.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σχόλιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή τις δηλώσεις Πολάκη και την παραγγελία εισαγγελικής παρέμβασης


Σε μια στιγμή που στην Ελλάδα οι τράπεζες έχουν «ανακεφαλαιοποιηθεί» τρεις φορές με δεκάδες δισ. ευρώ, οι τραπεζίτες έχουν το «ακαταδίωκτο». Την ώρα που «απελευθερώνονται» οι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και τα «κόκκινα» δάνεια είναι κοντά στα 90 δισ., αποτελεί «έγκλημα» να πιάνει κανείς στο στόμα του τις τράπεζες και τους τραπεζίτες.

Σε μια στιγμή που τα χρέη των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών απογειώνονται και οι κατασχέσεις είναι καθημερινές, είναι «παράνομο» να ονοματίζει κανείς την ΑΑΔΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, εννοείται πως είναι «ιεροσυλία», να αναφέρεται κανείς σε θλιβερούς γελωτοποιούς – δημοσιογράφους της «Λίστας Πέτσα» και παπαγαλάκια της κυβέρνησης της ΝΔ και των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και των καπιταλιστών. Σε αυτούς δηλαδή, οι οποίοι από το πρωί ως το βράδυ πληρώνονται αδρά για να αποδείξουν πως «ο γάιδαρος πετάει» και ο κόσμος απλά «γκρινιάζει».

Η παραγγελία εισαγγελικής παρέμβασης με αφορμή τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, είναι μία επίθεση στην ελευθερία του λόγου και στις δημοκρατικές ελευθερίες, φανερώνει την ενοχή των βρικολάκων της κυβέρνησης της ΝΔ και συνολικά της αστικής εξουσίας απέναντι στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Προδίδει την επιχείρηση συναίνεσης και «σιωπής νεκροταφείου» που επιδιώκουν τα αστικά κόμματα.

Το πρόβλημα με τις δηλώσεις του στελέχους και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι σε αυτά που έγραψε και είπε, αλλά σε αυτά που δεν έγραψε. Πιάνει τα θέματα από τις «ουρές» τους και όχι από τη ρίζα τους. Κουβέντα για το ποιοι καπιταλιστές κατέχουν τα ΜΜΕ. Λέξη για το πώς οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι λύνουν και δένουν όποια κυβέρνηση και αν υπάρχει. Ούτε για τον «μαέστρο» που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, που θέσπισε το καθεστώς της αιώνιας δημοσιονομικής σφαγής και όρισε τις λεγόμενες «Ανεξάρτητες Αρχές» να δρουν και να επιτηρούν για λογαριασμό της. Και, φυσικά, σιωπή, για τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλε καθοριστικά στη νομιμοποίηση της ευρωμνημονιακής σφαγής και τον εξευτελισμό της έννοιας της αριστεράς, με αντάλλαγμα την αποδοχή στα σαλόνια των τεράτων που παριστάνουν τους «ευγενείς» και «κόσμιους».

Η άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σε ένα δικό του στέλεχος, που διατύπωσε μια στοιχειώδη κριτική, εντός των ορίων της αστικής πολιτικής, φανερώνει πόσο πολύ έχει απομακρυνθεί από τις διαθέσεις του κόσμου που παλεύει απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και στην κυβέρνηση της ΝΔ και πόσο βαθιά έχει ενταχθεί» στο πλαίσιο του συστήματος. Έρχεται να συμπληρώσει τα «πιστοποιητικά» καλής διαγωγής και «νομιμόφρονης» πολιτικής, σε συνέχεια των συναντήσεων με Στουρνάρα και Μπλίνκεν. «Μην ανησυχείτε», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε αποφασισμένοι, θυσιάζοντας ακόμη και Ιφιγένειες, να κινηθούμε εντός πλαισίου». Την ίδια στιγμή, ο Τσίπρας ζητάει δημόσια από το ΠΑΣΟΚ να κάνουν μαζί κυβέρνηση! Είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που «στρώνει» τον δρόμο στο Μητσοτάκη και όχι οι “δηλώσεις Πολάκη”.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος μιας καθαρά πολιτικής δήλωσης, μια παραγγελία του «βαθέος κράτους» που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Καταγγέλλει το ασφυκτικό πλαίσιο συναίνεσης και σιωπής που επιχειρείται να στηθεί από μεριάς ΝΔ, με την ενεργή συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε σε αγωνιστική συσπείρωση των μαχόμενων δυνάμεων στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για την ισχυροποίηση της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, που δεν θα μετράει τις λέξεις και δεν θα φοβάται να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Για να φτάσουν οι κοινωνικοί αγώνες και η πολιτική πάλη ως το τέλος, για την ανατροπή του άθλιου καθεστώτος ευρωμνημονιακής επιτροπείας και διαρκούς αστικής επίθεσης, σφαγής των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, υπονόμευσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, πολεμικής εμπλοκής και περιβαλλοντικής καταστροφής. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 94.29% ( 7
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “Σχόλιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή τις δηλώσεις Πολάκη και την παραγγελία εισαγγελικής παρέμβασης

  1. Γιώργος Καλαντζόπουλος

    Η διαφορά στις δημοσκοπήσεις δεν γεφυρώνεται και η “γραμμή” πρέπει να μετατοπιστεί. Η “ελπίδα” του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει ξανά, έχει σήμερα συρρικνωθεί σε αυτή την επιλογή, που την διαδίδουν κρυφά στα μέλη τους, πριν καταγραφεί και δημόσια:

    «έχουμε ήδη πιο πολλούς Παπανδρεϊκούς από το ΠΑΣΟΚ, σε λίγο θα έχουμε και πιο πολλούς Καραμανλικούς από τη ΝΔ»

    Δεν πρόκειται για “μελόδραμα του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ δικαστών και Πολάκη”. Δεν είναι μόνον μια “επικοινωνιακή” κίνηση για να πάμε στην επόμενη μπροστά στην εκλογική μάχη. Κρύβει πίσω της μια σαφή πολιτική διαφορά για το μέλλον και τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ αυτήν την σκοπιά η “σύγκρουση” στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια μορφή “εσωτερίκευσης” της ταξικής πάλης, αφού τελικά προκύπτουν πολιτικά αποτελέσματα και μετατοπίσεις. Μια σύγκρουση που δεν είναι δεδομένο ότι μπορεί εύκολα να χειραγωγηθεί από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα…

    – Ο Πολάκης δεν είναι …Λαφαζάνης!

    Ο Λαφαζάνης ήταν προβλέψιμος και γιαυτό έγινε ο “χρήσιμος ηλίθιος” στα πολιτικά σχέδια του Αλέξη και του επιτελείου του , τόσο στο να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αρχηγικό κόμμα, και ιδιαίτερα την “άνοιξη” του 2015 να περάσει τις επιλογές του εξουδετερώνοντας τις εσωκομματικές αντιδράσεις…

    Όμως, ο Πολάκης “δεν μασάει” όπως ο Παναγιώτης, και φαίνεται ότι θα το τραβήξει το σκοινί γιατί γνωρίζει πως σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται μόνον το μέλλον της Α.Ε Μητσοτάκης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ως λύση ανάγκης προσπαθεί να κάνει άνοιγμα προς τον χώρο της δεξιάς και πάρει μαζί της τους “δυσαρεστημένους” δεξιούς από τον Μητσοτάκη. Γιαυτό προωθεί την θέση “Μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με την ΝΔ, αρκεί να μην είναι αρχηγός της ο Μητσοτάκης”. Αυτό δεν μπορεί να περάσει χωρίς τριγμούς.

    Γιαυτό επιχειρεί να θυσιάσει σήμερα τον Πολάκη. Ας μην ξεχνάμε πως ο Πολάκης ήταν ίδιος, όλα τα προηγούμενα χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε κάποια διαφορετική συμπεριφορά. Εκείνος που μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…

    Reply
    1. Κώστας

      Οι καιροι, Γιώργο Καλαντζόπουλε, είναι πονηροί, ως προεκλογικοι, οπότε καταλαβαίνεις πως κάποια από αυτά που γράφεις είναι παρεξηγήσιμα.

      Με ποιον τροπο θα τραβήξει το σκοινι ο Πολάκης ? Ποια σενάρια ενεργοποιεί το τράβηγμα του σκοινιού, ποια πολιτικά αποτελέσματα και μετατοπίσεις ?

      Κώστας

      Reply
  2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Πιστευω οτι σε λίγο καιρό κανεις δεν θα ασχολειται με τον Πολάκη γιατί ο εν λόγω τύπος ειναι καμμένο χαρτί: Τόσο σχηματικά απο τα αριστερα του ως υπηρετης των μνημονιων , όσο και απο τα δεξιά του λόγω των όσων λεει στα πλαισια του αλληλοφαγώματος ΝΔ – Συριζα.Κομμα ειναι δυσκολο να κανει γιατι οσοι ψηφοφοροι του Συριζα τον γουσταρουν ειναι αυριανιστες που ψηφιζουν κομμα εξουσιας για προσωπικα οφελη.Οι ανθρωποι αυτοι δεν ειναι οι ιδεολογοι που θα ψηφιζαν ενα κόμμα του 0, 1 για λογους αρχης ή για το γαμώτο.Αρα δεν βλεπω να πετυχαινει ο πολακης εκει που απετυχε ο Αλαβανος και ο Λαφαζανης , ανθρωποι με μεγαλυτερο κύρος , αναστημα και ήθος απο εναν γυρολογο σαν τον Πολακη με πολλους σκελετους στη ντουλαπα τουλαχιστον στο πολιτικο πεδίο

    Reply
    1. Κώστας

      Αυτός που λες είναι αλλά έχει πολιτικό κεφάλαιο και του το αύξησε ο Τσίπρας τώρα με το να τα βάζει μαζί του εν μέσω της ορμπανικής απόπειρας δίωξης του.

      Το θέμα είναι αν θα το εξαργυρώσει ως εσωκομματικός αντίπαλος του Τσίπρα, ή καμιάς Αχτσιόγλου αν η ήττα είναι μεγάλη και ο Τσίπρας αποχωρήσει, ή ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης

      Κώστας

      Reply
  3. Φερώνυμος

    Η περίπτωση της σχέσης Παύλου με τον Αλέξη είναι μιάς μορφής θείας δίκης:
    Όταν ο Αλέξης «διαπραγματεύτηκε σκληρά» και απεδέχθη το 3ο μνημόνιο,
    μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, γυρνώντας πίσω βρέθηκε
    να έχει μεγάλο πρόβλημα με τη κοινοβουλευτική του ομάδα από την
    οποία 50 περίπου βουλευτές αμφισβήτησαν τις ενέργειές του.

    Στη πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,
    ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τον Παύλο Πολάκη να μιλήσει πρώτος ο
    οποίος και υπεραμύνθηκε της στάσης του Αλέξη απέναντι στους «θεσμούς».

    Τώρα πληρώνεται για την ευεργεσία του στον Αλέξη…

    Υ.Γ.(1)
    Τό ότι καταγγέλει σκάνδαλα και οι καταγγελίες του γενικώς
    δέν είναι αβάσιμες, είναι μιά θετική λειτουργία σε μιά κοινωνία
    που θεσμικά η δικαιοσύνη της λειτουργεί με ασφυκτικούς περιορισμούς.

    Υ.Γ.(2)
    Όσο για τις πολιτικές του θέσεις, τις θεωρώ τελείως επιδερμικές.
    Πάσχει από άγνοια του Ελληνικού Συντάγματος, και επιπλέον,
    επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο σε πρόσωπα λές και άν
    αλλάξουν τα πρόσωπα θα αλλάξουν και οι συμπεριφορές που υποτίθεται
    στιλιτεύει.
    Παράδειγμα:
    Κατονομάζει ένα σύνολο δικαστών, ως φαύλο, αλλά δέν αναφέρει πουθενά ότι
    σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας μας:
    – Η κυβέρνηση επιλέγει τους προέδρους και αντιπροέδρους του
    Συμβουλίου Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου.
    Άρθρο: 90 Παράγραφος 5.
    http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-92/
    – Η κυβέρνηση μπορεί να προσβάλλει τις προαγωγές,τοποθετήσεις,
    μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις των δικαστικών λειτουργών.
    Άρθρο: 90 Παράγραφος 3.
    http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-92/

    Μου θυμίζει αυτή η συμπεριφορά, αυτή των Λαμπράκηδων το 1965 όταν ζητούσαν
    τον Βασιλιά «να περιορισθεί στα συνταγματικά του καθήκοντα» και δέν έβλεπαν
    ότι η συμπεριφορά του ήταν τελείως νόμιμη σύμφωνα με το τότε σύνταγμα…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.