.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σχετικά με την ανακοίνωση της ΑΡΙΣ για τις τοπικές εκλογές


Σχόλιο με αφορμή την ανακοίνωση της Αριστερής Συσπείρωσης για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Γράφει ο Θέμης Λιανός

Διαβάσαμε χτες την απόφαση της ΑΡΙΣ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. H απόφαση αυτή θα μπορούσε να συμπυκνωθεί σε δύο σημεία. «Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση», «καταγγέλλουμε και παλεύουμε για την ήττα των σχημάτων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς»!!
Γιατί πράγματι έτσι διατυπώνει στην απόφασή της τον φιλόδοξο στόχο που θέτει για τις δημοτικές εκλογές, έναν στόχο που σίγουρα θα βοηθήσει τον λαό στην πάλη για τα προβλήματά του, που οπωσδήποτε απασχολεί την πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας και είναι ότι σε αυτές τις εκλογές πρέπει «να ηττηθούν και οι διάφορες συνεργασίες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και του ΜΕΡΑ25».!!

Είναι πραγματικά απορίας άξιο τι να πρωτοσχολιάσει κανείς διαβάζοντας την ανακοίνωση αυτή.

Το αναγκαίο πολιτικό περιεχόμενο και οι αντικαπιταλιστικοί στόχοι ονομάζονται «ρεσιτάλ πολιτικού μαξιμαλισμού» και «αντικαπιταλιστικές κορόνες», ταυτιζόμενοι με την κριτική που κάνει η ΛΑΕ-ΑΡΑΣ στο ΝΑΡ και το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Χρεώνει» στα ριζοσπαστικά και αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια το πρόγραμμα του ΜΕΡΑ25-ΛΑΕ-ΑΡΑΣ, δηλαδή την «εναλλακτική ανάπτυξη του ελληνικού καπιταλισμού» ή την «αντιμετώπιση του δημοκρατικού ελλείμματος της ΕΕ». Αλήθεια υπάρχει μία κίνηση ή εκλογική συμμαχία από αυτές που συμμετέχει ή στηρίζει το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που να έχει αυτό ως πλαίσιό της; Το «Φυσάει Κόντρα» στην Αγία Παρασκευή που συμμετέχει η ΑΡΙΣ και διαφημίζει την συμμετοχή της, τέτοιο πλαίσιο έχει; Ιδιαίτερη δε εντύπωση προκαλεί το μένος και η μικροψυχία με την οποία η ΑΡΙΣ αντιμετωπίζει την «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα».

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας, φθηνά πολιτικά επιχειρήματα που δεν αναμετριούνται με την ουσία της γραμμής της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και τσουβάλιασμα αυτής με τα αστικά σχέδια που πρέπει με παρόμοιο τρόπο να ηττηθούν. Φαίνεται πως η ΑΡΙΣ παίρνει άριστα στα μαθήματα λασπολογίας. Είναι θέμα αν μια τέτοια ανακοίνωση, που βάζει στόχο την ήττα των ριζοσπαστικών και αντικαπιταλιστικών σχημάτων, θα μπορούσε να γραφτεί από το ΚΚΕ.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι ότι αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΡΙΣ πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα «αποτυχίας» του πολιτικού σχεδίου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Μια οργάνωση που η μόνη της πολιτική παρέμβαση στις απεργίες, στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές, είναι να γίνεται ουρά στις κινήσεις του ΚΚΕ και των πρωτοβουλιών του, θα μιλήσει για αποτυχία του αντικαπιταλιστικού ρεύματος; Το πετυχημένο σχέδιο λοιπόν είναι η «100% αντιπολίτευση του ΚΚΕ», με τους αγώνες που δεν βάζουν πολιτικά αιτήματα ρήξης σήμερα, αλλά είναι για να «βγάζει ο λαός συμπεράσματα»; Η fast track απεργία για το αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη παρότι το ΠΑΜΕ ελέγχει δεκάδες σωματεία και εργατικά κέντρα; Το πετυχημένο σχέδιο είναι η πλήρης υποταγή στις κινήσεις ενός άλλου πολιτικού χώρου που η ΑΡΙΣ δεν έχει καν οργανική σχέση στο πλαίσιο κάποιου κοινού μετώπου ή άλλης πρωτοβουλίας;

Όσο και να διανθίζει τις ανακοινώσεις της η ΑΡΙΣ με κομπλιμέντα για το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση που είναι ασπίδα και άλλα ωραία για το λαό, δε μπορεί να αποκρύψει την πλήρη αποπτώχευση της δικιάς της πολιτικής παρουσίας. Αυτός είναι και ο λόγος που επιτίθεται στην αντικαπιταλιστική αριστερά με χυδαίους όρους. Για να δικαιολογηθεί μια στάση η οποία είναι αποδοχή της ήττας και να σώσουμε ό,τι σώζεται, με τους πιο μίζερους όρους μάλιστα αφού παραδίδει ακόμα και την δική της αυτοτέλεια σαν οργάνωση.

Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις βουλευτικές και στις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές έχουν δώσει τεράστιες μάχες για τη συγκρότηση μαζικών ψηφοδελτίων με αγωνιστές των τοπικών κινημάτων, συνδικαλιστές, τη νεολαία που δε σκύβει το κεφάλι σε μια απάντηση σε όσους ήθελαν την αντικαπιταλιστική γραμμή να πεθαίνει. Παρότι πολλοί το περίμεναν και ίσως πολλοί το εύχονται μαζί με την ΑΡΙΣ, η αντικαπιταλιστική γραμμή δεν είναι ούτε «μαξιμαλιστική», ούτε «ανούσιες κορόνες». Είναι μια πραγματική απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου, μια απάντηση που έρχεται σε σύγκρουση με τις βασικές επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικής και φαίνεται ότι, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν, συσπειρώνει μαχόμενες δυνάμεις και αγωνιστές, κάνει βήμα για τη συνολική ανασυγκρότηση της πραγματικά αντισυστημικής αριστεράς και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου αντικαπιταλιστικού μετώπου-πόλου. Ευελπιστούμε αγωνιστές-τριες που κινούνται στις γραμμές της ΑΡΙΣ και βλέπουν το αδιέξοδο μια γραμμής ήττας και υποταγής στο ΚΚΕ, να διαχωριστούν και να συμβάλουν στην παραπάνω προσπάθεια για την αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 67.04% ( 27
Συμμετοχές )



44 σχόλια στο “Σχετικά με την ανακοίνωση της ΑΡΙΣ για τις τοπικές εκλογές

  1. Ανώνυμος

    ΑΡΙΣ, η τεαμπούκικη γκρούπα που είναι παράρτημα του ΚΚΕ
    ΑΡΑΣ, η τραμπούκικη γκρούπα, που είναι παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ της Ομπρέλας.

    Και τραμπούκοι, και ανύπαρκτοι

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Μακριά από ΑΡΙΣ και ΑΡΑΣ. Τα έχουν κάνει μούσκεμα. Οσα μέλη τους σκέφτονται, ας δουν με τι ανύπαρκτους έχουν μπλέξει.

    Reply
  3. εαακιτησ

    Η ΑΡΙΣ ειναι μια γκρουπα την οποια καποτε συμπαθουσα αλλα πλεον πραγματικα με εχει εκλπηξει ποσο κακη διαχειρηση εχει ,στην μιση ελλαδα στηριζει την λατζα στην αθηνα εχει δικη της παραταξη την οποια ακυρωνει με την πληρη στρατευση με το ΚΚΕ ,εχει μελη που στηριζουν και συμμετεχουν σε ψηφοδελτια τα οποια καλει να ηττηθουν , στα τεμπη ειχε τελειος ξεχωριστα αιτηματα απο το κκε αλλα κατεβηκε μαζι του, ειναι ασχημο μια δυναμη με την παραδωση τον συσπειρωσεων να καταστρεφει την ιστορια της ετσι

    Reply
  4. Μακης Β

    Ουτε η Μονταζιερα του ΣΚΑΙ δεν απομομωνει ετσι φεασεις απο ανακοινωσεις

    Reply
    1. Νίκος

      Οι φράσεις που “απομονώθηκαν” δεν είναι αληθινές;; Μα τη διαβάσαμε ολόκληρη την ανακοίνωση, από πάνω μέχρι κάτω στο ίδιο μήκος κύματος είναι..

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Μάκη Β, ελληνικά γνωρίζουμε, η ανακοίνωση της ΑΡΙΣ όσον αφορά τον στόχο που έβαλε στο να ηττηθουν οι δημοτικές και περιφερειακες κινήσεις της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικης αριστεράς, όπως και το λιβάνισμα που κάνει στο ΚΚΕ, είναι άθλια! Ρε μπας και σας την έγραψε μέλος του ΚΚΕ που παριστάνει ότι είναι στέλεχος της ΑΡΙΣ;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Αρχισε το κυνήγι των μαγισσών του ΚΚΕ η εξωκοινοβουλευτική……

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          10/10/2023 at 22:07, όταν καλείς ως ΑΡΙΣ στην ήττα των συνδυασμών της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς, μάλλον το κυνήγι μαγισσών το έχεις ξεκινήσει ΕΣΥ και όχι η αντικαπιταλιστική κομμουνιστική Αριστερά ε;

  5. Ανώνυμος

    Ανώνυμος
    10/10/2023 at 22:07, μάλλον το ΚΚΕ είναι αυτό που έχει καλέσει στο να καταψηφιστούν οι συνδυασμοί της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς και ακολουθησε αυτή την γραμμή υποτακτικά και πειθήνια και η ΑΡΙΣ.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μάοον μπερδεμένο σε κόβω.
      Πότε το ΚΚΕ κάλεσε “να καταψηφιστούν οι συνδυασμοί της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς”; Κάποιο λινκ;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Το ΚΚΕ θεωρεί όλους τους άλλους εκτός του ιδίου, πως είναι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου. Αυτό θεωρεί και για τις περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς.

        Η κεντρική του ανακοίνωση γράφει: “…Ο λαός ή θα έχει εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμόζουν, οπότε θα παραμένει εκτεθειμένος σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές και αγωνιστές με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για να μεγιστοποιεί την πίεση για να πραγματοποιούνται τέτοια αναγκαία έργα και ταυτόχρονα μέσα από αυτόν τον αγώνα να αποκτά και περισσότερη δύναμη για να οργανώσει την αντεπίθεση παντού….”.

        Και λίγο παρακάτω: “…Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: Αποτελούν το μοναδικό αντίπαλο δέος τόσο στους κυβερνητικούς δημάρχους και περιφερειάρχες, όσο και στην αντιλαϊκή στρατηγική ομοφωνία των εκλεγμένων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, αντίπαλο δέος στη λειτουργία του -εχθρικού για τον λαό- αστικού κράτους….”

        Αμέσως και σαφώς μας λέει το ΚΚΕ, πως οι μοναδικοί που στέκονται εμπόδιο στις αντιλαϊκές πολιτικές είναι οι συνδυασμοί της Λαικής συσπείρωσης. Δηλαδή με απλά λόγια, όλοι οι άλλοι επιδιώκουν την καπιταλιστική επέλαση, άρα δουλεύουν για το κεφάλαιο.

        Ανοησίες του ΚΚΕ φίλε μου που ήθελες και λινκ. Ψάξε και βρες την κεντρική ανακοίνωση του ΚΚΕ, εκεί μέσα τα λέει. Και λέει ανοησίες όταν θεωρεί α. Πως οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι “οι μοναδικοί που μπορούν, κλπ, κλπ” διότι απλά ΔΕΝ είναι καθόλου μα καθόλου οι μόνοι, ασε δε που στις περισσότερες περιπτώσεις οι περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς, είναι πολύ πιο ενεργές στην καθημερινή ζωή του Δήμου και μάλλον και οι μόνες που με μία συνέπεια προσπαθούν να οργανώσουν τον λαό σε συλλογικότητες αγώνα.

        και β. Δεν απαντά στο ότι η δημαρχία Πελετίδη στην Πάτρα, για να μπορεί να υλοποιεί μια φιλολαϊκή πολιτική σε ορισμένους τομείς της ζωής των κατοίκων της Πατρας όπως και κάνει, και πολύ καλώς εννοείται, έχει αποδεχθεί όλο το καπιταλιστικό πλαίσιο όπως είναι πχ τα ΣΔΙΤ, τα 8μηνα, κλπ. Και δεν συμβάλλει στην ενεργοποίηση του λαικού κόσμου της Πάτρας με στόχο να σπάσει το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Βρε, χέλι, η ερώτηση είναι συγκεκριμένη:
          Πότε το ΚΚΕ κάλεσε “να καταψηφιστούν οι συνδυασμοί της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς”;!
          Εσύ το έθεσες έτσι και τόσο …ρητά!
          Εγώ σου φταίω;
          Θα απαντήσεις;

        2. Ανώνυμος

          Ρε φίλε συγγνώμη αλλά το “άκυρο στα ψηφοδέλτια της ΛΣ, ακόμα και στον β’ γύρο” του ΝΑΡ δεν είναι ΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ κατηγορείς το ΚΚΕ?
          Δεν εννοείται από την απόφαση του ΝΑΡ ότι μόνο οι άνθρωποι του και των αντικαπιταλιστικών κινήσεων που συμμετέχουν είναι οι πραγματικές δυνάμεις σύγκρουσης και αναφοράς για την εργατική τάξη?

          Και αν ισχύει αυτό τότε πώς γίνεται τα σχήματα όπου κατεβαίνετε με την ΑΡΑΣ-Μέρα25 (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μαρούσι, Ικαρία, Αγρίνιο κτλπα) να είναι ανταγωνιστικά στην κυβερνητική πολιτική και άρα προς στήριξη και ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ τα υπόλοιπα σχήματα των οργανώσεων του εξωκοινοβουλίου όπου ΔΕΝ συμμετέχουν οι δικοί σας άνθρωποι να μην είναι?

          Επίσης, από που και ως που συνάγεται ότι οι αντικαπιταλιστικές κινήσεις είναι στις περισσότερες περιπτώσεις πιο ενεργές και πιο συνεπείς ως προς την οργάνωση του αγώνα? Έχω βαρεθεί να το παπαγαλίζετε ως επιχείρημα-καραμέλα όπου ντε και καλά οι υπόλοιποι πρέπει να το δεχόμαστε ως αξίωμα.

          Να σου θυμίσω ότι στην Πάτρα, πλέον, δεν υπάρχει ούτε μια από τις λεγόμενες “αντικαπιταλιστικές” κινήσεις ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν δύο. Ήταν τόσο ενεργές που μετοίκισαν σε άλλες περιοχές ή η παρουσία τους ήταν ανύπαρκτη? Να μην συνεχίσω για τις υπόλοιπες πόλεις, νησιά και κωμοπόλεις.

          Και έστω ότι είστε οι πιο ενεργοί από όλους, γιατί δεν έχει οργανωθεί ένα σημαντικό κομμάτι κόσμου, ας πούμε στην επαρχία, να σας υποστηρίξει αφού ως πιο “ενεργή” θα έχετε και συνάμα μια παραπάνω αναγνώριση…

          Αφήστε το ρε παιδιά, κουράζει το πράγμα.

        3. Ανώνυμος

          Σου απάντησα φίλε μου. Όταν το ΚΚΕ λέει ότι οι μοναδικοί συνδυασμοί που υπερασπιζονται τον λαό είναι οι συνδυασμοί της λαϊκής συσπείρωσης κόντρα σε όλους τους άλλους, ε, τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια;

        4. φρίξος

          όχι ακριβώς, υπάρχουν οι παρατάξεις του κεφαλαίου και οι παρατάξεις που εκφράζουν τον οπορτουνιστικό χώρο. Δεν είναι το ίδιο. Αλλά τέλος πάντων, η ΛαΣυ δεν την χρειάζεται και ιδιαίτερα τη στήριξη της ηγεσίας σας, μπορεί να απευθυνθεί απευθείας στον κόσμο σας για τον β γύρο. Ίσα ίσα, μάλλον καλύτερα είναι για το κκε να έχει το ναρ αυτή τη στάση, για να δημιουργήσει περαιτέρω ρήγματα στον κόσμο αυτό

        5. Ανώνυμος

          φρίξος
          12/10/2023 at 12:40, αγαπητέ φριξο, όσο μπορεί το ΚΚΕ να απευθύνετε κατευθείαν στους αγωνιστές του ΝΑΡ, της ανταρσυα, της υπόλοιπος αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικης αριστερας, έτσι μπορεί και η Αντικαπιταλιστική κομμουνιστικη αριστερά (το ΝΑΡ, η ανταρσυα κλπ), να απευθύνεται κατευθείαν στους αγωνιστές του ΚΚΕ και της κνε! Και το κάνουμε!

          Η διαχείριση της ΛΑ. ΣΥ. στην Πάτρα, είναι ίδια με την διαχείριση ορισμένων δημοτικών αρχών που στηρίζονται απο τον ΣΥΡΙΖΑ,ιοως το Χαλάνδρι, η Δραπετσώνα κλπ. Είναι μια σοσιαλδημοκρατικου χαρακτήρα διαχείριση! Όπου και το ΚΚΕ και φυσικά και η λα. Συ, έχουν αποδεχθεί το σκληρό καπιταλιστικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, 8μηνα,συμπραξεις δημοσίου κ ιδιωτικού κλπ, κ ασκούν μια φιλολαική πολιτική σε ορισμένα επιμέρους ζητήματα.

          Μην νομίζεις φίλε φριξο ότι υφίσταται κάποιος κόκκινος Δήμος ή κάποια κομμουνιστικη δημοτική αρχή! Και έτσι όπως κάποιος θα ψηφίσει τον πελετιδη εάν το αποφασισει, έτσι έπρεπε κ το ΚΚΕ να ψηφίσει ρουσσο στο Χαλάνδρι κ Βρεττάκο στην Δραπετσώνα. Ίδια διαχείριση κάνουν, σοσιαλδημοκρατική.

          Το ερώτημα είναι γιατί οι δημοτικές αρχές του ΚΚΕ όπως και ο Ρούσσος κ ο βρετακος δεν έκαναν καμία προσπάθεια αγώνα για να διαρρηχθει το υφιστάμενο καπιταλιστικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων; Ε; γιατί αρκέστηκαν σε αυτή την σοσιαλδημοκρατική διαχείριση;

        6. Ανώνυμος

          φρίξος
          12/10/2023 at 12:40 και συνεχίζω στο σχόλιο: ΠΡΟΦΑΝΩΣ στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι! Ή όσον αφορά στα εκλογικά, απέναντι στο μκαύρο μέτωπο στο Χαλάνδρι, την Πάτρα, την Δραπετσώνα κλπ, καλύτερη είναι η διαχείριση Πελετίδη, Ρούσσου, Βρεττάκου που ξανατονίζω, όποιος καλεί σε υπερψήφισε Πελετίδη, πρέπει να καλεί και σε υπερψήφιση Ρούσσου και Βρεττάκου, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ! Και ακόμα πιο προφανώς, ΔΕΝ κουνάω σε κανέναν το δάχτυλο που θα ψηφίσει Πελετίδη, Ρούσσο, Βρεττάκο αλλα και άλλους υποψήφιους στον β γύρο.

          Το ερώτημα όμως είναι: Μέχρι τώρα ΔΕΝ προσπάθησαν ούτε το ΚΚΕ, ούτε και κάποια άλλη δημοτική αρχή, να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια του καπιταλιστικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία των δήμων. Ούτε ακόμα περισσότερο να φτιαχτεί ένα μέτωπο αντίστασης από δημοτικές αρχές όπως του Πελετίδη, του Ρούσσου, του Βρετάκου αλλα και άλλων. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ;

          Και αφού δεν εγινε μέχρι τώρα, όσοι αγωνίζονται για αγωνιστικές δημοτικές αρχές, ΓΙΑΤΙ δεν το θέτουν ΤΩΡΑ ως επόμενο βήμα απο τις δημοτικές αρχές που θα προκύψουν;

        7. Ανώνυμος

          Ανώνυμος, 13/10/2023 at 17:30, Τι κοινό έχουν οι διοικήσεις Πελετίδη, Ρούσσου, Βρετάκου;

        8. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          14/10/2023 at 09:50, τι κοινό έχουν οι διοικήσεις πελετιδη, Βρεττάκου και Ρούσσου; Μα, το ότι ασκούν σοσιαλδημοκρατική διαχείριση με φιλολαικες πολιτικές σε ορισμένα επιμέρους πεδία της καθημερινής ζωής!

          Δεν το λέω ούτε ως καταγγελία, αλλά ούτε και ως αποδοχή του στυλ “αυτό είναι και άμα σας αρέσει αγαπητοί ψηφοφόροι”!

          Πολύς κόσμος θα ψηφίσει λαϊκή συσπείρωση, Ρούσσο, Βρεττάκο κλπ, σαν το μικρότερο κακό, απέναντι στα μαύρα μπλοκ των περιοχών τους. Και καλά θα κάνει, αρκεί α. Να ξέρει ότι ψηφίζει σοσιαλδημοκρατική διαχείριση κ β. Να απορρίπτει διαρκώς αυτό το όριο της σοσιαλδημοκρατικης διαχείρισης, να μην αποδέχεται δηλαδή, ως το όριο της πολιτικής. Και θα ήταν ακόμα καλύτερα, εάν οι δημοτικές αρχές πελετιδη, Ρούσσου, Βρεττάκου ή/και στσμελου, σελεκου εάν προκύψουν, αμφισβητούσαν και αυτές το όριο της σοσιαλδημοκρατικης διαχείρισης. Κάτι που δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα

        9. Ανώνυμος

          Ανώνυμος 14/10/2023 at 12:43
          Πώς γίνεται να ασκούν σοσιαλδημοκρατική διαχείριση με φιλολαϊκές πολιτικές σε ορισμένα επιμέρους πεδία της καθημερινής ζωής και ταυτόχρονα να μην έρχονται σε καμία ρήξη με τις κεντρικές επιλογές κυβέρνησης;
          Αν αυτό είναι δυνατό να συμβεί τότε θα ήταν δυνατό και μία κυβέρνηση να κάνει πολιτική σε φιλολαϊκή κατεύθυνση παρά της δεσμεύσεις της από την ΕΕ; Δηλαδή αν ο Τσίπρας ήταν τίμιος και ακέραιος πρωθυπουργός θα μπορούσε κάνει πραγματάκια που θα έλεγε και η Βάνα.
          Θα ήθελα από κάποιον που είναι μέλος ή γνώστης του προγράμματος του ΚΚΕ να μου εξηγήσει οι Λαϊκές Συσπειρώσεις σε ένα δήμο, σε μία περιφέρεια δεν μπερδεύουν τον κόσμο δεν είναι κάτι σαν τα μεταβατικό πρόγραμμα που τόσο πολύ αγαπάτε να κατηγορείτε την Ανταρσυα ότι προτείνει .

        10. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          14/10/2023 at 16:19, πάντα υπάρχουν ακόμα και παρωνυχιδες φιλολαικής πολιτικής ακόμα κ σε κεντρικό επίπεδο. Πχ στα νοσοκομεία καταργήθηκε το 5ευρο,επαβαφερθηκαν κάποιες συλλογικές συμβάσεις επί πρώτης φοράς παπατζιδικης αριστεράς. Δεν είναι αυτό το ερώτημα.

          Το ερώτημα είναι μια δημοτική αρχή που θέλει να εινσι αγωνιστική, κάνει ή όχι κάτι παραπάνω από 5-6 φιλολαική μέτρα; ή μένει σε αυτά; μέχρι σήμερα οι δημοτικές αρχές της λαϊκής συσπείρωσης, ο Ρούσσος κ ο βρετακος έμειναν μόνο σε ορισμένα φιλολαική μέτρα. Κανένας συντονισμός δημάρχων για κεντρικότερο αγώνα για ανάσχεση των πολιτικών διάλυσης της εργατικής τάξης. Αυτό εινσι σοσιαλδημοκρατια στον καιρό μας. Ορισμένες φιλολαικες πολιτικές στα επιμέρους κσι αποδοχή του σκληρού καπιταλιστικου πλαισίου διαχείρισης

  6. Ανώνυμος

    Ανώνυμος, 14/10/2023 at 12:43 Δεν απάντησες και προσπάθησες να ξεφύγεις με ένα γενικόλογο/αόριστο τσουβάλιασμα.
    Σε τι συνίσταται η “σοσιαλδημοκρατική διαχείριση”;
    Και δώσε και δυό-τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα για κοινά θέματα, όπου οι παραπάνω διοικήσεις λειτούργησαν ταυτόσημα/σοσιαλδημοκρατικά. Για να γίνεις αντιληπτός.
    Γιατί εύκολα μπορεί κάποιος να σου αντιτείνει, επίσης γενικόλογα, ότι και τα διάφορα “αντι-τάδε” ψηφοδέλτια, που εμφανίζονται μόνο προεκλογικά και διαλύονται αμέσως μετά, επίσης σοσιαλδημοκρατική η και μικροαστική διαχείριση επαγγέλλονται.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Είσαι τυφλός και κουφός. Σου έδωσα ένα σωρό: Σδιτ, 8μηνα, ισοσκελισμενοι προϋπολογισμοι, παρατηρητήριο κόφτης, επιλεξιμοτητα, κλπ, κλπ. Αυτά τα κάνουν όλοι κ η λαϊκή συσπείρωση

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Πάλι οι ίδιες γενικότητες αναλυμένες σε επιμέρους αοριστολογίες/γενικότητες και παραπλανητικά τσουβαλιάσματα!
        Επανέρχομαι γιατί κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις:
        1. “ΣΔΙΤ”: Συγκεκριμένο παράδειγμα έργου (του ίδιου και για τους τρείς δήμους), που εκτελείται με ΣΔΙΤ και τι εναλλακτικές φιλολαϊκότερες δεν ακολούθησε ο κάθε δήμος!
        2. “8μηνα”: Το ίδιο
        3. “Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί”.
        Μάλιστα!
        Από όσο γνωρίζω, κανένας δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να εκδίδει ομόλογα(!) για να “καλύπτει” χρέος. Το μόνο, που μπορεί να κάνει είναι να αυξάνει τα δημοτικά τέλη! Για δώσε λοιπόν εναλλακτική εδώ να την ακούσουμε.
        Από όσο γνωρίζω, εδώ ο Δήμος Πάτρας κάτι έκανε, δε θα πω τι, και ίσως γι αυτό λυσσάξατε όλοι να τον φάτε!
        4. Στα περί “κόφτη” και “επιλεξιμότητας” επίσης δεν ξέρω πως εμπλέκεται ο κάθε δήμος. Γίνε σαφέστερος.
        ——————————————————–
        Μια γενική παρατήρηση στις γενικότητες: Η ΛΑ.ΣΥ. δεν μπορεί να έχει αυτοτελή πολιτική σε θέματα κρατικής πολιτικής, όπως ΣΔΙΤ, μονιμότητα ΔΥ κλπ., που ανήκουν σε πολιτικά κόμματα, και επί του προκειμένου στο ΚΚΕ. Προφανώς και κινείται με βάση την “γραμμή” του ΚΚΕ, όπως κάνουν στην πράξη και όλοι, άσχετα από παπατζηδισμούς για “ανεξαρτησίες” κλπ. Για τα θέματα αυτά, σαν γενική πολιτική, η κριτική ανήκει στους πολιτικούς φορείς, που υποστηρίζουν τις κατά περίπτωση δημοτικές παρατάξεις η ψηφοδέλτια. Υπονοείς ότι οι πολιτικοί φορείς, που υποστηρίζουν τις τρείς δημαρχίες έχουν ταυτόσημη και μάλιστα υποστηρικτική στα παραπάνω θέματα πολιτική; Γνωρίζεις αν έχουν διαφορές η όχι, και πόσο βαθειές, αν έχουν;
        Και τι ευθύνες έχουν και όσοι παρέχουν “κριτική υποστήριξη” σε αυτούς;
        Αειντε, γιατί από τον παπατζηδισμό έχουμε πήξει και γι αυτό έχουμε και ξεσκολίσει πια στο ξεβράκωμά του.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Γενικότητες λεσ εσύ φίλε ΚΚΕ. Σδιτ σημαίνει σύμπραξη ιδιωτικου κ δημοσίου τομέα. 8μηνα σημαίνει ελαστικές σχέσεις εργασίας κ ο εργοδοτης Δήμος τα αποδέχεται. Ισοσκελισμενοι προϋπολογισμοι σημαίνει σταδιακή εξαφάνιση κοινωνικής πολιτικής. Η Πάτρα έχει έσοδα ως μεγάλος Δήμος. Οι μικροί δήμοι ακόμα χειρότερα. Άστο

        2. Ανώνυμος

          Φίλε ΚΚΕ, γράφεις ακόμα ένα ακροβατικό σχόλιο για να πεις παπατζιλίκια! “….Μια γενική παρατήρηση στις γενικότητες: Η ΛΑ.ΣΥ. δεν μπορεί να έχει αυτοτελή πολιτική σε θέματα κρατικής πολιτικής, όπως ΣΔΙΤ, μονιμότητα ΔΥ κλπ., που ανήκουν σε πολιτικά κόμματα, και επί του προκειμένου στο ΚΚΕ. Προφανώς και κινείται με βάση την “γραμμή” του ΚΚΕ, όπως κάνουν στην πράξη και όλοι, άσχετα από παπατζηδισμούς για “ανεξαρτησίες” κλπ. Για τα θέματα αυτά, σαν γενική πολιτική, η κριτική ανήκει στους πολιτικούς φορείς, που υποστηρίζουν τις κατά περίπτωση δημοτικές παρατάξεις η ψηφοδέλτια. Υπονοείς ότι οι πολιτικοί φορείς, που υποστηρίζουν τις τρείς δημαρχίες έχουν ταυτόσημη και μάλιστα υποστηρικτική στα παραπάνω θέματα πολιτική; Γνωρίζεις αν έχουν διαφορές η όχι, και πόσο βαθειές, αν έχουν;”.

          Μπα; Από πότε η ΛΑΣΥ ως δημοτική αρχή δεν έχει λόγο για κρατικές πολιτικές όπως ΣΔΙΤ, 9ΜΗΝΑ, ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ κλπ, κλπ; Εάν δεν έχει η ΛΑΣΥ ως δημοτικήαρχή ενός Δήμου που είναι ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτόν, ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ; Ο φούφουτος;

          Ναι, δεν υπονοώ, το λέω καθαρα; Στο βαθμό που οι δημαρχοι που είχε το ΚΚΕ και ξανααπέκτησε σήμερα ΔΕΝ κάλεσαν ποτέ και ούτε συνέβαλλαν στο να οργανωθεί ο κόσμος, ούτε και έφτιαξαν ΠΟΤΕ έστω ένα αγωνιστικό μέτωπο αγώνα μαζί και με άλλες δημοτικές αρχές το οποίο να καλεί τον κόσμο να παλέψει για την κατάργηση των 8μηνων, των ΣΔΙΤ, των ισοσκελισμένων προυπολογισμών, του παρατηρητηρίου κλπ, ΝΑΙ, ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, επί της ουσίας. Και ΝΑΙ το ΚΚΕ επειδή είναι το κόμμα που έχει τις ΛΑΣΥ ως παρατάξεις, ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ και αποδέχεται στην πράξη, αυτό που καταγγέλει στα λόγια.

          Μην τσαντίζεσαι λοιπόν και μην εξανίστασαι: Κάνετε και εσείς μια διαχείριση σοσιαλδημοκρατική με ορισμένες φιλολαικές πολιτικές στα επιμέρους. Ο κόσμος σας ψηφίζει διότι στην μαυρίλα που ζούμε, είστε το λιγότερο κακό, όχι γιατί θεμελιώνετε ένα αγωνιστικό μέτωπο κατάργησης των αντεργατικών και αντιλαικών πολιτικών. Με το ίδιο κριτήριο ψηφίζει και Βρεττάκο, και Ρουσσο και Δούκα και Αγγελούδη και Κουρέτα. Καλά κάνει στον β γύρο ο κόσμος και ψηφίζει έτσι; Καλά κάνει στις εποχές που ζούμε. Ειδικά μάλιστα, όταν στον Α γύρο ψηφίζει τις αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις σε Δήμους και Περιφέρειες και ακόμα πιο ειδικά όταν συμμετέχει έμπρακτα στους αγώνες.

        3. Ανώνυμος

          Δηλαδή επειδή το Βρεττάκο τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κακό που κάνει έφεση στην θετική δικαστική απόφαση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων ενώ δεν είναι κακό που ο Πελετίδης κάνει το ίδιο επειδή τον στηρίζει το ΚΚΕ. Αυτό θα μου επιτρέψεις να πω δεν είναι ξεβράκωμα των παπατζήδων.

  7. Ανώνυμος

    Δυστυχώς και η λαϊκή συσπείρωση του ΚΚΕ όπου είναι δημοτική αρχή πχ Πελετιδης, και ο σύριζα, τα τελευταία χρόνια κάνουν έφεση στις θετικές δικαστικές αποφασεις για μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

    Αυτή εινσι η διαχείριση αλά ΚΚΕ, κ αλά ΣΥΡΙΖΑ! Σοσιαλδημοκρατική με φιλολαική πολιτική σε ορισμένα πεδία. Είναι κ το όριο της εποχής κ δυστυχώς, δεν θέλουν να το σπάσουν.

    Reply
      1. Ανώνυμος

        Το διάβασα και ΕΝΙΣΧΥΕΙ την θέση μου έναντι της δικής σου. Γιατί; Διότι ο Δήμος Πάτρας και η Λαική Συσπείρωση ως δημοτική αρχή, ΔΕΝ πήγαν να καταθέσουν ΥΠΕΡ των συμβασιούχων στο δικαστήριο, και άφησαν το μαύρο μέτωπο να πάει να καταθέσει υπέρ τους! Αρα; Αυτό σου λέω από την αρχή: Η Λαική Συσπείρωση όπου διοικεί, αποδέχεται το σκληρό καπιταλιστικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων (ΣΔΙΤ, 8ΜΗΝΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ, ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ κλπ) και εφαρμόζει φιλολαική πολιτική σε ορισμένα επιμέρους πεδία. Δηλαδή ασκεί μια σοσιαλδημοκρατική πολιτική διαχείρισης με φιλολαική πολιτική σε ορισμένα επιμέρους πεδία ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΙΟ!

        Reply
  8. Κώστας

    Για μένα το πιο σημαντικό δεν είναι το ότι οι δημοτικές Αρχές του ΚΚΕ δεν έχουν κάτι να τις ξεχωρίζει από προοδευτικές Δημοτικές Αρχές εντός πλαισίων Κράτους και ΕΕ, άλλωστε δεν είναι απλό θέμα το κάτι παραπάνω.

    Το καθοριστικό είναι να πολιτικοποιήσουμε την αντίφαση, να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν μπορεί να είναι τέλεια καμωμένο και αυτό, και η ultra επαναστατική ρητορική, και το ότι άλλες αντίστοιχες Δημοτικές Αρχές δεν τις στηρίζει και στον β γύρο, ακόμα και πιο πέρα, και το ότι δεν προσπαθεί, με συμμαχίες, να υπάρξουν και άλλες τέτοιες.

    Έρχεται και ο β γύρος με τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να λένε ξεκάθαρα πως δεν τους νοιάζει η στρατηγική και το Πρόγραμμα του, που το οδήγησαν στο Λευκό Άκυρο Αποχή, και ολοκληρώνουν την εικόνα. Το ΚΚΕ έχει πια πολλά πρόσωπα. Άλλη είναι η ιδεολογική και προγραμματική και θεωρητική του δουλειά στα μέλη του και η γραμμή αντιπαράθεσης εντός της Αριστεράς, εντελώς άλλη η πραγματική της επίπτωση στον κόσμο και στην μέση αυτών των 2 άκρων έχουμε το υβρίδιο των Δημοτικών Αρχών του που λένε πως ΝΑΙ, θα κουτσωκάνουμε ελάχιστα πραγματάκια, μόνοι μας όμως. Έτσι ώστε και η πραγματιστική αμυντική γραμμή του ΚΚΕ στον κόσμο να ικανοποιείται και η ultra αριστερή στο Κόμμα και στην αντιπαράθεση του στην Αριστερά

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Όντως, αυτό είναι το σουρεαλ με την πολιτική του ΚΚΕ. Από την μία καλεί τον κόσμο να στηρίξει τους δημάρχους της λαϊκής συσπείρωσης και να κάνει αποχή, άκυρο, λευκό παντού αλλού, και από την άλλη η πολιτική που εφαρμόζει η λαϊκή συσπείρωση ως δημοτική αρχή, ειναι ολόιδια με μια σειρά άλλες δημοτικές αρχές! Για τις οποίες το ΚΚΕ ζητά από τον κόσμο, να τις καταψηφίσει!!

      Άλλο σουρεαλ με την πολιτική του ΚΚΕ ειναι ότι από την μία λέει στον κόσμο να συμπορευτει με το ΚΚΕ για να αλλάξουν τα πράγματα, από την άλλη, ποτέ, πουθενά και για τίποτα, δεν κάνανε μέτωπο αγώνα έστω οι δημοτικές αρχές του ΚΚΕ είτε μόνες τους όταν ξαναείχαν παλιότερα εκτός Πάτρας και Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, είτε μαζί με δημοτικές αρχές όπως Χαλάνδρι, Δραπετσώνα που έχουν ίδια πολιτική!

      Το σκληρό καπιταλιστικό πλαίσιο αλλά και το όριο της σοσιαλδημοκρατικης διαχείρισης με φιλολαική πολιτική σε επιμέρους πεδία, το τηρεί με ευλάβεια το ΚΚΕ.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Τι μέτωπο αγώνα θα μπορούσαν να κάνουν οι δημοτικές αρχές της λαϊκής συσπείρωσης του ΚΚΕ και άλλων δυνάμεων; μέτωπο για κατάργηση των 8μηνών, τωβ σδιτ, τωννιδθσκεκισνενων προϋπολογισμό κλπ. Δεν έκαναν τίποτα, ποτέ

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Για να μην μιλήσουμε για την πλήρη ανυπαρξία της λαϊκής συσπείρωσης σε διάφορους δήμους κ στους δήμους που διοικεί, όσον αφορά την προσπάθεια οργάνωσης των κατοίκων σε συλλογικότητες αγώνα. Πόσο μάλλον σε διαδικασίες που οι ίδιοι οι κάτοικοι μέσω συνελεύσεων να αποφασίζουν. Πλήρες τίποτα.

        2. Τρεις λαλούν

          @18/10/2023 at 11:49 και άλλους παρόμοιους. Έτσι θα είναι, αν έτσι νομίζετε!

          Καμία προσπάθεια η λαϊκή συσπείρωση και οι δήμαρχοί της!!! Θα έπεσαν από Πατρινό τον ουρανό και χωρίς καμία λαϊκή πρωτοβουλία:
          – το λαϊκό φροντηστήριο που λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και χρόνια,
          – οι δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις κάθε καλοκαίρι,
          – η κατάληψη χώρων και η διαμόρφωσή τους για τις λαϊκές ανάγκες (νότιο πάρκο, πλαζ του εοτ, βιοτοπος αγιάς, κ.α.)
          – οι πρωτοβουλίες αγώνα και κινητοποιήσεων με το εργατικό κέντρο της πόλης,
          – οι επιτροπές αγώνα και οι διαρκείς κινητοποιήσεις για το τρένο,
          – η στάση του Δήμου στο θέμα της ύδρευσης της πόλης και της εμπορευματοποίησης του νερού,
          – τα πανελλαδικά χαμηλότερα δημοτικά τέλη για τις λαϊκές οικογένειες,
          – η συνεχής κινητοποίση με το σύνθημα “δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα”
          – η καταγγελία των ΣΔΙΤ και της πρακτικής των συμβασιούχων για την κάλυψη των πάγιων αναγκών του δήμου,
          – οι δωρεάν βρεφονηπιακοί,
          – …

          τυπική διαχείριση! Γιαυτό έχει λυσσάξει το επιχειρηματικό κεφάλαιο της περιοχής και διεκδικεί οτιδήποτε άλλο εκτός από την κκεδική λαική συσπείρωση. Ας βάλουμε λίγο μέτρο στη μιζέρια….

        3. Ανώνυμος

          Τρεις λαλούν
          18/10/2023 at 21:17, ρε φίλε είσαι όντως τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! ΑΥΤΑ που γράφεις ως εργα της δημοτικής αρχής της Πάτρας, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ σοσιαλδημοκρατική διαχείριση με φιλολαϊκή πολιτική σε επιμέρους ζητήματα! ΠΟΙΟΣ τα αρνείται; Οχι εμείς! Αλλα την ίδια στιγμή λέμε το προφανές! Αυτά είναι η κοινωνική πολιτική που θα έπρεπε να είναι η βάση ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ μιας ασκούμενης πολιτικής από μια αριστερή δημοτική αρχή.

          Αυτό που επισημαίνουμε, ΄είναι πως η Λαική συσπειρωση του ΚΚΕ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ και τίποτα άλλο. ΔΕΝ αμφισβητεί το σκληρό καπιταλιστικό πλαίσιο λειτουργίας όπως έχουμε τεκμηριώσει σε άλλα σχόλια.

        4. Ανώνυμος

          Παραγγελιά: Μιά επανάσταση στο 3, για τον Ανώνυμο 19/10/2023 at 02:22.

        5. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          20/10/2023 at 00:19, αγαπητό μέλος και εκφραστή της γραμμής του ΚΚΕ στον σχολιασμό στην παντιερα, ΈΤΣΙ όπως ακριβώς απάντησες και απαντά και το ΚΚΕ, απαντούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΝΑΡ κ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν το ΝΑΡ κ η ανταρσυα απερριπταν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

          Έλεγε πχ ο σύριζα το 10-15, ” καλούμε όλη την αριστερά, για να φτιάξουμε κοινές δημοτικές παρατάξεις κ να πάρουμε τους δήμους για να κάνουμε φιλολαική πολιτικη”. Και απαντούσε το ΝΑΡ, “μα, πώς θα κάνετε φιλολαική πολιτική όταν αποδεχεστε το καπιταλιστικό πλαίσιο λειτουργίας δήμων και περιφερειών; αντε να κάνετε 5 φιλολαικα επιμέρους πράγματα”. Και ο ΣΥΡΙΖΑ απαντούσε, όπως απαντάς εσύ το ΚΚΕ δηλαδή, “μα τι θέτε; παρακαλώ, μια επανάσταση στο 3”. Οπότε φυσικά καταλαβαινεις γιατί δεν έγιναν ποτέ κοινές δημοτικές παρατάξεις ΝΑΡ κ ανταρσυα με τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπεις κ την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, με αυτά τα συριζεικα χαβαλεδιαρικα που γράφεις, καλά θα πάτε κ σεις.

  9. Ανώνυμος

    Κάποιους φαίνεται, τους πείραξαν οι 6 κόκκινοι Δήμοι. με τα αυξημένα ποσοστά της ΛΑ.ΣΥ πανελλαδικά Οι 5 οι παλιοί ΤΟΥ 2014 + μπόλικο Τσίπουρο -με γλυκάνυσο ή χωρίς- κερασμένο από τον Τύρναβο. Πάντως αρκετοί από Ανταρσυα που είναι κοντά στο ΚΚΕ , ψήφισαν Πελετίδη και ΛΑ.ΣΥ στους άλλους 5 δήμους στον Β΄Γύρο.

    Η επανεκλογή στους 4 του 2014 (Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία) “χαλάει” το αφήγηματάκι πως δοκιμάστηκαν και ο λαός δεν τους ψήφισε.. Το 2019 ενώθηκαν όλοι (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ακροδεξιά) κατά ΛΑ.ΣΥ.
    Επίσης πολύ σημαντικό: Σε όσους Δήμους η ΛΑ.ΣΥ ήταν στον Β΄Γύρο απέναντι σε κρυφό ή φανερό με Πασοκ, τους κέρδισε. Το ΠΑΣΟΚ, που τώρα πλασάρεται ως προοδευτικό αφού πρώτα ξεπλύθηκε από τον Σύριζα, και παρά τους μηχανισμούς του δεν τα κατάφερε απέναντι σε ΛΑ.ΣΥ. Τα ύστερα του κόσμου.

    Με το φωτεινό παράδειγμα της η Πάτρα, η πολιτική συμμαχιών στη βάση του ΚΚΕ στους Δήμους, δείχνει την προοπτική, μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό διοικητικό πλαίσιο και σε κόντρα με την μαυρίλα, την σαπίλα, την καταχνιά, τον ωχαδελφισμό, την παραίτηση και την παρακμή. Το ζωντανό παράδειγμα της αγωνιστικής διεκδικιτικής συμπόρευσης του Πατραϊκού Λαού με τους κομμουνιστές χάλασε την “σούπα” σε πολλούς .Εκεί η Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας τις ίδιες τις δυνάμεις παρά τις μειωμένες κρατικές χρηματοδοτήσεις και παρά το μειωμένο σε αριθμό διοικητικό / εργατικό δυναμικό των Δήμων έκανε μικρά υλικά θαύματα τα οποία απολαμβάνει ο ΠατραΙκός Λαός. Και κυρίως χάλασε την μάσα με 10 μασελες σε εργολάβους, Κατανοητός λοιπόν ο “πόνος” κάποιων

    Reply
    1. Κώστας

      Καλές είναι οι νίκες στον Β Γύρο αλλά να μην ξεχνάμε και την ΑΒ

      Η Αριστερά είναι με την απλή αναλογική στον α γύρο και την εκλογή Δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

      Το ΚΚΕ δηλ, αν τηρούσε και τότε το “δεν συζητάμε με πολιτικές δυνάμεις” αμφιβάλλω αν θα είχε έστω έναν Δήμαρχο εκτός από την Ικαρία.

      Δηλ τα πολύ μεγάλα λόγια, τα ο πατραικός λαός κλπ κλπ λίγο είναι περιττά. 40% έδωσε στον Πελετίδη και την ΛΑΣΥ και με την Αποχή πολύ λιγότερο. Αν δηλ το 25% εμπιστεύτηκε “την ΛΑΣΥ και τους Κομμουνιστές” το 75% δεν τους εμπιστευθηκε

      Επίσης να δούμε τα ποσοστά του ΚΚΕ στην Πάτρα. Έχουν τσιμπήσει από το 2014 ? Γιατί αν στηρίζουν “τους κομμουνιστές” τι κάνουν αυτοί στην πορεία και τους χάνουν ? Δεν λέω να πάρουν 40% στην Πάτρα αλλά να πάρουν 20%, ξέρωγω.

      Μήπως στηρίζουν τον έντιμο αγωνιστή Δήμαρχο που είναι και ΚΚΕ και, ε, και τι μας πειράζει ?

      Κώστας

      Κώστας

      Reply
  10. Ανώνυμος

    Τελικά γιατί το γραφείο τύπου της Ανταρσυα στήριξε τον μνημονιακό Πασοκ στην Αθήνα; Ότι στον Β’Γύρο δεν έβγαλαν ανακοίνωση για κριτική στήριξη έστω της Λαϊκής Συσπείρωσης (μέλη τους και φίλοι τους ψήφισαν ΛΑ.ΣΥ) αλλά μόλις είδαν τον ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, είδαν το φως το Αληθινό; Ο οποίος την πρώτη μέρα από την εκλογή του βρηκε το υπαριθμον ένα (1) πρόβλημα της αθήνας: Τις διαδηλώσεις

    Δεν ήταν “ώριμες οι συνθήκες” για εμπανάσταση; Αρκεί να αλλάξει o μανολιός τα ρούχα του αλλιώς; Ψήφισαν λοιπόν ΠΑΣΟΚ στην Αθηνα για να εφαρμόσει και τα 3 μνημόνια . Χωρίς βέβαια αυταπάτες. Τελικά το ΣΕΚ το ΠΑΣΟΚ και ο αγώνας τώρα δικαιώνoνται

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (αλλά και ο Σύριζα) με την στήριξη τους στο ΠΑΣΟΚ Αθήνας χωρίς να το καταλάβει, υπόγραψε το ιδεολογικοπολιτικό τέλος του, Απόδειξε πως είναι ουρά της σοσιαλδημοκρατίας και καθόλου διακριτός έστω πόλος. Δεν γίνεται να μαζεύουν ψήφους έστω μαζί και με ΛΑΕ – Μέρα25 – ανένταχτους, να αποκτούν ένα αξιοπρεπές ποσοστό και την επόμενη να τις δίνουν άρον-άρον στο μνημονιακό ΠΑΣΟΚ που είναι εδώ και ας μην είναι ενωμένο αλλά δυνατό με τους μηχανισμούς που έχει εδώ και 40+ χρόνια.

    Reply
    1. Ελωδία

      Σου λένε ψέματα από το κόμμα σου και τα χάφτεις; Ή λες συνειδητά ψέματα από έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων; ΝΤΡΟΠΗ!

      Reply
    2. Υπερσυντέλικος

      Μήπως μπορείς να μας πεις πότε το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξε τον Πασόκο; Γιατί εγώ μπορώ να σου υπενθυμίσω πότε το ΚΚΕ στήριζε επί χρόνια και μάλιστα συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ

      Reply
    3. Ανώνυμος

      Ανώνυμος
      21/10/2023 at 13:41, βρε ΚΚΕδικο τρολ, γιατί γράφεις ψέματα κ εκτίθεσαι; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει βγάλει ανακοίνωση κ λέει ακρυι, λευκό, αποχή στον β γύρο απέναντι στους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ σύριζα υποψήφιους, καμία εμπιστοσύνη στην λαϊκή συσπείρωση. Ψευτουλίνι ΚΚΕ…

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.