.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΠΕΝΕΝ: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές


Οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων στο διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην χώρα μας όλα τα τελευταία χρόνια είναι βαρύτατες και αναμφισβήτητες.

Οι τραγικές ελλείψεις σε εναέρια και επίγεια μέσα, σε δασοπυροσβέστες, σε μέτρα πρόληψης για την προστασία του περιβάλλοντος, της περιουσίας και της ζωής των πολιτών, έρχονται για άλλη μία φορά με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια.

Η καταστροφή και οι δεκάδες νεκροί το 2007 στην Ηλεία, η μεγαλύτερη ακόμη τραγωδία στο Μάτι της Αττικής το 2018, δείχνουν την ανυπαρξία, την υποβάθμιση και την διάλυση των κρατικών αρχών και δημοσίων υπηρεσιών με αποτελέσματα την ανυπολόγιστη ζημιά σε ανθρώπινες απώλειες και την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Αυτή την πολιτική υπηρετεί πιστά και η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ η οποία για πολλοστή φορά αναδεικνύει την ατομική ευθύνη προκειμένου η ίδια να απαλλαγεί από τις δικές της εγκληματικές ευθύνες.

Η θλιβερή διαχείριση των πυρκαγιών, η έλλειψη οργάνωσης – συντονισμού, η πρωτοφανής ανικανότητα σε συνδυασμό με προκλητικές δηλώσεις τύπου «είναι απλά ανέφικτο να σώσουμε τις περιουσίες σας» έκαναν στάχτη το πολυδιαφημιζόμενο επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ παίρνοντας υπόψη τις ανάγκες που διαμορφώνονται στις πληγείσες περιοχές, κυρίως σε ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό, αποφάσισε την άμεση αγορά και αποστολή αυτών των ειδών.

Καλεί τα μέλη της και όλους τους Ναυτεργάτες να επιδείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους συμβάλλοντας και οι ίδιοι στην στήριξη των προσπαθειών για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πληγέντων.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 93.33% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.