.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρωτομαγιά 2014, Καισαριανή: Ο Χρ. Μπίστης απαγγέλλει συγκλονιστικά Κ. Βάρναλη


Ο αλησμόνητος και πολύτιμος, ο ακριβός σύντροφος Χρίστος Μπίστης, στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα και του κομμουνιστικού κινήματος, ιδρυτικό στέλεχος του ΕΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλος της ΚΣΕ της οποίας υπήρξε  μέχρι την τελευταία του πνοή, καταθέτει στεφάνι την Πρωτομαγιά του 2014 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, σε εκδήλωση μνήμης και τιμής που πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα 70 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944 από τους φασίστες-ναζί κατακτητές.

«Όση λάσπη, όσες προδοσίες, όσες συκοφαντίες κι αν χρησιμοποιηθούν, για να μας κάνουν να ξεχάσουμε το αίμα και τις θυσίες, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Με αγώνα θα δικαιώσουμε τις θυσίες. Με αγώνες, τιμάμε τους νεκρούς μας», ανέφερε.

Δανειζόμαστε από παλαιότερη ανάρτηση της Παντιέρας (Τρία μικρά ενθύμια από τον Χρίστο Μπίστη (Βίντεο)), αυτό το μικρό στιγμιότυπο:

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

70 χρόνια από την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944, 1η Μάη του 2014 στον ίδιο ιερό χώρο, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τίμησε τη μνήμη των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών με μια συγκινητική εκδήλωση.

Ο Χρίστος Μπίστης κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της ΚΣΕ και στον σύντομο χαιρετισμό του, απήγγειλε συγκλονιστικά στίχους του ποιητή της εργατιάς Κώστα Βάρναλη για τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής. Πρόκειται για την τελευταία στροφή από το ποίημα «Πρωτομαγιά του 1944» (από τον «Ελεύθερο Κόσμο»):

Απ’ τα ιερά τους κόκκαλα, πρώτη του Μάη και πάλι,

θα ξεπηδήσει ο καθαρμός κι η λεφτεριά του ανθρώπου.

Κι είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.