.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΠΕΝΕΝ: Να επιταχθούν άμεσα Ε/Γ πλοία για την φιλοξενία πληγέντων της Θεσσαλίας


ΠΕΝΕΝ

Οι πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν μεγάλες περιοχές της Θεσσαλίας οδήγησαν στον τραγικό θάνατο 16 ανθρώπων προκαλώντας επίσης ανυπολόγιστη καταστροφή σε εκατοντάδες σπίτια, χωράφια, ενώ χιλιάδες ζώα θάφτηκαν μέσα στα νερά.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν πλήξει την χώρα μας.

Προχθές η τραγωδία στα Τέμπη, χθες οι πυρκαγιές, σήμερα οι καταστροφικές πλημμύρες, όλα αυτά δείχνουν ανάγλυφα και με τραγικό τρόπο ότι ο λαός και οι περιουσίες του είναι εντελώς ανοχύρωτες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι βαριές έως και εγκληματικές.

Οι κυβερνήσεις και το αστικό κράτος είναι υπαίτιοι και υπόλογοι απέναντι στον λαό και οι ευθύνες αυτές δεν ξεπλένονται με τις θεωρίες και τα επικοινωνιακά φληναφήματα περί κλιματικής κρίσης, ενεργοποίησης του 112 και με επικλήσεις στην ατομική ευθύνη.

Δυστυχώς μετά από τόσες ημέρες ακόμη δεν έχουν δοθεί λύσεις σε βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες, κορυφαίο ανάμεσα σε αυτά είναι η στέγαση ανθρώπων που καταστράφηκαν πλήρως τα σπίτια τους ή έχουν αυτά καταστεί προσωρινά ακατοίκητα.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης οικογενειών με παιδιά, υπερήλικων και άλλων πολιτών που δεν έχουν στέγη επιβάλλεται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας (μπροστά στις έκτακτες αυτές περιστάσεις) να προχωρήσουν στην επίταξη Ε/Γ πλοίων παρέχοντας τις κατάλληλες, αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας για όσο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.