.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σύσκεψη αποκλιμάκωσης στο Σπόρτινγκ. Έξω ΠΑΜΕ καλά!


Σ.Δ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ΓΣΕΕ εξαφανίστηκε μετά την μεγάλη απεργία της 16ης Μάρτη. Τόσο η ΓΣΕΕ, όσο και η ΑΔΕΔΥ, θέλουν να σφυρίξουν την λήξη των μεγάλων αγώνων που πυροδότησε το έγκλημα στα Τέμπη και να μπει σε προεκλογική τροχιά η πολιτική ζωή της χώρας.

Σε γραμμή αποκλιμάκωσης των αγώνων κινείται και το ΠΑΜΕ. Στη σύσκεψη συνδικάτων, που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/3/2023 στο Σπόρτινγκ, κανένα αγωνιστικό σχέδιο αντάξιο του μεγαλειώδους κινήματος δεν αποφασίστηκε. Καμία αγωνιστική συνέχεια, καμία κλιμάκωση!

Η κατάληξη ήταν η στήριξη μιας κινητοποίησης συνταξιούχων (στις 4 Απρίλη), μιας συναυλίας φοιτητικών συλλόγων και η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Προσπέρασαν έτσι ενάμιση μήνα! Κανένας άλλος κεντρικός αγωνιστικός σταθμός των σωματείων δεν αποφασίστηκε και φυσικά, ούτε κουβέντα δεν ειπώθηκε για νέα απεργία.

Επιπλέον η σύσκεψη δεν κατέληξε σε κανένα πλαίσιο με τα αναγκαία αιτήματα που πρέπει να διεκδικήσει το κίνημα για να βγει στην αντεπίθεση.

Το πολιτικό πλαίσιο εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ πίσω από τα ζητούμενα της περιόδου. Οι διεκδικήσεις που προτάθηκαν και αποφασίστηκαν δεν αναφέρουν τίποτα για τις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε καν την ανάγκη για δημόσιες συγκοινωνίες.

Η κατεύθυνση αυτή του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ είναι αποτέλεσμα της γραμμής που είχαν στο μαζικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα, όπου απουσίαζε κάθε επιθετικό αίτημα διεκδίκησης, όπως η άμεση κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο της Hellenic Train.

Σε αντίστοιχη λογική κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις άλλων δυνάμεων (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ-ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ) που πήραν τον λόγο και υποτάχτηκαν πλήρως στην λογική της αποκλιμάκωσης του ΠΑΜΕ.

Η όλη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτού του είδους συσκέψεις που καλεί το ΠΑΜΕ, δεν εγγυάται ότι η συμμετοχή και οι προτάσεις των σωματείων εκτός ΠΑΜΕ που θα συμμετάσχουν, θα εισακούγονται ή θα λαμβάνονται υπόψη με οποιοδήποτε τρόπο στις αποφάσεις. Κάποιο προαποφασισμένο κλείσιμο μαζί με κάποιο προαποφασισμένο δελτίο τύπου, ίδιο με την εισήγηση, είναι πάντα η κατάληξή τους.

Οι διαδικασίες αυτές δεν είναι σε καμία περίπτωση πραγματικές διαδικασίες συντονισμού συνδικάτων.

Είναι φανερό πως η γραμμή του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ είναι η επιστροφή στην «ομαλότητα» και η προεκλογική αντιπαράθεση κλασικού τύπου για να «βγαίνουν συμπεράσματα».

Την ώρα που η κυβέρνηση προκαλεί (όπως με τη συνέντευξη Μητσοτάκη), προχωρά την αντιλαϊκή πολιτική της, έδωσε μια απαράδεκτη αύξηση στον κατώτατο μισθό και τα τρένα επαναλειτουργούν με πλήθος προβλημάτων, οι ταξικές δυνάμεις οφείλουν να συνεχίσουν, να κλιμακώσουν και διευρύνουν την πάλη για να γίνει «της Γαλλίας».

Σε αντίθετη ρότα βέβαια είναι οι δηλώσεις του Δ. Κουτσούμπα αλλά και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις του λαού της Γαλλίας. Αλλά είπαμε, έξω πάμε καλά!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 71.20% ( 25
Συμμετοχές )



24 σχόλια στο “Σύσκεψη αποκλιμάκωσης στο Σπόρτινγκ. Έξω ΠΑΜΕ καλά!

    1. Ανώνυμος

      Τώρα, που το ΠΑΜΕ κάνει (για άλλη μια φορά) πίσω, είναι η ευκαιρία να πάρει τη σκυτάλη το γνήσιο επαναστατικό κίνημα. Τι καθόσαστε;

      Reply
  1. Ανώνυμος

    Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ αυτό το εργατικό κίνημα θέλουν: Υπαγωγή των σωματείων κσι των διαδικασιών τους στον πολιτικό και οργανωτικό έλεγχο του χ κόμματος. Και αν αυτό το κομμουνιστικο κόμμα πάρει κάποτε κ την εξουσία, την υπαγωγή του εργατικού κινήματος διαμεσω του κομμουνιστικου κόμματος, στο κράτος. Δηλαδή στα κρατικά συμφέροντα της νέας άρχουσας τάξης, της κρατικής/κομματικής γραφειοκρατίας. Ο, τι ακριβώς έγινε και στις χώρες του λεγόμενου υπαρκτού.

    Στις οποίες αυτές χώρες, 35 σχεδιν χρόνια μετά την κατάρρευση και την παλινορθωση του κανονικού καπιταλισμού, έχετε ακούσει τίποτα για ταξικά εργατικά συνδικάτα; Όχι κσι ούτε θα ακούσετε, μιας και συνέχισε κανονικά η υπαγωγή του εργατικού κινήματος στην καπιταλιστικη άρχουσα τάξη. Μιας και οι καπιταλιστές προήλθαν από την απλή μετάλλαξη της κρατικής κομματικής γραφειοκρατίας σε καπιταλιστική τάξη.

    Ε, με μια τετια παγιωμένη θεώρηση της μεγάλης πλειοψηφιας των κομμουνιστών ανά τον κόσμο που θέλει το κομμουνιστικο κόμμα να υοαγει στον οργανωτικό και πολιτικό του έλεγχο το εργατικό κίνημα και θα μέσω αυτής της διαδικασίας και στο κράτος, μην περιμένουμε καμία ταξική κσι κοινωνική χεθραφετηση. Πόσο μάλλον που το ΚΚΕ όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Κ. Κ. μια χαρά προωθούν στην πράξη την ταξική κοινωνική ειρήνη με το κεφάλαιο.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Μια χαρά λοιπόν τα κομμουνιστικα κόμματα προωθούν την κοινωνική ειρήνη με το εθνικό και υπερεθνικό κεφάλαιο ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ανεξαρτήτως φρασεολογίας. Αυτό το συμπέρασμα δεν αναιρεί μια επιμέρους μάχη για συλλογική σύμβαση πχ που δίνουν αυτά τα κόμματα. Διότι έτσι έκανε πχ και το ΚΚ Γαλλίας στον Μάη του 68: προώθησε την κοινωνική ειρήνη έναντι της εξέγερσης και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, ήταν κάποιες σοβαρές παραχωρήσεις που έκανε το γαλλικό κεφαλαιο, όπως 30% αυξήσεις, γιατρός και ιατρεία στους χώρους δουλειάς, συντάξεις κλπ. Να μην έχουμε στο τώρα κατακτήσεις; Βεβαίως κ να έχουμε. Να δίνεις όμως ως αντάλλαγμα την προώθηση της κοινωνικής και ταξικής ειρήνης, είδαμε που κατέληξε όλο αυτό. Στην ανυπαρξία αντιπάλου δέους στον καπιταλισμό και στην ίδια την μακροπρόθεσμ ενίσχυση του καπιταλισμού.. Και ξανά μανά από την αρχή.

    Reply
  3. Κώστας

    Εγώ θεωρώ πως η αποκλιμάκωση είχε προεξοφληθεί απο όλους καθώς οι πολύ κρισιμες ώρες και μέρες περνούσαν κα δεν έμπαινε ο πολιτικός στόχος της πτώσης της κυβέρνησης

    Ένας στόχος που μπορούσε να παλευτεί με πραγματικές πιθανότητες και να δώσει στον κόσμο μια νίκη. Σε αντίθεση με την εθνικοποίηση του Ενιαίου ΟΣΕ που βέβαια πρέπει να μπαίνει, και να κάνουμε κριτική στο ΚΚΕ που δεν το λέει και έχει τεράστιο πρόβλημα με τον κόσμο του γι αυτό αλλά ο Μητσοτάκης δεν θα την έκανε, Όχι βέβαια πως ο αγώνας θα χαθεί, δεν θα αφήσει πράγματα

    Αλλά προσέχτε λίγο τι είχαμε. Μια κυβέρνηση που, στα πλαίσια της γενικής καθεστωτικής τομής στο πολιτικό σύστημα, τόλμησε να σχεδιάσει και να αρχίσει να υλοποιεί εκλογικό Πραξικόπημα, να κάνει αυτό που δεν τόλμησε ο Ερντογάν, να αναβάλλει τις εκλογές. Και το κίνημα και η Αριστερά να … αναγνωρίζουν το ουδέποτε τόσο διαφημισμένο … προνόμιο του πρωθυπουργού. Γιατί συμπληρώνουμε πλέον ένα χρόνο που μας γανωνουν τον εγκέφαλο με αυτο το πράγμα και είναι η πρώτη φορά από το 74 που γίνεται αυτό

    Μα, θα μου πείτε, και τι λέει το μπούλετ της ανατροπής της κυβέρνησης ? Πως γίνεται πράξη ? Το μπούλετ έπρεπε να πάει μαζί με την ενεργοποίηση της συνταγματικής δυνατότητας της πρόκλησης Αναπληρωματικών Εκλογών. Την τελευταία χρονιά πρέπει να είναι 61 που σημαίνει πως έπρεπε να το κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έτσι κι αλλιώς, ασχέτως του συνταγματικού ορίου των 61, θες ο εκβιασμός να ειναι πανελλαδικός για να έχει ελπίδες να πετύχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ λογικά δεν θα το έκανε, βέβαια, και θα μπορούσες να του παράγεις κόστος και για θεσμική συναίνεση, εκτός από τα μνημόνια, τον νατοισμό, τον νεοφιλελευθερισμό και τις ιδιωτικοποιήσεις

    Έπρεπε όμως να παλευτεί. Εκλογές τον Απρίλιο κάτω από το βάρος του κινήματος. Αν όχι 9, όπως ήταν κανονισμένο, τότε 23. Αν το κίνημα κατόρθωνε να εκβιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσει τότε η κυβέρνηση μπορούσε να εκβιαστεί και να μην έχουμε αναπληρωματικές εκλογές, με απουσία της ΝΔ που θα κατήγγειλε παιχνίδι με τους θεσμούς, αλλά κανονικές. Αλλα που να το πεις αυτά και ποιος να σε ακούσει ? Θα σου πουν ΕΚΛΟΓΙΚΙΣΜΟΣ. Το να ανατραπεί το ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ θα σου το χαρακτηρίσουν ΕΚΛΟΓΙΚΙΣΜΟ. Αλλά το να περιμένουμε επ αόριστον τις εκλογές, και να αφήνουμε τον Λουδοβικούλη να κάνει ότι γουστάρει, δήθεν δεν είναι εκλογικισμός αν καλέσουμε σε κλιμάκωση. Λες και ο κόσμος δεν κουράζεται, δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς στόχους και δεν έχει και το φυσικό όριο του Πάσχα μπροστά του

    Και στην Γαλλία έχουν και μια πολιτική ελπίδα.. Κουτσή στραβή,σοσιαλδημοκρατικη, θα ηττηθεί σίγουρα, θα ενσωματωθεί σίγουρα και ότι άλλο μπορει να μου πει κανείς σε αυτό, ούτε θα συμφωνήσω ούτε όχι γιατί είναι κατηγορίες που στερούνται πολιτικών επιχειρημάτων, είναι στην σφαίρα του οπαδισμού Ξέρω οτι ο κόσμος εξεγείρεται πιο εύκολα, γιατί έχει την NUPES και τον Μελανσόν και σου λέει κάτι μπορεί να γίνει σε έναν ορατό χρόνο.

    Κώστας

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Κάνει πίσω το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, την ίδια στιγμή που όχι μόνο δεν έκανε πίσω σε τίποτα η κυβέρνηση και το κεφάλαιο, αλλά μας έριξαν στην μάπα κ μια ακόμα ιδιωτικοποίηση, αυτή του νερού.

    Αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ με σφυροδρεπανο και κόκκινες σημαίες, αυτό ειναι το ΚΚΕ. Όχι τώρα, εδώ και πολλεεες δεκαετίες.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Το ΠΑΜΕ εν αντιθέσει με τους όψιμους μαχητές των πληκτρολογίων που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις και συστήματα μονάχα στο μυαλό τους, έχει πολύτιμη ταξική πείρα από τα χρόνια της δράσης του αλλά κυρίως από την ΠΟΙΚΙΛΙΑ των χώρων όπου απευθύνεται και συσπειρώνει μάζες.
    Είναι οξύμωρο να δέχεται τα κατηγορώ πολιτικών χώρων που με δυσκολία γεμίζουν μια λωρίδα στις κινητοποιήσεις τους και ακόμη περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν υλοποιήσει ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.
    Κάποιοι ορέγονται απεργίες αρκεί να τους υλοποιούν άλλοι χώροι και αρκεί να επωμιστούν άλλοι χώροι το βάρος των κυρώσεων και της ευθύνης.
    Είναι εύκολο και αρκετά φτηνό να ζητάς πράγματα όταν εσύ ο ίδιος δεν έχεις εικόνα στους περισσότερους χώρους εργασίας ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΚΕΙ.

    Αλήθεια, που ήσασταν εσείς όταν το ΠΑΜΕ συσπείρωνε κόσμο σε βιομηχανίες κάτεργα και χώρους δουλειάς με μαύρη εργοδοσία?
    Έχετε εικόνα με πόση δυσκολία γίνανε όλα και τι παρακαταθήκη άφησε στους εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα των απεργιών?
    Ξέρετε καλύτερα από τα σωματεία των συγκεκριμένων χώρων εάν το κλίμα και οι συσχετισμοί παίρνουν τον κοσμάκη να απεργήσει?

    Στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στα Σούπερ Μάρκετ για την ακρίβεια και στις εξώσεις όπου το ΠΑΜΕ είναι αδιάλειπτα παρών πού είναι ο περίφημος “χώρος”? Εκεί δεν υπάρχει κλιμάκωση του αγώνα και του συνθήματος “Μονάχα ο λαός σώζει το λαό”?

    Που ήσασταν όταν πριν από μερικές ημέρες στους απεργούς της Μαλαματίνας κατά υπόδειξη της εργοδοσίας συνελήφθησαν 3 άτομα?
    Ούτε καν σαν είδηση δεν το παίξατε! Το ΠΑΜΕ εκεί είναι, εσείς όμως?

    Που ήσασταν όλοι σας στα μπλόκα των αγροτών?

    Reply
    1. Κώστας

      E καλά ρε μεγάλε, τις εξώσεις τι τις λες ? Πρόσφατα μπήκατε και πάντα με έναν σκληρά κομματικό χαρακτήρα με τον βουλευτή μπροστά. Που καλά κάνει ο άνθρωπος, έχει και βουλευτική ασυλία, αυτο του δίνει κάποιες δυνατότητες.

      Αλλά εκεί είναι ο περίφημος “χώρος” όπως τον λες, καθημερινά, με ατελείωτες διώξεις και δίκες. Το βασικό είναι όλες οι δυνάμεις να μπουν στην Ενωτική Πρωτοβουλία γιατί νομίζω δεν είναι καν όλος ο περίφημος “χώρος”, όπως τον λες

      Η ταξική πάλη και η εργατική τάξη δεν τελειώνουν στο εργοστάσιο, καλό θα ήταν να ήταν εκεί ο κάθε χώρος αλλά δεν είναι λιγότερο εργατική τάξη οι διανομείς, τα τηλεφωνικά, οι εμπορουπάλληλοι ούτε είναι λιγότερο σημαντικοί οι χώροι της εκπαίδευσης και της υγείας όπου πάλι δεν μπορείς να πεις, διατηρώντας λίγη αξιοπρέπεια, “δεν είστε εκεί”. Αλλά όταν γίνεται το Συνέδριο του ΕΚΑ πχ και καταλήγουν σε αυτό αντιπρόσωποι από παρατάξεις και σχήματα του χώρου αυτό σημαίνει πως κάποιοι τους ψήφισαν άρα υπάρχουν.

      Σταμάτα να αναπαράγεις μικροκομματικούς μύθους ή πεστα σε άσχετα θύματα που θα τους φάνε.

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Φτάσαμε στο σημείο να υποβαθμίζεται η ταξική αλληλεγγύη και η πλάτη που βάζει στα φτωχά νοικοκυριά το ΠΑΜΕ γιατί έχει τάχα βουλευτές μπροστά που τους καλύπτει η βουλευτική ασυλία ως μαξιλαράκι ασφαλείας. Δηλαδή, τέτοια απαξίωση έχει ο “χώρος” όταν δεν παρεμβαίνει?
        Και όταν δεν είναι βουλευτές παρόντες τότε τι ρε Κώστα?
        Στην 50χρονη ανάπηρη γυναίκα, στον Άγιο Παντελεήμονα της Αθήνας υπήρχε βουλευτής του ΚΚΕ εκεί? Θες να το συνεχίσω και με άλλες περιπτώσεις?

        Επιπλέον, με αφορμή αυτό να ρωτήσω λίγο, οι συνδικαλιστές που μπαίνουν μπροστά και τρώνε διώξεις/δίκες/απολύσεις έχουν κάποια ειδική ασυλία ή και αυτό είναι ευκολάκι για το μυαλό σου?

        Μήπως λίγο να μαζέψεις το υφάκι σου και να αναλογιστείς την τελευταία σου πρόταση, γιατί μάλλον ΕΣΥ μας θεωρείς άσχετους.
        Επίσης, χαίρομαι που αναλύεις τα πεδία της ΕΤ στα οποία το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί. Αυτό εννοούσα λέγοντας τον όρο ΠΟΙΚΙΛΙΑ, γιατί κάποιοι “χώροι” περιορίζονται, εξ ‘αντικειμένου, σε ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ μονάδες της ΕΤ όπως οι δάσκαλοι, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι ή οι γιατροί.
        Και επειδή όπως σωστά λες, το να είσαι δημόσιος υπάλληλος σου δίνει κάποιες δυνατότητες όπως του να μην απολύεσαι, ας αναλογιστούν όλοι όσοι ζητάνε απεργίες διαρκείας ΠΟΣΟ δύσκολο είναι για έναν κόσμο που δουλεύει σε χώρους κάτεργα, να τις υλοποιήσει.
        Αν υπάρχουν κάποιοι που θα αποφασίσουν για το εάν τους ΠΑΙΡΝΕΙ βάση συσχετισμών και κλίματος να απεργήσουν ή να κλιμακώσουν τον αγώνα τους αυτοί είναι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους. Κανένας μαχητής του πληκτρολογίου και κανένας τρίτος δεν θα τους κουνήσει το δάχτυλο.
        Κανένας σας όμως.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Οι εργαζόμενοι μέσα στους οποίους είμαστε κ μεις φίλε ΚΚΕ, απεργησαμε δύο φορές. Και βλέπαμε ότι σε αρκετούς χώρους δουλειάς, υπήρχε κ υπάρχει μια διάθεση κλιμάκωσης, υπό τον όρο να συμβάλλουν βέβαια και οι οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις. Αυτό ακριβώς δεν θέλει να κάνει το ΚΚΕ με το ΠΑΜΕ του. Τόσο στο επίπεδο της μορφής, όσο και του περιεχομένου.

          Να σου πω όμως φίλε του ΚΚΕ, πώς το λαϊκό κίνημα του 08-12 είχε ταβάνι και αυτό την αναζήτηση εκλογικού σωτήρα, όπως έχει κσι αυτό. Τότε όμως το βριζατε για αυτό του το οριο. Σήμερα που προωθείτε και εσείς αυτό το όριο τόσο στην μορφή όσο και στο περιεχόμενο, “δεν τραβάει ο κόσμος”.

          Ξερουμε πολύ καλά αν και πόσο τραβάει ο εργατόκοσμος φίλε του ΚΚΕ. Ξερουμε όμως ταυτόχρονα και να καταλαβαίνουμε πότε μια πολιτική δύναμη, εν προκειμένω το ΚΚΕ, κρύβεται πίσω από τετιες αυτοεκπληρούμενες προφητείες, είτε για να βρίσει, είτε για να κλείσει, ένα κίνημα.

        2. Κώστας

          Είπα πως κάνει καλά και διαθέτει την βουλευτική του ασυλία στο Κινημα

          Δεν κάνει καλα που δεν συμμετέχει στην Ενωτική Πρωτοβουλία.

          Έκανε καλά που ανακάλυψε αυτό το μέτωπο έστω και αργά

          Το ότι οι ατελείωτες διώξεις και δίκες, από το 17-18, που έχουν οι υπόλοιποι … δεν υπάρχουν ε,, είναι λίγο πρόστυχο ως άποψη. Εϊναι μια κυνική άποψη που λέει πως το ΚΚΕ έχει περισσότερους ΄πόρους, υλικούς, ανθρώπινους, επικοινωνιακούς, και μπορεί να κρύψει αγώνες, αγωνιστές, δίωξεις, δικες και την αλήθεια

          Οι δάσκαλοι οι δικηγόροι και όλοι αυτοί που λες δεν είναι εργατική τάξη.Είπα, πως εργατική τάξη δεν είναι μόνο τα εργοστάσια αλλά πήρες φόρα και έβαλες όλο τον κόσμο στην εργατική τάξη. Πολύ καλό είναι βέβαια να έχεις πάτημα και σε τέτοια στρώματα, ειδικά καθώς μεγάλο τους κομμάτι πολώνεται προς την εργατική τάξη, αν και δεν γίνονται εργατική τάξη, αυτό έχει σημασία να το λέμε ξεκάθαρα. Αλλά για να καταλήγει ο χώρος με εκπροσωπήσεις πχ στο ΕΚΑ, είπα, τότε έχει πάτημα και στην εργατική τάξη. Διότι δεν μπορεί κανείς να πει πως δεν έχει ο χώρος πάτημα πχ στα τηλεφωνικά.

          Με ανάγκασες να ξαναγράψω τα ίδια ακριβώς

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          Αφού ισχυρίζεσαι Ανώνυμε των 12:28 ότι ο κόσμος τραβάει γιατί δεν το αποφασίζει στα σωματεία του με τις αντίστοιχες δράσεις?
          Επιπλέον, επειδή θα ισχυριστείς κατά πάσα πιθανότητα την φτηνή δικαιολογία ότι το ΠΑΜΕ ελέγχει τα σωματεία, θα σε ρωτήσω με τη σειρά μου, είναι οι εργαζόμενοι πρόβατα ή άβουλα όντα? Υπάρχει τέτοιος εργατικός αναβρασμός που εμποδίζει στην τελική ένα κόμμα τον κόσμο να αντιδράσει? Μήπως δεν υποτιμάτε αρκετά τα πρωτοπόρα τμήματα της ΕΤ που αγωνίζονται με ταξική συνείδηση?
          Αφού ξέρετε καλά τότε γιατί ο κόσμος δεν σας ακούει και ακούει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ? Γιατί στηρίζει το ΠΑΜΕ αφού εσείς ισχυρίζεστε ότι έχετε την ουσιαστικότερη πρόταση κλιμάκωσης αγώνα?
          Τέλος, αυτά με τον ΣΥΡΙΖΑ που λέτε μερικοί μην τα βγάζετε παραέξω, θυμάται ο κόσμος τι στάση κρατήσατε όλα αυτά τα χρόνια. Άντε μπράβο.

          Κώστα, κανένας δεν υποτίμησε ότι υπάρχει τίμιος κόσμος που αγωνίζεται και έχει διώξεις και δίκες για αυτό. Και στο ΝΑΡ και στη ΛΑΕ και στο ΣΕΚ. Με αυτόν τον κόσμο προφανώς το ΠΑΜΕ έχει πολύ περισσότερα να ενώσει παρά να χωρίσει.
          Αυτό που σχολίασα, αλλά προφανώς απέτυχες να κατανοήσεις ή χρειαζόταν διευκρίνιση από τη μεριά μου, είναι η απάντηση μου στα προηγούμενα σχόλια και σε έναν κόσμο που δεν πατάει στην πραγματικότητα ή γουστάρει να τη διαστρεβλώνει προς επίρρωση των θέσεων του. Δεν είναι ψέμα ότι στους μεγάλους βιομηχανικούς χώρους το εξωκοινοβούλιο δεν έχει δυνάμεις, ούτε ότι σε αρκετούς πλειστηριασμούς τελευταία αρέσκεται να δείχνει την στήριξη του μέσω των ΜΚΔ και μόνο. Δεν είναι ψέμα ότι δεν έχει κόσμο στους αγρότες, ούτε ότι ενώ εξαγγέλλει απεργίες διαρκείας στα κείμενά του δεν έχει υλοποιήσει ΠΟΤΕ του σαν πρωτεργάτης κάποια από αυτές.
          Δεν αμφισβητεί κανείς την μάχη των δασκάλων, των γιατρών, των δημοσίων υπαλλήλων ή των στρωμάτων που προλεταριοποιούνται και θεωρούνται σύμμαχα.
          Απλούστατα γιατί όλοι αυτοί, όπως σωστά αναφέρεις, έχουν αντικειμενικό συμφέρον από την ανατροπή του καπιταλισμού.

  6. Ανώνυμος

    Μικροί μου ανυπαρκτοι μικροαστουληδες οπουρτουνιστες οταν θα φτασετε να κάνετε εστω το 1/100 απο αυτα που κανουν το ΠΑΜΕ και οι Κομμουνιστές για την ανασυνταξη του εργατικού κινήματος, οταν θα παψετε να παθαινετε ονειρωξεις με την προοπτικη μιας καλύτερης διαχείρισης μεσω ενός “επαναστατικου” μεταβατικου προγραμματος και αλλες τέτοιες τρίχες, οταν τιναξετε απο πανω σας τη μικροαστική σας ανυπομονησια και τραυματισετε εστω τη μικροαστικής σας φύση τοτε θα σας παρουμε στα σοβαρά. Μεχρι τοτε θα γελαμε με τις …….

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μα, τα κάνουμε ήδη φίλε ΚΚΕ μου! Εδώ και 10 χρόνια τρέχουμε στους πλειστηριασμους πχ, όταν το ΚΚΕ έπινε φραπέδες…

      Σε απεργιες, στα σωματεία, στις γειτονιές, στη νεολαία, οι δυνάμεις του ΝΑΡ και της ανταρσυα, συμμετέχουν εμπρακτα στην εργατική και λαϊκή πάλη. Έχοντας όμως μεγάλες ανεπαρκειες.

      Το ΚΚΕ μάστορα, κρύβεται διαχρονικά πίσω σπο το “ο κόσμος δεν τραβάει”. Είτε βρίζοντας τον λαό απέχοντας, είτε συμμετέχοντας και αποκλιμακώννοντας.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ρε φίλε έστω ότι αυτά που λες ισχύουν.
        Αφού το ΝΑΡ έχει την πρωτοκαθεδρία στις κινητοποιήσεις αυτές, που είναι σήμερα να πρωτοστατεί στους πλειστηριασμούς?
        Πόσους πλειστηριασμούς έχει εδώ και 10 χρόνια σταματήσει το ΝΑΡ ενώ το ΚΚΕ απείχε πίνοντας φραπέδες?
        Περιγράφεις μια απόλυτα Μ Α Γ Ι Κ Η εικόνα για το ΝΑΡ που δεν ανταποκρίνεται σε καμία απολύτως πραγματικότητα.
        Πάμε όμως και παρακάτω, πότε και που έβρισε το ΚΚΕ το λαό και τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες?
        Σε ποιες μαζικές απεργίες κλιμάκωσης συμμετείχε ΕΜΠΡΑΚΤΑ το ΝΑΡ οργανώνοντας την πάλη των εργαζομένων?
        Μήπως στην απεργία των εργατών της Cosco το 18′, που αρχικά λοιδορούσε την “κοινωνική συμμαχία” και μετά έτρεξε τάχα να την στηρίξει?

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Καταρχάς, ΠΟΙΟΣ μίλησε για …πρωτοκαθεδρία του ΝΑΡ; Κανένας! Εγώ απλά είπα ότ6ι όταν το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με άλλες δυνάμεις όπως πχη η ΛΑΕ τρέχανε και τρέχουν επί συναπτά 10 χρόνια για να αποτρέπουν πλειστηριασμούς, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έπιναν φραπέδες. Και μόνο τα τελευταία 2-3 χρόνια και πολλά λέω, συμμετέχουν και αυτοί στις αποτροπές. Την μαγική εικόνα -για το ΚΚΕ- ΕΣΥ τη φτιάχνεις φίλε.

          Δευτερον: ΟΛΑ τα λαικά και εργατικά ξεσπάσματα από τον Δεκεμβρη του 08 μέχρι και το λαικό κίνημα των πλατειών το 12, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τα βρίζανε από το πρωϊ μέχρι το βράδυ. Διηγήματα στον Ριζοσπάστη του στυλ “Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά”, παπαριές ότι ο ΣΚΑΙ καθοδηγεί τον λαό, ανοησίες ότι η Χρυσή Αυγή φτιάχτηκε στην πάνω πλατεία όταν ΗΔΗ από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2010 η Χ.Α. είχε λάβει 5% όπου συμμετείχε, κλπ. Ολοι θυμόμαστε τις παπαριές που έλεγαν σωρηδόν τότε ΚΚΕ και ΚΝΕ, μαζί με το ΠΑΜΕ τους.

          Τρίτον: Και ήρθε ο καιρός, και το ΚΚΕ αυτή την φορά ΔΕΝ απείχε βρίζοντας τον λαό, αντιθέτως συμμετείχε κανονικά σε αυτό το λαικό κίνημα με αφορμή τα Τέμπη. Και συμμετείχε ΧΩΡΙΣ να πει ΤΙΠΟΤΑ πιο προωθημένο σε μορφή και σε περιεχόμενό, από αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 208-2012.

          Σε όλες τις απεργίες συμμετέχουν έμπρακτα οι δυνάμεις του ΝΑΡ. Αχά, τώρα βρήκες ότι το ΝΑΡ δεν στήριξε τον αγώνα στην Κόσκο; Για φέρε κανένα στοιχείο!

        2. Ανώνυμος

          1.Από εκεί που το ΚΚΕ έπινε φραπέδες και το ΝΑΡ είχε τα αγωνιστικά ηνία ξεκινάς ακροβατικά με το: “Καταρχάς, ΠΟΙΟΣ μίλησε για …πρωτοκαθεδρία του ΝΑΡ; Κανένας!”. Δεν απαντάς όμως γιατί απουσιάζει στις περισσότερες από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις το ΝΑΡ. Στα υπόψιν, για να μην εκτίθεσαι με τα 10 και βάλε χρόνια, ενημερώσου για το πότε ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας.

          2.Συνεχίζω να διαβάζω και φτάνω στο κορυφαίο “λαικό κίνημα των πλατειών το 12”. Αφού νιώθω ένα μούδιασμα στο κεφάλι λέω να μη συνεχίσω καν αλλά επιμένω να δω τι άλλα μαργαριτάρια πετάς. Δεν θα μείνω καν ότι στο “λαικό κίνημα” των πλατειών οι συνελεύσεις σας γινόντουσαν με κεντρικούς ομιλητές τον Καζάκη, τον Βαρουφάκη και τον Τσακαλώτο, ούτε ότι προπηλακίζανε βουλευτές και συνδικαλιστές του ΚΚΕ που πήγαν να παρέμβουν σε αυτές (μέχρι και στο ΚΚΕ-ΜΛ την πέσανε!) ήθελα να ήξερα τι ουσιαστικό αποτύπωμα άφησε αυτό το “ρωμαλέο κίνημα” των αγανακτισμένων? Επίσης, γιατί δεν μας λες και τη σύνθεση της πάνω πλατείας.

          3.Τελειώνεις με το επικό “Αχά, τώρα βρήκες ότι το ΝΑΡ δεν στήριξε τον αγώνα στην Κόσκο; Για φέρε κανένα στοιχείο!”. Να σου θυμίσω ότι επ’ αφορμή της απεργοσπασίας κάποιων χώρων ελέω “κοινωνικής συμμαχίας” της ξεπουλημένης ΓΣΣΕ, το 2018 ξεκίνησε η μεγαλειώδης απεργία διαρκείας των εργατών της Cosco. Κάποιοι απέργησαν, κάποιοι καλούσαν τον λαό να πάει για μπάνια εκείνη την ημέρα. Στο τέλος κάποιοι αναδιπλώσανε τη γραμμή τους. Πάντως, όχι το ΠΑΜΕ. Ότι γράφει, δεν ξεγράφει αδερφέ.

        3. Ανώνυμος

          1. Βρε φίλε ΚΚΕ, το ΝΑΡ αν μη τι άλλο, συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις. Αχ, αυτή η μαγική σου εικόνα, σου διαλύει το μυαλο.

          2. Τι άφησε το λαϊκό κίνημα των πλατειων; Ο, τι άφησε κ το σημερινό στο οποίο ηγήθηκε το ΚΚΕ. Δηλαδη, εκλογική προσμονή.

  7. Πετρόπουλος Δημήτρης

    Ευτυχώς που υπάρχουν τα βίντεο και μπορεί κανείς να δει τι ειπώθηκε πραγματικά. Το πρόβλημα της εν λόγω σύσκεψης δεν ήταν κυρίως η απουσία σχεδίου κινητοποιήσεων, αλλά η αδυναμία να προβληθεί ένα πλαίσιο διεκδικήσεων γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις και να διαμορφωθεί ένας πραγματικός δημοκρατικός συντονισμός ΕΚ, Ομοσπονδιών και Σωματείων

    https://www.youtube.com/watch?v=J65bw0Xa_dw

    Προβλήματα που αφορούν όλους όσους αναφέρονται σε αντίστοιχους συντονισμούς γύρω από τον εαυτό τους …

    Reply
    1. μαρίνα

      Ευτυχώς που υπάρχουν τα βίντεο και σε ακούσαμε κι εσένα, για απεργία και για κλιμάκωση τίποτα συγκεκριμένο δεν είπες.
      Για το πλαίσιο στόχων όχι και τόσο πλούσια η τοποθέτησή σου
      Αναλώθηκες κυρίως σε γενικολογίες και διαπιστώσεις για τους σεισμούς, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, την πανδημία κ.α.
      Ποιος σε αδίκησε λοιπόν;

      Reply
  8. Ανώνυμος

    Οι ρεφορμιστές (λένε ότι) τρομάζουν στην σκέψη ότι μέχρι την Επανάσταση θα ζούμε με τον Καπιταλισμό στην πιο άγρια μορφή του!
    Και προσπαθούν να τρομάξουν κι εμάς στέλνοντάς την στο απώτερο μέλλον, “Δευτέρα Παρουσία” κλπ. Και μάλιστα, οι πιο “ούφο” χρεώνουν στους επαναστάτες και ….”εκδοχή της θεωρίας των σταδίων”! Αντιστρέφοντας κουφά την πραγματικότητα. Με τους γελοιοδέστερους να υπαινίσσονται, με προσεκτική αοριστία βεβαίως, και την συνηγορία του ….Λένιν!
    Αλλά τα πράγματα είναι τελείως απλά: Ζούμε στην ιστορική εποχή της σοσιαλιστικής Επανάστασης. Οι αντικειμενικές συνθήκες είναι υπερώριμες και το βλέπουμε πια κάθε μέρα, και με πολύ επώδυνο τρόπο. Αν κάτι καθυστερεί την Επανάσταση αυτό δεν είναι πια άλλο από τα παραπλανημένα και ιδίως τα καθυστερημένα μυαλά. Εδώ οι ρεφορμιστές κάνουν πάρτι πασχίζοντας να εκπληρώσουν με τη δράση τους την ..προφητεία τους!
    Αλλά η Επανάσταση είναι πίσω από την πόρτα και θα πιάσει …στον ύπνο τους πιο χαζούς. Γιατί οι πονηροί ήδη οργιάζουν στην υπηρεσία της Αντίδρασης, ξέροντας τι τους περιμένει.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.