.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Υποψήφιος του ΚΚΕ εξομοιώνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ΧΑ! (Βίντεο)


Α.Κ.

Από ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι Χρυσή Αυγή και όλα τα ενδιάμεσα κόμματα, εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης! Αυτό δήλωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Μιχάλης Μιχαήλ, Αξιωματικός της Πυροσβεστικής εν αποστρατεία.

Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι ένα, ισχυρίστηκε μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ3 το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιούλη ενόψει των επερχόμενων εκλογών: Το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ την επόμενη μέρα. Το ΚΚΕ λέει στον ελληνικό λαό, να βγάλει συμπεράσματα, επαναλαμβάνει σε άλλο σημείο.

Δεν πρόκειται να μπούμε σε συζήτηση γύρω από το διακύβευμα των εκλογών ή το ποιος εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και ποιος όχι. Ας του εξηγήσει όμως κάποιος τη διαφορά που έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη Χρυσή Αυγή. Αυτές οι εξομοιώσεις της ΧΑ με άλλες οργανώσεις, μέτωπα, κόμματα, «κανονικοποιούν» τη ναζιστική συμμορία. Δηλώνουν -προφανώς αθέλητα- ότι δεν είναι δα και κάτι ακραίο, είναι σαν όλους τους άλλους.

Από την πλευρά μας ευχόμαστε στον υποψήφιο του ΚΚΕ, να μην του τύχει να αντιληφθεί ο ίδιος τη διαφορά. Με την παρατήρηση πάντως, ότι τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις δεν πέφτουν από τον ουρανό. Βρίσκουν και φυτρώνουν στο έδαφος της καλλιεργούμενης μισαλλοδοξίας, της διαχρονικής απαξίωσης και συκοφάντησης όσων αγωνιστών, οργανώσεων ή μετώπων ασκούν κριτική από αριστερά στο ΚΚΕ.

Δείτε την απαράδεκτη δήλωση στο 5’:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 52.38% ( 21
Συμμετοχές )



23 σχόλια στο “Υποψήφιος του ΚΚΕ εξομοιώνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ΧΑ! (Βίντεο)

  1. ΑΩ

    Δυο μέρες μετά η ΧΑ και άλλοι ακροδεξιοί τραμπούκοι εκτόνωσαν τη λύσσα τους στο περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -και όχι μόνο- στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
    Όταν μάλιστα πριν τις ευρωεκλογές συνέβει στον ίδιο δήμο το αντίστοιχο στο περίπτερο του ΚΚΕ, στη συγκέντρωσε που κάλεσε συμμετείχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι που τσουβαλιάζονται μαζί με τη ΧΑ από τον αλαζονικό υποψήφιο του ΚΚΕ.
    Η ζωή διαψεύδει την ολέθρια ισοπεδωτική γραμμή.

    “ΤΕ Αμπελοκήπων : Φασιστική επιδρομή σε εκλογικά περίπτερα στην πλατεία Επταλόφου”
    http://antarsya.gr/node/5419

    “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίθεση φασιστικής ομάδας σε μέλη του ΚΚΕ στη Μενεμένη”
    http://antarsya.gr/node/5260

    Reply
  2. pavel

    Αλήθεια, όλοι όσοι “ξεσηκώθηκαν” με εκείνο το ηλεκτρονικό αφισάκι για τη ΛΑΕ και το ΚΚΕ πριν από μερικές εβδομάδες, που είναι τώρα; Ήταν λαλίστατοι τότε πολλοί, εκατοντάδες σχόλια, επίθεση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη ν.Κ.Α., μεγάλη φασαρία… Τώρα που ένας υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ βάζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ίδιο τσουβάλι-και μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή δημόσια-με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, ακόμα και με τη Χ.Α. δεν βλέπω κάποια “ευαισθησία’ από μεριάς τους. Τώρα οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις δεν είναι “ενδοαριστερός εμφύλιος”, δεν αποτελούν παροξυσμό του σεχταρισμού, ούτε ακραία έκφραση τυχοδιωκτισμού μιας γραμμής…???

    Reply
  3. λαθραναγνώστης

    Παιδιά, να προσέχετε, γιατί “ακούτε φωνές”!

    Reply
    1. ΑΩ

      Το είπε ή δεν το είπε λαθραναγνώστα;
      Μα πάλι σχολιάζεις κάτι δεν διάβασες; Η βάρδια είναι μεγάλη και νυστάζεις;

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        “Ουκ έστιν Θεός”
        …….”είπεν ο άπιστος” (αυτό κόβεται)

        Reply
  4. Ηλέκτρα

    Με ευθύνη του ΚΚΕ, ο απόστρατος να ανακαλέσει δημόσια. Αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι έχει την πλήρη κάλυψη του ΚΚΕ και η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά σε αυτό.

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Αχχχχ!! Τώρα ταράχτηκα!
      Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταλογίζει στο ΚΚΕ “πλήρη ευθύνη”!
      ……μα υπάρχει κάποια στιγμή που να ΜΗΝ του καταλογίζει?

      Reply
      1. ΑΩ

        Πάρε αταράξ λαθραναγνώστα και γράψε επιτέλους κάτι πολιτικό

        Reply
  5. χουάν

    Eίναι ντροπή για το ΚΚΕ..ολόκληρος ο λόγος του είναι ρηχός.Και άλλα στελέχη του ΚΚΕ στην προσπάθεια τους να “ξεχωρίσουν” δεν διστάζουν να κάνουν τέτοια “τσουβαλιάσματα”. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να “τσουβαλιάσουν” τον εαυτό τους με την συστημική επίθεση σε κάθε αριστερή φωνή. Το πιο επικίνδυνο: “αντιιμπεριαλισμός” του Μιχαήλ μπάζει νερά και καταλήγει σε γραμμή υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας.
    Την ίδια ώρα ο κος Μιχαήλ δεν είναι κάποιο στέλεχος της “πίσω γραμμής”. Αντίθετα ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και γύρναγε ανά την Ελλάδα. Επίσης δεν είναι υποψήφιος σε καμία μικρή περιφέρεια (αλλά στη Β Θεσσαλονίκης) και δεν φιλοξενείται σε κάποιο μικρό κανάλι (αλλά στην ΕΡΤ3).

    Reply
  6. Γιώργος Λυγκουνάκης

    6.00: “Τα παιδιά μας δουλεύουνε με εργασιακές συνθήκες γαρέλας”. Όποιος δουλεύει σε γαρέλα ένοιωσε να εκπροσωπείται από τον εν λόγω κυριούλη.

    Reply
  7. ΚΟΜΠΑ

    Βέβαια το ΚΚΕ δεν κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες και όταν κάνει κριτική σε εσάς ο προσδιορισμός της ύπαρξης και της δράσης σας ακούει στο όνομα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ.
    Τι σημαίνει οπορτουνισμός όμως?
    “Με τον όρο οπορτουνισμό εννοούμε την τάση άρνησης των επαναστατικών αρχών του κομμουνιστικού κινήματος. Είναι αποτέλεσμα της επίδρασης και διείσδυσης της αστικής και μικροαστικής ιδεολογίας.” Άρα δηλαδή συνειδητά ή “ασυνείδητα” ένα οπορτουνιστικό ρεύμα κάνει σε ένα βαθμό τα χατήρια της αστικής ιδεολογίας άρα και τμήματος της αστικής τάξης τόσο με τις αναλύσεις και τη δράση του,όσο και με τον εγκλωβισμό αγωνιστών και την συκοφάντηση του ταξική κινήματος σε μόνιμη βάση.Συνεπώς μην πέφτετε από τα σύννεφα για πράγματα τα οποία είναι ήδη γνωστά εδώ και δεκαετίες.
    Τώρα για το αν η δήλωση είναι άστοχη θα συμφωνήσω και εγώ σε ένα βαθμό,χωρίς όμως να αναιρείται πως κατά την ανάλυση του ΚΚΕ και τον χαρακτηρισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως οπορτουνιστικού ρεύματος συμβαίνει αυτό που ανέφερα προηγούμενα.
    Όχι τίποτα άλλο απλά όσοι δεν έχουμε επιλεκτική μνήμη θυμόμαστε το πως ήσασταν εκλεκτοί συνδιαλεγόμενοι της απάτης που ακούει στο όνομα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άρα συστήνω ψυχραιμία,να ασχοληθείτε με κάτι ουσιαστικό και να πάψετε να κράζετε το ΚΚΕ για τα χάλια σας!

    Reply
    1. pavel

      Άκου ΚΟΜΠΑ:Για την επαναστατική αριστερά, και συγκεκριμένα για το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ΚΚΕ είναι ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΣ. Εκεί το κατατάσσουμε στις συνεδριακές μας αναλύσεις. Αυτό όμως 1. δεν σημαίνει ότι με το να το λες από το πρωί μέχρι το βράδυ έπεισες κανέναν, 2. δεν σημαίνει ότι μπορείς να κατατάξεις μια ρεφοσμιστική πολιτική δύναμη μαζί με τη ΝΔ ή ακόμα χειρόιτερα με τη Χ.Α. Γκέγκε;
      Από κει και πέρα και μεις δεν κρυβόμαστε πίσω από καμιά κουρτίνα, απ΄ ότι βλέπεις έχουμε μια σειρά άρθρα για την ρεφοσμιστική πολιτική σας που κάνουν-πολιτική όμως-κριτική, σκληρή μερικές φορές.

      Reply
  8. KOBA

    Βασικά έχετε μονίμως άρθρα για το ΚΚΕ και για τα του οίκου σας αναλώνεστε σε αερολογίες και φανφάρες,αυτό και μόνο λέει αρκετά pavel.
    Μας θεωρείτε και ρεφορμιστές και σεχταριστές (με όποια αντίθεση ενυπάρχει σε αυτούς τους δύο όρους αλλά το αφήνω εδώ γιατί είναι δύσκολες έννοιες για εσάς) ενώ παράλληλα αποζητάτε την από κοινού ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος και δεν μας απασχολεί σχεδόν καθόλου να έχουμε πολιτικά πάρε δώσε με πολιτικούς φορείς που έχουν κάνει επάγγελμα την κυβίστηση-όπως από το 12 και μετά.
    Τα πεπραγμένα του καθενός και το τι κάνει φαίνονται στην κοινωνία στα σωματεία,σε φορείς και συλλόγους εκεί όπου κρίνεται η συνέπεια και η φερεγγυότητα του καθενός.Και μάντεψε,παίρνετε πολύ κάτω από τη βάση.
    Βασικά κακώς σχολίασα και το λήγω εδώ,δεν έπιασες γρι απ’όσα ανέφερα παραπάνω.
    Καληνύχτα pavel!

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      “…στην κοινωνία, στα σωματεία, σε φορείς και συλλόγους”…

      Δλδ αυτά που η κοινωνία τα έχει εντελώς κλάσει, είναι πιο νεκρά ακόμη κι από τα κόμματα!!!

      Reply
      1. KOBA

        Σωστός ακριβώς αυτό το κλίμα ηττοπάθειας θέλει και ο κάθε αστός να πιστεύει ο μέσος πολίτης και εσύ το αναπαράγεις διάνα!
        Μόνο που έχουμε ένα μέτρο ποιοτικής διαφοράς:εκεί έξω υπάρχει ταξικό κίνημα με περιεχόμενο και προσανατολισμό και μια σπίθα στο στέρνο όλων όσων πιστεύουν στα ιδεώδη του κομμουνισμού και δεν πετάνε λευκή πετσέτα!
        Για αυτό ΚΚΕ τώρα,πάντα και παντού!

        Reply
    2. ΑΩ

      Καλά, αν εδώ είναι τόσο χάλια και έχει “μονίμως άρθρα για το ΚΚΕ και για τα του οίκου” μας, τότε γιατί σε καθημερινή 24ωρη βάση σχολιάζουν υπέρ του ΚΚΕ με λάσπη κατά του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τρεις τέσσερις υπογραφές (λαθραναγνώστης, ένας κλπ);
      Δεν έχουν άλλη απασχόληση ή πολύ απλά η αρθρογραφία της Παντιέρας σας πονάει και σας τσούζει;
      Το ερώτημα είναι άλλο: δεν έχει ολόκληρο Κόμμα να προτείνει κάτι στους αναγνώστες; Μόνο απολίτικα συνθήματα και ψευδολογία; Εκτός από τη διάλυση του ΝΑΡ, υπάρχει κάτι σύμφωνα με το ΚΚΕ για να ελπίζουν οι εργαζόμενοι ή μπα…
      Όσο για τη θεματολογία, φυσικά και είναι πιο πλούσια. Απλά εσείς σχολιάζεται σε συγκεκριμένα μπας και ξεφύγει καμιά ψήφος

      Reply
  9. Left G700

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ, ΜΑ ΚΑΙ ΝΑ Τ’ ΑΚΟΥΜΕ!

    Ο αρθρογράφος μάς προτείνει να βάλουμε τη βελόνα στο 5. Εκεί ακούγεται η εξής φράση (μέχρι το 5:05):

    […] από την αντιεξουσιαστική Αριστερά, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, μέχρι τη Χρυσή Αυγή […]

    Εγώ, όμως, που είμαι πονηρό παιδάκι, έψαξα και βρήκα όλη τη νοηματική ενότητα μέσα στην οποία εντάσσεται το παραπάνω επίμαχο σημείο. Αρχίζει από το 4:32, φτάνει μέχρι το 5:16 και είναι αυτή:

    Άρα, λοιπόν, ο λαός έχει κάθε όφελος να ψηφίσει το ΚΚΕ για να το έχει ισχυρό κοντά του, μέχρι να ανοίξει το δρόμο γι’ αυτό που λέει το ΚΚΕ Λαϊκή Εξουσία, για να γίνει [???] στον τόπο του. Κριτήριο ποιο πρέπει να είναι τώρα: Για μας, γιατί προηγουμένως το άνοιξα το θέμα στην αρχή, δύο πολιτικές θα κρίνει ο λαός. Και τις 7 Ιούλη. Δύο πολιτικές που τη μία πολιτική την εκφράζουνε όλα τα υπόλοιπα κόμματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από την αντιεξουσιαστική Αριστερά, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ μέχρι τη Χρυσή Αυγή, κι εκεί μέσα ό,τι άλλο χωράει, είτε παλιό είτε καινούργιο, αν και σήμερα παρουσιάζονται όλοι σαν καινούργιοι –είναι σαν καινούργιο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ, λες και [???] σ’ αυτό τον τόπο και ξαφνικά υπόσχονται στο λαό μέρες ευημερίας και ανάπτυξης.

    Τα συμπεράσματα δικά σας. Αλλά να μην είσαστε μοναχοφάηδες, που λέει κι ο Κατρούγκαλος. Να μου τα πείτε κι εμένα.

    Εντάξει; ;-) :-)

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Στο ονομα της δηθεν πολιτικης καθαροτητας και δηθεν μοναδικης δυναμης αγωνα (για την επομενη μερα, μπας και ξεχασουμε τους “αγωνες” του ΚΚΕ το προηγουμενο διαστημα, για να βγει το ΝΑΙ, για να κανουμε περιφρουριση στην Βουλη κτλ.) ΔΕΝ νομιμοποιειστε να βαζετε στο ιδιο τσουβαλι απο την ΝΔ, το Πασοκ και το Συριζα μεχρι την νεονζιστικη ΧΑ και δυναμεις της μαχητικης ανυποτακτης αριστερας. Ειναι τουλαχιστον αισχρο και προκλητικο για το συνολο των δυναμεων του αγωνα

      Reply
  10. Νίκος Ζαχαριάδης

    Παιδιά, επειδή το θέμα έχει παρερμηνευτεί, ο Υποψήφιος του ΚΚΕ δεν “εξίσωσε” την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την Χρυσή Αυγή γενικά και αόριστα, απλά επειδή το ΚΚΕ θεωρεί το ΑΝΤΑΡΣΎΑ Αστικό Κόμμα, έκανε αυτήν την, λανθασμένη και εύκολα παρερμηνεύσιμη, σύγκριση, προκειμένου να δείξει πως η Πολιτική του Κράτους δεν αλλάζει. ΠΡΟΦΑΝΏΣ και τα μέλη του ΑΝΤΑΡΣΎΑ δεν είναι Φασίστες, Δολοφόνοι και Εγκληματίες

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Και επίσης προφανώς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μια αντικαπιταλιστική κομμουνιστική συνεργασία αντίστοιχων πολιτικών δυνάμεων, και όχι ένα αστικό κομμα, όπως βλακωδώς λέει το ΚΚΕ.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ετσι είναι, αν έτσι σας αρέσει.
        Αλλιώς, πρέπει να αποδειχτεί.
        Και μέχρι σήμερα το στοίχημα στον μαζικό χώρο το κερδίζει το ΚΚΕ.
        Hic Rhodus….

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Έτσι είναι σου αρέσει δεν σου αρέσει. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μια συνεργασία κομμουνιστικών αντικαπιταλιστικών πολιτικών δυνάμεων. Αν αυτή η αλήθεια δεν σου αρέσει, δικό σου θέμα

  11. Νίκος Ζαχαριάδης

    Ήμουν αρκετά αντικειμενικός στο σχόλιό μου, αλλά το αν το ΑΝΤΑΡΣΎΑ είναι Συστημικό Κόμμα, ΟΧΙ από την άποψη των μελών του, αλλά επί της ουσίας φαίνεται όταν δεν έχει πρόγραμμα Σοσιαλιστικής Ανατροπής του Καπιταλισμού, όταν έχει θέσεις που βολεύουν το σύστημα και το αφήνουν να διεισδύσει σε κάθε καθαρό χώρο της οργάνωσης, αναφέρομαι στην ανοχή στα ναρκωτικά που βολεύουν κατά κύριο λόγο την Ασφάλεια, αλλά πέρα από αυτό, η συμπόρευση με καθαρά οπορτουνιστές συνιστώσες, όπως το ΣΕΚ που στήριξε ανοιχτά το Σοσιαλδημοκρατικό ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα ΕΑΑΚ ήταν χέρι χέρι με το ΣΥΡΙΖΑ κατά την άνοδό του. Και το να παραφράζεις την θέση του ΚΚΕ προκειμένου να κάνεις ανοιχτή επίθεση σε αυτό είναι καταρχήν ανήθικο και κατά δεύτερον κάτι που δεν τιμά ούτε τα λόγια σας, ο Οπορτουνισμός σας εδώ φαίνεται, γιατί εμείς τουλάχιστον ο,τι λέμε το στηρίζουμε και όταν λέμε κάτι λάθος το παραδεχόμαστε, εσείς δέκα χρόνια μετά ακόμα σπυράκια βγάζετε στην σκέψη της αυτοκριτικής, γι’αυτό σας λέμε οπορτούνες… Αλλά… ΑΥΤΟΊ ΕΊΣΤΕ

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.