.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συγκέντρωση ελληνικών και τουρκικών οργανώσεων ενάντια στον πόλεμο & τις ΑΟΖ


Κινητοποίηση ενάντια στην πολεμική απειλή και τα πολεμοκάπηλα σχέδια των κυβερνήσεων, των αστικών τάξεων και του ιμπεριαλισμού στην περιοχή, ενάντια στον επικίνδυνο ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τη χάραξη των ΑΟΖ, τις εξορύξεις στη θάλασσα και τους εξοπλισμούς πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Πέμπτης 30/07 στο Σύνταγμα.

Στην κινητοποίηση καλούσαν και συμμετείχαν το ΝΑΡ και η νεολαία για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, το ΚΚΕ (μ-λ), το «Κόκκινο Νήμα» καθώς και οργανώσεις της Αριστεράς από την Τουρκία.
Το κάλεσμα για τη χθεσινή συγκέντρωση είχε ως εξής:

Η αντιδραστική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας – Τουρκίας, με την άμεση εμπλοκή και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σ’ αυτή (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γαλλία κλπ), οξύνεται επικίνδυνα.

Στόχος όλων αυτών είναι ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων ενέργειας, στο πλαίσιο ευρύτερων γεωστρατηγικών ανταγωνισμών στη ΝΑ Μεσόγειο. Πρόκειται για επιδιώξεις που έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τα συμφέροντα του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου, των πολυεθνικών εξόρυξης και των ιμπεριαλιστικών συνασπισμών και κρατών για το πώς θα μοιράσουν την «πίτα» των κερδών.

Στεκόμαστε απέναντι στα πολεμικά σχέδια και στους κινδύνους που γεννούν για την ειρήνη, τις ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και το περιβάλλον.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην προσπάθεια των αστικών τάξεων να σύρουν τους λαούς σε αναμετρήσεις, για σκοπούς αντίθετους με τα δίκια και τα συμφέροντά τους.

Προβάλλοντας την ανάγκη να επιβάλλουν οι λαοί την ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη μεταξύ τους, πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες, καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 30 Ιούλη στο Σύνταγμα στις 7 μμ.

Ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό, εθνικισμό και αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων!

Για να ζουν οι λαοί σε Αιγαίο και Μεσόγειο χωρίς πόλεμο! Δεν πολεμάμε για τους Έλληνες και Τούρκους καπιταλιστές, δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών και των πολυεθνικών! Πολεμάμε για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και την κοινωνική απελευθέρωση.

Ενάντια στους αντιδραστικούς ανταγωνισμούς με εργαλεία τις ΑΟΖ, τις εξορύξεις και τους ενεργειακούς αγωγούς.

Ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Τουρκία.

Καμία ιμπεριαλιστική αλλαγή χερσαίων ή θαλάσσιων συνόρων.

Τα χρήματα του λαού για τις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία, υγεία, στέγαση κλπ.) και όχι για εξοπλιστικά προγράμματα.

Αλληλεγγύη, δικαιώματα και ελεύθερη μετακίνηση για παροχή ασύλου σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Για τη φιλία και αλληλεγγύη των λαών Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου-Κουρδιστάν-Παλαιστίνης και όλων των λαών της περιοχής! Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν!

Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Βάσεις και ΕΕ από Ελλάδα, Τουρκία και την περιοχή. Άμεση αποχώρηση από ΝΑΤΟ και πολεμικούς άξονες με Ισραήλ και Αίγυπτο. Όχι στον στραγγαλισμό της Παλαιστίνης.

Έξω οι στόλοι των ιμπεριαλιστών από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Οι φαντάροι δεν είναι αναλώσιμοι, δικαιώματα και ελευθερίες με κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό.

Η διεθνιστική πάλη των λαών σε Ελλάδα, Τουρκία και σε όλη την περιοχή είναι η μόνη που μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο, κόντρα στους πολεμοκάπηλους και τυχοδιωκτικούς αστικούς ανταγωνισμούς και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και διευθετήσεις.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.45% ( 11
Συμμετοχές )



18 σχόλια στο “Συγκέντρωση ελληνικών και τουρκικών οργανώσεων ενάντια στον πόλεμο & τις ΑΟΖ

  1. Κώστας

    Ας ελπίσουμε να γίνουν και συγκεντρώσεις εναντίωσης στον ιμπεριαλισμό και τις 2 αστικές τάξεις και το σχέδιο τους για την συγκυριαρχία.

    Κρίμα για το ΚΚΕ μλ

    Κώστας

    Reply
    1. Τάσος

      Ναι, περιμένουμε από την ΑΡΑΝ να πάρει καμιά πρωτοβουλία

      Reply
    2. lebetina

      Καλό είναι να προτείνεις τη θετική σου πρόταση παρά να γκρινιάζεις που ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι σαν και σένα. Είδαμε άλλωστε πού οδήγησε η ξοφλημένη γραμμή που υπερασπίζεις. Πολύ άστοχη η απαξίωση του ΚΚΕ(μ-λ) -και δεν είμαι οπαδός του.

      Reply
    3. Κώστας

      Τάσο υπάρχουν αρκετές κομμουνιστικές οργανώσεις για να το κάνουν, όχι μόνο αυτή που ανέφερες. Υπάρχει και το ΚΚΕ που είναι χαμένο στην διπλωματία με το ΚΚΤ.

      Κώστας

      Reply
      1. Τάσος

        ισχύει Κώστα, αλλά κάποια στιγμή ας αναλάβει και η ΑΡΑΝ κάποια ευθήνη. Δεν μπορεί συνεχώς να λέει τι πρέπει να κάνουν οι αλλοι.
        Όσο για το ΚΚ Τουρκίας τα λέει πολύ καλύτερα από το ΚΚΕ

        Reply
      2. Κώστας

        Τάσο. Εγώ δεν είπα πως αυτά που λέω τα λέει η όποια οργάνωση, λέω πως θα έπρεπε να τα λέει και να παίρνει και πολιτικές πρωτοβουλίες πάνω σε αυτά. Η συγκεκριμένη, που δεν την ανέφερα, όντως βάζει κάποια θέματα και είναι προς τιμήν της αλλά χρειάζονται και πρωτοβουλίες. Συγκεντρώσεις που δεν αναδεικνύουν σαν ξεχωριστό ποιοτικό στοιχείο την τούρκικη επιθετικότητα και την προσαρμογή σε αυτή κάτω από ιμπεριαλιστική επιδιαιτησία κάνουν ζημιά. Στρώνουν τον δρόμο στην συγκυριαρχία και τις εξορύξεις, στην γραμμή του ιμπεριαλισμού και των 2 αστικών τάξεων.Άρα πρέπει να καλεστεί συγκέντρωση που να τα αναδεικνύει αυτά.

        Για το θέμα του ΚΚΤ αν κρίνουμε πόσο φτωχότερη του πολιτικού λόγου του ΚΚΕ ήταν η κοινή ανακοινωση με το ΚΚΤ αυτό που λες δεν μοιάζει να ισχύει. Αν και το πρόβλημα του ΚΚΕ είναι εσωτερικό του και όχι μόνο πίεσης από αδερφό κόμμα, είναι πρόβλημα προσπάθειας διατήρησης ταυτόχρονα ντεφαιτιστικών και αντιιμπεριαλιστικών θέσεων

        Κώστας

        Reply
    4. Κώστας

      Lebetina σεντόνια έχω γράψει στις προηγούμενες 2 αναρτήσεις για τα ελληνοτουρκικά σε αντίθεση με σένα που μας έκανες την τιμή για να μου κάνεις μόνο μια χυδαία επιθεση χωρίς ίχνος πολιτικής άποψης και συντροφικού ήθους.

      Κώστας

      Reply
      1. lebetina

        Απάντησα σε ένα σχόλιο που στάζει δηλητήριο. Δεν είναι χυδαία η ”επίθεσή” μου, ούτε έχει προσωπικό χαρακτήρα. Χυδαία είναι η απαξίωση κάθε κινηματικής προσπάθειας που δεν εντάσσεται στο ξοφλημένο πολιτικό σου σχέδιο. Η απαξίωση του ΚΚΕ (μ-λ) από σένα, μεσα στο πολιτικό ήθος…

        Reply
      2. Κώστας

        Lebetina συνεχίζεις την προσωπική χυδαία επίθεση χωρίς ίχνος πολιτικής άποψης, προσωπικής ευπρέπειας, πολιτικού πολιτισμού και συντροφικού ήθους. Και προφανώς δεν είναι αμιγώς προσωπικό, γιατί δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω. Επιτίθεσαι, αυθαίρετα, χωρίς κατονομασμούς και τεκμηρίωση σε πολιτικά σχέδια και πολιτικούς χώρους αντί να μας πεις κάτι για τα θέματα που συζητάμε. Και απορώ που είδες την απαξίωση στο ΚΚΕ μλ, δεν δικαιούμαι να περιμένω άλλη στάση από μια οργάνωση ? Αν δεν μου αρέσει μια συγκέντρωση δεν δικαιούμαι να κάνω κριτική σε αυτούς που πήραν μέρος ? Δεν δικαιούμαι να ξεχωρίσω μια από τις οργανώσεις και να πω πως από αυτήν περίμενα κάτι καλύτερο ? Ο πολιτικός διάλογος lebetina με κατονομασμούς και ανοιχτά χαρτιά είναι καλό πράγμα, αυτό που κάνει εσύ δεν είναι

        Κώστας

        Reply
        1. lebetina

          Εξακολουθείς να παρουσιάζεις σαν “χυδαία επίθεση” κάθε τι που δεν συμφωνεί με την πολιτική σου άποψη. Χυδαία είναι η επίθεση που κάνεις σε μια κινηματική εκδήλωση που θα προτιμούσες να έχει άλλο περιεχόμενο από αυτό που είχε. Σε παρακολουθώ με πόση εμπάθεια συχνά επιτίθεσαι στις απόψεις που διαφωνείς. Προσπάθησε να δημιουργήσεις κάτι πιο σωστό, κατά τη γνώμη σου, και μην κατηγορείς συνέχεια τους άλλους επειδή δεν έχουν την άποψή σου.

        2. Κώστας

          Lebetina μην τα παρουσιάζεις όπως θες. Εϊχαμε μια συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά και βγήκες εσύ να πεις εγώ να μην μιλάω γιατί έχω ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σχέδιο. Ποιο είναι αυτό, ποιο είναι το δικό σου το μη χρεοκοπημένο, γιατί η δικιά μου χρεοκοπία επηρεάζει ειδικά το δικαίωμα μου να μιλάω στα ελληνοτουρκικά, πως αυτό που λέω για τα ελληνοτουρκικά έχει κάποια σχέση με το δήθεν χρεοκοπημένο πολιτικο σχέδιο ή κάποια άποψη για το θέμα που να μας αποδείξεις ότι συνδέεται με το μη χρεοκοπημένο πολιτικό σχέδιο, δεν είχες να μας καταθέσεις. Απλά να μην μιλάω, αυτός ήταν ο καημός σου. Και συνεχίζεις, “προσπάθησε να δημιουργήσεις κάτι πιο σωστό αλλά μην κάνεις κριτική σε αυτό που θεωρείς λάθος”. Μα πως θα αναδειχτεί το σωστό αν όχι σε αντιπαραβολή με το λάθος ?

          Κώστας

    5. Ανώνυμος

      Κριμα για τον συντονισμό κομμουνιστικών δυνάμεων , το κ-σχεδιο, την αναμέτρηση κλπ που δεν συμμετείχαν στην χτεσινή αντιπολεμική/αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση .

      Κριμα

      Reply
  2. ΦΦ1917

    Ποιες οργανώσεις της Ελλάδας (πέρα από αυτές που αναφέρονται) αλλά και της Τουρκίας συμμετείχαν στη διαδήλωση?

    Reply
  3. lebetina

    Απαντώ στον Κώστα 4/8/2020, 09:43. Μάλλον εσύ τα παρουσιάζεις όπως θέλεις. Δεν σου είπα να μη μιλάς γιατί έχεις χρεοκοπημένο σχέδιο, όπως ισχυρίζεσαι. Το σχόλιό μου βρίσκεται πιο πάνω. Μιλάς πολύ περισσότερο από μένα και δε σου είπα να σωπάσεις. Μη διαστρεβλώνεις. Να μην απαξιώνεις όσες κινηματικές δραστηριότητες διαφωνείς, αυτό σου είπα.

    Reply
    1. Κωστας

      Ξοφλημενο το ειπες. Χειροτερο δηλ.Και δεν με πειραζει η λεξη, η προσπαθεια σου να σταματησεις την πολιτικη συζητηση με πειραζει. Η ανικανοτητα σου να αρθρωσεις πολιτικο λογο. Ο χουλιγκανισμος σου με πειραζει

      Κωστας

      Reply
      1. lebetina

        Θεωρώ το πολιτικό σχέδιο που προβάλλεις, ξοφλημένο. Έχω το δικαίωμα να έχω αυτή την άποψη; Μήπως άλλωστε τα γεγονότα δείχνουν κάτι άλλο; Ήρθα να απαντήσω σε μια απαξιωτική αναφορά σου σε ένα κινηματικό γεγονός και μια οργάνωση του κινήματος. Αυτό, δεν έχει σχέση με προσπάθεια να σταματήσει η πολιτική συζήτηση, όπως προσπαθείς να παρουσιάσεις. Το γεγονός ότι περισσότερο διαβάζω, “ακούω” δηλ παρά “μιλάω” εδώ, γιατί το θεωρείς ανικανότητα άρθρωσης πολιτικού λόγου; Μου αποδίδεις χουλιγκανισμό. Αυτό, τι είναι εκ μέρους σου;

        Reply
        1. Κώστας

          ΟΧΙ Lebetina, δεν έχεις το δικαίωμα να έχεις αυτή την άποψη γιατί δεν είναι άποψη, είναι ΟΥΓΚΑΝΙΣΜΟΣ, άναρθρος λόγος. Δεν είναι πολιτικός λόγος κομμουνιστή στην Ελλάδα το 2020, είναι καθεστωτικός ΟΥΓΚΑΝΙΣΜΟΣ

          Δεν μας είπες ποιο είναι το πολιτικό σχέδιο, γιατί είναι ξοφλημένο, ποιο είναι το δικό σου το θριαμβεύον, γιατί αυτά που λέω για τα ελληνοτουρκικά συνδέονται με το ξόφλημα, γιατί αυτά που λες εσύ για τα ελληνοτουρκικά συνδέονται με τον θρίαμβο.

          Και, Lebetina, στο κοινωνικό μας νεκροταφείο κάθε κομμουνιστής που δεν θεωρεί το πολιτικό του σχέδιο “ξοφλημένο” είναι καθεστωτικός και όχι κομμουνιστής. Όποιος το 15 είπε “ταλεγαεγωδικαιωθηκα” είναι απλά καθεστωτικός.

          Παρόλαυτά κάθε κομμουνιστής, αναγκαστικά ξοφλημένος, μπορεί και πρέπει να λέει για τα ελληνοτουρκικά ένα μεγάλο όχι στο σχέδιο του ιμπεριαλισμού και των 2 αστισμών για συγκυριαρχία υπο ιμπεριαλιστικό έλεγχο με παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Το να το λέει αυτό είναι απαραίτητη προυπόθεση του να είναι κομμουνιστής και το να είναι κομμουνιστής είναι απαραίτητη προυπόθεση για να πάψει να είναι ξοφλημένος.

          Αλλά θα λέει την γνώμη του. Σε οποιαδήποτε εκδήλωση ξοφλημένων κομμουνιστών αλλά όχι καθεστωτικών πάρεις τον λόγο για να αποκλείσεις απόψεις της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος θα φύγεις σε χρόνο dt με το στίγμα του καθεστωτικού

          Κώστας

  4. lebetina

    Απαντώ στον Κώστα 6/8/ 20:43. Συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο με βρισιές και άναρθρες κραυγές, βρίζεις καθεστωτικούς όποιους δε συμφωνούνε μαζί σου, επιτίθεσαι προσωπικά, και χρεώνεις ουγκανισμό στην άποψή μου… Να σε χαίρονται οι σύντροφοι και οι σύμμαχοί σου. Η “συζήτηση” μαζί σου ξεκίνησε όταν προσπαθούσες να απαξιώσεις μια αντιπολεμική διαδήλωση και μια οργάνωση που συμμετείχε σαυτήν, σου θυμίζω. Δε βρίσκω λόγο να συνεχίσω το “διάλογο” σε αυτό το επίπεδο.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.