.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Προκλητική παρουσία αστυνομικών της ΔΙΑΣ με πολιτικά στη δίκη για Σεπόλια


Συνεχίζεται στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (Κτήριο 3, αίθουσα 4) σήμερα 1 Νοέμβρη 2021 η δίκη των τεσσάρων αγωνιστών που είχαν συλληφθεί στα Σεπόλια μετά τη λήξη της συγκέντρωσης για το Πολυτεχνείο στον Σταθμό Λαρίσης στις 17 Νοέμβρη 2020.

Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η εξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας αστυνομικού και εξετάζεται ο δεύτερος.

Οι δύο μάρτυρες αστυνομικοί περιέπεσαν σε αντιφάσεις σε σχέση με τις αρχικές τους καταθέσεις μη μπορώντας να τεκμηριώσουν τις κατηγορίες ενός διάτρητου κατηγορητηρίου. Γίνεται προφανές ότι οι κατηγορίες είναι σε ευθεία αναλογία με το επικοινωνιακό «στραπάτσο» της αστυνομίας μετά από την κατάδειξη μέσω μαρτυριών και βίντεο της απρόκλητης αγριότητας και της επίθεσης στο σύνολο(!) των μελών μιας οικογένειας στην είσοδο της κατοικίας τους.

Όπως και την πρώτη ημέρα της δίκης, 13/10/21, στα Δικαστήρια παρευρίσκονται φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες, αλληλέγγυοι και κάτοικοι της γειτονιάς που συμπαραστέκονται στους τέσσερις δικαζόμενους αγωνιστές. Παρών είναι και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος είναι και μάρτυρας στη δίκη.

Το καινούργιο στοιχείο της σημερινής δεύτερης ημέρας της δίκης, είναι η προκλητική παρουσία πολλών αστυνομικών με πολιτικά, μελών της Ομάδας ΔΙΑΣ. Πέρα από τις κουκούλες ή τα γάντια με κόκαλα που φορούν, αποθρασυμμένοι από την κάλυψη της πολιτικής τους ηγεσίας και της κυβέρνησης μετά τα τελευταία γεγονότα με την εκτέλεση του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη και τον τραυματισμό του άλλου ανήλικου συνεπιβάτη στο Πέραμα, προχωρούν σε προκλήσεις κατά των νεολαίων που συμπαραστέκονται στους δικαζόμενους και την δικαζόμενη σαν να επιζητούν τη δημιουργία κλίματος για επεισόδια.

Μαζέψτε τους.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 8
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.