.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το ΚΚΕ, οι επιθέσεις στο ΝΑΡ και το ζήτημα του πολέμου


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ

Για τρίτη φορά μέσα σε μια βδομάδα το ΚΚΕ, μέσω του Ριζοσπάστη και του 902.gr, επιτίθεται στο ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και στις θέσεις του για τον αναγκαίο παλλαϊκό–πανεργατικό ξεσηκωμό για την αποτροπή του πολέμου, που προωθούν οι κυβερνήσεις και οι αστικές τάξεις σε Ελλάδα και Τουρκία, σε σύμπλευση με ευρύτερα καπιταλιστικά – ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας (εδώ, εδώ και εδώ. Τελευταίο στη σειρά (23/3) ένα άθλιο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα 902.gr με τίτλο «Οι πασιφιστές του ΝΑΡ», στο οποίο κάνουν λόγο για «κολακείες από τους ομογάλακτους, τους σημαιοφόρους της πολιτικής των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, δηλαδή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» στο ΝΑΡ(!) και για «βρώμικο και προβοκατόρικο ρόλο των παρατρεχάμενων του υπουργείου Άμυνας»!!! Η αθλιότητα της επίθεσης του Περισσού αποκαλύπτει την ένδεια των επιχειρημάτων του, ενώ η ασυνήθιστη επιμονή στην επίθεση κατά του ΝΑΡ αποκαλύπτει πως κάτι τρέχει με τις θέσεις του και την πολιτική του ίδιου του ΚΚΕ, πως κάπου δεν πείθει ούτε την κομματική του βάση και πως πρέπει να επιτεθεί στο ΝΑΡ για να «τσιμεντάρει» τον κόσμο του. Δυστυχώς γι’ αυτούς αποκαλύπτονται ακόμα περισσότερο…

Πρώτο, μιλούν για «πασιφιστές του ΝΑΡ» κι αναφέρουν ως τοποθέτησή μας ξεκομμένα το σύνθημα «Δεν πολεμάμε», κάνοντας πως δεν διάβασαν την πρόσφατη ανακοίνωση του Γραφείου της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση που θέτει ως βασικά συνθήματα της αναγκαίας πάλης σήμερα τα:

• Εργατικός – λαϊκός αγώνας για την αποτροπή του πολέμου.
• Πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και των κυβερνήσεων.
• Για την Ειρήνη των λαών ενάντια στα ματωμένα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ντόπιων αρπακτικών.

«Δεν θεωρούμε μοιρολατρικά τον πόλεμο σαν κάτι δεδομένο. Απεναντίας κτυπάμε συναγερμό και καλούμε σε πανκινητοποίηση σε όλα τα πεδία της ταξικής πάλης για το Ψωμί, τη Δουλειά, την Ελευθερία και την Ειρήνη, γιατί οι λαοί μπορούν να νικήσουν και με τον αγώνα τους να σταματήσουν τη μηχανή του πολέμου», τονίζεται στην ανακοίνωση. Και αφού ξεκαθαρίζεται πως όπως «έχει αποδειχθεί όπου υπήρξε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, το αρπάζουν οι πολυεθνικές της ενέργειας και η ολιγαρχία (όπως θα γίνει και στη Μεσόγειο, αν δεν τους ανατρέψουμε) με μόνο ‘’κέρδος’’ για τους λαούς υπερεκμετάλλευση και φτώχεια, πόλεμοι και αίμα, περιβαλλοντική καταστροφή και διαφθορά», σημειώνεται πως «οι νέοι της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου, της ευρύτερης περιοχής δεν θα θυσιαστούν στο βωμό των EXXON-MOBIL, ENI, TOTAL, ROSNEF, των Βαρδινογιάννηδων και Λάτσηδων, της Energean ή της τουρκικής ΤΡΑΟ, στις οποίες θα ανήκουν ουσιαστικά οι ΑΟΖ, όποια σημαία κι αν έχουν πάνω». (ολόκληρη η ανακοίνωση του ΝΑΡ εδώ)

Δεύτερο, το ΚΚΕ στην απόφαση του 20ού συνεδρίου του σημείωνε πως «το κύριο, είναι ο χαρακτήρας του πολέμου, ο οποίος είναι ιμπεριαλιστικός και από τις δύο πλευρές, ασχέτως ποιος είναι ο πρώτος επιτιθέμενος». Το τελευταίο διάστημα, όμως, ο γ.γ. της ΚΕ Δ. Κουτσούμπας αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην τουρκική επιθετικότητα: «Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους όσοι ανησυχούν για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας», ανέφερε αμέσως μετά τον εισαγωγικό χαιρετισμό του στην ομιλία του στην Κάλυμνο στις 22/3. «Έτσι και τώρα το ΚΚΕ μιλάει ανοιχτά, θέτει ανοιχτά στο λαό την ανησυχία και τους προβληματισμούς του για την προκλητικότητα και επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία και κλιμακώνεται όπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, όσο στη Θράκη και στο Αιγαίο!», συνέχισε.

Τι σχέση έχει αυτή η μονόπλευρη ανάδειξη της (υπαρκτής) τουρκικής επιθετικότητας με τη θέση του ίδιου του συνεδρίου του ΚΚΕ; Η αυτονόμησή της τελικά από το πλέγμα του άδικου και εκμεταλλευτικού και από τις δύο πλευρές ανταγωνισμού με την αστική τάξη της Ελλάδας (που έχει διαφορετικού τύπου επιθετικότητα) και βέβαια από το γενικότερο πλαίσιο της παρόξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ των ηγεμονικών καπιταλιστικών κρατών και συνασπισμών (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα κλπ), δε ρίχνει νερό στον μύλο της αστικής και εθνικιστικής προπαγάνδας στην Ελλάδα;

Τρίτο, σε όλες τις τελευταίες ομιλίες του ο Δ. Κουτσούμπας διατρανώνει σε όλους τους τόνους πως το ΚΚΕ θα «υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας» και τα σύνορα της χώρας κλπ. Κάθε τοποθέτηση αποκτά συγκεκριμένη σημασία στη χρονική συγκυρία στην οποία εκφράζεται. Η τοποθέτηση αυτή σήμερα υποδηλώνει σαφώς την απόλυτη εκτίμηση πως θα επιτεθεί η Τουρκία και άρα το βασικό καθήκον είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Η τοποθέτηση αυτή, η οποία ακυρώνει στην πράξη την θέση του ίδιου του συνεδρίου του ΚΚΕ, συμπληρώνεται από τον Περισσό: α) με αναφορές στη στάση των κομμουνιστών στη δεκαετία του ΄40 και την αντίσταση κατά της εισβολής και κατοχής από τις ναζιστικές – φασιστικές Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, συσκοτίζοντας πως πρόκειται για τελείως διαφορετικές εποχές και συνθήκες β) με μια γενικόλογη αναφορά, πως το ΚΚΕ δεν έχει «καμιά εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που κάνει τον πόλεμο» (Δ. Κουτσούμπας, Κάλυμνος 22/3), χωρίς να εξηγείται τι συγκεκριμένα σημαίνει αυτό και σε ποια πολιτικά καθήκοντα οδηγεί.

Τέταρτο, αντί η ηγεσία του ΚΚΕ να θεωρεί δεδομένο το πολεμικό επεισόδιο ή και τον πόλεμο («Θα έχουμε πολεμική εμπλοκή, θα έχουμε οπωσδήποτε θερμό επεισόδιο μικρότερο ή μεγαλύτερο – δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε», Δ. Κουτσούμπας, συνέντευξη στην ΕΡΤ 15/3) και να παγιδεύει το λαϊκό κίνημα εντός του κλίματος πολεμικής προετοιμασίας με δηλώσεις για την «υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας» θα έπρεπε, όπως και όλη η μαχόμενη, αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική και κομμουνιστική Αριστερά, να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ταξικού μετώπου για την υπεράσπιση της ειρήνης και της ζωής των λαών, την αποτροπή του άδικου και ιμπεριαλιστικού πολέμου, την ήττα της πολεμικής, αντεργατικής και αντιδημοκρατικής εκστρατείας του κεφαλαίου στην Ελλάδα, στην Τουρκία και ευρύτερα.

Αυτή την μαχητική και ανατρεπτική πολιτική λογική προωθούν το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως έκαναν και κάνουν και ενάντια στην εθνικιστική τύφλωση και τα ΝΑΤΟϊκά – κυβερνητικά σχέδια για το μακεδονικό. Η πολιτική αυτή κατεύθυνση κερδίζει γιατί είναι ανάγκη των εργαζομένων και της νεολαίας και γι’ αυτό βάλλεται από το σύστημα και το ρεφορμισμό.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 44.62% ( 13
Συμμετοχές )



12 σχόλια στο “Το ΚΚΕ, οι επιθέσεις στο ΝΑΡ και το ζήτημα του πολέμου

  1. Ανώνυμα

    “δεν πείθει ούτε την κομματική του βάση και πως πρέπει να επιτεθεί στο ΝΑΡ για να «τσιμεντάρει» τον κόσμο του”
    Αλίμονο, η κομματική βάση του ΚΚΕ κινδυνεύει από… το ΝΑΡ!! Ξεκαβαλάτε το καλάμι λέμε!!!

    Reply
  2. Κώστας Β.

    1.Ήρθαν οι ΝΑΡίτες να υποδείξουν στο ΚΚΕ τις θέσεις του (!) με τις οποίες υποτίθεται συμφωνούν (και καλά) αλλά δυστυχώς “…το τελευταίο διάστημα, όμως, ο γ.γ. της ΚΕ Δ. Κουτσούμπας αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην τουρκική επιθετικότητα”: Για άλλη μια φορά ψεύτες, για να φέρουν την πραγματικότητα στα μέτρα τους.
    Ας δούμε μερικά παραδείγματα.
    Δ.Κουτσούμπας, 24-3:
    Η μόνη σταθερότητα και ασφάλεια που υπερασπίζει (η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) είναι των κερδών μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι ανταγωνίζονται με ομίλους της Τουρκίας για το ποιος θα αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία που μοιράζουν οι ιμπεριαλιστές στην περιοχή. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο λαός δεν μπορεί έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, σε καμιά αστική κυβέρνηση.
    Γ.Μαρίνος, 22-3
    “…Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρωτοτυπεί, γιατί η γεωστρατηγική αναβάθμιση των συμφερόντων της αστικής τάξης είναι η βάση της πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε άλλες συνθήκες, είναι η στρατηγική που ακολουθεί η Τουρκία και κάθε καπιταλιστικό κράτος, το καθένα με τις δικές του δυνατότητες. Η υποδεέστερη θέση της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να οδηγεί σε υποτίμηση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης και του στόχου της να επεκταθεί όπου μυρίζεται κέρδη. Δεν είναι μόνο το εφοπλιστικό κεφάλαιο που έχει κατακτήσει την υψηλότερη θέση διεθνώς, είναι τραπεζικοί όμιλοι που ήδη κατέχουν ισχυρές θέσεις στην περιοχή, επιχειρήσεις στον κλάδο της Ενέργειας και γενικότερα βιομηχανικές επιχειρήσεις και άλλες.”
    Δ.Κουτσούμπας, 22-3 στην Κάλυμνο:
    “…Και εκδηλώνεται η αντιπαράθεσή της (της τούρκικης αστικής τάξης) με την ελληνική αστική τάξη, η οποία εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά, διεκδικεί για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλίων μερίδιο από τη μοιρασιά που είναι σε εξέλιξη. Κι απ’ αυτήν την αντιπαράθεση, απ’ αυτόν τον ανταγωνισμό δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το αντίθετο”.

    Reply
    1. drazen

      Μόνο εγώ κατανοώ ότι Κουτσουμπας-Κανελλη αλληλοαναιρούνται;

      Reply
      1. πολιτικος αναλυτης απο τον ΑΒ Βασιλοπουλο

        Δεν υπάρχει “Κουτσούμπας” και “Κανέλλη”. Υπάρχει ΚΚΕ, συλλογικά όργανα, στελέχη με χρεώσεις, θέσεις και αναλύσεις. Και υπάρχει και η σχέση με άτομα που δεν είναι μέλη του κόμματος αλλά συνεργάζονται και το πως μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο λόγο τους απο αυτό του κόμματος.

        Reply
        1. nezard

          Σε κομμουνιστικά κόμματα, τριτοδιεθνιστικά, δεν νοείται ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ να έχει διαφοροποιήσεις στο λόγο του από αυτό του κόμματος. Σε κομμουνιστικά κόμματα, τριτοδιεθνιστικά, όλη η κοινοβουλευτική ομάδα είναι υπόλογη απέναντι στην Κεντρική Επιτροπή και ΜΟΝΟ σε αυτήν οφείλει ΥΠΟΤΑΓΗ, ούτε στην ατομική του συνείδηση, ούτε στην ατομική του άποψη, ούτε πουθενά αλλού δεν οφείλει υποταγή .

          Εάν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στην εν λόγω να έχει διαφοροποιήσεις στον λόγο της τότε αυτό σημαίνει:

          α) ότι το ΚΚΕ δεν ακολουθεί, εν προκειμένω, τις αποφάσεις της Τρίτης Διεθνούς

          και

          β) ότι το ΚΚΕ είναι οπορτουνιστικό, δίγλωσσο κόμμα

        2. nezard

          μια αναγκαία διευκρίνιση: ότι το ΚΚΕ είναι “οπορτουνιστικό, δίγλωσσο κόμμα”, όπως παραπάνω έγραψα, δεν σημαίνει σε καμία περίτπωση ότι δήθεν ο “Κουτσούμπας” κρατάει μια δήθεν συνεπή στάση, ενώ η “Κανέλλη” είναι δήθεν σωβινίστρια.

          Σε καμία περίπτωση.

          Σημαίνει, απλώς, ότι ο “Κουτσούμπας” είναι ένας πατενταρισμένος σοσιαλσωβινιστής , ο οποίος προσπαθεί να μην εκτίθεται (χωρίς να το καταφέρνει, προφανώς), ενώ η “Κανέλλη” είναι μια πατενταρισμένη σοσιαλσωβινίστρια που δεν έχει καμία ηθική αναστολή να λειτουργεί ως εξαπτέρυγο του Φράγκου Φραγκούλη και της εν γένει ανοιχτής, πλέον, προσπάθειας του ελληνικού αστικού κρατους να ετοιμάσει το φιλοπόλεμο κλίμα μέσα στην επικράτεια.

        3. πολιτικος αναλυτης απο τον ΑΒ Βασιλοπουλο

          Όχι τίποτα άλλο, αλλά εδώ μέσα στηρίζεις ΝΑΡ. Οτι έγιναν και οι ναρίτες τιμητές του τι είναι και πως πρέπει να είναι ένα τριτοδιεθνιστικό ΚΚ είναι να χάνεις τα μυαλά σου.

        4. Ανώνυμα

          Βλέπω υποτροπίασες πάλι. Πόσο καιρό λέμε να πας να σε δει; Τι περιμένεις, να φτάσεις να παραμιλάς στο δρόμο για το ΚΚΕ;!

        5. lathranagnostis

          Νέζαρντ, μη πας τόσο βαθειά, γιατί θα χάσεις το πάνω και το κάτω!
          …….ήδη τα έχεις χάσει δηλαδή…..

        6. πολιτικος αναλυτης απο τον ΑΒ Βασιλοπουλο

          Έχεις υπάρξει μέλος σε πολλά κομμουνιστικά τριτοδιεθνιστικά κόμματα νεζαρντ και ξέρεις; Μετράει χρόνια η κομματική σου ταυτότητα; Έχεις αναλάβει και στελεχιακές υποχρεώσεις; Ή μήπως είσαι ένας τουρίστας που πασάλειψε λιγάκι απο ιστορία/θεωρία και νομίζει οτι έπιασε το παπά απ τα αρχίδια και οτι όλοι οι άλλοι είναι χαζοί ενώ ο ίδιος δεν είναι καν μέλος στο σωματείο του;

  3. Κώστας Β.

    (συνέχεια)
    Κουτσούμπας 27-2 συγκέντρωση Αθήνας:
    ” Η «γεωστρατηγική αναβάθμιση», που η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία της, είναι ακριβώς αυτό: Η συμμετοχή του ελληνικού κεφαλαίου στους ανταγωνισμούς, στα παζάρια που διεξάγονται στην περιοχή με επίκεντρο τις πρώτες ύλες, τους ενεργειακούς δρόμους, τα μερίδια των αγορών.
    Εν προκειμένω και στο πλαίσιο της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισής της, η ελληνική αστική τάξη προσδοκά να επανακάμψει πιο ισχυροποιημένη στα Βαλκάνια, μετά μάλιστα την κρίση που επηρέασε και τη βαλκανική διείσδυσή της, εκεί όπου -και με συμπράξεις με ξένους ομίλους- κέρδισε σοβαρό έδαφος μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές, έχοντας μεγάλες επιδόσεις άμεσων ξένων επενδύσεων και κερδοφορίας που κρατούν με ορισμένες απώλειες μέχρι σήμερα, π.χ. τα ΕΛΠΕ κατέχουν μερίδιο 75% στην αγορά καυσίμων της ΠΓΔΜ.
    Τώρα η ελληνική αστική τάξη επιδιώκει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να κερδίσει θέσεις ιδιαίτερα σε κλάδους που ιεραρχεί, όπως η Ενέργεια, οι κατασκευές, οι μεταφορές, τα τρόφιμα κ.ά., επωφελούμενη από την ενταξιακή διαδικασία αυτών των χωρών στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
    Δεν είναι τυχαίο αυτό που λέγεται και γράφεται τις τελευταίες ημέρες -και πρέπει να έχει βάση- ότι η συμφωνία με τη FYROM θα συνοδευτεί με ένα ακόμη συμφωνητικό που θα εξασφαλίζει ειδικά προνόμια για τα τμήματα του ελληνικού κεφαλαίου που θα επενδύσουν στη γειτονική χώρα.
    Ούτε είναι τυχαίο αυτό που είπε πάλι ο Αμερικανός πρέσβης, ότι στόχος είναι ειδικά η Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, να λειτουργήσει ως οικονομικό – πολιτικό – στρατιωτικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή.
    Να, λοιπόν, ποιοι θα ωφεληθούν από τις εξελίξεις και να γιατί η ελληνική κυβέρνηση προστρέχει με τόσο μεγάλη προθυμία να κλείσει ζητήματα για λογαριασμό του κεφαλαίου, άσχετα αν ανοίγει πόρτες και παράθυρα μεγάλων κινδύνων και για τον ελληνικό λαό και για τους άλλους λαούς της περιοχής”

    Reply
  4. Ι.Α

    Το ΚΚΕ κατεθεσε τις θεσεις του και μετα ξεκινησε ο χορος της διαστρεβλωσεις απο το ΝΑΡ με πληθωρα αρθρων Σας απαντουν και σας ενοχλει απαντατε με κοπτοραπτικη χωρις να παραθετε ολη την προταση του ΚΚΕ
    ακομη και στην Καλυμνο ο Κουτσουμπας δεν ειπε απλως γενικα καμμια εμπιστοσυνη στην αστικη κυβερνηση αλλα πολυ συγκεκριμενα

    (…) Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αναδεικνύει το χαρακτήρα του πολέμου ως σφαγής των λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για το μοίρασμα των αγορών και των ζωνών επιρροής.Επιμένει να αναδεικνύει ότι ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα – στρατιωτικά κυρίως – μέσα.Οπως σήμερα η πολιτική για την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, με ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η οποία μεγαλώνει σε συνθήκες κρίσης, όπου επικρατεί η ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο, έτσι και ο πόλεμος είναι η συνέχιση αυτής της πολιτικής με βίαια στρατιωτικά μέσα, με στόχο την κατάκτηση αγορών, σφαιρών επιρροής, ελέγχου πλουτοπαραγωγικών πηγών.Γιατί το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι οι ίδιοι που κλέβουν τον ιδρώτα της εργατικής τάξης, σε συνθήκες ειρήνης, είναι οι ίδιοι που τη στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθεί για τα συμφέροντά τους.(…)

    (…)Ταυτόχρονα, όμως, επισημαίνουμε από τώρα ότι δεν δείχνουμε και καμιά εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που κάνει τον πόλεμο. Καμιά ανοχή στην άρχουσα τάξη που υποκινεί ή συμμετέχει στον πόλεμο για την προώθηση των δικών της οικονομικών συμφερόντων, βάζοντας το λαό μας να χύνει το αίμα του.Θα επιδιώξουμε να τη βάλουμε με την πάλη μας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με την ανατροπή της, για την οριστική νίκη του λαού, έτσι ώστε επιστέγασμα και έπαθλο αυτής της πάλης να είναι η εργατική εξουσία, η ανάπτυξη και ευημερία για το λαό, με ειρήνη και ευτυχία για όλους και όλες, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται.Ελάτε να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια σε κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων, κάθε αλλαγή διεθνών συνθηκών, που οδηγεί στην αιματοχυσία των λαών.Να γυρίσουμε την πλάτη στα ύπουλα καλέσματα περί δήθεν «εθνικής ενότητας και συνεννόησης», που θέλουν να υποτάξουν την εργατική τάξη, το λαό, στα σχέδια του κεφαλαίου και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.Θέλουν να κρύψουν ότι άλλη είναι η πατρίδα του λαού και άλλη η πατρίδα του κεφαλαίου και των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.Η εργατική τάξη, ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί την πατρίδα του, αυτή που έχει χτίσει με κόπους και θυσίες, με την εργατική του δύναμη.Δεν υπερασπίζεται το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα, που κλέβει τον ιδρώτα της εργατικής τάξης και προκειμένου να υπερασπίσει τα κέρδη του δεν διστάζει να την στείλει στη φωτιά του πολέμου.(…)

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.