.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις επερχόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες


Απόφαση του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4/12/2022

Το κείμενο της απόφασής του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πέρασε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της 4/12/2022:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ

Αγαπητές συν/ες-συν/φοι

Η περίοδος που διανύουμε σημαδεύεται από την επιτάχυνση της φθοράς της κυβέρνησης της ΝΔ, το βάθεμα της πολιτικής κρίσης και της αποδιάρθρωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, την όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα στα κέντρα του συστήματος, την αναβάθμιση της «απευθείας» παρέμβασης επιχειρηματιών στο πολιτικό σκηνικό.

Συνοδεύεται επίσης από σημαντική άνοδο της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα όπως δείχνουν η μεγάλη απεργία στις 09.11, οι πορείες του Πολυτεχνείου, πλήθος μικρών και μεγάλων καθημερινών αγώνων και αντιστάσεων.

Οι εξελίξεις αυτές συντελούνται στο έδαφος νέων σπασμών της καπιταλιστικής κρίσης και της διαφαινόμενης εισόδου σε νέα ύφεση, της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία με όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή και της Ελλάδας, και της διαρκούς επικίνδυνης κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ανάμεσα στο ηγεμονικό κέντρο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, και το υπό διαμόρφωση ιμπεριαλιστικό μπλοκ Κίνα-Ρωσία.

Ο πόλεμος δεν είναι μακριά ούτε απ την χώρα μας, καθώς οξύνεται ο άδικος και αντιδραστικός ανταγωνισμός και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, όπου η κάθε μια από τις αστικές τάξεις διεκδικεί για λογαριασμό της την μερίδα του λέοντος της Α Μεσογείου, την δική της γεωπολιτική αναβάθμιση, πολλαπλασιάζοντας τους εξοπλισμούς, την εθνικιστική ρητορική και την πολεμική προετοιμασία, χωρίς παράλληλα να σταματάνε τα «παζάρια» με νατοϊκή επιδιαιτησία.

Συνολικά έχουμε μπει σε μια πρωτοφανέρωτη περίοδο όπου όλες οι αντιθέσεις του καπιταλισμού, συμπυκνώνονται, με απρόβλεπτες καταστάσεις για τις συνθήκες ζωής και την ίδια την επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων, λόγω της επερχόμενης ύφεσης, του πολέμου, των καταλυτικών επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και περιβαλλοντικής καταστροφής και της αντιδραστικής επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών. Τα αδιέξοδα και οι άλυτες αντιφάσεις του καπιταλισμού δημιουργούν συνθήκες πολιτικής κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος ακόμα και στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες.

Στους αγώνες ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης έχει διαμορφωθεί ένα πλατύ ρεύμα αγωνιστριών και αγωνιστών που αναζητούν πολιτικό στήριγμα και εναλλακτική πέρα από τα όρια που βάζει, ήδη από τώρα, η προοπτική της «προοδευτικής διακυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία συμφωνεί, επί της ουσίας, το ΜΕΡΑ25. Στη δυναμική ανάπτυξη αυτού του ρεύματος δεν μπορεί να συμβάλει -ενώ συχνά αντιπαρατίθεται και ανοιχτά- η τακτική και στρατηγική του ΚΚΕ, που περιορίζεται σε ένα συνδυασμό άμεσων αιτημάτων και προβολής μιας «λαϊκής εξουσίας» χωρίς επαναστατική τομή, με σταθερό επιμύθιο την εκλογική στήριξη.

Είναι ο κόσμος που αναζητεί με διάφορους τρόπους μια επανεξόρμηση των ιδεών του σοσιαλισμού/κομμουνισμού, επαναστατική τακτική και στρατηγική με σύγχρονους όρους, αντικαπιταλιστική πολιτική πρακτική. Είναι ο κόσμος που πρωτοστατεί στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, που συμμετέχει, στηρίζει και πλαισιώνει τις ενωτικές προσπάθειες της ανατρεπτικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και τις δυναμώνει, όπως είδαμε στις εκλογές στα συνδικάτα στα νοσοκομεία και στην εκπαίδευση, στην επιτυχία των ΕΑΑΚ στις φοιτητικές εκλογές, αλλά και στη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, στις διαδηλώσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν μέσω του ΝΑΤΟ, στις κινητοποιήσεις ενάντια στις σεξιστικές επιθέσεις για την απελευθέρωση των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙΑ, στην πάλη για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων ενάντια στην ιδιωτικοποίησή τους στο όνομα του «εξευγενισμού», ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή. Είναι ο κόσμος που δεν θέλει να αφήσει την πάλη για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματά μας στο επίπεδο των κοινοβουλευτικών διακηρύξεων, αλλά να τα υπερασπίσει στο δρόμο, στο χώρο δουλειάς, ανοίγοντας παράλληλα το ερώτημα «ποιοι αποφασίζουν» για όλες τις πτυχές της ζωής της πλειοψηφίας. Που αγκάλιασε την πρωτοβουλία των 9 οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς ενάντια στον πόλεμο, καθώς και την κοινή δράση 18 οργανώσεων ενάντια στις υποκλοπές.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρειάζεται να μπει μπροστά για να επιδράσει σε όλο αυτόν τον κόσμο, να διεκδικήσει την ηγεμονία σ’ αυτό το ρεύμα με τα προχωρημένα χαρακτηριστικά που διαμορφώνεται σε εργαζόμενους και νεολαία. Να πάρει ενωτικές πρωτοβουλίες και να απευθυνθεί στο δυναμικό της ανατρεπτικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς για την συνεργασία σε όλες τις μάχες και τις εκλογές.

Στόχος μιας τέτοιας συνεργασίας είναι μια νέα δυναμική για ένα ισχυρό αντικαπιταλιστικό πολιτικό μέτωπο στη βάση του αντίστοιχου προγράμματος. Αυτό πρέπει να υπηρετείται από τη διεύρυνση και ενίσχυση του ρεύματος που στηρίζει πολιτικά τους αγώνες του σήμερα και βάζει στόχο να συγκροτήσει δυνατή αριστερή εργατική αντιπολίτευση ενάντια σε όποιο κυβερνητικό διαχειριστή του ελληνικού καπιταλισμού προκύψει μετά τις εκλογές. Για να στηρίξουμε τις σκληρές ταξικές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν ενάντια στις άγριες επιθέσεις που προετοιμάζει η άρχουσα τάξη με νέο μνημόνιο, σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου, απογείωσης των πολεμικών εξοπλισμών και πανδημίας. Για μια αριστερή εργατική αντιπολίτευση που θα βάζει τον πήχη του προγράμματος και των πρωτοβουλιών της στο κίνημα ψηλά, σε αντίθεση με την καταστροφική λογική του καπιταλισμού.

Σε αυτές τις συνθήκες η αντικαπιταλιστική / επαναστατική αριστερά χρειάζεται να αναδείξει τις αιτίες της κρίσης του συστήματος της εκμετάλλευσης, να παλέψει για μια πλατιά συσπείρωση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων πάνω στην βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος που έρχεται σε ρήξη με τον δολοφονικό καπιταλισμό, τις κυβερνήσεις, τους θεσμούς του και το κράτος του με προοπτική την ανατροπή του, να οργανώσει την λαϊκή αντεπίθεση, να προβάλλει την αντικαπιταλιστική διέξοδο.

Ανάγκη των καιρών είναι μια πλατιά ενότητα των εργαζόμενων στην πάλη για ψωμί, δουλειά, δημοκρατία, ειρήνη, διεθνή αλληλεγγύη των εργατών και των λαών, που θα συγκρουστεί με τις θυσίες για καπιταλιστικά κέρδη, τις πολεμικές δαπάνες, την εθνικιστική τύφλωση και φανατισμό, τη μετατροπή των νέων σε κρέας για τα κανόνια του πολέμου.

Βασικές θέσεις ενός τέτοιου προγράμματος είναι: Η ριζική βελτίωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ριζική μείωση των ωρών εργασίας, πάταξη της ακρίβειας και της ανεργίας για να χάσει κέρδη και πλούτο το κεφάλαιο, οι μαζικές εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών για χτυπηθεί η μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία, η προστασία της λαϊκής κατοικίας από πλειστηριασμούς κι εξώσεις, η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό, τις πολεμικές δαπάνες και τον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, η απειθαρχία, η ρήξη και η έξοδος απ την ΕΕ και η διαγραφή του χρέους, η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, ο αγώνας ενάντια στο σεξισμό και την καταπίεση, η πάλη για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος από την εκμεταλλευτική μανία του καπιταλισμού («πράσινου ή μαύρου»), η ρητή απόρριψη της λογικής των «αριστερών κυβερνήσεων» και την συμφωνία ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να υλοποιηθεί στην πληρότητά του μέσα από την ρήξη με το κράτος και τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς, από επαναστατικές αλλαγές που οδηγούν σε μια άλλη εξουσία είναι τα βασικά ζητήματα ενός τέτοιου προγράμματος.

Η «ανάσχεση» του αντίπαλου, στις σημερινές συνθήκες προϋποθέτει την αμφισβήτηση της στρατηγικής του. Η προβολή ενός προγράμματος «άμεσων στόχων ανακούφισης», που δεν συνδέονται με την αμφισβήτηση της «δικτατορίας των κερδών» του κεφαλαίου της ΕΕ, όχι μόνο δεν φέρνει κατακτήσεις, αλλά καθιστά την αριστερά συνυπεύθυνη με το σύστημα, όπως έχει δείξει και η εμπειρία της «πρώτης φοράς κυβερνητική αριστερά»

Το κρίσιμο ζήτημα για να υπηρετηθεί στην πράξη αυτή η λογική είναι η ύπαρξη μιας ισχυρής, μετωπικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Μιας αριστεράς μαχόμενης στους αγώνες, βαθιά αντικαπιταλιστικής στο πρόγραμμά της, ανοιχτής και ενωτικής στις μαζικές και κινηματικές της πρωτοβουλίες. Μιας αριστεράς ανεξάρτητης από τους αντιμαχόμενους ιμπεριαλιστικούς πόλους (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Κίνα – Ρωσία), τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων και τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, τον ανταγωνισμό των πολιτικών δυνάμεων που διεκδικούν την αστική διαχείριση (ΝΔ, «δημοκρατική κυβέρνηση»). Που θα παλεύει κάτω απ τις σημαίες του εργατικού κινήματος και όχι κάτω από ξένες σημαίες.

Ξέρουμε πως αυτή η συσπείρωση δυνάμεων δεν είναι ένα μονόπρακτο, ούτε αρκεί ένα κάλεσμα, ούτε πολύ περισσότερο υπηρετείται από βιαστικές και χωρίς βάθος προγραμματικής συμφωνίας εκλογικές συμπράξεις, που σε μια επόμενη πολιτική στιγμή διαλύονται εύκολα. Αντίθετα, απαιτείται μια σταθερή πορεία οικοδόμησης κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων, που περιλαμβάνει την κοινή δράση στους αγώνες, την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών πάνω στα κρίσιμα θέματα της περιόδου, την αναγκαία προγραμματική συμφωνία και συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων πάνω σε μία αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, την κοινή επιδίωξη και επιλογή υπέρ της ανεξαρτησίας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να μετατοπίσουμε και να κερδίσουμε όλα τα κομμάτια που το προηγούμενο διάστημα «σπάσανε από τα αριστερά» από τον ρεφορμισμό αλλά συνεχίζουν να «κουβαλάνε» αδυναμίες και ταλαντεύσεις. Αδυναμίες στην κατανόηση των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που ανοίγει η περίοδος, ταλαντεύσεις για το ρόλο της εργατικής τάξης ως τη δύναμη που μπορεί όχι μόνο να τσακίσει τη κυβέρνηση αλλά και να υλοποιήσει το αναγκαίο μεταβατικό πρόγραμμα και την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Αντίθετα απ τα παραπάνω πολιτικές προτάσεις συνεργασίας που εμφανίζονται ενόψει των εκλογών για συνεργασία με την αριστερά του κοινοβουλευτικού δρόμου, με κέντρο την πάλη ενάντια στον «νεοφιλελευθερισμό», καθιστούν την αντικαπιταλιστική αριστερά δωρητή σώματος, θολώνουν την διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε ένα πρόγραμμα ρήξης με τις βασικές επιλογές του συστήματος και ένα πρόγραμμα διαχείρισης, διαμορφώνουν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε λογικές κατ’ έξοχή φιλο-ΕΕ, και φιλοΝΑΤΟ, με όραμα ένα «δίκαιο», «πράσινο», «παραγωγικό καπιταλισμό» και την αντικαπιταλιστική-αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήδη από το ΠΣΟ το καλοκαιριού έχει διαμορφώσει και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς τους αγωνιστές, τα ρεύματα και τις δυνάμεις που θέλουν να παλέψουν σε αυτή την κατεύθυνση, απορρίπτοντας την πολιτική ή εκλογική συμπόρευση με την αριστερά του κοινοβουλευτικού δρόμου και του εγκλωβισμού στα όρια της αστικής πολιτικής στη σημερινή περίοδο, στις επερχόμενες εκλογικές μάχες (στις πρώτο ή «δεύτερο γύρο» των εκλογών), να χαράξουν από σήμερα κιόλας μια συντεταγμένη πορεία σταθερής πολιτικής συνεργασίας, διαλόγου και κοινής δράσης, που θα οδηγήσει στην πολιτική και εκλογική συνεργασία, και ευρύτερα στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και μέτωπο που απαιτεί η εποχή μας.

Σε μια τέτοια πρόκληση δεν περισσεύει κανείς. Με αυτόν τον προσανατολισμό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην ευρύτερη δυνατή συσπείρωση αγωνιστών και δυνάμεων της ανατρεπτικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς και την παρέμβασή τους με όρους σαφούς πολιτικής ανεξαρτησίας από την αστική πολιτική και τα πολυποίκιλα ρεφορμιστικά σχέδια.

===============================================================

Επίσης, ως ειδική πολιτική απόφαση του ΠΣΟ λαμβάνεται η εξής:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν συμμετέχει στην Πρωτοβουλία για την Ενωτική Κίνηση της Ριζοσπαστικής και Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, διότι τόσο ως συνολική πρωτοβουλία έχει διαφορετικό προγραμματικό κέντρο βάρος, όσο -και ίσως περισσότερο- οι πολιτικές διαφορές με δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτήν είναι εξαιρετικά σοβαρές.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 43.64% ( 11
Συμμετοχές )



55 σχόλια στο “Πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις επερχόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες

  1. Ανώνυμος

    “…όσο -και ίσως περισσότερο- οι πολιτικές διαφορές με δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτήν είναι εξαιρετικά σοβαρές…..”
    Ερμο ΚΚΕ. Από το 1991 το έχεις ψυλλιαστεί αυτό: “Πέντε κόμματα, δυό πολιτικές”…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αυτό το έρμο το ΚΚΕ μας έπρηξε δυο χρόνια τώρα με τις….”υγειονομικές βόμβες” της επιδημίας, απεδέχθη όλα τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης “στο όνομα της υγείας”, κατηγόρησε ως ψέκες όσους απέρριψαν αυτά τα κατασταλτικά μέτρα λέγοντας ότι “αδιαφορούν για το ΕΣΥ και την ζωή των ανθρώπων” και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και κατέβηκε προς ψήφιση το νομοσχέδιο που διαλύει το ΕΣΥ, δεν τόλμησε να βάλει ούτε ένα απογευματινό συλλαλητήριο την μέρα που ψηφίζονταν το άθλιο νομοσχέδιο! Ούτε ΕΝΑ!

      Αρκέστηκε σε μία μεσημεριανή συγκέντρωση την Πέμπτη που ψηφίζονταν το νομοσχέδιο που ήταν καθημερινή και εργασιμη μέρα! Και το βάφτισε και…..παλλαϊκό…. Για τόση υπεράσπιση του ΕΣΥ μιλάμε…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Μμμμάλιστα!
        Η τσίκλα είναι τώρα, ότι “δεν έκανε το ΚΚΕ απογευματινό συλλαλητήριο στις 19:15 κατά του ΕΣΥ” και άρα …δεν είναι επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα!
        Εχετε πλάκα!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Καταρχάς, μην καταστρέφεις την γκωσσα: τσίχλα και όχι τσιΚλα, όπως ειναι νύχτα και όχι νύΚτα έτσι; άιντε με τους καθωσπρεπισμους…

          Κατά δεύτερον, ναι, μας πρήξατε τα ούμπαλα όλοι με το ΚΚΕ πρώτο και καλύτερο για την… Κοινωνική ευθύνη του να αποδεχθεις φανερά ή σιωπηλά την απαγόρευση κυκλοφορίας, τα σμσ, τα πρόστιμα, χάριν την προστασίας της υγείας και του ΕΣΥ, ΚΑΙ ΟΎΤΕ ΈΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΌ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΎ ΔΕΝ ΤΌΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ.

          αυτή εινσι η αλήθεια έτσι;

        2. Ανώνυμος

          Τι πλάκα έχουμε βρε φίλε; αναζητάς υπεράσπιση του ΚΚΕ βάσει της ιστορίας του ΠΡΙΝ 70 χρόνια, και για την δράση του τα τελευταία 15 και, χρόνια, τίποτα!

          Ρε συ, το νομοσχέδιο διάλυσης για το ΕΣΥ πέρασε χωρίς μια σοβαρή συγκέντρωση!! Τίποτα!

        3. Ανώνυμος

          Εν τω μεταξύ εκτιμά και το ΚΚΕ ότι οι απεργίες 9 Νοεμβρίου είχαν κόσμο, η πορεία του πολυτεχνείου είχε πολύ κόσμο, αλλά όχι, δεν μπορεί να μπει απογευματινό συλλαλητήριο για το ΕΣΥ έτσι; βγάλαμε την υποχρέωση με μια μεσημεριανή συγκέντρωση συντεχνιακού ουσιαστικά χαρακτήρα και πάμε για άλλα! Όλα ξεχνιούνται και η ζωή συνεχίζεται…

        4. Ανώνυμος

          Οπως συνήθως, καλέ μου φίλε, μπερδεύεις τις βούρτσες!
          Τσίκλα είναι, με κάππα, δάνειο από την αγγλική: Chiclet.
          H τσίχλα είναι πουλί, με χι: Κίχλη.
          Πάμε παρά κάτω.
          Πράγματι, δεν τόλμησε το ΚΚΕ ούτε ένα απογευματινό συλλαλητήριο να βγάλει από το τσεπάκι των συλλαλητηρίων, που διατηρεί εκεί στον Περισσό.
          Αρα, επείγει η ίδρυση ενός κομμ. κόμματος!
          Είστε σε σωστό δρόμο.

        5. Ανώνυμος

          Ε τότες όταν μιλάς καθημερινά να λές “τσίΚλα” για να μην την μπερδεύεις με το πουλί…. Και να λές και νύΚτα μην τυχόν και βγεις οφ… Α ρε κάτι μπαγλαμάδες…

          Δηλαδή εσύ τώρα θες να μας πείσεις ότι ένα απογευματινό πραγματικά λαικό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ΕΣΥ , ΔΕΝ μπορούσε να μπει για την ημέρα που ψηφίζονταν το νομοσχέδιο διάλυσης. Και το λές σοβαρά! Δηλαδη οι δυνάμεις του ΚΚΕ στην ΟΕΝΓΕ δεν μπορούσαν να προτείνουν συλλαλητήριο Πέμπτη απόγευμα! Και πρότειναν Πέμπτη το μεσημέρι χωρίς καν απεργία! Παρά μια στάση εργασίας που την έμαθαν ελάχιστοι! Κατά τα άλλα, ο λαός θα σώσει τον λαό! Για πες ρε φίλε ΚΚΕ αν δεν μπόρεσες να προτείνεις ένα απογευματινό συλλαλητήριο, ΠΩΣ θα ακυρώσεις το νομοσχέδιο στην πράξη που διαλαλείς και εσύ και το ΚΚΕ; Εμ ΔΕΝ θα το κάνεις! Λόγια, λόγια, λόγια! Εδώ είμαστε!

        6. Ανώνυμος

          Αν είχατε ειλικρινείς απορίες, θα τις λύνατε αν συμμετείχατε σήμερα στο Τριανόν. Ανοιχτή είναι πάντα η πρόσκληση. Αλλά ούτε για το ΕΣΥ ούτε για τα λαϊκά προβλήματα σας κόφτει στην πραγματικότητα. Η “Δευτέρα Παρουσία” σας τρομάζει και τρέχετε να την προλάβετε….
          Καλά! Κάντε σεις οι επαναστάτες κανα συλλαλητήριο τύπου aganacticos-2011, και, που ξέρεις, μπορεί να σας κάτσει, όπως τότε. Τα ΜΜΕ είναι, όπως πάντα, εδώ.
          Αν και χλωμό το βλέπω πια.
          Τα εξαγορασμένα λαϊκά στρώματα το έχουν σχεδόν καταπιεί, ότι τα τριάκοντα αργύρια γίνανε δεκαπέντε, και δε θέλουν να τα χάσουν κι αυτά. Γι αυτό έχετε απομείνει να τσιρίζετε σαν εγκαταλελειμμένες γεροντοκόρες.
          Και το ΚΚΕ καλά κάνει και δε χαϊδεύει εξαγορασμένα μικροαστικά αυτάκια, ούτε καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για εύκολες “νίκες”. Χορτάσαμε από δαύτες και προκοπή δεν είδαμε…
          Ολοι στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο των συνδικάτων, Σάββατο, 17/12, στο Σύνταγμα.

        7. Ανώνυμος

          Δεν είναι απορίες φίλε του ΚΚΕ. Είναι η απλή καθημερινότητα: Λέτε λόγια, λόγια, λόγια πως ο λαός θα σώσει τον λαό, και την ημέρα που ψηφίζονταν το νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ, αρκηστήκατε και σεις αλλά και οι υπόλοιποι, σε μία μεσημεριανή συγκέντρωση των 1500 ανθρώπων! Ούτε καν, ένα απογευματινό συλλαλητήριο υπεράσπισης του ΕΣΥ το οποίο δεν θα άλλαζε μεν το τελικό αποτέλεσμα, θα μπορούσε όμως δε να γίνει πολιτικό γεγονός, και θα επέτρεπε σε πάρα πολύ περισσότερο κόσμο να συμμετάσχει! Ούτε ΚΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ! Ποιό Τριανόν, ποιά συγκέντρωση συνδικάτων το Σάββατο! Είτε το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ είναι δεύτερη δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα, είτε ήταν τελευταία, η ίδια κατάσταση θα ήταν πάλι για την εργατική τάξη.

        8. Ανώνυμος

          ΚΑΙ το ΠΑΜΕ πρώτη δύναμη θα γίνει, ΚΑΙ “Δευτέρα Παρουσία” θα έρθει….
          …ΚΑΙ οι γεροντοκόρες τσαούσες θα λυσσάνε!

        9. Ανώνυμος

          Αδερφέ, το ΠΑΜΕ ΚΚΕ έχει από πάντα μεγάλη δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε ούτε στο ελάχιστο, την καταβαραρθρωση της ζωής της εργατικής τάξης. Οπότε, αυτά τα δευτέρα παρουσία που λες, είναι άλλα λόγια να αγαπιέσαι στον καθρέφτη σου….

        10. Ανώνυμος

          Εδώ να ενημερώσουμε και τα μέλη του ΚΚΕ που σχολιάζουν εδώ μέσα, ότι το ΚΚΕ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν ΝΑΙ, υπέρ δηλαδή, στο μπόνους των 600 ευρω στα σώματα ασφαλείας και σωτηρίας του καπιταλισμού, των πλούσιων, της πολιτικής και των αξιών τους.

          Αρα φίλοι ΚΚΕδες αν θέλετε να μιλάτε για τΣυριζα, κοιτάξτε στο κόμμα σας…

        11. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          13/12/2022 at 12:52

          Τσαούσα γεροντοκόρη, το κόμμα σου το ΚΚΕ ψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ 600 ευρώ μπόνους στα σώματα ανασφάλειας του λαού. Γιατί δεν συνεργάζεστε;

    2. Panos Kolonos

      Ναι από κοινού με πατέρα Μητσοτάκη, Α. Παπανδρέου κλπ δημοκρατικές δυνάμεις, είχατε οσφρισθει ότι όσοι διαφώνησαν με την συγκυβέρνηση και την κολεγια σας δεν μπορούσαν να συγκροτήσουν ένα αντικαπιταλιστικό κομμουνιστικό μέτωπο ανατροπής.
      Επιλέξατε να αλωσετε την αστική εξουσία από μέσα και επιβεβαιωθηκατε
      , όπως πάντα..
      Βαθειά ψυχή συναγωνιστές του ΚΚΕ

      Reply
  2. Giannis

    Τελικά το ΣΕΚ τι θα στηρίξει; ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή “ΛΑΕ / ΑΡΑΝ / Κ Σχέδιο”

    Reply
  3. Νίκος

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρόταση. Το ΚΚΕ (μ-λ) πρόταση. Η ΛΑΕ με το ΣΕΚ και την Αναμέτρηση άλλη πρόταση. Τα ίδια και τα ίδια μία 10ετία τώρα.. Οι ίδιες συζητήσεις, οι ίδιες προτάσεις, τα ίδια προτάγματα. Στην πράξη θα υπάρξει κάποιος συντονισμός, κάποια σύγκλιση επιτέλους;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Για να υπάρξει ουσιαστική σύγκλιση, θα πρέπει όλοι να αποφασίσουν:

      α. Οτι η οικοδόμηση λαικών θεσμών αντίστασης απέναντι στην πολύπλευση καπιταλιστική βαρβαρότητα έχει καθοριστική σημασία και όχι οι εκλογικές συγκολλήσεις μπας και πάρουμε καναν ψήφο παραπάνω.

      β. Οτι η οικοδόμηση μετώπου με ουσιαστική εσωτερική ζωή και επίσης ουσιαστικές διοαδικασίες βάσης αποφασιστικού χαρακτήρα έχουν νόημα και όχι οι ευκαιριακές συγκολήσεις κορυφής με τον κόσμο αποκάτω απλά΄υλοποιητή κεντρικά παρμένων αποφάσεων.

      γ. Οτι η εργαλειακή αντίληψη με την οποία προσεγγίζονται μια σειρά πεδία της ζωής, έχει χρεοκοπήσει.

      Οσο αυτά τα δύο δεν γίνονται ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, δεν θα υπάρχει ουσιαστικά μέλλον.

      Reply
      1. Νίκος

        Ποια ουσιαστική σύγκλιση αγαπητέ; Εδώ βγάζουν ένα κοινό κάλεσμα για διαδήλωση και στη διαδήλωση μαλώνουν ποιανού το πανό θα μπει πρώτο ή πόση απόσταση θα έχουν τα μπλοκ κλπ
        Δυστυχώς η επαναστατική, ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική (πες την όπως θες) αριστερά στην Ελλάδα είναι κατώτερη των περιστάσεων. Και δε μιλάω για τους ανθρώπους της αλλά για τις ηγεσίες της.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Έτσι είναι. Μια ουσιαστική σύγκλιση αφορά καταρχάς μόνο αυτούς που τουλάχιστον δεν πλακώνονται κάθε τρεις και λίγο… Άρα, ΔΕΝ αφορά ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ. Καθαρά πράγματα

        2. Ανώνυμος

          Δυστυχώς η ευτυχώς, οι άνθρωποι έχουν τις ηγεσίες, που τους ταιριάζουν.

    2. Ανώνυμος

      Υπάρχει: τΣύριζα!
      Αυτό ψάχνετε, αλλά δε θέλετε και να το παραδεχτείτε!
      Διπολισμός….

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Μιλάς στον καθρέφτη σου διαρκώς! Το ΚΚΕ ψήφισε μαζί με τον σύριζα τα 600 ευρω μπόνους στα σώματα ασφαλείας της καπιταλιστικης τάξης φίλε. Ψάξου για μεταμόρφωση του ΚΚΕ σε σύριζα

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Μάθετε πως παλεύει ένα επαναστατικό κόμμα τα σώματα ασφαλείας και αφήστε τους μικροπασόκικους “αντιμπατσικούς” λεονταρισμούς της πλάκας:
          Η συμβολή της Αστυνομίας στην Εθνική Αντίσταση.
          Οι κακές παρέες με τους αστούς αναρχικούς σας έχουν κάνει έτσι. Δεν μπορείτε να πατάτε σε δυό βάρκες. Θα πέσετε στο νερό.

        2. Ανώνυμος

          Οι “επαναστάτες, που λέγοντας “ΟΧΙ” εννοούσαν “ΝΑΙ”, τώρα με τους “μπάτσους” τους έπιασε το …”επαναστατικό” τους!
          Φτηνοί στ’ αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα είσαστε πάντα οι μικροαστοί.

        3. Ανώνυμος

          Η συμβολή της αστυνομίας στην εθνική αντίσταση; Για πες; εννοείς τους μετρημενους στα δάχτυλα του ενός χεριού χώροφυλακες που μπήκαν στο ΕΑΜ ή την συντριπτική πλειοψηφία που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς; Μωραινει ο κύριος εδώ και πολύ καιρό…

        4. Ανώνυμος

          …”μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού”….
          εμ αδιάβαστοι, εμ και ξεροκέφαλοι, που γραπώνεστε από την αμάθειά σας για να σώσετε τον ταξικότατο μικροαστικό οπορτουνισμό σας.
          Ο Παπατζής έφερε τους Αγγλους το ’44 γιατί το Κόμμα του είχε διαλύσει την Αστυνομία. Είχε διεισδύσει μέχρι και στο Αρχηγείο.
          Ευτυχώς, που το ΚΚΕ ούτε τότε ούτε σήμερα έχει τα μυαλά τα δικά σας.
          Αειντε τώρα με τους 270 “ασυμβίβαστους” ξευτίλες του τΣύριζα, να στήσετε το περιπόθητο ανάχωμα, εκλογές έρχονται….

        5. Ανώνυμος

          Φίλε του ΚΚΕ, φυσικά και οι χωροφύλακες που πηγαν με το ΕΑΜ, μετριώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η αστυνομία πόλεων που ήταν ένα άλλο τμήμα των σωμάτων ασφαλείας είχε μεγάλο αριθμό που ήταν στο ΕΑΜ.

          Ομως, ΤΙ σχέση έχει αυτό με την πολιτική επιλογή του ΚΚΕ να ψηφίσει ΥΠΕΡ ενός ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ, αλλά μίας ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ/ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ του ρόλου των κατασταλτικών μηχανισμών; Ε; Διότι αγαπητό μέλος του ΚΚΕ που σχολιάζεις εδω μέσα, το σκεπτικό αυτής της -ξανατονίζω όχι επίδομα-, αλλά ΕΦΑΠΑΞ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ (έτσι ακριβώς λέει το κείμενο που ψήφισε το ΚΚΕ), όπως και αυτό καταγράφεται στο κείμενο που ψηφισε το ΚΚΕ, είναι ακριβώς αυτό: Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ των κατασταλτικών μηχανισμών για το έργο τους! Ποιό έργο τους;

          α. Το πνίξιμο προσφύγων στην θάλασσα,
          β. Το χτύπημα και η καταστολή των αγώνων του λαού (ντόπιων και μεταναστών/προσφύγων)
          γ. Ενίοτε και οι δολοφονίες φτωχών

          ΑΥΤΑ επιβράβευσε η κυβέρνηση και ΑΥΤΑ ψήφισε το ΚΚΕ. Και δεν μιλάμε ξαναλέω για ένα επίδομα, μιλάμε για μία έκτακτη οικονομική συνεισφορα ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ! Εχει μεγάλη διαφορά.

          Και όχι μόνο τα παραπάνω, αλλά και αυτή η κυβερνητική πρόταση ψηφίζεται μέσω διαδηλώσεων για τον Γρηγορόπουλο και νέας δολοφονίας από την Αστυνομία, αυτής του 16χρονου. Ποιό μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση της ΝΔ: ΕΣΥ φτωχέ λαέ, ντόπιε, πρόσφυγα, μετανάστη θα χτυπιέσαι ανελέητα άμα σηκώνεις κεφάλι. Και εσύ αστυνομία, συνέχισε τον δρόμο της βάρβαρης καταστολής. Τι μήνυμα στέλνει το ΚΚΕ στην κοινωνία:

          Στη μεν κυβέρνηση και στο κεφάλαιο στέλνει μήνυμα συμμόρφωσης, στον δε λαό στέλνει το μήνυμα “λαέ είσαι μόνος σου, βγάλτα πέρα όπως νομίζεις, εγώ ως ΚΚΕ υπάρχω για κανα ιστορικό μνημόσυνο ηρωικών περασμένων εποχών, για κανά μισθό και μέχρι εκεί. Γειά χαρά σου λαέ και πέρνα όπως νομίζεις”. ΑΥΤΟ το μήνυμα στέλνει το ΚΚΕ στην εργατική τάξη και τον υπόλοιπο λαό.

        6. Κώστας

          Ρε φίλε του ΚΚΕ δεν γίνονται όλα σε αυτήν την ζωή

          Δεν γίνεται και να ψηφίζετε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι σημαντικό και αντιλαικό, που πρέπει να το αποτιμήσουμε αν ήταν τέτοιο βέβαια και προφανώς ήταν, και όσοι λένε πως κακώς το κάνατε να φταίνε. Και ήταν κάτι σημαντικό και αντιλαικό γιατί δεν είναι ένα επίδομα σε “εργαζόμενους”, είναι μια σκληρή ιδεολογικη΄και πολιτική κίνηση της κυβέρνησης

          Και δεν μου λες, θα ψηφίσετε τροπολογία διεύρυνσης του επιδόματος, ή αυτή που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ή δικιά σας ? Εγώ λέω πως θα το κάνετε άρα η τροπολογία που ψηφίσατε ήταν λάθος,

          Επίσης ήδη βγήκε ο Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και είπε πως το ΚΚΕ εννοεί όχι τα σώματα καταστολής αλλά τέλος πάντων οι τροχονόμοι και όσοι βγάζουν ταυτότητες. Άρα υπάρχει παραδοχή στο μέγιστο δυνατό επίπεδο πως κάνατε λάθος.

          Όλα τα άλλα που προσπαθείτε από χτες να εφέυρετε, από τα ρήγματα στον κατασταλτικό μηχανισμό που θα χρειαστούν στην Επανάσταση που έρχεται οπότε χρειάζεται παρέμβαση στα Σώματα Ασφαλείας μέχρι το ΕΑΜ είναι κινήσεις πανικού και ανοησίές.

          Αλλά ξέρεις που καταλήγουν όλα αυτά ? Στο “και λάθος να κάνει το ΚΚΕ δεν θα το πιάνετε στο στόμα σας, μόνο στο εσωτερικό του θα συζητάει και δεν θα μαθαίνει κανένας τι συζητάει”. Ε δεν πάει έτσι στην πραγματική ζωή, το ΚΚΕ κρίνεται και δίνει και λόγο

          Κώστας

        7. Ανώνυμος

          Αν μη τι άλλο, από το μήκος των σχολίων, βλέπω πως κάπως συγκινηθήκατε από το ταρακούνημα στον ακατέργαστο και πολιτικά ανώριμο “αντιμπατσισμό” σας. Διαβάστε το λινκ στον Σ. Κωτσάκη, που σας έδωσα παραπάνω (2. 14/12/2022 at 22:05), καλύτερα βρείτε και το βιβλίο του, που παραπέμπει.
          Σταθείτε για λίγο με σεβασμό στη μνήμη ενός ασήμαντου ενωμοτάρχη (“… Διατάσσει τον επί κεφαλής της φρουράς υπενωμοτάρχη Ιωάννη Γυφτάκη, να πυροβολήσει, αλλά ο υπενωμοτάρχης αρνήθηκε. Τον συνέλαβε και τον φυλάκισε. ….Μαζί με τους 19 εκτελεσμένους ήταν και ο Ιωάννης Γυφτάκης , ο υπενωμοτάρχης…”), που δεν ήταν “μπάτσος”, όπως δεν ήταν και πολλές χιλιάδες τότε και δεν είναι και σήμερα.
          Και ….σκεφτείτε…

        8. Ανώνυμος

          Καλά ΚΚΕ μας, λεγε εσύ ιστορίες πριν από 80 χρόνια και άσε το ΚΚΕ να ψηφίζει τα 600άρια στα ματ, τους Δίας, την οπκε κλπ που μας χτυπάνε στις απεργιες και τις διαδηλώσεις. Και μάλιστα να το ψηφίζει τις ημέρες γρηγοροπουλου κλπ

      2. Ανώνυμος

        Μαζεύονται πολλά περίεργα τώρα τελευταία για την πολιτική του ΚΚΕ:

        Α. Αρνείται να προτείνει το ελαχιστο: απογευματινό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ΕΣΥ. Αρκείται μόνο σε μια μεσημεριανη συγκέντρωση καθημερινή εργάσιμη μέρα. Τόσο παλεύει για το ΕΣΥ!

        Β. Αρνείται να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για την δολοφονία του 16χρονου. Αρκείται μόνο σε μια πικετοφορια της κνε έξω από το υπουργείο…

        Γ. Ψηφίζει Υπέρ μαζί με σύριζα κλπ, στο μπόνους 600 ευρω στα σώματα καταστολής του λαού.

        Μιλάμε τρελό αγώνα κάνει το ΚΚΕ

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Α. Το πόσο παλεύει το ΚΚΕ για το ΕΣΥ το ξέρουν πρώτα-πρώτα οι ίδιοι οι υγειονομικοί, που του εμπιστεύνται μαζικά την συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση! Και πάει πολύ να γυρεύουν περιθωριακές δυνάμεις κάθε τόσο και όποτε τους φανεί, από το ΚΚΕ να τους διοργανώνει “απογευματινά συλλαλητήρια”. Κανείς δε σας εμπόδισε να τα διοργανώσετε μόνοι σας. Γιατί αυτή η πρεμούρα για την συμμετοχή του ΚΚΕ;
          Β. Διαδηλώσεις από κοινού με μπάχαλα και προβοκάτορες το ΚΚΕ, γενικά βλέπω ότι τις αποφεύγει και καλά κάνει. Αλλωστε, παρατηρώ, ότι στην πραγματικότητα κάθε άλλο παρά υπηρετούν τους σκοπούς, που επικαλούνται. Περισσότερο τους προβοκάρουν. Κατά τα λοιπά μια ματιά στον “Ρ” και τον “902” πείθει ότι και διαδηλώσεις και άλλες άλλες πολύμορφες ενέργειες έκανε και κάνει. Δεν είσαστε το αναρχομπάχαλο το κέντρο του κόσμου, ούτε καν υπολογίσιμη, προοδευτική έστω, πολιτική δύναμη.
          Γ. Τώρα βλέπω ότι η “τσίκλα” των “600 € στους μπάτσους” ήρθε στο TOP. Πάντα μιαν αντικουκουέδικη τσίκλα πρέπει να μασάει το περιθώριο, αλλιώς θα λιποθυμήσει. Μαζί με τον ευρύτερο οπορτουνιστικό χώρο.
          ————————————————
          Μ’ άρεσε και η ψευτοαγκιτατόρικη εισαγωγή “τώρα τελευταία”!
          Και πότε δεν είδες εσύ “πολλά περίεργα” στην πολιτική του ΚΚΕ;!
          Φτωχοπροδρομικές μικροϋποκρισίες.

        2. Ανώνυμος

          Και το χειρότερο είναι πως το ΚΚΕ ΚΑΙ κάνει μία ακόμα καθεστωτική πολιτική επιλογή ΚΑΙ προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτή του την επιλογή με παρόμοια μεθοδολογία: Επίκληση στο συναίσθημα, στη συγκίνηση γενικώς και αορίστως, και ακατάσχετη μπουρδολογία.

    1. Ανώνυμος

      Να σε καψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι η τοποθέτηση του κουτσουμπα για το ναι του ΚΚΕ στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση/επιβράβευση των σωμάτων καταστολής του λαού. Το ναι είναι που γράφτηκε στα πρακτικά.

      Reply
  4. Ανώνυμος

    Δυσανασχετείτε, που ο Κουτσούμπας σας παίρνει από πίσω; Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας πάρει την πρωτοκαθεδρία. Αέρα σας κάνει.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αν δεν έβγαιναν μπροστά οι υπόλοιπες κομμουνιστικες πολιτικές δυνάμεις και πσμπολλοι ανένταχτοι να τεκμηρίωνουν την απόρριψη της καθεστωτικης επιλογής του ΚΚΕ για το 600αει, σιγά μην έκανε αυτοκριτική ο κουτσουμπας. Καλά και που την έκανε εννοείται. Δείχνει κ το κράξιμο που έπεσε στις κοβες και τις οβες ΚΚΕ κ κνε

      Reply
  5. Ανώνυμος

    Εγινε η “πρώτη συνάντηση της πρωτοβουλίας για μια ενωτική κίνηση της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς” … και “κάτι τρέχει στα γύφτικα”. Μαζώχτηκαν 200 με 250 από περίπου ~8-9 γκρούπες (και με ηχηρές απουσίες από τις συνήθως 15-18, που απαρτίζουν το λεγόμενο εξωκοινοβούλιο χωρίς τον καθεαυτού αναρχικό χώρο), κυρίως ναυάγια του λαϊκού κινήματος, για να ανακυκλώσουν τα ίδια, που τους ναυαγούν εδώ και 50 χρόνια. Εκλογές έρχονται, με απλή αναλογική, που σημαίνει ότι όλοι μαζί μπορεί (λέμε τώρα…) να βγάλουν 1-2 (το πολύ και αν) βουλευτές, για κανά μήνα, αν προλάβει να συγκροτηθεί η Βουλή μέχρι τις επόμενες εκλογές.
    Για μετά, κλαύτα Χαράλαμπε!

    Reply
    1. Κώστας

      Υπάρχει και το 3% φίλε οπότε μην φοβάσαι, το Κόμμα σου πάλι θα μπορεί να εκβιάσει τους ψηφοφόρους με το “αυτοί δεν μπαίνουν στην Βουλή”, και για την Πρωτοβουλία για την οποία κάνεις λόγο και για όποιον άλλον

      Επίσης δεν εκλέγεις 1-2 βουλευτές, ο εκλογικός νόμος σου δίνει έναν ελάχιστο αριθμό, κάπου 8-9 ήταν, με τον εκλογικό νόμο των πρώτων εκλογών ίσως λίγο παραπάνω.

      Αλλά πέρα από τα τεχνικά σου λάθη, τι σε πειράζει, τι ακριβώς καταγγέλεις, αν η Πρωτοβουλία ή όποιος άλλος θέλει να μπει στην Βουλή ? Το ΚΚΕ δηλ που είναι μονίμως εκεί, με όλα τα προνόμια που κάτι τέτοιο συνεπάγεται, πόσο πολύ πρέπει να το καταγγείλουμε ?

      Λιγότερη κρατικού τύπου αλαζονεία προτείνω. Γιατί έρχεται αύριο το κράτος και λέει πως το όριο είναι 5%, ήδη υπήρξαν εισηγήσεις. Και το ΚΚΕ γίνεται ξαφνικά εξωκοινοβούλιο και ναυάγιο

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Οπως κρύβεις, το ΚΚΕ είναι κατά του 3% και γενικά υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής.

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Όχι αδερφέ. Άλλο το να απορρίπτεις την πολιτική αντίληψη που διέπει την εκδήλωση στις 19 Δεκεμβρίου, όπως πχ κάνει το ΝΑΡ και συμφωνώ μαζί του, κσι άλλο πράγμα η δική σου τοποθέτηση που κάνει μπαμ ότι είναι ΚΚΕ. Από την μλαιεθα και την αλαζονεία αλλά και την ημιμάθεια που αποπνέει.

      Reply
    3. Κώστας

      Το ΚΚΕ είναι κατά του 3% αλλά το χρησιμοποιεί υπέρ του, εφόσον υπάρχει.

      Κάποτε τα 0,15 % ήταν αυτονόητα ως αποτελέσματα για τα εκλογικά κατεβάσματα του χώρου. Τώρα τα 0,5% και 0,7% θεωρούνται αποτυχία.

      Αλλά αν ο κόσμος ψηφίσει απελευθερωμένα από το 3% αυτά θα γίνουν αυτόματα 1,5% και 2%.

      Ένας καλός δείκτης, για μένα, είναι οι Περιφερειακές Εκλογές ως και κεντρικοπολιτικές και αρκετά ελευθερες από καταναγκασμούς. Ήταν τουλάχιστον, τώρα μπαίνουν και εκεί φίλτραΤον Μάιο του 2019 τα υποστηριζόμενα από την ΛΑΕ μορφώματα πήραν 100.000 ψήφους, στην χειρότερη στιγμή της, στην απολυτη διάλυση της.

      Να μην πω για την τρέλα του 2,9% το 2015 που ήταν καθοριστική στιγμή γενικά, πανηγυρίστηκε ως και από τον Φρανσουά Ολάντ και έπαιξε και μεγάλο ρόλο στην αυτονόμηση του Λαφαζάνη και στην ουσιαστική διάλυση αυτής της μετωπικής μορφής. Επίσης εγω δεν ήμουν ΣΥΝ αλλά ιστορικά και δίκαια πρέπει να αποτιμήσουμε πως το αποτέλεσμα του 1993 έπαιξε μεγάλο ρόλο υπέρ σας για την σταθεροποίηση ενός συσχετισμού ανάμεσα σας μετά την διάσπαση του 1991 γιατί αν γκουγκλάρεις θα βρεις σχεδόν ισοπαλία το 1996.

      Σου ανέφερα λοιπόν 2 παραδείγματα που το ΚΚΕ έμεινε χωρίς αριστερό αντίπαλο στην Βουλή λόγω νοθείας. Δηλ αν ψάξω την αποτίμηση των εκλογών του Σ15 θα βρω καταγγελία για την αδικία κατά της ΛΑΕ ? Μήπως θα βρω ικανοποίηση που οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ το πληρώσανε, κλπ κλπ ? Εμ δεν το πληρώσανε, ο εκλογικός νόμος τους στέρησε αυτό που ο λαός ψήφισε. Ή το 1993, δεν πανηγυρίσατε το κάζο του “οπορτουνισμού”

      Εν ολίγοις για τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής όλη αυτή η ιστορία με τα “ναυάγια” που λέτε συνέχεια έχει ενσωματωμένη την αλαζονειά της κριτικής λόγω της απουσίας από την πολιτική σκηνή. Αλλά βλέπεις πως κοινωνικές πρακτικές ο χώρος έχει, δυνητική εκλογική καταγραφή επίσης έχει αλλα΄τον αφήνει εκτός πολιτικής σκηνής η καλπονοθεία.

      Φλυαρώ για να σου αποδείξω πως δεν αρκεί η θέση αρχών κατά του 3%, πρέπει να μην το αφήνεται να σας εγγράφει αυθόρμητη ιδεολογία

      Κώστας

      Reply
  6. Ανώνυμος

    …”…το χρησιμοποιεί υπέρ του…”!!! Aυτό έλειπε να το ….μοιραστεί με ταξικούς εχθρούς! Αλλωστε και με το 3% πάλι υποτιμημένη εκ του νόμου είναι η ψήφος σε όλα τα μικρά κόμματα. Δε …”χρωστάμε” κανενός.
    Ψάχνετε για μεταφυσικές και απολίτικες ψηφοθηρικές δικαιολογίες, για να αποκοιμίσετε γλυκά τον αντικουκουεδισμό σας. Ποιά “σταθεροποίηση συσχετισμού” βρε; Και νάμπαινε στη Βουλή ο ΣΥΝ τότε την ίδια πορεία θα ακολουθούσε. Βούλιαξε σαν κομμουνιστική δύναμη και το ξαναστήσανε τα ΜΜΕ σαν …ΠΑΣΟΚ. Οπως και ούλοι σας. Γιατι κομμουν. δύναμη χωρίς ανταπόκριση στον Λαό και την ε/τ, το μοναδικό αποκούμπι της, είναι …φάρσα! Η Πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με καλπονοθευτικές ίντριγκες. Μακροχρόνια θα γίνει εκείνο που η ίδια προσδιορίζει. Και το αλήστου μνήμης ΚΚεσ πολιτικά χρεοκόπησε, δεν του φταίγαν οι …”τρίχες” κατά το γνωστό ρητό!

    Reply
    1. Κώστας

      Αυτή είναι μια ειλικρινής κκεδιστικη απάντηση.

      Ζητώ το 3% που πετάει όξω τον οπορτουνισμο

      Αυτό πιστεύω κι εγώ πως λετε

      Κώστας

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Δεν πειράζει, το ΚΚΕ ψηφίζει τα 600 ε έκτακτο το μπόνους επιβράβευσης μόνο των σωμάτων καταστολής που κατέθεσε η ΝΔ. Οι οποίοι όλοι αυτοί να υποθέσω ότι είναι ταξικοί σας φίλοι;

      Ή δε με το ζόρι και χλωμή διορθωτική δήλωση κουτσουμπα αν δεν υπήρχε το πανδημο κράξιμο εντός και εκτός ΚΚΕ, δεν θα γίνονταν ποτέ.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Σας δούλεψε ο Κουτσούμπας. Δεν ανακάλεσε την ψήφο του ΚΚΕ. Και οι “πάνδημοι κεκράχτες” έχετε ιερό χρέος να συνεχίσετε το “πάνδημο κράξιμό” σας. Ετσι κι αλλιώς, ποιός σας ακούει έξω από τις περιθωριακές σέχτες σας; Το πολύ-πολύ ο Κουτσούμπας. Α, ξέχασα, και οι 270 – 480 του “αριστερού” Σύριζα. Είσαστε πολλοί.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ακόμα χειρότερα. Ο κουτσουμπας κορόιδεψε και τα μισά μέλη του ΚΚΕ και της κνε που ανέβηκαν στα κεραμίδια και καλώς. Πεστα

        2. Ανώνυμος

          Τα άλλα μισά γιατί δεν τα κορόϊδεψε;

        3. Ανώνυμος

          Γιατί γουστάρουν επίδομα επιβράβευσης στα σώματα καταστολης, άπαξ και το ψήφισε το κόμμα

        4. Ανώνυμος

          …άρα κανένα μέλος του κόμματος δεν κορόϊδεψε! Εσάς δούλεψε…

        5. Ανώνυμος

          Εξαφανίσες τα μισά μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που ανέβηκαν στα κεραμίδια κατά του ΝΑΙ του ΚΚΕ στο 600αρι. Μετά μας λες ότι ο Γ. Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης κουτσουμπας κορόιδεψε αυτά τα μέλη ΚΚΕ και ΚΝΕ διότι δεν πήρε καθόλου πίσω το ναι του ΚΚΕ στο έκτακτο μπόνους καταστολής του λαού. Και μετά μας ξαναματαλες ότι τελικά ο κουτσουμπας δεν κορόιδεψε κανένα μέλος ΚΚΕ και ΚΝΕ.

          Κάτι πολύ καλό πίνεις! Αφού σε φτιάχνει έτσι, συνέχισε, μη στο χαλάμε!

  7. Ανώνυμος

    Δεν “εξαφανίσα” κάτι, που δεν είδα! Το μόνο μέλος του ΚΚΕ, που είδα να ανεβαίνει στα κεραμίδια κατά του ΝΑΙ ήταν αυτό, που είδες κι εσύ! Και σας δούλεψε. Αν ξέρεις και κανά άλλο πές το. Κάθε νέο για καλό είναι.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ε τότε παρότι ΚΚΕ, δεν μιλάς με μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Αν μιλούσες, θα διαπίστωνες πόσο πολλά μέλη έκραξαν την ηγεσία του ΚΚΕ για την επιλογή της. Την οποία και ουδέποτε πήρε πίσω όπως πολύ σωστά είπες!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.