.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σαρηγιάννης – Τσάπας – Παπανικολάου για τη μελέτη Λύτρα – Τσιόδρα (Βίντεο)


Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου 2021, στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη και τον Σπύρο Σουρμελίδη, κλήθηκαν τρεις γνωστοί επιστήμονες να σχολιάσουν την παλαιότερη μελέτη Λύτρα – Τσιόδρα που πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, τι δήλωσαν σχετικά ο καθηγητής περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και δύο ιατροί της πρώτης γραμμής: Ο Ειδικός Παθολόγος – Εντατικολόγος στο Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου, Βασίλης Τσάπας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης –ΕΝΙΘ και μέλος του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ, και ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου, ΓΓ της ΟΕΝΓΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Σημειώνεται πως πέρα από τα όσα ανατριχιαστικά προκύπτουν από τα συμπεράσματα της μελέτης για τον αριθμό των θανάτων που θα μπορούσε να έχουν αποφευχθεί, η μελέτη Λύτρα – Τσιόδρα αποτελεί ηχηρό χαστούκι στον ίδιο τον πρωθυπουργό: Όπως θα δείτε στο βίντεο που παρατίθεται στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε στη Βουλή την 1η Δεκέμβρη 2021 πως δεν έχει υπόψη του και δεν υπάρχει μελέτη που να τεκμηριώνει -λες και χρειάζεται τεκμηρίωση κάτι τέτοιο…- πως έχει διαφορά στην εξέλιξη και την έκβαση της νόσου το αν διασωληνώνονται εντός ή εκτός ΜΕΘ οι βαρέως πάσχοντες, αν δηλαδή παρατηρείται διαφορά στη θνητότητα της Covid-19 εντός και εκτός ΜΕΘ. Ο Θ. Λύτρας βέβαια δηλώνει πως ήδη από τον Μάιο του 2021  η μελέτη είχε γνωστοποιηθεί «άμεσα και επανειλημμένα» στο «ανώτατο επίπεδο». Και για να μην υπάρχει ασάφεια για το ποιος φωτογραφίζεται ως “ανώτατο επίπεδο”, σε διαδικτυακό διάλογο με δημοσιογράφο στο twitter αναφέρεται ότι είχε ενημερωθεί εδώ και μήνες “η πολιτική ηγεσία του τόπου”.

Δημοσθένης Σαρηγιάννης στο Kontra24, 15/12/2021:

 

Βασίλης Τσάπας στο Kontra24, 15/12/2021:

 

Πάνος Παπανικολάου στο Kontra24, 15/12/2021:

 

Δημοσθένης Σαρηγιάννης στο Kontra24, 15/12/2021, Β’ μέρος:

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, 1/12/2021:

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Σαρηγιάννης – Τσάπας – Παπανικολάου για τη μελέτη Λύτρα – Τσιόδρα (Βίντεο)

  1. Papillon

    Αυτό ακριβώς εξηγούμε εδώ και 2 χρόνια και ακόμα να το καταλάβετε με αυτά τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ στο χώρο της δημόσιας υγείας και ενώ η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η όλη κατάσταση (δραστική μείωση κρουσμάτων άρα και νοσηλειών) είναι το ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ. Και φυσικά ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ στο ενδιάμεσο που με τα σημερινά δεδομένα αναπόφευκτα σημαίνει και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    Δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο ακόμα και αν κάναμε αυτό που προτείνουν οι “αγωνιστές” μας μέχρι να βγούμε όλοι στο δρόμο, να αγωνιστούμε και να φτάσουμε στο σημείο να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ (πράγμα που απαιτεί πολλούς και μαζικούς αγώνες) θα θρηνούμε και άλλες και άλλες εκατόμβες καθημερινά. Και ακόμα και αν το καταφέρναμε και αποφάσιζαν να ανοίξουν και άλλα κρεβάτια και έκαναν τα πάντα (πχ πρωτοβάθμια υγεία) μέχρι να εφαρμοστεί αυτό σε όλη τη χώρα τόσο ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κατάσταση θα είχαμε αλματώδη αύξηση των νεκρών και ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΣΥ.

    Και φυσικά απάντηση στο ερώτημα δεν παίρνουμε από ΚΑΝΕΝΑΝ η Γερμανία με πολλές περισσότερες ΜΕΘ γιατί γονάτισε; Η Αυστρία γιατί έπρεπε να πάει σε λοκντάουν; Αφού έχουν περισσότερες ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους σε σχέση με την Ελλάδα. Αυτό θα μας το απαντήσουν ποτέ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το “Κ”ΚΕ, κάποιος από τα μλ, οι ψευτοαναρχικοί κλπ;

    Καλά είναι δυνατόν να μην απαιτείτε να κλείσουν τα σχολεία πιο νωρίς για διακοπές; Είναι δυνατόν να μην φωνάζετε για τα γεμάτα γήπεδα; Δηλαδή μέχρι και ο Καπραβέλος σας τη βγαίνει από τα πολύ αριστερά είναι πραγματικά ΞΕΦΤΙΛΑ αυτό που συμβαίνει για την λεγόμενη “κομμουνιστική αριστερά” στην Ελλάδα δεν νομίζω να υπάρχει πιο χαμηλά, λερώνουν την ιστορία του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.