.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πού βρίσκεται η Ayten Öztürk; Συγκέντρωση στο Προξενείο του Λιβάνου 14/8


Συγκέντρωση σήμερα 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018, ώρα 13.00, στο Προξενείο του Λιβάνου. Νέο Ψυχικό οδός Παρίτση αριθ. 2, ΤΚ 15451.

Λεωφορεία: Α 7/10 – 18 – 550. ΣΤΑΣΗ ΠΑΡΙΤΣΗ

Εξαφάνιση της αγωνίστριας Ayten Öztürk. Αγνοείται από τον Μάρτιο του 2018. Φήμες για έκδοσή της από τον Λίβανο στην Τουρκία

Η Ayten Öztürk εξαφανίστηκε στις 9 Μαρτίου 2018. Συνέντευξη τύπου δόθηκε από τον Σύλλογο Οικογενειών των Πολιτικών Κρατουμένων TAYAD στις 6 Αυγούστου 2018.

Η Ayten Öztürk θεάθηκε για τελευταία φορά στις 9 Μαρτίου 2018 στη Βηρυτό του Λιβάνου. Από τότε, δεν υπάρχουν νέα της.

Σύμφωνα με κάποια ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου της Συρίας, η αγωνίστρια συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στην έξοδο του αεροδρομίου της Βηρυτού, ενώ επρόκειτο να επιβιβαστεί σε μια πτήση προς την Αθήνα. Από τις 14 Μαρτίου, όλες οι έρευνες έχουν πέσει στο κενό και δεν υπάρχει καμιά επίσημη πληροφόρηση για την τύχη της.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με το Λαϊκό Μέτωπο της Συρίας, στις 5 Μαΐου, ο δικηγόρος του Κινήματος του Λιβανέζικου Λαού έδωσε την πληροφορία ότι η Ayten Öztürk εκδόθηκε από την κυβέρνηση του Λιβάνου στις τουρκικές αρχές, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται από το καθεστώς της Άγκυρας.

Αδελφή του Ahmed και του Hamide Ozturk, που έπεσαν στον αγώνα ενάντια στο φασισμό στην Τουρκία, η Ayten επίσης αντιστάθηκε στην πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης και το πλήρωσε με φυλάκιση αρκετών ετών.

Σύμφωνα με τους συντρόφους της, τώρα το ερώτημα είναι: Πού βρίσκεται η Ayten Öztürk; Έχει πραγματικά παραδοθεί στην Τουρκία; Αν ναι, από πότε; Είναι στα χέρια της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ; Ή βρίσκεται σε φυλακή του Λιβάνου;

Αυτά τα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις, λένε οι σύντροφοί της και, παράλληλα με κινητοποιήσεις σε άλλες χώρες, διοργανώνουν σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου, συγκέντρωση στο Προξενείο του Λιβάνου στο Νέο Ψυχικό, Παρίτση 2 στις 13.00.

Συγκέντρωση σήμερα 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018, ώρα 13.00, στο Προξενείο του Λιβάνου. Νέο Ψυχικό οδός Παρίτση αριθ. 2, ΤΚ 15451.

Λεωφορεία: Α 7/10 – 18 – 550. ΣΤΑΣΗ ΠΑΡΙΤΣΗ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.