.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, διεθνιστική πρωτοβουλία


Σύσκεψη Τετάρτη 6/6 στις 6.οομμ

Αγαπητοί σύντροφοι / ες,
ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων στην περιοχή μας η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σας απευθύνει πρόσκληση για την από κοινού συμβολή στην ανάπτυξη της αντιπολεμικής αντιϊμπεριαλιστικής, διεθνιστικής δράσης.

Πιστεύουμε ότι, όπως έδειξε και η εμπειρία από την μάχη ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, είναι πολύ σημαντικό τόσο του να υπάρξει μια σαφής τοποθέτηση των δυνάμεων της αριστεράς πάνω στα κρίσιμα προβλήματα της περιόδου, όσο και πολιτικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης του αντιπολεμικού κινήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή σας αποστέλλουμε ένα πρώτο σχέδιο τοποθέτησης, μαζί με τις προτάσεις μας για δράσεις το επόμενο διάστημα.

Θα διευκόλυνε πολύ την συζήτηση της ερχόμενης Τετάρτης αν έχουν ανταλλαχθεί παρατηρήσεις, προτάσεις, σκέψεις από πριν ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την κατάληξη της σύσκεψης.

Συντροφικά,
εκ μέρους της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Αγαπητοί σύντροφοι / ες

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται επικίνδυνα όχι μόνο πάνω από την περιοχή μας, αλλά και πάνω από την ίδια μας την χώρα. Τα απανωτά επεισόδια του τελευταίου διαστήματος, η όξυνση της πολεμικής ρητορείας, η όξυνση του εθνικισμού (με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εθνικιστικά συλλαλητήρια με αφορμή το «μακεδονικό») επιβεβαιώνουν αυτούς τους κινδύνους.

Πάνω στο έδαφος της κρίσης οξύνονται οι ανταγωνισμοί των ηγεμονικών καπιταλιστικών χωρών, των αστικών τάξεων και των πολυεθνικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο. Η ένταση των ανταγωνισμών οδηγεί τις αστικές τάξεις και τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις να ενισχύουν τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, να καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς την ώρα που κατακρεουργούν τα δικαιώματα της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, να ενισχύουν το ρατσισμό ρίχνοντας τα βάρη στους κατατρεγμένους των πολέμων. Οι πολεμικές εστίες πολλαπλασιάζονται, οι πολεμικοί εξοπλισμοί αναπτύσσονται παντού (ακόμη και στην καταχρεωμένη Ελλάδα), οι κίνδυνοι για πολεμικές συρράξεις δυναμώνουν.

Οι ανταγωνισμοί αυτοί εκδηλώνονται σε όλο και περισσότερα μέτωπα, και πριν από όλα στην μπαρουταποθήκη της Μέσης Ανατολής. Η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το ΙΡΑΝ για τα πυρηνικά και η πρόσφατη σφαγή των παλαιστινίων Στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ είναι τα τελευταία επεισόδια σε μια πορεία που δείχνουν ότι ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου έρχεται στην πρώτη γραμμή.

Στην χώρα μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική ευθυγράμμισης με ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και τον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης στη διεκδίκηση των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους στην ευρύτερη περιοχή, συνολικότερα την οικονομική και γεωπολιτική της αναβάθμιση. Διεκδικεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Νατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων και σ’αυτά τα πλαίσια διαπραγματεύεται με τα γειτονικά κράτη. Προχωρεί ήδη σε ένα δυσβάσταχτο πρόγραμμα εξοπλισμών, κυρίως από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Η τουρκική κυβέρνηση Ερντογάν οξύνει την «αναθεωρητική φιλολογία», και διατυπώνει πιο ανοιχτά την πολεμική απειλή, ακόμα και για κατάληψη εδαφών, παράλληλα με το δικό της πρόγραμμα εξοπλισμών-μαμούθ από Ρωσία και ΗΠΑ.

Η αριστερά, το εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα στην Ελλάδα, την Τουρκία και όλες τις χώρες των Βαλκανίων πρέπει να βροντοφωνάξει:

Η ειρήνη και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ζωή δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων. Ο ανταγωνισμός αυτός είναι αντιδραστικός και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Οι λαοί δεν θα οδηγηθούν στη σφαγή για το αν την ΑΟΖ θα την εκμεταλλευτεί η NOBBLE ή η ROSNEFT, Έλληνες ή Τούρκοι καπιταλιστές.

Για αυτό

Είναι επιτακτική ανάγκη ενός ενωτικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, διεθνιστικού κινήματος.

Ενός κινήματος υπεράσπισης της ειρήνης, για την αποτροπή του πολέμου και κάθε πολεμικού τυχοδιωκτισμού, ενάντια στην πολιτική, τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των αστικών τάξεων και των πολυεθνικών εταιρειών με βασικούς στόχους:

1. Έξω από ΝΑΤΟ και ευρωστρατό, όχι στις νέες βάσεις, κλείσιμο όλων των βάσεων. Ανεξαρτησία από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους σχεδιασμούς τους. Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή. Καμιά συμμετοχή – καμιά εμπλοκή άμεση ή έμμεση της Ελλάδας. Κανένας έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

2. Παλεύουμε ενάντια στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και στην ιμπεριαλιστική επαναχάραξη των συνόρων. Καμιά ανοχή στην πατριδοκαπηλεία, στον εθνικισμό, στη φιλοπόλεμη ρητορική. Οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων για τις ΑΟΖ, τα πετρέλαια και τους αγωγούς, για την οικονομική τους αναβάθμιση δεν είναι δικοί μας. Στους λαούς φέρνουν πολέμους και συμφορές.

3. Παλεύουμε ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που ακολουθεί πιστά την επιθετική πολιτική του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού, επεκτείνει να αναβαθμίζει τις βάσεις του θανάτου, διεκδικεί να υλοποιήσει επιθετικά στην ευρωνατοική ολοκλήρωση των Βαλκανίων, οικοδομεί τον επικίνδυνο και επιθετικό άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, φορτώνει δυσβάσταχτους εξοπλισμούς τον λαό.

4. Όχι στην νέα κούρσα των εξοπλισμών, άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών, όχι στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

5. Όχι στο ρατσισμό την ισλαμοφοβία την πατριδοκαπηλία και το φασισμό. Όχι στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά. Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης , άσυλο ανοιχτά σύνοραγια τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους των πολέμων.

6. Παλεύουμε ενάντια στην ευρωνατοική ολοκλήρωση των Βαλκανίων. Τασσόμαστε υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των εθνοτήτων, των λαών και των μειονοτήτων της ιστορικά πολυεθνικής περιοχής της Μακεδονίας, του δικαιώματος του κάθε λαού – και του λαού της γειτονικής χώρας- στον αυτοπροσδιορισμό, χωρίς να αποφασίζουν γι’ αυτόν οι «νονοί» των Βαλκανίων, τοπικοί και διεθνείς.

7. Όχι στις εξορύξεις και στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων από τις πολυεθνικές και το κεφάλαιο, που φέρνουν μόνο ανταγωνισμούς, πολέμους, οικολογική καταστροφή. Τις ενεργειακές ανάγκες θα καλύψουν οι λαοί παίρνοντας στα χέρια τους ενεργειακούς πόρους, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κλιματική ισορροπία του πλανήτη.

8. Παλεύουμε για μια δίκαιη και ειρηνική λύση στο «κυπριακό», με βάση την κοινή πάλη ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων ενάντια στους οικονομικούς και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των αστικών τάξεων Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου. Για μία Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, χωρίς ξένους στρατούς (αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και του ελληνικού στρατού), χωρίς ξένες βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις, με αναγνώριση της εθνοτικής «διπλής φύσης» του ενιαίου κράτους, κατοχύρωση των δικαιωμάτων και του ρόλου της τουρκοκυπριακής κοινότητας ώστε ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι να μπορούν να ζουν μαζί ειρηνικά και να πάρουν στα χέρια τους και τη ζωή τους και την κοινωνία.

Με βάση αυτή την δήλωση καλούμε τις οργανώσεις της αριστεράς σε σύσκεψη την Τετάρτη 6/06, στις 6.00 μμ στην Λέσχη των Αναιρέσεων (Ιπποκράτους και Λασκάρεως) με στόχο:

Να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε κοινή πολιτική δήλωση πάνω στο ζήτημα του πολέμου

Να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του εργατικού, λαϊκού και νεολαίστικου κινήματος σε αυτή την κατεύθυνση

Να καλέσουμε σε διοργάνωση πανελλαδικού αντιπολεμικού διήμερου δράσης το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη με κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις ειδικά όπου υπάρχουν βάσεις, στρατηγεία το ΝΑΤΟ κλπ.

Να συζητήσουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης διεθνιστικής πρωτοβουλίας μέσα στο Φθινόπωρο μαζί με άλλες αριστερές και φιλειρηνικές οργανώσεις των Βαλκανίων.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



28 σχόλια στο “Πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, διεθνιστική πρωτοβουλία

  1. Κώστας

    Έχω εξεταστική και δεν προλαβαινω να κάνω το γνωστό παιχνιδι του βρες τις διαφορές, δεσμεύομαι για πιο μετά.

    http://ektosgrammis.gr/website/idrytiki-syneleysi-gia-enan-panelladiko-antipolemiko-kinimatiko-syntonismo-triti-12-ioynioy

    Εκτός και αν τελικά για μια πρωτοβουλία πάνε όλοι τελικά, κάθε ενημέρωση από όποιον είναι πιο άνετος για το τι γίνεται θα με βοηθούσε

    Κώστας

    Reply
    1. Κ.Σ.

      Η βασική διαφορά ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αγνοεί τον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και γι’ αυτό ανοίγει μέτωπο και στον εθνικισμό. Έτσι μπορεί να υπάρχει μια αποτελεσματική διεθνιστική αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική γραμμή

      Reply
      1. Κώστας

        Κ.Σ αν μου λες πως το άλλο κείμενο είναι … εθνικιστικό έχω να πω πως η άποψη σου είναι χαριτωμένη. Επίσης καλό είναι να το διαβάσεις για να δούμε αν όντως δεν λέει για εθνικισμό και ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό

        Κώστας

        Reply
        1. Γιώργος

          Το κείμενο της Αναμέτρησης και τωνν άλλων συντρόφων, δεν είναι εθνικιστικό. Ομως, επειδή δεν προβληματοποιεί σχεδόν καθόλου την επιθετικότητα που έχει και το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο στη ΝΑ Μεσογειο και στα Βαλκάνια (επέκταση συνόρων δια μέσω ΑΟΖ και 12 ναυτικών μιλίων, επιθετικός άξονας ελλάδας με αίγυπτο, ισραήλ και κύπρο, κλπ), ενισχύει την παγιωμένη αντίληψη “περί της Ελλάδας που της την έφτουν αιωνίως όλοι οι άλλοι”. Και πάνω σ αυτή την ψεύτική αντίληψη (όχι μόνο σε αυτήν), οικοδομείται η εθνική ενότητα με τους έλληνες σφαγείς του ελληνικού λαού.

          Για αυτό και το κέιμενο της αναμέτρησης και των υπόλοιπων συντρόφων, είναι τραγικά ανεπαρκές σε σχέση με το αντίστοιχο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

        2. Κώστας

          Γιώργο καλό ειναι να το διαβάσει πρώτα, μπορείς, σε πιστεύω, βάλε τα δυνατά σου.

          Κώστας

        3. Γιώργος

          Σου αρέσει δεν σου αρέσει Κώστα, το κείμνεο/πόταση της αναμέτρησης και άλλων συντρόφων το διάβασα προσεκτικά. Για αυτό΄και επεσήμανα τηντραγική του ανεπάρκεια: Το μόνο Κώστα μου που αναφέρει το κείμενο σε σχέση με την Ελλάδα, είναι “Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια (υδρογονάνθρακες, ενεργειακοί δρόμοι, συμφωνίες με Ισραήλ και Αίγυπτο) προσπαθώντας να αναδειχθεί ο αποτελεσματικότερος επιστάτης του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η μεταφόρτωση πυραύλων από τη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας στα αμερικανικά αεροπλανοφόρα που χτύπησαν τη Συρία κατέστησαν τη χώρα άμεσα συνυπεύθυνη, έστω και ως υποτελές ενεργούμενο.

          Αυτή η πολιτική της εθελοδουλίας στον ευρωατλαντικό Άξονα – στην οποία διαχρονικά δηλώνουν πίστη όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – εγκυμονεί τον κίνδυνο να συνθλιβεί η χώρα μεταξύ σχεδιασμών και συμμαχιών που όλο αλλάζουν. Μεθοδεύεται συστηματικά η ακόμη πιο άμεση μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των τυχοδιωκτισμών του ευρωατλαντικού Άξονα, που προβάλλεται παραπλανητικά ως «καθήκον υπεράσπισης των συμφερόντων της πατρίδας», καθώς και η καπηλεία των αισθημάτων εθνικής ταπείνωσης (λόγω μνημονίων, επιτροπείας, ενοχοποίησης του λαού για την κρίση και το χρέος) από τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και το φασισμό. Ποτέ και πουθενά – ούτε στην εισβολή-κατοχή της Β. Κύπρου ούτε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ούτε στην Ουκρανία ούτε στη Συρία – η ΝΑΤΟϊκή πολεμική μηχανή δεν εγγυήθηκε την ειρήνη, παρά μόνο τον πόλεμο…”.

          ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ στο κείμενο αυτό που συνυπογράφουν οι συντρόφοι της Αναμέτρησης, του Κόμμον, του Κορδάτου κλπ, ΓΙΑ την συνειδητή επιθετική πολιτική ΚΑΙ του ελληνικού κράτους/κεφαλαίου που εκφράζεται μέσα απο α. Την επέκταση των συνόρων διαμέσω της ΑΟΖ, β. Τα 12 ναυτικά μίλια, γ. τους τερατώδεις πολεμικούς εξοπλισμούς! Κ Ο Υ Β Ε Ν Τ Α !!!

        4. Κώστας

          Πόσο πονάει η διάσπαση που δεν θα γίνει Γιώργο μου, σερακτίλ αγάπη μου.

          Κατά τα άλλα προφανώς και πρέπει να μπαίνει η υποτελής θέση του ελληνικού καπιταλισμού στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα. Η άλλη άποψη, αυτή που είτε λέτε για να δημιουργήσετε τεχνητή διαφορά, ο κλασικός σας πολιτικαντισμος του bullet δηλ, είτε την πιστεύετε όντως θέλει έναν ελληνικό … ιμπεριαλισμό, στην Ελλάδα του 2018 που δεν ορίζει ΦΠΑ στην τυρόπιτα και δεν θέλει να λέμε πως οι 2 αστικές τάξεις Ελλάδας Τουρκίας ανταγωνίζονται για την έυνοια του ευρωατλαντισμού και των αντιδραστικών αξόνων, πχ Ισραήλ κλπ, με την μια αστική τάξη σαφώς να το κάνει με πιο αναθεωρητικό τρόπο από την άλλη. Μια τόσο λάθος εκτίμηση της θέσης του ελληνικού καπιταλισμού είναι πλήρης άρνηση του αντιιμπεριαλισμού γιατί πολύ απλά αντιιμπεριαλισμός = ανισοτιμία. Προφανώς ο ελληνικός καπιταλισμός δεν είναι ισότιμος με τον αμερικάνικο και προφανώς δεν είναι θύμα, είναι εθελόδουλος και έτσι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού κοινωνικού κεφαλαίου. Η άποψη σας, αν την έχετε γιατί εγώ λέω πως απλά πολιτικάντικα φτιάχνεις μια τεχνητή διαφορά, δοκιμάστηκε στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ και είδαμε που μας οδήγησε. Είναι η γραμμή Μηλιού και Κόκκινου Δικτύου.

          Φιλάκια.

          Κώστας

        5. Γιώργος

          δηλαδή Κώστα, για νστο γράψω απλά, το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο, αναπτύσσει ΚΑΙ αυτό επιθετική πολεμική πολιτική, ΟΧΙ εξαιτίας της εθελοδουλείας του, αλλά εξαιτίας ΤΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ της ελληνικής καπιταλιστικής τάξης και του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους!

          Η εξυπηρέτηση των αυτοτελών συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου και κράτους, είναι αυτή που ΔΕΣΜΕΥΕΙ την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, δεξιά, εθνικιστική, κεντρώα ή “αριστερή”, στο να σχεδιάζει και να πραγματώνει μια επίσης ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ πολιτική στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Μεσόγειο πάντα στο πλαίσιο ενός ιμπεριαλιστικού μπλοκ και εφόσον τα ελληνικά καπιταλιστικά συμφέροντα, ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ με τα συμφέροντα μιας μεγάλης ιμπεριαλιστικής δύναμης. ΑΥΤΗ η θέση και η εξήγηση της πραγματικότητας η οποία είναι και σωστή, ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ απο το κείμενο/πρόταση των συντρόφων της ΑΝαμέτρησης, του Κόμμον, του Κορδάτου κλπ, καθιστώντας την τραγικά πίσω και ανεπαρκή. Ενω αντιθέτως, χρωματίζει την θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  2. Γιώργος

    Μια κρίσιμη φιαφορα είναι, η ενημέρωση του κόσμου όσον αφορά τον επιθετικό χαρακτήρα που έχε ΚΑΙ η ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως και η αντίστοιχη τουρκικη. Τα έχουμε ξαναγράψει: Αν η καπιταλιστική τουρκια είναι άκρως επιθετική (συρια/αφριν, κουρδικό, γκρίζες ζώνες αιγαιο), άλλο τόσο επιθετική είναι και η καπιταλιστική Ελλάδα (αοζ, άξονας με αιγυπτο, κυπρο, Ισραήλ, επέκταση στα 12 μιλια).

    Στην προταση της ανταρσυα τα παραπάνω καταγράφονται ρητώς. Στην προταση της αναμέτρησης, όχι. Μπορεί να βγει κοινή αντιπολεμικη δράση; βεβαίως! Όμως χρειάζεται να συζητηθούν αυτές οι διαφορες.

    Reply
    1. Κώστας

      Γιώργο Δίκαιο της Θάλασσας δεν προλαβαίνω να σπουδάσω, τρέχω για άλλα πράγματα. Μην παριστάνεις όμως πως είσαι ειδικός γιατί δεν είσαι, βρήκες στο “εξίσου” μια δήθεν διαφορά. Είναι ξεκάθαρο ποια αστική τάξη έχει αναθεωρητική στάση από τις 2. Το κεντρικό είναι ο ευρωατλαντισμός και 2 αστικές τάξεις που θέλουν να πλασαριστούν στα πλαίσια του, δεν το κάνουν όμως με τον ίδιο τρόπο

      Αν αυτή η τεχνητή διαφορά που ανακάλυψες επεκτείνεται και στο “δεν πολεμάμε για το Αιγαίο γιατί κανένας δεν έχει δίκιο, τότε όντως δεν είναι τεχνητή και δήθεν διαφορά. Θυμήσου συζητήσεις πριν λίγο καιρό για το δίπολο αποτροπή του πολέμου εναντίον υπεράσπισης της κυριαρχίας. Τότε είχαμε συμφωνήσει οι 2 μας πως η γραμμή των κομμουνιστών είναι αποτροπή και αν γίνει πόλεμος οι κομμουνιστές ξέρουν κλπ. Είχαμε διαφωνήσει με την γραμμή ΚΚΕ και ΑΡ στο θέμα που κεντράρουν στην υπεράσπιση της κυριαρχίας από σήμερα. Αν όμως δεν υπάρχει αναθεωρητική γραμμή στο Αιγαίο πχ δεν πολεμάμε για το Αιγαίο ΟΤΙ και να γίνει, και αυτό είναι σοβαρή διαφωνία.

      Επίσης πρέπει να καταλήξεις στο τι πιστεύεις, αν απλώνεις μια ντεφαιτιστική γραμμή να την απλώνεις στα άκρα και όχι να λες μετά πως παρεξηγήθηκες, διαστρεβλώθηκες κλπ

      Κώστας

      Reply
      1. Γιώργος

        ΠΟΙΑ “ντεφετιστική γραμμή”; Λέμε τα εξής:

        – ΟΧΙ στην ιμπεριαλιστική επαναχάραξη των συνόρων. Μια τέτοια επαναχάραξη επιχειρεί η καπιταλιστική Τουρκία ΚΑΙ με στρατιωτικά μέσα, επιχειρεί η Ελλάδα, ΧΩΡΙΣ στρατιωτικά μέσα μέχρι τώρα. ΑΥΤΟ καταρχήν λέμε.

        – Δεν ανακάλυψα τεχνητή διαφορά. Υπάρχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά ανάμεσα στην πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την αντίστοιχη πρόταση της Αναμέτρησης. Αυτή και επεσήμανα.

        Reply
        1. Κώστας

          Γιατί επιμένεις να την λες πρόταση της Αναμέτρησης ?

          Το θέμα είναι το “εξίσου”. Αν υπάρχει το εξίσου υπάρχει και η ντεφαιριστική γραμμή. Η διαφορά είναι τεχνητή αν δεν υπάρχει το εξίσου, δηλ το δεν πολεμάμε ποτέ και πουθενά. Εννοείται πως η διαφορά είναι μεγάλη αν λέτε δεν πολεμάμε ποτέ και πουθενά και κανονικά ούτε πορεία μαζί σας για τέτοια θέματα δεν θα κάνουν οι κομμουνιστές

          Κώστας

  3. Left G700

    Παλεύουμε ενάντια στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και στην ιμπεριαλιστική επαναχάραξη των συνόρων .

    Για να καταλάβουμε πώς ακριβώς εννοείτε αυτήν την πάλη και ως πού είστε διατεθειμένοι να φτάσετε για να την κάνετε πράξη:

    Δηλαδή, άμα οι Τούρκοι μπουκάρουν στο Καστελόριζο, θα πάτε εθελοντές στην επιχείρηση ανακατάληψής της;

    Reply
  4. Left G700

    Παίδες της διαχείρισης, πώς παραθέτουμε κάποιο απόσπασμα κειμένου; Το προηγούμενο κολπέτο ( ) δεν δουλεύει. Πώς μπορεί να γίνει χρήσιμη και αποτελεσματική ανταλλαγή απόψεων, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να παραθέσει κάποιος μια άποψη με την οποία διαφωνεί;

    Reply
    1. Left G700

      Ρε παιδιά, τι σας ζήτησα; Δανεικά; Μια πληροφόρηση τεχνικής φύσης σάς ζήτησα, που δεν θα διευκολύνει μόνο εμένα, αλλά όλους τους σχολιαστές/σχολιάστριες. Τόσο δύσκολο είναι να μου/μας τη δώσετε;

      Reply
  5. Ανώνυμος

    Επειδή διεθνισμός χωρίς έθνος δεν νοείται παρά μόνο ως αυτοκτονικός για το αριστερό κίινημα μηδενιστικός α-εθνισμός, για σημειώστε στην ατζέντα σας:

    Εκδήλωση του Δρόμου τής Αριστεράς

    «Εθνολαϊκισμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη
    Φαντάσματα, αντιθέσεις, προοπτικές

    Ομιλητές: Δημήτρης Μπελαντής, δικηγόρος-συγγραφέας,
    Στάθης Σταυρόπουλος, σκιτσογράφος,
    Κώστας Δημητριάδης, εφημερίδα Δρόμος.
    Συντονίζει ο Ρούντι Ρινάλντι.

    Την Τετάρτη 13/6, 19:30, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, σταθμός Θησείο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      βρε άντε να διαδηλώσεις για την ελληνική μακεδονία….

      Reply
  6. Left G700

    Εκδήλωση του Δρόμου τής Αριστεράς

    «Εθνολαϊκισμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη
    Φαντάσματα, αντιθέσεις, προοπτικές

    Ομιλητές: Δημήτρης Μπελαντής, δικηγόρος-συγγραφέας,
    Στάθης Σταυρόπουλος, σκιτσογράφος,
    Κώστας Δημητριάδης, εφημερίδα Δρόμος.
    Συντονίζει ο Ρούντι Ρινάλντι.

    Την Τετάρτη 13/6, 19:30, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, σταθμός Θησείο.

    Reply
  7. Left G700

    Αν και είναι προφανές, για να μην κατηγορηθώ για “διπλοπροσωπεία”, να δηλώσω ότι το σημερινό ανώνυμο σχόλιο στις 15:33 είναι δικό μου και στάλθηκε χωρίς να προσέξω ότι τα στοιχεία μου είχαν σβηστεί μετά από εκκαθάριση.

    Reply
    1. Left G700

      “[Δ]ιπλοπροσωπεία”;;; Ωχ, το μάτι μου! Διπλοπροσωπία, βέβαια.

      Reply
  8. Left G700

    Συνέντευξη Τύπου (Δευτέρα 11/6): Πρωτοβουλία των 1-1-4 για κοινή δράση και συνεργασία

    Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου, Δευτέρα, 11/06/, στις 12:00, αίθουσα ΤΕΕ, Νίκης 4, Αθήνα

    «Είμαστε βέβαιοι ότι υφίστανται οι αναγκαίες δυνάμεις για ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα. Είναι όμως διασκορπισμένες και συχνά ανταγωνιστικές, και γι’ αυτό μειωμένης αποτελεσματικότητας. Μπορούμε να ενώσουμε τις διάσπαρτες αυτές νησίδες σε ένα Αρχιπέλαγος. Μπορούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό του λαού και να στηρίξουμε την ηθική της αλληλεγγύης και δημιουργίας. Με αυτό το όραμα τασσόμαστε υπέρ ενός μετώπου όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εμπνέονται και πονάνε για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κυρίαρχη, γνήσια δημοκρατική, ανεξάρτητη, παραγωγική και τεχνολογικά προηγμένη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ενός χώρου που θα λειτουργεί στη βάση του διαλόγου, της διαρκούς και ίσης πληροφόρησης, με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας κριτικά τη σύγχρονη τεχνολογία και το διαδίκτυο». (Απόσπασμα από τη Διακήρυξη των 1-1-4)

    Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα, 11/06, στις 12:00, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Νίκης 4, στην Αθήνα, για να σας παρουσιάσουμε κείμενο 10 σημείων για τη συνεργασία, την κοινή δράση και την ενότητα.

    Το κείμενο αυτό υπογράφουν 114 πρόσωπα και συλλογικότητες, «μεμονωμένα πρόσωπα αλλά και πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, οικολογικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, συνεργατικές, για τα δικαιώματα».

    Στη συνέντευξη τύπου, μεταξύ άλλων θα παρέμβουν και οι Αλέκος Αλαβάνος, Νάντια Βαλαβάνη, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Κώστας Λαπαβίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Μάνια Παπαδημητρίου.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      άλλη μια πρωτοβουλία για ανατροπή και σοσιαλισμό εντός ΕΕ

      Reply
    2. Γιώργος

      Ωχ, πάλι τα ίδια……

      Ρε παίδες, Καμιά κριτική στην ΙΣΚΡΑ -και κατεπέκταση στο αριστερό ρεύμα ΛΑΕ- που δημοσιεύει διαρκώς άρθρα και κείμενα σχεδόν ακροδεξιών ατόμων (πχ απόστολος αποστολόπουλος κλπ) θα κάνετε; Θα κάνετε κριτική στην ΙΣΚΡΑ, η οποία ΔΕΝ λέει κουβέντα για την άκρως επιθετική κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να ανακηρύξει μονομερώς την επέκταση στα 12 μίλια στο Ιόνιο (δλδ να την πέσει κοινώς στην Αλβανία);; Που ομως θυμάτε η ΙΣΚΡΑ να κάνει κριτική στον Μπερίσα όταν αυτός απάντησε στην επιθετική ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;;

      Επιλεκτικούς σας βρίσκω παίδες. Κατά τα άλλα βέβαια, αβαντάρετε την απατεωνία της “ψωροκώσταινας ελλάδας που της την πέφτουν μονίμως όλοι οι γείτονες, ενω΄αυτή δεν την πέφτει σε κανέναν”. Α, και να μην το ξεχάσω: ΕΠί μέρες διάφοροι οπαδοί ΚΚΕ και ΛΑΕ, έλεγαν “μα η ΑΟΖ δεν σημαίνει επέκταση θαλασσίων συνόρων”, κλπ. Πάρτε ένα συστημικό κείμενο που σας απαντά ότι ΝΑΙ η χάραξη ΑΟΖ είναι ΕΠΕΚΤΑΣΗ των συνόρων.Και η Ελλάδα ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ τα σύνορά της, όπως -με στρατιωτικά μέσα- και η Τουρκία. Αλλά εσείς θυμάστε μόνο την επιθετικότητα της Τουρκίας. Ουχί της ελληνικής καπιταλιστικής τάξης και του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους…

      Reply
  9. Left G700

    Μέχρι τώρα έπρεπε να γράφω “ο άνθρωπος με τα 100 ονόματα”. Τώρα πρέπει να το τροποποιήσω και να γράφω “ο ανώνυμος άνθρωπος με τα 100 ονόματα”.

    Εντάξει. Μια λέξη μόνο είναι παραπάνω. Θα το αντέξω…

    Reply
  10. θεοδωρος Σαμιωτακης

    Η πρωτοβουλία 114 δεν έχει κατι καινούργιο αν κ με το κείμενο δυσκολα συμφωνεί κάποιος καλόπιστος.Η 113 υπογραφες είναι ανθρώπων που ετσι κ αλλιως ήταν λίγο πολύ Λαε.Η υπογραφη της (αξιοπρεπους κυριας ) Νεγρεποντη Δελιβάνη έχει ενδιαφερον.Η εν λόγω εκτός απο διοργανωτής συλλαληρηριων για το μακεδονικο ήταν κ επικεφαλης του εκλογικου σχηματος καζακη παππαθεμελή.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.