.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σωματείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”: Το υγειονομικό κίνημα δε ζητιανεύει δωρεές -Απαιτεί Δικαιώματα!


Αναστέλλονται οι λειτουργίες του ΑττικούΣε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, περιγράφονται επερχόμενες δυσμενείς αλλαγές στο χώρο των δημόσιων νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα καταγγέλλεται μεταξύ άλλων ότι διασπάται ο ενιαίος κλάδος των νοσηλευτών, ότι θα μονιμοποιηθούν μόνο οι επικουρικοί νοσηλευτές που προσλήφθηκαν εκτάκτως λόγω κορωνοϊού, ότι θα καθιερωθεί η έννοια της νοσηλευτικής ειδικότητας με αποτέλεσμα οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές να “βγάζουν τη λάντζα” των νοσοκομείων κατ’ αναλογίαν με ό,τι συμβαίνει με τους ειδικευόμενους γιατρούς κλπ.

Στην ίδια ανακοίνωση το σωματείο εκφράζει την αντίθεσή του σε δωρεές που με τρόπο τουλάχιστον περίεργο, όπως καταγγέλλεται, προορίζονται να κατευθυνθούν στοχευμένα σε εργαζόμενους υγειονομικούς με αδιαφανή κριτήρια!

Όσα καταγγέλλονται στην ανακοίνωση του σωματείου κατατείνουν στο διαχωρισμό και τη διάσπαση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικότερα δε, οι συμβασιούχοι τίθενται υπό ομηρία. Ήδη στο χώρο επικρατεί μεγάλη γκάμα εργασιακών σχέσεων (μόνιμοι ΔΥ, ΙΔΑΧ, επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΕΛΚΕ, άλλοι με ατομικές συμβάσεις, άλλοι στους εργολάβους).

Ολόκληρη η κατατοπιστική ανακοίνωση για τις διαφαινόμενες εξελίξεις στον κρίσιμο χώρο της δημόσιας περίθαλψης και Υγείας έχει ως εξής:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π. Γ. Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και διάφορων πρόθυμων συμβούλων της, να διασπάσουν και να χωρίσουν ακόμα περισσότερο τους υγειονομικούς των δημόσιων νοσοκομείων, γιατί προφανώς έχουν αντιληφθεί την αξία και τη δύναμή μας. Θέλουν να εμποδίσουν την ανάπτυξη ενός ενιαίου υγειονομικού κινήματος που θα επιβάλει κατακτήσεις και δικαιώματα που μας έχουν στερήσει για χρόνια.

Έχουμε λοιπόν:

-Τις συνεχείς δηλώσεις του υπουργού κ. Κικίλια ότι θα μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί νοσηλευτές που προσλήφθηκαν λόγω κορωνοϊού. Οι υπόλοιποι δηλαδή επικουρικοί νοσηλευτές δεν θα μονιμοποιηθούν, θα παραμείνουν επικουρικοί ή θα απολυθούν με τη λήξη της σύμβασης; Οι επικουρικοί των άλλων κλάδων (διοικητικοί, τεχνολόγοι, τεχνικοί, τραυματιοφορείς);

-Το Υπουργείο Υγείας προωθεί διάταξη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Διασπά δηλαδή τον ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο (με απροσδιόριστες συνέπειες στις βάρδιες, τους μισθούς, το καθηκοντολόγιο), κάτι που όλοι γνωρίζουν ότι γίνεται με προτροπή της ΕΝΕ. Θέλει επιπλέον να εισαγάγει την έννοια της νοσηλευτικής ειδικότητας για να βγάζουν πλέον τη λάντζα των νοσοκομείων οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές (όπως γίνεται ήδη με τους ειδικευόμενους γιατρούς).

-Με συνεχείς διατάξεις ακόμα και σε άσχετα για την Υγεία νομοσχέδια, αναπαράγονται και διευρύνεται η διαφοροποίηση των πανεπιστημιακών σε σχέση με τους γιατρούς ΕΣΥ.

-Τις κατευθυνόμενες διαδόσεις ότι θα αποκλειστούν από το ανθυγιεινό επίδομα και τα ΒΑΕ μια σειρά υγειονομικών κλάδων.

Δεν φτάνει που έχουν πλημμυρίσει τα νοσοκομεία με πληθώρα εργασιακών σχέσεων (άλλοι μόνιμοι ΔΥ, άλλοι ΙΔΑΧ, άλλοι επικουρικοί, άλλοι ΟΑΕΔ, άλλοι ΕΛΚΕ, άλλοι με ατομικές συμβάσεις, άλλοι στους εργολάβους) για να μας κρατάνε διασπασμένους και – τους συμβασιούχους – υπό ομηρία.

Δεν φτάνει ότι μας διαχωρίζουν εκπαιδευτικά, διαιωνίζοντας το “εμπόριο μετεκπαίδευσης” (πληθώρα μεταπτυχιακών επί πληρωμή) και την επίδειξη “καλής διαγωγής” για το ποιος θα πρωτοπάρει εκπαιδευτική άδεια ή θα απαλλαγεί από τα νυχτέρια.

Δεν φτάνει που μας βάζουν να τσακωνόμαστε για τα προγράμματα, τα αλλότρια και τα καθηκοντολόγια, ακριβώς γιατί λείπει το αναγκαίο προσωπικό.

Τελευταία μπήκαν και οι δωρητές στο παιχνίδι του διαχωρισμού, αφού με βάση κάποιο περίεργο «εκθεσιόμετρο» στον κορωνοϊό που διαθέτουν, αποφασίζουν σε ποιους συναδέλφους θα δοθεί η δωρεά τους και σε ποιους όχι.

Οι διάφοροι δωρητές που δίνουν ένα ψίχουλο από τα πλούτη που βγάζουν ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους τους, δεν το κάνουν γιατί εκτίμησαν τον αγώνα των υγειονομικών. Κάνουν διαφήμιση, δείχνουν φιλάνθρωπο προφίλ αλά καρτ και με το αζημίωτο, καθώς επιζητούν φοροαπαλλαγές από τις κυβερνήσεις.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που όπως γινόταν παλαιότερα, εταιρείες με πρόσχημα τον κορωνοϊό προσπαθούν με δωρεές να εισβάλουν στα νοσοκομεία για να αυξήσουν τα κέρδη τους (π.χ. δωρίζοντας μηχανήματα των οποίων τα αναλώσιμα πουλάνε μόνο αυτοί).

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

Το υγειονομικό κίνημα ποτέ δεν ζητιάνευε, ποτέ δε ζήτησε δωρεές. ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΜΙΖΕΡΙΑ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ:

-Μόνιμες προσλήψεις – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, όλων των κατηγοριών

-Νοσοκομεία χωρίς εργολάβους – όχι στις ΣΔΙΤ

-Ένταξη όλων στα ΒΑΕ και επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

-Γενναία ενίσχυση της δημόσιας χρηματοδότησης και των υποδομών στα νοσοκομεία

-Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς και μόνιμη επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Χαϊδάρι, 18/5/2020

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.00% ( 5
Συμμετοχές )



24 σχόλια στο “Σωματείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”: Το υγειονομικό κίνημα δε ζητιανεύει δωρεές -Απαιτεί Δικαιώματα!

  1. Ragnarok

    Αυτό που πρέπει να καταλάβει όλος ο κόσμος είναι οτι, η κυβέρνηση κ το κράτος, δεν πρόκειται να φτιάξουν σοβαρή δημόσια υγεία, για τον απλό λόγο ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.

    ΘΕΛΟΥΝ, κάθε φορά που θα υπάρχει έξαρση μιας επιδημίας, να χεζεται ο κόσμος κ να κλείνεται στα σπίτια του , εκπαιδευόμενος κ με αυτόν τον τρόπο, στην παράνοια, τον φόβο, την υποταγή στο κεφάλαιο, το κράτος κ τις πολιτικές τους.

    ΘΕΛΟΥΝ, τον καπιταλιστικο τομέα της υγείας να θησαυριζει από την αρρωστια κ τον πόνο του κόσμου.

    Για αυτό κ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φτιάξει το ελληνικό έθνος/ κράτος σοβαρή δημόσια υγεία. Είτε φιλελεδες κυβερνούν, είτε εθνικιστές κυβερνούν , είτε σοσιαλδημοκράτες παιδικοί κ συριζαιοι κυβερνούν, δημόσια υγεία σοβαρή κ δωρεάν δεν πρόκειται να δούμε.

    Επίσης με καραντίνα κ εγκλεισμό, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να νικήσει ο κόσμος κ να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ κάποια καλύτερη ορατή κατάσταση στην δημόσια υγεία

    Reply
    1. Κώστας

      H θνησιμότητα εντός ΜΕΘ ξεκινησε στο 70%, δεν είχε να κάνει με το αν υπήρχε δημόσια υγεία.

      Τις καραντίνες τις επέβαλλαν οι λαοί απέναντι στο βασικό αστικό σχέδιο, δηλ το σχέδιο “η οικονομία δεν σταματάει ποτέ”. Οτιδήποτε, όμως, επιβάλλουν οι λαοί στον καπιταλισμό, γυρνάει σε ηγεμονική κοινωνική και πολιτική πρακτική του καπιταλισμού γιατί έχουμε καπιταλισμό. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να μην αγωνίζονται οι λαοί και οι εργαζόμενοι. Οι αγώνες διαπαιαδωγούν στην συλλογικότητα και βάζουν την Αριστερά και το Κομμουνιστικό Κίνημα σε προκλήσεις μαζικής δοκιμασίας της γραμμής τους και στην πρόκληση της μάχης διεκδίκησης των μικρών λαικών νικών, όπως η ανατροπή του “η οικονομία δεν σταματάει ποτέ” από τον καπιταλισμό. Όταν οι αγώνες έχουν νίκες αυτό μπορεί και να λειτουργεί εκτονωτικά αλλά είναι ενα κόστος που το αναλαμβάνουμε. Όταν το κράτος ενσωματώνει τις νίκες πάει να πει πως η όξυνση της κρίσης του συστήματος και οι υποκειμενικές δυνάμεις του κινήματος δεν έχουν συναντηθεί σε εκείνο το υποκειμενικό σημείο που κάνει την Ρήξη ή την Μεγάλη Ήττα αναπόφευκτη. Το σημείο που ήμασταν δηλ το 2015 όταν σύσσωμη η Αριστερά, πλην μειοψηφιών, πούλησε τον λαό.

      Ο αγώνας των λαών για ζωή, υγεία, εργασία και δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό είναι αδιαίρετος και διαρκεί πολύ

      Κώστας

      Reply
      1. Ragnarok

        Κώστα συμφωνώ απόλυτα ότι την καραντίνα την επέβαλλε ΚΑΙ ο λαός. Μέχρι εκεί όμως: ΟΛΟ το υπόλοιπο είναι βιοπολιτικη του κεφαλαίου κ των κρατών . Και τι εννοώ με την φράση όλο το υπόλοιπο:

        Α. Τα οριζόντια μέτρα . Δεν είπε ποτέ ο λαός “απαγορεύεται η άσκοπη κυκλοφορία κ επιτρέπεται μόνο με εξοδοχαρτα.

        Συνεχίζεται …

        Reply
      2. Κώστας

        Ragnarock συνέχισε όσο θες αλλά με πιο σαφείς θέσεις.

        Αρχικά τα εξοδόχαρτα καταπίεσαν μόνο φασαίους, οι υπόλοιποι το κάναμε και από μόνοι μας και αν ήταν να μαζέψει λίγο αυτή η διαδικασία τους φασαίους δεν μας πείραζε. Το ότι ήρθε το κράτος και νομοθέτησε αυτό που κάναμε από μόνοι μας είναι δείκτης αυτού που λέω για “μικρή νίκη”

        Γενικά υπάρχει ένας κίνδυνος στην διαλεκτική αντιμετώπιση της ενότητας των αντιθέτων. Ο κίνδυνος του να μην λέμε τίποτα. Είναι αυτό το ΚΑΙ που λες. ¨Ενα φαινόμενο όντως είναι και το ένα και το άλλο και όταν δεν είναι οξυμενο σε βαθμό ρήξης συνιστά διαλεκτική ενότητα αντιθέτων. Δεν είναι όμως τα πάντα εξίσου, ανιεράρχητα. Αυτό μας απομακρύνει από την διαλεκτική, μας πάει στον αγνωστικισμό του μεταμοντερνισμού. Κάτι έίναι παραπάνω, κάποιος πόλος της αντίθεσης κυριαρχεί. Τα μέτρα δεν ήταν προτίστως επιβολή, ήταν προτίστως κατάκτηση. Αλλά η καπιταλιστική ηγεμονία παραμένει ενεργή. Αυτή είναι μια δεύτερη διαλεκτική ενότητα αντιθέτων. Η λαική νίκη του ότι η Οικονομία και η Εκκλησία έκλεισαν στο όνομα της ανθρώπινης ζωής είναι τελικά, όπως είπα, μικρή λαική νίκη και ο κυρίαρχος πόλος της δεύτερης και σημαντικότερος διαλεκτικής αντιθετικής ενότητας είναι πως η μικρή λαική νίκη έγινε εντός της καπιταλιστικής ηγεμονίας.

        Να αναφέρω άλλο παράδειγμα. Υπάρχει περίπτωση ανατροπής των καμερών στις σχολικές αίθουσες και υπάρχει και περίπτωση, στην μεγαλύτερη εικόνα να δράσει και εκτονωτικά. Καλώς όμως επιδιώχτηκε και ο πόλος της μικρής λαικής νίκης συνιστά τον κυρίαρχο πόλο στην διαλεκτική ενότητα των αντιθέτων στο θέμα “κάμερες στις σχολικές αίθουσες”

        Γενικά back to the basics αν θέλουμε να πάμε με το κεφάλι πάνω και τα πόδια κάτω

        Κώστας

        Reply
        1. Ragnarok

          Όχι Κώστα μου να με συγχωρείς! Αν νομίζεις ότι η απαγόρευση της “άσκοπης” κυκλοφορίας και η υποχρέωση του κοσμου να κυκλοφορεί με εξοδοχαρτα απο ένα κράτος και ειδικά το καπιταλιστικό κράτος συνιστά….. φιλολαϊκή πολιτική, ή ακόμα χειρότερα λαϊκή επιβολή , τότε είσαι μακριά νυχτωμενος συγνώμη κιόλας!

          Τι σημαίνει “άσκοπη” κυκλοφορία, ποιος κρίνει το ποια κυκλοφορία είναι σκόπιμη κ ποια όχι; Το καπιταλιστικό κράτος; Όχι αδερφέ μου δεν θα πάρω. Και γιατί παρακαλώ είναι υποχρεωμένος ο λαός να στέλνει σμσ ή να συμπληρώνει εξοδοχαρτα; Συμβαλλειηπως αυτό στην …παρεμπόδιση της επέκτασης του ιού; φυσικά κ όχι!

          Η απαγόρευση της λεγόμενης “άσκοπης” κυκλοφορίας που τόσο σου άρεσε, είναι ακριβώς ένα μέτρο από την πρόβα του συστήματος (του καπιταλιστικού κράτους κ του κεφαλαίου ) για πειθαρχηση κ υπακοή της πλεμπας. Άμα λέω ότι υπήρξε ένα κομμάτι του λαού (και αριστερών αλλα μάλλον μικρό κ ευτυχώς) που βρήκε μπαμπά τον Χαρδαλιά κ μαμά τον τσιοδρα , φωνάζουν μερικοί. Κώστα αυτό που γράφεις δεν συνιστά Μπακ του δε μπεισικ, συνιστά προσωπική -και συλλογική στην περίπτωση οργανωσεων- ενσωμάτωση στο υπάρχον.

        2. Ragnarok

          Σαφέστατη κ απολυτως ορθή θέση: το να αναγνωρίζεις σε ένα κράτος και μια κυβέρνηση ακόμα και αν είναι κυβέρνηση Κ.Κ. , πόσο μάλλον το να αναγνωρίζεις στο καπιταλιστικό κράτος το δικαιωμα Α. ΝΑ επιβάλλει τον διαχωρισμό της κυκλοφορίας των ανθρώπων σε σκόπιμη κ άσκοπη, β. Το να ορίσει αυτό (δλδ το κράτος κ η κυβερνηση) ποια είναι η άσκοπη κυκλοφορία και να επιβάλλει την απαγόρευση της, ΑΥΤΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ αντιλαϊκή κ αντεργατικη πολιτική! Και συνιστούν αντιστρόφως κ κορυφαία πράξη εκγύμνασης της πλεμπας, σε λογικές ελέγχου , πειθαρχησης της κ καταστολής της, εκμεριυς του κράτους κ της κυβέρνησης .

          Και εσύ το θεωρείς….λαϊκή κατακτηση;!!!!

          Β. Το κράτος κ η κυβέρνηση έκλεισαν παραλίες, δάση, αλση, πάρκα ! Και αυτά φιλολαϊκή κατάκτηση κ λαϊκή επιβολή κ όχι άσκηση κρατικού (και στην περίπτωση μας και καπιταλιστικού) ελέγχου πάνω στην πλεμπα;

          Μπακ του δε μπεισικ Κώστα πρέπει εσύ να κάνεις.

        3. Σ.Τ.

          Η εναντίωση στην ατομική ευθύνη και η αποφυγή άσκοπης διασποράς της επιδημίας αποτελεί αντικοινωνική συμπεριφορά. Κάποιοι προφανώς σε κατάσταση συγχυσης μπερδεύουν την αντικοινωνική συμπεριφορά με τον αντικρατισμο….τι να σχολιάσει κανεις όταν αγνοείται η κοινή λογική.

        4. Κώστας

          Ragnarock στις απόψεις σου που είναι τύπου “θέλω να φιλήσω το κορίτσι μου στο παγκάκι” δεν αξίζει να απαντήσω.

          Ο λαός, πολίτες και υγιεινομικοί, επιβάλανε, μαζί με την οικονομική δομή της χώρας, το να περάσει το κύμα ξώφαλτσα.

          Σε ότι αφορά το ποιες μετακινήσεις ήταν άσκοπες σου ξαναλέω πως ο λαός εφάρμοζε τα μέτρα αυτά πριν θεσπιστούν άρα ο λαός αποφάσισε ποιες μετακινήσεις ήταν άσκοπες και το κράτος, και διάφοροι φασαίοι σαν εσένα και τον Μαραβέγια, το δέχτηκαν

          Κώστας

        5. Ragnarok

          Κώστα μου ζορίζεσαι που δεν έχεις να απαντησεις κάτι σοβαρό και δεικνύεις την υποταγήσου στην ιατρικοποίησης της δια-προσωπικής και της δημόσιας ζωής που προωθεί το κράτος και το κεφάλαιο για να πειθαρχήσει εμάς την πλέμπα, τον λαό.

          Αν κάποιος είναι φασαίος εδώ μέσα και υποταγμένος στον μπαμπά νικ χαρντ και στην μαμά τσιόδρα, αυτός είσαι εσύ. Λυπάμαι.

          Εμείς ο κόσμος, ο λαός πήραμε τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας. Τα μισά που επέβαλλε το κράτος και η κυβέρνηση δεν είχαν καμία υγειονομική σημασία, είχαν όμως κατασταλτική σημασία ελέγχου και πειθάρχησης μας. Εσύ, τραγούδα.

        6. Κώστας

          Με έπεισες Ragnarock, ζήτω η Ελευθερία, η Οικονομία δεν σταματάει ποτέ, με την Θεία Κοινωνία δεν κολλάει.

          Προφανώς ο λαός αγνόησε τα καλέσματα σου και των ομοίων σου και εφάρμοσε πρακτικές κοινωνικής αλληλεγγύης.

          Ξυδάκι, σε σιχάθηκα, δεν αξίζεις τον κόπο

          Κώστας

        7. Ragnarok

          Κώστα σαρεσει δεν σ’ αρέσει, ουτε η επιστήμη είναι ουδέτερη, ούτε οι επιστήμονες. Ο τσιοδρας είναι ένας κρατικός κυβερνητικός υπάλληλος που υποτάσσει την επιστήμη του στις επιταγές κ τις σκοπιμότητες κράτους, κεφαλαίου, κυβέρνησης. Οι δικοί μας επιστήμονες νοηματοδοτουν κ υποτάσσουν την επιστήμη τους τόσο στην προστασία, όσο και στην αξιοβίωτη ζωή του λαού. Κ αξιοβίωτη ζωή του λαού χωρίς υγεία, ελευθερία , δημοκρατία , κ αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης δε νοείται. Εσύ στο όνομα των αναγκαίων μέτρων προστασίας , φάε όλη την κρατική κεφαλαιακή επιβολή κ πειθαρχηση αφού αυτό θες. Ο λαός όχι.

        8. Κωστας

          Ragnarock πηγαινε γλυψε το κουταλι στην ενορια σου αφου ειναι αντιστασιακο στην επιστημη, την αριστερα και τους κομμουνιστες παψε να ζαλιζεις

          Κωστας

        9. Ragnarok

          Έλα Κώστα είναι σίγουρος ότι μπορείς να πέσεις ακόμα πιο χαμηλά άμα δεν έχεις επιχειρήματα. Προχωρα, προσφέρεις άφθονο γέλιο

        10. Ragnarok

          Άκου Κώστα είσαι τόσο εμπαθής, εμμονικος κ ασχετος, που παραληρεις:

          Α. Η σωστή καραντίνα θα ήταν και αυτό το ΖΗΤΑΓΑΜΕ από την πρώτη στιγμή , να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΤΓΑΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΣΚΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (για να αντιστρέψω τον κυρίαρχο λόγο που ούτε καν σου περνά από το μυαλό να το κάνεις!

          Ουσιαστικό εμπόδιο στην διάδοση του κοβιντ και κάθε μελλοντικής επιδημίας, είναι να κλείνει πάραυτα, κάθε εργασιακός χώρος άσκοπης παραγωγής ,και να μένουν αναγκαστικά ανοιχτοί, μόνο οι τομείς της παραγωγής που είναι αναγκαίοι για την επιβίωση του λαού. Το ζητούσαν από την πρώτη στιγμη το ΝΑΡ, η ΝΚΑ κ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανερματιστε Κώστα; Το ζητούσαν! Οι τραμπικοι/μπολσοναρικοι/τζονσονιανοι Κωστάκη μ, ζητούσαν κ ζητάνε ναι η όχι ανεμπόδιστη παραγωγή κ λειτουργία της οικονομίας;; ζητάνε! Πολιτικά, πολιτισμικά, φιλοσοφικά έχουν σχέση αυτές οι δύο πολιτικές που σου περιέγραψα; Όχι! Γιατί αναπαράγεις την ανοησία περί τραμπικων; Γιατί σε βολεύει Κωστάκη. Γιατί δεν έχεις ουσιαστικό επιχείρημα Κωστάκη.

          Β. Η επιστήμη Κωστάκη είναι ουδέτερη; Το ΝΑΡ κ η ΝΚΑ λένε πως δεν είναι: οι συστημικοί επιστήμονες τύπου τσιοδρα Κωστάκη, μπορεί να είναι πολύ αξιόλογοι στον τομέα τους, αλλά υπηρετούν τις ανάγκες κ τις σκοπιμότητες του κεφαλαίου Κωστάκη. Άρα Κωστάκη ΔΕΝ τους εμπιστευόμαστε δημόσιο λόγο και αυτό είναι θέμα αρχής Κωστάκη. Ακόμα και να πουν Κωστάκη το σωστό ότι ο ήλιος πχ βγαίνει από την ανατολή, εμείς σαν λαός κ εργατική τάξη Κωστάκη, πρέπει να είμαστε καχύποπτοι απέναντι τους. Παντού κ πάντα Κώστα.

          Γ. Αντί λοιπόν Κώστα να επιβληθεί απαγόρευση άσκοπης παραγωγής κ οικονομικής λειτουργίας (με εξαίρεση τα εμπορικά ως ένα βαθμό διότι το ηλεκτρονικό εμπόριο Κωστάκη, επιβάλλει ανοιχτό τμήμα στα μαγαζιά που να το εκτελεί , άρα μαλακες που να δουλεύουν οκ;), επιβλήθηκε απαγόρευση άσκοπης κυκλοφοριας!!! Όπου η άσκοπη κυκλοφορία συμβαίνει πάντα σε ανοιχτούς χώρους όπου η μετάδοση του ιού είναι πολύ πολύ μικρούλα Κώστα. Έμεινε η άσκοπη παραγωγή σε κλειστούς χώρους (δλδ ένα κ ένα για την .εταδιση του ιού) ελεύθερη, και απαγορεύτηκε η άσκοπη κυκλοφορία σε ανοιχτούς χώρους, οι οποίοι κ έκλεισαν!!!!!!

          Αυτά συνιστούν φιλολαϊκή πολιτική ή κατάκτηση/επιβολή της λαϊκής/εργατικής θέλησης Κώστας ;;; Θα τρελαθουμε;

          Αυτα συνιστούν Κώστας, πετυχημένη βιοπολιτικη του κεφαλαίου, του κράτους κ των επιστημόνων του Κώστας. Οκ;

          Που μοιάζει λοιπόν η πολιτική θέση του ΝΑΡ κ της ΝΚΑ με το ένα καπιταλιστικό υπόδειγμα που είναι οι ΗΠΑ; Πουθενά Κώστας, μόνο ιν γιορ Μάιν, υπάρχει αυτό.

          Να σου πω όμως Κώστα που ομοιάζει η πολιτική θέση η δική σου αλλά και άλλων, με το έτερο καπιταλιστικό υπόδειγμα που είναι η Κίνα; Ομοιάζει Κωστή μου, στο ότι θεωρείς την επιστήμη ουδέτερη και τον Χ τσιοδρα, υπεύθυνο για να ορίσει την ζωή κ την καθημερινότητα του λαού . Αντιστοίχως, θεωρείς την κυβέρνηση αυτή που έχει τον τελικό ιατροπολιτικο λόγο πάνω στην ζωή του λαού. Κ μάλλον σου αρέσει να κυκλοφορείς με εξοδοχαρτα κ έγκριση μέσω σμσ. Κ μάλλον θεωρείς ότι σήμερα η υγεία του λαού, δεν πάει πακέτο με την ελευθερία κ την δημοκρατία .

        11. Ragnarok

          Αλήθεια Κώστα κ όσοι συμφωνείτε μαζί του, ΓΙΑΤΙ χαρακτηρίστηκε άσκοπη η κυκλοφορία ανθρώπων σε ανοιχτούς χώρους κ ΔΕΝ χαρακτηρίστηκε άσκοπη η συνέχιση λειτουργιών της παραγωγής (εκτός τονίζω του εμπορίου /εστιασης πάσης φύσεως αλλά κ εκεί με κομμάτια τους να λειτουργούν );;; Ε Κώστα; Δεν σου έκανε καμία εντύπωση; Μάλλον όχι.

        12. Κώστας

          Οι “αριστεροι” θιασώτες της ανοσίας της αγέλης βοηθήσατε το κράτος να μην πάρει μέτρα στους χώρους εργασίας. Όσοι αριστεροί συμφωνήσανε με τον λαό που περιόρισε την φυσική επαφή δεν βοηθήσανε το κράτος να μην πάρει μέτρα στην παραγωγή σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας στους αναγκαίους τομείς και την μη λειτουργία με εργατική προστασία στους μη αναγκαίους. Αφού δεν βοηθήσαμε το κράτος να μην πάρει μέτρα στους χώρους εργασίας είχαμε και μούτρα να παρέμβουμε για την εργατική προστασία, στο μέτρο των δυνάμεων μας και της κατάστασης του εργατικού κινήματος. Εσείς τι να λέγατε ? ¨Ελα μωρέ με την γριπούλα ? Θα έπεφτε ντομάτα με το κιλό.

          Είπαμε, το κράτος αναγκάστηκε να πάρει μέτρα από τον λαό. Προφανώς τα ενέταξε στην γενική του στρατηγική για την δημοκρατία, τις εργασιακές σχέσεις, το εισόδημα του λαού κλπ. Αν όμως ragnarock είχατε δικαιωθεί εσείς οι “αριστεροί” μπολσοναρικοί θα είχαμε τα ίδια και χειρότερα σε όλους τους τομείς. Την ίδια και ίσως μεγαλύτερη ύφεση, το ίδιο ίσως και μεγαλύτερο πλήγμα στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις κλπ

          Κώστας

        13. Ragnarok

          Οι αριστεροί θιασώτες βοηθήσαμε την κυβέρνηση να μην πάρει μέτρα κλεισίματος της άσκοπης παραγωγής; Ω ρε Κώστα, εσενα τζιέριμ σε βάρεσε ο σαχλοϊός κατακούτελα! Γρήγορα στο γιατρό! Καλά, έχεις και άλλο πάτο στο είχα πεί! Συνέχισε, λοιπόν μπορείς και χειρότερα!

        14. Κώστας

          Προφανώς Ragnarock, όποιος ζήτησε μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας για την γριπούλα απλά έγινε ρεζίλι και βοήθησε την κυβέρνηση

          Κώστας

      3. Ragnarok

        Β. Το να ακούμε το ντουέτο κρατικών/κυβερνητικών υπαλλήλων τσιοδρα/Χαρδαλιά να προσπαθούν εκτός των άλλων να καλλιεργήσουν τρόμο στον κόσμο δεν το επέβαλλε ο λαός. Ούτε τις πειραγμενες φωτό με τους ψεύτικους συνωστισμός στις παραλίες, ούτε τα τρομολαγνικη κ προπαγανδιστικά ρεπορτάζ των καθεστωτικών ΜΜΕ.

        Γ. Δεν επέβαλλε ο λαός τα διαχωρισμένα προαύλια στα σχολεία, τις μάσκες στον δρόμο, τον υποχρεωτικό εγκλεισμό . Ούτε επέβαλλε ο λαός την πραγματικότητα αυτός να είναι στο σπίτι κ η κυβέρνηση να αλωνιζει στους δρόμους και στην βουλή αρπάζοντας δημόσιο χώρο κ νομοθετώντας τα χίλια μύρια όσα εις βάρος του/μας.

        Συνεχίζεται

        Reply
      4. Ragnarok

        Και φυσικά οι λαοί πρέπει να αγωνίζονται παρά το ότι οι οποίες κατακτήσεις τους λειτουργούν παράλληλα και σαν νέα δεσμά τους. Όμως, αυτό ακριβώς χρειάζεται: Ο κόσμος, ο λαός πρέπει να γνωρίζει , το ίδιο πολύ περισσότερο οι ταξικές πολιτικές δυνάμεις , ότι οι οποίες κατακτήσεις του , λειτουργούν παράλληλα κ ταυτόχρονα και ως νέα δεσμά. Πχ: η κρατική καραντίνα , λειτουργεί παράλληλα και ως κρατική καταστολή. Η υγειονομική απόσταση λειτουργεί παράλληλα κ ως νέος βαθύτερος ατομικισμός: μαθαίνω να αντιμετωπθζω τον γείτονα, τον συνάδελφο στην δουλειά, τον περαστικό σαν πιθανή υγειονομική βόμβα, σαν πιθανή εστία δικής μου μόλυνσης, άρα σαν πιθανό εχθρό.

        Αυτά πρέπει να τα μελετήσουμε τώρα κ να μην μένομε -ευτυχως το ΝΑΡ τα βλέπει -μονο στην διεκδίκηση δημόσιας δωρεάν υγείας. Αλλιώς παπαλα.

        Reply
        1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Νομίζω οτι η κουβέντα εναντίον ή υπέρ του Λοκ νταουν που ακούω να γίνεται συνεχώς ( και εντος κινηματος) είναι πλεον παρελθόν και οχι πολυ δημιουργικη .Μπροστά μας υπάρχει ( έχει ξεκινησει) καταιγιδα ,φτωχοποιησης ,ξεπουληματος,υποδούλωσης και συρρικνωσης των όποιων δικαιωμάτων έχουν γλυτώσει.Αυτό είναι το σημαντικό και το πως θα σταθουμε όρθιοι όσοι περισσότεροι για να το παλέψουμε όσο μπορούμε .Εχω δυστυχως την αίσθηση οτι αυτα που ζήσαμε την τελευταια δεκαετια ήταν η φαρσα και η τραγωδία είναι μπροστά.Μακάρι να μην ειναι ετσι τα πράγματα.

  2. Σ.Τ.

    Ένα μπράβο και στον Κουτσουμπα για την αναγνώριση της γενοκτονίας του νέο και παλαιοτουρκικου κράτους επί των αυτοχθόνων και ιστορικών εθνοτήτων της Τουρκίας.
    Αρμένιοι και Πόντιοι είχαν δυστυχώς για αυτούς διαφορετική θρησκεία και αυτό δεν μπορούν να το ανεχθούν οι σκοταδιστές Τούρκοι, παλιοί και νέοι.

    Το νεοτουρκικού κράτος είναι ένα πρώτο παράδειγμα για το ότι το Αστικό νεωτερικό κράτος είναι ικανό (ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ) Κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις και όρους γεωπολιτικής να διαπράξει ανουσιουργηματα μπροστά στα οποία η ανθρωπότητα στέκει άφωνη ως στήλη του Λωτ.
    Το νεοτουρκικού κράτος ακολούθησαν οι Ιταλοί του Μουσολίνι που ήθελε να κάνει την Ιταλία κυρίαρχο της Μεσογείου , το ναζιστικο γερμανικό κρατος στους ίδιους τους πολίτες του, κομμουνιστές μη ‘αριους’, κτλ κτλ στην Ισπανία, στην ΕΣΣΔ, οι Αμερικάνοι στη Χιροσίμα Ναγκασάκι, Δρέσδη κτλ κτλ κατόπιν στο Βιετνάμ και δεν έχει τελος.
    Θα λέγαμε ότι ο ‘Ατατουρκ’ ήταν ο δάσκαλος τους.
    Μπράβο στο κκε γιατί πάντα έχει απόλυτα εξισορροπημενες θέσεις σε ζητήματα που θέλουν προσοχή.

    Reply
    1. kokkiniotis Post author

      Δεν είναι σκόπιμο να γράφονται σχόλια παντελώς άσχετα με το θέμα της ανάρτησης…

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.