.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρόταση Πανεργατικής – απεργιακής κινητοποίησης για αρχές Φλεβάρη 2024


Ή εμείς και οι ανάγκες μας ή αυτοί και τα κέρδη τους!

Πρόταση Πανεργατικής – απεργιακής κινητοποίησης για αρχές Φλεβάρη 2024

Η περίοδος που βρισκόμαστε σφραγίζεται από την επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και του κεφαλαίου για την προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους τομείς, που θα ενταθεί στο πλαίσιο αυστηρής τήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ από το 2024.

Χαμηλοί μισθοί, ακρίβεια παντού, βαριά φορολογία. Την ίδια ώρα είναι πρόκληση τα κέρδη 2,9 δις ευρώ των εισηγμένων στο χρηματιστήριο που μοίρασαν σε μερίσματα με ζωντανό και ζεστό χρήμα, το ίδιο ισχύει για τα 2 μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας μας ΕΛΠΕ (Γ. Λάτσης) και Motor Oil (Β. Βαρδινογιάννης) με κέρδη 2 δις ευρώ, τεράστια επίσης είναι και η κερδοφορία των μεγάλων αλυσίδων supermarket, ενώ παράλληλα συνεχίζεται ο πακτωλός δις ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα και στρατιωτικές αποστολές του ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στο εξωτερικό.

Κυβέρνηση, κεφάλαιο και Ε.Ε. διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό εργασιακό καθεστώς. Με την ψήφιση του νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, επιχειρούν να γυρίσουν την εργατική τάξη δεκαετίες πίσω, λεηλατώντας δικαιώματα και κατακτήσεις.

Ακόμα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παρακάμψει με διαδικασία fast-track το άρθρο 16 και να νομοθετήσει την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι σε πλήρη ταύτιση με την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Θέλουν και την Παιδεία πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο όπως με τα άλλα κοινωνικά αγαθά (υγεία, ρεύμα, ενέργεια, συγκοινωνίες μεταφορές κλπ). Επιδιώκουν να κάνουν ακόμα πιο ταξική την εκπαίδευση και απρόσιτη για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Όπως το ίδιο ταξική επιδιώκουν να κάνουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, όπου και εκεί, η εργατική τάξη καταδικάζεται με τις φιλελεύθερες πολιτικές τους σε στέρηση ακόμα και της ίδιας της ζωής.

Απειλή κατά της ίδιας της ζωής μας συνιστούν εν τέλει οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η πολεμική απειλή, η οποία εντείνεται με τη σφαγή στη Γάζα να συνεχίζεται και με τη συνέχιση της εμπλοκής της Ελλάδας στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και του κράτους του Ισραήλ.

Και ενώ η καταβύθιση των δικαιωμάτων μας δεν έχει προηγούμενο και τα κέρδη αυξάνονται προκλητικά, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ενισχύουν την αίσθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει σιωπητήριο, και υποτάσσονται στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις για την επιβολή του δικού τους απολύτως αντεργατικού σχεδίου. Ούτε λόγος φυσικά για διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων ή για οποιοδήποτε απεργιακό αγώνα, την ίδια στιγμή που τα τελευταία 14 χρόνια ο μέσος πραγματικός μισθός έχει μειωθεί 30,1%, η ακρίβεια λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν ανατραπεί σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Το ΠΑΜΕ παρότι ελέγχει εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα και αυτή τη φορά δεν προτείνει ένα ουσιαστικό αγωνιστικό και απεργιακό σχέδιο. Η πρόταση που κατέθεσε στην ΓΣΕΕ για απεργία στις 28 Φλεβάρη, δηλαδή μια 24ωρη απεργία στο τέλος του χειμώνα είναι αναντίστοιχη με την όξυνση των εργατικών και λαϊκών προβλημάτων και της επίθεσης Κυβέρνησης – Κεφαλαίου και δεν περιέχει το στοιχείο της αναγκαίας αγωνιστικής και απεργιακής κλιμάκωσης. Η πρόταση του επίσης παρακάμπτει το ελπιδοφόρο, νεολαιίστικο κίνημα ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ που είναι σε εξέλιξη, δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο σύγκρουσης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-κεφαλαίου και ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να περιμένουν από την ΓΣΕΕ να συγκρουστεί με τη κυβέρνηση, τον ΣΕΒ, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και την ΕΕ. Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα είναι ζήτημα καθοριστικό για τη συνέχεια, να σημάνει συναγερμός για το εργατικό κίνημα.

Για έναν κοινό πανεργατικό και παλλαϊκό αγωνιστικό βηματισμό

Επιδιώκουμε την οργάνωση ενός πολύμορφου αγώνα με απεργίες και παλλαϊκά συλλαλητήρια, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς με αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή και αξιοπρεπείς ΣΣΕ, ενάντια στην λεηλασία του εισοδήματος, την κλοπή του δημόσιου πλούτου και τις ιδιωτικοποιήσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής μορφής εργασίας. Ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και του κράτους του Ισραήλ.

Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να αφήσει μόνους τους τους φοιτητές, τους μαθητές και τη νεολαία. Πρέπει να παλέψει τώρα μαζί με το φοιτητικό κίνημα για την ανατροπή του αντιδραστικού νομοσχεδίου για ιδιωτικά ΑΕΙ και για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Το ίδιο ισχύει και για τον τομέα της υγείας, όπου και εκεί επιχειρείται ακόμα μία βαθιά αντιδραστική τομή στο χώρο της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, με την οποία η κοινωνία θα βυθιστεί σε ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίηση, σε συνδυασμό με την αντιμεταρρύθμιση στην παιδεία.

Για όλα αυτά αξίζει να αγωνιστούμε με πραγματικούς αγώνες.

Για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης – Κεφαλαίου χρειάζεται σχέδιο σύγκρουσης από το εργατικό και λαϊκό κίνημα ανατροπής αυτών των πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις υλοποιούν. Με ισότιμο και δημοκρατικό συντονισμό σωματείων – συνελεύσεων και επιτροπών αγώνα. Χρειάζονται συγκεκριμένα βήματα για κλιμάκωση των αντιστάσεων, αγώνας διαρκείας και απεργίες που είναι το όπλο των εργαζομένων που πονάει πιο πολύ την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε σε όλα τα συνδικάτα:

  • Συμμετέχουμε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις – δράσεις φοιτητών – σπουδαστών στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια τους.

Παράλληλα απευθύνουμε κάλεσμα στις φοιτητικές καταλήψεις και το συντονιστικό των συνελεύσεων – καταλήψεων, σε όλα τα εργατικά σωματεία να συνδιοργανώσουμε πανεργατικό και παλλαϊκό απογευματινό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα.

  •  Θεωρούμε αναγκαίο να προχωρήσουμε με πανεργατική απεργία στις αρχές Φλεβάρη, με προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα. Την ώρα που το φοιτητικό κίνημα είναι στους δρόμους, ενώνουμε τους αγώνες μας, ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά τις ιδιωτικοποιήσεις στα κοινωνικά αγαθά, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς κόντρα στη λιτότητα και την ακρίβεια και τα προκλητικά κέρδη του κεφαλαίου!
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση που συμμετέχει στα σχέδια Ισραήλ – ΗΠΑ.

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα – Εργατικού Κέντρου Αθήνας
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις εργαζομένων στο δημόσιο
Ταξική Εργατική Συσπείρωση – Εργατικού Κέντρου Πειραιά
Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων -Εργατικού Kέντρου Πρέβεζας
Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις – Εργατικού Κέντρου Πάτρας
Ταξική Ενότητα – Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.50% ( 12
Συμμετοχές )



30 σχόλια στο “Πρόταση Πανεργατικής – απεργιακής κινητοποίησης για αρχές Φλεβάρη 2024

  1. Ανώνυμος

    Για να πετύχει μία απεργία χρειάζεται οργάνωση γενικές συνελεύσεις λιώσιμο της σόλας από τον ποδαρόδρομο ατελείωτες ώρες μακριά από οικογένεια υποχρεώσεις προσωπικές ασχολίες Πόσο μάλλον μία Πανελλαδική Απεργία

    Και πάλι μπορεί να γίνουν όλα και να μην πετύχει αν ο κόσμος δεν μπορεί δεν έχει διάθεση να χάσει ένα μεροκάμματο για να συμμετέχει το συγκεκριμμένο διάστημα. Δεν πατά κανείς ένα κουμπι για να γίνει και γίνεται

    Εκτός αν δεν λαμβάνουμε υπόψη όλες τις προηγούμενες “λεπτομέρειες”. για να προβάλουμε το πόσο “αριστεροί” και μάγκες είμαστε. Σαν το φιλοπασοκικό ΣΕΚ που μία ζωη ζητά “ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ απεργία διαρκή”.

    Μόνο που ανοργάνωτες απεργίες καταλήγουν σε φιάσκο όπως π.χ. η απεργία της 1,5 ώρας (ναι κυριολεκτικά της μιάμισι ώρας) στο λιμάνι πριν λίγα χρόνια. Να μην πούμε καλύτερα ποιος ήταν “ηγετική μορφή” αυτής της απεργία γιατί θα στεναχωρηθουν κάποιοι

    Να μην γράψουμε ένα άλλο φιάσκο με την “συμβολική απεργία διαρκείας” στον τομέα της εκπαίδευσης το 2013

    Αιωνίως όπως λένε χαριτολογώντας ακόμα και του εξωκοινοβουλίου “Στρατηγοί χωρίς στρατό”

    Reply
    1. Ανώνυμος

      “Για να πετύχει μία απεργία χρειάζεται οργάνωση”
      Τα λόγια ενός γραφειοκράτη.
      Που τολμάει να πιάσει στο στόμα του την απεργία των καθηγητών τον Σεπτέμβρη του 2013, που δυναμίτισε το ΠΑΜΕ . Που θα πετύχαινε μόνο αν κατέβαιναν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ σε συμπαράσταση. Όπως όμως είναι γνωστό, το ΠΑΜΕ μισεί τις απεργίες συμπαράστασης.
      Και μόνο που επιχαίρεις για την αποτυχία μίας απεργίας, δείχνει το ποιόν σου.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Οι πασόκικες απεργίες σκοπιμότητας, που γίνονται όχι για τους λόγους, που προβάλλουν, αλλά για να …”ξεμπροστιάσουν το γραφειοκρατικό ΠΑΜΕ/ΚΚΕ” σαν τάχατες …”συστημικό”(!), που …”μισεί τις απεργίες …μπλα, μπλα, μπλα” είναι αντεργατικές απεργίες, δηλαδή αντιδραστικές!
        Το ό,τι κάποιοι λυσσάτε για τις χρεοκοπίες σας, δε σημαίνει ότι επιχαίρει κανείς για τις ήττες των μικροαστών προβοκατόρων. Τις καταγγέλλει σαν παράδειγμα εχθρικής προς το εργατικό και λαϊκό κίνημα δράσης, που ξεσκεπάστηκε και πρέπει να μαθαίνει ο κόσμος από την ίδια του την πείρα τι ρόλο παίζετε.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ναι ρε κκε δεν υφίσταται κανένας λόγος να προταθει πανεργατική απεργία, η εργατική τάξη της χώρας βαδίζει από νίκη σε νίκη. Κοιτατε ρε κάτι νούμερα που ονομάζουν προσπάθειες για απεργίες ως.. σκοπιμότητες που θέλουν να εκθεσουν το πάμε/κκε.

        2. Ανώνυμος

          Απεργίες γίνονται, όταν υπάρχουν προϋποθέσεις λαϊκής συμμετοχής και θετικών αποκρυσταλλωμάτων για το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Γιατί κάποιοι τρέχουν αντί να το παίζουν ουρανοκατέβατοι στρατηγοί. Και Επανάσταση θα γίνει. Αλλά ….όχι αντιδραστική, Μαϊντάν τύπου, που ονειρεύεστε….
          Ο “Τρίτος Δρόμος” μας τέλειωσε!

        3. Ανώνυμος

          Δεν είπα “το ΠΑΜΕ μισεί τις απεργίες” , είπα “το ΠΑΜΕ μισεί τις απεργίες συμπαράστασης”. Γιατί οι απεργίες συμπαράστασης είναι καθαρά πολιτικές απεργίες, με αυτές συνειδητοποιεί η εργατική τάξη τον πολιτικό της ρόλο και κάτι τέτοιο δεν αρέσει στους σπόνσορές σας. Και τότε, τέρμα οι κρατικές επιχορηγήσεις, άσε που θα φάτε και πολύ ξύλο σαν τον Νοέμβρη του 2020.

        4. Ανώνυμος

          Τώρα πλεόν δεν παίζουν την μπάλα 24/01/2024 at 18:15 που έπιαζαν παλαιότερα. Μόνοι τους διάλεξαν τον θλιβερό ρολο της πολιτικής ουράς της σοσιαλδημοκρατίας

          Παλαιότερα το 2011-2015 που υπήρχε το “νέο” η “προοπτική” (προς το πολιτικό γκρεμό όπως αποδείχθηκε) του σύριζα είχαν κάποια επιρροή

          Αλλά συμβολίκη απεργία διαρκείας;? Ούτε στην Ιαπωνία!

          Έσπασαν όλα τα πολιτικά κοντέρ τα ξαναμηδένισαν και πάνε για άλλα.
          Αμ δε όταν για αρκετό κόσμο υπάρχει η πολιτική πείρα μίας δεκαετίας+

        5. Ανώνυμος

          Πως μισεί τις απεργίες συμπαράστασης όταν μαζί με τη νεολαία σε σχολεία πανεπιστημαια βρίσκεται στο πλευρό τους η ΟΕΝΓΕ το ΠΑΜΕ -που θα ζητήσει απεργία για τα τέλη Φεβρουάρη- και άλλες συμμαχίες του ΚΚΕ με την κοινωνία 25/01/2024 at 11:15. Λύσε μας τηνν απορία

          Η γνώμη μου είναι πως πήγαν να παίξουν πολιτική μπαλίτσα 25/01/2024 at 02:43 σε στυλ που μπορεί δυνητικά και να γίνονταν κάτι σαν Μαιντάν το πρωτο 6μηνο του 2015 αλλά το Π.Γ. με τον Μάκη Παπαδόπουλο σε εκπομπή όταν έκανε κάποιες αποκαλύψεις για Σημαντικό Στέλεχος της Τότε Κυβέρνησης μάλλον τους “χάλασε την σούπα”

          Κατα περίεργο λόγο, οι αποκαλύψεις του Μάκη Παπαδόπουλου στην εκπομπή του Καμπουράκη δεν σχολιάστηκαν ούτε διαψεύστηκαν από τα πολύξερα συριζο-αριστερά blog ούτε και από δεξιά / ακροδεξιά μέσα. Για 2,5 εβδομάδες έκαναν όλοι τους τον ανήξερο
          Σιγή ασυρμάτου από σχεδόν όλες τις πλευρές!

          Μάλλον πηγαινε για Αβαβα το πολιτικό ματσάκι αλλά κάπου το χάλασε το ΚΚΕ.

        6. Γνώστης

          Η ετήσια απεργια της ΓΣΕΕ από “τουφεκιά στον αέρα” της “συνδικαλιστικής μαφίας”, όπως έλεγε κάποτε το ΠΑΜΕ, έγινε …αποκορύφωμα της ταξικής πάλης για το ΚΚΕ. Εξάλλου το ΠΑΜΕ μπήκε στο ψυγείο λόγω των κοινών προεδρείων με ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ.

        7. μεταβατικος

          Λολ ο άλλος πιστεύει στα σοβαρά ότι απετράπηκε Μαϊντάν στην Ελλάδα επειδή ο Μάκης Παπαδόπουλος τους αποκάλυψε σε μια εκπομπή. Μιλάμε για τρομερή αντίληψη της παργματικότητας. Τέτοιο λαρπ ούτε αναρχικοί δεν κάνουν και θέλετε να σας πάρουμε και στα σοβαρά. Το να μην το σχολίασε κανείς στη λογική «ας τον τρελό στην τρέλα του», καθώς τότε έτρεχαν και λίγο σοβαρά πραγματάκια δεν παίζει;

        8. Ανώνυμος

          Η περίεργη “σιγή ασυρμάτου” για 2,5 εβδομάδες από τα “αριστερά” αλλά και απο τα δεξιά δείχνουν μία συμπνοια σε κάποια θέματα μεταβατικέ. Δεν νομίζεις;

          Δεν λέω πως κατά την γνώμη ,μου θα πήγαινε εκεί η κατάσταση αλλά δυνητικά και κάτω απο κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να πάει
          Μην ξεχνάς πως είχαν προηγηθεί οι “πλατείες” του 2011

          Για τσέκαρε και το
          Στην ζώνη του Μυστηρίου …(σε 3 μέρη )
          https://laikhexousia.blogspot.com/2015/05/3.html

          Πάρε και μία μεταγενέστερη Δήλωση του Καμμένου κυβερνητικού εταίρου του Τσίπρα
          https://www.iefimerida.gr/news/215104/apisteyti-dilosi-kammenoy-o-stratos-diasfalizei-ti-statherotita-sto-esoteriko-tis-horas

          Υ.Γ.
          Ο Ελληνικός λαός χρωστά στο ΚΚΕ περισσότερα από όσα φαντάζεται

        9. Ανώνυμος

          Για πες μου Γνωστη ποες συνδικαλιστικές οργανώσεις κάνουν μονομπλοκ κατά του ΠΑΜΕ;

          Ποιοι είναι οι πολιτικοί τους ακόλουθοι;

          Ποιοι έκαναν αποκλεισμό της πλατείας συντάγματος to 2016 στο νόμο κατρούγκαλου απαγορεύντας στο ΠΑΜΕ να περάσειι εκεί σχηματίζοντας αλυσίδες;

          Πως συμβιβάζεται π.χ. το λευκό στο ΕΚΑ για το νόμο Αχτσίογλου το 2017 με την παρουσία στα λουλουδάδικα σε εκείνη την απεργία;

          Ποιοι αγωνίστηκαν κατά των συνεδριων της ΓΣΕΕ που γίνονται σε ξενοδοχεία
          ανά την χώρα;

          Μιας και είσαι γνώστης νομίζω πως θα μας απαντήσεις

        10. Ανώνυμος

          “Και τότε, τέρμα οι κρατικές επιχορηγήσεις, άσε που θα φάτε και πολύ ξύλο σαν τον Νοέμβρη του 2020.”

          Πρωτα από όλα το ΠΑΜΕ δεν παίρνει κρατικές επιχορηγήσεις. Αλλά κουπόνια και από εργάτες που μπορεί να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ΝΔ Συριζα αλλά αναγνωρίζουν την αξία του ΠΑΜΕ

          Το ΚΚΕ στηρίζεται κυρίως στις δωρεές και στα κουπόνια του.
          Οι δωρεες είναι δημόσιες και αναρτούνται στον Ριζοσπάστη
          Μάλιστα για τα κουπόνια του εχουν κοπεί και πρόστιμα γιατί είναι ανώνυμα και δεν καταδέχεται το ΚΚΕ να δώσει ονόματα στο αστικό κράτος

          Θα τα ήξερες αν είχες μία στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα.

          Το θέμα είναι άλλο γιατί μάλλον “πιάσαμε λαυράκι” ( 25/01/2024 at 11:15 )

          Ποιος άραγε χαίρεται για τους προπηλακισμούς σε Παφίλη τις προσαγωγές φοιτητών την επέτειο του Πολυτεχνείου;του 2020;

          Ποιος χαίρεται για το ξύλο σε φοιτητές που δεν ήταν μόνο της ΚΝΕ αλλά και νεολαία του εξωκοινοβουλίου

          Ποιος άραγε επιχαίρει για τιην απαγόρευση της πορείας του πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 2020;

          “Αριστερός”, πασοκος ή ακροδεξιός;

          Αμα λίγο “ξυστεί “το δήθεν “δικαιωματικό”, σοσιαλδημοκρατικό περίβλημα, αμέσως βγαίνει η ακροδεξιά λογική σας

          υ,γ, Για το 2020

          Το ΚΚΕ αγνοεί την ΕΛΑΣ, πάει πρεσβεία ΗΠΑ, κερδίζει και “χρόνια πολλά” για τα γενέθλια του
          https://luben.tv/stream/204494

          Από τότε το 2020, το ΚΚΕ με την αψήφηση των απαγορεύεσεων των πορειών σε Πρωτομαγιά και Πολυτεχνείο άρχισε να ανεβαίνει και σε επιρροή και σε ψήφους

      2. Ανώνυμος

        “Στρατηγοι χωρις στρατό”
        Δεν το έλεγα εγώ ή το ΚΚΕ αλλά φίλοι σας πρώην του εξωκοινοβουλίου που κουράστηκαν και βαρέθηκαν τους βερμπαλισμούς και τα “καπετανάτα”

        Reply
      3. Ανώνυμος

        Συμβολική απεργία διαρκείας στην οποία να πληρώνεται κάποιος
        πρωτη φορά ακούω. Αλλά μάλλον είμαι “παλιολιθικής” λογικής και δεν καταλάβαινα το “νέο” που .τότε έρχονταν με τον Σύριζα

        Όταν προκηρύχθηκε ΚΑΝΟΝΙΚΗ απεργία 24ωρη ή 48ωρη την οποία προκύρυξε η ΓΣΣΕ η ΕΚΑ και που πίεζε για να γίνει το ΠΑΜΕ και θα χάνονταν το μεροκάμματο,
        κάποιοι ανυποχώρητοι της “συμβολικής απεργίας διαρκείας” έγιναν απεργοσπάστες

        Keep Going

        Reply
      4. Ανώνυμος

        Για πες μου στην “συμβολική απεργία διαρκείας” που κηρύχθηκε πόσα μεροκάματα έχασαν οι “απεργοί”;. Πες μου και θα το πάρω πίσω ( 24/01/2024 at 15:07 ) και ας μην είμα γραφειοκράτης

        Δεν μιλω για την ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 24ωρη ή 48ωρη που κηρυχθηκε από την ΑΔΕΔΥ/ ΓΣΕΕ εργατικά κέντρα και κάποιοι από τους σκληρούς ανυποχώρητους της απεργίας διαρκείας ‘ εκείνες τις μέρες φρόντισαννα μην απεργήσουν

        όπως πάμε σε λίγο σαν τους Ιάπωνες. Απεργούν γράφουν στο μπράτσο αλλά δουλεύουν. Keep going!

        Reply
      5. Ανώνυμος

        Γίνεται κάτι χωρίς οργάνωση του αγώνα από τα κάτω, χωρίς Γενικές Συνελεύσεις; χωρίς προοπτική χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου τις διαθέσεις του κόσμου;

        Για λύσε τις απορίες ενός για σένα “γραφειοκράτη”

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Τα πρώτα (διάθεση του κόσμου για αγώνα) τα κάνεις τελευταία, καθόλου τυχαία. Εάν έχει αγωνιστική διάθεση ο κόσμος, θα αν λάβει ο ίδιος την οργάνωση, δεν χρειάζεται να λειώσεις εσύ τα παπούτσια σου. Δουλειά του επαναστάτη είναι να δώσει προοπτική στον αγώνα, να τον πολιτικοποιήσει είτε βάζοντας νομικά-πολιτικά αιτήματα, είτε κινητοποιώντας απεργιακά άλλους κλάδους σε συμπαράσταση.
          Ηρωικός ο αγώνας στη Χαλυβουργία, αλλά τι πιθανότητες νίκης είχαν οι εργαζόμενοι απέναντι στο χαλύβδινο μέτωπο της εργοδοσίας; αν δεν στήσουν και οι εργαζόμενοι το δικό τους χαλύβδινο μέτωπο, τίποτα δεν θα καταφέρουν.

        2. Ανώνυμος

          Αν δεν θέλει ο κόσμος, απεργία δεν γίνεται. Είναι απλά τα πράγματα
          Όμως οι διαθέσεις έρχονται και παρέρχονται και πολλοί αγώνες ΄έχουν τα σκαμπανεβάσματα τους

          Στη χαλυβουργεία δεν θα υπηρχε ηρωϊκός αγώνας 9 μηνών αν δεν ήταν το ΠΑΜΕ. Αν και η πλειοψήφια των εργαζομένων ψήφιζε στις βουλευτικές εκλογές ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ

          Αν δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει προοπτική
          Το “χύμα” οδηγεί σίγουρα σε ήττες. Υπάρχει ολοκληρη δεκαετία+ από παραδείγματα, Το “χύμα” αντανακλα και την ιδεολογικοπολιτική συγκρότηση του πολιτικού φορέα που το επικαλείται

    2. Ανώνυμος

      Ξέρεις πιά είναι η διαφορά ενός ΚΚΕ από έναν “εξωκοινοβούλιο” όπως περηφρονητικά μας λέτε; εσείς επιχαίρετε για την αποτυχία μίας απεργίες που δεν ελέγχετε, ενώ εμείς λυπούμαστε για την αποτυχία οποιασδήποτε απεργίας. Π.χ. για την ήττα των εργαζομένων της Χαλυβουργίας.
      Αν σου λέει κάτι αυτό…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Που το διάβασες αυτό;
        Οι εργάτες εκεί παραμέρισαν στην άκρη το τι ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και εμπιστεύτηκαν για πρόεδρο τους άνθρωπο που είναι με το ΠΑΜΕ

        Η Πρωτομαγία του 2012 γιορτάστηκε απο το ΠΑΜΕ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργείας

        Περα απο βιβλίο της “Σύγχρονης εποχής”(άλλοι έβγαλαν; και αν όχι γιατί ), υπάρχει και ταινία για τους χαλυβουργούς δωρεάν στο youtube

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          26/01/2024 at 13:36, φίλε του ΚΚΕ, εμείς γνωρίζουμε το βιβλίο που έβγαλε η ΣΕ για την απεργία των χαλυβουργών. Εσείς εκεί στο ΚΚΕ γνωριζετε ότι εξέδωσαν ένα καταπληκτικό βιβλίο, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ και πιο σωστά, η ομάδα που έμεινε ΚΑΙ μετά από την απεργία για πολλά χρόνια, για να στηρίζει συναδέλφους τους και να αλληλοστηρίζονται, όταν και το ΚΚΕ τους είχε ξεχάσει; Αυτό το βιβλίο έχει τίτλο “273+ ημέρες, ο ιστορικός αγώνας των Χαλυβουργών” και εκδόθηκε απο τις εκδόσεις “Διεθνές Βήμα”. Παρουσιάστηκε δε, σε πολλές συλλογικότητες γειτονιών, Εργατικές Λέσχες κλπ. Αλλά, εκει στο ΚΚΕ, δεν τα μαθαίνετε αυτά ε;

          Ψάξε να βρεις το βιβλίο αυτό, είναι πολύ καλό.

      2. Ανώνυμος

        Κουτόχορτο πουλάς; Το χειμώνα το 12 είχαν πάρει φωτιά τα πληκτρολόγια του “χώρου” εναντίον των απεργών. Για “κονφερασιέ της ΧΑ” τους εγκαλούσαν. Συμπεράσματα μηδέν. Μόνο τα γνωστά αναμασήματα “επιχαίρετε για την αποτυχία μίας απεργίες που δεν ελέγχετε”… Κατά τα άλλα λυπάστε. Τι μας λες;

        Reply
        1. Ανώνυμος

          @ ( 27/01/2024 at 08:09 )
          Να προσθέσω κάτι
          Κάποιες ανακοινώσεις κυρίως από site του εξωκοινοβούλιο αλλά και από blog site του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς στην πλειοψηφία τους κατά σωματείου των Χαλυβουργών (φυσικά εννοείται κατά του ΠΑΜΕ )

          https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/02/21/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%81

          Βιάστηκαν όμως.
          Η απάντηση καταδίκης κατά της “επίσκεψης” της χ.α. του Σωματείου ήρθε 3 μέρες μετά απο το Σωματείο
          https://pamehellas.gr/4095740960-2

  2. Ανώνυμος

    @26/01/2024 at 18:32
    “…ένα βιβλίο ιστορίας. Βγήκε μέσα από την ανάγκη να καταγραφεί το ιστορικό μιας εμβληματικής απεργίας από αγωνιστές που συμμετείχαν σε αυτήν….”
    Στις κόβες του ΚΚΕ, από ότι ξέρω, μαθαίνουν εξαρχής να σέβονται τους εργαζομένους και τους αγώνες τους, και κυρίως να διασφαλίζουν την ελεύθερη, από καπηλευτές και κάθε λογής εχθρικά ταξικά παράσιτα, ενεργητική συμμετοχή τους.
    Μαθαίνουν λοιπόν ότι άλλο είναι να λες κάποιοι “αγωνιστές που συμμετείχαν ” και άλλο το …”ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ”!
    Ετυχε να είμαι στην πύλη εκείνη την μέρα, που κάποιοι “αγωνιστές, που συμμετείχαν” επεχείρησαν να μιλήσουν από τα μεγάφωνα, αλλά η περιφρούρηση των ίδιων των οργανωμένων και αγωνιζομένων απεργών τους το έκοψε: “Οχι διασπαστικές ενέργειες”! Ανοιχτά και τίμια, μπροστά σε όλους τους αγωνιζομένους απεργούς και με την απόλυτη ομοφωνία τους!
    Γκέγκε;!
    Αφήστε αυτά τα πασόκικα, που σας έχουν μάθει. Τα ξέρουν οι εργάτες… Και γράφτε, κατόπιν εορτής όσα βιβλία θέλετε. Η Ιστορία γράφεται στις επάλξεις του αγώνα, στα πεζοδρόμια και στις πύλες. Στα βιβλία απλά μπορεί να αναπαραχθεί, αν οι συγγραφείς είναι τίμιοι…
    ————————————
    Υ.Γ. Ηταν μπροστά και γνωστό ιστορικό ηγετικό στέλεχος του Ναρ, και δεν έβγαλε τσιμουδιά… προς τιμήν του.
    Και να προσθέσω ότι αρκετές, όχι μία, φορές έρχονταν για συμπαράσταση, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, κυρίως από τον χώρο του ΠΑΜΕ και της ΠΣΚ, και φοιτητές, που πρόσκεινταν στο ΝΑΡ. Επίσης προς τιμήν τους.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ανώνυμος
      27/01/2024 at 09:28, ωπα ρε ανώνυμε του ΚΚΕ! Πορτοκάλια σου δείχνουμε, καρπούζια νομίζεις ότι είναι. Γιατί τσαντίζεσαι κ λες παραδοξοτητες; Αυτό με τα παράσιτα, πήγαινε πες στα στη ΝΔ αυτή λάνσαρε τα τελευταία χρόνια κατσαρίδες και παράσιτα. Βλέπω έχετε κοντινή ορολογία.

      Βρες αυτό το βιβλίο των απεργών χαλυβουργων, ειναι κατατοπιστικότατο και πλήρες! Ξες, ο κομματοσκυλισμος είναι κακός σύμβουλος. Keep going

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Συνεχίστε να πουλάτε τρελλίτσα “ακομμάτιστε” ( 27/01/2024 at 11:54 ) για να δικιαολογήσεις τις δικές σας παραδοξότητες. Κάποιες ανακοινώσεις στην πλειοψηφία τους κατά σωματείου των Χαλυβουργών (φυσικά εννοείται κατά του ΠΑΜΕ )

        https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/02/21/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%81

        Η απάντηση καταδίκης κατά της “επίσκεψης” της χ.α. του Σωματείου 3 μέρες μετά https://pamehellas.gr/4095740960-2?print=print
        (υπάρχει και στο προηγούμενο :Link)

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ρε σεις, διαβάστε το βιβλίο των χαλυβουργων “273 μέρες + ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργων”, είναι πολύ καλό βιβλίο! Ειναι από τις εκδόσεις ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΉΜΑ, βγήκε πριν 2-3 χρόνια αν θυμάμαι καλα, και παρουσιάστηκε σε εργατικές λέσχες, κοινωνικά κέντρα, και σωματεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.