.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συνέλευση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα στην ΑΣΟΕΕ, 18/3/19


Σας καλούμε στη νέα συνέλευση της δημοτικής κίνησης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 19:00, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρ. ΑΣΟΕΕ), Πατησίων 76.

Στη συνέλευση θα παρουσιαστούν και θα εγκριθούν, στην τελική μορφή τους, η πολιτική διακήρυξη της Κίνησης και οι αρχές συγκρότησης και δημοκρατικής λειτουργίας της.

Θα συζητηθούν η σύνθεση της ομάδας συλλογικής εκπροσώπησης της Κίνησης, ενόψει της εκλογικής μάχης του Μαΐου, πρώτες υποψηφιότητες καθώς και σύντομο κείμενο στήριξης της Κίνησης, το οποίο επιδιώκεται να υπογραφεί από ένα ευρύ φάσμα αγωνιστών και αγωνιστριών, συντροφισσών και συντρόφων από όλες τις γειτονιές, τα κινήματα και τα μέτωπα στην Αθήνα.

Πέραν αυτών θα συζητηθούν θέματα διεύρυνσης, η συνέχιση της προσπάθειας για ενιαία έκφραση του δυναμικού της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην Αθήνα, καθώς και η οργάνωση της παρέμβασης σε τρέχοντα μέτωπα και οι πρώτες δημόσιες εκδηλώσεις της δημοτικής μας Κίνησης.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “Συνέλευση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα στην ΑΣΟΕΕ, 18/3/19

  1. Κώστας

    4 και μισό τελικά τα ψηφοδέλτια της αριστεράς στην Αθήνα.

    Οι φωνές των λίγων ρομαντικών ανυπάκουων που συσπειρώνονται στην Ανυπότακτη Αθήνα για μια συλλογικότητα κατοίκων με αριστερό ριζοσπαστικό στίγμα, απέναντι στο τοπικό και κεντρικό ευρω-κράτος, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, έμειναν τελικά αναπάντητες και κομματάκι γραφικές.

    Η Ανυπότακτη Αθήνα, με την συνελευσιακή της δημοκρατία, καλώς ή κακώς, αποφάσισε το ένα βήμα στο πλάι για να διευκολύνει τους άλλους 4 (ΚΚΕ,ΝΑΡ, ΣΕΚ, ΑΡ) που με τα αλαζονικά τους χαμόγελα της κομματικής αυτάρκειας και του Μηχανισμού αρνήθηκαν και να απαντήσουν, απασχολημένοι καθώς ήταν με την κατάρτιση ψηφοδελτίων και τις συνεδριάσεις με τους τεχνικούς του Πολιτικού Marketing.

    Ταυτόχρονα απευθύνει νέα πρόταση στους άλλους 4, στο ακόμα πιο μοριακό επίπεδο γειτονιάς, στις 7 κοινότητες που το κεντρικό ευρωκράτος στα πλαίσια των αναγκών της δημοκρατικής επίφασης της τρέχουσας πολιτικής του διαχείρισης, αναγκάστηκε να συστήσει με ξεχωριστή εκλογική διαδικασία από το δημοτικό συμβούλιο (λεπτομέρεια όχι γνωστή σε πολλούς). Για να δούμε απαντήσεις, έχει η αριστερά οτιδήποτε κοινό έστω στις Κοινότητες (Δημοτικά Διαμερίσματα εώς σήμερα) ? Που πρέπει να το πάμε για να συμφωνήσουμε πως υπάρχει περιθώριο Κοινής Δράσης ? Στην πολυκατοικία ?

    Πιθανολογώ πως θα μείνει και αυτή αναπάντητη από τον Μηχανισμό*.

    *https://www.youtube.com/watch?v=7bpY8Lthnl8

    Κώστας

    Reply
  2. α

    Τα γράφεις όλα αυτά για να αποφύγεις τη διαπίστωση ότι η ΛΑΕ που τόσο υπερασπίστηκες ακολουθεί την πιο χρεοκοπημένη πολιτική, ανακοινώνει -μέσω Ίσκρα ή φβ στελεχών- την υποψήφια περιφερειάρχη στην Αττική ή δήμαρχο στην Αθήνα και μετά η “ηγέτης” καλεί το λαό να συγκροτήσει σχήμα υπό την ηγεσία της. Από τα κάτω και από τα αριστερά πάντα.

    Reply
    1. Κώστας

      σύντροφε α όποιος με έχει παρακολουθήσει ξέρει πως δεν έχω ποτέ υπερασπιστεί την ΛΑΕ, σαν αυτό που εννοείς ΛΑΕ. Την αριστερή αντιιμπεριαλιστική ενότητα που έγινε προσπάθεια, αποτυχημένη, από τις τάσεις της επαναστατικής αριστεράς που πήγαν στην ΛΑΕ να οικοδομήσουν με πρώτο βήμα την ΛΑΕ ναι την έχω γιατί η ζωή και η ταξική πάλη αποδεικνύει από το 2010 πως είναι σωστή γραμμή γιατί είναι η μοναδική που δεν έχει παλευτεί και είδαμε που φτάσαμε

      για τα 4 βλαχοδημαρχέικα ψηφοδέλτια της αριστεράς στην Αθήνα έγραψα, σε καλώ να μην στηρίξεις κανένα τους ακόμα και αν σαν ψηφοφόρος ατομικά, αν ψηφίζεις στην Αθήνα, αντικειμενικά θα αναγκαστείς. Ρίξε λοιπόν ένα από τα 4 και στρατεύσου στον αγώνα της Ανυπότακτης Αθήνας για μια ανεξάρτητη αριστερή συλλογικότητα κατοίκων απέναντι στο τοπικό και κεντρικό ευρωκράτος χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και γραμμές. Και απάντα αν έστω πρέπει να γίνει στα Κοινοτικά Συμβούλια Πήρα τον λόγο για να πω πως είναι λάθος η συγκρότηση των άλλων 4 από τα πάνω, με τον ηγέτη κλπ και να μεταφέρω μια πρόταση που το ποιοι θα ανταποκριθούν κρίνει ποιοι διαφωνούν με την ανακοίνωση των 4 βλαχοδημαρχαίων της αριστεράς

      η κίνηση που συγκροτείται στην Αττική δεν έχει κάποια σχέση με αυτό που κάνει το ΑΡ στην Αθήνα με όσα μπορούμε να κρίνουμε από τον πολιτικό της λόγο και την φυσιογνωμία. Δεν είναι βέβαια και εύκολο να πούμε πως η Ανυπότακτη Αττική που ξεκινάει να κατέβει στην μισή Ελλάδα έχει ήδη χαρακτηριστικά συλλογικότητας κατοικων. Εννοείται πως πρέπει να προβάλει άλλα πρότυπα απέναντι στην κρατική κοινοβουλευτική κομματική πολιτική πρακτική της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και της Λαικής Συσπείρωσης. Σου ορκίζομαι πως θα την κρίνω αυστηρά και σε καλώ και εσένα απέναντι στην κρατική αριστερά

      Κώστας

      Reply
  3. Ανώνυμος

    “α-νυπότακτη”, “α-νατροπή”, “αν-τι-τάδε”, “”ανταρσία”, “αν-εξάρτητη”….
    περισσεύουν τα μπουμπουνιστά υπερθετικά με το αρκτικό αρνητικό μόριο, για να ξορκίσουν μια βαθειά δειλή-συμβιβασμένη νοοτροπία, που ΔΕΝ μπορεί να σπάσει τα δεσμά της…
    ούτε τον εαυτό τους δεν πείθουν.

    Reply
    1. pavel

      Ανώνυμε ωραίες οι επισημάνσεις εκ του ασφαλούς. Περιμένουμε προτάσεις για τίτλους των κινήσεων πιο πετυχημένους. Μέχρι τότε, λάβε υπόψη σου ότι τα περισσότερα δημοτικά σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς υπάρχουν 20 χρόνια, 15 χρόνια και βγάζουν δημοτικούς συμβούλους με ποσοστά από 3-7%. Αντίστοιχα οι κινήσεις στις Περιφέρειες εκπροσωπούνται σχεδόν όλες, παίρνουν δηλαδή κοντά στο 3% σε μεγάλες περιφέρειες. Αυτό με βάση την κοινή λογική σημαίνει ότι πέρα από τον εαυτό τους μπορούν να πείσουν π.χ. 11.000 ακόμα ψηφοφόρους στην Πελοπόννησο, 35.0000 ακόμα ψηφοφόρους στην Αττική, 10.000 ακόμα ανθρώπους στην Κεντρική Μακεδονία, 5.000 ακόμα στο Αιγαίο, κ.ο.κ.
      Περιμένω τίτλους-προτάσεις για να αυξήσουμε κι άλλο τις 120.000 περίπου ψήφους μας στις περιφέρειες.
      ΥΓ: φυσικά δειλά και συμβιβασμένα, χωρίς να σπάμε τα δεσμά μας…

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.