.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πλειστηριασμοί: Μαζικό κύμα αλληλεγγύης στους Ηλία Σμήλιο και Ζήση Κλεισιάρη


Πλειστηριασμοί: Ο αγώνας δεν δικάζεται, δικαιώνεται!

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης, Τετάρτη 30 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ., στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Γιώργος Κρεασίδης

Την Τετάρτη 30 Οκτώβρη θα εκδικαστεί η πρώτη από τις συνολικά 5 διώξεις κατά αγωνιστών για συμμετοχή στη δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς. Μαζικό κύμα αλληλεγγύης στους Ηλία Σμήλιο και Ζήση Κλεισιάρη.

Σε δίκη παραπέμπονται στη Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη Τετάρτη 30 Οκτώβρη, για τη συμμετοχή τους στη δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης (ΣΥΣΘ) ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, δημοτικός σύμβουλος της Ανυπακοής Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο δικηγόρος Ζήσης Κλεισιάρης, πρώην μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης.

Πρόκειται για μία από τις πέντε υποθέσεις διώξεων για τη δράση του ΣΥΣΘ που σε πολλές περιπτώσεις πέτυχε νίκες και αποτέλεσε πηγή αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για τον λαϊκό κόσμο.

Αυτήν ακριβώς την πλευρά της αγωνιστικής παρουσίας του ΣΥΣΘ θέλει να χτυπήσει η βιομηχανία διώξεων που, πέρα από τους Η. Σμήλιο και Ζ. Κλεισιάρη, στοχοποιεί –μέχρι στιγμής τουλάχιστον– και τον Θ. Αγαπητό, περιφερειακό σύμβουλο με την Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία, τον συνταξιούχο εργάτη Γ. Σκουλά και τον Μ. Αναγνώστου εργαζόμενο της ΒΙΟΜΕ — το σωματείο της οποίας έχει σταθερό μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς που απειλούν άμεσα και το συνεργατικό εγχείρημα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η στοχοποίηση του ΣΥΣΘ από την αστυνομία και τα ΜΑΤ, με χαρακτηριστικές τις κατασταλτικές επιθέσεις στην πορεία ενάντια στην επίσκεψη-βράβευση του Γιούνκερ το καλοκαίρι του 2018 και τη διαδήλωση ενάντια στο Summit 2017 του Συνδέσμου Βιομηχάνων Β. Ελλάδας, με τη συμμετοχή των Μητσοτάκη και Τσίπρα, όπου τραυματίστηκε ο αγωνιστής Κ. Ξενόπουλος.

Η δίκη της επόμενης Τετάρτης έρχεται μετά από τη δικογραφία που σχηματίστηκε για τα γεγονότα στους πλειστηριασμούς που ήταν προγραμματισμένοι στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης στις 7 Ιουνίου 2017, με την οποία κατηγορούνται τα δύο μέλη του ΣΥΣΘ για τα αδικήματα της «παρακώλυσης συναγωνισμού» και της «παράνομης βίας». Τα «εγκλήματά» τους, με άλλα λόγια, είναι η κοινωνική αλληλεγγύη που επέδειξαν και η αντίσταση στην πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες και τα τσιράκια τους, τους μεγαλοσυμβολαιογράφους.

Πρόκειται για μια πραγματική σκευωρία που στρέφεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται. Είχε προηγηθεί, μάλιστα, την ίδια μέρα ανεπιτυχής προσπάθεια σύλληψης δυο διαδηλωτών μέσα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, την ώρα που επιχειρούνταν η διεξαγωγή πλειστηριασμών. Ακολούθησε μάλιστα και νυχτερινή «επίσκεψη» της αστυνομίας στο σπίτι του Ηλία Σμήλιου, ο οποίος αναζητήθηκε και κλήθηκε στο τμήμα «δι’ υπόθεσίν του»!

Είναι χαρακτηριστικό ότι –πέρα από τους πάντα πρόθυμους για την προστασία των τραπεζών και των μεγάλων συμφερόντων αστυνομικούς– μάρτυρες κατηγορίας είναι η τότε πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης Ι. Μπιλίση- Χρουσαλά, που αργότερα κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού σε βάρος του δημοσίου και η Γ. Τσερμενίδου, της οποίας τη δίωξη είχε ζητήσει τις προηγούμενες Τετάρτες ο ΣΥΣΘ, λόγω παρατυπιών κατά την προσπάθειά της για διενέργεια πλειστηριασμών.

Ένας ολόκληρος μηχανισμός ασφαλίτικης δράσης και καταστολής στοχοποίησε αγωνιστές για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των τραπεζών, των funds και των άλλων κορακιών που λιγουρεύονται το σπίτι και τη μικρή περιουσία των λαϊκών οικογενειών. Αυτός ο μηχανισμός έδρασε επί ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική ευθύνη να έχουν πρόσωπα όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής –που έχτισε το προφίλ του σαν «δικαιωματικός»– και φρόντισε να αφήσουν πεσκέσι τις διώξεις στη ΝΔ, που τις συνεχίζει.

Τις διώξεις έχουν καταγγείλει το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεκάδες μαζικοί φορείς, η ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία, πολιτικές δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, καθώς και εκατοντάδες αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος που υπέγραψαν κείμενο συμπαράστασης και συμπαράταξης με τους διωκόμενους.

Το κίνημα αλληλεγγύης ζητάει τα αυτονόητα, υπερασπιζόμενο τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, δηλαδή την άμεση παύση κάθε δίωξης, την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την απαλλαγή του συνόλου των διωκόμενων αγωνιστών. Η μάχη αυτή συνδέεται άμεσα με τη διεκδίκηση για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης, στις 11.30 π.μ., στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Ιδού οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές»

Δ. Στ.

Ακόμα και οι ίδιες οι τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων παραδέχονται πλέον με επίσημα στοιχεία τι εστί ο λεγόμενος «στρατηγικός κακοπληρωτής» που δεν μπορεί να εξυπηρετεί το στεγαστικό του δάνειο.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για θύματα της κρίσης, ανέργους ή εργαζόμενους των οποίων το εισόδημα έχει υποδιπλασιαστεί μέσα σε λίγα χρόνια.

Η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων Melfin πρόσφατα παρουσίασε στην Αθήνα τα εξής: Οι 6 στους 10 οφειλέτες στεγαστικών δανείων έχουν ακίνητο με αξία κάτω των 150.000 ευρώ.

Οι μισοί από αυτούς, δηλαδή 3 στους 6, έχουν αξία ακινήτου κάτω των 50.000 ευρώ.

Το ετήσιο εισόδημα των οφειλετών στεγαστικών δανείων, όταν είχαν πάρει το δάνειό τους, ανερχόταν σε 25-26.000 ευρώ και σήμερα έχει υποχωρήσει μεταξύ 10-12.000 ευρώ. Ενώ, τέλος, 1 στους 3 (35,8%) ήταν άνεργος την προηγούμενη χρονιά και μόλις το 38,3% εργάζονταν.

Πηγή: ΠΡΙΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



83 σχόλια στο “Πλειστηριασμοί: Μαζικό κύμα αλληλεγγύης στους Ηλία Σμήλιο και Ζήση Κλεισιάρη

  1. Left G700

    ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ…

    Αύριο βγαίνει στη σέντρα κι ο Λαφαζάνης. Ούτε μια λέξη;;; Κρίμα, ρε παίδες. Κρίμα. Κρίμα και για μένα, που δεν σας το ‘χα αυτό…

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Ο Λαφαζανης εχει τελειωσει για την εξωκοινοβουλευτικη αριστερα γιατι τον χαρακτηρισε εθνικιστη.Με τον συριζα (αν κανει αριστερη στροφη καποτε) μπορει κ να τα ξαναβρουν, με Λαφαζανη ποτε.Αρα κανουν πως δεν υπαρχει.Μονο το Επαμ ηταν διπλα του μονο για λιγους πολιτικης σκοπιμοτητας(μελλοντικη προσεγγιση;).Επισηςβη ακτιβιστικη σταση Λαφαζανη φερνει πολλες εξωκοινοβουλευτικες ηγεσιες σε αμηχανια. Βλεπεις στην πλειοψηφεια των οργανωσεων την λαντζα(αφισοκολλησεις ξυλο δικαστηρια κλπ) την κανει η βαση οχι η ηγεσια.Εδω εχουμε εναν σχεφον εβδομηντα αρχηγο να σκαρφαλωνρι τις κλουβες.Κακο παραδειγμα! Τελος παντων ο Λαφα δεν εχει πολιτικο μελλον αλλα η σταση του την τελευταια πενταετια(περα απο πολιτικες αστοχιες) αφηνει μια παρακαταθηκη ηθους και αγωνιστικοτητας.

      Reply
      1. Θ Γ

        Θοδωρή όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν στο παρά-πέντε να κατεβεί με την ΛΑ.Ε ο Λαφαζάνης δεν είχε δείξει σημεία γραφής?
        Όταν η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά κινείται από κοινού και συνδιαμορφώνει με την ΛΑ.Ε του εθνικιστή Λαφαζάνη εκεί τι γίνεται?
        Όταν ο κύριος όγκος των ΕΑΑΚ είναι με γραμμή ΛΑ.Ε και Λαφαζάνη εκεί γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα?

        Reply
        1. Κ

          Και η συντρόφισσα σας η κανέλλη ΘΓ …με φραγκούλη και τάλλα παιδιά είναι με τον …προλεταριακό διεθνισμό έ;
          Και η σεμίνα διγενή που συνυπέγραψε κείμενο που αφορύσε τη συμφωνία των πρεσπών μαζί με φραγκούλη,παπαθεμελή και την γνωστή ομιλήτρια του εθνικοφασιστικού συλλαλητηρίου στην αθήνα αφροδίτη μάνου,κι αυτή …αντιεθνικήστρια έ;
          Κούνια που σας κούναγε….

        2. Θ Γ

          Αναφέρθηκε το ΚΚΕ πουθενά και δεν το κατάλαβα?
          Γιατί ετεροκαθορίζεστε πάλι?
          Είναι η Κανέλλη και η Διγενή μέλη του ΚΚΕ?
          Ωστόσο να σημερινή τοποθέτηση της Λιάνας για να δεις πόσο εθνικίστρια είναι..
          https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=qbik9-BvPFA

          Κάτι για την ΕΠΙΣΗΜΗ πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ θέσεις έχεις να αναφέρεις εκτός από κουτσομπολίστικες μαγκιές?

          Κοίτα επίσης να δεις ε το επίσημο ΚΚΕ πόσο διολισθαίνει στον εθνικισμό που είχε μόνο αυτό παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων έξω από τη Βουλή ενάντια στο ν/σ για το άσυλο.
          Αλλά ναι ας πετάξουμε το χιλιοειπωμένο τυράκι για την Κανέλλη μπας και δημιουργήσουμε εντυπώσεις γιατί πουλάει.
          https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/205521/parastasi-diamartyrias-somateion-exo-apo-ti-voyli-enantia-sto-n-s

          Επίσης για το fake news της Μάνου και τα υποτιθέμενα ονόματα καλλιτεχνών ενημερώσου καλύτερα.

        3. Κ

          Εθνικιστικό είναι το κκε ,έχουμε ήδη συζητήσει σε άλλα θρέντ.
          Εσύ είναι που έλεγες για την κανέλλη στις 16/10,17:42
          -Γενικά η κανέλλη χαρακτηρίζεται από λαικίστικες,χοντροκομμένες και ας πούμε πατριωτικοδεξιές αντιλήψεις σε ορισμένα εθνικά θέματα”.
          Το ξέχασες;
          Και προφανώς έχει σχέση με την πολιτική του κκε.
          Εγώ δεν έχω να ενημερωθώ τίποτε,εσύ είσαι ο συνειδητός ψεύτης και απολογητής μιας αντεπαναστατικής πολιτικής.

        4. Θ Γ

          Βγήκε το πόρισμα επειδή ο Κ έβγαλε την αποψάρα του.
          Έληξε επειδή η Κανέλλη αυτό και η Κανέλλη το άλλο.

          Στις θέσεις του ΚΚΕ τις επίσημες αλλά και στη δράση του έχεις να κάνεις κάποια κριτική ή θα μείνεις εσσαί στο η Κανέλλη είπε αυτό ΑΡΑΑΑΑΑ το ΚΚΕ είναι εθνικιστικό τελεία και παύλα?

          ΥΓ: kokkiniotis γιατί δεν πέρασε το σχόλιο μου για την αναφορά στο περιβόητο άρθρο του Δελαστίκ?
          Ποτέ μου δεν θα έβγαζα επαγωγικά συμπέρασμα για έναν χώρο από ένα άτομο ακόμη και αν ήταν επιφανές μέλος όσο ο παραπάνω.
          Απλά το φέρνω ως αντιπαράδειγμα σε αυτούς εδώ που κυοφορούνται από τέτοιου είδους γκεμπελίστικες λογικές.
          Αν θες να προστατέψεις τον διάλογο εδώ μέσα καλό θα ήταν να κόβεις πρώτα πρώτα τα συνεχόμενα σχόλια που βγάζουν λάδι τον εθνικισμό εδώ μέσα δια της Κανέλλης και στοχοποιούν το ΚΚΕ ως εθνικιστικό.
          Θα συμφωνήσεις και εσύ ότι παρά τις αποκλίσεις μας κάτι τέτοιο ξεφεύγει από τα όρια της εποικοδομητικής θεωρητικά κριτικής.
          Δεν με έχεις συνηθίσει σε τέτοιες μεθόδους και καλό θα ήταν τουλάχιστον το σχόλιο αυτό να περάσει.

        5. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ωραία συνέπεια. “Αυτές δεν είναι μέλη μας, απλά τις κατεβάζουμε”. Παρενθετικά οι γυναίκες μια χαρά άνθρωποι είναι (η Κανέλλη τα’ χει λίγο παιγμένα αλλά αυτό δεν είναι έγκλημα). Το ΚΚΕ έχει το πρόβλημα.

        6. San Rocco

          Το ΚΚΕ δεν είναι εθνικιστικό. Καλό είναι να μην παρεκτρέπεται έτσι η συζήτηση.

          Το ΚΚΕ έχει επιλέξει να μην διαρρήξει την εθνική ενότητα με την καπιταλιστική ταξη στο επίπεδο της γεωπολιτικής . Διότι το να εγκαλεις της ελληνική καπιταλιστική τάξη για τυχωδιωκτισμους που προκύπτουν από την συμμαχία της με ΝΑΤΟ κ ΕΕ είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι , οι τυχωδιωκτισμους της ελληνικής καπιταλιστικής τάξης είναι συγκεκριμένοι κ δεν προκύπτουν από μια ανύπαρκτη πια υποτέλεια κ εξάρτηση: η συμφωνία των Πρεσπών την ωφελεί. Η μονομερής άρα άκυρη νομικά χάραξη αοζ επίσης. Κλπ

        7. San Rocco

          Διότι για να μην χάσουν κ μεταξύ μας οι έννοιες το νόημα τους, πρέπει να αποσαφηνισμουμε ότι, εθνικισμός σημαίνει θεωρώ ανώτερο το έθνος μου κ όλα τα άλλα έθνη κατώτερα κ ότι πρέπει να κατακτηθούν. Αυτό είναι εθνικισμός: είναι με μια φράση ένας εθνικός ρατσισμός απέναντι στους άλλους. Ε καμία σχέση το ΚΚΕ ή ακόμα κ ο Λαφαζάνης με αυτά. Για αυτό, προσοχή στο πώς δομεί ο καθείς τα επιχειρήματα του .

        8. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Σωστα ερωτηματα δεν ξερω να απαντησω. Υποθετω λογοι πολιτικης σκοπιμοτητας υπαγορευουν την αλλαγη σταση της ανταρυσα εναντι της ΛΑΕ.Μηπως η ΛΑΕ του 2,9% ειναι ενας συμμαχος που μπορεις να αντεξεις κ τα οποια θεματα εχει, ενω την ΛΑΕ του 0,2 γιατι να την “φας στην μαπα” οπως λεει κ ο λαος.

        9. Θ Γ

          Εγώ Θοδωρή βλέπω καραμπινάτο καιροσκοπισμό και ομολογουμένως σύγκλιση σε πολλά ζητήματα παρ όλες τις αντιφάσεις.
          Δεν γίνεται να είσαι επιλεκτικός με τα καλά και τα κακά να τα δίνεις στη σέντρα πχ Λαφαζάνης.
          Δεν γίνεται να είναι πρόβλημα ενός ατόμου Λαφαζάνης αλλά να παραβλέπεις τον φορέα και τις δυνάμεις που τον στηρίζουν (ΑΡΑΣ,ΑΡΑΝ,ΔΕΑ,ΑΡ κτλπα).
          Είναι γνωστή αυτή η οπορτουνιστική τακτική του σβήνω το παρελθόν για να φανώ εντάξει στο μέλλον.
          Είδες πουθενά αυτοκριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑ.Ε?
          ΟΥΔΕΜΙΑ αλλά το τροπάρια περί επαναστατικότητας καλά κρατεί…

        10. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Σιγά μην απολογηθούν σε σένα. Ο ιεροεξεταστής είσαι;

        11. Θ Γ

          Στον κόσμο τους να απολογηθούν όταν μια τα λένε έτσι και την άλλη αλλιώς.
          Που κολλάει το σχόλιο σου Γιώργο?
          Εγώ κάνω την κριτική μου όχι για να μου απολογηθεί κάποιος αλλά για να αναδείξω τις αντιφάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που όποτε θέλει πετάει την ΛΑ.Ε στα τσακίδια και όποτε θέλει συνδιαμορφώνει μαζί της.

        12. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ο κόσμος τους τους έχει κρίνει. Οι μισοί πήγαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πολλοί από το ΚΚΕ πήγαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Πάει τέλειωσε αυτό. Ε κάτι λίγοι ήρθαν στο ΚΚΕ, αλλά και κάτι λίγοι φύγαν από το ΚΚΕ για ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τέλος.

          Με τη ΛΑΕ ποτέ δε συνδιαμόρφωσε τίποτα κεντρικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όπως αποδείχτηκε καλά έκανε. Η ΛΑΕ ήταν ένας ΣΥΡΙΖΑ νο2 με ολίγους ΑΝΕΛ νο2, έτσι για το μείγμα. Βασικά δεν υπήρχε ΛΑΕ, ήταν μάπα το καρπούζι. Ό,τι συμφωνίες έκλειναν μεμονωμένοι άνθρωποι μέσα από τη ΛΑΕ με άλλους δεν είχαν καμία κεντρικοπολιτκή συμμασία, γιατί η ΛΑΕ δεν ήταν σε θέση να δώσει κεντρική γραμμή.

        13. Λούμπεν

          Ρε συ εσείς υμνούσατε τον ναζιφασίστα βιντέλα και έρχεσαι τώρα να μιλήσεις για συριζα:
          Τώρα ρίξε και κανένα εθνικιστικό τροπάριο.

        14. Ανώνυμος

          Θ.γ. τι κάνεις; “Κουκιά σπέρνω “. Καλά γράφοντας ψέματα νομίζεις ότι θα κάνεις κάτι;

        15. Θ Γ

          San Rocco μπορείς να μιλάς και επώνυμα από το να κρύβεσαι δειλά πίσω από διάφορα account.
          Είναι ψέμα ότι κατεβάζετε κοινές δημοτικές-περιφερειακές κινήσεις μαζί με την ΛΑ.Ε (π.χ. Πόλη Ανάποδα-Θεσσαλονίκη)?
          Είναι ψέμα πως στα ΕΑΑΚ η ΑΡΑΣ έχει σοβαρές δυνάμεις, ιδίως στα Πολυτεχνεία, και ακολουθεί η ΑΡΑΝ?
          Είναι ψέμα πως τον Σεπτέμβρη του 15′ στο παρά-πέντε δεν κατεβήκατε μαζί στις εθνικές εκλογές?
          α)https://www.efsyn.gr/politiki/ekloges/ekloges-septembrios-2015/38696_apofasizoyn-stin-antarsya-gia-symporeysi-i-ohi-me
          β)https://www.kathimerini.gr/828585/article/epikairothta/politikh/oxi-apo-antarsya-se-synergasia-me-th-lae
          Είναι ψέμα πως συνεργάζεσαι σαν πολιτικός χώρος με την ΛΑ.Ε στο κίνημα και στα συνδικαλιστικά?
          Ένα απλό παράδειγμα…
          https://virus.com.gr/ekloges-oenge-epikratisi-tis-dipak-varia-itta-toy-metopoy-syriza/
          Και πόσα ακόμα.
          Λέω ψέματα ρε μπαγάσα τελικά?

        16. San Rocco

          ναι είναι ψέματα όλα αυτά που γράφεις, διότι στις λίγες δημοτικές κινήσεις που συμμετέχουν και δυνάμεις της ΛΑΕ, έχουν οι ίδιες δεχθεί ένα αριστερό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο. Και πολύ καλώς! ΔΕΝ είναι κεντρικού τύπου συνεργασίες. Το ίδιο και στο φοιτητικό.

          Ναι, λές ψέμματα για το σεπτμέβρη του ’15. Η ΚΕΝΤΡΙΚΉ συνεργασία με την ΛΑΕ, απερρίφθη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με μεγάλη πλειοψηφία, και ήταν η βασική αιτία που αποχώρησαν ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ.

          Ναι λοιπόν μπαγάσα, ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ! Διότι όπου υπάρχει συνεργασία με δυνάμεις της ΛΑΕ, είτε σε λίγους δήμους, είτε στο φοιτητικό, αυτό ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ συνεργασίας, αλλά αποδοχής ενός αριστερού αντικαπιταλιστικού περιεχομένου από τις εκεί δυνάμεις της! ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ!!

          Πόσα ακόμα ψέμματα θα γράψετε θ.γ.;;;

        17. Θ Γ

          Οκ χαίρομαι κατά αρχήν που αποκαλύπτεσαι και κατά δεύτερον που παραδέχεσαι πράγματα αλλά με πολλούς αστερίσκους όταν στριμώχνεσαι (π.χ.αριστερό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο και τα σχετικά).
          Άρα δεν λέω και πολλά ψέματα όπως φαίνεται εξυπνάκια μου.
          Η λογική σας βέβαια είναι εξαιρετικά επικίνδυνη γιατί στο όνομα ενός μη κεντρικού τύπου συνεργασιών μπορείτε να συνεργαστείτε με την οποιαδήποτε δύναμη αρκεί να δεχτεί ένα μίνιμουμ σημείο.
          Ε για να συνεργάζεσαι πάντως με πολιτικά σχήματα ε όλο και συγκλίνεις κάπου ρε αδερφέ πως να το κάνουμε.
          Όπως και με τον ΣΥΡΙΖΑ που ντρέπεστε να το πείτε αλλά τα γεγονότα σας διαψεύδουν.
          Βέβαια κανείς εδώ δεν έβαλε αιτιάσεις περί κεντρικής συνεργασίας γιατί πολύ απλά είναι προφανή αυτά που γράφεις και δεν αποτελούν επιχειρήματα.
          Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω πως στα σχήματα(φοιτητικά,περιφερειακά,δημοτικά,συνδιαλιστικά κα) με πλειοψηφία των δυνάμεων της ΛΑ.Ε μάλλον δεν περνάει η “άγια” και “τέλεια” γραμμή σας.
          Και είναι αρκετά αφελή San Rocco.
          Έτσι δείχνει η πείρα και έτσι λέει η λογική.

          Για τα υπόλοιπα οφθαλμοφανή δεν χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσω όλοι κρίνουν και βγάζουν συμπεράσματα κουτοπόνηρε San Rocco.
          Εκτίθεσαι για πολλοστή φορά και μυαλό δεν βάζεις.
          Next time με νέο ψευδώνυμο.

        18. San Rocco

          Κουτοπόνηρε και εμπαθή θ.γ., δεν έχεις να απαντήσεις τίποτα ουσιαστικό και μυρηκάζεις τις καραμέλες σου!

        19. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Το ότι ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να συνεργαστούν κεντρικά το ξέρουν και οι πέτρες στο εξωκοινοβούλιο. Όλα τα υπόλοιπα είναι συκοφαντία & ασχετοσύνη.

        20. ΑΩ

          Γράφει ο ΘΓ: “Είναι ψέμα ότι κατεβάζετε κοινές δημοτικές-περιφερειακές κινήσεις μαζί με την ΛΑ.Ε (π.χ. Πόλη Ανάποδα-Θεσσαλονίκη)”.
          Το μοναδικό παράδειγμα που αναφέρει δεν είχε τη στήριξη ούτε τη συμμετοχή της ΛΑΕ. Για αυτό δεν μπορεί ο ΘΓ να επικαλεστεί κάποια ανακοίνωση της ΛΑΕ ότι στηρίζει το ψηφοδέλτιο.
          Μεμονωμένες οργανώσεις από τη ΛΑΕ τη στήριξαν (ΑΡΑΣ, ΑΡΑΝ, ΔΕΑ) που με μαζί με άλλες (Συνάντηση, Αναμέτρηση, Ξεκίνημα) συμμετέχουνν στην Πόλη Ανάποδα.

          Για να πει παρακάτω ότι η άρνηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συνεργαστεί με τη ΛΑΕ αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Γιατί; Γιατί έτσι αποφάσισε ο ΘΓ. Που είναι ανώνυμος και λογαριασμό δε δίνει και ξερνάει ότι χυδαίο του έρθει.

          Χαρακτηριστικά όλα αυτά του τρόπου “πολιτικής αντιπαράθεσης” του ΘΓ και λοιπών μελών ή φίλων του ΚΚΕ.

        21. Θ Γ

          Είστε άπαιχτοι σοβαρά.
          Ελπίζω να βλέπει ο κόσμος που σχολιάζει τι γράφεις για να καταλάβει σε τι αρλούμπες πέφτετε για να εξηγήσετε τα ανεξήγητα.
          Στην Πόλη Ανάποδα συμμετέχουν οργανώσεις της ΛΑ.Ε και θες να μας πεις τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια επειδή η επίσημη ΛΑ.Ε δεν έβγαλε ανακοίνωση στήριξης?
          ΟΛΗ Η ΛΑ.Ε ΤΟ ΕΡΙΞΕ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.

          Έβγαλε μήπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάποια ανακοίνωση στήριξης σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη και Πάτρα που κατεβάζατε από δυο εκλογικά σχήματα ή θες να το ρίξουμε στο καλαματιανό???
          Έβγαλε?

          Επίσης είναι οι ίδιες οργανώσεις με τα ίδια μέλη που αριστεροεθνικιστές τους ανεβάζετε και μαδεκονομάχους τους κατεβάζετε.
          Διερωτώμαι ειλικρινά με τι τσίπα τους θεωρείτε επιλεκτικά συντρόφους στο κίνημα και με τι τσίπα τους απαξιώνετε?

          Με τι τσίπα είστε αγκαζέ στα ΕΑΑΚ για παράδειγμα και με τι τσίπα ντρέπεστε να παραδεχτείτε τις κοινές σας συνισταμένες στο κίνημα?

          Μήπως λέω ψέματα και για την ΟΕΝΓΕ και το πως τα βρίσκετε συνδικαλιστικά με την ΛΑ.Ε ΑΩ?

          Ή μήπως θες να σου θυμίσω πως από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ συνδιαμορφώνατε δημοτικές κινήσεις το 14′ όπως αυτή του Σίμου Ρούσου στο Χαλάνδρι?

        22. San Rocco

          Ρε συ θγ αφού δεν ξέρεις γιατί μιλάς;

          Α. Αραν, αράς κ δεα δεν είναι αυτοί που έχουν ρωσοφιλες απόψεις ή την αντίληψη υπέρ της αοζ, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών λόγω και καλά εθνικής …μειοδοσίας ! Αυτήν την γραμμή της λαε την καθορίζει το πλειοψηφικό αριστερό ρεύμα με και εκεί λίγες διαφοροποιήσεις . Έχουν ευθύνη αραν , αράς κ δεα που φέρονται με μικροπολιτικα κριτήρια έχοντας φτιάξει συμμαχία Άρτσι Μπούρτζι κ λουλας; Βέβαια ! Αλλά άλλο το ένα κ άλλο το άλλο.

          Με αυτές τις συνιστώσες της λαε συνεργαζόμαστε σε κάποιες δημοτικές κινήσεις κ σε σχήματα της εαακ. Μην γράφεις μπούρδες λοιπόν.

          Επίσης ασχετε θ.γ. στο Χαλάνδρι ήταν πάλι αραν κ αράς που συμμετείχαν στο Χαλάνδρι κ στήριξαν τον Σίμο Ρούσσο. Όχι το ΝΑΡ ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κεντρικά, που απέρριψαν στήριξη στην παράταξη ΣΥΡΙΖΑ κ τον Σίμο Ρούσσο ο οποίος ξεφτιλιστηκε στην αριστερά γινόμενος ένας αυταρχικός συριζοφιλελε δήμαρχος. Μάθε γιατί πάλι λες μπούρδες.

        23. Θ Γ

          ΑΡΑΣ,ΑΡΑΝ τι θέσει έχουν για ΑΟΖ και Πρέσπες είπαμε?
          Σε ποιο μέτωπο συμμετέχουν μαζί με την ΔΕΑ εδώ και μια πενταετία δεν κατάλαβα,μήπως δεν ξέρανε και δεν ξέρουνε τι τάσεις έχει το ΑΡ?
          Είναι τόσο αφελής ή τόσο υποτακτικοί?
          Πάμε παρακάτω.

          Επίσης στα σχήματα τ@ EΑΑΚ στο Πολυτεχνείο και σε άλλες σχολές που πλειοψηφούν δυνάμεις από την ΛΑ.Ε τι γραμμή πάλης περνάει φίλοι μου?

          Λέτε ότι συνεργάζεστε με αυτές τις συγκεκριμένες τάσεις της ΛΑ.Ε δεκτό και κατανοητό εξ’αρχής.
          Να σου θυμίσω όμως ότι δεν παύουν να λειτουργούν εντός της ΛΑ.Ε (η ΑΡΑΣ συγκεκριμένα με αρκετά προβεβλημένα στελέχη να είναι σε νευραλγικά σημεία μαζί με την ΑΡΑΝ φυσικά) και να υλοποιούν την γραμμή της ΛΑ.Ε η οποία,συγγνώμη που σε στεναχωρώ και σου χαλάω τη σούπα, αλλά είναι ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ με το ΑΡ.
          Συνεπώς άσε τα ψόφια.

          Επίσης είπα εγώ για το Χαλάνδρι ότι μπήκε το ΝΑΡ?
          Ήταν δημοτική κίνηση συνδιαμορφωμένη με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτό είπα,οπότε προς τι οι μπούρδες?
          Επίσης στήριζε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσημα κάποια άλλη δημοτική κίνηση το 14 στο Χαλάνδρι?-ΑΩ σε σένα το ερώτημα για να δεις σε τι αντιφάσεις πέφτεις

        24. San Rocco

          Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν στήριξε κεντρικά καμία Δημοτική κίνηση στο Χαλάνδρι κ πολύ καλως έπραξε! Παρόλο που αραν κ αράς συμμετείχαν στην κίνηση υπό τον Ρούσσο κ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ . Απερρίφθη με μεγάλη πλειοψηφία των οργάνων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η πρόταση τότε αραν κ αράς για στήριξη αυτής της δημοτικής κίνησης κ του Σίμου Ρούσσου.

          Β. Για το τι πράττουν αραν κ αράς στην λαε ρώτα τους. Με όσους συντρόφους από λαε συμφωνούν σε ένα αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο μιας δημοτικής κίνησης ή ενός φοιτητικού σχήματος ή μιας εργατικής κίνησης, οκ. Κεντρικές συμφωνιες με την λαε, δεν έκανε κ δεν κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
          .

        25. San Rocco

          Επίσης θγ όταν παίζονταν το θεμα με την Ελντοράντο στην Χαλκιδική από το 2011 κ μετά κ οι κάτοικοι είχαν ξεσηκωθεί το ΚΚΕ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ στις κινητοποιήσεις , ούτε τις στήριζε . Τώρα πια κ από το 2016 κ μετά ΝΔ , Χρύση Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ ανελλ , εξασφάλισαν την θέση της εταιρείας. Κ παπαλα. Κ μετά Νάσου κ το ΚΚΕ, με ανακοινώσεις κατά της εταιρείας. Εκ των υστέρων πάντα! Όταν παίζεται η ιστορία μουγκα! Σας έχω ικανούς μετά καναδυο χρόνια, να λέτε “πόσο αγωνιστικό ήταν το κίνημα των πλατειών κ πόσο το ΚΚΕ στήριξε”!

        26. Κώστας

          San Rocco ποτέ δεν υπήρξε θέση της ΛΑΕ για ΑΟΖ, εθνικές μειοδοσίες κλπ. Επίσης δεν ήταν ποτέ αυτές οι θέσεις του ΑΡ Αν θες να λες πως ο ΘΓ δεν γνωρίζει φρόντισε να γνωρίζεις ο ίδιος.

          Κώστας

        27. San Rocco

          Κώστα, αυτό που δείχνει η λαε προς τα έξω ήταν μέχρι πριν λίγο , η θέση της πλειοψηφίας της που εκφράζονταν από τον Λαφαζάνη. Και στο θέμα της αοζ, η θέση του Λαφαζάνη ως ηγέτη της λαε αλλά κ της πλειοψηφίας της, ήταν ότι η Ελλάδα έχει κήρυξη νόμιμα αοζ που την παραβιάζει η Τουρκία . Επίσης για την συμφωνία των Πρεσπών η θέση που εξέφρασε η πλειοψηφία της ηγεσίας της λαε κ ο Λαφαζάνης είναι ότι πρόκειται περί εθνικής μειοδοσίας . Κ τα δύο είναι και λάθος κ προσδεδεμενα στην ενότητα με την ελληνική καπιταλιστική τάξη. Τώρα αν αυτά δεν εκφράζουν αραν, αράς κ δεα που δεν τους εκφράζουν, ευθύνη έχουν μόνο οι αραν, αράς κ δεα λόγω της πολιτικής τους αντίληψης περί συμμαχιών κ ουδείς άλλος.

        28. Θ Γ

          Ρε να σου κάνω μια ερώτηση έστω ότι η ΑΟΖ δεν είναι νόμιμη και άρα η Τουρκία έχει δικαίωμα να την παραβιάζει.
          Άρα αν με την λογική σας αυτοί που ισχυρίζονται ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκιο και τις συμφωνίες τις δεκαετίας του 80′, που η Τουρκία δεν αποδέχεται, η ΑΟΖ είναι νόμιμη για το ελληνικό κράτος “υποστηρίζουν” την ελληνική αστική τάξη εσείς που λέτε το αντίθετο “υποστηρίζετε” την τούρκικη αστική τάξη(που τις βλέπει ξεκάθαρα για εκμετάλλευση)?

          Επίσης σε μια μελλοντική σοσιαλιστική Ελλάδα ποιες πλουτοπαραγωγικές πηγές(που θα χρειάζονται οπωσδήποτε προκειμένου να έχει ενεργειακή ανεξαρτησία από καπιταλιστικά κράτη η σοσιαλιστική Ελλάδα) θα χαρακτηρίζονται ως κτήματα του λαού και παράλληλα τι εμβέλεια θα έχουν?

        29. San Rocco

          Το 1οβερωτημα σου θ.γ. δεν έχει καν νόημα να τεθεί εσύ όμως το θέτεις! Η λογική της αοζ πρέπει να απιρριπτετε γενικώς από τους κομμουνιστές κ τους νορμάλ ανθρώπους, διότι πολύ απλά, περιφρασει κ εμπορευματοποιει όλες τις θάλασσες πλέον. Αλλά υπάρχει κ η δεύτερη πτυχή: η αοζ μιας χώρας για να είναι νόμιμη πρέπει να οριοθετηθεί με τις αοζ όλων των όμορων κρατών κ να συμφωνήσουν λοιπόν σε αυτές τις οριοθετήσεις όλα τα ομορα κράτη: εδώ από τα 7 κράτη της να Μεσογείου μόνο τα 4 (Ελλάδα, Κύπρος , Αίγυπτος, Ισραήλ) συμφώνησαν. Οκ λοιπόν;

          Επίσης το φρούτο νέο είναι το ερώτημα σου; Επειδή απορρίπτουμε και ως παράνομη την χάραξη των αοζ πάει να πει πως συμφωνούμε με την καπιταλιστική Τουρκία η οποία αποδέχεται την αοζ αλλά όχι αυτή την χάραξη; Τι λες;

          Για το ΚΚΕ η συμπλευση του με την καπιταλιστική τάξη στο θέμα της αοζ αποδεικνύεται τόσο με το ότι αποδέχεται την ύπαρξη αοζ , όσο κ τους όρους που αυτή χαράχθηκε.

          Τέλος, η καραμέλα του ότι “η εργατική/λαϊκή εξουσία έχει ανάγκη από ενεργειακούς πόρους συνεπώς ναι στις αοζ κ τις εξορύξεις” λιώνει: απαντάτε στο σήμερα παίρνοντας θέση ΥΠΕΡ της καταστροφής του περιβάλλοντος , προβάλλοντας ως επιχείρημα ένα ανύπαρκτο σήμερα κ πολύ μακρινό ενδεχόμενο εργατικής εξουσιας!

          Κάτσε να έρθει η εργατική εξουσια , εδώ δεν μπορείς να κάνεις μια πανεργατικη κάπως πετυχημένη απεργία!

        30. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Η κήρυξη ΑΟΖ είναι νόμιμη, όταν τηρούνται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου. Αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα μιας χώρας και ασκείται μέσα στα πλαίσια των διεθνών κανόνων. Εάν μια άλλη χώρα έχει αντίρρηση πρέπει να προσφύγει σε διεθνές δικαστήριο.

          Ως τόσο τη δικαστική λύση αυτή τη στιγμή μάλλον κανείς δε τη θέλει. Η Τουρκία δε τη θέλει γιατί δε θα δικαιωθεί, η Ελλάδα δε τη θέλει γιατί θα πάρει χρόνια και οι δυτικοί δεν τη θέλουν γιατί είναι ληστές και νταβατζήδες και θέλουν να διαπραγματεύονται μαφιόζικα εν κενώ δικαίου.

        31. Θ Γ

          Ωπα ωπα κάτσε γιατί ρίχνεις την μια καρεκλιά μετά την άλλη.
          Καταρχάς το να κάνεις κριτική στο ΚΚΕ για απεργίες και συσπείρωση εργαζομένων είναι παντελώς αστείο.
          Μια γύρα στους χώρους δουλειάς και θα δεις ποιος στέκεται στο πλευρό της εργατικής τάξης και με απεργίας διαρκείας.
          Να μην μιλάνε αυτοί λοιπόν που δεν έχουν ούτε έναν οργανωμένο βιομηχανικό εργάτη ή εργάτη γης και στην καλύτερη το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι απεργία σε χασαποταβέρνα.
          Από που και ως που εκπορεύεται ότι το ΚΚΕ είναι ΥΠΕΡ της καταστροφής του περιβάλλοντος?
          Στοιχεία,θέσεις,δηλώσεις και όχι ανακρίβειες.

          Επίσης επειδή από τη μια λες για μακρινά σενάρια και από την άλλη εγκαλείς στο σήμερα σε ρωτώ το εξής στην τωρινή διαμορφωμένη κατάσταση με τις ΑΟΖ και στις βλέψεις της τούρκικης αστικής τάξης για κερδοφορία στο Αιγαίο διάμεσο επέμβασης φυσικά τι θέση παίρνεις?
          Τι θέση παίρνεις στο ενδεχόμενο εισβολής?
          Επίσης από που και ως που προκύπτει ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την λογική των ΑΟΖ?
          Ούτε τις ΑΟΖ,ούτε τα χερσαία σύνορα και κάθε λογής χαρακιά σε εδάφη και ύδατα που έχει προέλθει από τους αστούς στο κάτω κάτω της γραφής.
          Έτσι είναι δυστυχώς διαμορφωμένα τα πράγματα και είναι αναγκαίο να κάνεις ελιγμούς και να δράσεις στο σήμερα παρά επικλήσεις σε ιδεαλικές καταστάσεις που είναι το μόνο εύκολο.
          Όμως στο σήμερα και στη δεδομένη κατάσταση η καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων πατάει πάνω στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του μέλλοντος αλλά και στην ασφάλεια του σήμερα.Εκτός αν έχεις την αυταπάτη πως τα ύδατα χωρίζονται από τους αστούς με όρους θεοφανείων και τίμιου σταυρού,του τύπου όποιος τον έπιασε κερδίζει την επικράτεια.
          Αστεία πράγματα.
          Συμφωνείς με την χάραξη των συνόρων και ότι είναι και αυτά μέσο για εμπορευματοποίηση της γης?
          Τότε αν μια χώρα μπει στη βάση της αμφισβήτησης συνόρων τι θέση θα πάρεις?
          Εκτός αν έχεις διαφορετική άποψη μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση της πανίσχυρης Τουρκίας στη Συρία.
          Ρε San Rocco ειλικρινά δε βαριέσαι να λες τα ίδια και τα ίδια με υφάκι μεγάλου αφέντη χωρίς να ακούς και να βλέπεις τι λέει κάποιος άλλος?

        32. San Rocco

          Θ.γ. αλλά νταλλων γράφεις. Κυριολεκτικά.

          Εδώ δεν μπορείς να οργανώσεις (κ κανείς δεν μπορει) μια σοβαρή πανεργατικη απεργία, το που θα βρει ενέργεια η εργατολαικη εξουσία σε μάρανε.

          Ναι, όταν φέρνεις τετια επιχειρήματα για να τεκμηριώσεις την ανάγκη εξορύξεων σε θάλασσα κ στερια, δεν είσαι σοβαρός.

          Για το περιβάλλον κ την θέση του ΚΚΕ, ρώτα πχ τους κατοίκους στην Χαλκιδική για την θέση του ΚΚΕ για την εξόρυξη χρυσού.

        33. Θ Γ

          Αν αναρωτιέσαι για τη θέση του ΚΚΕ στις Σκουριές μπορείς να μάθεις κατευθείαν τι λέει και όχι μέσω πλαγίας και δεν ξέρω εγώ τι οδού.

          http://www.katiousa.gr/koinonia/thesi-tou-kke-gia-tin-eksoryksi-chrysou-sti-chalkidiki/

          Αν επίσης θεωρείς το ΚΚΕ αμέτοχο και τα σχετικά καλό θα ήταν να μάθαινες για διώξεις σε μέλη του ΚΚΕ με αποκορύφωμα την ποινή φυλάκισης σε μέλος του ΚΚΕ που είχε συλληφθεί και είχε χτυπηθεί από τα ΜΑΤ κατά την επέμβασή τους στις Σκουριές το 2013.
          https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10334756

          Επίσης κάνεις αναφορά στο ΚΚΕ, που τον Απρίλη του 2010 οργάνωσε και μετείχε σε 48ωρη μαζικότατη απεργία χωρίς να έχει την συνδικαλιστική κάλυψη της ΓΣΕΕ, ούτε και της ΑΔΕΔΥ (την πρώτη μέρα) επειδή κάποιοι αρνήθηκαν να πάρουν απεργιακές αποφάσεις.
          Ή να καθίσουμε και να μετρήσουμε σε πόσες απεργιακές κινητοποιήσεις μπαίνετε καιροσκοπικά όπως πρόπερσι στην Cosco?

          Για κάθε λάσπη και ψέμα που πετάς και για κάθε γεγονός που αποκρύπτεις θα υπάρχει η αντίστοιχη απάντηση που θα ξεγυμνώνει τον καιροσκοπισμό μερικών σαν εσένα.

          ΥΓ: Είναι υπέροχο κάθε φορά που έχεις ξεμείνει από παπαγαλίσματα και δεν μπορείς να τεκμηριώσεις με επιχειρήματα να καταφεύγεις σε λογικές του τύπου “δεν είσαι σοβαρός”,”λες αρλούμπες” και τα σχετικά.
          Το μόνο που κάνεις San Rocco είτε σχολιάζεις επώνυμα είτε ανώνυμα είναι να αποδεικνύεται πόσο λίγος είσαι όταν μπαίνουν κουβέντες ουσίας.

        34. San Rocco

          Ανοητε θγ ότι ψέμα γράφεις απαντιεται:

          Α. Ρώτα τους κατοίκους στην Χαλκιδική κ θα σου πουν ότι το ΚΚΕ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ποτέ στον αγώνα τους.

          https://www.iefimerida.gr/news/245377/koytsoympas-ohi-na-min-kleisoyn-ta-metalleia-stis-skoyries

          Τώρα αν βρέθηκε κάνα μέλος του από μόνο του να συμμετέχει στον αγώνα , αυτό έγινε αλλά το ΚΚΕ ήταν ΠΑΝΤΑ ΑΠΩΝ από τους εκεί αγώνες. Άσε τα ψοφια κ τα ψέματα!

          Β. Δεν μπορείτε ούτε κ σεις να οργανώσετε μια πανεργατικη απεργιαε στοιχειώδη συμμετοχή κ σε έπιασε ο γκαιλες που θα βρει η …εργατολαικη εξουσία στην Ελλάδα εκεί και τότε ενέργεια ! Ε ρε τι κάνουν οι άνθρωποι εκεί στο ΚΚΕ προκειμένου να υπερασπιστούν τις εξορύξεις σε στεριά κ θάλασσα!

        35. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Από προσωπική εμπειρία επιβεβαιώνω ότι, για παράδειγμα, στο κίνημα των πλειστηριασμών, άμα έπιανες κανένα μέλος του ΚΚΕ και του ζάλιζες τα @@ να έρθει, υπήρχαν και αυτοί που δε σου λέγαν όχι, αλλά ξεκαθάριζαν ότι αν περάσουν θα το κάνουν ως άτομα.

          Μη μειώνουμε ανθρώπους που έχουν δώσει μάχες και έχουν διάθεση απλά και μόνο επειδή είναι σε κόμμα.

        36. Θ Γ

          Τι έγινε τώρα είναι μεμονωμένοι άνθρωποι και ξεχνάμε ότι είναι μέλη του ΚΚΕ?
          Δεν είναι στρατιωτάκια που ακολουθούν ασυζητητί τη γραμμή του κόμματος?
          Αν κάποιος είναι ανόητος μάλλον είσαι εσύ που δεν καταλαβαίνεις γρι για από την δήλωση του Κουτσούμπα και την πετάς προβοκατόρικα σαν επιχείρημα.
          Επίσης για ποιο λόγο δεν μου σχολιάζεις την επίσημη θέση του ΚΚΕ για τις Σκουριές?

          Επίσης Γιώργο δεν ξέρω σε ποιο κόσμο ζεις αλλά τις προηγούμενο διάστημα το Π.Α.ΜΕ συντεταγμένα ανέτρεψε αρκετούς πλειστηριασμούς χωρίς την παρουσία κάποιας άλλης οργάνωσης ή κινήματος.

        37. San Rocco

          Θ.γ. λες συνειδητά ψέματα προκειμένου να υπερασπίσεις το ΚΚΕ . Ξεφτίλα!

          Α. Την πενταετία 2010-2915 όταν παίζονταν το πράγμα , το ΚΚΕ ΑΠΕΙΧΕ κ η γραμμή του έβριζε τους κατοίκους στις σκουριές ως μικροαστούς που κοιτάνε την πάρτη τους για αυτό δεν θέλουν το μεταλλείο ! Και έλεγε το ΚΚΕ ναι στις εξορύξεις! Βρέθηκε 1 μέλος του ΚΚΕ που κατέβηκε την γραμμή κ το κάνετε θέμα μπας κ ξεπλυνατε λίγο την τραγωδία σας.

          Αναγνώστες της παντιερας κοιτάξτε δημοσιεύματα αυτής της πενταετίας κ διαπιστώστε πόσο απέχει το ΚΚΕ κ βρίζουν τον κόσμο εκεί ως βολεμενους, δεξιούς που θέλουν την βολή τους. Αυτά έλεγαν οι κκεδες τοτε.

          Β. Το ίδιο κ για τους πλειστηριασμούς! Απείχε την πενταετία κ παραπάνω 10 -15 το ΚΚΕ από κάθε αγώνα εναντίον των πλειστηριασμών με 2-3 εξαιρέσεις, κ τώρα που έχει κριθεί η ιστορία πάλι εκ του ασφαλούς παίζει. Ποιος δεν θυμάται να πηγαίνουμε κ να υπερασπιστούμε την λαϊκή κατοικία κ το ΚΚΕ να μας βρίζει ως μικροαστούς που για αυτό κάνουμε ;στους τους αγώνες;

          Τώρα που έχει κριθεί η ιστορία , το ΚΚΕ πάει να κερδίσει λίγο από ψηφαλακια κ να μην γκρινιάζεις πολύ ο κόσμος του που όταν παίζονταν αυτά το ΚΚΕ ήταν συνειδητά απών (για να μην οξύνει τα πράγματα).

          Σας λέω, σε λίγα χρόνια το ΚΚΕ θα βγάζει ύμνους υπέρ του κινήματος των πλατειών, λέγοντας πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του εκεί.

        38. San Rocco

          Θ.γ. είσαι αλλά νταλλων.

          Α. 500 κάτοικοι των χωριών εκεί στην Χαλκιδική κυνηγιούνται από το ελληνικό κράτος. Όλοι αυτοί που το ΚΚΕ τους έλεγε μικροαστούς που δεν θέλουν τα μεταλλεία το 10-15 τότε που παίζονταν τα πράγματα ! Κ ένας ΚΚΕ που παρά την γραμμή του ΚΚΕ συμμετείχε σε αυτό το κατά ΚΚΕ μικροαστικό κίνημα κ πολύ καλώς συμμετείχε ! Ενας!

          Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ το ΝΑΡ με τα μέλη τους συμμετείχαν ενεργοτατα σε αυτό το κίνημα κ τότε μας κατηγορούσε το ΚΚΕ ότι αβανταεουμε τα μικροαστικά αιτήματα!

          Τώρα κ εκ του ασφαλούς το ΚΚΕ παίρνει μισή θέση υπέρ του κινήματος εκεί.

          Β. Το ίδιο ακριβώς και για το λαϊκό κίνημα κατά των πλειστηριασμών ! Μικροαστικό κατά το ΚΚΕ κ το ΚΚΕ απών. Άσε τα ψοφια λοιπον

        39. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ζω στο κόσμο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών αρκετά χρόνια. Για την ακρίβεια τα διάφορα τοπικά ζητήματα είναι τα μόνα με τα οποία ασχολούμαι πλέον, γιατί συνειδητά απέχω από τα κεντρικά πολιτικά.

          Δεν είπα ποτέ ότι τα μέλη του ΚΚΕ είναι στρατιωτάκια. Επειδή έχω υπάρξει κνίτης ο ίδιος, ξέρω πάρα πολύ καλά πως ο καθένας κουβαλάει δύο ταυτότητες. Μια εντός και μια εκτός οργάνωσης.

          Από τη στιγμή που αποφασίσατε να εμφανιστείτε ένα πράμα έχω να σου πω. https://www.youtube.com/watch?v=o1tj2zJ2Wvg

          Επειδή δε έχω συμμετάσχει και σε περιπτώσεις που οι ρεπόρτερ ήταν κολλημένοι στη πλάτη σου να σε τραβάνε, όπως τότε που σκαρφάλωσε ο Λάφας στη κλούβα, αλλά και σε γειτονιές που σε έχει ξεχάσει κι ο Θεός, δεν εντυπωσιάζομαι από τα τηλεοπτικά.

        40. Κώστας

          San Rocco πάμε δεύτερη φορά.

          Δεν ήταν ποτέ θέσεις της ΛΑΕ και του ΑΡ. Βγαίναν προς τα έξω γιατί τα καπιταλιστικά ΜΜΕ, ο Λαφαζάνης, το ΚΚΕ και εσείς θέλατε να βγαίνουν προς τα έξω. ¨Ολοι μαζί λέγατε ψέματα πως αυτά όλα ήταν θέσεις της ΛΑΕ ή του ΑΡ

          Η μετωπική αντίληψη συμμαχιών για την ενότητα της αριστεράς από κάτω και από τα πάνω απέναντι στον νεοφιλελευθερισμο τον ιμπεριαλισμό και την ακροδεξιά και για την επαναθεμελίωση του κομμουνιστικού κινήματος είναι ιστορικά δικαιωμένη από τις στρατηγικές ήττες του 12 του 15 και του 19.

          Κώστας

        41. San Rocco

          Ακου Κώστα, βασικό λάθος στην πολιτική ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ πολιτική, είναι, να φορτώνεις στους άλλους τα δικά σου λάθη! Δυστυχώς από αυτή την αρρώστια πάσχει όλη η Αριστερά, σοσιαλδημοκρατική και κομμουνιστική (και η αναρχία). Από αυτό πάσχεις και εσύ και οι ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ/ΔΕΑ εάν φορτώνετε την ευθύνη σας για το φιάσκο της ΛΑΕ στις πλάτες των άλλων!

          Α. ΔΕΝ ευθύνεται κανείς άλλος για το ότι ως θέσεις της ΛΑΕ έβγαιναν δημόσια οι θέσεις του Α.Ρ. και του Λαφαζάνη, παρα μόνο η ΛΑΕ, οι συνιστώσες της (Α.Ρ., ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΔΕΑ κλπ) και οι διαδικασίες της! Δεν φταίει κανείς άλλος, εάν ως θέσεις της ΛΑΕ για τις ΑΟΖ, την συμφωνία των Πρεσπών κλπ, παρουσιάζονταν οι θέσεις του Λαφαζάνη και του Α.Ρ.! Κανείς! Εσείς φταίτε, η λογική συμμαχιών που έχετε φταίει, οι διαδικασίες που έχει η ΛΑΕ φταίνε!

          Δηλαδή, κατ αναλογίαν θα πούμε ότι πχ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει μεγάλα προβλήματα λόγου χάρη στην συγκρότησή της και ό,τι κακό γράφεται είναι αποτέλεσμα των ψεμμάτων των υπόλοιπων;

          β. Εχεις λάθος για την μετωπική αντίληψη συμμαχιών: Η απάντηση στον σεχταρισμό, ΔΕΝ είναι το μέτωπο όπως το εννοούν οι ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΔΕΑ και αυτό φάνηκε περίτρανα από όλη την διαδικασία συγκρότησης, φθοράς και διάλυσης της ΛΑΕ.

        42. Κώστας

          Άκου San Rocco,βασική αρχή της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ πολιτικής είναι η αλήθεια και όχι το ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ που μου λες. Τι

          Το ότι η ΛΑΕ, και η ΑΡΑΝ, δεν μπόρεσε να προστατέψει τον εαυτό της, τις θέσεις της, τα όργανα της, τα μέλη της και τους αγώνες τους σε κάθε χώρο παραγωγής και αναπαραγωγής από τον Λαφαζάνη, τα αστικά ΜΜΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δικιά τους ευθύνη. Αυτή η ευθύνη ήταν και το μέτρο και η αιτία του ότι ΛΑΕ τελείωσε.

          Δεν καταλαβαίνω τι είδους χαρά σου δίνουν όλα αυτά βέβαια, το 2019 με το να ανοίγεις με τέτοιον επιθετικό τρόπο μια σάπια συζήτηση που έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα δύο χρόνια., αλλά δεν θέλω να καταλαβαίνω και πολλά σε αυτή την αριστερά που πούλησε τον λαό και τους αγώνες του όλη αυτή την δεκαετία και δεν έχει ζητήσει μια συγνώμη. Με εξαιρέσεις στις οποίες έχω μια μικρή ανομολόγητη χαρά πως έχω καταθέσει και γω κάτι λίγο και μικρό

          Κώστας

        43. San Rocco

          Κώστα δεν νιώθω καμία χαρά για την κατάσταση πολιτική κ οργανωτική της λαε . Καμία. Την αλήθεια όπως την βλέπω επεσημανα

        44. Θ Γ

          Οκ San Rocco ό,τι πεις.
          Μας είπες να ρωτήσουμε τους κατοίκους της Χαλκιδικής και σου έφερα ντοκουμέντο ΜΕΛΟΥΣ του ΚΚΕ στις Σκουριές για το 2013.
          Αλλά όχι επειδή το ΚΚΕ δεν βαράει τυμπανοκρουσίες και δεν αναρτά μανιωδώς στα σόσιαλ μίντια που πατάει και που βρίσκεται,είναι απών από τα πάντα.
          Σόρρυ αλλά και στους πλειστηριασμούς ήταν το Π.Α.ΜΕ μαζί με τα σωματεία τόσα χρόνια και σε πολλές ακόμα κινητοποιήσεις που το κατηγορείς ως άφαντο απλά κάποιοι δεν θέλετε να το δεχτείτε γιατί σας χαλάει τη σούπα.
          Προφανώς βέβαια το Π.Α.ΜΕ δεν ήταν αγκαζέ με τα μπλογκ “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” που βγάλανε υπουργούς και την κυβερνώσα Αριστερά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για να πάρει δημοσιότητα.
          Επίσης πως έχουν κριθεί τα πάντα όταν ακόμα και σήμερα υπάρχουν πλειστηριασμοί και μάλιστα με μεγαλύτερη συχνότητα?
          Στο σήμερα λοιπόν τι κάνει εκείνο το μεγαλιώδες κίνημα του 2010-2015 και τι αποτύπωμα και παρακαταθήκες άφησε στον κόσμο της εργασίας?
          Ιδού η απορία.

          Το πιάσαμε το συμπέρασμα λοιπόν,το ΚΚΕ τα κάνει για τα ψηφαλάκια και το ΚΚΕ δεν έκανε τίποτα τελικά τόσα χρόνια.
          Και αφού ήσαστε εσείς οι αγωνισταράδες γιατί δεν καρπωθήκατε πολιτικά και εκλογικά κάτι?
          Έμεινε μάλλον η πνοή σας στις πλατείες παρέα με τους ακροδεξιούς,τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τον Καζάκη…
          Αναρωτιέμαι ωστόσο πως έχει τόση γείωση με τους εργαζόμενους το ΚΚΕ αφού ήταν σε όλα απών όπως υποστηρίζεις.
          Θες να σου απαριθμήσω που ήσουν απών ή που μπήκες καιροσκοπικά αφού είχαν δρομολογηθεί και κριθεί τα πράγματα?
          Σου θύμισα την Cosco αλλά έχω μεγάλη λίστα ακόμη.
          Δεν είναι βέβαια εκεί το μοναδικό κριτήριο της αντιπαράθεσης και ούτε θα σας κρίνει το ΚΚΕ και ο κάθε οπαδός του όπως εγώ με κάποιο ταξικό απουσιολόγιο ή με αφορμή την μαζικότητα και την ευκαιριακή σας στάση.

          Πάντως για την επίσημη θέση στις Σκουριές ακόμα να απαντήσεις San Rocco.
          ΥΓ: Περισσότερη ψυχραιμία και λιγότεροι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο των συνομιλητών σου,δεν χρειάζεται να βγάζεις τα ανώριμα κόμπλεξ σου στολίζοντας τους συνομιλητές σου με κοσμιτικά επίθετα επειδή διαφωνείς!

        45. ΑΩ

          Θύμισε μου ότι θες
          Δεν είναι μυστικό ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν στήριξε κανένα ψηφοδέλτιο εκεί που δεν κατέβηκαν οι δυνάμεις της ενωμένες. Απλά δεν αποδεικνύει αυτό πως λες αλήθεια, για κοινούς συνδυασμούς με τη ΛΑΕ.
          Ή δεν στήριξε κανένα ή κατέβηκε με τη ΛΑΕ.
          Επειδή συνειδητά διαστρεβλώνεις και ψεύδεσαι συστηματικά ισχυρίζεσαι πως έγιναν και τα δυο ταυτόχρονα.
          Όπως και για το Χαλάνδρι το 14: δεν στήριξε τον Ρούσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

          Όπως σε κάθε σου σχόλιο, λες διαρκώς ψέματα.
          ΘΓ ή κομμουνισμός ή λάσπη σε στιλ “Μακελειό”. Και τα δυο δε γίνεται. Εσύ είσαι δοσμένος στο δεύτερο.

        46. Θ Γ

          Άστο ρε ΑΩ μαζί με τον San Rocco βαφτίζετε ψέμα και συκοφαντία ό,τι δεν σας συμφέρει.
          Είστε απλά τραγικοί.
          Από τη μια λέτε για τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που λειτουργούν “ακηδεμόνευτα” και το πάτε όπου σας συμφέρει.
          Όπου δε σας συμφέρει είναι απλά Σάββατο και ο καθένας πήρε την ατομικότητα του παρέα και η πολιτική του επιλογή δεν χαρακτηρίζεται.
          Βέβαια όταν η κριτική σας πέφτει σε άλλους χώρους τα ξεχνάτε και τα σμπαραλιάζετε όλα ΜΑΖΙ.
          Που είναι το ψέμα για την Πόλη Ανάποδα?
          Στο ότι συνδιαμορφώσατε δημοτική κίνηση με μέλη της ΛΑ.Ε και τώρα που σας χαλάει την σούπα στην κριτική σας προς τον Λαφαζάνη τους δίνετε έτσι στεγνά με την ιδιότητα ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν στηρίζει επίσημα την κίνηση?
          Αυτοί είναι οι όροι συντροφικότητας που σας χαρακτηρίζουν στο κίνημα?
          Επίσης στήριξε η ΛΑ.Ε άλλο ψηφοδέλτιο στην Θεσσαλονίκη?

          Και για να μην λες ότι κολλάω στα των δημοτικών και περιφερειακών για την ΟΕΝΓΕ θα μου πεις ή μήπως λέω πάλι αρλούμπες και ψέματα?
          Για το ΤΕΕ που σε κάθε συνέλευση είστε παρέα με την ΛΑ.Ε λέω πάλι ψέματα?
          Για τ@ ΕΑΑΚ?
          Για το γεγονός πως ακόμα και σήμερα μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχουν δυνάμεις που επιδιώκουν σύμπλευση με την ΛΑ.Ε και απαρτίζουν τουλάχιστον το 1/3 της ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

        47. ΑΩ

          Είπες ότι συνεργάστηκαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ στις δημοτικές και έφερες σαν παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη και το σχήμα Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής.
          Στο μόνο παράδειγμα που έφερες δεν υπήρχε στήριξη ούτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε ΛΑΕ.
          Οπότε μετά το γυρίζεις στο ΤΕΕ, τον ΟΗΕ, το μπουλκουμέ κλπ
          Έχεις θέμα κύριε ΘΓ

        48. Θ Γ

          Ναι οι γραφειάδες δεν βγήκαν να στηρίξουν επίσημα.
          Στηρίξανε κάτι άλλο ή αφήσανε την συμπρωτεύουσα αμέτοχη τα κεφάλια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ?
          Η Δύναμη Ανατροπής που μπήκε στην Πόλη Ανάποδα να φανταστώ με το ΝΑΡ καμία σχέση έτσι?
          Απλά τυχαίνει να ναι τίγκα στους Ναρίτες.
          Αλλά ας μείνουμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέβαζε δύο ψηφοδέλτια και μπερδεύτηκε το ποιο θα στηρίξει…
          Δεν ξέρω γιατί θεωρείται ντροπή ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πλην ΣΕΚ συνδιαμόρφωσε με την ΛΑ.Ε στη Θεσσαλονίκη και γιατί δεν το παραδέχεστε.
          Το ξέρει και το αναγνωρίζει και η κουτσή Μαρία.
          Τα επιχειρήματα σας είναι ολόιδια σαν το σκυλί που κυνηγώντας την ουρά του ματαιότατα μέχρι να κουραστεί.
          Είναι ειλικρινά ντροπή και έλλειψη αξιοπρέπειας να υποτιμάτε άτομα και χώρους που συνδιαμορφώνετε παρέα και να τους υποτιμάτε στο όνομα της πολιτικής καθαρότητας.
          Σε πονάει το γεγονός πως συνδιαμορφώνεις στα σωματεία και στα φοιτητικά με την ΛΑ.Ε και όπως και να το κάνεις είναι αντικειμενική πραγματικότητα και όλοι το γνωρίζουν.
          Όπως και ότι ΣΕΚ,Μετάβαση και ενδεχομένως η ΑΡΙΣ καλοβλέπουν την συνεργασία με ΛΑ.Ε.
          Να φανταστώ θα βρείτε και κάποια δικαιολογία για την συνεργασία με το πασοκίζον Ξεκίνημα που ήταν υπέρ της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών.
          Λήξαν η κουβέντα μαζί σας, είστε τόσο απόλυτοι που το μόνο που αναζητάτε στο διάλογο είναι μόνο να συμφωνούν μαζί σας.

        49. Λην

          Βρε αγόρι μου θγ τι δεν καταλαβαίνεις από αυτά που σου είπε ο αω;

          Στην Θεσσαλονίκη δεν έγινε συνεργασία με την λαε η οποία να αποφασίστηκε κεντρικά από ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ λαε! Στη Θεσσαλονίκη , σε μερικά φοιτητικά σχήματα της εαακ , σε ορισμένους εργατικούς χώρους , οι δυνάμεις της λαε όντας πιο αριστερές από την ηγεσία της, δέχθηκαν μια συνεργασία βάσει ενός αντικαπιταλιστικου περιεχομένου! Ποιο το μεμπτό; Κ μετά λες ότι δεν κάνουμε και διάλογο , ή κάνουμε διάλογο μόνο με αυτούς που συμφωνούμε!

          Δεν το βλέπεις κ εσύ πόσο αντιφατικά κ αλληλοαποκλειομενα είναι αυτά που γράφεις;

        50. ΑΩ

          Ο ΘΓ ισχυρίζεται διάφορα. Όπως ότι η πλατιά συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ στις δημοτικές έγινε με ένα ψηφοδέλτιο που δε στήριξαν με δήλωσή τους.
          Αφού ήταν γενικό φαινόμενο, γιατί δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα;

          Στηρίξατε λέει ο ΘΓ στο Χαλάνδρι σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον Ρούσο το 14.
          Επειδή αποδεικνύεται ότι δεν συνέβη, θα πει ο ΘΓ ότι στη Δύναμη Ανατροπής είναι ΝΑΡ. Καμία αποκάλυψη, η στήριξη ήταν δημόσια.

          Μετά μπλέκει και η συμφωνία των Πρεσπών. Η θέση της Πόλης Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής είναι:

          “Παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τις επεμβάσεις. Διεκδικούμε την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, την εκδίωξη των νατοϊκών βάσεων και στρατηγείων από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα. Αντιστεκόμαστε στην ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων που είναι το κύριο περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, και στην πολιτική της ελληνικής αστικής τάξης, η οποία, με τις πλάτες των ΗΠΑ, επιδιώκει να αναβαθμίσει τη θέση της στην περιοχή. Από τη σκοπιά αυτή, είμαστε ενάντια στις επιβουλές των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, οι οποίοι εκβιάζουν ολόκληρους λαούς, επιβάλλοντας ονόματα και συντάγματα, με βάση τα δικά τους συμφέροντα”.

          Μετά θα μπλέκει το ΤΕΕ και τις συνελεύσεις του (κάνει γενική συνέλευση το ΤΕΕ, ένα πανελλαδικό επιμελητήριο;) πάλι με ψέματα κλπ κλπ

          Πάντα δήθεν αγανακτισμένος. Αυτή η ξεφτίλα που ταυτίζεται με το “Μακελειό” είναι το επίπεδο σχολιαστών στην Παντιέρα από το ΚΚΕ, φίλων ή μελών

        51. Θ Γ

          San Rocco τράβα σπίτι σου ρε.
          Μην μπάινεις από διάφορα account σχολιάζοντας προς επίρρωση των “επιχειρημάτων” σας.

        52. Κώστας

          Ρε παιδιά είστε πολλοί βαρετοί, δεν υπάρχουν τα μετωπικά μορφώματα στα οποία αναφέρεστε, δεν έχουν θέσεις, μέλη, όργανα, πολιτικές διαδικασίες. Ούτε συνεργάζονται, ούτε δεν συνεργάζονται

          Κώστας

        53. Θ Γ

          Επίσης να το πούμε ακόμα μια φορά πως δεν είναι ορισμένα ή μερικά σχήματα τ@ ΕΑΑΚ στα οποία συμμετέχουν οργανώσεις της ΛΑ.Ε αλλά η πλειοψηφία.
          Η ΑΡΑΣ και η ΑΡΑΝ είναι οργανικά τμήματα των ΕΑΑΚ και πλειοψηφούν σε αρκετά σχήματα ιδίως σε Πολυτεχνεία και Νομική.
          Οπότε δεν νομίζω να ναι μειοψηφία ούτε να δυσκολεύονται να περνάνε τη γραμμή τους.
          Ίσα ίσα που θα έπρεπε και να τους ευχαριστείτε όταν οι μισές περίπου σχολές που πήρατε στον φοιτητικό ήταν κυρίως από μεριάς τους.
          Επίσης στα συνδικαλιστικά τι γίνεται εκεί αν πλειοψηφούν οι λαετζήδες,προκειμένου να κάνετε παρέα ρίχνουν νερό στο κρασί τους δεχόμενοι το τρομερό και φοβερό αντικαπιταλιστικό σας πλαίσιο?
          Και σε αντίστροφες περιπτώσεις εσείς ρίχνετε νερό στο κρασί σας ή βράχοι?
          Γιατί δεν μας λέτε πως γίνεται αυτοί να έχουν συνδιαμορφώσει με το ΑΡ ένα πλαίσιο και πρόγραμμα το οποίο είναι διαχειριστικό,ρεφορμιστικό με αυταπάτες αλλά όταν σας συναντάνε στο κίνημα να αλλάζουν γραμμή?
          Γιατί δεν έμειναν μαζί σας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ τότε?
          Επίσης συγνώμη που σας στεναχωρώ ακόμα μια φορά αλλά και για το Ζωγράφου, τον Βύρωνα, την Νίκαια, το Αίγιο, τη Λευκάδα, το Αγρίνιο υπήρξαν ψηφοδέλτια από κοινού με δυνάμεις των ΛΑ.Ε-ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

        54. Left G700

          Φίλε μου Θ Γ,

          Δεν πα’ να λες εσύ, δεν πα’ να λέω εγώ, δεν πα’ να του τα λένε οι σύντροφοί του διαχειριστές, δεν πα’ να του τα πει ο ίδιος ο Λένιν! Ο φίλος μας το έχει χούι να ανακατεύει και να μπερδεύει τις συζητήσεις που γίνονται στο ίδιο το “δικό του” το σάιτ!

          Μιλάμε για χοντρό πρόβλημα (και διαχρονικό). Μόνο ένας καλός ψυ θα το έλυνε. Αλλά κι αυτός ο Φρόιντ, βλέπεις, πήγε και πέθανε νωρίς! ;-) :-)

        55. Θ Γ

          Τι να πω μωρέ λεφτ ο καψερός?
          Εδώ ο άλλος κάθεται και σχολιάζει πότε ανώνυμα,πότε επώνυμα και πότε με άλλο ψευδώνυμο και θέλει να τον πάρουμε στα σοβαρά?
          Αλλά πέρα από την λογική του κουναβιού δες πως λειτουργούν.
          Κάνω κριτική ΓΙΑ το πασοκίζον Ξεκίνημα που συνεργάστηκαν ΕΠΙΣΗΜΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΑ στις ευρωεκλογές ΓΙΑ την θέση ΤΟΥ για τη συμφωνία των Πρεσπών και μου το γυρνάει ο AΩ πετώντας την τοποθέτηση του συνδυασμού Πόλη-Ανάποδα στο ζήτημα λες και έκανα κάποια σύνδεση ή του το ζήτησα!
          Και ντρέπονται και απαξιώνουν τα μέλη της ΛΑ.Ε που συνεργάστηκαν μαζί στην Θεσσαλονίκη και συνεργάζονται καθημερινά σε πολλούς χώρους δουλειάς,αμφιθέατρα και τα σχετικά .
          Με τέτοιους όρους επιλεκτικότητας και “συντροφικής” κριτικής λειτουργούν.
          Μακεδονομάχος ο Λαφαζάνης,κολυμπάει στα ρηχά νερά του εθνικισμού η ΛΑ.Ε αλλά όταν είναι να συνεργαστούμε τα ξεχνάμε και το ρίχνουμε στο καλαματιανό ότι δεν έγινε με κεντρική απόφαση αλλά με ατομικότητες!
          ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΜΕ!

        56. San Rocco

          Ξεβρακωθηκες θγ μου!

          Α. Συνεργαζόμαστε σε ορισμένους δήμους κ φοιτητικούς συλλόγους με δυνάμεις της λαε πάνω σε ένα αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο κ χωρίς κεντρική συμφωνία με την λαε πράγμα σωστό. Ούτε απαξιουμε κανέναν αγωνιστή , ούτε προάγουμε αυταπάτες . Αλλά ούτε κ είμαστε σεχταριστες σαν το ΚΚΕ !

          Β. Για σκουριές κ πλειστηριασμούς χαιρετιζουμε τα λίγα δυστυχώς μέλη του ΚΚΕ κ της ΚΝΕ που σε άρνηση της γραμμής του κόμματος τους, συμμετείχαν σε αυτά τα κινήματα όταν κρίνονταν τα πράγματα κ όχι εκ των υστέρων κ εκ του ασφαλους! Τότε τα κινήματα αυτά κατά το ΚΚΕ κ την ΚΝΕ ήταν κινήματα μικροαστικά κ αποπροσανατολιστικα. Τώρα είναι αγωνιστικά κ σωστά!

          Σας λέω αναγνώστες της παντιερας , σε λίγα χρόνια ύμνους θα λέει το ΚΚΕ για το λαϊκό κίνημα των πλατειών κ πόσο σημαντική ήταν η δράση του ΚΚΕ σε αυτό!

        57. Θ Γ

          Ναι San Rocco μόνο που δεν απαντάς και δεν είμαι αναγκασμένος να σου κάνω τα ίδια ερωτήματα συνέχεια ούτε προφανώς να απαντώ συνεχώς στα ψεύδη σου με στοιχεία.
          Εγκαλείς το ΚΚΕ σεχταριστικό αλλά είναι ταυτόχρονα και ρεφορμιστικό.
          Η λογική πάει περίπατο σε έναν ακόμη σχολιασμό σου.
          Πάντως συγγνώμη που σου χαλάει την σούπα αλλά για το ΚΚΕ η πολιτική συμμαχιών καθορίζεται με κοινωνικά κριτήρια,με βάση το ποιες κοινωνικές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να συνενωθούν στον αντιμονοπωλιακό-αντικαπιταλιστικό αγώνα.
          Το πως βέβαια η ΛΑ.Ε έχει πρόγραμμα ρεφορμιστικό και τα συναφή και συμφωνεί σε αντικαπιταλιστική ριζοσπαστική βάση με την προγραμματάρα σας αφήνει πολλά ερωτήματα.
          Όπως και το τι γίνεται όταν τον συσχετισμό τον παίρνει η ΛΑ.Ε ή τον έχει από πριν,εκεί τι γραμμή περνάει?
          Επίσης για το ΚΚΕ η κάθε ταξική συμμαχία,είναι κοινωνική συμμαχία και όχι μια συμμαχία πολιτικών δυνάμεων ούτε προφανώς συμμαχία κορυφών που μαζεύουν τα τσανάκια τους όλοι μαζί.
          Για τις Σκουριές και τους πλειστηριασμούς σου έχουν απαντηθεί επισταμένως όλα τα ερωτήματα.
          Αν έχεις τα άντερα σχολίασε την θέση του ΚΚΕ πάνω στις Σκουριές όπως στην παρέθεσα,αν δεν μπορείς τα λέμε.

        58. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Σχολίασε ρε Ρόκκο μια θέση στα χαρτιά, που κανείς μας δε πιστεύει ότι ποτέ θα υλοποιηθεί γιατί αυτός που τη λέει δεν έχει πλέον καμία αξιοπιστία. Ρώτα το μπάρμπα μου το ψεύτη ρε Ρόκκο.

        59. San Rocco

          Γιώργο, έχεις δίκιο. Τι να σχολιάσω για την θέση του ΚΚΕ για σκουριές κ πλειστηριασμούς; Το ότι όταν παίζονταν τα πράγματα κ ο κόσμος ήταν στους δρόμους, το ΚΚΕ κ η ΚΝΕ έλεγαν ότι τα κινήματα αυτά ήταν μικροαστικά κ αποπροσανατολιστικα;

          Το ότι το ΚΚΕ κ η ΚΝΕ απαντούν ότι “συμφωνούμε με τις εξορύξεις αρκεί να είναι κρατικές επιχειρήσεις “; ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ; ΑΥΤΟ ΗΡΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΚΟ ΕΚΕΙ; το να είναι ιδιωτική η κρατική η εξόρυξη; Ή το ότι θα γαμιοταν ένα αρχέγονο δάσος κ ο υδροφόρος ορίζοντας για τους επόμενους αιώνες μαζί με την ζωή των κατοίκων εκεί;

          Ένας αλλος τραγελαφικά επιχειρημάτων από το ΚΚΕ κ την ΚΝΕ είναι ότι “η εργατική εξουσία χρειάζεται ενέργεια οπότε ναι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων”. Αλήθεια; Δηλ αυτό που παίζεται ΣΗΜΕΡΑ είναι που θα βρει ενέργεια μια μελλοντικοτατη εργατολαικη εξουσία που μπορεί κ να μην έρθει ποτέ , ή το ότι θα γαμηθει περαιτέρω το περιβάλλον, θα εμπλακεί η χώρα περαιτέρω στους λυσαλεους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς , θα γίνει και κάνα ατύχημα ή δολιοφθορά στις εξέδρες εξόρυξης κ αντίο νησιά, υποθαλασσιε πλούτε, κλπ κ αντίο κοινωνίες των νησιών ;

          Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 100000 μέρες κοσκινιζει κ πετά μπάλα εξέδρα κ αυτό κάνει το ΚΚΕ διαχρονικά.

        60. Θ Γ

          «η εργατική εξουσία χρειάζεται ενέργεια οπότε ναι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»
          Ποιος το είπε αυτό λεβέντη μου?
          Έχει πριν και μετά η πρόταση?
          Θες να μας πεις ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ των εξορύξεων υδρογονανθράκων από τις πολυεθνικές?
          Θες να μάθεις τι λέει το ΚΚΕ?
          https://www.902.gr/eidisi/voyli/202814/ekhoreitai-o-oryktos-ploytos-tis-horas-gia-na-diasfalistoyn-ta-symferonta-ton

          Επίσης σταμάτα τα ψέμματα για τις Σκουριές και τους πλειστηριασμούς.
          Και στα δύο υπήρχε διακριτή παρουσία του ΚΚΕ αλλά όχι με τυμπανοκρουσίες και εφέ όπως συνηθίζουν άλλοι χώροι.
          Στις δε Σκουριές σου έδειξα και άρθρο στο οποίο ΜΕΛΟΣ του ΚΚΕ,από εκείνα που λέτε ότι είναι ρομποτάκια όποτε δε σας συμφέρει και είναι ανεξάρτητοι από την κομματική γραμμή όποτε σας συμφέρει,έχει ποινές για γεγονότα του 2013.
          Σου παρέθεσα την επίσημη θέση του ΚΚΕ και περιμένω να μου πεις που ακριβώς κατηγορεί τους κατοίκους ως μικροαστούς.
          Ειδάλλως αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό από το να γκεμπελίζεις με το κλασσικό “πες πες πες κάτι θα μείνει” να γυρίσεις στην τρύπα σου.

          Λίγο έλεος δηλαδή,είσαι τόσο χρονών και κάθεσαι και σχολιάζεις μανιωδώς σαν νήπιο μέσα από διαφορετικά ψευδώνυμα και σε έχουν πάρει πρέφα όλοι εδώ μέσα.

        61. San Rocco

          Θουγου μου, έλεος με την κομματοσκυλίαση που είσαι κ είστε ζυμωμενοι!

          Α. Ναι, το ΚΚΕ κ η ΚΝΕ, όλη την τριετία 2010_2013 κατηγορούσε τα λαϊκά κινήματα στους πλειστηριασμούς κ στις σκουριές , ως μικροαστικά κ αποπροσανατολιστικα! Όποιος ανατρέξει σε δημοσιεύσεις της εποχής εκείνης, το διαπιστώνει αμέσως!

          Β. Ναι τα περισσότερα μέλη του ΚΚΕ κ της ΚΝΕ στις συζητήσεις έλεγαν τα ίδια με την γραμμή τους κόμματος τους! Απείχαν από αυτές τις κινητοποιήσεις, ειδικά στις σκουριές !

          Ναι υπήρξαν λίγα δυστυχώς μέλη των ΚΚΕ κ ΚΝΕ που σε αντίθεση με την γραμμή του κόμματος τους, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κ μπράβο τους !

          Ναι το ΚΚΕ ΑΠΕΙΧΕ από αυτά τα λαϊκά κινήματα βρίζοντας τα. Κ μόνο κάνα δυο φορές τότε έκανε κάτι κινησεις για τους πλειστηριασμούς κ τέλος.

          Ναι το ΚΚΕ είναι υπέρ των εξορύξεων αλλά με κρατικές επιχειρήσεις .

          Τα υπόλοιπα είναι ναχες ναλεγες.

        62. San Rocco

          Τι λες ωρε θουγου; ΟΛΗ η θέση του ΚΚΕ για τις σκουριές, είναι ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΣΑΣΤΕ!

          Α. Το ΕΠΙΔΙΚΟ τότε που παίζονταν τα πράγματα και ο κόσμος εκεί ήταν μαζικά στον αγώνα (500 άτομα ΣΥΝΟΛΙΚΑ σύρθηκαν σε δίκες θουγου), ΉΤΑΝ να είναι κρατική/κοινωνικοποιημένη η εξόρυξη ή ιδιωτική; ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΚΟ; Ή μήπως το επίδικο ήταν Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ Γ Ε Ν Ι Κ Α;;;

          Το δεύτερο ήταν το επίδικο θουγου και όχι το πρώτο! Επίδικο ήταν θουγου ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ διότι ΔΕΝ υπήρχε καμία περίπτωση να γίνει με τους όρους σεβασμού στο περιβάλλον και κρατικού σχεδιασμού θουγου που λέτε! για αυτό και σου λέμε όλοι οι νορμάλ άνθρωποι ότι η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι άλλα ντάλλων! Το ΚΚΕ απείχε από αυτό το κίνημα, το λοιδώρησε και έλεγε άλλα ντάλλων!

        63. San Rocco

          Ωρε θουγου νευριασες; Επειδη σου λέμε την αλήθεια;

          Πότε θουγου το ΚΚΕ συμμετείχε στις επιτροπές αγώνα των κατοίκων εκεί; Πότε το ΚΚΕ θουγου κάλεσε στις συκγεντρώσεις και τις λαϊκές συνελευσεις που οργάνωναν οι επιτροπές των κατοίκων; θες απάντηση; ΠΟΤΈ!

          Ασε μας ρε θου γου με την κομματοσκυλίασή σου!

        64. San Rocco

          Τι γράφεις πάλι ωρέ θουγου; Εμείς οι νορμάλ άνθρωποι, λέμε τα εξής: Συμμετείχε ΝΑΙ Ή ΟΧΙ το ΚΚΕ στις επιτροπές των κατοίκων της Χαλκιδικής που μαζικότατα αγωνίστηκαν ΕΝΑΝΤΙΟΝ της εξόρυξης χρυσού; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ! τόσο απλό.

          Συμμετείχε ΝΑΙ Ή ΟΧΙ το ΚΚΕ στις συγκεντρώσεις/πορείες κλπ που διοργάνωσαν οι επιτροπές των εκεί κατοίκων ΠΆΛΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ; Η απάντηση βάσει γεγονότων, είναι ΠΑΛΙ Ο Χ Ι !!

          Μήπως έστω σε φραστικό επίπεδο στήριξε το ΚΚΕ τον μαζικότατο αυτόν αγώνα των εκεί κατοίκων; ΠΑΛΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ Ο Χ Ι !!!

          ΤΙ έλεγε το ΚΚΕ για όλα αυτά; ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ είναι μικροαστικός και αποπροσανατολιστικός, έλεγε ΝΑΙ στις εξορύξεις με προϋποθέσεις τον κρατικό χαρακτήρα και τον σεβασμό στο περιβάλλον (και τα 2 αλλα ντάλλων όταν ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν και όταν ο λαός εκεί ΔΕΝ θέλει καμία εξόρυξη χρυσού γιατί γνωρίζει ότι ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση να είναι συμβατή με το περιβάλλον υπό καπιταλιστικό καθεστώς).

          ΑΡΑ ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ως πραγματική θέση του ΚΚΕ; ΟΧΙ στο λαϊκό αυτό κίνημα, ΝΑΙ στις εξορύξεις και γειά σας τα λέμε!

        65. Θ Γ

          San Rocco θα ασχοληθώ μαζί σου μια και τελευταία φορά.
          1.Φέρε μου την δήλωση του ΚΚΕ περί μικροαστών αγωνιστών ειδάλλως θεωρείται ψευδές αυτό που λες.
          2.Όταν το ΚΚΕ μιλάει για εξόρυξη από κρατική πρωτοβουλία προφανώς αναφέρεται σε ένα εργατικό κράτος όπου η οικονομία λειτουργεί με διαφορετικές σχέσεις παραγωγής,τις σοσιαλιστικές-κομμουνιστικές.Εντάξει?
          Σου έχω και παράθεμα από ομιλία του Κουτσούμπα σε σχόλιο παρακάτω για το εν λόγω ζήτημα.
          Αν βέβαια η θέση σας είναι γενικά και αόριστα ενάντια στις εξορύξεις σε επίπεδο κομμουνιστικής κοινωνίας δεν είναι απλά προβληματική αλλά βαθιά αναχρονιστική και αντιδραστική.Μάλλον δεν έχετε καμία απολύτως ιδέα για τις ενεργειακές και σχετικές ανάγκες του λαού σε μια χώρα στην οποία οικοδομείται σοσιαλισμός.
          Επίσης δεν σου φταίω εγώ αν διαβάζεις και καταλαβαίνεις ό,τι σε συμφέρει.
          3.Το ΚΚΕ έδρασε στις Σκουριές?
          Ναι έδρασε.Όχι οργανωμένα,όχι μαζικά αλλά έδρασε μέσω μελών και οπαδών της τοπικής κοινωνίας δίχως πανό και θεόρατες σημαίες που να υποδηλώνουν ποιοι είναι σε φάση “είμαστε εδώ,δείτε μας”.
          Η θέση του και οι ανακοινώσεις του μόνο αντίθετες με το γενικό συμφέρον της τοπικής κοινωνίας δεν είναι,συνεπώς τα ψέματα και οι ασυναρτησίες σας όχι μόνο δεν αγγίζουν τον αγωνιζόμενο λαό αλλά προκαλούν άφθονο γέλιο.
          Τα λέμε

        66. Κώστας

          ΘΓ ψάχνω σε 2 τοποθετήσεις του ΚΚΕ, του Ιανουαρίου 16 και του 17 (λογικά Σεπτέμβρη γιατί το άρθρο που επισυνάπτω είναι Σεπτέμβρη του 17), την έννοια του κινήματος κατοίκων σαν πρωταγωνιστή στο θέμα των Σκουριών. Ξέρεις τι βρίσκω ? Το Κουτσούμπα, τον Ιανουάριο του 16, να λέει για την ζημιά στο περιβάλλον που “λένε” (????!!!!!) πως υπάρχει και σήμερα μπορεί να περιοριστεί, λίγο. Αλλά δεν πρέπει να κλείσει κανένα εργοστάσιο, προφανώς γιατί έχουν κάποια αυταξία ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων. ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν λέει να μην μείνει κανείς άνεργος, αλλά να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο. Κουβέντα για το ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν χρησιμοποιηθεί κατά των κατοίκων και για το ότι το Σωματείο τους συναντούσε ως και την ΧΑ. Κουβέντα για το ότι μέλη του ΚΚΕ πρωταγωνιστούσαν στο κίνημα κατοίκων και διώκονται. Γιατί, ΘΓ, οι κομμουνιστές δεν παρίστανται στους αγώνες αλλά προσπαθούν να τους πυροδοτούν και μάλλον το ΚΚΕ δεν πρωταγωνιστούσε στον αγώνα, γιατί ο αγώνας είχε κάποια προβληματικά, κατά το ΚΚΕ, χαρακτηριστικά. Στην δε ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θέμα διαβάζουμε πως έχουμε παζάρια κυβέρνησης και Πολυεθνικής. Σωστό. Έχουμε όμως λέει και κόντρες επιχειρηματικών ομίλων. Δηλ ? Διεκδικούσε κάποιος άλλος να κάνει αυτά που έκανε η Ελληνικός Χρυσός ? Δεν διαβάζουμε πάλι λέξη για το κίνημα κατοίκων και την πρωταγωνιστική συμμετοχή του ΚΚΕ σε αυτό.

          Εδώ το άρθρο που πήρα τις 2 τοποθετήσεις του ΚΚΕ

          https://iskra.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-eldorado-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%81/

          Κώστας

        67. San Rocco

          Μπράβο Κώστα, με έβγαλες από τον κόπο να τα βρω εγώ αν κ τα έχω ποσταρει κάποια από αυτά.

          Θουγου, η κομματοσκυλίαση που σε έχουν γαλουχήσει κ αντικομμουνιστική είναι άλλα κ αναποτελεσματική

        68. Θ Γ

          Μου φέρνεις ως άρθρο την ανάλυση του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Α.Ζαφείρη για να μου πεις τι λένε οι θέσεις του ΚΚΕ για τις Σκουριές?
          Για να μην κουράζεσαι Κώστα σου παραθέτω το εξής όπου μπορείς να δεις αυτούσια τι λέει το ΚΚΕ και ο Κουτσούμπας.
          https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9507757
          Και στο κείμενο λέει καθαρά ο Κουτσούμπας.

          “Αρα, πρέπει να είναι κρατική επιχείρηση, κοινωνικοποιημένη όπως λέμε εμείς πιο ολοκληρωμένα. Οχι κρατική με την έννοια να εκμεταλλεύεται καπιταλιστικά τους εργαζόμενους, για να βγάζει την υπεραξία και να βγάζει άλλες επενδύσεις και να μην έχει εργασιακές σχέσεις κ.λπ. Αρα, σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να το δούμε. Πρέπει αυτή η επιχείρηση να είναι κρατική, να είναι κοινωνικοποιημένη και βεβαίως να παίρνονται όλα τα μέτρα, γιατί μόνο έτσι μπορείς να έχεις και πραγματικό εργατικό – λαϊκό έλεγχο, λέω την πολιτική μας συνολική πρόταση, τι θα κάναμε εμείς αν ήμασταν κυβέρνηση δηλαδή, αν είχε ο λαός, η εργατική τάξη, την εξουσία, σε τέτοιες συνθήκες αυτό θα κάναμε. Και, βεβαίως, θα παίρναμε όλα τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.”
          Αυτό για τον San Rocco που αποσπά την κρατική επιχείρηση από την οικονομική βάση που αυτή θα ορθωθεί,η οποία δεν είναι άλλη από τον σοσιαλισμό.

          Σε ρωτώ γιατί υπάρχει η ζημιά στο περιβάλλον Κώστα?
          Για τον απλούστατο λόγο πως ο κάθε πολυεθνικός όμιλος έχει ως κριτήριο το γρήγορο και μαζικό κέρδος αδιαφορώντας για τις μεθόδους που το καρπώνεται.
          Τι σημαίνει αυτό?
          Ότι μια σοσιαλιστική επιχείρηση που δεν βλέπει την δραστηριότητα της ως εμπόρευμα για την κερδοφορία αλλά ως κοινωνική ανάγκη και αγαθό θα έχει ως γνώμονα το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία,γιατί απλούστατα αυτή είναι η φύση και η ανωτερότητα του σοσιαλισμού.
          Άρα η ζημιά στο περιβάλλον προέρχεται από τους τρόπους και τις μεθόδους της καπιταλιστικής επιχείρησης και όχι ως παρθενογέννετη συνέπεια των εξορύξεων γενικά και αόριστα.
          Μπορείς να δεις και εδώ πως τοποθετείται το ΚΚΕ στο ζήτημα της περιβαντολογικής καταστροφής από την εξόρυξη.
          http://www.ertopen.com/news/ellada/item/47935-kke-antilaikh-kai-katastrofikh-gia-to-periballon-h-ependysh-stis-skoyries-chalkidikhs

          Εκτός αυτού μπορείς να διαβάσεις τις θέσεις και να καταλάβεις πως το εννοεί ο Κουτσούμπας ολοκληρωμένα και όχι αποσπασμένα από μια δήλωση που ο καθένας κρίνει κατά το δοκούν.
          https://www.komep.gr/m-article/f3022ea9-f42e-11e9-95d7-3ed1504937da/

          Για το αν υπάρχει άλλος επιχειρηματικός όμιλος είναι κάτι που μου φαίνεται αρκετά λογικό και πιθανό,ωστόσο δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο.
          Εν κατακλείδι Κώστα οι κομμουνιστές είναι πρωταγωνιστές στο λαϊκό κίνημα χωρίς φανφάρες και τάσης υπερπροβολής.
          Και όταν λέμε λαϊκό κίνημα εννοούμε εκείνο που αντανακλά τις ανάγκες των εργαζομένων στο σήμερα και βάζεις όρους και κριτήρια ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας.
          Θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω πως στο κίνημα των Σκουριών έγινε παρείσφρηση και από άτομα (λογικά δεν ήταν καν ντόπιοι) που λειτουργούσαν με αρκετά παράδοξο τρόπο και ουδεμία σχέση είχαν με τις πραγματικές ανάγκες των ντόπιων κατοίκων.
          Άλλωστε η δράση τους εν κρυπτό έγινε νερό στο μύλο της αστικής προπαγάνδας και των αχυράνθρωπων των αφεντικών για να συκοφαντήσουν τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων.

        69. Θ Γ

          San Rocco δίνε του ρε ή μασκαρέψου με κανένα διαφορετικό ψευδώνυμο.
          Πέρα από το να ετεροκαθορίζεσαι και να πετάς βρομιές για το ΚΚΕ προσπάθησε να μάθεις πότε χρειάζεται να αποσύρεσαι και πότε δεν σε παίρνει να λες άλλες γραφικότητες.

        70. Κώστας

          Ευχαριστώ San Rocco, το ξέρω πως τα βάζεις και συ αλλά μιλάμε σε ώτα μη ακούωντος

          Ρε ΘΓ πας καθόλου καλά ? Δεν είναι Κουτσούμπας αυτό που λέει ο χ Ζαφείρης ? Δεν είναι Δελτίο Τύπου του ΚΚΕ που μάλιστα το έβαλε ολόκληρο ?

          Από πότε πρέπει να διαβάσουμε 80 σελίδες Θέσεων του ΚΚΕ, ή σεντόνι της ΚΟΜΕΠ, για να πούμε για τις θέσεις του για ένα συγκεκριμένο θέμα ? Από πότε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δεν φέρει, και δι αυτού το ΚΚΕ, πολιτική ευθύνη για τα λεγόμενα του ? Από πότε τα δελτία τύπου του ΚΚΕ δεν το δεσμεύουν ? Αν πρέπει να διαβάσουμε 80 σελίδες ΘΓ, ή ένα σεντόνι της ΚΟΜΕΠ, να μην δινετε συνεντεύξεις και να μην βγάζετε δελτία τύπου. Δεν υπάρχει πολιτική γραμμή όμως, συνολική ή επι μέρους που να μην συμπυκνώνεται σε λίγες λέξεις. Στην παλιά γλώσσα που σας αρέσει, και εμένα άλλωστε, αυτό λέγεται αγκιτατσια.

          Θέση του ΚΚΕ λοιπόν σήμερα είναι “Φίλτρα στην eldorado-εργατική λαική εξουσία” και όχι αυτό που λέμε οι υπολοιποι “Νίκη στο Κίνημα Κατοικων-ΕΞΩ η Eldorado”.

          Δεν χρειάζονται 80 σελίδες ΘΓ ούτε σεντόνια της ΚΟΜΕΠ. ¨Οποιος έχει θέση το “Νίκη στο κίνημα κατοίκων-Έξω η Eldorado” το βάζει επικεφαλίδα και από κάτω κάνει και κριτική σε όψεις του κινήματος. ¨Οποιος δεν το έχει ως θέση δεν το βάζει και ίσως βάζει το “Φίλτρα στην Eldorado-Εργατική Λαική Εξουσία”. Και μην μας ταλαιπωρείς, τελικά το κίνημα λες ήταν προβληματικό, δομικά, στην βασική του κατεύθυνση. Αλλά τατοχρονα θυμήθηκες και την .. αυτονομία των κινημάτων. Το ΚΚΕ από σεμνότητα δεν φαινότανε μας λες. Πρέπει να αποφασίσεις όμως. Το κίνημα ήταν τέλειο και ποτέ δεν του κάνατε κριτική απλά δεν φαινόσασταν από σεμνότητα και στήριξη της … αυτονομίας των αγώνων ή γιατί έβαζε άλλη γραμμή από την γραμμή του ΚΚΕ ? Ε, αυτό ξεκίνησε να πει ο San Rocco πως το ΚΚΕ δεν στήριζε το κίνημα γιατί διαφωνούσε με την βασική του γραμμή και διαφωνούσες και αναγκάστηκα και εγώ να μπω.

          Τελικά ΘΓ η κομματοσκυλιαση σου/σας, που λέει και ο San Rocco ξέρεις που έχει φτάσει ? Να κάνουμε κάτι που δεν κάνετε ποτέ, να μεταφέρουμε την πολιτική σας γραμμή εντός εισαγωγικών, με πηγές κλπ ο χ Κώστας, ο ψ San Rocco και ο z Ζαφείρης και να λες/λέτε πως απαγορεύεται. Δεν είναι βέβαια μόνο κομματοσκυλίάση είναι και οπορτουνισμός, και πολιτική ανεντιμότητα και εκλογολαγνεία και ψάρεμα στα θολά.

          Κώστας

        71. Θ Γ

          Το πρόβλημα σας είναι πως κρίνετε κατά την αποψάρα και κατά την λάσπη που θέλετε να ρίξετε απόψεις,θέσεις και δηλώσεις.
          Και όταν σας λέμε να ανατρέξετε σε θέσεις και λεγόμενα βαράτε τσάμικο λέγοντας ότι είναι πολύς ο όγκος.
          Συγγνώμη Κωστάκη που δεν βγάζει το ΚΚΕ περίληψη για ένα μείζον θέμα επειδή κάποιοι δυσκολεύονται να διαβάσουν.
          Συγγνώμη αλλά πέρα από προσβλητικοί είστε και αστείοι.
          Για όλα σας έχουν απαντηθεί επισταμένως με τις επίσημες θέσεις αλλά και τις αντίστοιχες κατατοπιστικές δηλώσεις.
          Το αν οι δικές σας “ανεξάρτητες” αγκυλώσεις δεν το επιτρέπουν δεν είναι ουδενί δικό μου ζήτημα ή του ΚΚΕ.
          Σταματήστε λοιπόν τις γελοιότητες περί κομματοοσκυλίασης και τις προσωπικές επιθέσεις.
          Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να σας παραπέμπει σε κριτική σε επίσημες θέσεις αλλά εσείς στο γάμο του καραγκιόζη.
          Χαλάλι οι αποψάρες σας μέχρι σχολιασμού και πολύ σας πάει.

        72. Κώστας

          Διόρθωση

          ΘΓ δεν σου είπα πως δεν μπορώ να διαβάσω αλλά πως ότι και να διαβάσω η πολιτική θέση του ΚΚΕ δεν ήταν και δεν είναι Νίκη στο Κίνημα Κατοίκων-Έξω η Eldorado και κάθε άλλη, για να μην πεις καμιά εξυπνάδα, αλλά «Φίλτρα στην Eldordo-Εργατική Λαική Εξουσία».

          Κώστας

        73. ΚΟΜΠΑ

          Θ Γ μην σκας είναι πάγια τακτική του οπορτουνισμού να κατευθύνει την συζήτηση εκεί που θέλει και όταν τους παρουσιάζεις το αντίθετο τρίβοντας τους το στη μάπα,ξεκινάει πάλι το γνωστό τροπάριο.
          Για αυτούς όταν σκάει το ΚΚΕ με σημαίες και λάβαρα τότε κομματικοποιεί τους αγώνες και είναι λογικό να το βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.
          Όταν δεν το κάνει και συμμετέχει μέσω φίλων και μελών ή σε επιτροπές κατοίκων απλά…δεν υπάρχει στους αγώνες!
          Μια χαρά είναι η ανάλυση για την El Dorado και τις εξορύξεις γενικά.
          Μια χαρά τους τα λες και εσύ φίλε Θ Γ.
          Αν βέβαια είναι τόσο ριζοσπάστες και πανταχού παρών ενώ το ΚΚΕ αδρανές και απέναντι στα αιτήματα των αδικημένων γιατί ο ένας πέφτει συνεχώς εκλογικά ενώ ο άλλος όχι; Δεν έπρεπε να γίνεται το αντίστροφο τουλάχιστον σε ένα βαθμό αναγνώρισης των πραγματικών αγωνιστών;
          Εγώ που έχω όλη την καλή διάθεση,να ρωτήσω αν πρέπει ένας του ΚΚΕ να σας κριτικάρει για την εκκωφαντική σας απουσία σε Χαλυβουργία ή Ανακύκλωση;

        74. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Πανταχού παρόντες. Για τ’ όνομα του Θεού.

          Και στην Ελλάδα αποδεικνύεται πως το να παίρνεις ψήφους το μόνο που σημαίνει είναι ότι είσαι καθίκι. Όσο πιο καθίκι τόσο πιο πολλές ψήφοι. Άρα βρες άλλο επιχείρημα, αυτό με τις ψήφους σε κανέναν ερασιτέχνη της πολιτικής δε πιάνει.

        75. Λούμπεν

          Πλάκωσαν πολλές μούσες μες το κκε…και η απόγονος του μεγαλέξαντρου από κανάλι σε κανάλι να ούμε.

      2. Left G700

        Φίλε Θεόδωρε Σαμιωτάκη,

        Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις (σε ορισμένα δίνω ίσως ελαφρώς διαφορετικές αποχρώσεις, αλλα αυτό είναι δευτεροτριτεύον ζήτημα). Όμως, τίποτε από αυτά δεν δικαιολογεί μια τέοια μικρότητα. Γιατί, ακόμα κι αν ο Λαφαζάνης είναι όντως εθνικιστής (με την κακή έννοια), τότε έχουμε να κάνουμε με έναν αριστερό που έχασε το δρόμο του, έχασε τα αυγά και τα καλάθια κυριολεκτικά και βρέθηκε στην Καπερναούμ (εκτός κι αν έχει αρχίσει να εδραιώνεται η ιδέα ότι ο Λάφα δεν ήταν ποτέ αριστερός, αλλά “πράκτορας στους κόλπους του κομμουνιστικού κινήματος” –όπως πίστευε, πιστεύει και θα πιστεύει μέχρι να βγει στη σύνταξη για μένα ο Κώστας :-) ). Οπότε, λέω με το φτωχό μου το μυαλό:

        Ένας πλανημένος πλάνη μεγάλη αριστερός δεν αξίζει ούτε καν μια αναφορά (απλή αναφορά) στη δίκη του την παραμονή τής δίκης του και σε ανάρτηση απολύτως συναφή;;;

        Τέλος, αναρωτιέμαι: τόσο τυφλοί πολιτικά είναι οι φίλοι μας του ΝΑΡ που δεν καταλαβαίνουν ότι μια μια τέτοια στάση τούς εμφανίζει ως νάνους (και, παράλληλα, τουλάχιστον πέντε-έξι πόντους ύψους τούς δίνει στον Λαφαζάνη);

        Και το προχωράω: άμα είναι τόσο πολιτικά τυφλοί, πόσες ελπίδες υπάρχουν να πείσουν ότι έχουν τα απαραίτητα προσόντα να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό στην “κομμουνιστική απελευθέρωση”;;;

        Τα λέμε

        Reply
  2. Σ.Τ.

    Εθνικιζμος και dadaismos.
    Μια μάχη τιτάνων.
    Για περάστε!!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.