.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συνέδριο αντιδημοκρατικών διαδικασιών το 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Οι Παρεμβάσεις Δ.Ε. χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αυξάνοντας και ισχυροποιώντας το αγωνιστικό και μαχητικό ρεύμα μέσα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές πολιτικό περιβάλλον ενός νέου, αντιδραστικού, αστικού διπολισμού λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα:

ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ-ΡΗΞΗΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ είχε το αποτύπωμα των επιδιώξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αποκαλύφθηκε και πάλι η στοίχιση των παρατάξεων του με τις επιδιώξεις των νυν και πρώην κυβερνήσεων ΝΔ – ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ και η συναίνεσή τους για να ξεδοντιάσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να είναι ένας φρόνιμος «εταίρος» στα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχέδια. ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ ψήφιζαν μαζί με τη ΔΑΚΕ, που σε όλο το Συνέδριο είχε όσο ποτέ επιδοθεί σε μια ακροδεξιά, φασίζουσα και εμφυλιοπολεμική ρητορική και αντικομμουνισμό. Ήταν ένα άγονο Συνέδριο από άποψη αγωνιστικών αποφάσεων, που η πλειοψηφία των παρατάξεων, στοιχημένες στους κομματικούς τους φορείς, αναπαρήγαγαν τις πολιτικές τους επιδιώξεις μπροστά στις βουλευτικές εκλογές. Παρόλα αυτά αποφεύχθηκε η απεμπόληση κρίσιμων προηγούμενων αποφάσεων. Οι εξελίξεις αυτές καταδεικνύουν την ορθότητα της πρότασης, που είχαν καταθέσει οι Παρεμβάσεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για μετάθεση των διαδικασιών του Συνεδρίου τον Σεπτέμβρη, σε χρόνο δηλαδή πιο μακριά από τις σικέ αντιπαραθέσεις των βουλευτικών εκλογών, με γνωστή πια την κυβέρνηση και τις προγραμματικές της δηλώσεις και πιο κοντά στα πραγματικά προβλήματα των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ δρομολόγησαν πραξικοπηματικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες ακύρωσης και καθήλωσης του εκπαιδευτικού κινήματος. Τσαλαπάτησαν με βάναυσο τρόπο το καταστατικό της ΟΛΜΕ σχετικά με τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις. Τις προτάσεις και τα ψηφίσματα δεν τα κατέθεταν για να ψηφιστούν από τους συνέδρους, αλλά τα ανακοίνωναν ως απόφαση των επιτροπών του συνεδρίου, ενώ αποφάσισαν με αντικαταστατικό τρόπο να γίνει Οργανωτικό συνέδριο. Δυστυχώς, σε αυτή τους την προσπάθεια έτειναν χείρα βοηθείας και οι δυνάμεις της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ παίρνοντας την πρωτοβουλία να φέρουν εκτός ημερήσιας διάταξης στο Συνέδριο, μέσα σε αυτό το αντιδραστικό κλίμα, πρόταση ώστε το επόμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας να είναι καταστατικό. Στην πρόταση αυτή συμφώνησαν και την ψήφισαν όλοι μαζί, θυμίζοντας τη συγκυβέρνηση ΚΚΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 1989, πριν από τριάντα χρόνια ακριβώς, που έδινε συγχωροχάρτι στις πιο αντιδραστικές πολιτικές που είχαν εφαρμοστεί ή θα εφαρμόζονταν από τις δυνάμεις του συστήματος.

Για πρώτη φορά σε συνέδριο του κλάδου επιβλήθηκαν διαδικασίες ακύρωσης της δημοκρατικής συζήτησης και του ρόλου των συνέδρων. Το προεδρείο σε μια πρωτοφανή διαδικασία παρωδία, αντί να θέτει σε συζήτηση και ψηφοφορία τις προτάσεις που κατατέθηκαν από παρατάξεις και συνέδρους στις επιτροπές αποφάσεων και ψηφισμάτων, ανακοίνωνε τον αύξοντα αριθμό κάθε πρότασης, το θέμα της και τις παρατάξεις που την ψήφισαν στις επιτροπές. Με αυτό τον τρόπο έκαναν απόφαση του συνεδρίου τις αποφάσεις των επιτροπών και όχι μόνο οι προτάσεις δεν παρουσιάζονταν, όχι μόνο αποκλείστηκε οποιαδήποτε συζήτηση και πιθανή τροποποίηση ή σύνθεσή τους, αλλά και ο ρόλος του κάθε συνέδρου ακυρώθηκε με τον υποβιβασμό του σε παραταξιακό οπαδό. Οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού επέλεξαν το απαξιωτικό μάντρωμα των εκλεγμένων με τις παρατάξεις τους συνέδρων για να αποτρέψουν διαφοροποιήσεις και ουσιαστικά απαγόρευσαν πραξικοπηματικά σε όλους τους συνέδρους να έχουν γνώμη για όλες τις αποφάσεις του συνεδρίου. Με την παραπάνω διαδικασία δεν ψηφίστηκαν προτάσεις για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, ενάντια στο προσοντολόγιο, τη μαθητεία και την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση καθώς και οικονομικά και ασφαλιστικά αιτήματα. Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, καθώς και οι Αγωνιστικές Κινήσεις, ήταν οι μόνες παρατάξεις που μαζί με συνέδρους αντέδρασαν και κατήγγειλαν αυτή τη διαδικασία.

Με πραξικοπηματικό τρόπο, με πρόταση του ΠΑΜΕ και συναίνεση των ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, ψηφίζοντας από κοινού, αποφάσισαν το επόμενο Συνέδριο να είναι καταστατικό. Καταπάτησαν βάναυσα το καταστατικό της ΟΛΜΕ που ορίζει ότι το συνέδριο παίρνει αποφάσεις για θέματα που είναι στην ημερήσια διάταξη και πρέπει να συζητηθούν μέσα σε αυτό. Καμιά συζήτηση δεν είχε προηγηθεί στη διαδικασία του Συνεδρίου, αλλά και προσυνεδριακά, σε καμία ΕΛΜΕ, αφού το θέμα δεν υπήρχε καν στην ημερήσια διάταξη και τέθηκε αιφνιδιαστικά από ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ στη διαδικασία των ψηφοφοριών. Οι εκπρόσωποι των ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ στο προεδρείο δεν έκαναν αποδεκτή την πρόταση των Παρεμβάσεων ότι δεν μπορεί το θέμα του Οργανωτικού συνεδρίου να τεθεί σε ψηφοφορία. Η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ φαίνεται ότι θέλει να μετατρέψει την ΟΛΜΕ σε ΑΔΕΔΥ ορίζοντας παρόμοιο τρόπο στη λήψη αποφάσεων, με τη δημιουργία Γενικού Συμβουλίου και την κήρυξη 24ωρης απεργίας από το ΔΣ της ΟΛΜΕ. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ επιχείρησαν με παρόμοιες προτάσεις σε παλιότερες εποχές να κάνουν κάτι ανάλογο αμφισβητώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό.

Ουσιαστικά, στοχεύουν αρχικά στην αποδυνάμωση των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ και στις αρμοδιότητές τους οι ίδιες να αποφασίζουν για το πρόγραμμα δρασης του κλάδου. Την περίοδο που οι πολιτικές των κυβερνήσεων βάζουν το συνδικαλιστικό κίνημα στο μάτι του κυκλώνα, αξιοποιώντας την υποχώρηση του κινήματος και ψηφίζοντας αντισυνδικαλιστικούς νόμους, το ΠΑΜΕ ανοίγει το δρόμο για μια χωρίς επιστροφή γραφειοκρατικοποίηση των συνδικάτων. Χωρίς ενεργή παρέμβαση της βάσης των εκπαιδευτικών, με λήψη αποφάσεων από παραταξιακούς εκπροσώπους, που προωθούν κυβερνητικές ή κομματικές επιδιώξεις και κήρυξη άσφαιρων 24ωρων απεργιών από το ΔΣ, που θα τις μεταφέρει σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ή σε κομματικές πρωτοβουλίες κοινοβουλευτικού τύπου, όπως έγινε τον Φλεβάρη του 2019 με την προτεινόμενη τροπολογία για τους διορισμούς.

Μοναδική χαραμάδα φωτός σε αυτό το άγονο για τον κλάδο Συνέδριο υπήρξε η μαχητική παρέμβαση του Συντονιστικού των αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών, που με συνθήματα και την ομιλία αναπληρώτριας συνέδρου των Παρεμβάσεων, έφερε μέσα στο Συνέδριο την ελπίδα και την αποφασιστικότητα των κινητοποιήσεων του φετινού Γενάρη και την απαίτηση για κλιμάκωσή τους.

Παρόλα αυτά οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ καταψήφισαν την κοινή πρόταση συνέδρων αναπληρωτών για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, ενάντια στο προσοντολόγιο, την υπεράσπιση πτυχίου και προϋπηρεσίας και ίσα δικαιώματα με μόνιμους.

Οι Παρεμβάσεις κατέθεσαν συνθετική πρόταση αγώνα για διαδικασίες Γ.Σ. τον Σεπτέμβρη με το άνοιγμα των σχολείων και δρομολόγηση κινητοποιήσεων και απεργιών με βάση άμεσες διεκδικήσεις και αιτήματα αιχμής του κλάδου τους μαζικούς διορισμούς, οικονομικά, συνταξιοδοτικά, την απεργία – αποχή από κάθε αξιολόγηση και τα προβλήματα των σχολείων, η οποία ψηφίστηκε και από την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ και τις Αγωνιστικές Κινήσεις. Αυτή η πρόταση αγώνα με πρωτοβουλίες και από τις ίδιες τις ΕΛΜΕ τον Σεπτέμβρη μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την πρώτη απάντηση της περιόδου στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική των δυνάμεων διακυβέρνησης.

Οι Παρεμβάσεις καταψήφισαν τον οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό για μια σειρά λόγους. Δεν ενημερώθηκαν οι ΕΛΜΕ και οι συνάδελφοι, δεν καλύφθηκαν έξοδα μετακίνησης συναδέλφων αναπληρωτών σε κινητοποιήσεις, ούτε τα έξοδα μετακίνησης προέδρων μικρών ΕΛΜΕ στις Γ.Σ. των προέδρων, ενώ με βάση αυτόν ανοίγει σαφής δρόμος κρατικής παρέμβασης στο συνδικαλισμό, μέσω της υποχρεωτικής πληρωμής της συνδρομής από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Ακόμη για την πρωτοφανή στάση όλων των μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, εκτός των μελών των Παρεμβάσεων, να αποδεχθούν χρήματα, που καταστατικά διατίθενται για την κάλυψη πιθανού διαχειριστικού λάθους. Διευκρινίσαμε ότι οι Παρεμβάσεις δεν θέτουν κανένα θέμα οικονομικών ατασθαλιών στη διαχείριση των οικονομικών της ΟΛΜΕ.

Οι πολιτικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι τα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα κλιμακωθούν πάνω στα ήδη συμφωνημένα αιματηρά πλεονάσματα, τις μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, το χτύπημα των δικαιωμάτων, αλλά και το νέο επικίνδυνο γύρο καπιταλιστικής, ιμπεριαλιστικής καταλήστευσης στις ΑΟΖ και τα Βαλκάνια, με τη σφραγίδα των ευρωενωσιακών, νατοϊκών σχεδίων και των πολεμικών σχεδιασμών τους για τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Μπροστά σε αυτό το αντιδραστικό τοπίο, όπως επιβεβαιώθηκε στο συνέδριο οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ συνεχίζουν να υπηρετούν την πολιτική των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ και λοιπών κοινοβουλευτικών στηριγμάτων τους, επιδιώκοντας τη συναίνεση των εργαζομένων και υπονομεύοντας τον αγωνιστικό ρόλο των συνδικάτων.

Η αναγκαιότητα ενός ισχυρού, ενωτικού μετώπου ρήξης από τη σκοπιά των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας είναι το ζητούμενο για όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου. Για ένα ταξικά ανασυγκροτημένο κίνημα, που με αποφασιστικούς αγώνες από το Σεπτέμβρη θα αντιπαρατεθεί με το σύνολο των μέτρων που διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Οι Παρεμβάσεις θα δώσουν μαχητικά όλες τους τις δυνάμεις για αυτό!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ
ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 59.00% ( 10
Συμμετοχές )



19 σχόλια στο “Συνέδριο αντιδημοκρατικών διαδικασιών το 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

  1. Ανώνυμος

    Τι λες βρε παιδί μου! ΠΑΜΕ(ΚΚΕ), ΣΥΡΙΖΑ(ΣΥΝΕΚ), ΔΑΚΕ(ΝΔ), ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙ να είναι…καταστατικο το επόμενο συνέδριο της ολμε;;

    Λαθραναγνωστα, ένας, αρετος, Ηλία κ λοιποί απολογητές του κκε, ψηφίζετε ΜΑΖΙ με ΣΥΡΙΖΑ κ ΝΔ να είναι καταστατικό δλδ να τροποποιήσει επι το χειρότερο, την λειτουργία του συνδικαλισμού στην β βαθμια εκπαίδευση; μπράβο χαρώ το εγώ, ταξικό συνδικαλθσμο!!

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Στο σπίτι του κρεμασμένου φίλε, δεν μιλάνε για σκοινί!
      Εγώ στη θέση σου, δεν θα άνοιγα συζητήσεις για την ΟΛΜΕ. Ήταν ο χώρος, που κατ εξοχήν συναντήθηκε και συναντιέται το εξωκοινοβούλιο και δη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με το ΣΥΡΙΖΑ και του έκανε αβάντες, όσο κανένας άλλος και πουθενά αλλού.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Οχι λαθραναγνωστα, να ανοίξεις συζήτηση! Για πε μας λοιπόν,ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΜΑΖΙ ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ στο συνέδριο της ΟΛΜΕ;

        Reply
        1. Left G700

          Αυτό δεν είναι τίποτε. Εγώ έχω ακούσει ότι ο Κουτσούμπας, μια φορά το χρόοννο, στα γενέθλιά του, καπνίζει και πούρο πιο ακριβό από αυτό που κάπνιζε ο Αλέξης στο κότερο!

          Φρίξον ήλιε, στέναξον γη, το ΚΚΕ εάλω!

        2. ΑΩ

          Όταν γίνονται συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες καταγγελίες, μη ρίχνεις τη συζήτηση στο γελοίο επίπεδό σου.

        3. λαθραναγνώστης

          Καμία τεκμηρίωση δεν υπάρχει. Είναι μια καταγγελία των “παρεμβάσεων”, οι οποίες, μετά τις απίστευτες αβάντες προς στον ΣΥΡΙΖΑ , δεν έχουν πλέον καμία αξιοπιστία.
          Στο κάτω κάτω, το ΠΑΜΕ δεν ετεροκαθορίζεται όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Τις αποφάσεις για τη δράση του, τις παίρνει ανεξάρτητα με το τι λένε οι άλλοι.

        4. ΑΩ

          Η καταγγελία αφορά πρόταση του ΠΑΜΕ για καταστατικές αλλαγές σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που έγινε δεκτή από ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΡΙΖα. Αυτό είναι συγκεκριμένο. Οι “απίστευτες αβάντες προς στον ΣΥΡΙΖΑ” είναι κούφια συνθηματολογία που επαναλαμβάνει χωρίς ποτέ να παραθέτεις στοιχεία.
          Το ότι δηλώνεις ΚΚΕ δε σημαίνει ότι η λάσπη που πετάς γίνεται αποδεκτή σαν δόγμα.
          Από κατά δήλωση μαρξιστές έχετε γίνει χειρότεροι από το ΣΚΑΙ

      2. ΑΩ

        Το ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ πάντως και επί Σαμαρά έβαλε φρένο στους αγώνες με τη λυσαλέα μάχη ενάντια στην απεργία στις εξετάσεις και σε αυτή ενάντια στις απολύσεις/διαθεισμότητες, αλλά και επί ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό απορρίπτοντας κάθε αγωνιστικό πρόγραμμα, στηρίζοντας αντιδραστικά μέτρα όπως η θεματική βδομάδα.
        Και τώρα ολοκληρώνει τη σύμπλευση με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
        Οπότε φυσικά και θα γίνεται συζήτηση.

        Reply
        1. ARETOS

          Να σου θυμίσω πως το 13′ όταν καλέστηκε επιστράτευση κατά της απεργίας μονάχα το ΠΑΜΕ αψήφησε τους κινδύνους και πήγε κόντρα,με συνέπεια δεκάδες μέλη του να τρέχουν σε δικαστήρια και να χάσουν τη δουλειά τους.
          Να σου θυμίσω επίσης πως οι επανασταταράδες της ΑΝΤΑΡΣΥΡΙΖΑ την κάνανε μαεστρικά από την πίσω πόρτα και πήγανε τάχα μου στους αγανακτισμένους κάνοντας απεργοσπασία!Οπότε τις ψευτιές σας αλλού!
          Το ποιοι επίσης βάλανε πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό άστο να το κρίνει η ιστορία,βλέπεις εμείς δεν συνεργαζόμασταν εκλογικά ή συνδικαλιστικά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α,ούτε κάναμε εκλογικές και κινηματικές πλάτες για να ανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου και μετά να το παίζουμε ανίδεοι με μνήμη χρυσόψαρου!
          Εδώ για να ξηγίομαστε ωραία και για να μην τρώμε κουτόχορτο…
          https://www.youtube.com/watch?v=NhggE2oJ2Ws
          Να περάσει το σχόλιο,το προηγούμενο έκανε περίπατο?

        2. ΑΩ

          Αρετός δεν μπορεί να θυμίσεις τίποτα που δεν έγινε: η απεργία που πολέμησε και καταψήφισε το ΠΑΜΕ στις μαζικές συνελεύσεις που έκανε η ΟΛΜΕ, ακυρώθηκε με απόφαση των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
          Μόνο οι Παρεμβάσεις υπερασπίστηκαν την απόφαση των εργαζομένων.
          Εσύ, πες μας για χρυσόψαρα

        3. ARETOS

          Γιατί προσπερνάς ό,τι σε δυσκολεύει και φανερώνει την ουσία της ταξικής πάλης?
          Όταν στην απεργία με κόστος την ίδια σου την εργασία κάνατε την πάπια?
          Και για να δούμε και κάτι άλλο.
          Η ΑΣΕ επέμεινε να γίνει θέση του Κλάδου η «Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία».
          Για τις “ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ” που με τη στάση τους δε δέχτηκαν να στηρίξουν τη θέση για «Μονιμοποίηση όλων» και την προσπάθεια αυτή να γίνει και θέση της ΔΟΕ, αλλά επέμειναν στη λογική να θέτουν τα χρόνια προϋπηρεσίας ως κριτήριο διορισμού θα μας πεις κάτι?
          Να μην θυμηθούμε ποιος πήγαινε κόντρα σε απεργίες διαχρονικά και τις στήριζε αφότου έχτιζε κλίμα συσπείρωσης το ΠΑΜΕ,όπως με την COSCO πέρυσι.
          Ή ποιοι κατέβαιναν στο δρόμο και πήγαιναν κόντρα σε λογικές ηττοπάθειας και με γραμμή ρίξης την ώρα που κάποιοι προέτρεπαν εμμέσως πλην σαφώς τον κόσμο να πάει για μπάνιο…

        4. ΑΩ

          Την πάπια την έκαναν οι Παρεμβάσεις μόνο στο δικό σου φανταστικό κόσμο. Αναφέρεσαι σε απεργία της ΑΔΕΔΥ τον Ιούνη του 2013 όταν οι καθηγητές ήταν σε επιστράτευση. Στην οποία οι Παρεμβάσεις καλούσαν. Όπως και στις συνελεύσεις των καθηγητών το Σεπτέμβρη ενάντια στις απολύσεις πρότειναν απεργία, την οποία στήριξαν. Σε αντίθεση με το ΠΑΜΕ που τις καταψήφισε και απομονώθηκε ενώ μετά συκοφαντούσε την απεργία.
          Όσο για τους αναπληρωτές στη ΔΟΕ (πρωτοβάθμια εκπαίδευση) το ΠΑΜΕ δεν ψήφισε στο πρόσφατο συνέδριο κάτι διαφορετικό από τις Παρεμβάσεις. Οπότε ή οι Παρεμβάσεις είναι στο πλευρό των αναπληρωτών ή το ΠΑΜΕ τους πούλησε, διαλέγεις και παίρνεις.
          Την μπάλα στην κερκίδα πετάς ΑΡΕΤΟΣ.
          Όσο για την ηττοπάθεια, το ΠΑΜΕ έχει τη βασική ευθύνη γιατί πάει με τα νερά της “κοινωνικής συμμαχίας” ΓΣΕΕ-εργοδοσίας προτείνοντας το ίδιο δήθεν αγωνιστικό πρόγραμμα

        5. ARETOS

          1)Να σου ξαναθυμίσω πως αυτοί που πρότειναν να μετατραπεί η ειλημμένη απόφαση για απεργία σε «απογευματινά συλλαλητήρια» στις πλατείες για να μην πάρουν την ευθύνη και από φόβο μην τυχόν απολυθούν είναι τα τσακάλια του χώρου σου και η ιστορία δεν ξεγράφεται ότι μπούρδες και να λες!
          https://www.youtube.com/watch?v=jDzqOfSNxo8
          2)Να θυμηθούμε και το εξής τον Απρίλη του 2010 ποιος οργάνωσε και μετείχε σε 48ωρη απεργία χωρίς να έχει την συνδικαλιστική κάλυψη της ΓΣΕΕ,ούτε και της ΑΔΕΔΥ (για την πρώτη μέρα) επειδή αρνήθηκαν να πάρουν απεργιακές αποφάσεις.Και εκεί μάντεψε τι κάνατε…
          http://www.edupame.gr/content/me-klisi-se-apologia-gia-symmetohi-stin-apergia-tis-214-i-kyvernisi-prospathei-na-ekfovisei
          3)Και τέλος για το περιβόητο θέμα με την “κοινωνική συμμαχία” που λες το ΠΑΜΕ κατέβηκε στην απεργία όπως πάντα με το δικό του ΔΙΑΚΡΙΤΟ πλαίσιο και την δικιά του παρέμβαση στον κόσμο της εργασίας κόντρα στις αυταπάτες του εργοδοτικού συνδικαλισμού.Εκτός και αν θεωρείς πως στους αντιδραστικούς σχηματισμούς και συνδικάτα πρέπει να απέχουμε και να διαμορφώνουμε όρους δράσεις σε κλειστές σέχτες ή μονάχα στα μέλη μας αφήνοντας την πλειοψηφία του κόσμου στα νύχια του Παναγόπουλου και του κάθε κυβερνητικού συνδικαλιστή,τύφλα να χει το μελάνι που έριξε ο Βλαδίμηρος στον Αριστερισμό δηλαδή…Το ΠΑΜΕ εδώ και 20 χρόνια έχει διαφοροποιηθεί με ξεκάθαρο τρόπο από την σαπίλα της ΓΣΕΕ και το ποιοι ήταν και είναι ουρά της άστο να το κρίνει ο κόσμος της εργασίας που βλέπει την αφερεγγυότητα σας στα σωματεία μεγάλε.
          Λογικό να σας ντουρώνουνε με αηδίες μιας και δεν πατάτε πουθενά αλλά ήμαρτον ρε παιδιά ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!
          Παρακαλώ να περάσει το σχόλιο!

        6. Ανώνυμος

          Το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ δυστυχώς, ολα τα προηγουμενα χρονια, πολέμησε κάθε προσπάθεια για να γίνουν σοβαρές απεργίες. Τι να πρωτοθυμηθω; Τις απεργίες στην εκπαίδευση; Στα ΜΜΕ; Τις πανεργατικές εκτος γσεε κ αδεδυ που ΓΟΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ, μετέφερε το παμε/κκε τις ημερομηνίες δώθε κείθε;

          Και το τελευταίο άθλιο του κκε/παμε που ψηφίζει μαζι με νδ κ σύριζα για καταστατικές αλλαγές στην ολμε;

  2. Ανώνυμος

    Καλά, μας έχουν πρήξει οι ΚΚΕδες που σχολιάζουν εδώ μέσα για τον…. ταξικό συνδικαλισμό του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Αλλά, ψηφίζουν από κοινού με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για καταστατικό συνέδριο. Αλήθεια ΚΚΕδες, γιατί ψηφίσατε στην ΟΛΜΕ παρέα με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Αυτός ειναι ταξικός συνδικαλισμός: Να ψηφίζεις ως κκε μαζι με νδ κ σύριζα, για καταστατικό συνέδριο στην ολμε.

    Reply
  4. Οβελίξ

    Καλά ρε παιδιά από το βήμα του συνεδρίου δεν κατήγγειλαν οι Σύνεδροι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι η ΟΛΜΕ δε κήρυξε ούτε μια 24ωρη απεργία το Γενάρη; Ότι η ΟΛΜΕ είναι άφαντη από τα σχολεία?

    Την ίδια ώρα οι 3ωρες ψηφίζονταν ομόφωνα και το Γενάρη και για το νομό γαβρογλου…. γιατί απαγορεύει το καταστατικό να κηρύξει το ΔΣ 24ωρη απεργία. Ποιο συνδικάτο στην Ελλάδα με (και ειδικά η ΟΛΜΕ με 60 χιλιάδες μέλη) δεν μπορεί να κάνει 24ωρη απεργία?

    Αυτό στο καταστατικό δεν πρέπει να αλλάξει?

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Γιατί ΑΦΕΛΗ Οβελίξ, με ΑΥΤΟΥΣ τους συσχετισμούς στην ΟΛΜΕ, ΜΟΝΟ προς το χειρότερο μπορούν να είναι οι καταστατικές αλλαγές! Επίσης, αφελή μου, το γεγονός ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μαζί με το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ για καταστατικό συνέδριο, λές να θέλουν να κάνουν πιο ….ταξική την ΟΛΜΕ; Πες το, να γελάσουν και οι κόκκοι της άμμου.

      Reply
    2. ΑΩ

      Η αλλάγη στην κατεύθυνση του νόμου Αχτσιόγλου είναι φανερό ότι θα θάψει την ΟΛΜΕ, δεν θα τη ζωντανέψει.
      Μια καλή αρχή σε θετική κατεύθυνση θα ήταν να προτείνει και να ψηφίσει το ΠΑΜΕ καμιά απεργία εκτός από αυτές που θυμάται να κάνει η ΓΣΕΕ.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.