.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σύγχρονο Κομμουνιστικό Πρόγραμμα-Κόμμα: Συνέλευση 1ης-3ης-4ης Δημ. Κοιν. Αθήνας


Tην Τετάρτη 22 Ιούνη, στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ανοικτή συνέλευση- εκδήλωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα στις συνοικίες της 1ης-3ης και 4ης δημοτικών κοινοτήτων.

Παρουσιάστηκε το κείμενο εργασίας της 1ης θεματικής ομάδας από το σ. Βασίλη Μηνακάκη:

«Σύγχρονος καπιταλισμός. Οι νέες αντιδραστικές τάσεις διαμόρφωσης του καθεστώτος βαθύτερης εκμετάλλευσης. Οι εξελίξεις στον ελληνικό καπιταλισμό, γεωπολιτικές ανακατατάξεις ανταγωνισμοί και πόλεμος».

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με την κατάθεση προβληματισμών για:

– την παντοδυναμία ή όχι του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και τις δυνατότητες της κοινωνίας και των λαϊκών, εργατικών κινημάτων να την αντιμετωπίσει.

Ειδικότερα, των ριζοσπαστικών αντικαπιταλιστικών και επαναστατικών ρευμάτων, κατανοώντας τις μεταλλάξεις στην στρατηγική και την τακτική του με εργαλείο τη μαρξιστική μεθοδολογία, να είναι σταθερά προσανατολισμένες στη δυνατότητα ανατροπής του με σκοπό τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων,

– τη σύνθεση της εργατικής τάξης, την αναλογία χειρωνακτικής – διανοητικής εργασίας στην παραγωγή, τις νέες μορφές εργασίας με έμφαση στην τηλε-εργασία,

– το ρόλο της οικογένειας και της γυναίκας ειδικότερα στην αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης σε προηγούμενες φάσεις ανάπτυξης του καπιταλισμού και στην τωρινή, στις επιπτώσεις στον καταμερισμό εργασίας που έχει ο μικρότερος μεν αλλά υπαρκτός ρόλος, στο βάρος που χρειάζεται να δοθεί από τις επεξεργασίες του προγράμματος σε αυτό το ζήτημα.

Η νέα εκδήλωση – συζήτηση θα έχει αντικείμενο την παρουσίαση του κειμένου εργασίας της επόμενης θεματικής ομάδας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 63.33% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.