.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Παιδεία – Υγεία – Έρευνα στην Κούβα: Εκδήλωση & Προβολή στην Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης


Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης σας προσκαλεί σε εκδήλωση/συζήτηση με θέμα:

Εκπαίδευση και επιστημονικά επιτεύγματα του Κουβανικού λαού: μια εμπειρία που αξίζει να συζητηθεί

Τρίτη 8/9/2020 στις 8 μ.μ. στην ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Ν. Σμύρνης, Αιγαίου & Ελ. Βενιζέλου 12

Η Κούβα αναγνωρίζεται διεθνώς για το υψηλό επίπεδο της παιδείας και της υγείας της αλλά και για τα επιτεύγματα στον τομέα της επιστημονικής έρευνας σε σχέση με την υπόλοιπη Λατινική Αμερική και Καραϊβική και θεωρείται, σε πολλούς δείκτες, συγκρίσιμη με τον αναπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο. Το γεγονός αυτό πιστοποιούν διεθνείς οργανισμοί όπως η UNESCO, αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ και η Παγκόσμια τράπεζα.

Πώς η Κούβα, μια φτωχή χώρα, πρώην αποικία, κατάφερε μέσα σε μερικές δεκαετίες να εξαλείψει τον αναλφαβητισμό και να περάσει σε αυτήν την υψηλή ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας κυρίως στην Ιατρική και την Βιοτεχνολογία; Τι μπορούμε να μάθουμε από την εμπειρία της;

Η Εργατική Λέσχης διοργανώνει εκδήλωση προσεγγίζοντας τα ερωτήματα αυτά.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ Maestra (Δασκάλα,29’) της Catherine Murphy για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού στην Κούβα μέσα σε έναν χρόνο, με την κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Zelmys María Domínguez Cortina, Πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Πανεπιστημιακός, που θα μιλήσει για την Επιστημονική Έρευνα στην Κούβα και τη σύνδεση της με την Εκπαίδευση, ο Oriol Marreno, Πρόξενος της Κούβας στην Ελλάδα και η Catherine Murphy, σκηνοθέτρια (μέσω skype) που θα μας μεταφέρει την εμπειρία της από το γύρισμα του ντοκιμαντέρ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

*Λόγω του περιορισμένου αριθμού των ατόμων (50) που μπορούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση δηλώνουμε συμμετοχή με μήνυμα στο 6972209745 ή στο ergatikilesxinsmyrni@gmail.com.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.