.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το ΝΑΡ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Τάσο Σταυρόπουλο


Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση εκφράζει την βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Τάσου Σταυρόπουλου, ο οποίος έφυγε από την ζωή την 1η Μάη στα 71 χρόνια του.

Ο Τάσος από τα νεανικά του χρόνια με την πορεία του μέσα στην Αριστερά και στους αγώνες άφησε το στίγμα του, ταγμένος με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση στην υπόθεση της πάλης για το δίκιο των εργαζόμενων για μια άλλη κοινωνία. Ήταν σε όλη του την πολιτική και συνδικαλιστική πορεία ένας ευγενικός, σεμνός, ατίθασος μαχητικός και πρωτοπόρος αγωνιστής. Ο Τάσος Σταυρόπουλος υπήρξε γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Σχεδίου Β’ και ήταν υποψήφιος με τη συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Στο εκπαιδευτικό κίνημα ως επί χρόνια Πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής ο Τάσος αγωνίστηκε αταλάντευτα για την προστασία του δημόσιου σχολείου, των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και του λαού. Ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός καθηγητής σε πολλές γενιές μαθητών που είχαν την τύχη να τον συναντήσουν στα σχολεία που υπηρέτησε. Καθοριστική ήταν η συμβολή του στους αγώνες του συνταξιοδοτικού κινήματος με την ίδρυση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών στην οποία διετέλεσε πρόεδρος και με την ακούραστη βοήθεια που προσέφερε στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Τάσος θα είναι πάντα μαζί μας σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα για την ανατροπή της ανείπωτης βαρβαρότητας που βιώνει ο λαός μας, για να ανοίξει ο δρόμος για μια αξιοβίωτη ζωή για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Η πολιτική κηδεία θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Αθήνας την Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.