.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Παράσταση Διαμαρτυρίας κλαδικών σωματείων φαρμάκου


Την Πέμπτη 20/9, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά ημερίδα της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας, με θέμα «η επόμενη ημέρα στο επιχειρείν στην Υγεία».

Η γνωστή εφημερίδα, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των ομίλων της υγείας, κλινικάρχες, φαρμακοβιομήχανους, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και λοιπούς μεσάζοντες, αλλά και με την «ευγενική υποστήριξη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Νέας Δημοκρατίας, ξεδίπλωσαν τις βασικές κατευθύνσεις για την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας του κλάδου.

Μια κερδοφορία, που θα περάσει ξανά πάνω από τις θυσίες των εργαζομένων: από τις μαζικές απολύσεις συναδέλφων, τους μισθούς πείνας και τις απλήρωτες υπερωρίες, τα διευρυμένα ωράρια και τους εντατικοποιημένους ρυθμούς δουλειάς, την αξιοποίηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας την κατακρεούργηση βασικών μας δικαιωμάτων μας και την ανυπαρξία συλλογικών συμβάσεων .Οι εργοδότες στο Φάρμακο αρνούνται εδώ και μια δεκαετία να υπογράψουν Σύμβαση και ταυτόχρονα προτείνουν «σύμβαση που δεν θα προβλέπει καν βασικό μισθό, αλλά το αφήνει στην ευχέρεια της κάθε επιχείρησης».

Την ίδια ωρα η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακευτικών Προϊόντων, Ιατροτεχνολογικων & συναφών επαγγελμάτων ,το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά και το Σωματείο Εργαζομένων στη «BOEHRINGER – INGELHEIM HELLAS, οργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Royal Olympic Hotel», όπου διοργανώθηκε η ημερίδα.

Τα συνδικάτα απαιτούν την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση των δικαιωμάτων μας και καθολική ισχύ για όλους! Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.