.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τότε και τώρα: Από τον πρύτανη των τανκς στον πρύτανη των ΜΑΤ


Δηλώσεις του πρύτανη του ΑΠΘ επί Χούντας Σδράκα, αφού κάλεσε την αστυνομία να αδειάσει το Πολυτεχνείο το Σάββατο 17 Νοέμβρη:

«Τα άτομα ταύτα κατέλαβον το κτίριο και προέβησαν εις ενεργείας, αι οποίαι δεν αρμόζουν εις ανθρώπους του 20ου αιώνος… Εν συνεχεία μετέβημεν επιτόπου, μετά του κ. Εισαγγελέως και των άλλων αρχών. Ο Εισαγγελεύς, ως πραγματικός πατήρ, με πόνον και πάθος προέτρεπε τους φοιτητάς να εκκενώσουν τον κτίριο προς όφελος των. Με την προσωπική ημών εμφάνιση και με τας παρακλήσεις μας επιτύχαμε να εξέλθουν ησύχως. Ουδείς εκ των αστυνομικών εχειροδίκησεν ούτε έγινε χρήσις όπλων. ‘Ηλθον και μερικά άρματα μάχης προς εκφοβισμόν. Ήκουσον ότι συνελήφθησαν περί τα 15—20 άτομα…»

Σημερινές δηλώσεις του πρύτανη Παπαϊωάννου:

«Υπήρξε κατάληψη από μια ομάδα ατόμων, τώρα το αν είναι φοιτητές ή όχι όλοι της πρυτανείας, αυτό θα το δούμε. Ζητήσαμε δημοκρατικά να αφήσουν τους υπαλλήλους να μπουν να εργαστούν. Δεν τους άφησαν και στην συνέχεια επειδή είδαμε πιθανότητα παρουσίας κάποιων ατόμων σε χώρους, όπου δεν έπρεπε να έχουν πρόσβαση, που σημαίνει πως δημιούργησαν κάποια φθορά δημόσιας περιουσίας ενημέρωσα την εισαγγελία. Τώρα τι σχέδιο κατήρτισαν η εισαγγελία σε σχέση με την αστυνομία είναι δικό τους θέμα και δεν με αφορά. Εγώ απλώς για να διαφυλάξω ως νόμιμος εκπρόσωπος του πανεπιστημίου την διοικητική ακεραιότητα των υπαλλήλων και των εγγράφων ενημέρωσα την εισαγγελία».

Δια την αντιγραφήν: Γεώργιος Σαλονικίδης

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.