ενότητας στη Συνέλευση του Ε.Κ.Ι. την Κυριακή 11/4.

Δημοσιεύτηκε από Ταξική Ενότητα Ιωαννίνων στις Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.