.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Παγκρήτια αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την Κυριακή 20/3


στη βάση της Σούδας (Μαράθι) στις 12:00, προσυγκέντρωση στις 11:00 πλ. Αγοράς στα Χανιά

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η δυναμική των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που ξεδιπλώνεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί όλους τους λαούς και αποδεικνύει ότι οι πόλεμοι δεν αποτελούν παρελθόν, αλλά το αναπόδραστο μέλλον όσο οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν με τους αγώνες τους το μέλλον στα χέρια τους. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δίκαιος, ούτε των λαών. Σχετίζεται με τον έλεγχο ενεργειακών δρόμων και πόρων, τον έλεγχο πρώτων υλών, την προώθηση των εμπορικών και ευρύτερα οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών και των ανταγωνισμών μεταξύ τους, στο πλαίσιο του ευρύτερου ανταγωνισμού των ΗΠΑ- ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα.

Η εξέλιξη στην Ουκρανία δεν αποτέλεσε ξαφνικό γεγονός, είναι αντίθετα το αποτέλεσμα μίας κρίσης που σοβεί εδώ και οκτώ χρόνια και οι ρίζες της βρίσκονται στον εμφύλιο που ξέσπασε το 2014, μετά το νεοναζιστικό πραξικόπημα που πυροδοτήθηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ο «ευρωπαϊκός» προσανατολισμός της Ουκρανίας, διασφαλίστηκε μέσα από την ανοιχτή δράση νεοναζιστικών ταγμάτων, την εθνική καταπίεση, την πολιτική καταπίεση, την θέση εκτός νόμου των κομμουνιστικών κομμάτων και συμβόλων, αποτυπώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην σφαγή στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό. Η αυτονομία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και οι συμφωνίες του Μινσκ στις οποίες εξαναγκάστηκε να συναινέσει η κυβέρνηση του Κιέβου, ήταν αποτέλεσμα του ένοπλου αγώνα του λαού. Ωστόσο, έκτοτε, συντηρείται μία εμφύλια σύγκρουση που μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, θεσμική ενσωμάτωση των νεοναζιστικών ταγμάτων και οργανωμένη καταστολή της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, η Ουκρανία εξοπλιζόταν συστηματικά από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Το αποκορύφωμα ήταν η de facto καταστρατήγηση των συμφωνιών του Μινσκ και κυρίως η προοπτική της άμεσης ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ που σηματοδοτεί το σχέδιο της επέκτασης του ΝΑΤΟ και την περικύκλωση της Ρωσίας. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν έγινε για την «προστασία των λαών των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς από τους ουκρανούς φασίστες», αλλά για την προώθηση των συμφερόντων του ρωσικού καπιταλισμού απέναντι στην επεκτατικότητα του ΝΑΤΟ. Δε διαλέγουμε ποιος ιμπεριαλιστής είναι καλύτερος, παλεύουμε εναντίον τους!

Είναι ακραία υποκριτική η “καταδίκη” του πολέμου από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που επί χρόνια παρεμβαίνουν στην Ουκρανία και υποθάλπουν την όξυνση στην περιοχή. Είναι αυτοί (με τις ΗΠΑ επικυρίαρχες) που ευθύνονται για αναρίθμητες επεμβάσεις, πολέμους και κατοχές σε βάρος των λαών του πλανήτη (από τη Γιουγκοσλαβία ως τη Συρία Λιβύη, Σαχέλ κ.α.). Το παράδειγμα της Ουκρανίας είναι αποκαλυπτικό για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι πολιτικές της αναζήτησης ξένων “προστατών” και η ταύτιση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από “προστάτες”.

Οι συνέπειες για όλους τους λαούς θα είναι τραγικές. Οι χώρες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ ήδη ανακοίνωσαν διπλασιασμό των κονδυλίων για νέα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα την στιγμή που διαλύεται η υγεία, η παιδεία, κάθε έννοια δαπανών για λαϊκές-κοινωνικές ανάγκες και επεκτείνεται η φτώχεια στους λαούς. Στην ίδια τροχιά κινείται και η ελληνική κυβέρνηση με τη συναίνεση του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης. Οι νατοϊκές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Σούδα συμμετέχουν ήδη ενεργά στον πόλεμο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο με την άκρως επικίνδυνη απόφαση για αποστολή όπλων στην κυβέρνηση της Ουκρανίας. Η χώρα μας έχει γίνει ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, κατά συνέπεια και πιθανός στόχος απαντητικών χτυπημάτων.

Ο δρόμος για την ειρήνη, την ασφάλεια και την φιλία των λαών περνάει από τον αγώνα ενάντια στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές και τους σχεδιασμούς τους. Μόνο οι λαοί και η εργατική τάξη μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη. Όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να φύγουν αμέσως από την περιοχή.

Έξω η Ρωσία, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από την Ουκρανία. Οι λαοί να αποφασίσουν για το μέλλον τους ενάντια σε «ολιγάρχες», μεγάλα συμφέροντα και ιμπεριαλιστές.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να πρωτοστατήσει στον αγώνα για:

  •  Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Κανένας φαντάρος σε ιμπεριαλιστική αποστολή.
  •  Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικάνικες βάσεις, καμία εξυπηρέτηση στους φονιάδες των λαών.
  •  Όχι στους εξοπλισμούς. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.
  •  Έξω από το ΝΑΤΟ, το συνδικάτο του πολέμου πρέπει να διαλυθεί.
  •  Διεθνιστική πάλη των εργαζομένων και των λαών για την ειρήνη κόντρα σε βαρβαρότητα και πολέμους.
  •  Αναγνώριση ως ανεξάρτητων κρατών των Λαϊκών Δημοκρατιών Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, ανεξάρτητα από τις υποκριτικές προθέσεις της Ρωσίας.
image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



25 σχόλια στο “Παγκρήτια αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την Κυριακή 20/3

  1. Μαρκέλα

    Ασφαλώς δεν υπάρχουν καλοί κ κακοί ιμπεριαλιστές κ εμείς παλεύομε ενάντιά τους.Αλλά χρειάζεται να γίνεται μια εκτίμηση σε κάθε συγκεκριμένη κατάσταση,για το χαραχτήρα των αντιθέσεων.Και κ Β’ ΠΠ ξεκίνησε σαν ενδοϊπεριαλιστικη αντίθεση,στην εξέλιξη όμως διαφάνηκε,ότι ο κύριος εχθρός ήταν ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός,εξ αιτίας της επιθετικότητας κ του ναζιστικού χαραχτήρα του,με αποτέλεσμα να συμμαχήσουν εναντίον του οι Βρετανοί κ οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές με τη σοσιαλιστική ΕΣΣΔ κ ο πόλεμος εξελίχτηκε σε αντιναζιστικό.Τη στιγμή αυτή η Ρωσία πολεμά,όχι για την προώθηση,αλλα για την προάσπιση των συμφερόντων του ρωσικού καπιταλισμού,ενάντια στην επεκτατικότητα του ΝΑΤΟ κ το συμφέρον της συμπίπτει με την ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνο κ Ντόνετσκ.Απ’ όσα τουλάχιστον ακούμε,η Ρωσία είναι έτοιμη να σταματήσω τις εχθροπραξίες,μόλις η άλλη πλευρά συμφωνήση με την ουδετερότητα της Ουκρανίας,όπως έγινε με την Αυστρία κ την Ελβετία,πράμμα που συνιστά δίκαιη λύση κ συμφέρει κ την ίδια την Ουκρανία.Και όμως αυτή η πρόταση δε γίνεται,τουλάχιστον μέχρι στιγμής αποδεχτή.Φαίνεται λοιπόν,νομίζω,καθαρά,ποιός είναι εδώ ο κύριος εχθρός.

    Reply
    1. unitat

      Θα μας τρελάνεις.Λαϊκές δημοκρατίες( Φέικ,βέβαια) και η ανεξαρτησία τους συμπίπτει με τον ιμπεριαλισμό της Ρωσίας;Χρειάζεσαι επειγόντως Λένιν….

      Reply
  2. Papillon

    Ναι καλά εντάξει έχει οκτώ χρόνια που ο άλλος έχει ΔΙΑΜΕΛΙΣΕΙ την γειτονική χώρα και ΚΑΤΕΧΕΙ ουκρανικά εδάφη (σας αρέσει δεν σας αρέσει τόσο η Κριμαία όσο και το Ντονμπάς ανήκουν στο ουκρανικό κράτος και στα δύο ο Πούτιν έστησε ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ με ναζί πράκτορες, καγκεμπίτες, σταζίτες και ρωσικά “πράσινα ανθρωπάκια” τα οποία ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν Ρώσοι) και μιλάμε μετά για…ουδετερότητα. Για ποιο λόγο ο Πούτιν αμφισβητεί την ίδια την υπόσταση του ουκρανικού έθνους-κράτους; Από…αντιαμερικανισμό; Δηλαδή εναντιώνεται στην επέκταση του ΝΑΤΟ με αυτό τον ΕΞΑΛΛΟ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟ; Μα θα αρκούσε να μιλάει για ουδετερότητα και μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ επομένως γιατί να μην αναγνωρίζει ένα ΥΠΑΡΚΤΟ έθνος; Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία είναι πρόσχημα η δήθεν απειλή του ΝΑΤΟ.

    Ακόμα και αν δεχτούμε ότι το πραξικόπημα το 2014 ήταν αμερικανοκίνητο σύμφωνα με την ρωσόδουλη προπαγάνδα ποια δικαιολογία είχε ο Πούτιν και προσάρτησε Κριμαία και Ντονμπάς; Την…επέκταση του ΝΑΤΟ; Μα ο ίδιος ο Γιάτσενιουκ είχε δηλώσει ότι το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ είναι ΕΚΤΟΣ ατζέντας:

    https://m.naftemporiki.gr/story/781529/giatseniouk-ektos-atzentas-i-entaksi-sto-nato

    Την καταπίεση των Ρώσων; Τότε σόρρυ αλλά ο Ερντογάν πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να εισβάλλει στην Θράκη διότι η Τουρκική μειονότητα καταπιέζεται για χρόνια από τον ελληνικό σοβινισμό. Μάλλον καλώς έπραξε και ο Χίτλερ που εισέβαλε στην Τσεχοσλοβακία και…έσωσε τους Σουδήτες. Ζωτικός χώρος σου λέει. Και η Ελλάδα διαθέτει ζωτικό χώρο στην Αλβανία. Μήπως να επέμβουμε για να…σώσουμε τους ομοεθνείς; Έτσι δεν είναι ρε παιδιά; Εφόσον αποδέχεστε την θεωρία του ζωτικού χώρου τότε αποδέχεστε την…Γαλάζια πατρίδα, τον Αττίλα, την αντίδραση των ΗΠΑ το ’62 εναντίον της Κούβας (σοβιετικά πυρηνικά από κάτω τους), την αντίδραση του Χίτλερ για την συμφωνία των Βερσαλλιών (αυτό ήταν η δικαιολογία του για τον πόλεμο) και άλλα τέτοια “ωραία”.

    Αλά καρτ δεν έχει όχι ό,τι βολεύει την προπαγάνδα μας αυτό δεν είναι και πολύ αριστερό εδώ που τα λέμε. Αν δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα μίας χώρας να εντάσσεται σε όποιον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό θέλει αυτή και να συνάπτει σχέσεις με όποιον θέλει τι είδους αντιιμπεριαλιστές είμαστε; Έχει το ΝΑΤΟ στοχοποιήσει την Ρωσία; Πότε το ΝΑΤΟ μίλησε για προσάρτηση ρωσικών εδαφών από τις Βαλτικές Χώρες ή τα ανατολικά κράτη; Έχει επιχειρήσει ποτέ γι’αυτό το λόγο εναντίον της ρωσικής επικράτειας; Το έχει διακηρύξει σαν στόχο του; Το έχει κάνει αυτό η Ουκρανία; Κατέχει ο ουκρανικός ρωσικά εδάφη; Έχει εισβάλει στην ρωσική επικράτεια; Απειλεί την εδαφική ή εθνική της κυριαρχία; Στην τελική οι ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ κυβερνήσεις των χωρών αποφασίζουν για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, πότε το ΝΑΤΟ εισέβαλλε στρατιωτικά στην Πολωνία, την Λιθουανία και στις άλλες χώρες για να τις νατοποιήσει δια της βίας;

    Συνεχίζεται…

    Reply
  3. Papillon

    Όλη η ρωσόδουλη προπαγάνδα εστιάζει κυρίως στην δήθεν νατοϊκή περικύκλωση (τασσόμενη έτσι με τον κύριο εχθρό του ουκρανικού λαού που είναι ο Ρώσος εισβολέας) αλλά πότε ακριβώς μπήκε ζήτημα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ; Ξεκίνησαν πριν την ρωσική εισβολή ενταξιακές διαπραγματεύσεις;

    Εδώ ο Ζελένσκι λίγο πριν την εισβολή παραδεχόταν:

    «Δεν είναι μόνο η Ρωσία που είναι αντίθετη στην ένταξή (μας). Κάποια μεμονωμένα μέλη του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν τη θέση της Μόσχας. Αυτό είναι κοινό μυστικό»

    https://riknews.com.cy/article/2022/2/17/oukrania-o-proedros-zelenski-upobathmizei-tis-pithanotetes-entaxes-tes-khoras-tou-sto-nato/

    Μάλιστα την είπε κιόλας στο ΝΑΤΟ:

    «Θελουμε ειλικρινή απάντηση από το ΝΑΤΟ, εάν μας θέλει μέλος της, εάν ορισμένοι δεν μας θέλουν, να μας το πουν»

    https://www.tovima.gr/2022/02/20/world/zelenski-an-den-mas-thelete-sto-nato-na-mas-to-peite/

    Ο Ζελένσκι είχε πει επίσης ότι είναι…μακροχρόνιο όνειρο η ένταξη στο ΝΑΤΟ:

    https://www.youtube.com/watch?v=lqMwBmFBIi4

    Δεν μπορώ λοιπόν να δω πως στέκει η δικαιολογία του Πούτιν περί…νατοποίησης της Ουκρανίας και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το βάζει σαν κύριο ζήτημα η ψευτοαριστερά δηλαδή βάζει σαν κύριο πρόβλημα κάτι που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Μόνο μία εξήγηση υπάρχει. Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και η εξυπηρέτηση της ρωσικής προπαγάνδας.

    Ο ίδιος ο Πούτιν δήλωσε ότι ο Μπάϊντεν τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε θέμα ένταξης της Ουκρανίας αυτή την στιγμή:

    https://www.ethnos.gr/World/article/196537/poytinompaintenmediabebaioseotitonatodenthadexteiayriothnoykrania

    Ο Σολτς είχε πει ανοιχτά ότι ΔΕΝ τίθεται θέμα άμεσης ένταξης στο ΝΑΤΟ:

    https://timeline.gr/diethni/solts-den-tithetai-thema-amesis-entaxis-tis-oykranias-sto-nato/

    Επομένως τι έκανε ο Πούτιν; Προληπτική εισβολή επειδή μελλοντικά υπάρχει πιθανότητα να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ; Και γιατί τώρα και όχι πριν μερικά χρόνια αφού και ο Ποροσένκο δήλωνε ότι ήθελε κάποια στιγμή (κάποια στο…μακρινό μέλλον) να μπει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία. Δεν στέκουν αυτά τα “επιχειρήματα”. Τότε πρέπει και εμείς να εισβάλουμε ΑΜΕΣΩΣ στην Αλβανία, την Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία να…προλάβουμε καταστάσεις.

    Reply
    1. Βισινσκι

      Βρε γελοίο τρολακι σουργελο με δήθεν αριστεράτζα φρασεολογία δήθεν απειλή ήταν το ΝΑΤΟ;πλάκα κάνεις δλδ η Ρωσία ποτέ είχε δικαίωμα να αμυνθεί για μην τη χαρακτηρίσεις εσύ ο μικροαστουλης βρωμο Παντελής ιμπεριαλιστική;όταν η αστερόεσσα θα ήταν 100 μέτρα από το Κρεμλίνο;Αλλά τι να περιμένει κανείς από αμερικανοειδη τρολακια νεοφιλελε κανιβαλων

      Reply
      1. Papillon

        Για πες μου ρωσόδουλε είναι άμυνα να θεωρείς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ σαν…εδάφη σου; Γιατί αυτό πιστεύει ο Πούτιν και σύσσωμο το αγαπημένο σου φασιστοσκυλολόϊ Ζιρινόφσκι, Ντούγκιν, Ζιουγκάνοφ και ναζήδες. Είναι δυνατόν να κατηγορεί την Λιθουανία, την Ουκρανία, το Καζακστάν και όποιον άλλον για διάλυση της…Μεγάλης Ρωσίας; Δηλαδή αυτές οι χώρες ήταν ρωσικές επαρχίες; Εάν αυτό δεν είναι ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ για την εθνική και εδαφική κυριαρχία των γειτονικών του χωρών τότε τι είναι;

        Γιατί δεν αναγνωρίζει το ουκρανικό έθνος; Λόγω του ΝΑΤΟ; Πλάκα μας κάνεις τώρα; Είναι αυτό δικαιολογία; Μας δουλεύεις; Δεν μπορούσε απλά να μείνει στη μη ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ουδετερότητα; Καταδικάζεις αυτήν την ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ συμπεριφορά ναι ή όχι; Είναι ή δεν αυτό απειλή για την Ουκρανία; Είσαι τόσο ρωσόδουλος; Εδώ η Τουρκία μιλάει για γαλάζιες πατρίδες και φωνάζουμε.

        Επιπλέον η αγαπημένη σου Ρωσία διαμέλισε εκτός από την Ουκρανία, την Μολδαβία και την Γεωργία έχοντας δημιουργήσει προτεκτοράτα και κατεχόμενα. Να σου θυμίσω επίσης ότι οι Ρώσοι διαθέτουν στρατιωτικές δυνάμεις και στο Καλίνιγκραντ και ότι ο Λουκασένκο είναι πλέον 100% μαριονέτα του Πούτιν; Η Ρωσία έχει φίλους του μέσα στην ΕΕ και σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, κρατάει ενεργειακά όλη την Ευρώπη να μην πω από που συν του ότι μιλάμε για μία στρατιωτική και ΠΥΡΗΝΙΚΗ υπερδύναμη. Δεν μου φαίνεται και πολύ αμυνόμενη, ούτε…περικυκλωμένη άλλωστε μιλάμε για ένα κράτος που έχει σύνορα μέχρι την Ασία.

        Δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ ζήτημα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ το 2014.

        https://www.reuters.com/article/uk-ukraine-crisis-nato-idUKBREA2H0DO20140318

        Για ποιο λόγο λοιπόν η Ρωσία σου εισέβαλε στην Κριμαία, υποκίνησε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και την προσάρτησε; Για ποιο λόγο υποκίνησε ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και εγκαθίδρυσε ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ στο Ντονμπάς;

        Reply
    2. Κώστας

      Καλά τώρα, τι δήθεν απειλή, είσαι σοβαρός ?

      Κοίτα, ιστορικά, το 62 ο Κένεντι είπε στον Χρουστσώφ να πάρει τους πυραύλους από την Κούβα και εκείνος του είπε ναι αν πάρεις κι εσύ από την Τουρκία. Ξέρεις τι του είπε ο Κένεντυ ως Δημοκρατικός με κάποιο liberal προφίλ ? Έχεις δίκιο, χρειαζόμαστε ισοροπία, αλλά να μην ανακοινωθεί, να το κάνω εγώ σιγά σιγά, είναι πολιτικά βαρύ. Ο άλλος του είπε εντάξει και έναν χρόνο μετά ο Κέννεντυ έδωσε και την ζωή του γι αυτό και για σχέδια απεμπλοκής από το Βιετνάμ.

      Είναι άλλο το ότι όταν τα λέει ο Πούτιν είναι προσχήματα και δεν αμβλύνουν την ενοχή του για την εισβολή. Από μόνα τους είναι 100% αληθινά επιχειρήματα τα περί περικύκλωσης

      Γενικά είτε ψάξουμε αναλογία στον ΒΠΠ και λέμε ναζί την ΗΠΑ και κάπως καλύτερο τον άλλον πόλο, είτε το αντίθετο, λάθος θα έχουμε κάνει. Οι αντιθέσεις είναι αμιγώς ενδοιμπεριαλιστικές, η Ουκρανία (ως κράτος) δεν διεξάγει κανέναν εθνικό πόλεμο και δεν υπάρχει κανένα δίκιο σε Ρωσία και ΝΑΤΟ

      Κώστας

      Reply
      1. Papillon

        Κώστα μην πας να πεις σε Ουκρανό εργάτη αυτή τη στιγμή που δίνει μάχη για να υπερασπιστεί το Χάρκοβο, την Μαριούπολη, την Οδησσό ότι ο πόλεμός του είναι…ιμπεριαλιστικός γιατί θα σε πάρει με τις κλωτσιές και δικαίως γιατί ο άνθρωπος θα νομίζει ότι είσαι υπάλληλος του Κρεμλίνου. Το πρόβλημά σας είναι ότι δεν αποδέχεστε ότι η Ουκρανία είναι ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ και όχι ΕΠΑΡΧΙΑ της Ρωσίας. Εσείς πιστεύετε το δεύτερο δηλαδή ενστερνίζεστε την ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ αντίληψη των Ρώσων ιμπεριαλιστών εξού και το ότι δεν υπερασπίζεστε την εθνική ανεξαρτησία της Ουκρανίας άλλωστε δεν βλέπω κανέναν σας να καταδικάζει το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν αναγνωρίζει καν ουκρανικό έθνος το έχω αναφέρει σε τόσα μου σχόλια αλλά κανένας σας δεν πήρε θέση ακόμα.

        Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι θέλετε όλη η Ουκρανία να υποταχθεί στον Πούτιν γιατί πολύ απλά συμφωνείτε και εσείς μαζί του ότι δεν υπάρχει Ουκρανία και ότι όλη η χώρα αποτελεί ρωσικό έδαφος. Διαφορετικά θα υποστηρίζατε τον δίκαιο αγώνα των Ουκρανών εργατών που υπερασπίζονται τα εδάφη τους, τις οικογένειές τους, τον λαό τους γιατί αυτό κάνουν δεν διεκδικούν να προσαρτήσουν ρωσικά εδάφη αλλά υπερασπίζονται τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. Τώρα βέβαια αν εσείς δεν τα αναγνωρίζετε σαν τέτοια να το πείτε ανοιχτά να τελειώνουμε.

        Το Χάρκοβο είναι ή δεν είναι ουκρανικό έδαφος; Η Μαριούπολη; Η Οδησσός; Μήπως πρέπει και αυτά να τα καταλάβει ο ρωσικός στρατός; Πάρε θέση επιτέλους να παραδώσουν το έδαφός τους, την πατρίδα τους οι Ουκρανοί εργάτες, οι εργαζόμενοι στον Ρώσο κατακτητή και να μπουν υπό τον ζυγό του; Γιατί αυτό υποστηρίζεις επί της ουσίας όταν μιλάς για…ιμπεριαλιστικό πόλεμο από μεριάς τους. Είναι ή δεν είναι ΑΠΕΙΛΗ για την ΕΔΑΦΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ των γειτονικών χωρών η αντίληψη ότι είναι κομμάτια της…Μεγάλης Ρωσίας; Γιατί δεν παίρνετε θέση;

        Όσο για την…περικύκλωση η γεωγραφία δεν συμφωνεί μαζί σου:

        https://www.google.gr/maps/place/%CE%A1%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1/@52.008904,26.0078127,5z/data=!4m5!3m4!1s0x453c569a896724fb:0x1409fdf86611f613!8m2!3d61.52401!4d105.318756

        Ξαναλέω μιλάμε για μία ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ και ΠΥΡΗΝΙΚΗ υπερδύναμη είναι αστείο να μιλάμε για περικύκλωση με αυτά τα δεδομένα αν λάβουμε υπόψη και την εισοδιστική πολιτική της Μόσχας σε κράτη μέλη τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ όπως και την ενεργειακή υποτέλεια της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο. Και ενώ εμείς συζητάμε αυτά η Ρωσία περικυκλώνει κανονικότατα την Ουκρανία αν συνυπολογίσεις και τον ΡΩΣΟΔΟΥΛΟ πλέον δικτάτορα που είναι από ακριβώς από πάνω. Η Ρωσία σου απειλεί ευθέως τις πρώην ανατολικές χώρες, τις διαμελίζει, προσαρτά εδάφη τους, εγκαθιστά στρατό κατοχής. Αυτές οι χώρες πότε απείλησαν την Ρωσία; Πότε μίλησαν για προσάρτηση ρωσικών εδαφών; Πότε επιτέθηκαν εναντίον της; Ποια το έκανε αυτό; Η Λιθουανία; Η Πολωνία; Η Ουκρανία; Πως ακριβώς αποτελούν κίνδυνο για την Ρωσία; Όλα αυτά τα χρόνια πότε το ΝΑΤΟ απείλησε την εδαφική-εθνική κυριαρχία της Ρωσίας μέσω των Βαλτικών χωρών και των πρώην ανατολικών;

        Συνεχίζεται…

        Reply
      2. Papillon

        Αν θεωρείς ότι οι χώρες αυτές πρέπει να ανήκουν στην Ρωσία, να μην έχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να αποφασίζουν αυτές που θέλουν υποστηρίζεις την ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ θεωρία του ζωτικού χώρου καθώς και την θεωρία του ευρασιατισμού του ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΑ Ντούγκιν. Και αυτό κάνετε δεν αναγνωρίζετε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης θέλετε παντού ΡΩΣΙΚΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ. Η ένταξη των χωρών αυτών στο ΝΑΤΟ από μόνη της δεν δικαιολογεί ΚΑΜΙΑ ρωσική επέμβαση και γιατί να μην ισχυριστούμε ότι η Ρωσία περικυκλώνει την Ευρώπη; Η Ρωσία δεν έχει πυραύλους προς την Ευρώπη; Δεν έχει πυρηνικά; Δεν είναι στρατιωτική υπερδύναμη;

        Πάντως ρε Κώστα είμαι σίγουρος ότι αν τα πράγματα ήταν ανάποδα δηλαδή αν οι Βαλτικές χώρες, Πολωνία και Ουκρανία ήταν ρωσικές σφαίρες επιρροής με ΡΩΣΙΚΟ στρατό στα σύνορα με την ΕΕ δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να μιλούσες για περικύκλωση της Ευρώπης από την Ρωσία ΚΑΜΙΑ όμως. Αφού είστε ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ οπαδοί του ρωσοκινέζικου ιμπεριαλισμού γιατί δεν το παραδέχεστε; Αυτό πιστεύετε στην κυριαρχία αυτού του μπλοκ παγκοσμίως.

        Reply
      3. Κώστας

        Βέβαια εγώ είπα για την Ουκρανία ως κράτος αλλά με οακκίτη αν μιλάς, απάντηση νατοικού παρατράγουδου θα λάβεις

        Δεν μου απάντησες επί της ιστορίας. ¨Εκανε καλά ο Κένεντυ που συμφώνησε πως χρειάζεται αμοιβαιότητα και ισοροπία ή η καρδούλα σου χτυπάει για την αμερικάνικη ακροδεξιά των Μυστικών Υπηρεσιών που τον καθάρισε ? Αν είναι λογικό να υπάρχει αμερικάνικος οπλισμός στα ρώσικα σύνορα πάει να πει πως δεν έκανε καλά. Επίσης, φίλε μου, το ότι δεν θέλω τον ΓΠΠ δεν έχει να κάνει με το ότι η … Ρωσια θα τον χάσει. Διότι μου απαντάς πως είναι πυρηνική υπερδύναμη. Να μην ξεσπάσει με νοιάζει, το ξέρω ότι η Ρωσία στρατιωτικά είναι υπερδύναμη. Χέστηκα ποια αστική τάξη θα χάσει, οι μόνοι χαμμένοι θα είναι όλοι οι λαοί

        Δώσε την απαντησάρα πως τον Κένεντυ τον σκότωσαν οι “σοσιαλφασίστες του Κρεμλίνου”, σε βλέπω, την ετοιμάζεις, βιάζομαι να σε αποθεώσω

        Κώστας

        Reply
        1. Papillon

          Α είσαι και οπαδός του Κένεντυ; Ε τι μας μιλάς σαν…αριστερός τότε; Να υποθέσω ότι η εισβολή στην Κούβα το ’61 ήταν στα πλαίσια της…ισορροπίας; Και ο πόλεμος στο Βιετνάμ; Θα μας πεις κιόλας ότι ο Κένεντυ ήταν…χίπης πασιφιστής; Εμπρός έχουμε ακούσει τόσα και τόσα παράλογα αυτό θα μας πειράξει;

          Άντε διάβασε και λίγο ιστορία που πας να μας βγάλεις τον JFK τον…Λένον της πολιτικής:

          https://en.wikipedia.org/wiki/Vietnam_War#Kennedy's_escalation,_1961%E2%80%931963

          https://www.britannica.com/video/78017/John-F-Kennedy-number-Vietnam-Perspective-military

          Oι ΗΠΑ δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να εισβάλουν στην Κούβα με πρόσχημα τους σοβιετικούς πυραύλους γι’αυτό και το έφερα σαν παράδειγμα άλλωστε ήταν αυτές που ένα χρόνο πριν προσπάθησαν να ανατρέψουν την κουβανική κυβέρνηση από αυτούς ξεκίνησε όλο αυτό.

          Αυτό που λέω και που θα συμφωνούσες αν ήσουν ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ είναι ότι δεν δικαιολογούνται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε κράτη που αποφασίζουν να ενταχθούν σε ένα αντίπαλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Εφόσον αυτά τα κράτη δεν απειλούν τον έταιρο ιμπεριαλιστή γείτονα και ποτέ οι Βαλτικές χώρες ούτε η Ουκρανία απείλησαν την Ρωσία (όπως ούτε η Κούβα απείλησε ποτέ τις ΗΠΑ από την πρώτη στιγμή της κουβανικής επανάστασης το αντίθετο συνέβαινε) δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία από μεριάς Ρωσίας για επέμβαση ούτε έχει δικαίωμα να τους απαγορεύει αν θα πάνε με το ΝΑΤΟ ή με την ΕΕ ή με όποιον άλλον επιθυμούν.

          Εντωμεταξύ η Ζαχάροβα με ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ θράσος δήλωσε ότι η Ουκρανία…έχασε το δικαίωμα να υπάρχει σαν ανεξάρτητο κράτος εντός των δικών της συνόρων. Μάλιστα δηλαδή θα αποφασίσει ο Πούτιν για την ανεξαρτησία και την εδαφική κυριαρχία ενός άλλου κράτους. Αυτά υποστηρίζετε όλοι σας. ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ. Δηλαδή εσύ Κώστα είσαι εναντίον του να αποφασίζουν ΗΠΑ-ΕΕ για τις τύχες μας αλλά την ίδια ώρα αυτό το…δικαίωμα του ισχυρού το αναγνωρίζεις στην Ρωσία. Της αναγνωρίζεις το δικαίωμα να αποφασίζει αυτή εάν υπάρχουμε εμείς οι υπόλοιποι σαν έθνη, ποια θα είναι τα εδάφη μας και με ποιους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς θα είμαστε;

          Είναι φοβερό πάντως που δεν παίρνετε θέση για το ότι οι Ρώσοι καθορίζουν την ύπαρξη ενός άλλου έθνους. ΤΟΣΟ ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΙ πια; Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος και γλώσσα και επέβαλε μαζί με ΕΕ-ΝΑΤΟ αλλαγή ονομασίας και συντάγματος στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Τι λέτε γι’αυτό; Ε Κώστα; Έχουμε δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς για την εθνική ταυτότητα ενός άλλου λαού; Τι λέτε γι’αυτό;

        2. Κώστας

          Α είμαι οπαδός του Κένεντυ επειδή λέω πως αν η ΕΣΣΔ δεν είχε δικαίωμα να έχει πυραύλους στην Κούβα είχε δίκιο ο Χρουστσώφ πως και οι ΗΠΑ δεν έπρεπε να έχουν στην Τουρκία

          Μάλλον εσύ είσαι οπαδός των ακροδεξιών φραξιών στις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, του Τζόνσον και του Νίξον.

          Κώστας

  4. Μαρκέλα

    Εγώ,τουλάχιστον,δεν υποστηρίζω,ότι ο Πούτιν είναι ένας άγγελος.Αστός κ ολιγάρχης είναι.Καθώς φαίνεται,υπάρχει διαμορφωμένη από το Μεσαίωνα,για ιστορικούς λόγους μια ουκρανική εθνική συνείδηση στη Δ.Ουκρανία,γιατί ένα έθνος δεν καθορίζεται μόνο ή υποχρεωτικά από τη φυλετική καταγωγή,αλλά κ από τον ιστορικό – πολιτιστικό παράγοντα.Π.χ. μιλούμε κ καλώς μιλούμε για αμερικανικό έθνος κι ας είναι ένα μωσαϊκό φυλών.Ο Λένιν σεβάστηκε αυτή την πραγματικότητα,γιατί στήριζε την αυτοδιάθεση των εθνών.Αλλά στην Α.Ουκρανία ο λαός έχει ρωσική γλώσσα κ εθνική συνείδηση.Και αυτός λοιπόν έχει ίδια δικαιώματα κ πρέπει να κρίνεται με τα ίδια κριτήρια.Όσο για το άλλο,που επαναλαμβάνης μονότονα,να το πω μια κ καλή τελευταία φορά,γιατί είναι γενικά μια πρόφαση,που λέγεται κ ξαναλέγεται σε πολλές περιπτώσεις.Δεν επεμβαίνει κανείς,όποτε του αρέσει,σε ξένες χώρες,για να σώση δήθεν ομογενείς μειονότητες.Η πρωτοβουλία για αίτημα απόσχισης ανήκει πάντα στις ίδιες τις εθνότητες,εάν κ εφ’ όσο πληρούν τα κριτήρια κ τις προϋποθέσεις που απαιτούνται,κ όχι σε αυτόκλητους σωτήρες.

    Reply
  5. Papillon

    Κωστή άσε τον JFK και πάρε θέση για τα σημερινά μην προσπαθείς να ξεγλιστρήσεις δια της ιστορίας. Υποστηρίζεις τον Πούτιν που δεν αναγνωρίζει ουκρανικό έθνος; Καταδικάζεις και εσύ δηλαδή τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ; Είσαι αντικομμουνιστής; Πέστο να τελειώνουμε και μην μας ταλαιπωρείς. Οι πρώην χώρες του ανατολικού μπλοκ ήταν…ρωσικές επαρχίες; Ήταν…κατεχόμενα; Δεν ήταν ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ στα πλαίσια μίας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ; Συμφωνείς με την Ζαχάροβα; Η Ουκρανία δεν έχει δικαίωμα στην…εθνική ανεξαρτησία; Πρέπει να είναι ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ; Εάν η Ρωσία είχε βάσεις, στρατεύματα και πυραύλους σε Ουκρανία, Πολωνία, Λιθουανία θα μιλούσες για…περικύκλωση της Ευρώπης; Η Ουκρανία είναι…ιμπεριαλιστικό κράτος; Ο Ουκρανός προλετάριος που πολεμάει για να υπερασπιστεί το σπίτι του, την οικογένειά του, τον λαό του, τα εδάφη και την πατρίδα του διεξάγει…άδικο και ιμπεριαλιστικό πόλεμο;

    Με άλλα λόγια υιοθετείς την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα του Πούτιν; Γιατί δεν απαντάς; Τόσο δειλός είσαι; Πόσο δειλοί είστε όλοι τελικά γιατί δεν μου απαντάτε; Απλά ερωτήματα θέτω.

    Λοιπόν εγώ παίρνω θέση ξεκάθαρα. Όπως έλεγα το 2011 ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, όπως υποστήριζα τον λιβυκό στρατό και τον λιβυκό λαό που μέσα από αυτόν πολεμούσε τους νατοϊκούς εισβολείς έτσι και τώρα βροντοφωνάζω ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΞΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

    Αυτά τα “Όχι στον πόλεμο”, “Ειρήνη” είναι ΠΑΣΙΦΙΣΤΙΚΕΣ-ΧΙΠΙΚΕΣ μπούρδες και υπέρ του ιμπεριαλιστή εισβολέα που δεν διακρίνουν δίκαιους και άδικους πολέμους όπως κάνει ο μαρξισμός-λενινισμός. Οι ίσες αποστάσεις επίσης από Ουκρανία και Ρωσία, η ταύτιση θύτη και θύματος είναι υπέρ του ιμπεριαλιστή εισβολέα. Η ταύτιση επίσης ΗΠΑ-ΕΕ με Ρωσία σε αυτήν την περίπτωση είναι ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ και υποστήριξή του διότι ο μόνος ξένος, ιμπεριαλιστικός στρατός που επιχειρεί μέσα σε ουκρανικό έδαφος, που βομβαρδίζει και ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ τους Ουκρανούς είναι ο ΡΩΣΙΚΟΣ, κανένα ΝΑΤΟ δεν έχει επέμβει ακόμα και εσείς φωνάζετε…Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι και στις διαδηλώσεις σας πολύ περισσότερο φωνάζετε εναντίον ΗΠΑ-ΕΕ παρά εναντίον της Ρωσίας.

    Σύσσωμη η ψευτοαριστερά στην πραγματικότητα διαδηλώνει ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΕΙΣΒΟΛΕΑ-ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ-ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΗ όσο δεν παίρνει θέση ξεκάθαρα υπέρ του ΔΙΚΑΙΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

    Reply
    1. Κώστας

      Καμάρι μου παπιγιόν 60 χρόνια είναι λίγα στην παγκόσμια ιστορία.

      Μην προσπαθείς να ξεγλιστρίσεις. Είπες πως δεν υπάρχει περικύκλωση της Ρωσίας.

      Εξ αυτού ορμώμενος σε ρώτησα αν έκανε άσχημα ο Κένντεντυ που είπε “ναι, χρειάζεται ισορροπία και αμοιβαιότητα”. Προφανώς θεωρείς ότι έκανε άσχημα, πως οι ΗΠΑ έχουν το δικαιώμα να έχουν όπλα και στρατό οπουδήποτε στην γη γουστάρουν και να κρίνουν που θα έχουν οι άλλοι. Διότι, σύμφωνα με την αρρωστια στο ΚΚ που αναπτύχθηκε κάπου στα late 70s και στην δεκαετία του 80, και την οποία εσύ και το τρολ που λέγεται ΟΑΚΚΕ εκπροσωπείτε, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι ένας παράγοντας εκπολιτισμού και εκδημοκρατισμού.

      Τα υπόλοιπα δεν στα απαντάω γιατί δεν είσαι σε θέση να με ανακρίνεις. Μάλιστα χτες, που έναν μήνα μετά την εισβολή για ΠΡΩΤΗ φορά έγραψα στην pandiera, άρχισες, και το συνεχίζεις, να μου θέτεις μια βροχή από εκβιαστικές ερωτήσεις με ύφος ιεροεξεταστή του Μεσαίωνα ή ΕΣΑΤΖΗ βασανιστή. Δεν σου απαντάω γιατί δεν σου αναγνωρίζω την εξουσία να μου θέτεις εντελώς αβάσιμες ερωτήσεις

      Κώστας

      Reply
      1. Papillon

        Το ότι απομακρύνθηκαν οι πύραυλοι καθόλου δεν σημαίνει ότι ήταν και ειρηνιστής. Ο πόλεμος στο Βιετνάμ μια χαρά συνεχιζόταν (με κλιμάκωση των ΗΠΑ επί προεδρίας του), ένα χρόνο πριν υποστήριξε επέμβαση εναντίον της Κούβας. Μήπως τα αμερικανικά στρατεύματα αποχώρησαν από την Ν.Κορέα και δεν το μάθαμε ποτέ;

        Το ότι τα έκανε πάνω του με τους σοβιετικούς πυραύλους και επειδή ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεν ήθελε να πάει σε πολεμική σύγκρουση με την ΕΣΣΔ αυτό δεν τον μετέτρεψε ξαφνικά σε ειρηνιστή σοβαρέψου σε παρακαλώ. Με το ίδιο σκεπτικό έχουμε…ειρηνιστές πολιτικούς στην Δύση γιατί δεν θέλουν να πάνε σε πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία και δεν έχει επέμβει ακόμα το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Μήπως και ο Τραμπ ήταν…ειρηνιστής που πάσαρε τον δεύτερο και τρίτο κόσμο στο αφεντικό του Πούτιν με τις ενέργειές του; Πέστο μου και αυτό γιατί το ακούμε και αυτό από “αντιιμπεριαλιστές” αριστερούς τελευταία (ότι και καλά ο Τραμπ αντιστεκόταν στην…Νέα Τάξη που θέλει διαρκώς πολέμους). Τις τρίτες χώρες, τα καταπιεζόμενα και εξαρτημένα έθνη τους έχουν πετσοκόψει όπως το ίδιο έχει κάνει και η Ρωσία με Τσεχοσλοβακία, Αφγανιστάν, Γεωργία, Τσετσενία και τώρα Ουκρανία. Δεν θυμάμαι να έχουν επιτεθεί ΗΠΑ-ΕΕ στην Ρωσία αλλά γνωρίζω για την Κορέα, το Βιετνάμ, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Σερβία, την Λιβύη.

        Φίλε μου αν έχεις πρόβλημα με το να σου θέτει κάποιος ερωτήσεις μην συμμετέχεις σε μπλογκ. Ο καθένας έχεις δικαίωμα να θέτει ερωτήσεις. Εγώ ποτέ δεν είπα σε κανέναν να μην μου θέτει ερωτήματα δεν έχω τέτοιο δικαίωμα και ούτε σε εσένα θα το κάνω έχεις κάθε δικαίωμα να μου θέτεις ερωτήματα όπως και εγώ σε εσένα. Τι είδους ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ αντιλήψεις είναι αυτές; Δηλαδή μόνο εσύ έχεις τέτοιο δικαίωμα και όχι οι άλλοι; Δεν ήρθα να σου βάλω το πιστόλι στον κρόταφο για να απαντήσεις εννοείται ότι άμα θέλεις απαντάς δεν σε απειλεί κανένας σύνελθε. Ποια εξουσία μωρέ λες και είμαι καθεστώς και σε απειλώ πας καλά;

        Αλλά δεν γίνεται να μην παίρνεις θέση σε κρίσιμα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα σαν αριστερός όπως αυτοπροσδιορίζεσαι, να αποφεύγεις να πάρεις θέση και να μην θέλεις να δέχεσαι κριτική μετά γι’αυτό ε δεν γίνεται ρε φίλε πως να το κάνουμε τώρα. Αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα για να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και ένας συνεπής κομμουνιστής, ένας συνεπής αριστερός δημοκράτης, αντιιμπεριαλιστής και αντιφασίστας δεν σιωπά, παίρνει θέση.

        Reply
      2. Κώστας

        Παπιγιόν εγώ ρωτάω αν έχεις δίκιο πως κακώς ο Κέννεντυ συμφώνησε με την αμοιβαιότητα, τίποτα άλλο.

        Κατά τα λοιπά ήταν αριστερός Δημοκρατικός, είχε διάφορα στο μυαλό του, τι θα έκανε και αν ήταν θέμα πολύ βαθύτερων δομικών προσδιορισμών του αμερικάνικου κράτους και ιμπεριαλισμού. Πχ ότι ήταν με την αποχώρηση από το Βιετνάμ είναι ιστορικά αποδεδειγμένο.

        Αλλά δεν συζητάμε για το αν ο Κένεντυ ήταν καλός, ειρηνιστής, σοσιαλδημοκρατίζον κλπ. Συζητάμε αν κάνεις καλά και του κάνεις κριτική από τα δεξιά συμφωνόντας με όσους τον δολοφόνησαν, κατά μια θεωρία τέλος πάντων που μου φαίνεται αρκετά λογική.

        Κώστας

        Reply
        1. Papillon

          Ναι ναι όσο είναι ο…Ομπάμα αριστερός Δημοκρατικός τόσο ήταν και ο Τζον. Καλά δεν πέφτω από τα σύννεφα τόσα κουφά έχουμε ακούσει γιατί όχι και αυτό;

          https://www.history.com/this-day-in-history/kennedy-announces-intent-to-increase-aid-to-south-vietnam

          Τηλεοπτική συνέντευξη JFK το 1963:

          “But I don’t agree with those who say we should withdraw”

          https://www.mtholyoke.edu/acad/intrel/kentv.htm

          Όπως βλέπεις η ιστορία άλλα έχει καταγράψει αλλά εσύ το βιολί σου. Συνέχισε να φαντασιώνεσαι έναν “αριστερό” Κένεντυ αν είναι δυνατόν το παράκανες είπαμε είσαι οπορτουνιστής όχι και έτσι εσύ το τερμάτισες.

          Τώρα παίρνεις το μέρος του για την…αμοιβαιότητα. Μα αυτός ήταν η αιτία που έφτασε η κατάσταση εκεί. Σαν διαχειριστής της εξουσίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού εκείνη την χρονική στιγμή. Μήπως τα έχεις μπερδεμένα στο κεφάλι σου; Αυτός ήταν που απειλούσε την ΕΔΑΦΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΗ κυριαρχία της Κούβας και όχι το αντίθετο. Ρε έχεις διαβάσει τι έγινε το ’61 ή δεν έχεις ιδέα από ιστορία; Θα του πούμε και μπράβο δηλαδή που η πολιτική του έφερε την ανθρωπότητα στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου αλλά μετά το…έσωσε; Σοβαρά μου μιλάς τώρα; Άμα ήταν…αριστερός όπως λες και υπέρ της…ισορροπίας πολύ απλά δεν θα φτάναμε ως εκεί. Αλλά πως αφού ήταν εκφραστής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού; Οι οπαδοί του Τζον λένε “έσωσε την ειρήνη” αλλά το ερώτημα εδώ είναι ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ;

          Καλό θα ήταν επίσης να καθορίσεις το περιεχόμενο της αμοιβαιότητας και της ισορροπίας. Εάν με αυτό εννοείς την ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ κάθε έννοιας ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ανεξάρτητων κρατών τότε να μου λείπει αγαπητέ. Γιατί αυτό ήθελαν τόσο ο Κένεντι όσο και ο Χρουτσόφ με τους “διεθνείς επιθεωρητές” του ΟΗΕ. Προς τιμήν του τότε ο Κάστρο είπε ΟΧΙ και δεν δέχτηκε. Έχει αποδειχτεί ότι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ λειτουργούν σαν ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ για τις τρίτες χώρες. Αυτό λοιπόν υποστηρίζεις. Καλά για το γεγονός ότι αποσύρθηκαν οι πύραυλοι έχοντας γραμμένη την Κούβα αυτό πια; Είδες…αμοιβαιότητα να αποφασίζουν για ένα κυρίαρχο κράτος πίσω από την πλάτη του; Εάν αυτή είναι η…αμοιβαιότητα τότε άστο καλύτερα η “φιλειρηνική” πολιτική σου βρωμάει ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΑΠΙΛΑ. Λες και ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός σταμάτησε να αποτελεί απειλή για την Κούβα τα επόμενα χρόνια. Ειρηνική συνύπαρξη μεγάλε αποφασίζουμε εμείς για τις τύχες των άλλων χωρίς να τους υπολογίζουμε αυτό υποστηρίζεις.

          Προσπαθείς πονηρέ να ξεγλιστρήσεις ε; Γι’αυτό επιμένεις στον Τζον και δεν απαντάς ούτε σχολιάζεις την επικαιρότητα. Παλεύεις να κρύψεις τον θαυμασμό σου για τον ρωσικό ιμπεριαλισμό αλλά ό,τι και να κάνεις άδικος κόπος. Είσαι ΦΙΛΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ και μάλιστα ΑΚΡΑΙΟΣ.

          ΥΓ: Για τον Τραμπ δεν μου είπες. Χίπης και αυτός; MAKE LOVE NO WAR;

        2. Κώστας

          Οσο και να προβοκάρεις οακκίτη δεν αλλάζει το τι είπα και το τι είπες

          Ακόμα και εκπρόσωποι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που εγώ λέω ήταν αυτό που λένε στις ΗΠΑ liberal, αριστερός δημοκρατικός, εσύ λες όχι, έχουν κατά καιρούς συμφωνήσει πως χρειάζεται αμοιβαιότητα και ισορροπία.

          Παριστάνεις πως είπα ότι ο Κένεντυ ήταν αριστερός αλλά εγώ είπα αριστερός δημοκρατικός. Αλλά μπορώ να σου πω και Χένρυ Κίσσινγκερ, και στους Ρεπουμπλικανούς μπορείς να βρεις κοινή λογική.

          Ε ναι, εσύ είσαι στα δεξιά τους. Θεωρείς πως ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει δικαίωμα να έχει όσο και όποια όπλα θέλει όπου στον κόσμο θέλει, και να κάνει όσους πολέμους θέλει όπου θέλει και όποτε θέλει γιατί εκδημοκρατίζει και εκπολιτίζει την ανθρωπότητα.

          Αμοιβαιότητα ονομάζω το “θα πάρω τους πυραύλους από την Κούβα αν τους πάρεις από την Τουρκία’. Αμοιβαιότητα ονομάζω το να μην είναι γειτονικές χώρες των ΗΠΑ και της Ρωσίας σε επιθετικούς στρατιωτικούς συνασπισμούς υπό την ηγεμονια του άλλου.

          ‘Οχι λοιπόν. Κανένα … ιερό δικαίωμα ανεξαρτησίας δεν είναι η είσοδος στο ΝΑΤΟ, όπως λες, ξανά και ξανά. Καμία γειτονική χώρα της Ρωσίας δεν έχει δικαίωμα να μπει στο ΝΑΤΟ. Κανένα δικαίωμα δεν έχει η Ελλάδα να απειλεί μέσω Αλεξανδρούπολης την Ρωσία. Δεν είναι ποδόσφαιρό, είμαι ΝΑΤΟ λες και λες είμαι Ολυμπιακός. Αν “είσαι ΝΑΤΟ” απειλείς έναν ιμπεριαλιστικό γίγαντα με πόλεμο και θα σε αντιμετωπίσει ανάλογα

          Άλλος είναι ο δρόμος των λαών, ούτε της πρόσδεσης στο ΝΑΤΟ, ούτε στην Ρωσία. Είναι ο δρόμος της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Ανεξαρτησίας, του Σοσιαλισμού

          Κώστας

  6. Papillon

    Η κριτική που κάνω λοιπόν στον Κένεντι δεν είναι από τα δεξιά αλλά από τα αριστερά. Δεν μπορώ να το δω το γεγονός αυτό ξεκομμένο από την γενικότερη πολιτική των ΗΠΑ γιατί δεν είναι. Επιπλέον το βλέπεις λάθος διότι πολύ απλά δεν θα πήγαινε σε πόλεμο δεν ήταν ηλίθιος ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός να ρισκάρει πυρηνικό πόλεμο ούτε έναν Γ’ παγκόσμιο, δεν είχε τέτοια πρόθεση. Επομένως για ποιο λόγο να υπερθεματίσω για τις αποφάσεις των ΗΠΑ; Για ποιο λόγο να λέμε μπράβο στον JFK που “ισορρόπησε” τα πράγματα; Ε δεν το λέω γιατί δεν είναι έτσι. Δεν θα του πω και μπράβο για κάτι που δεν θα έκανε έτσι και αλλιώς δηλαδή έναν νέο καταστροφικό πόλεμο. Το βασικό είναι γιατί φτάσαμε μέχρι εκεί; Ο πόλεμος είναι κακό πράγμα αλλά ο…παρολίγον πόλεμος καλό; Μα αν ίσχυαν όλα αυτά που λες τότε δεν θα προέκυπτε ζήτημα. Αυτό που σου είπα πριν δηλαδή. Ε σόρρυ αλλά αυτό πάει πακέτο με την…”αμοιβαιότητα” και την “ισορροπία” που υποστηρίζεις.

    Περιμένω τις απόψεις σου για τα σημερινά άσε τον JFK για τον τωρινό πόλεμο έχεις να πεις κάτι ή θα συνεχίζεις να αποπροσανατολίζεις την κουβέντα και να κρύβεσαι;

    Reply
  7. Papillon

    Και ποιος είσαι εσύ που θα επιβάλεις σε άλλους λαούς τι θα κάνουν; Οι πραγματικοί αντιιμπεριαλιστές είναι υπέρ των ΜΑΖΙΚΩΝ-ΛΑΪΚΩΝ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ κινημάτων ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Οι λαοί θα αποφασίσουν αν δεν θέλουν το ΝΑΤΟ όχι εσύ ούτε ο Πούτιν. Όχι ρε δεν αναγνωρίζω το “δικαίωμα” του ισχυρού να επιβάλει την θέλησή του. Αυτό είναι 100% ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. Είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών συνασπισμών αλλά δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα σε άλλο ιμπεριαλιστή να έρθει με τσαμπουκά και να μου πει ότι δεν πρέπει να ανήκω σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αλλά ΜΟΝΟ σε αυτόν. Ακόμη περισσότερο δεν πρόκειται να καταδικάσω ΚΑΜΙΑ χώρα που θέλει να υπερασπιστεί το δικαίωμά της στην εθνική αυτοδιάθεση ακόμα και αν αυτή επιλέγει έστω λαθεμένα να ενταχθεί σε ένα ιμπεριαλιστικό συνασπισμό. Όταν όμως ο ιμπεριαλιστής γείτονάς της δεν την αναγνωρίζει καν σαν έθνος θα την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ και θα καταδικάσω όποιον απειλεί την εθνική-εδαφική της κυριαρχία.

    Πάλι δεν απάντησες είσαι ΔΕΙΛΟΣ και κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου γιατί είσαι ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ αυτή είναι η ιδεολογία σου και δειλιάζεις να το παραδεχτείς. Φανατικός οπαδός του ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΑ Ντούγκιν και του ευρασιατισμού του αλλά δεν τολμάς να το πεις. Αναγνωρίζεις κάθε δικαίωμα περί “ζωτικού χώρου” (χιτλερική θεωρία) για την Ρωσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται δηλαδή ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥΣ. Εάν αντί για νατοϊκές υπήρχαν ρωσικές βάσεις στις χώρες αυτές όχι για περικύκλωση της ΕΕ δεν θα έκανες λόγο αλλά θα…υπερασπιζόσουν το…δικαίωμα της Ρωσίας στο να…αμύνεται απέναντι στην κακιά Δύση που δήθεν την απειλεί.

    Καμία Πολωνία, καμία Λιθουανία, κανένα ΝΑΤΟ δεν απείλησε ποτέ την Ρωσία Ούτε φυσικά η Ελλάδα εδώ βγάζουμε καινούριο συκώτι από τα γέλια. Δείτε εδώ την…νατοϊκή Ελλάδα ορίστε ποιοι παρελαύνουν:

    https://www.kathimerini.gr/society/502627/oi-rosoi-anadeiknyoyn-toys-desmoys-me-tin-ellada/

    https://www.alexpolisonline.com/2011/10/blog-post_9255.html

    https://www.tovima.gr/2018/07/14/politics/oi-baseis-toy-poytin-stin-ellada/

    Ξαναλέω ΚΑΝΕΝΑ ζήτημα δεν υπήρχε για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ πριν τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ουκρανίας το 2014 και την ΚΑΤΟΧΗ της. Ούτε καν για την ΕΕ το μόνο που έγινε ήταν να συνδεθεί εμπορικά και οικονομικά μαζί της και τίποτα παραπάνω. Όταν όμως έμπαιναν οι Βαλτικές στο ΝΑΤΟ δεν αντέδρασε ο αγαπημένος σου ιμπεριαλιστής μια χαρά το αποδέχτηκε. Λουκούμι του ήρθε ήξερε ότι το ΝΑΤΟ δεν τον απειλεί και ότι θα έρθει η ώρα που θα το χρησιμοποιούσε σαν πρόσχημα για να επεμβαίνει αυτός. Αφού είναι τόσο ισχυρό το ΝΑΤΟ και…περικυκλώνει τη Ρωσία η Γεωργία γιατί ακόμα να μπει; Είναι τέτοια απειλή το ΝΑΤΟ που ούτε μεταξύ τους δεν συμφωνούν τα κράτη μέλη ώστε να βάλουν την Ουκρανία (και την Γεωργία).

    Να την βράσω λοιπόν την αμοιβαιότητά σου αν αυτό σημαίνει ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ και ΠΑΡΑΔΟΣΗ κάθε εξαρτημένου και καταπιεσμένου έθνους στις υπερδυνάμεις. Αυτή είναι η ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ “ειρηνική συνύπαρξη” του Χρουτσόφ που τόσο θαυμάζεις.

    ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

    ΕΞΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

    Reply
    1. Κώστας

      Eν τω μεταξύ τα χαρτιά της βάσης στην Αλεξανδρούπολη λένε πως απειλεί την Ρωσια αλλά του Παπιγιόν δεν του αρκεί, θέλει περισσότερο

      Εκτός και αν δεν θεωρείς την Αλεξανδρούπολη ελληνικό έδαφος

      Δεν σου απαντάω στα πάντα γιατί δεν απαντάω σε ύφος ιεροεξεταστή και εσατζή βασανιστή. Σε τι να απαντήσω ? Για τον … Ντούγκιν ? Ποιοι είμαστε εμείς που είμαστε με τον Ντούγκιν ? Με ποιο δικαίωμα με χρεώνεις με κάτι τέτοιο όταν δεν έχω γράψει το παραμικρό ? Ξέρεις, κομμουνιστές είμαστε, εμείς, όχι εσύ, αν είναι να τα “μολογάμε” τόσο εύκολα, σε έναν παπάρα στο ίντερνετ, αν φάμε ξύλο τι θα γίνει ?

      Και στο άλλο που λες έχεις άδικο, το ΝΑΤΟ δεν είναι χώρος Ειρήνης, Δημοκρατίας, Ανεξαρτησίας και Σοσιαλισμού. Οι δε χώρες δεν μπαίνουν ή δεν μπαίνουν στην βάση κάποιας βούλησης αλλά βασικά με απόφαση της αστικής τους τάξης για την θωράκιση της εγχώριας εξουσίάς της. Η Ουκρανία λοιπόν δεν πρέπει να είναι, εξ ορισμού, στο ΝΑΤΟ, ούτε κοντά στο ΝΑΤΟ. Αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι πέρα από όσους ισχύουν για κάθε χώρα. Μια διεθνική χώρα (στις βασικές της εθνότητες), γειτονική της Ρωσίας γιατί να είναι σε διαρκή εμπόλεμη κατάσταση με την Ρωσία, δεν το καταλαβαίνω. Πολύ κακώς συμφωνείς με τον Πούτιν και τους μπαντερικούς πως τα 2 έθνη είναι δομικά εχθροί και δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Με παρέσυρες τελικά και μπήκα σε απαντήσεις. Ο ουκρανικός εθνισμός έχει διάφορα χνάρια καταπίεσης από τον μεγαλορώσικο εθνικισμό διαχρονικά και οι ρώσοι σαφώς του χρεώνουν τον υπαρκτό μπαντερισμό. Αλλά εμείς μπορούμε να σταθούμε στο ότι μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά και αδελφικά και έχει αποδειχτεί στον 20ο αι. Ουτε οι Ουκρανοί είναι μπαντερικοί ή ανύπαρκτοι, επειδή το λέει ο Πούτιν, ούτε η Ρωσία είναι η νέα χιτλερική Γερμανία επειδή το θέλει το ΝΑΤΟ και ο ουκρανός Μάρκος Σεφερλής. Να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις για μια Δίκαιη Ειρήνη. Για την αποκατάσταση κάποιων όρων κοινοβουλευτισμού στην Ουκρανία που δεν υπάρχουν, και ΝΑΙ υπάρχουν λιγότερο από την Ρωσία και τέλος πάντων θέλουμε τα Κομμουνιστικά Κόμματα να είναι νόμιμα και ας μην είναι ιδανικά,, για την οριστική απεμπόληση εισόδου στο ΝΑΤΟ αλλά και για την άρση της ανεπίσημης στρατιωτικής συνεργασίας μαζί του, για αποχώρηση των ρώσικων στρατευμάτων, για λύση στο Ντονμπας στην βάση του Μινσκ και όχι της Ανεξαρτησίας των αυτοαποκαλούμενων ΛΔ, για αποκατάσταση των γλωσσικών και εθνοτικών δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων, για ένα καθεστώς εγγυήσεων με πρωταγωνιστικό ρόλο του ΟΗΕ. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά οι Κομμουνιστές πολεμάνε τον πόλεμο στην χώρα τους, εμείς για την ελληνική εμπλοκή και τον νατοικό ρόλο. Προφανώς ζυμώνουμε και τις θέσεις για την Ρωσία και την 100% επιθετική μεγαλοκρατική εισβολή της που δεν δικαιώνεται από το ότι τα προσχήματα που επικαλείται είναι 100% σοβαρά και αληθινά. Αλλά το ότι η Ρωσία τα επικαλείται ως προσχήματα δεν μας εμποδίζει να τα επικαλούμαστε εμείς με ειλικρίνεια.

      Ζήτα πρόσκληση να πας να παλαμοκροτήσεις τον Ζελένσκι στην Βουλή και παράτα με. Επίσης συντονίσου με τους παρακρατικούς κύκλους της ΝΔ που πολύ θα θέλανε να μην επιτραπεί η αποψινή συναυλία Ειρήνης αλλά δεν τα κατάφεραν

      Πήγαινε να κυνηγήσεις τίποτα “διαρρήκτες” και άσε τους κομμουνιστές και τους αριστερούς στην ησυχία τους

      Φιλάκια

      Κώστας

      Reply
  8. Papillon

    Πρώτον: Δεν “επιχειρηματολογείς” με…χαρτιά. Αυτό θυμίζει και λίγο Τσόρτσιλ με το χαρτάκι της δήθεν μοιρασιάς. Επίσημα έγγραφα, ανακοινώσεις, συμφωνίες κλπ.

    Δεύτερον: Ό,τι διαθέτεις σαν αξιόπιστες πηγές από τα παραπάνω τα παραθέτεις γιατί scripta manent verba volant.

    Τρίτον: Δεν μίλησα για ξύλο. Να ξέρεις όσο και αν λογομαχούμε, όσο και αν διαφωνούμε ΠΟΤΕ δεν θα υποστηρίξω τέτοιες ενέργειας απέναντι σου και θα τις ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ. Αλλά ας το αφήσουμε εδώ γιατί θα πρέπει να αναφερθώ σε ορισμένα καλόπαιδα που την έχουν δει κάπως και αποφασίζουν ποιος θα μπαίνει και ποιος όχι στο Πολυτεχνείο και δεν διστάζουν να δέρνουν. Για να μην θυμηθώ και ξύλο, τραμπουκισμούς και στον συνδικαλισμό από “ταξικές” δυνάμεις και άλλα βέβαια περιστατικά σε πανεπιστήμια, χώρους δουλειάς κλπ. ΑΠΛΑ ΛΕΩ.

    Τέταρτον: Όσο αφορά τον Ντούγκιν μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα ότι δεν είπες το παραμικρό. Ένας συνεπής όχι κομμουνιστής αλλά ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ δημοκράτης θα ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ ΑΝΟΙΧΤΑ αυτές τις ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ θεωρίες περί…ζωτικού χώρου, ευρασιατισμού και την μη αναγνώριση εθνών-κρατών. Και αν το κάνεις αυτό (όπως πρέπει αν είσαι αληθινός κομμουνιστής) τότε αυτομάτως ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ τον Πούτιν και τον ρωσικό ιμπεριαλισμό και παίρνεις το μέρος του ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΥ που διεξάγει ΔΙΚΑΙΟ πόλεμο.

    Πέμπτον: ΠΟΤΕ δεν είπα ότι το ΝΑΤΟ είναι χώρος ειρήνης, ανεξαρτησίας και σοσιαλισμού αν είναι δυνατόν (που το είδες πάλι αυτό). Αυτό που λέω είναι ότι οι λαοί θα αποφασίσουν και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος. Ακόμα και αν η αστική τάξη μίας χώρας αποφασίσει να ενταχθεί σε έναν ιμπεριαλιστικό συνασπισμό έχοντας γραμμένο το λαό της αν ο λαός δεν το επιθυμεί αυτό θα αντιδράσει και θα ξεσηκωθεί. Αλλιώς το αποδέχεται ακόμα και αν δεν το θέλει. Σε κάθε περίπτωση είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ και ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ. Δεν αναγνωρίζω σαν αντιιμπεριαλιστής το “δίκαιο” του ισχυρού να επιβάλλεται ειδικά με τη χρήση ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, ΩΜΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ και με ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ, ΚΑΤΟΧΗ (καλά και με άλλα μέσα βέβαια αλλά εδώ μιλάμε για ό,τι χειρότερο) και να παραβιάζεται κατάφορα η ΕΔΑΦΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ μίας άλλη χώρας. ΑΠΛΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ αυτά ορίζει ο μαρξισμός-λενινισμός.

    Αλήθεια μήπως θα έπρεπε η Ρωσία να εισβάλλει και στην Ελλάδα εφόσον α) δεν μας ρώτησε κανένας για το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την ΟΝΕ και β) έχουμε νατοϊκές βάσεις; Απάντησε σε αυτό σε παρακαλώ γιατί σε βλέπω έτοιμο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να έπαιρνες το μέρος του εισβολέα-κατακτητή.

    Συνεχίζεται…

    Reply
  9. Papillon

    Έκτον: “Πολύ κακώς συμφωνείς με τον Πούτιν και τους μπαντερικούς πως τα 2 έθνη είναι δομικά εχθροί και δεν μπορούν να συνυπάρξουν…”.

    Ακριβώς το αντίθετο. Εγώ είμαι που πιστεύω ότι πρέπει τα δύο έθνη να συνυπάρξουν εξού και το γεγονός ότι ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ουκρανίας από τους πράκτορες ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΕΣ της Μόσχας. Γι’αυτό άλλωστε καταδικάζω και τους φασίστες του Σβόμποντα και του Δεξιού Τομέα όπως και του Αζόφ που από αυτούς καθοδηγείται διότι αυτοί λειτούργησαν ως οι τέλειοι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ του Πούτιν. Έσπειραν τον διχασμό ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους και έδωσαν την τέλεια δικαιολογία ώστε όχι μόνο να επέμβει ο Πούτιν (αυτό μπορούσε να το κάνει) αλλά και να έχει την αμέριστη υποστήριξη των Ρώσων. Και όχι μόνο αυτό αλλά να τον παρακαλάνε κιόλας να επέμβει για να τους “σώσει”. Και αυτό ακριβώς ήθελε να πετύχει. Και το πέτυχε. Πήρε την Κριμαία χωρίς ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (φοβεροί υπερεθνικιστές ρε παιδί μου αυτοί οι Ουκρανοί ναζί παρέδωσαν την Κριμαία) και όταν άρπαξαν την εξουσία στο Ντονμπάς οι ρωσόδουλοι φασίστες γκρινιάζανε γιατί ο Πούτιν δεν προχωρούσε στην ανεξαρτησία τους και στην αναγνώριση της Νοβορωσίας.

    Ποιος Σκορτσέζε τώρα μου λες ο άλλος σκηνοθέτησε έναν εμφύλιο ναζήδων και κατάφερε έτσι να διασπάσει τον ουκρανικό και τον ρωσικό λαό. Να σου θυμίσω ότι το τάγμα του Αζόφ ιδρύθηκε τον Μάϊο του 2014 δηλαδή ΜΕΤΑ την προσάρτηση της Κριμαίας και τις ψευτολαϊκές δημοκρατίες. Αυτοί απέκτησαν λόγο ύπαρξης εξαιτίας της ρωσικής κατοχής και η ρωσική κατοχή ήθελε έναν μπαμπούλα για τους Ρώσους ώστε να μην τελειώσει ποτέ και να κρατάει αιχμάλωτη την Ουκρανία. Ξετσίπωτη επίσης και η στάση των δυτικών οι οποίοι προκειμένου να κάνουν μπίζνες με το Κίεβο αλλά και να κάνουν τους καλούς στον Πούτιν αναγνωρίζοντας στην ουσία τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ και την ΚΑΤΟΧΗ της χώρας υποστήριξαν τους ναζήδες και αυτό φανερώνει πόσο ξεδιάντροπος είναι ο δυτικός ιμπεριαλισμός και πόσο υφεσιακός απέναντι στην Μόσχα (λογικό βέβαια αν αναλογιστούμε τους φίλους που διαθέτει ο Πούτιν όπως ο ρωσόφιλος Ομπάμα, ο ΤΕΡΜΑ ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΣ Τραμπ, Μέρκελ κλπ) απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι είναι και αυτοί ΕΧΘΡΟΙ των λαών.

    Ο δρόμος της ενότητας των δύο λαών περνάει μέσα από το ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ και από την μία και από την άλλη πλευρά, τον τερματισμό της ρωσικής κατοχής και την δημιουργία ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ κινήματος για να φύγουν τελικά ΟΛΟΙ οι ιμπεριαλιστές από τη χώρα για Ουκρανία ενιαία, δημοκρατική και ανεξάρτητη

    Έβδομον: Ποτέ δεν θα ήμουνα υπέρ απαγόρευσης συναυλίας για την ειρήνη. Βασικά δεν είδα να μπαίνει ζήτημα απαγόρευσής της ούτε από την κυβέρνηση. Γιατί λες λοιπόν ότι “δεν τα κατάφεραν”; Πότε ακριβώς προσπάθησε η κυβέρνηση να απαγορεύσει την συναυλία και δεν το πήραμε χαμπάρι; Αν εννοείς όλα όσα έλεγαν κυβερνητικοί και άλλοι αυτό δεν συνιστά προσπάθεια απαγόρευσης. Μάλλον έχετε μανία καταδίωξης. Έστειλε ΜΑΤ η κυβέρνηση για να απαγορεύσει την συναυλία; Έβγαλε απόφαση το Υπουργείο για απαγόρευση; Περιμένω να μου την παραθέσεις. Το ότι οι κυβερνητικοί από ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ φωνάζανε δεν σημαίνει αυτό και καταστολή.

    Για την συναυλία τώρα. Θυμάμαι ότι όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε την Σερβία όταν έγινε συναυλία στο Σύνταγμα με τον Μίκυ τότε το περιεχόμενο της συναυλίας ήταν σαφώς αντινατοϊκό και υπέρ της Σερβίας που διεξήγαγε έναν ΔΙΚΑΙΟ πόλεμο. Αυτά τα όχι στον πόλεμο, ειρήνη και τέτοια είναι πασιφισμός, οπορτουνισμός και θυμίζουν περισσότερο χίπηδες παρά συνεπή αντιιμπεριαλιστική στάση. Ειρήνη=Νίκη των Βιετκόνγκ, Ειρήνη=Νίκη των Τσεχοσλοβάκων, Ειρήνη=Νίκη των Αφγανών, Ειρήνη=Νίκη των Ιρακινών, Ειρήνη=Νίκη των ΟΥΚΡΑΝΩΝ. Αυτή είναι η συνεπής αντιιμπεριαλιστική στάση να διαχωρίζεις δίκαιος και άδικους πολέμους και να υποστηρίζεις όσες χώρες διεξάγουν τους πρώτους. Όλα τα άλλα είναι υπέρ των επιθετιστών. Η ειρήνη κατακτιέται μέσα από ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ και ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και όχι μέσα από αοριστολογίες τύπου Ειρήνη, Κάτω ο πόλεμος, Όχι στον πόλεμο και τέτοια.

    Συνεχίζεται…

    Reply
  10. Papillon

    Όγδοον και τελευταίο: “Προφανώς ζυμώνουμε και τις θέσεις για την Ρωσία και την 100% επιθετική μεγαλοκρατική εισβολή της που δεν δικαιώνεται από το ότι τα προσχήματα που επικαλείται είναι 100% σοβαρά και αληθινά. Αλλά το ότι η Ρωσία τα επικαλείται ως προσχήματα δεν μας εμποδίζει να τα επικαλούμαστε εμείς με ειλικρίνεια.”

    Εδώ πέφτεις σε αντίφαση. Πως επικαλείσαι κάτι που επικαλείται ένας ιμπεριαλιστής σαν…πρόσχημα όπως λες; Τότε δεν θα έπρεπε να το επικαλείσαι γιατί αυτό σημαίνει ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ. Αλλά εσύ όχι μόνο το επικαλείσαι αλλά το αναγνωρίζεις και σαν σοβαρό και αληθινό. Εάν αυτό δεν είναι πλήρης υποταγή στην ιμπεριαλιστική προπαγάνδα τι είναι; Τι μου λες μετά για…ζυμώσεις και “100% επιθετική μεγαλοκρατική εισβολή” από τη στιγμή που υιοθετείς την επιχειρηματολογία του εισβολέα-κατακτητή και που αρνείσαι να υποστηρίξεις το θύμα;

    Τέλος δεν κυνηγάω κανέναν. Σου είπα άλλοι δέρνουν και αυτοαποκαλούνται αριστεροί και κομμουνιστές. Μακρυά από μένα αυτά.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.