.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το ΝΑΡ για τη διαστρέβλωση της θέσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον Ριζοσπάστη


ΝΑΡ: Για δημοσίευμα του “Ριζοσπάστη” σχετικά με τη θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το Β’ γύρο δημοτικών εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του γραφείου τύπου του ΝΑΡ

1. Καταδικάζουμε την προκλητική παραχάραξη της θέσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την εφημερίδα Ριζοσπάστης, σχετικά με τη στάση στον β’ γύρο των τοπικών εκλογών. Το όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ κυκλοφόρησε την Πέμπτη 12/10/23 με κείμενο που είχε παραπλανητικό τίτλο «”ΑΝΤΑΡΣΥΑ” με ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες» και ανάλογο περιεχόμενο, με τον ισχυρισμό πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψηφίζει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Δούκα στον β’ γύρο του Δήμου Αθηναίων. Η προβοκάτσια αυτή του ΚΚΕ έδωσε την ευκαιρία και σε παπαγαλάκια σε διάφορα ΜΜΕ να αναμασούν το ψεύδος αυτό.

Πρόκειται για πρακτικές από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της Αριστεράς, καθώς η ηγεσία του ΚΚΕ γνωρίζει καλά πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει τοποθετηθεί από την Τρίτη 10/10 ξεκάθαρα, με ευθύνη των συλλογικών οργάνων του μετώπου. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρεται:

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι αρνείται τους εκβιασμούς του “δεύτερου γύρου” που επιβάλλει ο βαθιά αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος, δεν πρόκειται να πάρει κατά κανένα τρόπο μέρος στο παιγνίδι του της μοιρασιάς θέσεων, οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών εντυπώσεων ανάμεσα στα κόμματα της αστικής πολιτικής, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ανέκδοτο ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που ψήφισαν μαζί τα μνημόνια, που συναινούν σε όλες τις βασικές θέσεις του συστήματος, που έβαλαν τόσα χρόνια πλάτη στην ΝΔ, που ήθελαν ακόμα και να συγκυβερνήσουν μαζί της ή με τμήματά της, που έτρεξαν ανήμερα των εκλογών να ευλογήσουν το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ να καλούν σε στήριξη τους ”δημοκρατικούς πολίτες”! Μαύρο στους συνδυασμούς αυτούς, λευκό-άκυρο-αποχή. Δεν αποτελεί απάντηση στις ανάγκες ενός κινήματος ανατροπής οι αντιλήψεις περί της φιλολαϊκής διαχείρισης της ”τοπικής διοίκησης”, μέσα στο υπάρχον καπιταλιστικό πλαίσιο, όπως προβάλλεται από την ΛΑ.ΣΥ.»

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση του ΝΑΡ:

Καλούμε και στον 2ο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών να εκφραστεί η καταδίκη και το μαύρισμα των συνδυασμών των αστικών κομμάτων με αποχή, λευκό, άκυρο. Διαφωνούμε και απορρίπτουμε τη λογική του δημαρχοκεντρικού – περιφερειαρχοκεντρικού μοντέλου του 2ου γύρου και τους αντίστοιχους εκβιασμούς. Δεν αποτελεί απάντηση η αντίληψη περί δυνατότητας φιλολαϊκής διαχείρισης και «αγωνιστών δημάρχων και περιφερειαρχών» της «τοπικής διοίκησης» στο καπιταλιστικό πλαίσιο, όπως προβάλλεται από την ΛΑ.ΣΥ.

Καμία σχέση λοιπόν με όσα αναφέρει ο Ριζοσπάστης και αναπαράγουν στελέχη του ΚΚΕ σε κανάλια…

2. Η πρακτική αυτή του ΚΚΕ είναι έκφραση της προσπάθειάς του να συκοφαντήσει δυνάμεις της Αριστεράς, ειδικά της αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς. Υπογραμμίζει πως το ΚΚΕ δεν κινείται προς κάποια “αντεπίθεση της Αριστεράς”, αντίθετα, αντίπαλος του είναι η αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά, έτσι ώστε να μπορεί απερίσπαστο να ασκεί μια πολιτική αριστερής διαμαρτυρίας και όχι ανατροπής.

Το ΝΑΡ και οι αγωνιστές/στριες της αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς έχουν μακριά εμπειρία και συνεισφορά στην πάλη για την ανεξαρτησία της μαχόμενης Αριστεράς από τις «δημοκρατικές δυνάμεις» και τα αθροίσματά τους, από σχέδια συναίνεσης με τη δεξιά και τον Τζαννετακισμό, από τον ακολουθητισμό στο ΠΑΣΟΚ, σχέδια στα οποία είχε πρωτοστατήσει το ΚΚΕ, αλλά και τη δορυφοροροποίηση ή ενσωμάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στα «εθνικά» αστικά σχέδια.

Σε αυτή τη μάχη, που σήμερα αποκτά νέες μορφές με την συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αλλά και την αναθέρμανση της ανασυγκρότησης του ρεφορμιστικού σχεδίου με βάση τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν και τώρα το παρών.

3. Στην εποχή της ολομέτωπης επίθεσης κυβέρνησης, αστικού συνασπισμού εξουσίας, κεφαλαίου και ΕΕ είναι εξαιρετικά αναγκαία η αντικαπιταλιστική ανατρεπτική πολιτική γραμμή και ενωτική συσπείρωση σε αυτή τη βάση, καθώς και η ανεξαρτησία από την αστική πολιτική και τον ρεφορμισμό. Είναι αναγκαία η ανατρεπτική ενότητα των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος, που προϋποθέτει την αντιπαράθεση στην βάση αρχών. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά σε αυτή την υπόθεση καλείται να συμβάλει. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις συλλογικές της αποφάσεις και την πανελλαδική της συνδιάσκεψη έχει τοποθετηθεί θετικά σε αυτή την πρόκληση. Η πρακτική μας όλα αυτά τα χρόνια σε δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες το υπογραμμίζει. Το σήκωμα τειχών με τέτοιο τρόπο ποιον ευνοεί αν όχι τον αντίπαλο.

Ευκαιρίες για τέτοιου επιθέσεις του ΚΚΕ προσφέρουν οι επιλογές δυνάμεων της ριζοσπαστικής ή αντικαπιταλιστικής αριστεράς με τοποθετήσεις ακολουθητισμού/ουράς σε ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ στο β’ γύρο εκλογών. Πισωγυρίσματα σε πολιτικές ουράς σε αστικά κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ ή «παναριστερές ενότητες» χωρίς ανατρεπτικό περιεχόμενο και σε θολά αντικυβερνητικά-«αντιδεξιά» μέτωπα όχι μόνο δεν συμβάλλουν, αλλά υπονομεύουν αντικειμενικά την προσπάθεια ανασυγκρότησης της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, μαζί με τους/τις χιλιάδες αγωνιστές/στριες του αντικαπιταλιστικού ρεύματος, θα υπερασπίσει αποφασιστικά την πολιτική αυτοτέλεια της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς απέναντι σε οποιονδήποτε την αντιμάχεται ή την υπονομεύει, είτε εκτός, είτε εντός της.

Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 54.29% ( 21
Συμμετοχές )



4 σχόλια στο “Το ΝΑΡ για τη διαστρέβλωση της θέσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον Ριζοσπάστη

  1. Θεόδωρος Σαμιωτακης

    Μπορει να ειναι και ετσι.Νεβαια αν δεν θες καποιος κακεντρεχής να διαστρεβλωνει τις θεσεις σου βγαινει ο Παππαδακης και ο συνδυασμος και λενε”” ψηφιζουμε ακυρο λευκο στο β γυρο””.Aπο την στιγμη που αρχιζεις και τα μασας αρχιζουν τα προβληματα.

    Reply
  2. Κώστας

    E δεν είναι και τόσο σοβαρό το ΝΑΡ να μην στηρίζει κανέναν και το ΣΕΚ να στηρίζει έναν άχρωμο τεχνοκράτη πασόκο.

    Οϋτε μπορείς να περιμένεις από το ΚΚΕ να μην το εκμεταλλευτεί με πολιτικά ανέντιμο τρόπο, προφανώς, δυστυχώς.

    Το καλύτερο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να κρατηθούν κάποιες θέσεις που έχουν συμβολικό χαρακτήρα παλινόρθωσης, αν δεν κρατηθούν. Δημοτικές Αρχές τύπου Πάτρας και Χαλανδριου πρέπει να στηριχτούν, έπρεπε από τον α γύρο. Η επιμονή της απήχησης τους στο αβθμιο πεδίο της καθημερινότητας και της γειτονιάς λέει πως κάτι έκαναν στα στενά πλαίσια όχι μόνο του Κράτους και της ΕΕ αλλά και του μαύρου συσχετισμού των μηδενικών προσδοκιών

    Ο Β γύρος έχει μια δικιά του λογική ως εκλογικό σύστημα, δεν έχει ποτέ κανένα νόημα να καλείς σε λευκό, άκυρο και αποχή διότι οι πολίτες κάτι θέλουν να κάνουν και η αντικειμενική έγκληση συμμαχιών και συγκλήσεων που τους γίνεται από το εκλογικό σύστημα τους αγγίζει, ψάχνουν μια θετική στάση και είναι καλό που ψάχνουν μια θετική στα΄ση. Αλλά δεν μπορείς να στηρίζεις και το τίποτα, τον Δούκα απλά δεν είναι Μητσοτάκης. Από την άλλη ο πειρασμός του “να φύγει ο Μπακογιάννης¨” είναι θεμιτός στον κόσμο.

    Μπορείς εσύ να τα πεις όλα αυτά περιφραστικά και ας κάνει ο κόσμος ότι θέλει

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Είναι έντιμο να έχεις δυο αντίθετες θέσεις ταυτόχρονα και ανέντιμο το να επισημαίνεις αυτή τη διπλοπροσωπία;

      Reply
    2. Κώστας

      Είναι έντιμο η μετωπική συνεργασία των 3 σχημάτων να έχει … τριχαστεί, διότι κάθε συνιστώσα λέει άλλα.

      Είναι έντιμο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να παίρνει αποφάσεις κατά πλειοψηφία

      Είναι έντιμο το ΚΚΕ να παρουσιάσει πως η μετωπική συνεργασία έχει τριχαστεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει διχαστεί

      Εϊναι ανέντιμο το ΚΚΕ να παρουσιάζει τις θέσεις του ΣΕΚ και του δημοτικού του σχήματος ως θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της μετωπικής συνεργασίας των 3 σχημάτων

      Κώστας

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.