.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σωματείο εργαζομένων Αττικού: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 4/11. Πλ. Κλαυθμώνος 6μμ και πορεία στο Σύνταγμα


Το σωματείο εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο των σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 4/11 στις 7μμ στο Σύνταγμα. Το αγωνιστικό ραντεβού – συγκέντρωση του σωματείου είναι στις 6μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. Παράλληλα το Σωματείο προτείνει κλιμάκωση με πανελλαδική πανεργατική απεργία μέσα στο Νοέμβρη.

Το κάλεσμα του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου αναφέρει:

1. Καθοριστικό ζήτημα για όλο το εργατικό κίνημα είναι η ανατροπή και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη. Διότι το τερατούργημα αυτό αποτελεί αντιδραστική τομή στρατηγικής σημασίας υπέρ του κεφαλαίου. Επισφραγίζει και επεκτείνει την ατελείωτη «μαύρη» εργασία, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων ενώ επιδιώκει να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις απεργίες, την ίδια τη λειτουργία των σωματείων.

2. Δεν θα ανεχτούμε ούτε θα συμμορφωθούμε με το 10ωρο/50ωρο, την κατάργηση του 8ωρου, τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας, τη δουλειά τις Κυριακές, τις φθηνές υπερωρίες, την πλήρη ασυλία της εργοδοσίας στις απολύσεις, τη μονιμοποίηση και επέκταση της τηλε-εργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.

3. Θα συγκρουστούμε με τις αντιδραστικές διατάξεις με τις οποίες το κράτος θέλει να ελέγξει και να καθυποτάξει τα σωματεία όλων των βαθμίδων και η εργοδοσία να εξανδραποδίσει κάθε εργατική αντίσταση (έλεγχο και φακέλωμα των σωματείων με το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων, καθιέρωση ηλεκτρονικής ψήφου και κατάργηση δυνατότητας γενικών συνελεύσεων, απαγόρευση απεργιακής περιφρούρησης, κατάργηση απεργιακού δικαιώματος στους κρίσιμους κλάδους με την πρόβλεψη προσωπικού ασφαλείας ως το 1/3 της συνήθως παρεχόμενης υπηρεσίας).

4. Δεν δεχόμαστε στον 21ο αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς ξεκούραση, με μισθούς των 500 ευρώ και 600 ευρώ, με απλήρωτες υπερωρίες. Το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα αφού όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα. Να μετράμε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορονοϊό αφού ο λαός μας παραμένει απροστάτευτος από την πανδημία και το δημόσιο σύστημα υγείας σμπαραλιασμένο με ευθύνη του κράτους και των κυβερνήσεων. Τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε ένα σχολείο που μετατρέπεται και αυτό σε δυσβάσταχτο κόστος για τις φτωχές οικογένειες.

5. Απέναντι στο νόμο και τη γενική αντεργατική επίθεση το εργατικό κίνημα πρέπει να προχωρήσει στον ευρύτερο δυνατό συντονισμό και στην ανάπτυξη πανεργατικού αγώνα για ζωή με δικαιώματα. Το σωματείο μας θα συμβάλει και θα συμμετέχει σε κάθε πρωτοβουλία συντονισμού και κοινής δράσης σε όλα τα επίπεδα.

6. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη. Απειθαρχία στις απόπειρες εφαρμογής του νόμου, που σημαίνει στήριξη κάθε σωματείου που έμπρακτα τον αμφισβητεί. Αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν την απεργία/αποχή από τη αξιολόγηση και εναντιώνονται στο νόμο Κεραμέως, παρά και ενάντια στην υποταγή των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

7. Διεκδικούμε μαζί με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη:

• Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας σε όλους τους κλάδους

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Έξω οι εργολάβοι- όχι στις ατομικές συμβάσεις
• ΟΧΙ στο “νέο ΕΣΥ” της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης, στο εμπορευματοποιημένο σχολείο της Κεραμέως. Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό

• Αυξήσεις στους μισθούς. Απαγόρευση των απολύσεων

• Κατάργηση του ν. Βρούτση- Αχτσιόγλου για τον κατώτερο μισθό και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

• Όχι στις αυξήσεις τιμών και την ακρίβεια σε τρόφιμα, κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες. Δωρεάν ρεύμα και νερό για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους ανέργους. Πάταξη της αισχροκέρδειας. Έλεγχος και τιμολόγηση των ενοικίων. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Άμεση κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής, μείωση συντελεστών σε ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη.

• Έξω το κράτος και η εργοδοσία από τα σωματεία και τους αγώνες.

8. Το σωματείο μας καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο των σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 4/11 το απόγευμα 7μμ στο Σύνταγμα.
Αγωνιστικό ραντεβού – συγκέντρωση του σωματείου στις 6μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα.

9. Προτείνουμε κλιμάκωση με πανελλαδική πανεργατική απεργία μέσα στο Νοέμβρη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.