.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τουρκία: Το Κόμμα Εργασίας (ΕΜΕΡ) για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία


Aνακοίνωση του ΕΜΕΡ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το ΕΜΕΡ έβγαλε ανακοίνωση με τίτλο «Δεν μπορούμε να περιμένουμε, δεν μπορούμε να είμαστε θεατές».

Στην ανακοίνωση του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ) τονίζεται ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι λαοί, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι είναι να αντιδρούν ενάντια στον πόλεμο και να υψώνουν τη φωνή της ειρήνης. Τονίζεται επίσης:

«Στην Ουκρανία και στην περιοχή Ντονμπάς άρχισαν να σκάνε βόμβες. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος δεν απειλεί μόνο τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή αλλά όλους τους λαούς του κόσμου.

Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δίκαιος. Ούτε και πόλεμος των λαών. Είναι πόλεμος της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, των καπιταλιστών, των εταιριών ενέργειας που ξεκίνησαν να πραγματοποιήσουν σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής κρίσης. Οι λαοί, η εργατική τάξη και εργαζόμενοι πρέπει να αντιδρούν παντού ενάντια στον πόλεμο και να υψώνουν τη φωνή της ειρήνης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές. Δεν μπορούμε να περιμένουμε, δεν μπορούμε να είμαστε θεατές.

Ο αγώνας που συνεχίζεται στη χώρα μας ενάντια στο καθεστώς για δημοκρατία και ελευθερία πρέπει να ενώνεται και να στρέφεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με αυτό το πλαίσιο πρέπει να δημιουργηθούν επειγόντως πρωτοβουλίες και να γίνουν διαδηλώσεις, καμπάνιες και αντιδράσεις. Όπου δεν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να δημιουργηθούν. Το Κόμμα Εργασίας καλεί τον λαό, τους εργάτες να πάρουν θέση ενάντια στον πόλεμο.

Υπάρχει ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου και της εισβολής. Απ’ τη μία μεριά τα καθεστώτα της Αμερικής, Αγγλίας και του ΝΑΤΟ και απ’ την άλλη μεριά ο ρωσικός ιμπεριαλισμός που υποστηρίζεται απ’ τον κινεζικό ιμπεριαλισμό. Βήμα βήμα στήνουν πολιτική για πόλεμο, για αλληλοσκοτωμό των λαών.

Η θέση του κόμματος του Ερντογάν είναι γνωστή σ’ αυτά τα ζητήματα. Ξέρουμε την πολιτική τους στη Μέση Ανατολή και στη Συρία. Ο αγώνας των λαών και της εργατικής τάξης είναι η μοναδική εγγύηση για την ειρήνη. Στον πόλεμο, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να είναι εγγυητής. Το ΝΑΤΟ είναι ιμπεριαλιστικό συνδικάτο πολέμου. Η Τουρκία πρέπει να φύγει αμέσως απ’ το ΝΑΤΟ και πρέπει να ακυρωθούν όλες οι ιμπεριαλιστικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαζί με τον θάνατο φέρνει και πείνα, φτώχεια, μετανάστευση και μαζική ανεργία. Γι’ αυτό η διεθνής εργατική τάξη και οι λαοί πρέπει να ξεσηκωθούν για την ειρήνη. Οι ιμπεριαλιστές πρέπει να φύγουν αμέσως απ’ την περιοχή. Για το μέλλον τους οι ίδιοι οι λαοί θα αποφασίσουν. Για το μέλλον του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ μπορούν να αποφασίσουν οι λαοί που ζουν σ’ αυτές τις περιοχές.

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Ζήτω η αδελφοσύνη των λαών και η διεθνής αλληλεγγύη»

Κόμμα Εργασίας (ΕΜΕΡ)

Προς την ίδια κατεύθυνση εξέδωσαν ανακοινώσεις και άλλα αριστερά κόμματα όπως το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (ΗDP), Αριστερό Κόμμα και Εργατικό Κόμμα Τουρκίας. Μία άλλη ανακοίνωση πάλι ενάντια στην εισβολή εξέδωσε η Επαναστατική Συνομοσπονδία Εργατών.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.75% ( 8
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.