.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πάτρα: Σύσκεψη Εργατικών Σχημάτων για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας


 

Σύσκεψη Εργατικών Σχημάτων και Εργαζομένων

«Η μάχη του εργατικού κινήματος για συλλογικές συμβάσεις εργασίας»

Σάββατο 5 Νοέμβρη | 6 μ.μ. Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20)

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ! ΣΤΑΘΕΡΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ!

1000 € ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ!

Διοργανώνουν:

· LABour Πάτρας – Αγωνιστική Παρέμβαση στην Έρευνα

· Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας

· Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών Πάτρας

Μέσα στο καλοκαίρι η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε πως κατέληξε σε νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους εργοδότες. Η σύμβαση δεν προσθέτει κανένα εργατικό δικαίωμα, υποτάσσεται πλήρως στους μνημονιακούς νόμους που επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να καθορίζουν τον κατώτατο μισθό, ενώ οι αστικοποιημένοι κρατικοί γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ προφανώς δεν είχαν τίποτα να προσθέσουν στην επιχειρούμενη κατάργηση των ΣΣΕ μέσω και του νόμου Χατζηδάκη.

Με τον κατώτατο μισθό να παραμένει κάτω από τα 751 μεικτά, κάτω και από εκεί που βρισκόταν πριν από 10 χρόνια, και με το κόστος ζωής να καλπάζει, χωρίς να υπάρχει 13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο, με απολύσεις ακόμα πιο εύκολες και μαζικές, με συντάξεις κατακρεουργημένες, οι εργαζόμενοι θα πρέπει με την ανεξάρτητη πάλη τους να πάρουν θέση απέναντι στις επιλογές του ξεπουλημένου συνδικαλισμού και της κυβέρνησης.

Στο φόντο της απεργίας της 9ης Νοέμβρη, η μάχη για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις στο ύψος των σύγχρονων εργατικών αναγκών είναι μια από τις κρισιμότερες μάχες!

Για να βάλουμε φραγμό στη συμπαιγνία κυβέρνησης και εργοδοτών, που θυμήθηκαν τώρα τις συλλογικές συμβάσεις προκειμένου να «κλειδώσουν» τις εργατικές διεκδικήσεις με χειροτέρευση των όρων εκμετάλλευσης μας.

Γιατί με τον πληθωρισμό στο 12,5%, η πάλη για να γίνουν φτηνά για τον λαό το ρεύμα, το νερό, η στέγαση, η διατροφή, πρέπει να πηγαίνει μαζί με τον αγώνα για αύξηση του μισθού μας για ζωή και όχι για επιβίωση.

Γιατί να δοθεί ένα τέλος στην καταλήστευση του εισοδήματός μας για αγορές όπλων, που στηρίζουν πολέμους ενάντια στη ζωή. Η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα, ως οι καλύτεροι πελάτες του ΝΑΤΟ, «επενδύουν» σε Rafale αντί να ενισχύσουν μισθούς και συντάξεις.

Σας καλούμε να συζητήσουμε για:

· Την εμπειρία από τις προσπάθειες και τους αγώνες για σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας

· Τις διεκδικήσεις που μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες των εργαζομένων.

· Την διαμόρφωση όρων μαζικής διεκδίκησης για την υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων.

· Την ανάγκη ενοποίησης των αγώνων

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 95.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.