.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πάνος Παπανικολάου: Κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη –Αρνητής της επιστήμης ο Κ. Μητσοτάκης


Υπερασπιστική γραμμή πανικού και σπασμωδική απολογία πανικόβλητου ενόχου τα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, χαρακτήρισε ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο 105,5» και τον Γιώργο Τραπεζιώτη σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021.

«Έστω και τώρα, να γίνουν έστω και λίγα πράγματα από αυτά που φωνάζουμε από τον Μάρτιο του 2020, για να σωθεί καμιά ζωή. Χρειαζόμαστε άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη άνευ όρων τουλάχιστον των κλινών ΜΕΘ των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων. Ζητάμε ενωμένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει το αυτονόητο, μπας και σωθούν ζωές ανθρώπων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Χιλιάδες θάνατοι από αυτούς που ανακοινώνει από πέρυσι ο ΕΟΔΥ κάθε μέρα, είναι ξεκάθαρα κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη! Όταν βγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας χθες στη Βουλή για να δικαιολογήσει την πανωλεθρία που έχει προκαλέσει, παρουσιάζει τον εαυτό του σαν αρνητή της εντατικής θεραπείας, αρνητή της σύγχρονης ιατρικής, αρνητή της επιστήμης, είναι φανερό πως έχει υιοθετήσει μια υπερασπιστική γραμμή πανικού.»

«Ο κ. Πλεύρης ισχυρίζεται πως δήθεν έχουμε 1300 κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ και πως έχουμε δεσμεύσει όλες τις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, για να βρίσκονται στη διάθεση του κράτους. Δηλαδή μας λέει, πως έχουμε συνολικά 1650 κλίνες ΜΕΘ. Πώς όμως τότε με 690 διασωληνωμένους, οι 150 να μένουν απ’ έξω όταν ισχυρίζεσαι πως έχεις 1650 ΜΕΘ; Αυτά είναι αστεία, νηπιώδη επιχειρήματα. Φυσικά και δεν έχουν στη διάθεσή τους όλες τις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα. Και φυσικά δεν έχουν ούτε μία κλίνη του ιδιωτικού τομέα για περιστατικό Covid», τόνισε σε άλλο σημείο.

Ακούστε ολόκληρη την παρέμβασή του στο βίντεο με το ηχητικό που ακολουθεί:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 93.33% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.