.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το ενωτικό-αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή


Η δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα» είναι μία ενωτική αριστερή συλλογικότητα που στηρίζεται από μια πληθώρα οργανώσεων και μετώπων της ανατρεπτικής Αριστεράς καθώς και από ανένταχτούς αγωνιστές και ανένταχτες αγωνίστριες. Οι 39 υποψήφιοι και υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής Θάνου Ανδρίτσου που τιμούν το συνδυασμό με τη συμμετοχή και με την έμπρακτη στήριξη τους είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών με έντονη κοινωνική δραστηριότητα στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής. Είναι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, επαγγελματίες της πόλης της Αγίας Παρασκευής, φοιτητές, φοιτήτριες, συνταξιούχοι και καλλιτέχνες που μοιράζονται κοινές αγωνίες για το μέλλον και για την ποιότητα της ζωής στην πόλη τους. Η συμμετοχή των γυναικών στο ψηφοδέλτιο του Φυσάει Κόντρα ανέρχεται στο ποσοστό του 45%.

Στο ψηφοδέλτιο αγώνα του Φυσάει Κόντρα, συμμετέχουν αγωνιστές και αγωνίστριες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενταγμένοι σε μια σειρά από αριστερές οργανώσεις και μέτωπα καθώς και ανένταχτοι και ανένταχτες, με συμμετοχή σε συλλογικότητες του τοπικού κινήματος, δομές πολιτισμού και δημοτικούς θεσμούς (κινηματογραφική λέσχη, επιτροπές και συνελεύσεις κατοικων, νομικά πρόσωπα του Δήμου κ.α.). Σημαντική είναι η συμμετοχή συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών από το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα (με αγωνιστές/τριες της ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ), από το εργατικό κίνημα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα (με εκλεγμένους συνδικαλιστές από τις Παρεμβάσεις και άλλες εργατικές συλλογικότητες) καθώς και από τα επαγγελματικά επιμελητήρια και τους επιστημονικούς συλλόγους. Ιδιαίτερη πλευρά, είναι αυτή της συμμετοχής ενεργών αγωνιστών/τριων στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα (με μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, πρωτοβουλιών στήριξης στους πρόσφυγες, αντιφασιστικών κινήσεων κ.α.), καθώς και στους αγώνες των γυναικών και του lgbtq κινήματος.

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες του Φυσάει Κόντρα με αλφαβητική σειρά:

Ανδρίτσος Αθανάσιος (Θάνος) του Δημοσθένη, Υποψήφιος Δήμαρχος, Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος, Μέλος του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

1. Αθανασίου Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου, Δρ. Χημικός Μηχανικός, μέλος του ΔΣ Εργαζόμενων ΑΣΠΡΟΦΩΣ.
2. Αλέξιου Δημήτριος του Αλέξανδρου, Συντ. Τραπεζικός Υπάλληλος.
3. Αλεξίου Σπυρίδων του Ανδρέα, Φιλόλογος Εκπαιδευτικός, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
4. Αλέφαντη Μελίνα του Σπυρίδωνος, Χημικός, καθηγήτρια στην ιδιωτική εκπαίδευση.
5. Αντωνίου Παναγιώτης του Παναγιώτη, Φοιτητής Νομικής Σχολής Αθήνας, Μέλος ΔΣ. Συλλόγου Φοιτητών.
6. Ασημάκης Θεόδωρος του απόστολου, Φοιτητής Οικονομικών Επιστήμων, Μέλος ΔΣ. Συλλόγου Φοιτητών.
7. Βαζούρα Σοφία (Σόνια) του Νικολάου, Εκπαιδευτικός.
8. Βαζούρας Αλέξανδρος του Νικολάου, Τοπογράφος Μηχανικός, πρ. μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.
9. Βαλλιάνος Χρήστος του Αδάμ, Συνταξιούχος Χημικός Μηχανικός, Πρώην μέλος του ΔΣ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
10. Βαρδαξόγλου Άννυ του Ιωάννη, Φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.
11. Βασιλειάδης Αναστάσιος του Ιωάννη, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, πρ. μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.
12. Γεραντώνη Στέλλα-Κατερίνα του Αντωνίου, Φοιτήτρια ΕΜΠ.
13. Γρημανέλης Βασίλειος του Ευστρατίου, Βιολόγος- Ιδιωτικός Υπάλληλος
14. Ζενέλη Ασπασία του Σπυρίδωνα, Εργαζόμενη στον Ιδιωτικό Τομέα.
15. Ζερβοπούλου Ειρήνη-Ελισάβετ του Γεωργίου, Φιλόλογος, Υποψήφια Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Σορβόννης.
16. Ζερβός Πέτρος του Νικολάου, Ιδιωτικός Υπάλληλος στον κλάδο τροφίμων και ποτών.
17. Ζιουτοπούλου Ελένη του Δημήτριου, Συνταξιούχος.
18. Κούτσιας Νικόλαος του Γεωργίου, Υπάλληλος ΔΕΗ, Μέλος Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής.
19. Κουτσούκος Αλέξανδρος του Στυλιανού, Χημικός- Ιδιωτικός Υπάλληλος
20. Κριθάρη Σταματίκη (Ματούλα) του Θεόδωρου, Τοπογράφος Μηχανικός, ελεύθερη επαγγελματίας
21. Λιοδάκη Δανάη του Εμμανουήλ, Αρχιτέκτονας – Ηθοποιός.
22. Μανούρας Γεώργιος του Στέργιου, Φυσικός, Εργαζόμενος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.
23. Μανουσέλη Μαρία του Πέτρου – Φάνη, Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών.
24. Μιχαλίτση -Ψαρρού Αριάδνη του Νικολάου, Ηλεκτρολόγος- Μηχανικός, Υποψήφια διδάκτορας ΕΜΠ.
25. Μπούρα Σωτηρία του Ιωάννη, Συνταξιούχος οικονομολόγος.
26. Οβαλίδη-Φαρκώνα Ελένη – Μαρία του Κωνσταντίνου, Φοιτήτρια Ιατρικής Αθηνών
27. Παγκαλιά Ελένη του Ιωάννη, Εκπαιδευτικός – Δημοσιογράφος, πρ. μέλος του ΔΣ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
28. Παπαγεωργίου Θεοφάνης του Μιχαήλ, Διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας και Συγγραφέας.
29. Παπαδοπούλου Δήμητρα του Αντωνίου, Συνταξιούχος Νηπιαγωγός.
30. Παπασπύρος Νικόλαος του Παύλου, Δάσκαλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.»Ο Περικλής», Πρώην Μέλος Δ.Σ. ΔΟΕ.
31. Πέτοβιτς Βασιλική του Γεωργίου, Φοιτήτρια ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών.
32. Σαμοΐλης Χρήστος του Ευαγγέλου, Μαθηματικός, Εργαζόμενος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.
33. Σκούρας Ιωάννης-Αλέξανδρος του Κωνσταντίνου, Φοιτητής ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών.
34. Σταύρου Πέτρος του Δημητρίου, Οικονομολόγος, Πρώην μέλος του ΔΣ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
35. Στεφανίτση Μαριάννα του Αναστασίου, Εικαστικός.
36. Τριανταφύλλου Ορέστης -Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Φοιτητής ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ.
37. Τσαρδανίδης Γρηγόριος του Χαραλάμπου, Εργαζόμενος στον χώρο της Πληροφορικής.
38. Χατζηδήμου Σταμάτιος του Γεωργίου, Εργαζόμενος στην Εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



52 σχόλια στο “Το ενωτικό-αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή

  1. Κώστας

    Μια διόρθωση στο Φυσάει Κόντρα για να μην κουράζονται ο Pavel και ο ΚΣ να μας γράφουν όσα γράψανε για να διορθώσουν την Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στην Δυτική Μακεδονία

    Γράφουν “Η δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα» είναι μία ενωτική αριστερή συλλογικότητα που στηρίζεται από μια πληθώρα οργανώσεων και μετώπων της ανατρεπτικής Αριστεράς καθώς και από ανένταχτούς αγωνιστές και ανένταχτες αγωνίστριες.”

    Το σωστό όμως είναι “Η δημοτική παράταξη “Φυσάει Κόντρα” είναι μια ενωτική αντικαπιταλιστική αριστερή συλλογικότητα που στηρίζεται από μια πληθώρα οργανώσεων και μετώπων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, από μέλη της ΛΑΕ που διαφωνούν με την ΛΑΕ και συμφωνούν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και απο ανένταχτους αντικαπιταλιστές αριστερούς αγωνιστές και αγωνίστριες”

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως λέει ο ΚΣ και ο Pavel, ποτέ δεν θα συμμετείχε κάπου που συμμετέχουν άλλα μέτωπα της αριστεράς γενικά και αόριστα γιατί αυτή είναι η απόφαση της και τηρείται παντού. Μέχρι χτες εγώ νόμιζα πως έχει δίκιο το Κ Σχέδιο η Αναμέτρηση και η Μετάβαση πως στην Αγία Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη στο Αιγάλεω και την Δυτική Μακεδονία γίινεται κάτι άλλο αλλά μάλλον είχα λάθος. Αν στις κομματικές παρατάξεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς θέλουν να μπουν κάποια μέλη της ΛΑΕ αφού πρώτα ζητήσουν συγνώμη δημόσια συγνώμη τότε ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Κώστας

    Reply
    1. pavel

      Έτσι μπράβο Κώστα, αρχίζεις και καταλαβαίνεις πως γίνεται. Στις επόμενες εκλογές θα το έχεις εμπεδώσει. Με αυτή τη διευκρίνιση στηρίζουμε το “Φυσάει Κόντρα”, ελέγχοντάς το για τυχόν οπορτουνισμούς και ρεφορμισμούς πάντα.

      Reply
  2. Κ.Σ.

    Το γεγονός και μόνο ότι ο “Κώστας” γράφει και ξαναγράφει τα ίδια ψέματα σχεδόν σε όλες τις αναρτήσεις που αφορούν τις εκλογές, δεν δείχνει μόνο το επίπεδο του, ενός συστηματικού ψεύτη και λασπολόγου.
    Δείχνει, έστω και με αρνητικό τρόπο, τα σοβαρά βήματα που έχει κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την απήχηση που έχουν οι ενωτικές πρωτοβουλίες που παίρνει, με το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο. Γεγονός που ενοχλεί κάποιους, όπως ο “Κώστας”, που είναι κομματόσκυλα της ΛΑΕ.

    Για την ιστορία, το μόνο που χρειάζεται διόρθωση είναι το εξής:
    Η απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (4η Συνδιάσκεψη, Απρίλης 2018) γράφει σχετικά με τις εκλογές:

    “Με βάση τα διακηρυγμένα προγράμματα, θέσεις και πρακτικές δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία εφ’ όλης της ύλης πολιτική ή/και εκλογική συνεργασία, με ΛΑΕ και ΚΚΕ διότι τόσο «το πατριωτικό, προοδευτικό αντιμνημονιακό μέτωπο» που προτείνει η ΛΑΕ, όσο και η πολιτική και η πρακτική του ΚΚΕ, κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση από την πολιτική πρόταση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος και μετώπου για το οποίο παλεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ”. (ολόκληρη η απόφαση εδώ: https://antarsya.gr/node/4844)

    Αυτό ακολουθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει.
    Αυτό που δεν μπορεί να βρει πουθενά οι απόψεις που της χρεώνει ο “Κώστας”, πράγματα δηλαδή που υπάρχουν μόνο στη συστηματική ψευδολογία του.

    Τώρα γιατί κάποιος, κατά δήλωση αριστερός, επιμένει να σχολιάζει σε καθημερινή βάση, αποκλειστικά με ψέματα, σε βάρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα μείνει μάλλον αναπάντητο. Ίσως λόγω του εκφυλισμού και της αναξιοπιστίας της ΛΑΕ και του Λαφαζάνη, να μην έχει πια τίποτα άλλο να πει.

    Reply
  3. Γιώργος Λυγκουνάκης

    Αυτό που εγώ δε μπορώ να καταλάβω είναι με ποιον τρόπο, βάσει ποιου καταστατικού, η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι μέτωπα και όχι κόμματα, έχουν “μέλη”.

    Reply
    1. pavel

      Γιώργο απλό είναι, τι δεν καταλαβαίνεις; Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μιλήσω, δεν ξέρω για τη ΛΑΕ (δεν μου φαίνεται ακριβώς μέτωπο αλλά αρχηγικό κόμμα…).
      Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει τοπικές και κλαδικές επιτροπές. Εκλέγει αντιπροσώπους και κάνει συνδιασκέψεις. Εκλέγει τα όργανά της. Στις τοπικές και κλαδικές επιτροπές γράφονται μέλη και παίρνουν κάρτες μέλους. Στις επιτροπές αυτές συμμετέχουν τα μέλη των οργανώσεων που είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και ανένταχτοι αγωνιστές. Επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει κανόνες λειτουργίας και ψηφίζει στις συνδιασκέψεις για το σύστημα αντιπροσώπευσης και εκλογής των οργάνων της. Κατανοητά;

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Εγώ όταν είχα περάσει από το ΔΗΚΚΙ να δω τι γίνεται, έμαθα μετά πως με “γράψανε” στη ΛΑΕ. Μετά από μια φορά που τους έβρισα στο fb για άσχετο λόγο, έμαθα αργότερα πως με “ξεγράψανε”. Γιάννης κέρασε, Γιάννης ήπιε.

        Ναι, κι άμα ένα σχήμα είναι “νεκρό” και δε συνεδριάζει; Δλδ γίνεται να είσαι μέλος οργάνωσης που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να μην είσαι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

        Reply
        1. pavel

          Ναι γίνεται. Υπάρχουν μέλη οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν έχουν κάνει εγγραφή σε κάποια επιτροπή του μετώπου. Λίγα, αλλά υπάρχουν…
          Αν κάτι δεν συνεδριάζει, δεν υπάρχει… Τι δράση έχει κάτι που δεν συν-εδριάζει, πως βγαίνει εξόρμηση, πως οργανώνει εκδηλώσεις, πως αποφασίζει;

      2. Κώστας

        Γιώργο αν θες μια γνώμη από κάποιον που ξέρει αυτά τα μέτωπα σαν την παλάμη του, ελάχιστη εσωτερική ζωή έχουν αμφότερα. Τα ποσοστά αυτοπρόσωπης εγγραφής σε επιτροπές είναι χαμηλά, οι συνεδριάσεις σπάνιες, τυπικές και βασικά προεκλογικές ή αν έχουν Συνδιάσκεψη

        Κώστας

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ναι, κάτι έχω καταλάβει, γι’ αυτό ρώτησα. Έτσι όμως δουλειά δε γίνεται. Εγώ προσωπικά, αν δε δω οργάνωση να συνεδριάζει τουλάχιστον κάθε 15 μέρες, μόνιμα, δε πείθομαι ότι εδώ υπάρχει πολιτικός φορέας, τουλάχιστον όπως εννοώ εγώ το πολιτικό φορέα.

        2. pavel

          Να μιλάς για το εαυτό σου και τη ΛΑΕ Κώστα, που ξέρεις… και ΤΑ μέτωπα σαν την παλάμη σου… Εμείς, με κοιλιές και περιόδους πιο χαλαρές, συνεδριάζουμε και βρισκόμαστε μια χαρά. Οι συνεδριάσεις δεν είναι καθόλου τυπικές, γίνεται πολιτικός διάλογος και αντιπαράθεση, σχεδιάζονται πράγματα… Δεν είναι όπως θα θέλαμε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά είναι διαδικασίες (με προβλήματα, ναι) μετώπου και όχι αρχηγικού κόμματος όπως στη ΛΑΕ…

        3. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Καλά η ΛΑΕ δεν έχει διαδικασίες καθόλου, εμένα σου λέω οι άνθρωπες με γράψανε χωρίς να πηγαίνω καν απ’ τα κεντρικά της ΛΑΕ.

        4. Κώστας

          Γιώργο δες πως απευθύνεται ο Pavel σε σύντροφο του ιδρυτικό μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και επίσης σύντροφο του στα ΕΑΑΚ, τις Παρεμβάσεις, την Πρωτοβουλία Αγώνα Θεσσαλονίκη 2003 και βγάλε συμπέρασμα πόσο πολύ ωραιοποίησα την κατάσταση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την απάντηση την οποία σου έδωσα.

          Για να καταλάβεις πόσο χειρότερη έχει γίνει η κατάσταση, πόσο πιο στημένη και υποκριτική, στην νέα εποχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά την έξοδο του 1/3 των μελών της και οργανικών ιδρυτικών της συνιστωσών και μάλιστα αυτών που πάλεψαν για την λεγόμενη “ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών” πριν ένα χρόνο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε την Δ Συνδιάσκεψη όπου ΝΑΡ και ΣΕΚ παρουσιάστηκαν σαν το … 90 % της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο 10% της Μετάβασης. Αξίζει βέβαια να σου πω πως η Μετάβαση κάνει την περιγραφή που σου κάνω και εγώ για τα εσωτερικά της και δεν χρειάζεται καν να συζητήσουμε για το αν υπάρχει όντως αυτό το 90 % αν δει κανείς τις επιλογές τους στις τοπικές εκλογές.

          Άλλωστε όπως λες τα έχεις καταλάβει και μόνος σου και δεν μπορεί κανένας να σε κοροιδέψει. Ο ασυγκράτητος επιθετικός λόγος του pavel κατά όποιου δεν είναι στο ΝΑΡ, το “δεν έχεις δικαίωμα να λες για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ” απλά είναι το κερασάκι στην τούρτα και η τούρτα είναι πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν πάντα ένα ψηφοδέλτιο. Πολλά περισότερα ήταν για τους μαλάκες της υπόθεσης, δηλ την ΑΡΑΝ, ώσπου έφυγε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ υλοποιώντας την απόφαση της Β Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έχει όμως σημασία σαν κερασάκι στην τούρτα το ότι ο Pavel δεν είπε “λέγε μέχρι το 15” γιατί έχω να του φέρω σημερινά κείμενα της Μετάβασης που λένε αυτά που λέω, το ξεγύμνωμα της μη συνοχής του 90 % και βασικά γιατί ο Pavel θέλει να αρνηθεί όλα τα πολιτικά κεκτημένα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι το 15, όλα τα κεκτημένα των ΕΑΑΚ που πλέον για την ΝΚΑ δεν περιλαμβάνουν την ΑΡΑΝ και την ΑΡΑΣ, όλα τα κεκτημένα αυτού που μάθαμε να λέμε “χώρος” εμείς των ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι μια προσπάθεια ξαναγραψίματος της ιστορίας της επαναστατικής αριστεράς έτσι ώστε αφενός μεν να παρουσιάζεται ως να υπάρχει από το … 1989 και όχι πολλές πολλές δεκαετίες πριν και αφετέρου δεν ως να είναι ένας πολιτικός χώρος που απαρτίζεται από το ΝΑΡ και μόνο και που ποτέ δεν υπήρξε κάτι άλλο. Η μονίμως εκκρεμούσα από το 2013, μετονομασία του ΝΑΡ σε κομμουνιστικό κόμμα της εργατικής τάξης είναι άλλη μια ένδειξη αυτού που λέω πλάι στην άρνηση της συνοχής των ΕΑΑΚ μεταξύ απέναντι στις άλλες ιδρυτικές τους δυνάμεις και στην άρνηση της δημιουργίας και της πορείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το Σπόρτινγκ τον Ιανουάριο του 2009 στην τελική της ίδρυση το φθινόπωρο του 2011 (γιατί άραγε 2,5 χρόνια ??) στις αποφάσεις της για την Συμπόρευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις τάσεις της ρεφορμιστικής αριστεράς που θα υιοθετήσουν τις θέσεις της για την ΟΝΕ και την ΕΕ το καλοκαίρι του 2013 και την άρνηση του ΝΑΡ και του ΣΕΚ να υλοποιήσουμε μαζί το καλοκαίρι του 2015 την απόφαση του καλοκαιριού του 2013. Σε όλη αυτή την διαδικασία Γιώργο υπήρχε μια οργάνωση που είχε ουσιαστικά αυτοκαταργηθεί (εώς το καλοκαίρι του 2014) για να υπερασπιστεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών και την προοπτική δημιουργίας μιας νέας κομμουνιστικής οργάνωσης από το μπλοκ που συγκροτούσε τον πυρήνα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εώς το καλοκαίρι του 2014, δηλ το ΝΑΡ και την ΑΡΑΝ. Για να ακούει σήμερα πως είναι ανεπιθύμητη από παντού, να διαγράφεται (από το 2014) από τα σχήματα που η ίδια ίδρυσε (Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου) ή τις ΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εμένα ας πούμε μου ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ η συμμετοχή μου σε ΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το φθινόπωρο του 2012. Επίσης να ακούει πως δεν πρέπει να παίρνει τον λόγο να απαντήσει σε μια ερώτηση που αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πως δεν είναι στα ΕΑΑΚ, πως το ΝΑΡ δεν κατεβαίνει μαζί της ούτε για το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κάτω Τραχανοπλαγιάς, άλλο που υπάρχουν ακόμα, και φτιάχνονται και άλλα, κοινά εργασιακά και τοπικά σχήματα, που προφανώς επιβάλλονται και δεν τα θέλουν όλοι

          Άντε γιατί μόνο εσύ κάνεις συναισθηματικές αναδρομές Γιώργο, θα αρχίσω να κάνω και εγώ, ειδικά όσο βλέπω κάποιες φορές την πόρτα της εξόδου από τους εδώ αρμόδιους και η λίστα με το τι μου απαγορεύουν να λέω όλο και μεγαλώνει.

          Καλή συνέχεια

          Κώστας

        5. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ναι, ήμουν τη πρώτη μέρα της Συνδιάσκεψης ως παρατηρητής και τη Μετάβαση τη γνωρίζω αρκετά καλά, είναι καλοί άνθρωποι, αν και μου δίνουν την εντύπωση ότι δε λένε όλα όσα σκέφτονται και θα εκτιμούσα αν θέλουν συνεργασία με τη ΛΑΕ, να το πουν ανοιχτά και να φέρουν στοιχεία που να στηρίζουν την άποψη τους. Εγώ από τους ελάχιστους μήνες που έζησα περί τη ΛΑΕ, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι μια τέτοια συνεργασία δε με υπερενθουσιάζει, όχι ότι αν μαζευόταν όλη η πέραν του ΚΚΕ Αριστερά (και με ολίγη Δεξιά και Οικολογία) δε θα το σκεφτόμουνα. Δε θεωρώ όμως ότι υπάρχουν οι όροι, τώρα ή στο προβλεπτό μέλλον για μια τέτοια συνεργασία, με όρους γνωριμίας και τριβής μαζών.

          Τώρα από εκεί και μετά, και ξέρω ότι αυτό που λέω δε μου κερδίζει νέους φίλους αλλά μάλλον το αντίθετο, έχω μπετοναριστεί στη πεποίθηση μου ότι αν δεν αναλάβουμε το καράβι οι 40 και κάτω, δεν υπάρχει ελπίς και, επιπλέον, αυτό που λέμε οι Κρητικοί “κατά τον αφέντη και τα κοπέλια του” δε μας τιμά σα γενιά και σαν ανθρώπους. Εγώ πλέον έχω πάψει να αρνούμαι και να νιώθω άσχημα με το γεγονός ότι νιώθω ανώτερος από τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που με καθοδήγησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως γιατί με λίγες εξαιρέσεις από διάφορους πολιτικούς χώρους που σέβομαι και τιμώ, από τους περισσότερους δεν είναι δύσκολο να είσαι καλύτερος, θέλει μεγάλη προσπάθεια να γίνεις χειρότερος. Όλη αυτή η ξεφτιλοποίηση της πολιτικής είναι δικό τους δημιούργημα, δεν φταίνε ούτε οι αστοί που κάναν απλά τη δουλειά τους, ούτε κανείς απέξω άλλος.

          Αυτό που για μένα λείπει από το νεοέλληνα είναι πειθαρχία και αυτοπειθαρχία και αυτό είναι δέσμευση ζωής, δεν είναι για φλώρους. Μετά έρχεται η κουλτούρα συνεργασίας. Για τον εαυτό μου μιλώντας, που δεν κρύβω πως θεωρώ προτέρημα το να είμαι ένα πολιτικό απολίθωμα, εγώ μπορώ να κάτσω να ακούσω αυτούς που δε μου μοιάζουνε, όχι από υπομονή αλλά γιατί έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να το κάνει. Ο ελληναράς δε το καταλαβαίνει αυτό, θέλει ο καθένας ένα καπετανάτο μόνος του. Ε δε γίνεται.

        6. Κ.Σ.

          “δηλ την ΑΡΑΝ, ώσπου έφυγε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ υλοποιώντας την απόφαση της Β Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”

          Καθόλου τυχαία ο τύπος αυτός που έγραψε αυτή την μπούρδα, είναι ο ίδιος που συστηματικά διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

          Η υποταγή στο ρεφορμισμό και το γραφειοκρατικό μηχανισμό του Λαφαζάνη και της ΛΑΕ δεν έχει καμιά σχέση με την αντικαταλιστική Αριστερά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζει την προσπάθειά της.

          Αντί για μια στοιχειώδη αυτοκριτική για το φιάσκο της ΛΑΕ σαν μέτωπο, όπως αυτή του Παν. Σωτήρη που αποχώρησε από το όργανο της ΑΡΑΝ, προσπαθεί με κουτσομπολιά και λάσπη να απαξιώσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γιατί δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις ολέθριες επιλογές και την αντιδημοκρατική λειτουργία της ΛΑΕ.

        7. Κώστας

          Γιώργο δεν μου προκύπτει από κάπου αυτό το “ολίγη από δεξιά” σαν εφικτό και πραγματικό στην Ελλάδα σήμερα. Δεν μου προκύπτουν κοινωνικές δυνάμεις της δεξιάς που να μπορούν να γεννήσουν και τις πολιτικές για κάτι τέτοιο.

          Για το αν έπρεπε σήμερα η αριστερά να το κάνει αρκεί να γυρίσει το μυαλό του κανείς στον Ολλάντ και τους πανηγυρισμούς του το 2015 για το αποτέλεσμα της ΛΑΕ.

          Αλλά το να το κάναμε σήμερα θα ήταν κάτι πολύ λιγότερο από το να το κάναμε το 15 ή το 12 ή το 10. Η νέα στρατηγική ήττα στον εκλογικό κόμβο θα γυρίσει πίσω πολλαπλασιασμένη με ακόμα μεγαλύτερη ηττοπάθεια και ωχαδερφισμό του ελάχιστου παρανομαστή και όχι του μικροαστικου καταναλωτισμού.

          Ας στελεχώσουμε λοιπόν και ας ψηφίσουμε τα τοπικά ενωτικά εγχειρήματα που έχουν μπροστά νέους ανθρώπους, ας στήσουμε τέτοια στην εργασία και παντού και ας δούμε πως μια ενωτική αριστερή αντιιμπεριαλιστική απάντηση θα μπορέσει να είναι όσο ορατή γίνεται στις εκλογές, εφόσον ο ιμπεριαλισμός πανηγυρίζει όταν δεν είναι ορατή και όταν δεν είναι ορατή γυρνάει στους κοινωνικούς χώρους άρα μετράει. Οσοι νομίζουμε πως μπορούμε να πούμε και 5 κουβέντες πιο πέρα ας μαζευτούμε και γι αυτές.

          Αλλά είναι τέτοιο το μίσος Γιώργο, αυτή είναι η λέξη, το μίσος με το οποίο αντιμετωπιζόμαστε μεταξύ μας που δεν μας αξίζει τίποτα. Ξεχειλίζει στην pandiera, δυστυχώς. Είναι το δικό μου μάθημα από την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα τα τελευταία 22 χρόνια πως υπάρχει μίσος από τους πιο κοντινούς. Από αυτούς που κάναμε μια ζωή τις αλυσίδες, που τις παίζαμε με την ΔΑΠ, που τις παίζαμε με σας στο Πολυτεχνείο, που θα πάθουμε ΧΑΠ από τα χημικά που τρώγαμε και τρώμε μαζί που ρίχναμε ο ένας στην άλλη μαλόξ.. Γιατί άραγε όταν είμαστε τόσο βέβαιοι πως όλα θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχαν κάποιοι ανάμεσα μας ?. Δεν είναι καν μίσος των στελεχών και φόβος προς την βάση Γιώργο, έχει ποτίσει και έχει κατέβει προς τα κάτω, σε μισεί ο διπλανός σου. Είναι η απεμπόληση του “‘ανθρωποι από άλλη πάστα” που έλεγε το κομμουνιστικό κίνημα, είναι ότι λιγοστέψανε πάρα πολύ οι Φάνηδες και πολλαπλασιαστήκανε τα Ανθρωπάκια

          Κώστας

        8. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Κώστα όταν μιλάω για Δεξιά μιλάω για συγκεκριμένους ανθρώπους, όχι για ολόκληρους κοινωνικούς χώρους, ή μάλλον οι κοινωνικοί χώροι των δεξιών που δεν έχουν παράδοση συλλογικότητας, είναι χώροι σφραγίδες. Εγώ ήδη στηρίζω σε παρακείμενο Δήμο (στον δικό μου ατυχώς δεν έχω τι να ψηφίσω) από πίσω ένα τέτοιο ενωτικό λαϊκό σχήμα όπου συμμετέχουν από τέτοιοι, μέχρι κόσμος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλα τα ενδιάμεσα και απλοί γείτονες, με τους οποίους γνωριστήκαμε στα ειρηνοδικεία. Φυσικά η “επίσημη” ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γύρω περιοχές είτε διακηρυγμένα, είτε στη πράξη έκανε άλλες επιλογές και θα τις πληρώσει, αλλά έτσι είναι, ο καθένας σηκώνει το σταυρό του.

          Μμμμ, δε ξέρω αν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα αν σου πω πως εμείς πάλι που τις παίζαμε μαζί σας στο Πολυτεχνείο (το ότι ερχόσασταν να πέσετε πάνω μας για να νιώσετε κάπως γενναίοι, αγνοώντας ότι δεν είχατε καμία ελπίδα δεν το έκανε λιγότερο μάταιο) δε σας μισούσαμε, απλά υλοποιούσαμε τη γραμμή μας, μάλλον χωρίς διάθεση. Επίσης δε μισιόμασταν με τα στελέχη, η πραγματική έχθρα όποτε ξεσπούσε είχε υλική βάση, λόγω της καθετοποιημένης οργανωτικής δομής χωρίς ανάλογες δικλίδες ασφαλείας με οριζόντιες διαδικασίες (εγώ θεωρούσα ότι κάθε δύο μήνες και για σοβαρά θέματα οποτεδήποτε, θα έπρεπε να προβλέπεται να συνεδριάζουν όλες οι ΟΒ του κάθε Τομέα μαζί). Το ότι με κάποιους μετά δε μίλαγα για χρόνια, ήταν γιατί δεν υπήρχε υλική βάση συνομιλίας, όχι γιατί τους μισώ ή με μισούν, τίποτε τέτοιο δε συμβαίνει.

          Κώστα, δεν είστε μόνο εσείς που “μισιέστε” μεταξύ σας, όλη η ελληνική κοινωνία κουνάει δάχτυλα ο ένας στον άλλο, δεν έχετε κάτι το τόσο ξεχωριστό, μη τα δραματοποιείς τόσο πολύ. Αν αυτό δεν αλλάξει, κανείς μας δεν έχει ελπίδα.

        9. Κώστας

          Γιώργο και γω λογικά θα το στήριζα αυτό όπως το περιγράφεις, αν έβλεπα και την προοπτική και φιλοδοξία να έχει μετεκλογική συνέχεια, να είναι πρώτα κίνηση γειτονιάς και μετά συνδυασμός, αλλά πες μας ποιος είναι ο γειτονικός σου δήμος και το σχήμα αυτό αν θες.Προεκλογικά είμαστε, οι αξιόλογες προσπάθειες να ακούγονται.

          Κώστας

        10. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Εντάξει, δε θέλω να θεωρηθεί διαφήμιση, απλά και μόνο επειδή έχω δεσμευτεί να το στηρίξω με κάθε τρόπο:
          https://www.asi.gr/

        11. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ο Π.Κουτσιανάς είναι Παρέμβαση, μέσα έχει ΛΑΕ (ΑΡ και ΔΗΚΚΙ οπωσδήποτε), ανθρώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν πειθάρχησαν στην απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σύλλογο Κορδάτο και άλλους πρώην ΚΚΕ, ανθρώπους από τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν, ανθρώπους από τη δημοτική παράταξη των ΑΝΕΛ που διαλύθηκε, τη στήριξη του Δρόμου Ανοιχτού (πρώην ΕΠΑΜ που ήταν και στη ΔιΕΕξοδο).

        12. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Και φυσικά έχει και ανένταχτους, από Συλλόγους κλπ

        13. pavel

          Το ξέρω Γιώργο ότι θα διαφωνήσουμε, αλλά δεν πειράζει, καθένας στηρίζει αυτό που πιστεύει πιο αξιόπιστο και πιο αποτελεσματικό.
          Εμείς στο Ίλιο “Αριστερή Κίνηση Ιλίου”: https://pandiera.gr/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%84/

        14. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Θεωρώ αυτήν την επιλογή λάθος, γιατί χάλασε το κλίμα, και μιλώντας για κοινές προσπάθειες, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο, καλό είναι να μένουν μακριά από την πολιτική.

          Εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα το νόημα της διαφοροποίησης τη στιγμή που μιλάμε για ένα ανοιχτό τοπικό σχήμα όπου ακούγονται εξίσου όλες οι πλευρές και του οποίου ο επικεφαλής δεν έχει ταχτεί ποτέ υπέρ κάποιου πολιτικού φορέα (ΛΑΕ) αλλά έχει κρατήσει στάση αυστηρά ουδέτερη.

          Πέραν των άλλων, από τη στιγμή που για το ΝΑΡ παίζουν τόσο ρόλο οι εκλογές, με βάση τις τοποθετήσεις που διαβάζω αλλά και που έχω ακούσει πολλές φορές λάιβ, θεωρώ ότι από τη στιγμή που κατεβαίνεις, πρέπει να το κάνεις σοβαρά και όχι ως καταγραφή.

          Εγώ που δεν πιστεύω πραγματικά στις εκλογές, αν πειθόμουν να κατέβω, θα το έκανα μόνο αν πίστευα ότι υπάρχουν οι προυποθέσεις να γίνει κάτι.

        15. Κώστας

          Εννοείται Γιώργο, δεν συζητιέται, ιστορικό διαχρονικό σχήμα γειτονιάς με την στήριξη της επαναστατικής αριστεράς !

          Κώστας

        16. Κώστας

          Γιώργο δεν ξέρω αν πέρασε μια απάντηση λόγω θέματος με την σύνδεση οπότε ξαναλέω.

          Εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ όλο αυτό το μίσος μεταξύ των πιο κοντινών συντρόφων, το οποίο ξεχειλίζει στην pandiera. Οχι μεταξύ στελεχών και βάσης,έχουμε διαβρωθεί πολύ περισότερο. Διαβάζεις τον ΚΣ και τον pavel και φοβάσαι πως θα σε πουλήσουν. Θα σε δώσουν στους μπάτσους, δεν θα σου δώσουν μαλόξ. Πως θα φωνάξεις αλυσίδες σύντροφοι και θα χαμογελάνε ειρωνικά.

          Δεν ήταν πάντα έτσι, στον χώρο μας βγάζαμε κυρίως Φανηδες.

          Κατά τα λοιπά όσοι δεν συμμεριζόμαστε αυτό το μίσος Γιώργο, και είμαστε πολλοί, είμαστε ΟΛΟΙ πχ στην Αγία Παρασκευή, να κάνουμε πράγματα. Με νέους ανθρώπους μπροστά στα τοπικά, στα εργασιακά και στα νεολαίστικα. Αλλά όχι μόνο, για μένα πάντα. ¨¨Οταν ο Ολλάντ πανηγύριζε για το αποτέλεσμα της ΛΑΕ το 2015 έδινε μια συμπυκνωμένη εικόνα του πως σκέφτεται ο ταξικός αντίπαλος, άρα εμείς πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για την ορατότητα μας στις εκλογές κατά του ιμπεριαλισμού. Που θα είναι λιγότερο απ ότι μπορούσαμε το 15, που ήταν λιγοτερο από το 12 κ. ο. κ. Και όσοι θεωρούμε πως θέλουμε να πούμε και κάποια πράγματα πιο πέρα και από αυτό να τα πούμε.

          Να μπούμε όλοι στους 3 ομόκεντρους αυτούς κύκλους μέχρι εκεί που μπορούμε. Αλλά να καταπολεμήσουμε το μίσος απέναντι στον διπλανό πρώτα απ όλα.

          Κώστας

        17. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Κώστα πραγματικά δεν ξέρω πότε θα ξαναείναι η σωστή ώρα να μιλήσουμε για εκλογές.

          Ας πούμε αυτό που εγώ πραγματικά ψάχνω, είναι ένα μικρό εξωκοινοβουλευτικό ΚΚΕ, πιο πούρο, πιο θωρακισμένο, πιο περιχαρακωμένο, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον ανοιγμάτων προς τα δεξιά για εκλογικούς λόγους.

          Από εκεί και μετά, αν υπάρξει, μετά μπορούν να προχωρήσουν διαδικασίες συνομιλιών επί συγκεκριμένων θεμάτων. Αυτή τη στιγμή το όλοι μαζί, δε μπορεί να οδηγήσει πουθενά, ούτε καν σε συγκεκριμένα θέματα, γι’ αυτό ας πούμε ο ΠΑΚΣ δεν έχει τη παραμικρή ελπίδα. Το είδα στο Όχι Μέχρι Τέλους, το είδα στη ΔιΕΕξοδο, δεν πρόκειται να ξαναεπενδύσω ελπίδες σε κάτι τέτοιο.

          Αυτή είναι εποχή χτισίματος, όχι συνεργασιών.

        18. Σ.Τ.

          Λόγια Κωστάκη, από λόγια χορτάσαμε. Όσο για τα παλιά καλά χρόνια, γράψε χημειο, 1980 ,1985, μαλαμής κτλ και γουγκλαρε.

        19. pavel

          Κώστα, κατάλαβε ότι δεν είναι και δεν υπάρχει κανένα μίσος. Σοβαρή και κάθετη πολιτική διαφωνία υπάρχει. Το μίσος είναι ψυχολογικός όρος, και εγώ όπως και άλλοι δεν σε ξέρουμε καν… Το μόνο μίσος που έχουμε είναι το ταξικό. Δεύτερον, δεν είμαστε “κοντινή σύντροφοι”, επέλεξες το δρόμο της ρεφορμιστικής πατριωτικής αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ νο 2. Δεν είμαστε πολιτικά στο ίδιο μετερίζι λοιπόν, άρα άσε τα κοντινά και τα ψυχολογικά που λες επειδή κάποτε ήσουν (όπως και χιλιάδες άλλοι) στην ΕΑΑΚ.
          Ασχολήσου με τα “ενωτικά” σχήματα στους 3 δήμους που στηρίζεις και άσε μας να κάνουμε καμιά δουλειά γιατί έχουμε να στηρίζξουμε και να δουλέψουμε για ευρωεκλογές, 12 περιφέρεις και 50 δήμους εμείς.

        20. Κώστας

          Το μίσος σας pavel είναι για την επαναστατική αριστερά, την ιστορία της, τους ανθρώπους της, τους αγώνες της και τις σημαίες της. Για τα ΕΑΑΚ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις Παρεμβάσεις, τα δεκάδες νεολαιίστικα, εργασιακά και τοπικά σχήματα

          Σε καμία πατριωτική αριστερά δεν είμαι και σε κανέναν συριζα 2, είσαι πέρα από τα όρια της πολιτικής αλητείας. Δεν θα τολμούσες να μιλήσεις έτσι δημόσια, σε σύσκεψη, σε σχήμα, σε συνέλευση.

          Είστε, όσοι είναι σαν και εσένα, καμία συλλογικότητα δεν χρεώνω, οι Πολάκηδες της επαναστατικής αριστεράς, ΟΥΣΤ

          Κώστας

        21. pavel

          Συνεχίζεις να παραληρείς Κώστα, πρόσεξέ το, θα ανεβάσεις πίεση. ΈΤσι μιλάμε και δημόσια μην ανησυχείς, μέχρι να ξεμπερδέψουμε με την μικροαστική σαπίλα όπως οι αντιλήψεις σου. Αν δεν σου αρέσει, ξυδάκι και τράβα στην ίσκρα να γράφεις…

        22. Κώστας

          ΣΤ δεν καταλαβαίνω που κολλάει το Χημείο και από που τεκμαίρεται πως έχω ανάγκη να γκουγκλάρω, ή ο 815 και δεν ξέρω τι άλλο λες.

          Γιώργο είσαι αρκετά αντιφατικός, αυτό που περιγράφεις είναι το ΝΑΡ, αλλού μου λες θες δημοτικά σχήματα στον αντίποδα του πως τα βλέπει το ΝΑΡ

          Κώστας

        23. Ανώνυμος

          Κωστάκη τα αριστερά γκρουπακια χωρίς να μένει πίσω το ΚΚΕ -αντιθετα μάλιστα πρωτοστατούσε, γύρω από το Πολυτεχνείο πάντα έτσι μικροψυχα ήταν και πάντα σε εμφυλίους αναλώνονται και πάντα είχαν κακή κάκιστη σχέση με το κίνημα μόλις παίρναν το πτυχίο ιδιωτευαν η θέλαν καρέκλα, όταν δεν την εύρισκαν στην αριστερά πήγεναν παρακάτω, οι δε κκεδες έχουν αυτή την περίεργη ιδιοκτησιακή σχέση με το κίνημα και δεν θέλουν συνεταιρισμούς. Στο χημείο καναν την πρακτική τους και τώρα είναι επαγγελματίες διάσπαστες τι δεν καταλαβαίνεις μιλάω για όλα τα μαγαζάκια της αριστεράς.

        24. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Το ΝΑΡ έχει πυλώνα της σκέψης τους ένα μεταβατικό πρόγραμμα, στάση την οποία θεωρώ οπορτουνιστική υπό την έννοια ότι αποκρύπτει ότι την ώρα της σύγκρουσης τα προγράμματα πάνε περίπατο, όχι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν όπως λένε τα μουλού, πρέπει να υπάρχουν και με πολλές εναλλακτικές, αλλά τα απλοϊκά τσιτάτα του ΝΑΡ (αλλά και χώρων εκτός αριστεράς όπως το ΕΠΑΜ) τα ερμηνεύω ως απλή ψηφοθηρία.

          Επίσης το ΝΑΡ αρνείται πεισματικά το διάλογο με οποιονδήποτε πολιτισμικά συντηρητικό συμπολίτη μας, στα πλαίσια θεωρώ μιας οπορτουνιστικής ψηφοθηρικής αντίληψης η οποία κλείνει το μάτι στον απογοητευμένο ΣΥΡΙΖΑίο, “πραγματική αριστερά” και όχι λαός, “αντικαπιταλισμός” και όχι σοσιαλισμός κτλ

          Τέλος συνηθίζει να κάνει καλέσματα στα οποία δεν πιστεύει και τα οποία κατόπιν κλείνει όπως όπως, πράγμα το οποίο είναι εξαιρετικά εκνευριστικό και αρκετά προσβλητικό θα έλεγα.

          Πρόσεξε ότι τους ασκώ κριτική ως οπορτουνιστές στη πράξη, όχι ως θεωρητικά ρεφορμιστές όπως τους κατηγορεί το ΚΚΕ για να καλύψει την από μεριάς του εγκατάλειψη του επαναστατικού οράματος, θεωρώ ότι οι ΝΑΡίτες πιστεύουν στην Επανάσταση αλλά δε μας το πολυλένε για να μη πάρουμε αέρα, γενικά τους τρώει αυτή η ΚΚΕδικη στελεχική αντίληψη να μη μοιραστούν αυτό που αντιλαμβάνονται ως ηγεσία, μόνο που στα μεγέθη του ΝΑΡ αυτή η μανία εξουσίας καταντάει καρικατούρα.

          Γενικά για μένα ισχύει το δεν είμαστε αριστεροί, είμαστε κομμουνιστές (η συμπαθώντες τον κομμουνισμόν). Ο σοσιαλισμός είναι για όλους, δεν είναι μόνο για τους αριστερούς, έχει αποδειχθεί στην ανθρώπινη ιστορία, το έζησα εγώ στη μόνη οργάνωση της οποίας έχω υπάρξει μέλος ως τώρα και γενικώς υπάρχει μια τεχνογνωσία για το πως κάνεις προπαγάνδιση ιδεών και στρατολόγηση νέων μελών και εκτός παραδοσιακών αριστερών ακροατηρίων, κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

        25. Κώστας

          ΣΤ, που λογικά είσαι ο ανώνυμος 12:44 στο Χημείο, το πρώτο ειδικά που το ξέρω καλύτερα, δεν είχαν ολοι την ιδια στάση, κάποιοι ήταν μέσα και κάποιοι ήταν έξω.

          Επίσης κάποιοι από τους έξω στην πορεία του χρόνου μετατοπίστηκαν στρατηγικά και βρέθηκαν με τους μέσα. Άλλο ζήτημα το υπερεγώ που ανάπτυξαν και η έλλειψη σεβασμού απέναντι σε όσους κράταγαν, και κρατάνε πάντα, ζωντανή την επαναστατική αριστερά, δεκαετίες πριν οι ίδιοι πάρουν μπρος, το 1989 δηλ

          Επίσης είναι πάρα πολύς ο κόσμος που δεν εξαφανίζεται μετά τα φοιτητικά

          Γιώργο έχω βαλθεί να σου βρω οργάνωση, και να σε πειράζω λίγο :P. Τώρα μου φαίνεσαι να ταιριάζεις στην Παρέμβαση !!

          Κώστας

        26. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Είμαι πιο κοντά στη Παρέμβαση από κάθε άλλον. Θεωρώ ότι μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης του όλου χώρου, θα είχε μέσα και την Παρέμβαση. Αλλά οπαδικά θα σου πω, ότι ηγετική ομάδα θέλω τα παλιά μου στελέχη στην ΚΝΕ.

          Γενικά ο μαοϊκός χώρος μου κάνουν ως άνθρωποι, πέρα από τους απασφαλισμένους που βρίζουν χωρίς λόγο και αιτία. Με λογικές Τσιριγώτη δε μπορώ να πάω.

        27. pavel

          Κώστα, παραληρείς. Έχεις φτιάξει έναν δικό σου κόσμο, μια δική σου αφήγηση, η οποία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Αραδιάζεις ημερομηνίες και πράγματα χωρίς λογική συνέχεια, με πλήθος ψευδή στοιχεία ανάμεσα σε κάποιες αλήθειες. Δεν υπάρχει βάση συζήτησης σε μια τέτοια παραληρηματική κατάσταση, διότι απλά δεν συμφωνούμε ούτε στα γεγονότα για να αντιπαρατεθούμε επ΄ αυτών.
          Επίσης, έχουμε πολύωρες περιοδείες και εξορμήσεις στην τριπλή εκλογική μάχη, δηλαδή σοβαρότερες δουλειές από το να απαντάμε στις φαντασιώσεις και τους… κόσμους σου.
          Τα λέμε μετά τις εκλογές.

  4. Σ.Τ.

    Δηλαδή η αριστερά σπανίως αριστεριζει. Τον πιο πολύ καιρο ξαποσταινει.

    Reply
    1. Αντώνης Ζ.

      Δεν υπάρχει γενικά αριστερά ρε Σ.Τ. Στην πλειονότητά της δεν αριστερίζει αλλά δεξιείζει… Έχει μπόλικο κοινοβουλευτισμό, πουλάει μπόλικη ενότητα (μέχρι ενοτίτιδας) και παρεμβαίνει για ψήφους και ενίσχυση του “κόμματος” με τις διάφορες εκδοχές του. Χρειάζεται μια αριατερά πιο μαχητική, πιο αποφασιστική, που να διασπάει την ρηχή και αναποτελεσματική “ενότητα”, τον καθωσπρεπισμό, το “εντός πλαισίων” και κυρίως κοινοβουλευτικό πολιτικό παιχνίδι. Μια αριστερά που θα λέει τον καπιταλισμό καπιταλισμό, τα αστικά κόμματα αστικά κόμματα και το στόχο επανάσταση και όχι γλυκόλογα…

      Reply
  5. Κ. Σ.

    Τελικά που αλλού θα κατέληγε ο Κώστας εκτός από τη χαφιεδολογία και φτηνή ηθικολογία; Φοβάται τάχα ότι θα τον δώσουν στους μπάτσους, φοβάται το μίσος, κλαίγεται την αντιμετώση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
    Καθημερινά γράφει στην Παντιέρα ψέματα για να συκοφαντήσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ, δείχνοντας έτσι πόσο υποτιμάει και περιφρονεί τον κόσμο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
    Αντί το κομματόσκυλο της ΛΑΕ να κάνει μια αυτοκριτική για τις επιλογές της, όπως την κατρακύλα στο βούρκο του εθνικισμού, αναπαράγει τα ίδια και τα ίδια συκοφαντικά σχόλια.
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει μάχη , ο μίζερος της ΑΡΑΝ χασομεράει στην Παντιέρα με χολερικά σχόλια.
    “Κώστα”, βρες περιεχόμενο ζωής και πολιτικής στράτευσης

    Reply
    1. Κώστας

      ΚΣ μόλις προχτές έλεγες ψέματα για το ΑΡ στον Δήμο Θεσσαλονίκης για να εξαφανιστείς μετά, να κάνει τουμπεκί και μόκο και να κάνεις αστειάκια, να αλλάζεις την κουβέντα για να σε λυπηθώ

      Η ηθική σας είναι κάτι σαν τον Πολάκη ή τους νδτες που δείχνουν έναν υπουργό του Παπαδόπουλου και λένε πως είναι ο πατέρας του Τσίπρα.

      Η επαναστατική αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα συνεχίζει όπως πάντα, χωρίς εσάς

      Κώστας

      Reply
      1. Κ. Σ.

        Φυσικά και δεν είπα ψέματα για το Αριστερό Ρεύμα και το δήμο Θεσσαλονίκης.
        Η γνώμη σου δεν έχει την παραμικρή αξία, είτε αφορά εμένα είτε οτιδήποτε.
        Το ότι δεν ασχολούμαστε σε 24ωρη βάση με τη λασπολογία σου δεν είναι γιατί προκαλεί δέος το παραμύθι που πουλάς.
        Απλά δουλεύουμε ή κάνουμε εκλογική δουλειά, όταν ο “Κώστας” ψευδολογεί στην Παντιέρα.
        Η κομμουνιστική Αριστερά συνεχίζει, η ΛΑΕ έμεινε κολλημένη με την ΚΟΕ των μακεδονομάχων, τους Σπαρτιάτες, τον εθνικιστή Κοκορίκο, τους τραμπιστές αρθρογράφους της Ίσκρα κλπ κλπ

        Reply
        1. Κώστας

          Είσαι αλήτης κουκουλοφόρος προβοκάτορας, ΟΥΣΤ

          Κώστας

        2. Αντώνης Ζ.

          Μαζέψου! Αν η ηγεσία σου στη ΛΑΕ κατεβαίνει στο δήμο Θεσσαλονίκης με την ΚΟΕ και τους μακεδονομάχους, δεν θα βρίζεις εμάς! Η απίστευτη πολιτική σας όπου μπορείτε να το παίζεται ολίγον ριζοσπαστική (;) αριστερά και όπου δεν μπορείτε να συμμετέχετα ή να στηρίζεται τα κάθε λογής ρετάλια της αστικής πολιτικής είναι αδιέξοδη. Δεν την ξεπερνάς με βρισιές και προβοκατορολογία. Η προηγούμενη ανάρτηση-σχόλιό σου είναι ανάγλυφο δείγμα των πολιτικών σου αδιεξόδων. Δεν έχει κανέναν νήημα η συζήτηση μαζί σου…

        3. Σ.Τ.

          Κωστα και Κ.Σ. ειναι σιγουρο οτι δεν ειναι το ιδιο προσωπο;

        4. Κώστας

          Αντώνη Ζ

          Στην Θεσσαλονίκη το ΑΡ κατεβαίνει με την ΑΔΜ, όχι η ΛΑΕ αλλά αν κάποιος θέλει να πει πως κατά πλειοψηφία είναι η ΛΑΕ υποθέτω πως μπορεί αν και δεν έχει κάποια σημασία γιατί ο καθένας χρεώνεται τα δικά του και τα κοινά. Αυτό είναι περιφέρεια και όχι δήμος. Στον δήμο το ΑΡ δεν κατεβαίνει πουθενά και όλοι οι άλλοι στην συνεργασία Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής.

          Ο ΚΣ έγραψε συνειδητά ψέματα πως το ΑΡ κατεβαίνει στις εκλογές με το Υψίπολις. Μάλιστα διάλεξε και ένα όνομα από το ψηφοδέλτιο στην τύχη για να πει πως είναι ΑΡ.

          Αντώνη Ζ δεν παίζουμε εδώ, ούτε χρησιμοποιούμε λέξεις που δεν ξέρουμε τι σημαίνουν όπως έκανες με την προβοκατορολογία. Ουδείς ποτέ στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος δεν σκέφτηκε να πει πως το να βγάλει κάποιος πλαστές προκηρύξεις του ΚΚΕ (το μυαλό μου πάει την ταινία για τον Μπελογιάννη με τον εκνευρισμό με τον οποίο ο ήρωας κομμουνιστής τσαλακώνει την πλαστή προκήρυξη με υπογραφή ΚΚΕ) ή να βγει πλαστός Ριζοσπάστης δεν είναι προβοκάτσια.

          Αυτό ακριβώς κάνει ο ΚΣ. Κατασκευάζει όχι μια προκήρυξη, όχι έναν Ριζοσπάστη ή μια iskra αλλά μια πολιτική πράξη. Αντώνη Ζ δεν έχεις έναν σύντροφο να είναι στην Θεσσαλονίκη και να παρακολουθεί ? Πάρτον τηλέφωνο και θα σου επιβεβαιώσει πως το ΑΡ δεν κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές. Τα ιδια μπορεί να κάνει και η διαχείριση της pandiera.

          Οι πλαστές προκηρύξεις του ΑΡ που μοιράζει ο ΚΣ δεν είναι άποψη και η καταγγελία του ως προβοκάτορα είναι πολιτικό καθήκον και όχι προβοκατορολογία

          Κώστας

        5. Αντώνης Ζ

          Θα ρωτήσω Κώστα κάποιους στη Θεσσαλονίκη που θα ξέρουν και θα επανέλθω.

        6. Κ.Σ.

          Πραγματικά αξιολύπητος ο “Κώστας”, δήθεν αγανακτισμένος, έχει καταφύγει στη συκοφαντία και την προβοκατορολογία.
          Είναι αυθαίρετη και “πλαστές προκηρύξεις” (έλεος…) η αναφορά στη σχέση του Λαφαζάνη, του ΑΡ και της ΛΑΕ με τον Ζαρωτιάδη;
          Ας δούμε τα γεγονότα:

          1.Εισηγητής ο Ζαρωτιάδης στο 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο του ΜΑΧΩΜΕ-GUE/NLG στις 12-14 Γενάρη 18. ΜΑΧΩΜΕ είναι το θινκ τανκ της ΛΑΕ με πρόεδρο τον Γιάννη Τόλιο, στενό συνεργάτη του Λαφαζάνη. Η GUE/NLG είναι η ομάδα στην ευρωβουλή που συμμετέχουν από κοινού ΛΑΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
          Λεπτομέρειες εδώ: https://iskra.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/

          2. Ομιλητές οι Ζαρωτιάδης και Λαφαζάνης στην παρουσίαση του βιβλίου των «Μετωπικό πρόγραμμα δι-εξόδου από την κρίση” των Δ. Καλτσώνη, Θ. Μαριόλη, Κ. Παπουλή. Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε με την στήριξη της ΛΑΕ και εκεί διαπιστώθηκε η συμφωνία με τον προσανατολισμό του βιβλίου από τους ομιλητές.
          Λεπτομέρειες εδώ: http://www.real.gr/archive_politiki/arthro/lafazanis_h_theoria_oti_feugoume_apo_ta_mnimonia_einai_meteori-450738/

          3. Ο Λαφαζάνης, ο Ζαρωτιάδης και άλλοι (Αλέκος Αλαβάνος, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Λαπαβίτσας και Μάνια Παπαδημητρίου) έστησαν την Πρωτοβουλία 114 με στόχο τη συγκρότηση πολιτικού φορέα. Ναυάγησε, καθώς συσπείρωσε κυρίως πρώην και νυν στελέχη της ΛΑΕ. Αλλά είναι δεδομένο ότι αφού συνυπογράφτηκε διακήρυξη, υπήρχε πολιτική σχέση και συμφωνία.
          Λεπτομέρειες εδώ: https://www.reader.gr/news/politiki/protovoylia-1-1-4-nea-politiki-kinisi-apo-alavano-lafazani-lapavitsa-valavani

          4. Οι Λαφαζάνης και Ζαρωτιάδης είχαν συνάντηση το Δεκέμβρη του 2018 και όπως έγραψε η Ίσκρα “συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της κοινής έκφρασης όλων των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων που αμφισβητούν το σημερινό σύστημα ενόψει των πολιτικών διεργασιών της επόμενης χρονιάς”. Δηλαδή της φετινής χρονιάς με τις δημοτικές, ευρωεκλογές και βουλευτικές.
          Όλη η σχετική ανάρτηση της Ίσκρα εδώ: https://iskra.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CE%B6%CE%B1%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB/

          5. Σε ρεπορτάζ του GRTimes.gr, φέτος τον Γενάρη, αναφέρεται για τον Λαφαζάνη πως “ο ίδιος πάντως, αποκαλύπτει πως συζητήσεις γίνονται με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Ζαρωτιάδη χωρίς ωστόσο να θεωρείται τίποτα βέβαιο”.
          Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως “ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της «Υψίπολις» Γρηγόρης Ζαρωτιάδης επιβεβαιώνει στο GRTimes.gr πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον κ. Λαφαζάνη”
          Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ: https://www.grtimes.gr/politiki/p-lafazanis-se-grtimes-gr-quot-stis-dimotikes

          Τίποτα από αυτά δεν έχει διαψευστεί ή αναιρεθεί από κανένα, ούτε τη ΛΑΕ ούτε τον Ζαρωτιάδη.

          Τα πάρε δώσε ΛΑΕ και Ζαρωτιάδη στηρίζονται μόνο στη συμμετοχή της Ο. Παυλίδου στο ψηφοδέλτιο του Ζαρωτιάδη; Η οποία Παυλίδου φυσικά και δεν είναι τυχαία αναφορά, αλλά προέρχεται από τη ΛΑΕ και το ΑΡ.

          Ο δε Ζαρωτιάδης, ήταν πολιτευτής του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ (έφυγε το 2013), επιχειρηματίας (έπιπλα Δρομέας) και πανεπιστημιακός που διακινεί αστικά ιδεολογήματα (εταιρική ευθύνη κλπ).

          Όσο για την Χαραλαμπίδου, είναι υποψήφια της ΛΑΕ στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και όχι κάποιας συνιστώσας. Γι’ αυτό και η επίσημη ιστοσελίδα της ΛΑΕ την προβάλλει. Ενδεικτικές αναρτήσεις:

          https://laiki-enotita.gr/2019/05/09/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%85%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9/

          https://laiki-enotita.gr/2019/05/08/%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%af%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%80%ce%b9/

          Η παράταξή της, Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία έχει τίτλο που ξεκάθαρα κάνει παιχνίδι με το εθνικιστικό κλίμα των “μακεδονομάχων”. Το επιβεβαιώνει εξάλλου η συμμετοχή της ΚΟΕ των εθνικιστικών συλλαλητηρίων στο ψηφοδέλτιο, με τον περιφερειακό σύμβουλο Γ. Θεοδωρόπουλο.

          Χαραλαμπίδου και Θεοδωρόπουλος είναι περ. σύμβουλοι με την ενιαία παράταξη Ριζοσπαστική Αριστερά Ενότητα που έχουν με τους ΣΥΡΙΖΑαίους Χειμώνα και Τόσκα, καθώς δεν υπήρξε διάσπαση και συνεχίζουν σε κοινό σχήμα από το 2014. Αυτό φαίνεται και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας: http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=450

          Είναι πλήρως τεκμηριωμένα και με… βιβλιογραφία όσα αναφέρω για τις απαράδεκτες πρακτικές της ΛΑΕ. Για το κομματόσκυλο της ΛΑΕ όμως “Κώστας”, αν η αλήθεια δε συμφωνεί με το συκοφαντικό του παραλήρημα, τόσο το χειρότερο γι αυτή. Και αλίμονο σε όποιον την υποστηρίζει.
          Λοιπόν, ποιος είναι ο προβοκάτορας;

        7. Κώστας

          Πραγματικά αξιολύπητος ο ΚΣ, κάνει ότι μπορεί να μπερδέψει τους αφελείς και να τον λυπηθούν οι ευαίσθητοι

          Δεν βάζει πια το χέρι του στην φωτιά πως το ΑΡ στηρίζει και συμμετέχει στην Υψίπολις

          Αλλά

          1) Θυμήθηκε πως ο Ζαρωτιάδης είχε πάει σε ένα συνέδριο του ΜΑΧΩΜΕ. Το οποίο βέβαια είναι του ΑΡ και όχι της ΛΑΕ, μιλάει κόσμος και κοσμάκης, και του ΝΑΡ, και κάνει σημαντική δουλειά. Επίσης δεν είναι κακό αν το ΜΑΧΩΜΕ θεωρεί τον Ζαρωτιάδη επιστημονικά αξιόλογο, μια ματιά που είχα ρίξει σε προηγούμενο κύκλο ζαρωτιαδικής προβοκάτσιας από τον ΚΣ, και επειδή είναι η δουλειά μου, το βιογραφικό του, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κλπ μου είχε φανεί σημαντικό.

          2)Θυμήθηκε πως ο Ζαρωτιάδης παριστάνει πως έχει οργάνωση που ο Λαφαζάνης παρίστανε πως συζητάει. Κάποτε εδώ λέγατε πως η ΛΑΕ θα κατέβει με τον Τσοβόλα, σας έλεγα πως οι συναντήσεις είναι ψεύτικες, μου λέγατε θα κατέβουν.

          3) Κάπου εκεί μέσα θυμήθηκε την GUE που την λέει ως επιχείρημα και η άλλη τιτάνια μορφή του αντι ΛΑΕ αγώνα, η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ !! Που σπάνε πλάκα, αν υποθέσουμε πως κάποιοι στην Ευρώπη την θυμούνται απο το 15, που προσπαθεί να πείσει πως ο Μελανσόν είναι με τον Τσίπρα. Ή ο Χουντής που αν πας στην Ευρωβουλή και τους πεις πως ο Χουντής στηρίζει τον Τσίπρα θα γελάνε μέχρι τις 26 Μαίου

          4)Μετά θυμήθηκε το αγαπημένο του πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει την Χαραλαμπίδου στην Κεντρική Μακεδονία, μόνο που τελικά ούτε αυτό του βγήκε και κατεβάζει τον Γιαννούλη αλλά να μην το πούμε στον ΚΣ γιατί θα ταραχτεί. Το δε κατέβασμα του ΑΡ είναι σαν την μεγάλη πλειοψηφία των κατεβασμάτων της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Περιφέρειες, δεν αξίζουν ούτε την οικολογική καταστροφή που προκαλείται από το χαρτί των ψηφοδελτίων. Γιατί πρέπει να λέω και εγώ την γνώμη μου όταν έχω να κάνω με έναν προβοκάτορα που δεν λέει την δική του γνώμη αλλά ψέματα για το ποια είναι η γνώμη του συνομιλητή του. Τα περί ακροδεξιάς Χαραλαμπίδου είναι σαν την εκτίμηση του για συριζαία Χαραλαμπίδου γιατί η Χαραλαμπίδου είναι ταυτόχρονα με την Συμφωνία των Πρεσπών και το ακροδεξιό ΟΧΙ την Συμφωνία των Πρεσπών.
          Επίσης δεν υπάρχει υποψηφιότητα της ΛΑΕ γιατί δεν υπάρχει ΛΑΕ ως κόμμα. Υπάρχουν αυτα που κάνουν όλες οι συνιστώσες ομόφωνα και αυτά που κάνουν όσες θέλουν. Αν κάτι τυπικά λέει ΛΑΕ πάλι όσους συμφωνούν δεσμεύει γιατί αυτό είναι μια συνεργασία.Αλλά λες τα 2 site προβάλουν αυτά που θέλουν να στηρίξουν, την ΔΚΜ εν προκειμένω, και τα οποία τα στελεχώνουν, το Υψίπολις που είναι αφού έχει, λες ηγετικά στελέχη του ΑΡ ? Είναι έμμεση η συμμετοχή ε, παρουσίασε ο Ζαρωτιάδης βιβλίο 3 συγγραφέων,κανείς μέλος κάποιας συνιστώσας της ΛΑΕ, και οι δημότες θα σκεφτούν πως είναι κλείσιμο ματιού υπερ της Υψιπολις. Βασικά ο Καλτσώνης, ο Μαριόλης και ο Παπουλής έγραψαν το βιβλίο από την αρχή με αυτή την πρόθεση, το επιδικο ήταν η στήριξη της Υψίπολις

          Όπως καταλαβαίνεις ΚΣ προβοκάτορας είναι αυτός που είπε ένα ψέμα (το ΑΡ κατεβαίνει με την Υψίπολις) και έγινε ρόμπα, του τραβήξανε ίσως και το αυτάκι όσοι ξέρουν ποιος κρύβεται πισω από το ΚΣ και μας προετοίμασε το έδαφος να μας πει πως μια συνάντηση για τις βουλευτικές εκλογές, ψέυτικη σου έιπα εγώ και αποδείχτηκε αλλά έγινε όντως, κλείνει το ματι στην Υψίπολις, μαζί με ένα συνέδριο, μια παρουσίαση βιβλίου και κάτι τέτοια. Προετοιμάζεις το έδαφος, εφόσον δεν απέδειξες πως το άτομο που ανέφερες είναι στέλεχος του ΑΡ όπως υποσχέθηκες πως θα κάνεις, να πεις πως υπάρχει κάποια έμμεση πολιτική στήριξη επειδή ο Ζαρωτιάδης ακαδημαικά και επιστημονικά έχει κάποιες θέσεις και επειδή παίξανε τάβλι με τον Λάφα τον Δεκέμβριο. Και ρίχνεις και άλλα ένα σωρό άσχετα ψέματα : Χαραλαμπίδου ακροδεξιά και συριζαία, με την Συμφωνία των Πρεσπών και την Βαρντάρσκα ταυτόχρονα, πως η Χαραλαμπίδου είναι υποψήφια με την στήριξη όποιων οργανώσεων θες εσύ με το ζόρι και πως εσύ θα πεις και όχι οι ίδιες τι στηρίζουν και τι όχι. Και λίγο GUE, αυτό το παίζει πολύ και η … Ζωή Κωνσταντοπούλου, να δεις πόσο χαμηλά πέφτεις. Πως ο Μελανσόν είναι …με τον Τσίπρα και ο Χουντής επίσης, που άμα πας και το πεις αυτό στην Ευρωβουλή θα σου κρεμάσουν κουδούνια.

          Οποιος λοιπόν συλλαμβάνεται ψευδόμενος και λέει ψέματε σε άλλα 11 θέματα αυτός είναι προβοκάτορας.

          Να ρωτήσεις Αντώνη Ζ αλλά μείνε στο θέμα έτσι ? Πάνω στην αρχική καταγγελία του ΚΣ. Αν το ΑΡ στηρίζει δημόσια και στελεχώνει την Υψίπολις. Αν ο συνομιλητής σου σου αρχίσει τα κοίταξε να δεις, κύκλοι κύκλων παρακύκλων, είσαι γκαντέμης, συνομιλείς με τον ΚΣ και κλείστου το τηλέφωνο στα μούτρα.

          Να ελπίσουμε τα στελέχη της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης, στελέχη του ΑΡ κατά πρώτο λόγο αλλά όχι μόνο, να μπορέσουν να ξεπεράσουν το σοκ από εκείνο το απίθανο “δεν κατεβαίνουμε σε κοινό ψηφοδέλτιο με οποιοδήποτε μέλος της ΛΑΕ γιατί φοβόμαστε πως θα βγει ανακοίνωση της ΛΑΕ για στήριξη” που έλεγε το ΝΑΡ στην Θεσσαλονίκη και ο ΚΣ στην pandiera. Δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσουν, να ακούς από συντρόφους που καλείς σε συνεργασια πως σε βλέπουν περίπου σαν την ΧΑ, αλλά πρέπει. Η ανακοινωση στήριξης της Πόλης Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής από την ΛΑΕ κεντρικά είναι επιβεβλεμένη. Ακόμα και αν δόθηκαν εγγυήσεις από ΑΡΑΝ ΑΡΑΣ και ΔΕΑ πως η ΛΑΕ δεν θα στηρίξει, πρέπει. Μπορεί ο ανθρωπότυπος του ΚΣ να αναπαράγεται και ο χουλιγκανισμός να δημιουργεί τον πειρασμό ανάλογης απάντησης αλλά κάπου πρεπει να μπαίνει μια τελεία.

          Κώστας

        8. Left G700

          Η ανακοινωση στήριξης της Πόλης Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής από την ΛΑΕ κεντρικά είναι επιβεβλεμένη.
          ___________________________________________

          Σε τόσες και τόσες πολιτικές αυτοκτονίες έχει προχωρήσει το ΑΡ. Ελπίζω να μην προχωρήσει και σ’ αυτή (φυσικά, ποτέ δεν ξέρει κανείς…).

        9. Κώστας

          H παρέμβαση του λεφτ είναι ενδεικτική του ποιο σχέδιο δεν πρέπει να υλοποιεί η επαναστατικη κομμουνιστική αριστερά, όπως άλλωστε δεν το υλοποιεί στην Θεσσαλονίκη που πήγε κοντρα στον κομματισμό της καταγραφής. Είναι το σχέδιο που προσπαθεί να επιβληθεί από την Αθήνα, από έξω και από τα πάνω, έξω από την ενσώματη βιωμένη εμπειρία πεδίου των αγωνιστών. Είναι το σχέδιο που πέρασε σχεδόν παντού, όχι όμως στο Αιγάλεω, στην Αγία Βαρβάρα, την Αγία Παρασκευή, την Θεσσαλονίκη και την Δυτική Μακεδονία.

          Σε ότι αφορά την ΛΑΕ μια ανακοίνωση της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης που θα λέει, και θα πηγαίνει ένα βήμα πιο κάτω, την αλήθεια, πως στηριζουν την Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής, έχει να απαντήσει πολιτικά στον χουλιγκανισμό των ΚΣ και λεφτ άρα κάτι έχει να προσφέρει. Κεντρικές αποφάσεις η ΛΑΕ δεν έχει πάρει γιατί αν γινοταν ΠΣ με τέτοιο θέμα στην μεγάλη πλειοψηφία των ΟΤΑ δεν θα είχε πλειοψηφία να αποφασίσει

          Κώστας

        10. Κ.Σ.

          Δηλαδή οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ βρίσκονται σε διαφορετικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου ή είναι από κοινού στην GUE/NLG;
          Εδώ στην ιστοσελίδα της GUE/NLG https://www.guengl.eu/function/meps/ λέει πάντως είναι μέλη και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΛΑΕ.
          Μήπως είναι προβοκάτσια “Κώστα”;

          Χαίρε βάθος αμέτρητο

        11. Κώστας

          ΚΣ εκκρεμούν τα ντοκουμέντα για άλλο θεματάκι που μας έταξες. Κανονικά δεν δικαιούσαι απάντησης όσο είσαι τόσο συνειδητός ψέυτης που δεν είναι τυχαίο πως δεν σε υπερασπίστηκε κανένας παρά την ένταση των χαρακτηρισμών που σου απεύθυνα.

          Δεν είπα πως ο Χουντής δεν είναι στην GUE. Είπα πως πρέπει ένα θέμα να μπαίνει σε κάποιες διαστάσεις που έχει. Είνσι άλλο αν λες πως αυτό σημαίνει κάποια πολιτική σχέση και ουσιαστικά συλλειτουργία ΛΑΕ και ΣΥΡΙΖΑ και άλλο αν λες η GUE δεν λειτουργεί πολιτικά έτσι κι αλλιώς και η εκτίμηση Κόστους-Οφέλους ανάμεσα στο καθεστώς Ανεξαρτητου και το καθεστώς μέλους KO έκανε τον Μελανσόν και άλλους να μην φύγουν εώς τώρα. Εκτός αν μου λες πως ο Μελανσόν διέσπασε το ΚΕΑ που εκεί ήταν το πολιτικό επίδικο και μήνυμα αλλά όλο είναι θέατρο. Εγώ ξέρω πως όταν άρχισε όλο αυτό υπήρχε η πρόθεση να γίνει και ΚΟ, αν εκλεγούν όσοι χρειάζεται, δηλ 25, δεν ξέρω αν υπάρχουν ελπίδες όμως

          Γενικά πρέπει να καταγραφεί όσο καλύτερα γίνεται η ριζοσπαστική αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μακάρι να είχαμε άλλη αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη, να είχαμε κομμουνιστική αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη για να παίξει τον ρόλο του καταλύτη για άλλη αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μακάρι να ήταν οι τελευταίες ευρωεκλογές που κατεβαίνουμε έτσι κι αλλιώς γιατί σε βλέπω λίγο αργό στο να καταλάβεις και για ποιον θεσμό σε ποιον ιμπεριαλιστικό οργανισμό μιλάμε και νομίζεις ότι έπιασες λαβράκι με μια διοικητική και όχι πολιτική λεπτομέρεις κατά το “σιγά μην στάξει η ουρά του γαιδάρου. Στον εξυπνακισμό σου λοιπόν που νομίζεις, εσύ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πως βρήκατε χαρτί στον αντι ΛΑΕ αγώνα, σήμερα ξημερώματα 14/5 για τις 26/5 δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην δεξιά, την κεντροαριστερά, την ψευτοαριστερά και την ακροδεξιά και να ξαναβάλλει την αριστερά, με κάποια αναγκαία που πληρούνται στο πρόγραμμα και τον λόγο της ΛΑΕ, στον πολιτικό χάρτη με όρους πολιτικής ορατότητας. Αυτό βλέπω για τις ευρωεκλογές, με συγχωρείς, έναν τιτάνιο αγώνα βλέπω και ναι βλέπω και τον Χουντή να τον δίνει, με αριστερές ταξικές αντιιμπεριαλιστικές θέσεις και δεν βλέπω και έναν καθυστερημένο τύπο που άφησε υπουργεία αλλά το μπαγιόκο και η βόλεψη είναι αν είναι ακόμα στην μη λειτουργούσα πολιτικά GUE

          Κώστας

        12. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Επειδή αναφέρθηκε, η δική μου συμβολή στη συζήτηση:
          https://iskra.gr/%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84/

          Από μεριάς Τσοβόλα, τίποτα δεν έχει κινηθεί για συνεργασία με Λαφαζάνη, κανείς δεν έχει ακούσει τίποτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.