.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρωτοβάθμια σωματεία ενάντια στην απεργιακή αφλογιστία – Στάση εργασίας στις 16/12, συγκέντρωση 12.30μμ


Παρά τις φανφάρες του ΠΑΜΕ για το «συντονισμό» των 400 συνδικαλιστικών οργανώσεων στο Σπόρτιγκ! φέτος καταλήγουμε να μη γίνει καμία απεργία πριν τις γιορτές, την ώρα που ο αντιδραστικός Νόμος Χατζηδάκη επιχειρεί να διαλύσει τον ταξικό συνδικαλισμό.

Έτσι ένα ακόμα συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ αλλά και ο υποταγμένος συνδικαλισμός ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, παρά την πρόταση της ΑΤΕ-ΕΚΑ και των Παρεμβάσεων στο δημόσιο για 24ωρη απεργία. Η πρόταση απορρίφτηκε τόσο από τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού όσο και από το ΠΑΜΕ.

Στον αντίποδα της απεργιακής αφλογιστίας πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη στις 12:30μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας με αιχμή την καταδίκη του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2022, τον Νόμο Χατζηδάκη αλλά και συνολικότερα της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής.

Μέχρι στιγμής αποφάσεις για στάσεις εργασίας την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη και απεργιακή συγκέντρωση έχουν λάβει εννέα πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ το θέμα έχει μπει και σε άλλα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) «Κ. Σωτηρίου», «Αριστοτέλη» και «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», τις ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου-Νέας Σμύρνης και Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας και τα σωματεία των νοσοκομείων «Αττικόν» και «Άγιος Σάββας», ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) και ο  Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Η σύγκρουση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια δε γίνεται με απογευματινά συλλαλητήρια και αναβολή των απεργιών και της αντιπαράθεσης με την αντιλαϊκή πολιτική!!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 58.33% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.