.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πέντε χρόνια χωρίς τον σύντροφο Τάκη Τσίτσο


Ξημερώνει 28 Νοέμβρη. Συμπληρώνονται πέντε χρόνια από εκείνη τη Δευτέρα 28/11/2016 που έφυγε από τη ζωή ο αξέχαστος σύντροφος Τάκης Τσίτσος.

Και όχι μόνο αυτό. Φέτος, η ανάρτηση αυτή θα έχει μία αναγνώστρια λιγότερο από τις άλλες χρονιές… Η αγαπημένη φίλη και συντρόφισσα, η μητέρα του Τάκη, Σία Τσίτσου, έφυγε φέτος από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 2021.

Γιος της Σίας και του Γιώργου Τσίτσου, του κομμουνιστή εργάτη επί χρόνια προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πύργου, ο Τάκης γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1970 στον Πύργο της Ηλείας.

Οργανωμένος στην ΚΝΕ στα μαθητικά του χρόνια, πέρασε στην Νομική Σχολή του Α.Π.Θ στη συνέχεια και δραστηριοποιείται στην Σπουδάζουσα της Θεσσαλονίκης.

Κατά την ιστορική ρήξη του ’89 τάσσεται με τους αγωνιστές που υψώνουν πολιτικό ανάστημα κόντρα στη συναίνεση, την υποταγή και τον ευτελισμό της αριστεράς. Ακολουθώντας το δρόμο της αντίστασης και της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος, συμμετέχει στο ΝΑΡ από την ίδρυσή του. Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και, τον τελευταίο χρόνο, του Γραφείου της Π.Ε., έχει σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχοντας στην ΚΣΕ.

Εργατικής καταγωγής, απλός, χιουμορίστας και προσιτός, κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση φίλων, συνεργατών και συντρόφων. Ο Τάκης ήταν πάντα εκεί, νομικός συμπαραστάτης αγωνιστών, υπερασπιστής εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και στο κρασί, στην παρέα, στο τραγούδι, στην ταβέρνα.

Το κενό που άφησε παραμένει και σήμερα ορατό, όμως ο Τάκης έχει πάντα ξεχωριστή θέση στις καρδιές όσων τον γνώρισαν.

Δείτε περισσότερα εδώ:

Αξέχαστε σύντροφε Τάκη Τσίτσο… (Βίντεο)

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 8
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.