.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Στη φυλακή η ναζιστική συμμορία! (Βίντεο)


φωτό αρχείου

Ν. Ξ.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020. Στη φυλακή οδηγούνται τα μέλη του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και όσοι από τους καταδικασθέντες δεν πήραν αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Σήμερα το μεσημέρι, μετά από 5,5 χρόνια, τέλειωσε η δίκη της ναζιστικής συμμορίας με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τον ανασταλτικό ή μη χαρακτήρα της έφεσης των καταδικασθέντων. Από τους 68 κατηγορούμενους καταδικάστηκαν οι 57, 12 εκ των οποίων έτυχαν αναστολής ενώ 38 οδηγούνται αυτή την ώρα στις φυλακές.

Ήδη παραδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Πατέλης, Α.Αναδιώτης, Β.Κομιανός, Γ.Τσακανίκας, Μ.Ευγενικός, Ι.Κατζαντζόγλου και έπεται συνέχεια καθώς οι ναζί προσπαθούν να αποφύγουν τον εξευτελισμό της φωτογράφισης με «βραχιόλια» και αστυνομική συνοδεία.

Αναστολή έκτισης της ποινής δόθηκε σε τέσσερις πρώην βουλευτές και μία βουλεύτρια. Πρόκειται για την Ελένη Ζαρούλια καθώς και για τους Μιχ. Αρβανίτη (άλλοτε συνήγορο υπεράσπισης του καταδικασμένου για τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, Γιάννη Καλαμπόκα), Δημήτρη Κουκούτση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα.

Από τους διευθυντές της ναζιστικής συμμορίας σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου οδηγούνται στη φυλακή ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και οι Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής ή «Καιάδας» και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Ο τελευταίος παρίστατο στο δικαστήριο όπου και συνελήφθη για να οδηγηθεί με χειροπέδες και αστυνομική συνοδεία στις φυλακές.

Αναστολή έκτισης ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης δόθηκε επίσης στους καταδικασθέντες Γ. Δήμου, Αρ. Δασκαλάκη, Γ. Σκάλκο, Κ. Παπαδόπουλο, Κ. Αντωνακόπουλο, Ιωάν. Καστρινό και Θ. Μαρία.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί βεβαίως και η αστυνομικός Βενετία Πόπορη που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών.

Την ιστορική απόφαση της καταδίκης της ναζιστικής συμμορίας πήραν οι δικαστές Γεσθημανή Τσουλφόγλου, Ανδρέας Ντόκος και η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες και όλους που έδωσαν την πολυετή δικαστική μάχη για να προκύψει αυτή η απόφαση.

-Στους μάρτυρες και τις μάρτυρες που αψήφησαν την τρομοκρατία και τις απειλές και κατέθεσαν στο δικαστήριο.

-Στους συνηγόρους και τις συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής που έδωσαν αποτελεσματικά τη μάχη:

-Για την οικογένεια Φύσσα: Ελευθερία Τομπατζόγλου, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Τζέλλης

-Για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ: Αντώνης Αντανασιώτης, Άγγελος Βρεττός, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Μάνος Μαλαγάρης, Χάρης Στρατής, Παναγιώτης Σαπουτζάκης

-Για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες: Δημήτρης Ζώτος, Κώστας Παπαδάκης, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Σκαρμέας.

-Στη Μάγδα Φύσσα, εμβληματική μορφή του αγώνα για την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας.

-Μα πάνω από όλους, στον ίδιο τον Παύλο Φύσσα που στάθηκε όρθιος απέναντι στους δολοφόνους και άντεξε όση ώρα χρειάστηκε για να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας.

-Ακόμα, στους δημοσιογράφους που αντί να ξεπλένουν τη ΧΑ τίμησαν το ρόλο τους και έδωσαν με συνέπεια τη μάχη κατά του ναζισμού και ιδιαίτερα στον Δημήτρη Ψαρρά που με τις πολυετείς έρευνες, τα βιβλία, τις αποκαλύψεις και την καταλυτική του κατάθεση στη δίκη συνέβαλε σημαντικά στην καταδίκη των πολιτικών επιγόνων του Χίτλερ.

Όταν έγινε γνωστή η τελική απόφαση του δικαστηρίου για τις αναστολές, ο «φίρερ» της Χρυσής Αυγής βγήκε από το σπίτι του και, πλαισιωμένος από τη σύζυγο και την κόρη του, έκανε δήλωση στα ΜΜΕ. Στη δήλωσή του ο αρχιναζί μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα τον δικαιώσει η Ιστορία και είναι υπερήφανος που πηγαίνει φυλακή για τα πιστεύω του.

Όπως προκύπτει από τη σημερινή απόφαση, και οι τρεις ‘’συνιστώσες’’ που προέκυψαν από τα θραύσματα της ναζιστικής συμμορίας, «ΕΛΑΣΥΝ» του Λαγού, «Έλληνες Γ.Τ.Π.» του Κασιδιάρη και τα υπολείμματα της ΧΑ υπό τον Μιχαλολιάκο, βλέπουν τις ηγεσίες τους πίσω από τα κάγκελα.

Ο αγώνας για την εξάλειψη του φασισμού και του συστήματος που τον γεννάει συνεχίζεται.

 

Ένα διαχρονικά επίκαιρο τραγούδι, στην επέτειο της γέννησης του δημιουργού του Μάνου Λοΐζου (22/10/1937):

 

 

Κώστας Παπαδάκης- Συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων
«Η 22α Οκτωβρίου του 2020 είναι ημέρα Δικαιοσύνης, είναι η μέρα που τελείωσε η δική μετά από 5,5 χρόνια και δύο ημέρες, και 465 συνεδριάσεις. Η απόφαση ήταν ανάλογη και δίκαιη σύμφωνα με τη βαρύτητα των αδικημάτων. Η προσπάθεια νομιμοποίησης του ναζισμού δεν πέρασε στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό μαζί με το αντιναζιστικό κίνημα έβαλε ταφόπλακα».

 

 

Και ο …Κολοκοτρώνης στο twitter:

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.