.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΠΕΝΕΝ: Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας!


Απαιτούμε να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας!

Ψήφισμα της ΠΕΝΕΝ

Με αφορμή την σημερινή προσφυγή στο Πρωτοδικείο Καβάλας του Σωματείου εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας για την ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων από την εργοδοσία, η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

130 εργαζόμενοι εδώ και μήνες με πολύμορφες κινητοποιήσεις διεκδικούν το δικαίωμα στην δουλειά σε ένα δύσκολο και κρίσιμο αγώνα ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αναλγησία!

Στον διωγμό των εργαζομένων έβαλαν το «λιθαράκι» τους το ΑΣΕ αλλά και η επιθεώρηση εργασίας της Καβάλας παίζοντας τον επαίσχυντο ρόλο εργοδοτικού οργάνου!

Σήμερα η επιχείρηση απασχολεί περί τους 500 εργαζόμενους χωρίς ούτε ένας να έχει σύμβαση αορίστου χρόνου!

Η εργασιακή αυτή ζούγκλα επεκτείνεται βήμα το βήμα και στα Πετρέλαια Καβάλας που με την σειρά τους προχωρούν σε καταχρηστικές απολύσεις!

Οι μεθοδευμένες απολύσεις, η εργοδοτική αυθαιρεσία, το πογκρόμ των συνδικαλιστικών διώξεων αναδεικνύουν όχι μόνο την εργοδοτική βαρβαρότητα και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που με την εφαρμογή του νόμου 4808/2021 (νόμος Χατζηδάκη) βάζει πλάτη στα σχέδια για εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ, χωρίς θεμελιωμένα δικαιώματα και την επικράτηση ενός εργασιακού μοντέλου γαλέρας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 90.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.