.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ταξική Εργατική Συσπείρωση για την συγκρότηση του Προεδρείου του Ε.Κ.Π


Δήλωση των μελών του Δ.Σ του Ε.Κ.Πειραιά της “Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης” για την συγκρότηση του Προεδρείου του Ε.Κ.Πειραιά

Με την ευκαιρία της συγκρότησης του Δ.Σ σε σώμα θέλουμε να υπογραμμίσουμε πριν την εκλογή του Προεδρείου, όπως το κάναμε εξάλλου πριν και μετά το 35ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο ότι κατά την άποψη του Συνδυασμού μας το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών σε αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική δύναμη του κάθε Συνδυασμού – παράταξης αφού υπήρξαν σοβαρότατα και εκτεταμένα φαινόμενα και κρούσματα νοθείας σε διάφορα Σωματεία.

Απερίγραπτες “μαϊμουδιές”, κυβερνητικές παρεμβάσεις στην διαμόρφωση τόσο του εκλογικού σώματος όσο και του αποτελέσματος των εκλογών.

Αναφορικά με την συγκρότηση του Προεδρείου, για μας το κρίσιμο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι ενώ υπάρχει ο απαιτούμενος συσχετισμός δυνάμεων το Εργατικό Κέντρο Πειραιά να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό κέντρο δράσης – αγώνα, συντονισμού και αλληλεγγύης στην βάση των εργατικών διεκδικήσεων και τοπικών – λαϊκών προβλημάτων έχει οδηγηθεί στον μαρασμό, τον εκφυλισμό, την αδράνεια και την απαξίωση.

Θεωρούμε από την μια ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ακολουθούν πιστά την αδιέξοδη πολιτική της περιχαράκωσης και επιθυμεί το ΕΚΠ να είναι χειροκροτητής και νεροκουβαλητής της γραμμής του.

Από την άλλη οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού επιδιώκουν την απόλυτη ρυμούλκηση του ΕΚΠ στην γραμμή και στρατηγική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, δηλαδή του συμβιβασμού και της υποταγής στην εκάστοτε αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και στις δυνάμεις του κεφαλαίου.

Ο συσχετισμός που διαμορφώθηκε στο πρόσφατο εκλογικό Συνέδριο σε συνδυασμό με τις συγκεκριμένες παραταξιακές επιλογές που αναφέρουμε πιο πάνω αφήνει ελάχιστα περιθώρια για μια νέα αγωνιστική επανεκκίνηση…

Από αυτή την σκοπιά η συμμετοχή στο Προεδρείο, με δεδομένη την προσήλωση των δυνάμεων που θα το συναποτελέσουν στην ίδια λαθεμένη γραμμή, το μόνο που ενδεχομένως προσφέρει είναι να καλλιεργήσει απόψεις και αντιλήψεις ότι όλοι για την καρέκλα και τα αξιώματα νοιάζονται….

Αποτελεί συνειδητή επιλογή μας να μην συμμετέχουμε σε αυτό αφού η κυρίαρχη αντίληψη περί αντιπροσωπευτικότητας δεν εκφράζει την θέληση μεγάλου μέρους των εργαζομένων για ριζική στροφή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σε αγωνιστική κατεύθυνση….

Είναι απολύτως σαφές ότι ο συνδυασμός μας και τα μέλη του Δ.Σ στο ΕΚΠ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα των εργαζομένων του Πειραιά και των όποιων Σωματείων αγωνίζονται βάζοντας μπροστά εργατικά δικαιώματα και τις ανάγκες τους, παλεύοντας ενάντια στο κοινό μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Τέλος δηλώνουμε το επόμενο διάστημα ο Συνδυασμός θα απέχει από τον συνήθη χαρτοπόλεμο που αποκλειστικά επιδίδεται η πλειοψηφία του ΕΚΠ εκδίδοντας Δελτία Τύπου – Ψηφίσματα – Έγγραφα και Ανακοινώσεις που τα περισσότερα έχουν στοχευμένο – επιλεκτικό χαρακτήρα….

Υ.Γ.: Σχετικά με κινήσεις παρασκηνιακές, πρωτοβουλίες που διακινήθηκαν τις τελευταίες μέρες από συγκεκριμένες δυνάμεις για συγκρότηση Προεδρείου, δηλώνουμε ότι αποκρούσαμε και απορρίψαμε κάθε σκέψη και πρόταση για αποκλεισμό του ΠΑΜΕ ως πρώτης δύναμης από το Προεδρείο και συγκρότησης ενός άλλου που θα στηρίζεται σε κατεύθυνση αντιΠΑΜΕ….

Με άλλα λόγια, πράξαμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε το ΠΑΜΕ όπου, σε ιερή και βρώμικη συμμαχία με ΠΑΣΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – Βασιλόπουλο – ΔΑΚΕ, στην προηγούμενη θητεία αυθαίρετα, αντιδημοκρατικά και πραξικοπηματικά μας απέκλεισαν από το Προεδρείο του ΕΚΠ ως δεύτερης δύναμης σε αυτό….

Οι εργαζόμενοι με το αλάνθαστο κριτήριό τους θα κρίνουν ποιοι πορεύονται με βάση αρχές, αξίες και πάγιες θέσεις….

Τα μέλη του Δ.Σ του Ε.Κ.Πειραιά

Νταλακογεώργος Αντώνης
Κροκίδης Νίκος
Σταυράκης Χρήστος

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 71.67% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.