.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καλεί στην συγκέντρωση την Πέμπτη 9/7, 7:00μμ, Προπύλαια


Πέμπτη 9 Ιουλίου, Συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 19.00

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων

Μετά από μια πρωτοφανή, κοινωνική και οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα μας τους τελευταίους μήνες και ενώ το φθινόπωρο προμηνύεται ακόμα πιο δύσκολο, η Κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Με το πρόσχημα της «ρύθμισης» των συγκεντρώσεων, το νομοσχέδιο βάλλει απευθείας στην καρδιά του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι (άρθρο 11) περιορίζοντάς το και εξαρτώντας το από διοικητική έγκριση. Πιο συγκεκριμένα: Εισάγεται υποχρέωση καθορισμού διοργανωτή διαδήλωσης, ο οποίος θα πρέπει να γνωστοποιεί εγγράφως 2 μέρες πριν, τον τόπο, τον τρόπο, τον αριθμό των εκτιμώμενων συμμετεχόντων και θα θεωρείται υπεύθυνος για κάθε έκνομη πράξη που θα συμβεί κατά τη διάρκεια ή γύρω από την κινητοποίηση. Έτσι, το βάρος της τήρησης της νομιμότητας μετατίθεται από την αστυνομία στον εργαζόμενο, αφήνοντάς τον εκτεθειμένο σε έκνομες πράξεις, αυθόρμητες ή υποκινούμενες, που δεν έχει ούτε τα μέσα ούτε την συνταγματική υποχρέωση να ελέγξει. Την αδειοδότηση της διαδήλωσης θα παρέχει η αστυνομία με διοικητική πράξη, ενώ η όποια συνάθροιση μπορεί να απαγορευθεί αν απειλείται η κοινωνικοοικονομικη ζωή συγκεκριμένης περιοχής. Η συμμετοχή μάλιστα σε μη αδειοδοτημένη διαδήλωση θα συνιστά ιδιώνυμο αδίκημα, αυτοτελές αδίκημα δηλαδή, το οποίο προβλέπεται και τιμωρείται από έναν ειδικό ποινικό νόμο με πιο αυστηρή ποινική αντιμετώπιση. Η συμμετοχή στις διαδηλώσεις εξισώνεται έτσι με σωματική βλάβη ανηλίκου, ή φέρει τις έννομες συνέπειες του «κουκουλονόμου», ο οποίος επιφέρει μεγαλύτερες ποινές σε όσους διαπράττουν αδικήματα καλύπτοντας το πρόσωπό τους!

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με προηγούμενους περιορισμούς στη συνδικαλιστική ελευθερία και συνεχίζει την αντιδημοκρατική πρακτική της Κυβέρνησης, που νομοθετεί νύχτα και με επαναλαμβανόμενες ΠΝΠ, καταστρατηγώντας εργασιακά κεκτημένα. Με μια τρομακτική ταχύτητα, μέσα σε λίγες εβδομάδες, ανατρέπονται όσα – λίγα – είχαν απομείνει.

Πρέπει να αντιδράσουμε!

Δεν θεωρούμε μέτρο κοινωνικής ειρήνης τον περιορισμό των συνταγματικών δικαιωμάτων. Αντίθετα, αντιλαμβανόμαστε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως προετοιμασία προφύλαξης της Κυβέρνησης από την κοινωνική οργή που θα ξεσπάσει το φθινόπωρο, όταν τα αποτελέσματα της διαχείρισης της κρίσης γίνουν σε όλους βίωμα. Όταν δίκαια οι εργαζόμενοι θα θέλουν να διαδηλώσουν για να διαφυλάξουν το εργασιακό τους μέλλον από την βαθιά ύφεση, που ακόμα και οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις προβλέπουν. Μέσα στο καλοκαίρι λοιπόν, η Κυβέρνηση ψηφίζει τη φίμωση των αντιδράσεων, γιατί γνωρίζει τι θα επέλθει.

Είναι βαθιά ανησυχητική η περιστολή των συνταγματικών δικαιωμάτων, γιατί καταλύει την ελευθερία και τη δημοκρατία που το ίδιο το πολίτευμα μας ορίζει ως βασικές αρχές του.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Θα συναντηθούμε εκ νέου στον δρόμο για να αντισταθούμε στην συστηματική προσπάθεια αποδημοκρατικοποίησης της χώρας μας.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καλεί στην συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων οργάνων την Πέμπτη 9/7 στις 19:00, Προπύλαια. Να είμαστε όλοι εκεί!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 10
Συμμετοχές )



38 σχόλια στο “Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καλεί στην συγκέντρωση την Πέμπτη 9/7, 7:00μμ, Προπύλαια

  1. ΦΦ1917

    Συγγνώμη αλλά με τέτοια αντιδραστική συγκρότηση στο ΔΣ θεωρείται κατάκτηση η απόφαση του ΣΕΗ για την αυριανή συγκέντρωση?
    Με προεδρείο το οποίο άφηνε στα μαλακά τους ναζιστές,για να θυμηθούμε και τα παλιά?
    Απορίας άξιον γιατί δεν κοινοποιούνταν οι δράσεις του ΣΕΗ με βάση τον προηγούμενο συσχετισμό δυνάμεων και τις δράσεις του σωματείου γενικά και ειδικά όλο αυτό το διάστημα με τον αγώνα που έδωσε από κοινού με τα σωματεία στο χώρο του πολιτισμού.
    Ούτε ανάγωγος είμαι,ούτε απληροφόρητος είμαι σε περίπτωση που αναρωτηθείτε όπως έγινε και με άλλους σχολιαστές απλά το βρίσκω τρομερά προβληματικό όλο αυτό και εκφέρω τη γνώμη μου.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αγαπητέ, η απόφαση για συμμετοχή του σεη, στα προπύλαια, είναι πολύ σωστή ταξική εργατική κ αγωνιστική απόφαση. Και μπράβο στο σεη !

      Τώρα, η συνέλευση αγωνιζομένων ηθοποιών είναι μια συλλογικότητα εργατική, ταξική και πολιτικά κ προγραμματικά δεν έχει καμία σχέση με την παράταξη του σεη που είναι κοινή παράταξη δακε, πασκε, ΣΥΡΙΖΑ και λαε! Καμία!

      Από την άλλη, οι σαππορτ Αρτ γουορκερς , θα χρειαστεί να αποφασίσουν αν θα υιοθετήσουν μια ταξική αντίληψη για την τέχνη και τους ανθρώπους της, ή αν θα υιοθετήσουν μια συστημική καπιταλιστική αντίληψη για την τέχνη κ τους ανθρώπους της! Ιδωμεν!

      Reply
      1. ΦΦ1917

        Ταξική από ένα συνονθύλευμα που όπως παραδέχεσαι και ο ίδιος περιέχει κόσμο από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ?
        Δηλαδή οι παλαιότερες ανακοινώσεις και δράσεις του ΣΕΗ δεν ήταν ταξικές επειδή την πλειοψηφία την είχε το ΠΑΜΕ? Αλλά τώρα ” μπράβο στο ΣΕΗ”?
        Ας είμαστε λίγο σοβαροί.
        Δεν έγινε καμία κουβέντα για τη “Συνέλευση” πόσο μάλλον τσουβάλιασμα με το ΑΕΝΑΗ και το support art workers για να μου απολογείσαι.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Δεν απολογουμαι φφ. Η αποφαση του σεη για συμμετοχή στην σημερινή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στα προπύλαια είναι πολύ σωστή!

          Από κει κ πέρα, την άποψη μου υπέρ των προγραμματικών κ όχι των αναλογικών προεδρείων των ΔΣ την έγραψα κ την τεκμηρίωσα. Όπως αντίστοιχα έγραψα κ την άποψη μου για τα του σεη.

    2. Κώστας

      ΦΦ κάνε λίγο λιανά αυτό με τους ναζιστές.

      Κώστας

      Reply
        1. Ragnarok

          Φφ από το άρθρο στο ατεχνως που παραθέτεις ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ ΟΎΤΕ ΚΑΤΆ ΔΙΑΝΟΙΑ ΟΤΙ Ο ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ!! ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ!

          συμπαιρενουμε ναι, ότι έχει λάθος , αλλά όχι ότι είναι…ακροδεξιός!!

          Η χ.α. είναι εγκληματική οργάνωση ανεξάρτητα από το ότι την ψήφισε το 7% τότε των έγκυρων ψήφων. Ανεξάρτητα! Και 77%0να παίρνε και 0,7% να παιρνε, και 0,007% να παιρνε, πάλι εγκληματική πολιτική οργάνωση θα ήταν!! Αυτό είναι το λάθος του Μπιμπιλα, που δεν την αναγνωρίζει ως εγκληματική οργάνωση, επειδή την ψήφισε τότε ένας κόσμος!

          Αλλά από αυτό στο να τον βγάλει η ΔΕΗ και το παμε/ΚΚΕ ακροδεξιοί, υπάρχει τεράστια απόσταση

        2. ΦΦ1917

          San Rocco δεν είπα ότι ο Μπιμπίλας είναι ακροδεξιός.
          Σίγουρα δεν είναι και μπερδεμένος το 2017,ειδικά με τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα για να λέει τέτοιες αθλιότητες που να βγάζουν λάδι τους φασίστες της ΧΑ. Υπάρχει και άλλη τοποθέτηση του η οποία κυκλοφορεί σε φωτογραφία στα MKΔ και είναι στο ίδιο και χειρότερο ύφος. Προφανώς δεν υπάρχει η δυνατότητα επισύναψης της εδώ πέρα και ούτε υπάρχει κάπου στο διαδίκτυο, Ορίστε όμως ένα σημείο της ανακοίνωσης που υπάρχει στο Ατέχνως:
          “ΕΠΙΣΗς ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΗ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ .. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩς ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕς ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕς”

          Αν σου κάθεται καλύτερα ο Μπιμπίλας που προσφάτως κατέβαινε και βουλευτής με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και όλο αυτό το απολιτίκ συμφερτό που κρατάει τα λουριά του ΣΕΗ έναντι της ΔΕΗ και του ΠΑΜΕ, μην ντρέπεσαι να το πεις γιατί κάνεις μπαμ.

        3. Ragnarok

          Φφ θα στο πω καθαρά: ΔΕΝ δέχομαι τον και καλά ουδέτερο, ή …ακομμάτιστο συνδικαλισμό δεν δέχομαι τον συντεχνιακό συνδικαλισμό ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ και τον κομματικοκεντρικό συνδικαλισμό!! Οκ αδερφέ μου;

          Για κάθε έναν έργαζόμενο που έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στα σωματεία, ΚΑΝΤΕ και την αυτοκριτική σας! Φταίει ο εργοδοτικός/κρατικός συνδικαλισμός; ΝΑΙ! Φταίνε οι αλλαγές στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης που κατακερμάτισαν την εργατική τάξη; ΝΑΙ! Φταίει η επίδραση των καπιταλιστικών ιδεών στους εργαζόμενους; ΝΑΙ!!

          Αλλά, φταίει και η αντίληψη του ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ που ΧΤΥΠΗΣΕ την δημοκρατία στα σωματεία, ΑΠΟΣΤΕΩΝΟΝΤΑΣ τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων απο έναν ουσιαστικό ρόλο και ΜΕΓΕΘΥΝΟΝΤΑΣ την εξουσία των ΔΣ και των προεδρείων τους ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!

          Συνεπώς, αντί να βρίζεις, κάτσε και δες τις πολλές ευθύνες που έχει και το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ για αυτή την κατάσταση.

        4. ΦΦ1917

          Το ΠΑΜΕ να την κάνει την αυτοκριτική του και σε αυτό συμφωνούμε.
          Τα υπόλοιπα που λες είναι απλά μεσοβέζικες αστειότητες που μυρίζουν από χιλιόμετρα καιροσκοπισμό. Ίσες αποστάσεις από το πλυντήριο της αστικής ιδεολογίας και από τον “επάρατο” κομματικοποιημένο κατά την άποψη σου συνδικαλισμό. Λες και όπου υπάρχει σωματείο στο οποίο πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΝΑΡ δεν δίνεται πολιτική γραμμή και πολιτική κατεύθυνση για δράσεις και κινητοποιήσεις.
          Δεν σας ενδιαφέρει ούτε κοιτάτε μακρυά σε τι μαυρίλα έχει πέσει το ΣΕΗ (και το κάθε σωματείο με τέτοιους αντιδραστικούς συσχετισμούς) και τι επακολουθεί για τον κλάδο αλλά μένετε στο γεγονός πως καλούσε σε συγκέντρωση στα Προπύλαια εχθές που καλούσατε όλοι εσείς ΑΡΑ είναι θετικό. Δηλαδή ταξική αντίληψη από τα LIDL και χειρότερα.
          Λέτε εδώ ορισμένοι μεταξύ των οποίων και ο Κώστας ότι ο Μπιμπίλας είναι αγαπητός στον κλάδο και βγήκε πρώτος σε σταυρούς και τέτοια τρομερά επιχειρήματα.
          Σόρρυ αλλά από πότε αυτό αποτελεί ποιοτικό δείκτη?
          Και ο Παναγόπουλος αγαπητός δεν είναι όταν βγαίνει με ψήφους ρεκόρ?
          Μήπως τα ταξικά σωματεία πρέπει να λειτουργούν με όρους “Πόποτα”?
          Να θυμηθούμε τα κολλητηλίκια του Μπιμπίλα με τον Σεφερλή στο ΤΑΣΕΗ για να δούμε σε τι κύκλο ατόμων είναι αγαπητός?
          Επίσης τις αθλιότητες ότι δήθεν δεν είναι και καλά πολιτικοποιημένος για να γνωρίζει για τη ΧΑ να τις πείτε αλλού. Αυτή είναι η γνωστή καραμέλα για να ξεπλένεται ο κάθε κρυφοφασιστάκος. Και υποψήφιος βουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας ήταν και στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΣΕΗ και του ΤΑΣΕΗ ως επικεφαλής παρατάξεων και από θέσης ευθύνης στα ΔΣ ήταν τόσα χρόνια για να μην ξέρει τι ρόλο βαράνε οι φασίστες.
          Ψυχραιμία.

        5. Κώστας

          ΦΦ άκου κάποια πραγματάκια γιατί βλέπω με αναφέρεις διαστρεβλώνοντας τι είπα.

          Εγώ όταν δεν ξέρω ένα θέμα γκουγκλάρω να μάθω. Διαβάζω τα πάντα, ότι βρω, όχι μόνο τα μέσα κάποιου κομματος γιατί δεν έχω κάποιο κόμμα που η θέση του στον λαό και την εργατική τάξη να του αποδίδει κάποιο ιδιαίτερο κύρος. Βρίσκω πχ ότι κάποιος βγαίνει πρώτος, σε σταυρούς στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ του σε .. 8 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και χαίρει εκτίμησης για αγωνιστικούς λόγους. Να μην το πω ? Και το είπα απαντώντας σε ένα σχόλιο που τον έβριζε επί προσωπικού. Το ίδιο είναι να σου βάζουν σταυρό οι συνάδελφοι σου με το να βγαίνεις πρόεδρος της ΓΣΕΕ μέσα απο το όργιο φίλτρων και νοθείας μέχρι τ.ο γβάθμιο επίπεδο ?

          Διαβάζω και άλλα πολλά και για πολλούς που δεν τα λέω γιατί δεν μπορώ να τα διασταυρώσω. Λέω ότι βρήκα και είναι θετικό.

          Από κει και πέρα καταλαβαίνω πως κυριαρχεί μια συμμαχία 2 “ανεξάρτητων” δυνάμεων, από αυτές που δίνουν μια στενή έμφαση σε κλαδικά θέματα χωρίς πολλά πολλά και με “διακομματικό χαρακτήρα”. Δεν είναι ούτε το πρότυπο μου για τον συνδικαλισμό αλλά ούτε και δουλειά μου να κουνήσω το δάχτυλο στον κόσμο της βάσης και του αγώνα (ο κλάδος είναι σε καιρό αγώνων) που έδωσε ένα αποτέλεσμα. Δεν έχω κάποιο ISO για κάθε χώρο εργασίας να λέω τι να κάνουν. Αλλά αν θέλουμε να κάνουμε κουβέντα σοβαρή, ως άσχετοι με τον χώρο για τον οποίο συζητάμε το μόνο βέβαιο είναι πως η ΔΕΗ, νομίζω πήρε το μάτι μου πως έπεσε πολύ, σε έδρες, εν μέσω 1)αγώνων 2)τεράστιας αύξησης της συμμετοχής. Δεν λέω ότι είναι καλές οι δυνάμεις που πήγανε καλά, λέω πως ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι η ΔΕΗ αυτό που πρέπει. Αγωνιστές σίγουρα, να το βρουν γιατί αποδοκιμάστηκαν, αν καλά είδα πως πήγαν από τις 9 έδρες στις 6.. Επίσης είναι θέση αρχής πως 10 έδρες στο ΔΣ δεν είναι αντιδημοκρατικό να κυριαρχούν επί των 6. Αυτό λέει η απλή αναλογική. Κάνανε καμπάνια οι 2 παρατάξεις σε μια γραμμή φιλική προς την ΔΕΗ και την προηγούμενη διοίκηση ? Δεν νομίζω

          Κώστας

        6. ΦΦ1917

          Ρε Κώστα δεκτό σε ένα βαθμό αυτό που λες. Θα μπορούσα να σου παρουσιάσω και λινκ από το Ποντίκι και από άλλα μέσα για την ανακοίνωση της ΔΕΗ και την απάντηση του Μπιμπίλα όμως δεν είναι εκεί το ζήτημα.
          Υπάρχει και δεύτερη απάντηση του που κινείται σε χειρότερη κατεύθυνση από αυτήν που ανάρτησα.
          Προφανώς και η ΔΕΗ έχει ευθύνες και λάθη αλλά δεν ξέρω από που συνάγεται ότι η γενική κινητικότητα ωθεί τις μάζες σε πιο ριζοσπαστικές λύσεις. Όταν όλη η “απολιτίκ” φουρνιά πήρε απόφαση να μαζέψει κόσμο σε δύο παρατάξεις με κριτήριο την μη κομματικότητα και την δήθεν ανεξαρτησία φάνηκε πως πέρα από εύφορο έδαφος στις συνειδήσεις των ηθοποιών είχε και τους αντίστοιχους μηχανισμούς. Εξ ου και το κομπρεμί όπου απέκλεισε από κάθε διοικητική θέση την πρώτη δύναμη στο σωματείο και κυρίως την δύναμη όπου όταν κάποιοι τόσα χρόνια παίρνανε τον ύπνο του δικαίου και απείχαν από τις μαζικές διαδικασίες κράτησε ανάστημα απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες και αθλιότητες. Θα τους δούμε τους “ανεξάρτητους” και σύντομα εκτιμώ ότι θα δικαιωθεί η ΔΕΗ και η στάση της όλα αυτά τα χρόνια.
          Επίσης εξαιρετικά προβληματικό να ακούγεται από άτομα του δήθεν αντικαπιταλιστικού χώρου όπως ο San Rocco το μεσοβέζικο και υποκριτικό-ούτε κομματικοποιημημένος συνδικαλισμός ούτε το καθεστωτικό σύμπλεγμα.

          Επιπλέον το παράδειγμα του Παναγόπουλου και του κάθε Παναγόπουλου το φέρνω ως απάντηση για το πως κάποιος με το πρόταγμα του αγαπητού μπορεί να βγαίνει στο αντίστοιχο πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο σωματείο και όργανο του. Σαν φαινόμενο στο συνδικαλιστικό κίνημα και όχι σαν αποκλειστική περίπτωση όπου να κάνεις απόλυτη αναλογία περιπτώσεων.

        7. Κώστας

          ΦΦ δεν ξέρω τι είναι “γενική κινητικότητα”, εγώ μιλάω για το ότι οι art workers όπως γίνανε viral επί καραντίνας βγαίνουν από έναν μεγάλο αγώνα που είχε και κάποιες νίκες. Αγώνα παλιομοδίτικο, για το ψωμί. Ε, όταν είσαι δύναμη προσκείμενη στο ΚΚΕ, με αυτοδυναμία, γίνεται τεράστια άνοδος της συμμετοχής λόγω του αγώνα και έχεις αυτό το αποτέλεσμα, δεν έχουμε γενική κινητικότητα που δεν ριζοσπαστικοποιεί. ¨Εχουμε ταξικό εργατικό αγώνα και μια διοίκηση που κρίθηκε απούσα. Και αυτό δεν είναι θέμα προθέσεων της, για να κριθεί απούσα πάει να πει πως ήταν απούσα

          Αυτά είναι τα γεγονότα. Τα υπόλοιπα θα τα βρουν οι ηθοποιοί, γενικός πατέρας των εργαζομένων δεν θέλω να είμαι

          Κώστας

        8. ΦΦ1917

          Νομίζω ότι είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις ότι όταν η πάλη γίνεται με όρους viral,με καταιγισμό likes και εικόνας κάπου χωλαίνει η ταξικότητα του αγώνα. Ποιες σημαντικές νίκες πετύχανε Κώστα?
          Σοβαρά ε ήταν απούσα η διοίκηση της ΔΕΗ ε? Δεν έχεις το ISO του χώρου αλλά από την άλλη το κρίνεις βάση αποτελέσματος σαν τετελεσμένο γεγονός?
          Τόσα χρόνια και τόσοι αγώνες μπαίνουν στο χρονοντούλαπο από τα aesthetics των support art workers και τον “αγαπητό” Σπύρο Μπιμπίλα?

        9. Κώστας

          ΦΦ είναι αρκετά πιθανό, και ο μόνος σοβαρός τρόπος να κρίνουμε την χλαπάτσα που έφαγε η ΔΕΗ, πως συμφωνούσε μαζί σου πως σιγά τον αγώνα, για τον τεράστιο αγώνα των καλλιτεχνών και τα κάποια, όποια, επιδόματα πήρανε. Που είναι κάποια νίκη, κάποιοι εργαζόμενοι την παλέψανε στην καραντίνα ενώ το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να μην έχουν ευρώ.

          Μάλλον δεν ήταν καλός αγώνας, δεν είχε μπουλετάκι συμφωνίας με το Πρόγραμμα του 19ου Συνεδρίου. Και είχαν και το θράσος να τα ανεβάζουν στο φέιισμπουκ, οι καλοί αγωνιστές ασχολούνται μόνο με τον Ρίζο

          Κώστας

        10. ΦΦ1917

          Κώστα συγκεκριμένα τι πέτυχαν οι support art workers και τι δεν πέτυχε η ΔΕΗ τώρα αλλά και όλα αυτά τα χρόνια,για να τους δώσουμε τα credits που τους αναλογούν?
          By the way από την κεκτημένη ειρωνεία που σε διακατέχει ξεχνάς ότι το ΣΕΗ με τους τότε συσχετισμούς του είχε τρέξει το θέμα και ήταν στο δρόμο πολύ πιο πριν εμφανιστούν από το πουθενά οι support art workers.
          Επίσης δεν είπε κανένας σκατά σε αυτό που κάνανε αλλά απεναντίας έγινε κριτική ως κάτι αρκετά επιφανειακό και αποκομμένο από τους αγώνες του σωματείου που γίνονται εδώ και χρόνια. Γιατί πέρα από την καραντίνα και το 800άρι (όπου το σωματείο έδωσε μάχη μαζί με τις υποφαινόμενες ομάδες) όλο το προηγούμενο διάστημα περνούσαν θεοί και δαίμονες από τον χώρο με αποκορύφωμα την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης με την ανοχή της προ-προηγούμενης ηγεσίας του ΣΕΗ που ήταν προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ.
          Εκεί ούτε support art workers είχε,ούτε αγαπημένους ηθοποιούς σαν τον Σπύρο Μπιμπίλα είδαμε να μπαίνουν μπροστά στον αγώνα. Άσε που όσοι από αυτούς υπήρχαν στο σωματεία τότε μπορεί και να καλοβλέπανε την τότε διοίκηση. Γενικά το ότι υπήρξε αυξημένη συμμετοχή στο σωματείο είναι θετικό και κανένας δεν το αρνείται. Ωστόσο το γεγονός πως η αγωνιστική διάθεση μιας μεγάλης μερίδας των ηθοποιών κινήθηκε στα ήδη περπατημένα νερά του “ακομμάτιστου-ανεξάρτητου” αποτελεί αντικειμενικά ένα προβληματικό γεγονός και είναι χρέος του λαϊκού κινήματος να τους αλλάξει γνώμη και στάση στο σήμερα.

          Πέρα από παραπάνω είσαι και τρομερά αδιάβαστος, γιατί εάν είχες μελετήσει στο ελάχιστο ένα άρθρο του ΚΚΕ για την κοινωνική συμμαχία και πως αυτή διαμορφώνεται ίσως να μην αράδιαζες τις ασυναρτησίες της τελευταίας παραγράφου σου.

        11. Ανώνυμος

          Με λίγα λόγια, με την “χλαπάτσα, που έφαγε η ΔΕΗ” το κίνημα έκανε μιαν ακόμη μεγάλη “νίκη”, ε;!
          Πείτε το, μη ντρεπόσαστε…..

        12. Κώστας

          ΦΦ οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες πέτυχαν την συμπερίληψη τους στα επιδόματα ενώ δεν ήταν, δεν θυμάμαι λεπτομέρειες ίσως γιατί δεν είμαι 1)ηθοποιός 2)πατέρας όλων των κλάδων και κάτοχος κάποιου ISO της εργατικής παρέμβασης

          Εσείς λέτε πως είστε το 3, γιατί μην μου πείτε είτε εσύ είτε ο ανώνυμος πως είστε ηθοποιοί. Ακολουθείτε την αντίστροφη ακριβώς διαδικασία από μένα, λέτε ποιο είναι το ΚΚΕ στον τάδε χώρο ? Αυτοί ξέρουν. Εγώ επειδή λέω πως το κομμουνιστικό κίνημα είναι μια καλή ιδέα και μια γλυκόπικρη ανάμνηση από πολυυυυυ παλιά κάνω το ανάποδο, κοιτάω τι γίνεται στους χώρους για να βγάλω και συμπεράσματα τι μπορεί να συμπυκνωθεί πολιτικά και να γενικευτεί θεωρητικά.

          Ανώνυμε 20:34 δεν είναι νίκη να τρώνε χλαπάτσες οι αγωνιστικές δυνάμεις και να επικρατούν οι αμπαλααίο. Αλλά τα αντανακλαστικά σας είναι πως η ΔΕΗ δεν έφαγε χλαπάτσα. Ε λοιπόν εγώ βλέπω τεράστια μαζικοποίηση ενός σωματείο εν μέσω αγώνων με κάποιες κατακτήσεις. Και ναι, κάποια παιδιά πίνανε γάλα ενώ το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να πεθάνουνε της πείνας. Σνομπάρετε το, δεν με νοιάζει. Δεν αρκεί ? Τι μου το λέτε, αυτοδυναμία είχατε, να κάνατε αγώνες με καλύτερα πλαίσια, τα παράπονα σας στην ΔΕΗ. Εγώ δεν είπα πως η πρώην διοίκηση του ΣΕΗ δεν ήταν στον αγώνα για τα επιδόματα, είπα πως χρεώθηκε πως δεν ήταν. Εδώ υπάρχουν 2 σχολές σκέψεις. Πως προβοκαρίστηκε, και διάφορες άλλες αστυνομικές παραλλαγές και η πολιτική σχολή σκέψης. Πως κάπου έχει βασικά λάθη η ΔΕΗ γιατί ο αγώνας αποδείχτηκε σημαντικός. Εκτός και αν χοντραίνουν τα αστυνομικά σενάρια και ήταν τεχνητή η άνοδος της συμμετοχής, σκηνοθετημένα τραίνα κλπ. Αλλιώς δεν στέκει. λυπάμαι

          Τα υπόλοιπα οι ηθοποιοί. Δεν ξαναγράφω τα ίδια. Αν γνωρίζετε κανέναν από την ΔΕΗ πείτε τους να στρωθούν να εξηγήσουν την χλαπάτσα και πως αποτιμήσεις του στυλ .. κρατήσαμε την πρωτιά, ανεβήκαμε 100 ψήφους όταν μιλάμε για τέτοια άνοδο συμμετοχής και ποσοστιαία πτώση είναι για γέλια

          Κώστας

        13. ΦΦ1917

          Κώστα οι καλλιτέχνες (να θυμηθούμε και τα υπόλοιπα σωματεία όπως το ΣΕΘΕΑ και ο ΠΜΣ και τον προσανατολισμό τους ε?) πάλεψαν με πρωτοβουλία των σωματείων τους είτε αυτό σου αρέσει είτε όχι. Προφανώς στη συνέχεια εμφανίστηκαν ορισμένες ομάδες με σεβαστό αγώνα ως ένα βαθμό αλλά με προβληματικό περιεχόμενο. Καρπώθηκαν αποτελέσματα και πλέον έχουν εκπροσώπηση στο ΣΕΗ. Οι ίδιες ομάδες ήταν ΑΦΑΝΤΕΣ στα οξυμένα προβλήματα του χώρου των ηθοποιών εδώ και χρόνια.
          Επίσης οι αγώνες έχουν διάρκεια και εκεί κρίνεται η συνέπεια και αγωνιστική δράση και ετοιμότητα του κάθε πολιτικού χώρου.
          Επίσης από τα πρώτα σχόλια μου επισήμανα πως η ΔΕΗ έχει κάνει λάθη και έχει εκτιμήσει λάθος κάποια πράγματα. Μην το επαναλαμβάνεις συνέχεια και συνέχεια λες και ανακάλυψες την Αμερική.

        14. Κώστας

          Σεβαστή η γνώμη σου, οι ηθοποιοί είπαν πως ήταν άφαντη η ΔΕΗ. Πως μέχρι τώρα το σωματείο τους δεν το αναγνώριζαν δεν τους αφορούσε. Μιλάμε για τριπλασιασμό, ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ, της συμμετοχής σε βάρος της διοίκησης εν μέσω αγώνων.

          Μου λες είναι κι άλλα σωματεία. Αν γίνει και αλλού το ίδιο τα ίδια θα πω.

          Όσα δικολαβικά και να πεις η είδηση παραμένει. Τριπλασιασμός, ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ της συμμετοχής εν μέσω αγώνων σε βάρος της ΔΕΗ

          Κώστας

        15. μεταβατικος σοσιαλιστης

          Ρε ΦΦ απαντάς εδώ και 10 σχόλια λες και σας λέει κάποιος ότι δεν είστε αγωνιστές. Αρχίζεις να αραδιάζεις τα επιτεύγματα του ΠΑΜΕ, οκ μπράβο και να τις εκατοστίσετε τις κινητοποιήσεις σας και τις κατακτήσεις σας. Το θέμα που δεν απαντάς είναι γιατί οι ηθοποιοί εν μέσω μαζικών αγώνων και κατακτήσεων δε διάλεξαν να τους εκπροσωπούν οι ηθοποιοί του ΠΑΜΕ. Είναι άραγε πραγματικά κομμουνιστική ή ακόμα και αγωνιστική η γραμμή που δε συσπειρώνει πάνω στη βράση του αγώνα, αλλά αφήνει δυνάμεις να συσπειρωθούν γύρω από «απολιτίκ» συνδικαλιστές; Αυτό μπορείς να το απαντήσεις ή έστω να το σκεφτείς, χωρίς να μας πεις πόσο καλοί και σταθεροί συνδικαλιστές είναι του ΠΑΜΕ, που από όσο βλέπω δεν το αμφισβητεί και κανείς;

        16. ΦΦ1917

          Μεταβατικέ όπως και σε προηγούμενες συζητήσεις έτσι και τώρα διαβάζεις επιφανειακά και δεν παρατηρείς τι συγκεκριμένα αναφέρεται στον σχολιασμό μου. Στο έκτο σχόλιο μου λέω πολύ καθαρά ότι:

          “Προφανώς και η ΔΕΗ έχει ευθύνες και λάθη αλλά δεν ξέρω από που συνάγεται ότι η γενική κινητικότητα ωθεί τις μάζες σε πιο ριζοσπαστικές λύσεις. Όταν όλη η “απολιτίκ” φουρνιά πήρε απόφαση να μαζέψει κόσμο σε δύο παρατάξεις με κριτήριο την μη κομματικότητα και την δήθεν ανεξαρτησία φάνηκε πως πέρα από εύφορο έδαφος στις συνειδήσεις των ηθοποιών είχε και τους αντίστοιχους μηχανισμούς. Εξ ου και το κομπρεμί όπου απέκλεισε από κάθε διοικητική θέση την πρώτη δύναμη στο σωματείο και κυρίως την δύναμη όπου όταν κάποιοι τόσα χρόνια παίρνανε τον ύπνο του δικαίου και απείχαν από τις μαζικές διαδικασίες κράτησε ανάστημα απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες και αθλιότητες. Θα τους δούμε τους “ανεξάρτητους” και σύντομα εκτιμώ ότι θα δικαιωθεί η ΔΕΗ και η στάση της όλα αυτά τα χρόνια.”

          Εκτός αυτού κάνεις την προβοκατόρικη παραδοχή ότι τα σωματεία,οι αγώνες και οι κατακτήσεις είναι τσιφλίκια του ΠΑΜΕ και όχι του συνόλου των εργαζομένων που συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται σε αυτά. Όχι κανένας συνδικαλιστής που έχει ως πεδίο αναφοράς το κομμουνιστικό κίνημα δε θέλει χειροκροτήματα και φιοριτούρες γιατί ως γαμάτος τα κατάφερε και πέρασε τη γραμμή του ή με τη στάση του επέφερε μια κατάκτηση μαζί με το σωματείο του. Αυτή η μικροαστική αντίληψη ειλικρινά δεν ξέρω γιατί μπαίνει στη φαρέτρα της επιχειρηματολογίας σας.

          Κώστα δεν χρειάζεται να κάνουμε κύκλους σε αυτή την κουβέντα ξανά και ξανά. Η ΔΕΗ ως “άφαντη” παρέμεινε πρώτη δύναμη με αυξημένες ψήφους αλλά σημαντική μείωση ως προς το συνολικό ποσοστό λόγω της εισόδου του “ανεξάρτητου”-“ακομμάτιστου” τσίρκου. Γενικά, όποιος έχει μια επιδερμική επαφή με το τι γίνεται σε επίπεδο συνδικαλισμού και σωματείων αναγνωρίζει πως το παραπάνω φαινόμενο δεν αποτελεί πρωτοτυπία.
          Το κομμουνιστικό κίνημα στο σήμερα έχει βάση,έχει αναφορά,έχει στόχους αλλά δυστυχώς έχει και όρια και αρκετές φορές μετράει βήματα πίσω.
          Ας συμφωνήσουμε ότι με την αυτοκριτική και την σωστή επισήμανση των λαθών θα μπορέσει να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία και ώθηση στο να γίνεται καλύτερο προς όφελος των εργαζόμενων και του κοινωνικού του ρόλου-τη σοσιαλιστική επανάσταση.

        17. Κώστας

          ΦΦ δεν θέλω να σε εκθέσω άλλο, για σένα 1000 επιπλέον εργαζόμενοι που εν μέσω αγώνα μπήκαν στο Σωματείο τους είναι τσίρκο, για μένα είναι εργαζόμενοι.

          Θριάμβευσε η ΔΕΗ για πήρε στους 1000 τους 100. Άρα τσίρκο είναι οι 900.

          Μα, θα μου πεις, δεν το λέω για τον κόσμο αλλά για τις παρατάξεις. Για τον κόσμο το λες, αυτούς λες τσίρκο γιατί αρνήσαι, με πολιτικάντικα τρικάκια το βασικό. Πως δεν συζητάμε για τις 2 παρατάξεις που συγκροτήσανε την νέα πλειοψηφία αλλά για το ότι οι 900 που πέταξαν την χλαπάτσα στην ΔΕΗ είχαν εξ ορισμού δίκιο.

          Αλλά πως να συζητήσουμε όταν μια παράταξη καταρρέει και λέει “νικήσαμε”

          Κώστας

        18. ΦΦ1917

          Σε παραπάνω σχόλιο μου σου λέω αυτό:
          ” Γενικά το ότι υπήρξε αυξημένη συμμετοχή στο σωματείο είναι θετικό και κανένας δεν το αρνείται. Ωστόσο το γεγονός πως η αγωνιστική διάθεση μιας μεγάλης μερίδας των ηθοποιών κινήθηκε στα ήδη περπατημένα νερά του “ακομμάτιστου-ανεξάρτητου” αποτελεί αντικειμενικά ένα προβληματικό γεγονός και είναι χρέος του λαϊκού κινήματος να τους αλλάξει γνώμη και στάση στο σήμερα.”

          Αυτό έκρινα Κώστα και όχι το γεγονός ότι συνδικαλίστηκε σε σημαντικό βαθμό ο χώρος των ηθοποιών.
          Τσίρκο είναι οι πολιτικές ενσωμάτωσης,όχι οι εργαζόμενοι που καλόπιστα μπορεί να παραπλανηθούν και να της στηρίξουν.
          Τσίρκο είναι ας πούμε οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, όχι ο απλός κόσμος που πίστεψε στην ελπίδα και πιάστηκε κορόιδο.
          Ακόμα μεγαλύτερο τσίρκο είναι αυτοί που διατηρούν τις όποιες αυταπάτες και εμφανίζουν το παλιό και το σάπιο ως δήθεν καινούριο.
          Τώρα αν ντε και καλά θες να βρω ριζοσπαστισμό στις θέσεις του “αγαπητού” Μπιμπίλα και των support art workers ανοίγεις κουβέντα με λάθος άτομο. Εδώ θα είμαστε όμως και θα δούμε τι και πως περιμένουμε για το ΣΕΗ.
          Εντάξει Κώστα μου,καταλαβαίνεις τι εννοώ ή να συνεχίζω να σου κάνω copy paste από τα σχόλια που δήθεν μου απαντάς?

        19. Κώστας

          ΦΦ και η ΔΕΗ τσίρκο λέει τους +900 γι αυτό μας ανακοίνωσε πως … πήγε καλά στις εκλογές.

          Εντός γραμμής είσαι

          Κώστας

        20. Ανώνυμος

          Κωστίκο, 12/07/2020 at 14:08, αν θέλεις τους λες και τσίρκο τους “+900”,δική σου επιλογή. Αλλά προς το παρόν, δεν είναι τίποτε περισσότερο από “σιωπηρά πλειοψηφία”, που κινητοποιήθηκε, προφανώς από το σύστημα, για να σώσει ένα σημαντικό σωματείο από τον βλοσυρό μπολσεβίκο. Και αυτό αποδεικνύεται με το “καλημέρα” από την στάση των εκπροσώπων του στη συγκρότηση του προεδρείου: “Αποστολή εξετελέσθη”!
          Δεν “συνδικαλίστηκαν” οι “900” επειδή (στη μεγάλη πλειοψηφία τους) ήρθαν και ψήφισαν σαν δέντρα, ξαφνικά τον Ιούλιο του 2020. Πριν δεν υπήρχαν προβλήματα; Προφανώς άλλο ήταν το κίνητρό τους και βγάζει μάτι το ποιό. Πρόκειται για κλασσική αναπαραγωγή των κοινοβουλευτικών εκλογών (και της απάτης τους) σε ένα υποσύνολο του ενιαίου εκλογικού σώματος της ελληνικής αστικής δημοκρατίας. Είναι ο θάνατος του συνδικαλισμού, και χωρίς νομοσχέδια καταστολής απεργιών κλπ. Η ανώτερη ταχτική της αστικής τάξης.
          “Αποστολή εξετελέσθη” και οι “+900″ θα κοιμηθούν ήσυχοι μέχρι τις επόμενες εκλογές (όπως κοιμήθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους του”ΟΧΙ” το 2015 κλπ., κλπ.), όπου θα πρέπει να επανέλθουν για να μην επαναληφθεί το κάζο του 2018.
          Θα τα καταφέρουν; Αυτό είναι το στοίχημα της ΔΕΗ, του ΠΑΜΕ και του ζωντανού εργατικού κινήματος. Που το +25% και +101 ψήφοι επιτρέπει να μπορούμε να αισιοδοξούμε.
          Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.

        21. μεταβατικος σοσιαλιστης

          ΦΦ δε χρειάζεται να το ρίξεις στην τρελή ότι και καλά είπα εγώ ότι είναι τσιφλίκι του ΠΑΜΕ κάποια σωματεία στην προσπάθεια σου να απαντήσεις. Εσύ στο άκυρο άρχισες να λες για το ΣΕΘΕΑ κλπ ή για τις παλιότερες δράσεις του σωματείου (προφανώς επί παντοδυναμίας ΔΕΗ/ΠΑΜΕ) λες και αυτό σημαίνει κάτι, λες και είναι κάποιο ελαφρυντικό.

          Συγνώμη αλλά είναι δυνατόν να λες ότι οι 900 στους 1000 ηθοποιούς ψήφισαν απλά με κριτήριο τη μη κομματικότητα το «τσίρκο» και όχι τους αγωνιστές συνδικαλιστές που πρωτοστατούσαν τόσα χρόνια σε αγώνες και κατακτήσεις και παρακάτω να λες ότι δε τους θεωρείς και αυτούς τσίρκο. Ε, το λέω εγώ για σένα αν ψήφισαν απλά με αυτό το κριτήριο είναι τσίρκο όντως. Αλλά, επειδή αυτό είναι μόνο ένα αφήγημα εσωτερικής κατανάλωσης για εσάς, αλλού βρίσκεται η αιτία της «ήττας» της ΔΕΗ. Και είναι αυτό που είπε κι ο Κώστας ότι μάλλον κρίθηκε απούσα.

          Είναι παρεπόμενο μιας σεχταριστικής πολιτικής σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα πως ό,τι δε συμφωνεί με το ΚΚΕ αντιμετωπίζεται ως εχθρικό με αποτέλεσμα το ΚΚΕ να εισπράττει τη χλεύη από τα αυθόρμητα λαϊκα κινήματα που δημιουργούνται. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, για να μας πείσεις για ποιο λόγο γύρισαν την πλάτη στη ΔΕΗ οι αγωνιζόμενοι ηθοποιοί.

        22. Κώστας

          Ανώνυμε ελπίζω να μπορεί η ΔΕΗ να διαβάσει τον χώρο λίγο καλύτερα από τα σενάρια αστυνομικού μυθιστορήματος που μας αραδιάζεις.Να βρει την εντιμότητα και την ειλικρίνεια, γιατί οι πρώτες της ανακοινώσεις είναι ένα καθεστωτικό παραλήρημα σε βάρος των ηθοποιών. Το πρωτογενές ταξικό ένστικτο των εργαζομένων ηθοποιών πήγε σε δυνάμεις “ανεξάρτητες” και αναξιόπιστες στο κατά πόσο μπορούν να ηγηθούν αγώνων με συνέχεια και προοπτική ή να μαζικοποιήσουν το σωματείο και στις συνελεύεσεις. Αλλά σίγουρα δεν μας πέφτει λόγος να τους κρίνουμε που μαυρίσανε την ΔΕΗ, που βγάλανε αυτή την κραυγή αγωνίας πως το σωματείο τους τους ανήκει. Ακόμα και αν σταματήσουν. Δεν της φταίει κανένας της ΔΕΗ που ήταν απούσα, ασχέτως προθέσεων

          Αλλά όχι, το κράτος ούτε κινητοποιεί ξαφνικά 1000 ανθρώπους σε ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, ούτε έχει σαν ιδανικό αυτό. Το κράτος έχει σαν ιδανικό να μην γίνονται αγώνες και να μην υπάρχουν σωματεία, ή να επικρατούν δυνάμεις έξω από τους αγώνες. Θα προτιμούσε σαφώς να ξαναπάνε 500 ηθοποιοί να ψηφίσουν παράδοση, Μάνο Κατράκη στην Μακρόνησο και η μάζα των ηθοποιών να μην γνωρίζει καν πως γίνονται εκλογές

          Σαφώς προτιμάει μια τέτοια γελοιότητα, ένα πλαστό αποτέλεσμα που λέει πως δήθεν η ΔΕΗ πήρε 73 % ενώ η μεγάλη μάζα των ηθοποιών απλά αδιαφορούν, δεν έχουν καν δει το σωματείο κάπου στην ζωή τους και την δουλειά τους. Γιατί η μεγάλη μάζα των ηθοποιών δεν ψηφίζει Μάνο Κατράκη στην Μακρόνησο, ιστορία, παράδοση και τα ρέστα. Ψηφίζει σήμερα.

          http://www.katiousa.gr/politismos/sarotiki-epikratisi-tis-dimokratikis-enotitas-ithopoion-stis-ekloges-tou-sei-foto/

          Κώστας

        23. Ανώνυμος

          Οι “αγωνιζόμενοι ηθοποιοί”, που μέχρι προχτές …ραχάτευαν;!
          Είχε τέτοιους η ΠΑΣΚ μιλιούνια στις μεγάλες δόξες της…..

  2. kokkiniotis

    Ας μη γράφουμε ανωνύμως για να μπορεί να βγει συμπέρασμα

    Reply
  3. ΚΣ

    Ο Μπιμπίλας είναι ο ξεπλένης των ΝΑΖΙ. Είναι στην παράταξη ΑΕΝΑΗ στο ΣΕΗ μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και την επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικράτειας της ΛΑΕ το 2019. Ποιος το διαψεύδει;

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Ίσως θα φανεί απολιτικ αλλά ο Μπιμπίλας είναι σούργελο και φοβαμαι μην γινουμε και εμείς αν ασχοληθούμε σοβαρα με το τι πολιτικη γραμμη έχει κλπ.Συνηθως τετοιοι τυποι ειναι οπου φυσαει ο ανεμος αναλογα με το τι νομιζουν οτι θα αποκομισουν…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Δεν πειράζει, Θεόδωρε. Ας κατεβάζει το ΣΕΗ στη συμπαράταξη με “τα πρωτοβάθμια σωματεία” κι ας είναι και σούργελο!

        Reply
        1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Βρε ανώνυμε δεν ειρωνευομαι και δεν ξερω τα συνδικαλιστικά των ηθοποιων Συγνώμη για τον ελιτισμό αλλά θεωρω σουργελο τον Μπιμπιλα και δεν μπορω να συζητησω σοβαρα για το τι κάνει.Αυτος σήμερα ειναι ετσι και αυριο αλλιως

      2. Κώστας

        Ρε παιδιά τι πάθατε με τον Μπιμπίλα ? Εγώ διαβάζω πως είναι πρώτος σε σταυρούς πολλές φορές και χαίρει γενικά κάποιας εκτίμησης για την στάση του στα κλαδικά θέματα. Δεν μοιάζει να είναι ιδιαίτερης γενικότερης πολιτικοποίησης και γι αυτό δεν ξέρει να χειριστεί θέματα όπως πχ ΧΑ, μετά ανακαλεί κλπ κλπ. Διαβάζω πως υπάρχει και θετική δήλωση του Καταλειφού για το πρόσωπο του. Γιατί είναι σούργελο δηλ ? Εγώ τον ξέρω από έναν δυο ρόλους στην τιβί πολλά χρόνια πριν, δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει κάτι τέτοιο. Όποιος έχει σχηματίσει άποψη για τα συνδικαλιστικά των ηθοποιών και το ποιόν των παρατάξεων να την πει αλλά τέτοια κατηγορηματικότητα για πρόσωπα αντικειμενικά όχι ευρέως γνωστά δεν την καταλαβαίνω.

        Κώστας

        Reply
  4. Ανώνυμος

    Τελικά, το μόνο θετικό γεγονός των αρχαιρεσιών του ΣΕΗ ήταν η μεγάλη άνοδος της ΔΕΗ κατά 101 ψήφους, που αντιστοιχεί σε αύξηση της δύναμής της κατά +25%.
    Ολοι οι υπόλοιποι, οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (τώρα “ακομμάτιστες” η “μη-κομματοκεντρικές” – τ’ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα…) είναι της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη, για τα πανηγύρια, εκλογικά και άλλα. Τα ίδια λέγανε και το 2014.

    Reply
    1. kokkiniotis

      Γράφε με κάποιο συγκεκριμένο ψευδώνυμο που θα επιλέξεις

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.