.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Υγειονομικός σε αναστολή μιλάει στην Παντιέρα [Ηχ]


Εργαζόμενοι με μικροπρομήθεια στο Λαϊκό!Η υγειονομικός Δήμητρα Καγιάφα μιλάει στην Παντιέρα

Μία από τις χιλιάδες των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής, μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής 3 Απριλίου 2022 στην Παντιέρα για τις αιτίες και τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Υγείας αλλά και για τις συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι όπως και, φυσικά, οι οικογένειές τους, όσο διαρκεί το καθεστώς της αναστολής.

Η Δήμητρα Καγιάφα υπηρετεί ως υγειονομικός στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, στην 1η Υ.ΠΕ. της Αττικής, και μετράει ήδη επτά μήνες σε αναστολή.

Ακούστε στο ηχητικό που ακολουθεί την ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )



15 σχόλια στο “Υγειονομικός σε αναστολή μιλάει στην Παντιέρα [Ηχ]

  1. Ανώνυμος

    Τα μισά μέτρα της κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους όπως οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τα sms, τα πρόστιμα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα σκαναρίσματα εξευτελισμού και φυσικά οι αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους, μια χαρά δούλεψαν και πέτυχαν τον στόχο τους εντελώς αποτελεσματικά!

    Διαιρεσαν και κατακερμάτισαν/εξατομίκευσαν περαιτέρω την εργατική τάξη και τον λαό, προώθησαν περαιτέρω την πειθάρχηση και τον ψηφιακό χαφιεδισμό, προώθησαν περαιτέρω την ατομική ευθύνη και την ενοχή του “εσύ πλεμπαίε φταις για τους θανάτους”. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να φύγουν απο το προσκήνιο οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και η συνειδητά απάνθρωπη καπιταλιστική πολιτική της, πετώντας την μπάλα στο πόπολο.

    Οι καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις (κόμματα, ΜΜΕ, κλπ), δεξιές, ακροδεξιές, κεντρώες κλπ αποδέχθηκαν και προώθησαν αυτά τα μέτρα και την πολιτική λογική που τα διέπει. Το θέμα είναι γιατί αριστερές και κομμουνιστικές πολιτικές δυνάμεις αποδέχθησαν αυτά τα μέτρα ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. Διότι οκ, καποιο μονόστηλο εδώ, κάποια φράση σε μια ανακοίνωση απο κει, αποσπασματικά και δειλά ακουστηκαν. Αλλα έμπρακτα και στην προμετωπίδα του αγώνα, ποτέ δεν ετέθησαν! Για να μην θυμηθούμε πόσος κόσμος οργανωμένος ή/και ανένταχτος λοιδώρησε και τσουβάλιασε κάθε κριτική απέναντι σε αυτά τα μέτρα, με την θρησκευτική παράνοια και την ακροδεξιά παράνοια. Γιατί;

    Επιστημονισμός αντί της κριτικής επιστημονικής σκέψης; Τρόμος του “θα πεθάνουμε όλοι” αντί της ψυχραιμης πολιτικής σκέψης; Στρεβλή και αντιμαρξιστική τελικά κατανόηση του κράτους ως αυτό που ωφείλει να μας προστατεύει απο τον κακό εαυτό μας αλλά και ιτης καπιταλιστικής βοηματοδότησης του κοινωνικού;; Γιατί ο καπιταλισμός δεν νοηματοδοτεί μόνο το άτομο δια μέσω του ναρκισσισμού και του ατομισμού. Νοηματοδοτεί ΚΑΙ το κοινωνικό ως το συνολικό πεδίο όπου το καπιταλιστικά αλλοτριωμένο άτομο, οφείλει την υπακοή του στα όποια κελεύσματα όχι μόνο του κεφαλαίου, αλλά και του κράτους ε. Οπως και στα κελεύσματα της κρατικής αντίληψης για την επιστήμη με την υπακοή στους κρατικούς επιστήμονες προφεσσόρους έτσι; Ολα αυτά μαζί έπαιξαν τον ρόλο τους.

    Reply
    1. Δ. Κ.

      Πολύ εύστοχη η ανάλυση σας. Ετσι ειναι. Μας έφαγε η πολιτική ορθότητα, η καθοριζομενη από διορισμενους “ειδικους” και κυβερνητικά προγράμματα “για το καλό μας” και η μακρόχρονη πια αγωγή μας στα social media και την ψηφιακή καλή μας εικόνα και την πλασματικη κοινωνική αποδοχή της. Στο βωμό της “ατομικής ευθύνης” παραδώσαμε αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανταλλαξαμε με μη σταθερά και πολύ περιορισμενα “προνομια συμμόρφωσης”. Σαν Αφρικανοί ιθαγενεις, που τελικά όχι πολύ μακρυά στο παρελθόν, αντάλλαξαν τη γη και τα παιδιά τους για κάτι αστραφτερες μα ευτελείς χάντρες, με τους Ευρωπαίους “εκπολιτιστές”.
      Ο ιμπεριαλισμός στην αποθέωση του!

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Τα κατασταλτικά μέτρα όπως sms, πρόστιμα, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τα εξευτελιστικά σκαναρίσματα που συνεχίζονται κανονικότατα, επεβλήθησαν στο όνομα της αντιμετώπισης της επιδημίας και με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ την διαίρεση του λαού, την περαιτέρω διασπορά της ατομικής ευθύνης, την συντηρητικοποίηση του κόσμου, την πειθάρχηση της εργατικής τάξης και του υπόλοιπου λαού, το ξέπλυμα της κρατικής δολοφονικής πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων και στην περίθαλψη.. ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ!

    Αυτό ηθελε να πετύχει η κυβέρνηση και μέχρι στιγμής το έχει επιτύχει! Το γιατί τα καθεστωτικά κόμματα όλου του φάσματος από εθνικιστές μέχρι συριζαίους στηρίζουν ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ όλα τα παραπάνω μέτρα, είναι φανερό: ΕΙΝΑΙ με την πειθάρχηση, την εξατομίκευση και την παράλυση του λαού. για να περνάνε τα σχέδια του κεφαλαίου ακόμα πιο εύκολα. Οι κομμουνιστές όμως, ΓΙΑΤΙ δεν ζητούν την κατάργηση των σκαναρισμάτων του λαού μέσω πιστοποιητικού και την άρση αναστολής εργασίας λόγω μη εμβολιασμού;

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Το ταξικό κίνημα προχωράει σταθερά στους Νοσοκομειακούς, με πρώτες παρατάξεις ΔΗΠΑΚ & Ενωτικό και ξεπουπούλιασμα του ΠασοκοΚΙΝΑΛ.
    Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο, σίγουρα, ναι, και θάναι κόκκινος αυτή τη φορά!
    Και δεν πρέπει να υπάρχει αριστερός “αντιεμβολιαστικός”. Δεν καθαγιάζεται με τις διώξεις του αντιδραστικού κράτους. Το σωστό δεν παύει να είναι σωστό, επειδή εργαλειοποιείται από την Αντίδραση. Αλλο το ένα, άλλο το αλλο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Γιατί πρέπει να υπάρχει αριστερός ή κομμουνιστής που αποδέχεται άμεσα ή έμμεσα τα σκαναρίσματα, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τα σμσ και τα πρόστιμα όπως και τις απολύσεις ανεμβολίαστων; Δεν πρέπει να υπάρχει γιατί αυτή η πολιτική θέση και στάση που αποδέχεται όλα αυτά, είναι αντικομμουνιστική, σντιδιαλεκτική και κατά της κριτικής σκέψης.

      Και όμως, η μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών, των κομμουνιστών και των πολιτικών τους δυνάμεων, τα αποδέχεται όλα τα παραπάνω!!

      Συνεπώς, άσε αγαπητέ ανώνυμε την συγκηνισιακη πανούκλα του “θα μεθύσεις τον ήλιο και θα ναι κ κόκκινος ο ήλιος”! Δεν πρόκειται να μεθύσεις κανέναν ήλιο αν πας όπως πας! Εδώ θα είμαστε….

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Κακά ο άλλος από το ΚΚΕ, λέει πως θα μεθύσει τον ήλιο…. Αφού έχει δεχτεί αυτός και το ΚΚΕ δύο χρόνια τώρα, όλα τα πειθαρχικά μέτρα της κυβέρνησης και του κράτους του κεφαλαίου. Σκαναρίσματα, σμσ, πρόστιμα, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, διαχωρισμούς και προώθηση ατομικής ευθύνης στην πλεμπα για να ξεπλένεται η εθνικιστική ακροδεξιά κυβέρνηση της χώρας. Και θα μεθυσει τον κόκκινο ήλιο ο ανερματιστος…

        Καλά και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει δεύτερη φύση του την αβάντα στη ΝΔ….

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Ποιον ήλιο θα μεθύσεις φίλε του ΚΚΕ, όταν έχεις δεχθεί όλα τα κατασταλτικά μετρα ελέω αντιμετώπισης κοβιντ, με τα οποία κράτος, κυβέρνηση και κεφάλαιο προσπαθούν να επιτύχουν μια διαρκή πειθάρχηση εργατικής τάξης και λαού στις αξίες και τις πολιτικές τους;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Την άποψή σου απέρριψαν οι νοσοκομειακοί γιατροί εξ ίσου με την καθαρόαιμη συντηρητική (ΔΗΚΝΙ). Τα αποτελέσματα μιλάνε και είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης πάλης. Δεν ενδιαφέρουν τους μαχητές γιατρούς της πρώτης γραμμής για την Λαϊκή Υγεία οι δικομματικοί καυγάδες σας, νεο-φιλελέδες vs. “αντιεμβολιαστές”, για το πάπλωμα.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Πάλι μπάλα στην εξέδρα και ψέμα από τον ΚΚΕ μας. Τι σχέση έχει η απόρριψη των κατασταλτικών μέτρων της κυβέρνησης όπως οχ η απαγόρευση κυκλοφορίας, τα σμσ, τα πρόστιμα, τα εξευτελιστικά σκαναρίσματα και οι διαχωρισμοί του λαού, με το αντιεμβολιαστικο κίνημα του ακροδεξιού βόβολη; Καμία, αλλά το ΚΚΕ θέλει σώνει και ντα να τα τσουβαλιασει! Γιατί; Διότι το βολεύει κάτι τέτοιο! Αφού απεδέχθη όλα τα παραπάνω μέτρα που δεν είχαν κανένα υγειονομικό όφελος, είχαν όμως όφελος για το κεφάλαιο κ το κράτος! Και φαίνεται τώρα αυτό!

          Β. Όπως υπάρχει ο συντεχνιασμός στα δικαιώματα και λέγεται δικαιωματισμός, έτσι υπάρχει και ο πολύ παλιότερος συντεχνιασμός στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα! Κρατειστετο αυτό, διότι από αυτόν δεν έχει γλιτώσει κανένας εργατικός κλάδος. Ούτε οι υγειονομικοί. Διότι πολύ καλως οι υγειονομικοί αναδεικνύουν την ανάγκη δωρεάν, δημόσιας κ ποιοτικής περίθαλψης για όλους, όμως ο εγκλωβισμός τους στο πεδίο “περίθαλψη” και η ουσιαστική άρνηση τους να τοποθετηθούν έμπρακτα κ δημόσια για τα μη υγειονομικά, για τα κατασταλτικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τάχα για την αντιμετώπιση του κοβιντ, βγάζει μάτι!!!!

          Και δεν αναφέρομαι φυσικά στην ξεπετα του στυλ “βάλε ένα μπουλετ κατά της κατασταλτικής πολιτικής στο όνομα αντιμετώπισης του ιού που προωθεί η κυβέρνηση”, ούτε σε μια φράση σε μια δημόσια τοποθέτηση. Αυτά έγιναν. Αλλά ήταν ξεπέτα, για να μην μας πουν ότι δεν λέμε και για αυτά.

          Ούτε αναφέρομαι στον αγώνα κατά της απαγόρευσης διαδηλώσεων που και αυτός έγινε. Αναφέρομαι στην άρνηση όλων των κομμουνιστικών και αριστερών πολιτικών δυνάμεων στο να ανοίξουν μέτωπο εναντίον των σμσ, των προστίμων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Και τώρα, στην άρνηση τους να ανοίξουν μέτωπο κατά των εξευτελιστικων σκαναρισμάτων!! Πλάι στον αγώνα για δημόσιο, σοβαρο και ποιοτικό ΕΣΥ.

          Αυτά λέω αγαπητέ ΚΚΕ μου, κ μην πετάς μπάλα στην εξέδρα γράφοντας ψέματα και τσουβαλιαζοντας!

    3. unitat

      Και στα δύο χρόνια κορωνοϊού ποιά είναι η δράση για να ξυπνήσουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών;Δεν αναφέρομαι στα περί μέτρων στην υγεία που αποτελούν ανάγκη.

      Reply
    4. Ανώνυμος

      Πρώτα αποδέχεσαι φίλε ΚΚΕ εσύ και το κόμμα σου, όλα τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης που συνέβαλλαν στην περαιτέρω εξατομίκευση του κόσμου και στο ξέπλυμα της κυβέρνησης και μετά ονειρεύεσαι να μεθάς κόκκινους ήλιους….

      Καλά κρασά

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Το γνωστό πασόκικο τραγουδάκι ειρωνεύτηκα, αλλά που να καταλάβουν οι πασοκίζοντες. Μην περιμένω και πολλά.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          ΠΑΣΟΚίζων φίλε μου ΚΚΕ, είσαι εσύ: Είχες ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια θέση με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ όσον αφορά τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης: Τα στήριξες

  4. Ανώνυμος

    Οι υγειονομικοι σε αναστολη (και προσεχώς απόλυση;) είμαστε κατά όλων των κατασταλτικων μέτρων. Έξω από το ΣτΕ, όταν κρίνονταν η αντισυνταγματικοτητα του 100ρικου στους 60+ στις 8 Απριλη, μόνο εμείς διαδηλωναμε επί ώρες απ έξω. Α, κι ένας συνταξιούχος. Τα συνθήματα μας (κι ο αγώνας μας) δεν καλύπτουν μόνο τη διάλυση του ΕΣΥ.

    Όσοι μας παρακολουθείτε, θα έχετε ακουσει:
    – ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Ο ΙΟΣ, ΕΊΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
    – ΚΆΤΩ Η ΧΟΎΝΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
    – ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΩΣΤΌ, ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΦΈ ΣΟΥ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ (στις πορείες μέσα από τις αγορές στην Ερμού και στο Κολωνάκι)
    – ΦΩΤΙΆ-ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
    – ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΆ ΚΑΙ ΜΕ SMS ΓΙΝΑΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ (αυτό έξω από το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κατόπιν στο Παντειο, 16 Μαρτιου)
    – ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΑΣ ΕΊΝΑΙ ΙΕΡΌ, ΚΆΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΉΚΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΏΣΤΕ ΤΟ ΛΑΌ (έξω από το ΣτΕ, 8 Απρ)
    και πολλά άλλα.

    Όσοι δεν μας παρακολουθείτε, σκεφτείτε πόσο δύσκολα κάνεις breakthrough με την ακριβοπληρωμένη λογοκρισία των ΜΜΕ.
    Να μην πω για την απιστευτη προπαγάνδα ότι είμαστε αντιεμβολιαστες ή ακροδεξιοί και δεν συμμαζεύεται… Εννοείται πολύς κόσμος από μας ειναι πιο απλός, και δεν ξέρει και τι να απαντήσει σε όλα αυτά. Αφαιρεί αυτό το δίκιο του αγώνα του; Για την αναφαίρετη αξία του κι αξιοπρεπεια, τα εργασιακά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες του; Επίσης, μεχρι στιγμής, μάλλον περισσότεροι συνάδελφοι υγειονομικοι που έχουν κάνει εμβόλιο (είτε συναινετικα είτε εκβιασμενοι) κατανοούν τελικά τις διεκδικήσεις μας, παρά καταρτισμένοι ιδεολόγοι που έσπευσαν κι αυτοί μαζί με την κυβέρνηση να μας φορέσουν ταμπελακια.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.