.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πάρτε πίσω την απόφαση της εκδικητικής απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου!


Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα, Παρασκευή, 28/6, πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ενάντια στη νέα απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου, Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου μας και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ, με αποφάσεις των συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού, ΕΔΙΠ, ΠΟΣΕΕΔΙΠ, φοιτητών, κ.α., στην οποία καλούσε και το συνέδριο της ΔΟΕ.

Οι σύλλογοι εργαζομένων και φοιτητών, αλλά και εκπροσώπων άλλων κλάδων του δημοσίου που συμμετείχαμε στην κινητοποίηση ζητήσαμε συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές άμεσα ούτως ώστε να παρθεί πίσω η απόφαση για την απόλυση του Δ. Αντωνίου.

Ενώ η κινητοποίησή μας είχε ανακοινωθεί και η παρέμβασή μας στις πρυτανικές αρχές ήταν δεδομένη, κανένας εκπρόσωπος της Διοίκησης δεν ήταν διαθέσιμος. Η πρακτική της άρνησης συνάντησης των πρυτανικών αρχών με τα συνδικαλιστικά όργανα του Ιδρύματος προφανώς συνεχίζεται. Πόσο μάλλον όταν το διακύβευμα είναι μία -εκ νέου- απόλυση που η ίδια η Διοίκηση είχε προαποφασίσει.

Ενημερωτικά, στη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, οι Πρυτανικές αρχές συνέχισαν τις αντιφάσεις και τις αδιανόητες προσπάθειες αιτιολόγησης της απόφασής τους για την απόλυση του Δ. Αντωνίου, από τη μια πλευρά χαρακτηρίζοντάς τον περιττό ως εργαζόμενο και από την άλλη επικαλούμενες ενδεχόμενα σχόλια των ΜΜΕ σε περίπτωση συνέχισης της εργασίας του στο Ίδρυμα. Δεν είναι δυνατό να δεχθούμε ότι η πορεία του Ιδρύματος καθορίζεται από παράγοντες των ΜΜΕ. Επιπλέον, ο χαρακτηρισμός ενός εργαζόμενου ως περιττού σε οποιαδήποτε υπηρεσία του ΕΚΠΑ, αποψιλωμένου εδώ και χρόνια από προσωπικό, όπου όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι καλούνται να φέρουν σε πέρας όλο και περισσότερα καθήκοντα, είναι αδιανόητη. Το υπολογιστικό κέντρο βιβλιοθηκών, στο οποίο εργάζεται ο Δ. Αντωνίου, είναι υπηρεσία κεντρικής σημασίας για την εκπαιδευτική λειτουργία και επί σειρά ετών υποστελεχωμένο. Δεν είναι δυνατό την ίδια στιγμή που στις βιβλιοθήκες καλούνται εργολαβικοί εργαζόμενοι φύλακες να εκτελέσουν χρέη βιβλιοθηκονόμου, να απολύουν εργαζόμενο επί 19 χρόνια με τη «δικαιολογία» ότι περισσεύει. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Για μας οι ευθύνες είναι ξεκάθαρες: Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ, σε μια έκρηξη εκδικητικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απολύει ΞΑΝΑ το συνάδελφό μας. Παράλληλα, μετά και την ΕΔΕ στην οποία οδηγήθηκαν 13 μέλη του Συλλόγου Διοικητικών Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχίζει ακάθεκτη την επιχείρηση δίωξης του Παντελή Βαϊνά, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κατόπιν της συμβολικής διαμαρτυρίας στο ΚΛΕΙΔΙ στις 12 Φεβρουαρίου ενάντια στην αξιοποίηση των τηλεεξετάσεων ως μέσο κάμψης του αγώνα των φοιτητών κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ και υπέρ της δημόσιας και δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ΕΚΠΑ εναρμονίζεται πλήρως με το υπόλοιπο κράτος και την κυβέρνηση που κυνηγά και διώκει με κάθε τρόπο τους αγώνες. Δεν είναι τυχαία η σωρεία πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων που φορτώνονται στην πλάτη του κινήματος, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους άλλων κλάδων, σε φοιτητές, κ.α..

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Με όλους τους φυσικούς μας συμμάχους, εργαζόμενους εντός και εκτός ΕΚΠΑ, φοιτητές, σωματεία και συλλογικότητες.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ

Νέα Γενική Συνέλευση Τρίτη, 2/7, 10.00, Ευριπίδου 14, 5ος όροφος, και, σε περίπτωση μη απαρτίας, την Πέμπτη, 4/7, 10.00, στην Πρυτανεία, στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια.

Υλοποιούμε τις αγωνιστικές μας αποφάσεις:

Πέμπτη, 4/7

Όλοι και όλες στην Πρυτανεία

10.00 για τη Γενική Συνέλευσή μας και

12.00 στην κινητοποίησή μας στα Προπύλαια

ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕ ΜΑΣ ΔΕΧΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Καλούμε τους συλλόγους εργαζομένων, διδασκόντων και φοιτητών του ΕΚΠΑ, την ΟΔΠΤΕ και την ΑΔΕΔΥ, καθώς και σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να στηρίξουν με τις αποφάσεις και την παρουσία τους την κινητοποίησή μας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤIΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΥΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΪΝΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νίκος Μήνας

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτρης Αντωνίου

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Πάρτε πίσω την απόφαση της εκδικητικής απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου!

  1. Ανώνυμος

    Άσχετο-σχετικό θέμα

    ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
    Κινητοποίηση τη Δευτέρα ενάντια στον πλειστηριασμό σπιτιού εκπαιδευτικού
    https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/368172/kinitopoiisi-ti-deytera-enantia-ston-pleistiriasmo-spitioy

    “«Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν και ένας για όλους!» τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά και καλεί στην κινητοποίηση που οργανώνει τη Δευτέρα 1/7/2024 στις 16.00 στα γραφεία της «doValue» (Κύπρου 27 και Αρχιμήδους στο Μοσχάτο) για να μην πλειστηριαστεί το σπίτι συναδέλφου εκπαιδευτικού.

    Οπως σημειώνει στο κάλεσμά της η ΕΛΜΕ:

    «Στις 3/7/2024 έχει προγραμματιστεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός 1ης κατοικίας του συναδέλφου μας Ν.Κ., για 2η φορά (συνεχιζόμενος). Την 1η φορά ο πλειστηριασμός σταμάτησε μετά την παρέμβαση της ΕΛΜΕ και άλλων φορέων.

    Ο συνάδελφος, όπως και χιλιάδες εργαζόμενοι, δεχόμαστε μια ανελέητη επίθεση στο εισόδημά μας τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα που τα επιτόκια καλπάζουν και ο κόσμος αδυνατεί να ανταποκριθεί, οι νόμοι όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια αλλά και η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου που άναψε το “πράσινο φως” στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς έστρωσαν το έδαφος στα διάφορα κοράκια, ώστε να μπορούν να αρπάζουν τα λαϊκά σπίτια.

    Όμως, ο συλλογικός αγώνας, η ενότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα, όπως έχουμε πετύχει και πρόσφατα και την προηγούμενη φορά, όταν όλοι μαζί είχαμε καταφέρει να σταματήσει ο πλειστηριασμός του συναδέλφου μας, ο οποίος μάλιστα είχε ήδη ξεκινήσει.

    Το σωματείο είναι εδώ! Κανένας μόνος του!”

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.