.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΣαΤυΡόΠρΟκΕς Νο 160: Τι είχαν μέσα τα παγουρίνα;


Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

– Η δυσκολία στις επιλογές των διευθυντών των σχολείων τούτη τη φορά μαθαίνουμε πως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το επίπεδο ήταν πάρα μα πάρα πολύ υψηλό.

– Άμα είσαι με τη ΔΑΚΕ, άλλωστε, δεν γίνεται, δεν μπορείς, δεν πρέπει και δεν δικαιούσαι να είσαι τίποτα λιγότερο από άριστος ή ακόμα καλύτερα, αρεστός.

– Μπορεί η κυβέρνηση να κράταγε την πελατεία της σε αναμονή για δύο χρόνια όμως κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει ότι το ολοκλήρωσε προεκλογικά για να έχει εκλογικά οφέλη. Μόνο κάποιος κακοπροαίρετος θα το σκεφτόταν αυτό.

– Η αρχική πρόταση ήταν να δοθεί σας pass dieythintis αλλά απορρίφθηκε καθώς ήδη τα pass που δόθηκαν κατάντησαν ανέκδοτο.

– Στέρησαν έτσι από την αντιπολίτευση το δικαίωμα να «κάνει παιχνίδι» με τους διευθυντές σε περίπτωση, βέβαια, που θα γινόταν κυβέρνηση.

– Κατά τα άλλα η αντιπολίτευση η αξιωματική ντε, τάζει κουνέλια με τιάρες στην εκπαιδευτική κοινότητα.

– Τέρμα η αξιολόγηση, με την οποία συμφωνούσαν, απλά την έλεγαν αποτίμηση, τέρμα η τράπεζα θεμάτων και διορισμοί κατά μιλιούνια. Τι κι αν δεν έκαναν ούτε έναν όσο ήταν κυβέρνηση.

– Εμ, μνημονιακές δεσμεύσεις λέγονται αυτές. Αν δεν τα σκίσεις τα ρημάδια θα τα προσκυνήσεις. Ακόμη κι αν διαδηλώνεις υπέρ των ρήξεων. Έτσι δεν είναι Γιάννννη; (Εντάξει, το παρακάναμε λίγο με τα ν).

– Ωραίο αυτό που είπες Γιάννννη μου, με τους φοιτητές. Μες στη ρήξη με το σύστημα είσαι. Δίκιο έχεις. Οι φοιτητές θα πρέπει να σπουδάζουν χωρίς να ζητάνε αναγνώριση και κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι σπουδές είναι «ιδέα». Πρέπει να ζητάνε διαβατήριο για την ανεργία και να λένε ναι στην ασυδοσία των εργοδοτών.

Αφού ζούμε στον καπιταλισμό, πρέπει να τον αποδεχτούμε. Έτσι ερχόμαστε σε ρήξη μαζί του. Θρίαμβος!!!

– Πάντως, σαν τον Πατού-μαν της περιφέρειας, δεν υπάρχει άλλος. Φιέστα πασχαλινή στο πάρκο Τρίτση, με κέτερινγκ, με άσπρα τραπεζομάντιλα, με καθώς πρέπει σερβιτόρους, με λύρες με βιολιά, με κλαρίνα και φυσικά με μπόλικο φαΐ για τα φτωχαδάκια.

– Όλα κι όλα. Μπορεί ο Πατού-μαν να συμφωνεί και να υπηρετεί τις πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια και την πείνα αλλά ένα ξεροκόμματο για τους πεινασμένους θα το διαθέσει. Τι να λέμε τώρα;

– Πιάστηκε βαπόρι του Έλληνα εφοπλιστή Λαζαρίδη στη Βενετία με 850 κιλά κοκαΐνη, λένε οι ειδήσεις. Εγώ νομίζω ότι είχε παγουρίνα για δωρεά ενόψει της καινούργιας σχολικής χρονιάς. Τι λέτε κι εσείς κυρά-Νίκη μας;

– Μπορεί πάλι να είχε τίποτα γυναικεία ομοιώματα αγαλμάτων από τη Δήλο. Βρε, μπας και ήταν άχνη για κουραμπιέδες και έγινε λάθος; Συμβαίνουν αυτά!

– Πείτε μου τώρα εσείς, τον έχει χεσμένο ο εφοπλιστής τον πρωθυπουργό ή όχι; Ο ίδιος ο εφοπλιστής, βέβαια, αυτό ισχυριζόταν.

– Ο πρωθυπουργός τι λέει;

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.