.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Υγεία – Ακρίβεια: Κοινό κάλεσμα Κινήσεων Πόλης και Περιφέρειας για Ημέρες Δράσης 22/1, 5/2


Πανελλαδικές ημέρες δράσης: Σάββατο 22/1, στις 12.00 στο Σύνταγμα για την υγεία και την αξιοπρέπεια,

Σάββατο 5/2 ενάντια σε αυξήσεις ρεύματος – θέρμανσης & την ακρίβεια

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ

Με μαζικό, δυναμικό, ανυποχώρητο αγώνα

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική

Δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας και η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο για την υγεία, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες των υγειονομικών του ΕΣΥ που έχουν βοηθήσει να σωθούν χιλιάδες ασθενείς, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 21.600. Δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν καθημερινά την ζωή τους ή βρίσκονται διασωληνωμένοι σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία, με ανεπαρκείς υποδομές και λιγοστό, εξουθενωμένο προσωπικό.

Μπροστά στην εκτίναξη των κρουσμάτων, η κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας, αρνούμενη, όχι μόνο να ικανοποιήσει τα αιτήματα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά ακόμα και να εξασφαλίσει επαρκή, δωρεάν τεστ.

Τεράστιες ουρές συγκεντρώνονται έξω από διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ο ΕΟΔΥ έχει καταρρεύσει. Το ΕΣΥ έχει αποδεκατιστεί με αποτέλεσμα την αύξηση θανάτων από Covid19 και την αδυναμία κάλυψης άλλων επειγουσών ιατρικών αναγκών. Επιλέγει αλλοπρόσαλλα μέτρα, απαγορεύσεις και περιορισμούς δήθεν για τον περιορισμό της πανδημίας και ταυτόχρονα εστιάζει στην πόλωση, τη στοχοποίηση, την επίκληση της ατομικής ευθύνης, τους διαχωρισμούς και στις διαρκείς διαβεβαιώσεις για το «τέλος της πανδημίας».

Ενώ οι βαθύπλουτοι αυξάνουν τον πλούτο τους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά στην οικονομική αφαίμαξη. Ολόκληρα τμήματα εργαζομένων χάνουν τα εισοδήματά τους χωρίς καμία ενίσχυση, ενώ μια σκληρή ταξική επίθεση συντελείται μέσα από την πρωτοφανή ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία στα ύψη και τις περικοπές των συντάξεων. Ο φετινός χειμώνας είναι πιο σκοτεινός, με όλο και περισσότερους/ες να αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά αγαθά και να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες. Οι τρομακτικές αυξήσεις στην ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση) καταδικάζουν χιλιάδες στο κρύο, ενώ μόνο εντός του Δεκεμβρίου περισσότεροι από 20 συνάνθρωποι μας βρήκαν το θάνατο στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν μέσα στα σπίτια τους. Οι αυξήσεις σε τρόφιμα, διόδια, μετακίνηση, βασικά αγαθά οδηγούν ακόμα περισσότερα νοικοκυριά στη φτώχεια. Ακόμα και η ανίχνευση και αντιμετώπιση του κορονοϊού από την κερδοσκοπία των εταιρειών υγείας με τις πλάτες της κυβέρνησης πάνω στα μέσα προστασίας, τα τεστ, τα φάρμακα αποτελεί ένα δυσβάσταχτο κόστος.

Τόσο η τωρινή, όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για την διάλυση του ΕΣΥ και την κοινωνική κατάρρευση. Αντί μπροστά στην πανδημία να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και να παρθούν μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση επιλέγει τη μείωση των δαπανών για την υγεία κατά 820 εκ. € και των κοινωνικών δαπανών κατά 1,7 δισ. € , ενώ παράλληλα αυξάνει τις δαπάνες για εξοπλισμούς και την ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα των δυνάμεων καταστολής.

Ταυτόχρονα με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση εντείνει την αυταρχική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Χρησιμοποιεί καταστολή, απολύσεις, ενώ βάζει διαρκώς στο στόχαστρο τον συνδικαλισμό, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα δικαιώματα των προσφύγων κ.α. Μετέτρεψε την ανάγκη για μαζικό εμβολιασμό σε εργαλείο μετάθεσης ευθυνών, τορπιλίζοντας και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εκτεταμένη συναίνεση απέναντι στην ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης από όλες τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις σε κοινοβούλιο, περιφέρειες και δήμους. Με την αλληλοϋποστήριξη κυβέρνησης, καθεστωτικών κομμάτων, ΜΜΕ και εργοδοσίας θέλουν να μας πείσουν ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος. Να συγκαλύψουν τις ευθύνες της Ε.Ε., την ταξική εκμετάλλευσης της πανδημίας, την κερδοσκοπία των φαρμακευτικών εταιρειών και των ιδιωτικών κλινικών. Η αγωνιστική απραξία του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος τους επικουρεί για να επιβληθεί μια παραλυτική αδυναμία.

Μόνος δρόμος αντιμετώπισής τους στην πράξη οι αγώνες των «από κάτω». Οι συλλογικοί αγώνες και η λαϊκή οργάνωση είναι ο δικός μας μονόδρομος για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας με ένα κίνημα για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Με απεργιακές κινητοποιήσεις, κλιμάκωση και αλληλεγγύη στους υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται.

Η εγκληματική πολιτική και κυβέρνηση, πρέπει να ηττηθεί, να ανατραπεί. Ήρθε η ώρα για μια λαϊκή αντεπίθεση. Ένα μεγάλο, παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που να διεκδικήσει αλλά και να επιβάλλει μια σειρά από αναγκαία μέτρα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων/ανέργων και της νεολαίας:

• Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων.

• Αποτελεσματικό εκτεταμένο σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ παντού. Πρόνοια-φροντίδα για τους νοσούντες, ηλιωκιωμένους, ευπαθείς ομάδες.

• Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας. Ενίσχυση των ΜΜΜ, αύξηση δρομολογίων.

• Ασφαλής λειτουργία των σχολείων με 15 μαθητές ανά τμήμα και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Αναίρεση των συγχωνεύσεων των τμημάτων. Τακτική απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία του Δήμου. Καθημερινοί έλεγχοι-ιχνηλατήσεις από νοσηλευτές, δωρεάν τεστ και μέσα προστασίας.

• Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ένταξή τους στο δημόσιο σχεδιασμό. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, αλλά αντίθετα να ανοίξουν οι κλειστές μονάδες. Επιστροφή των υπό αναστολή υγειονομικών.

• Ενίσχυση του μαζικού εμβολιασμού για όλους. Όχι στους διαχωρισμούς και στη σκοταδιστική εκστρατεία ενάντια στον εμβολιασμό. Κατάργηση των προστίμων, της αναστολής εργασίας, των απολύσεων και διαχωρισμών των ανεμβολίαστων.

• Οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων, των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Αξιοπρεπής διαβίωση για όλο το λαό. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό.

• Όχι στις αυξήσεις τιμών ρεύματος, θέρμανσης, τροφίμων και δημόσιων αγαθών. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τη στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών, και διακοπών παροχής. Φραγμός στις αυξήσεις των ενοικίων. Προγράμματα στέγασης για όλους. Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος, ΔΕΗ κ.ά.

• Αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες ρεύματος-ενέργειας και νερού. Άμεση κρατικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών παροχής τους. Άμεση και μαζική διεύρυνση των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου με χαμηλότερες τιμές.

• Φοροαπαλλαγές για τους φτωχούς και όχι για τους πλούσιους. Κατάργηση/μείωση συντελεστών του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, το ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη.

• Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στη διαχείριση της πανδημίας με αυταρχισμό και καταστολή, όχι στα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών, τα πρόστιμα και τις απολύσεις.

Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί στους δρόμους συλλογικού αγώνα. Για τη δουλειά, το «ψωμί», την υγεία, τη ζωή και την ελευθερία.

Μένουμε διαρκώς ενεργοί με πολύμορφες δράσεις σε κάθε χώρο, πόλη γειτονιά και με κεντρικά μαζικά ραντεβού:

 Το Σάββατο 22 Γενάρη στις 12.00 στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της Ελλάδας «Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια»

 Το Σάββατο 5 Φλεβάρη «Πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στις αυξήσεις ρεύματος-θέρμανσης & την ακρίβεια» με δράσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Περιφερειακές κινήσεις

1. Αν. Μακεδονία-Θράκη: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία σε Α.Μ.Θ.

2. Αττική: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική- Ανταρσία σε κυβέρνηση-Ε.Ε -Δ.Ν.Τ.

3. Βόρειο Αιγαίο: Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά

4. Δυτική Ελλάδα: Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα

5. Ήπειρος: Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

6. Θεσσαλία: Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

7. Κ. Μακεδονία : Ανταρσία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κ. Μακεδονία

8. Κρήτη: Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση

9. Πελοπόννησος: Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την ανατροπή

10. Στερεά Ελλάδα: Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

 

Κινήσεις πόλης

1. Αγ. Αναργύρων-Καματερού: Ανυπότακτη Πόλη – Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού

2. Αθήνα: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα – Ανταρσία σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ

3. Αμπελόκηποι – Μενεμένη: Ανυπακοή στις Γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης

4. Βύρωνας: Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

5. Γλυφάδα: Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας

6. Δάφνη-Υμηττός: Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης- Υμηττού (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.)

7. Ελληνικού – Αργυρούπολης: Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού – Αργυρούπολης

8. Ηλιούπολη: Μαχόμενη Ηλιούπολη Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση (ΜΑ.ΧΗ.)

9. Θέρμη: Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής δημοτικό σχήμα Βασιλικών, Θέρμης, Μίκρας

10. Ιωάννινα : Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα

11. Ίλιον: Αριστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡΚΙ)

12. Καισαριανή : Ανυπόταχτη Καισαριανή-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση

13. Καλλιθέα: Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση Καλλιθέας “Μια Πόλη στο Δρόμο”

14. Μαρούσι : Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Αμαρουσίου «Εκτός των Τειχών»

15. Μυτιλήνη: Ανυπότακτη Μυτιλήνη

16. Νέα Ιωνία: Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

17. Νέα Σμύρνη: Μια πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

18. Νίκαια: Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης

19. Πάτρα: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Πάτρα – Ανταρσία σε Κυβέρνηση – ΕΕ – Κεφάλαιο

20. Πειραιάς: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά -”Ανταρσία στο Λιμάνι”

21. Περιστέρι: Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

22. Πρέβεζα: Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

 

Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 87.14% ( 7
Συμμετοχές )



21 σχόλια στο “Υγεία – Ακρίβεια: Κοινό κάλεσμα Κινήσεων Πόλης και Περιφέρειας για Ημέρες Δράσης 22/1, 5/2

  1. Μαρκέλα

    Μας δουλεύουν εδώ πέρα,με τη “σκοταδιστική εκστρατεία ενάντια στον εμβολιασμό”; Γιατί λοιπόν επιμένουν σε δυο τρεις συγκεκριμένες big pharma,αντί να φέρουν όλα τα εμβόλια που υπάρχουν διεθνώς;Γιατί ο εκπρόσωπος της ΕΕ κ.Σχινάς μας είπε,ότι υπάρχουν 9 διαφορετικές,αποτελεσματικές θεραπείες,αλλά θα είναι διαθέδιμες μόνο αφού καταναλωθούν πρώτα τα “εμβόλια”,αφήνοντας στην ψύχρα ανθρώπους ανεμβολίαστους ΚΑΙ εμβολιασμένους να πεθαίνουν -γιατί τα “εμβόλια δεν αποτρέπουν τη νόσηση κ το θάνατο κ μόνο χάρις στις νεώτερες μεταλλάξεις Δ κ Ο η νόσηση έγινε ηπιότερη- μόνο κ μόνο,για να τρομοκρατούνται οι άνθρωποι κ να εμβολιάζονται; Γιατί δεν επιστρέφουν στις θέσεις τους οι υγειονομικοί σε αναστολή,αφού κ για τους εμβολιασμένους συναδέλφους τους απαιτούνται ίδια μέτρα προστασίας κ πάλι νοσούν κ μεταδίδουν σε μεγαλύτερο ποσοστό μάλιστα,από τότε που δεν είχαμε τα “εμβόλια”;Τώρα δεν ξαναφέρνουν μονοκλωνικά,γιατί,λέει,η νόσηση έγινε ακίνδυνη κ συνεπώς δε χρειάζονται(!)Γιατί λοιπόν απειλούν με οικονομική ασφυξία τους άνω των 60 κ εκβιάζουν τους υπόλοιπους,να εμβολιαστούν;Έχει ξαναγίνει,να εξαναγκάζωνται μαζικά οι λαοί στην εφαρμογή μιας πραχτικής,που υποτίθεται,ότι είναι για το καλό τους,σα να μη διαθέτουν ούτε λογικό ούτε κρίση; Ακόμα κ τα ζώα αντιδρούν,όταν οδηγούνται στο σφαγείο.Με άλλα λόγια,τι είναι αυτό,που κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια; Αν δεν είναι γάτα,θα είναι γάτος.

    Reply
    1. Γνώστης

      Έλεος με το δήθεν αντισυστηματικό αντιεμβολιαστικό “κίνημα” με μόνο αίτημα να αποκλειστεί ο λαός από τον εμβολιασμό. Και παράλληλα δαιμονοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.
      Λες και οι πολυεθνικές φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας μόνο εμβόλια πουλάνε.

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Τουλάχιστον αυτός είναι ορίτζιναλ τύπος.

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Μαρκέλλα, εδώ το χάνεις. Άλλο πράγμα να είσαι κάθετα εναντίον της υποχρεωτικοτητας, των σμσ, των προστίμων, των απολύσεων ανεμβολίαστων και άλλο πράγμα να θεωρείς ότι το εμβόλιο σκοτώνει, ή όπως θεωρούν οι πραγματικοί ψεκασμενοι στυλ Γιαννακόπουλου, θρησκόληπτων σκοταδιστων κλπ ότι το εμβόλιο περιέχει τσιπακι, είναι του σατανά, αλλάζει dna κλπ. Το δεύτερο, είναι η πραγματική ψεκα. Το πρώτο είναι το αυτονόητο που πρέπει να είχαμε ήδη πράξει σαν λαός κ αγωνιστικές πολιτικές δυνάμεις.

      Όποιος λοιπόν αποδέχεται τα σμσ, τα πρόστιμα, τις απολύσεις ανεμβολιαστων, τους διαχωρισμούς, τα σκαναρίσματα κλπ “γιατί πεθαίνει κόσμος”, είναι η άλλη όψη του νομίσματος των θρησκόληπτων σκοταδιστων. Και οι δύο αυτές αντιλήψεις είναι βαθιά αντιανθρωπινες, ατομικίστικες και υποτακτικές σε σκοταδιστικα προτάγματα.

      Η πιο σωστή νομίζω θέση είναι η εξής: αγώνας για ενίσχυση του ΕΣΥ, κατάργηση όλου του κατασταλτικού/πειθαρχικού νομικού οπλοστασίου της κυβέρνησης, δωρεάν ραπιντ/μοριακά τεστ για όλους, μαζικός προαιρετικός εμβολιασμός. Δηλαδή, αγώνας για υγεία, ελευθερία, δημοκρατία

      Reply
  2. Μαρκέλα

    Κατά πρώτον δεν είναι εμβόλιο.Το εμβόλιο κάνει το ίδιο με την αρρώστια,δλδ εισάγει τον ιό στον οργανισμό.Μόνο,που είναι εξασθενισμένος ή νεκρός κ γι’ αυτό εύκολος αντίπαλος για το αμυντικό μας σύστημα.Προκειται για μια “πολεμική άσκηση”,που προμηθεύει τον οργανισμό με το κατάλληλο όπλο,για την κατατρόπωση του εχθρού.Αυτά τα σκευάσματα όμως κάνουν κάτι άλλο.Δινουν εντολή στα κύτταρά μας,να αρχίσουν να παράγουν ένα συστατικό του ιού,την πρωτεϊνη-ακίδα,που μάλιστα δεν είναι ακίνδυνη,αλλά τοξική.Ο οργανισμός υποτίθεται,ότι θα σρχίση να παράγη όπλα (αντισώματα) ενάντια στον ιό,που θα επιτεθή στη συνέχεια.Ο οργανισμός όμως αξιολογεί τα κύτταρα του,που έχουν αρχίσει να παράγουν την τοξική πρωτεϊνη σαν προδότες,που έχουν στραφεί εναντίον του κ αρχίζει να τους επιτίθεται κ να τα καταστρέφη.Νομίχω,πώς είναι το αυτονόητο.Γι’ αυτό λέμε για αυτοάνοσα νοσήματα μακροπρόθεσμα,καθώς κ καρκινογενέσεις,επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα εξαντλείται με αυτό το μεγάλο πόλεμο.Αλλά οι θάνατοι κ οι σοβαρές παρενέργειες ήδη εμφανίζονται.Ήδη τις παραδέχονται κ οι παραγωγοί.Ασε,που είναι κ αναποτελεσματικά τα σκευάσματα αυτά.Δεν ακούς,που νοσούν οι τριπλοεμβολιασμένοι;Κατά την άποψη τιμίων επιστημόνων,όσο περισσότερες δόσεις,τόσο κ πιο εύκολη η μετάδοση.Και τι νόημα έχει μια ζωή,που συντηρείται με ενέσεις; Δε χρειαζόμαστε φάρμακα,για να ζούμε.Αυτά τα διεστραμμένα μυαλά,για το κέρδος τους μας επέβαλαν να τρεφώμαστε με φυτά κ ζώα,που αναπτύσσονται με φάρμακα κ τώρα σκοπεύουν να το κάνουν αυτό κ με ‘μας τους ίδιους.Το λέει επί λέξει ο κύριος Μπουρλά,μιλούν για προοπτική σε βάθος 10 χρόνων,τι άλλο θέλει δλδ κανείς,για να αντιληφτή,περί τίνος πρόκειται;

    Reply
    1. Κώστας

      εγώ πιστεύω πως το εμβόλιο εισάγει στον οργανισμό μας το 666

      Κώστας

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Εχεις δίκηο “γέροντα”! Οπως και η “γερόντισσα”!

      Reply
    3. ημαρτον θεούλη μου

      βρε μάτια μου το παλιά εμβόλια σου παρείχαν εξασθενισμένους ΙΟΥΣ, όχι μόνο έναν ιό, αρά κατ’ αντιστοιχία ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΚΙΔΕΣ. Μα, αν είναι δυνατόν! Καλά αφού δεν ξέρεις βιολογία, δεν μαθαίνεις πρώτα; Το ένα απ’ τα κινέζικα εμβόλια βασίζεται σε εξασθενισμένο ιό. Η ακίδα που μας λες ειναι το σημείο πρόσδεσης του ιού στα κύτταρα. Ειναι η βασική πρωτείνη-αντιγόνο που χρειάζεται το ανοσοποιητικό μας να γνωρίζει για να στειλει τα αντισώματά του και να κατατροπώσει τον ιό. Κάθε φορά που ακους για μετάλλαξη, αφορά την τροποποίηση γονιδιώματος αυτής της ακίδας. ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ κατά τα άλλα έχεις και μούτρα να μιλάς για παρενέργειες και οτι να να

      Reply
      1. Μαρκέλα

        Ιούς ναι,του ίδιου είδους,γι’ αυτό λέμε ιό.Και ο ιός (με όλες τις πρωτεΐνες του,γιατί δεν έχουν όλοι την ακίδα) είναι εξασθενισμένος η νεκρός,άρα ακίντυνος.Και το ανοσοποιητικό σύστημα τον διαλύει.Τα mrna δεν εισάγουν τον ιό.Εισάγουν στα κύτταρά μας ένα πρόγραμμα,για να παράγουν την πρωτεϊνη-ακίδα,ζωντανή κ ακμαία κ είναι κ τοξική.Ετσι μετατρέπονται τα κύτταρα σε πέμπτη φάλαγγα του οργανισμού.Και το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμά την ακίδα,που όμως προλαβαίνει να κάνη ζημιά,αλλά καταστρέφει κ τα κύτταρα,που έχουν μεταβληθεί σε εχθρούς.Κατάλαβες;

        Reply
      2. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Από τη στιγμή που δεν καταλαβαίνω και δεν μπορώ πλέον να παρακολουθήσω δεν υποχρεούμαι και να υπακούσω.

        Reply
  3. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Noμίζω οτι η κουβέντα πάει σε γιατρικές αναλύσεις που ως απόφοιτος Λυκείου δεν μπορώ να παρακολουθησω και να έχω γνώμη.Το σίγουρο είναι οτι υπάρχει ένας ιος με καποιο βαθμό επικινδυνότητας,ένα εμβόλιο με κάπιοο βαθμο αποτελεσματικοτητας και η εξουσια/ καθεστως που εκμεταλεύεται την όλη φαση για να συνεχιζει το καταστροφικό της έργο.Το ερωτημα λοιπον είναι το ποια ειναι η κοκκινη γραμμη στους περιορισμους των συνταγματικων ελευθεριων.Αυτο ειναι ενα ερωτημα ανεξαρτητως επικινδυνότητας του Ιου.Θα το εθετα ακομα και αν ο Ιος σκοτωνε σε ποσοστο 50% 20αρηδες.Το δευτερο θεμα ειναι οτι αυτο που λεμε ψεκασμενοι ( που οντως μπουρδολογουν πολλες φορες) είναι άνθρωποι που δεν πιστευουν πια σε τιποτα τις κυριαρχες ελίτ για αυτο δεν παραδεχονται ουτε τα βασικα στο θεμα του ιου.Αυτοι οι ανθρωποι οσο απολιτικοι και να ειναι θα επρεπε να προσεγγιστουν απο το κινημα γιατι ακριβως δεν πιστευουν πια τιποτα απο οσα τους λενε οι κυβερνησεις τους( ουτε τα αυτονόητα) .Όταν στον χωρο δουλειας μου εβαλα χερι σε εναν από δαυτους που ισχυριζονταν οτι τα λοκ νταουν( τα περιοριστικα μετρα προφανως εννουσε) θα παραμεινουν για
    παντα ,του απαντησα οτι θα είναι προσωρινά κλπ και τοτε με ταρακουνησε: : Και τα μνημονια για εξι μηνες λεγανε,τα κρατανε 99 χρονια και ολοι λενε οτι δεν υπάρχουν!” Εκει έκοψα την κουβεντα και προβληματιστηκα…

    Reply
  4. Μαρκέλα

    Κατά το Μαρξ,η ενανθρώπιση του είδους μας ξεκίνησε από τη δραστηριότητα για την ικανοποίηση των αναγκών.Για το σκοπό αυτό απαιτείται η παραγωγή αγαθών.Κεντρική σημασία έχει η οργάνωση της παραγωγής κ ειδικά τα μέσα παραγωγής.Τονίζεται η σύνδεση ανάμεσα στην ιδιοποίηση των μέσων από μια μειοψηφία κ την εκμετάλλευση της μεγάλης πλειοψηφίας απ’ αυτούς τους λίγους.Σκεφτομαι όμως,ότι αποφασιστικής σημασίας για την παραγωγή,αλλά κ για την ιδιοποίηση των μέσων παραγωγής είναι η γνώση.Ο Λένιν το επισημαίνει αυτό,όταν αναφέρεται στην “τέχνη” των αστών,να κατευθύνουν την οικονομία,να διοικούν το κράτος,το στρατό (βλ. ανάρτηση “Από την αντικαπιταλιστική κομμουνιστική επανάσταση στην κομμουνιστική διεθνή απελευθέρωση”).Αυτή η τέχνη είναι ακριβώς η γνώση,εφαρμοσμένη προς το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.Σε αρχαίες εποχές η γνώση ήταν κτήμα λίγων,μια κ εκτός των άλλων,δεν ήταν εύκολη η διάδοσή της στους πολλούς.Τα τότε πανεπιστήμια διεθνώς ήταν αδελφότητες με ιερατικό χαραχτήρα,όπου μόνο οι εκλεκτοί είχαν πρόσβαση με τη δικαιολογία,ότι η γνώση πρέπει να προφυλάσσεται από τη διαστρέβλωση,αλλά κ την κακόβουλη χρήση,αντίληψη με εν μέρει πραγματική βάση κ εν μέρει ιδιοτέλεια.Με την ανακάλυψη όμως της τυπογραφίας απόχτησε ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση το σύνολο της κοινωνίας.(συνεχίζεται)

    Reply
  5. Μαρκέλα

    Το τελευταίο διάστημα όμως η επιστημονική γνώση έχει κάνει τεράστια άλματα,μακριά,θα έλεγα,από τη μεγάλη πλειοψηφία των κοινωνιών,σε κλειστές δομές κ εργαστήρια,με αποτέλεσμα οι μάζες να δυσκολεύωνται να την ακολουθήσουντόσο σαν εφαρμοσμένη τεχνολογία,όσο κ σαν θεωρητική γνώση.Έτσι όμως προκύπτει αυτόματα διατάραξη της ισορροπίας των αντιθέσεων των κοινωνικών δυνάμεων,με άλλα λόγια πλεονέχτημα ισχύος για μια μειοψηφία.Διαμορφώθηκε μια ορισμένη δικτατορία των ειδικών,που οι μάζες δήθεν οφείλουν να αποδέχωνται χωρίς συζήτηση,επειδή αδυνατούν να τους προσεγγίσουν πνευματικά.Είναι μια ολότελα στρεβλή αντίληψη.Ο κάθε άνθρωπος διαθέτει από τη φύση του λογική κ κρίση,επομένως κ την ικανότητα προσέγγισης της γνώσης.Αρμοδιότητα των ειδικών είναι να εργάζονται για την πρόοδο της γνώσης,όχι για να την ιδιοποιούνται αυτοί,αλλά για να την αποδίδουν στο κοινωνικό σύνολο.Οφείλουν να κοινοποιούν τη γνώση που καταχτούν,ώστε να γίνεται κτήμα όλων.Αν για όποιους δήποτε λόγους το παραλείπουν,τότε η γνώση αυτή είναι όχι απλά άχρηστη,αλλά κ επιζήμια για το σύνολο κ την ανθρωπότητα γενικά.

    Reply
    1. Τρεις λαλούν

      Τρίζουν τα κόκαλα του Γαλιλαίου, του Μαρξ και άλλων με αυτά που γράφεις… Ευτυχώς που ως επιστήμονες “διατάραξαν την ισορροπία των αντιθέσεων των κοινωνικών δυνάμεων” …που λες και συ!

      Reply
  6. Papillon

    Όλες αυτές οι αντιλήψεις αν το πιάσουμε από το αντιεμβολιαστικό κίνημα και φτάσουμε μέχρι τον πριμιτιβισμό, τον οικοφασισμό (έχουμε και αυτό τελευταία) και την εναντίωση στην επιστήμη αλλά και σε κάθε πρόοδο μέσα στον καπιταλισμό, στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και σε κάθε επένδυση (δεν θέλουμε πυρηνική ενέργεια, δεν θέλουμε ανεμογεννήτριες, δεν θέλουμε εργοστάσια, δεν θέλουμε βιομηχανίες δεν θέλουμε το ένα δεν θέλουμε το άλλο) έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Τον αντιδυτικισμό. Προσέξτε όχι τον αντιιμπεριαλισμό αλλά τον αντιδυτικισμό ο οποίος εκπορεύεται από το ιμπεριαλιστικό-φασιστικό ρωσοκινέζικο άξονα.

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο που πρωτοπόροι σε τέτοιες απόψεις είναι οι ρωσόδουλοι φασίστες είτε ανοιχτοί ναζιστές είτε ακροδεξιοί και οι λεγόμενοι alt right (νέα μόδα για να κρύβονται τα φασισταριά) αλλά και η ρωσόδουλη ψευτοαριστερά σε όλο τον κόσμο. Ό,τι έχει να κάνει με βαριά βιομηχανία, μεταποίηση και επενδύσεις στο κομμάτι αυτό, με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση του ενεργειακού ζητήματος αλλά και κάθε άλλου ζητήματος (πχ τηλεκπαίδευση και τηλεργασία όποτε αυτό είναι αναγκαίο), ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη της ιατρικής όπως πχ τα εμβόλια όχι απλά τα αμφισβητεί το μπλοκ αυτό αλλά τα πολεμάει με λύσσα. Γιατί όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον δυτικό καπιταλισμό.

    Στο να υπονομεύσουν λοιπόν την κυριαρχία του δυτικού καπιταλισμού προς όφελος του ρωσοκινέζικου αλλά και να δυναμώσουν την εξάρτηση όχι μόνο του πρώτου αλλά και κάθε τρίτης χώρας από τον δεύτερο δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμα και την υγεία του λαού.

    Σε αυτήν την βάση υπονομεύεται και ο εμβολιασμός σαν αναγκαία συνθήκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας όλοι αυτοί που πρωτοστατούν στην Ευρώπη σε αυτές τις διαδηλώσεις είναι ρωσόδουλοι ακροδεξιοί, ναζί αλλά και “αριστεροί” όπως είδαμε και το Σάββατο που μας πέρασε. Κοινό τους στοιχείο ο αντιδυτικισμός που εκπορεύεται από τον ανατολικό άξονα. Για ό,τι πάλεψαν οι Διαφωτιστές, ό,τι πρέσβευαν οι πραγματικοί κομμουνιστές όπως ο Μαρξ, ο Ένγκελς και ο Λένιν έρχονται αυτοί σήμερα με πραγματικό θράσος στο όνομα μάλιστα του “μαρξισμού-λενινισμού” και προπαγανδίζουν τα ακριβώς αντίθετα. Μας πάνε πιο πίσω ακόμα και από την…αστική και βιομηχανική επανάσταση και τον Διαφωτισμό όχι αριστεροί κομμουνιστές δεν είναι δηλαδή ούτε καν…αστικοδημοκράτες.

    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟ-ΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΟ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

    Reply
    1. Μαρκέλα

      Να ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά αυτό που είπα πιο πάνω,για να γίνω κατανοητή.Δεν αναφέρθηκα εδώ στην εφαρμοσμένη γνώση,αλλά στη θεωρητική γνώση,δλδ στη γνώση καθεαυτή.Και είπα,ότι η γνώση δεν είναι αυτοσκοπός.Σκοπό κ νόημα έχει,να υπηρετή τον άνθρωπο.Εάν δεν υπηρετή αυτό το σκοπό,είναι άχρηστη κ ένα παραπάνω δεν τη θέλομε,όταν υπηρέτη το έγκλημα κ μάλιστα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.Για να υπηρετή όμως η γνώση το σκοπό της,πρέπει να είναι κτήμα όλων κ όχι μόνο μιας ελίτ,που “πασχίζει” για το καλό μας (βλ. Μπιλ Γκέιτς,Σόρος κ.α.).Ή μήπως είναι κανείς της άποψης,ότι οι λαοί χρειάζονται προστάτες; Κανείς δεν είναι κατά των εμβολίων.Είμαστε κατά της εξαπάτησης.Ανέφερα μια σειρά από αιτιάσεις κ κανένας υποστηριχτής των συγκεκριμένων σκευασμάτων (δε μιλούμε για την πραχτική του εμβολιασμού) δεν μπήκε στην ουσία της προβληματικής.Τα μόνα “αντεπιχειρήματα” ήταν οι βαρυγδουποι χαραχτηρισμοί “ψεκασμοί”,”θρησκόληπτοι”,”σκοταδιστές”. Σκοταδισμός είναι,να συζητάς χωρίς λογικά επιχειρήματα.

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Τσάμπα το παλεύεις μαζί τους, τσάμπα, τσάμπα, τσάμπα. Το μόνο που καταλαβαίνουν όλοι τους είναι μαύρο στις εκλογές παντού, εθνικές, τοπικά, συνδικάτα, παντού. Και μετά βλέπουμε. Πας να κάνεις και “διαλεκτική” μαζί τους.

        Reply
        1. Μαρκέλα

          Μα εγώ είμαι για τη συγκρότηση λαϊκών οργάνων εξουσίας,στον τύπο των εργατικών συμβουλίων – σοβιέτ,με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες διακυβέρνησης,με δανεισμό στοιχείων κ από την εμπειρία των συνελεύσεων των Κίτρινων Γιλέκων.Να γυρίσωμε την πλάτη στις εκλογικές διαδικασίες,που είναι απόλυτα ελεγχόμενες.Η ΕΕ έχει ήδη “ψηφίσει” την επόμενη κυβέρνηση,με τεχνοκράτες κ σύμπραξη ΝΔ,ΚΙΝΑΛ,ΣΥΡΙΖΑ.Είναι ακριβώς το ποίημα του Κ.Καβάφη,”Πρέσβεις απ’ την Αλεξάνδρεια”,όπου οι αδερφοί Πτολεμαίοι έστειλαν πρέσβεις κ ζητούσαν χρησμό από το Μαντείο των Δελφών,για το ποιός θα βασιλέψη κ στο μεταξύ ο “χρησμός” δόθηκε στη Ρώμη,ενώ οι πρέσβεις έφυγαν,όπως ήρθαν,χωρίς να περιμένουν το χρησμό του Μαντείου.

  7. Papillon

    Και για να προλάβω κάποιους σχετικά με την τηλεκπαίδευση και την τηλεργασία είναι άλλο να διεκδικείς να μην γίνεται η τεχνολογία εργαλείο και όχημα αντιλαϊκών πολιτικών και άλλο να απορρίπτεις την χρήση της εκεί και όπου χρειάζεται. Λες πχ ναι στην τηλεργασία μέσα στην πανδημία αλλά όχι στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων από την εργοδοσία μέσω αυτής. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι το λάπτοπ, δεν είναι το ίντερνετ αλλά το αφεντικό. Όπως λοιπόν απαιτείς να προστατεύονται τα εργασιακά δικαιώματα με την δια ζώσης εργασία το ίδιο κάνεις και για την τηλεργασία.

    Η ψευτοαριστερά μας όμως λέει όχι στην τηλεργασία με την δικαιολογία ότι αυτή αξιοποιείται για το χτύπημα των μισθών και των εργασιακών σχέσων. Έτσι αντί να θέσει το ζήτημα της προστασίας των εργαζομένων και με την τηλεργασία στοχοποιεί την ίδια την τεχνολογία σαν φορέα της εκμετάλλευσης ενώ φορέας της εκμετάλλευσης είναι ο κεφαλαιοκράτης και όχι το μέσο, το εργαλείο που αξιοποιεί. Αυτός είναι ο μεσαίωνας που θέλει να επιβάλλει η “αριστερά” μας στην κοινωνία.

    Τα ίδια και με την τηλεκπαίδευση. Αντί να απαιτήσει η “αριστερά” πχ “Λάπτοπ και ίντερνετ για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς δωρεάν”, αντί να διεκδικήσει τους όρους ώστε η τηλεκπαίδευση να μην διαρκεί πάρα πολύ και όποτε πρέπει να εφαρμόζεται να μην είναι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αντί να απαιτεί την προστασία των προσωπικών δεδομένων και άδειες για τους γονείς που θα μένουν στο σπίτι για τα παιδιά τους αντί να παλεύει για όλα αυτά αυτοί λένε “Όχι στην τηλεκπαίδευση” στοχοποιώντας έτσι την ίδια την τεχνολογία.

    Όλα αυτά αν τα κουμπώσουμε μαζί με τα προηγούμενα, αυτή η μίξη “τεχνοφοβίας”, “επιστημονοφοβίας” και όλων όσων περιέγραψα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο παρά εκφάνσεις μίας αντίληψης αντιδυτικής που στόχο έχει το δυνάμωμα το πολιτικό, οικονομικό, ενεργειακό, στρατιωτικό του ρωσοκινέζικου άξονα και της πρόσδεσης των δυτικών χωρών (αλλά και των εξαρτημένων όλου του κόσμου) σε αυτόν τον άξονα. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ και ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ των φιλελεύθερων αστικών δημοκρατιών ακριβώς γιατί έτσι ο ρωσοκινέζικος άξονας κερδίζει έδαφος.

    Αυτές λοιπόν οι ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ αντιλήψεις αυτό τον σκοπό εξυπηρετούν.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Παπιγιόνν ΟΑΚκίτη, λες τεχνοκρατικές μπούρδες που νομίζεις ότι έχουν σχέση με την ταξική και κοινωνική χειραφέτηση. Ασε φίλε, η εργατική τάξη έχει καπιταλιστές νταβατζήδες δεν χρειάζεται και “κόκκινους” νταβατζήδες. Αυτοί, μας τελείωσαν με την κατάρρευση του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού. Αν και η Κίνα τα κατάφερε και πραγματοποίησε το όνειρο της κρατικής/κομματικής άρχουσας τάξης της ΕΣΣΔ: Εγινε καπιταλιστική χωρίς να χρειαστεί την διαμεσολάβηση της κατάρρευσης. Με το ΚΚ στην αιώνια διακυβέρνηση και το κεφάλαιο στην εξουσία.

      Η Δύση σου και η Ανατολή γαμάνε το ίδιο καπιταλιστικά τους λαούς και τις εργατικές τους τάξεις.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.