.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πάνος Παπανικολάου: Δεν θα καταθέσω το πιστοποιητικό εμβολιασμού μου


Δήλωση Πάνου Παπανικολάου, Νευροχειρουργού, ΓΓ ΟΕΝΓΕ, μέλους ΔΣ ΕΙΝΑΠ

Όπως είναι γνωστό είχα εμβολιασθεί ήδη από τον Ιανουάριο αφού προηγουμένως είχα πρωτοστατήσει στις διαμαρτυρίες για τους εσμούς κυβερνητικών παρατρεχάμενων που έτρεχαν να εμβολιασθούν από το παράθυρο τρώγοντας την σειρά υγειονομικών και ευπαθών ομάδων.

Όπως επίσης είναι γνωστό έχω πρωτοστατήσει και στην ενημέρωση του πληθυσμού για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Ειλικρινά πιστεύω πως τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι συνάδελφοι έχουμε πείσει να εμβολιασθούν επιφυλακτικοί συμπολίτες μας χίλιες φορές περισσότεροι από ότι έχουν πείσει οι καθεστωτικοί Καθηγηταί τηλεμαϊντανοί τρόφιμοι της κυβερνητικής αυλής γιατί έχουν ήδη χάσει από πέρυσι κάθε αξιοπιστία απέναντι στον λαό αφού κατάντησαν από την αρχή την επιστήμη θεραπαινίδα της εξουσίας δικαιολογώντας εκ των υστέρων κάθε κυβερνητική σκοπιμότητα.

Δηλώνω πως ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ στις αρμόδιες υπηρεσίες το πιστοποιητικό εμβολιασμού μου.

Δεν θα βάλω πλάτη στην άθλια κυβερνητική μεθόδευση συκοφαντικής στοχοποίησης των κατά 85 – 95% εμβολιασμένων υγειονομικών, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη. Δεν θα βάλω πλάτη σε αναστολές εργασίας που μοιραία θα σημάνουν την αναστολή του ίδιου του ΕΣΥ λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού. Δεν θα βάλω πλάτη στην χυδαία μεθόδευση μετάθεσης ευθυνών στον λαό μας για άλλη μια φορά. Δεν θα βάλω πλάτη στην χυδαία μεθόδευση συγκάλυψης των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που απέτυχε να εξασφαλίσει την καθολικότητα στον εμβολιασμό και τώρα επισείει τον βούρδουλα της υποχρεωτικότητας.

Ας μου κάνουν και μένα αναστολή εργασίας. Τιμή μου.
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τους ασθενείς μου, όμως:

Κάπου πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέρμα. Σε μια χώρα που ανακοινώνεται αιφνιδιαστικά 25/8 αναστολή των αδειών από 1/9 για όλους ανεξαίρετα εξουθενωμένους υγειονομικούς του ΕΣΥ. Σε μια χώρα που οι ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες κάνουν εδώ και 18 μήνες πάρτι και “business as usual” σκανδωλωδώς απαλλαγμένοι από νοσηλεία ασθενών της επιδημίας κι εκπροσωπούμενοι κιόλας στην κρατική “επιτροπή ειδικών” από διάφορους Καθηγητάς που έχουν στην δούλεψή τους. Σε μια χώρα που την μια μέρα φεύγει καμαρωτός ο πρωθυπουργός με επικοινωνιακά ταρατατζούμ για να εγκαταστήσει την θυγατέρα του σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και την αμέσως επόμενη μέρα η υπουργός Παιδείας δηλώνει επίσης με καμάρι πως απεγκλώβισε από τα πανεπιστήμια τα παιδιά των άλλων, των πολλών.

Έ, σε αυτήν την χώρα λοιπόν κάποιοι επιτέλους πρέπει να πάρουν έμπρακτα το μήνυμα πως η χώρα δεν είναι ιδιοκτησία τους και πως οι ίδιοι δεν είναι Λουδοβίκοι και Αντουανέτες.
ΑΡΚΕΤΑ.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 83.16% ( 19
Συμμετοχές )



29 σχόλια στο “Πάνος Παπανικολάου: Δεν θα καταθέσω το πιστοποιητικό εμβολιασμού μου

  1. Ανώνυμος

    Πολύ σωστή η πολιτική θέση του Πάνου Παπανικολάου. Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ και συνολικά του ελληνικού κράτους για χρησιμοποίηση της επιδημίας προκειμένου να πετύχουν κατάργηση λαικών/ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Η Τ Τ Η Θ Ε Ι ! Πρέπει να ηττηθεί και η προσπάθεια κυβέρνησης/ελληνικού κράτους για διάσπαση του λαού σε εμβολιασμένους/ανεμβολίαστους και για μετατροπή των ανεμβολίαστων σε σάκο του μποξ και αποδιοπομπαίων τράγων, μπας και καλυψουν τις ευθύνες κράτους/κυβέρνησης όπως η γάτα τα σκατά της….

    Συνεπώς:

    Α. Καλούμε και εφαρμόζουμε μαζική ΑΝΥΠΑΚΟΗ στα κατασταλτικά μέτρα κυβέρνησης/κράτους, με στόχο την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ:Οι διαχωρισμοί, τα green pass ή όπως αλλιώς διάολε λένε αυτά τα χαφιεδόχαρτα, η απαγόρευση κυκλοφορίας, η ηλεκτρονική ιχνηλάτιση, τα πρόστιμα, ΟΛΑ αυτά συνιστούν χουντικά μέτρα που δεν έχουν να κάνουν με καμία επιδημία, είναι επιτήρηση, πειθάρχηση, καταστολή και τέλος.

    Β. Παλεύομε μια μαζικό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ εμβολιασμό.

    Γ. Αναδεικνύουμε στον δημόσιο λόγο, την ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ μέσω κυβέρνησης και καθεστωτικών ΜΜΕ, η οποία και αποτελεί το καλύτερο όπλο σύγχυσης, διάσπασης του λαού και της εργατικής τάξης, τρόμου, και τελικά ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ μέσω μιας επιδημίας, της καπιταλιστικής άρχουσας τάξης.

    Πως σχηματίζεται και διασπείρεται η παράνοια; Βάλτε στο μπλέντερ: α. διαρκώς αντικρουόμενες θέσεις/ανακοινώσεις υπουργείων, κυβέρνησης και κρατικής επιτροπής επιστημόνων, που η μία αναιρεί την άλλη, η επόμενη αναιρεί αυτά που έλεγε η προηγούμενη.

    β. Τρόμο και θανατολαγνεία, από υπερμεγεθυσμένο αριθμό κρουσμάτων που την μία εξαφανίζουν το συνολικό αριθμό τεστ και εμφανίζουν μόνο κρούσματα, την άλλη αφαιρούν κρούσματα του Νοεμβρίου για να τα προσθέσουν σε αυτά του Φεβρουαρίου.

    γ. Ανακοινώσεις ότι το κουταλάκι της θείας κοινωνίας δεν κολλάει, αλλά η διαδήλωση και η πλατεία κολλάνε

    δ. Ρεπορτάζ με πηχιαίους τίτλους του στυλ “Βράζουν απο κρούσματα η χ περιοχή, ο ψ εργασιακός χώρος, η ζ πλατεία” που υπονοούν ξεκάθαρα “θα πεθάνετε όλοι”, και διαρκώς διαψευδονται.

    ΟΛΑ αυτά και άλλα, συγκροτούν την διασπειρόμενη ΠΑΡΑΝΟΙΑ. Η παράνοια είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να μείνει σταθερή σε περιόδους κρίσεων, η ηγεμονίας της καπιταλιστικής άρχουσας τάξης, και κάθε άρχουσας τάξης: Τρέλανε τον κόσμο, και θα έχεις σταθερά κατακερματισμένη κοινωνία, βαθιά εξατομικευμένες προσωπικότητες, καμία συλλογική αφήγηση, μόνο τρόμο και παράνοια.

    Είναι ένας εξαιρετικά άμεσος στόχος, η καταπολέμηση και η ήττα ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ που μας πουλάνε κυβέρνηση και καθεστωτικά ΜΜΕ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Η μπαλάντα του ΑΝ

    ΑΝ κράτος κ κυβέρνηση δεν εργαλειοποιουσαν την επιδημία, για να προωθήσουν την μεταμόρφωση της κοινωνίας σε δυστοπικη, οργουελικη κοινωνία

    ΑΝ τα καθεστωτικά ΜΜΕ μαζί με κράτος/κυβερνηση, δεν προωθούσαν συνειδητά και συντεταγμένα την παράνοια στον κόσμο, σαν βέλτιστη μορφή πειθαρχησης του κόσμου κ εξασφάλισης της καπιταλιστικής ηγεμονίας σε καιρούς κρίσης

    ΑΝ οι κρατικοί επιστήμονες δεν λέγαν αλλα την μια μέρα, αλλα την επόμενη και αλληλοαναιρουμενα διαρκώς,

    ΑΝ δεν παίζαν τα οικονομικά συμφέροντα των εταιρειών που καθοδηγούν την κρατική/καπιταλιστική μερίδα των επιστημόνων στο να λένε άλλα ντ’αλλων

    ΑΝ δεν χρησιμοποιούσε συνειδητά την επιδημια η κυβέρνηση για να μας κλεισει μέσα, να μας διασπάσει , εξατομικεύσει περαιτέρω για να περάσει τα τέρατα που πέρασε, για να συγκροτήσει ολοκληρωτική κοινωνία μέσω υγειονομικού απαρτχάιντ αν, αν , αν,

    ΑΝ δεν είχαν γίνει όλα τα παραπάνω, τότε ναι, και ο εμβολιασμός ως πιο μαζική διαδικασία θα είχε καλύτερη τύχη. Τώρα, πια, ο αγώνας περνά μέσα από την κατάργηση όλων των κατασταλτικών μέτρων της κυβέρνησης , αυτό αναδυκνύεται πρώτο. Και γύρω από αυτό δένεται το αίτημα για δημόσια ποιοτική δωρεάν περίθαλψη για όλους που περιλαμβάνει κ τα εμβόλια, που πρέπει να λέμε δωρεάν προαιρετικός εμβολιασμος.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Η καθολικότητα ως όρος, δεν έχει πια κανένα νόημα! Από την αρχή εδώ και έναν χρόνο, η πιο σωστή θέση ήταν κ είναι, “προωθούμε την αντίληψη του μαζικού προαιρετικού εμβολιασμού,ε επιμονή προς τις ευαίσθητες ομάδες” και όχι προωθούμε τον καθολικό εμβολιασμό. Από την αρχή εμπαζε η λέξη καθολικότητα.

      Διότι, καθολικότητα σύμφωνα μα την πρόθεση, είναι να πειστούν ας πούμε όλοι κ όλες να εμβολιαστούν. Υπήρχε ποτέ αυτή η πιθανότητα; Και μάλιστα με αυτή την παράνοια που καλλιεργουν σκόπιμα, κυβέρνηση, κράτος κ καθεστωτικά ΜΜΕ; Δεν υπήρχε!! Άρα; Προς τι ο όρος καθολικότητα; Για να δηλωθεί η πρόθεση της Χ πολιτικής δύναμης; Λάθος.

      Τώρα, μαζική ανυπακοή του λαού,μέχρι να καταργηθούν όλα τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης.

      Reply
  3. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Σορρυ κιόλας, αλλά ο Παπανικολάου πάει να μας πλασάρει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για μεγάλη πράξη αντίστασης;
    Σοβαρά τώρα;

    Α) Μήπως έχει λησμονησει ο κύριος ότι είναι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ συνδικαλιστης στο ΔΣ της ΟΕΝΓΕ; Μήπως κάποιος να πήγαινε να του το θυμίσει;
    Ο Παπανικολάου και ΟΛΟΙ οι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ του “ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ” οφειλαν, εδώ και μήνες που η συμμορία Μητσοτάκη διερεε ότι θα τιμωρηθουν οι ανεμβολιαστοι, να οργωσει ΟΛΑ τα νοσοκομεία για να μην υπάρξει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ υγειονομικος που να καταθέσει Πιστοποιητικό.
    Δεν έκαναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, άφησαν έκθετους τους συναδέλφους τους και τώρα μας το παίζουν…επαναστάτες;
    Αλήθεια τώρα;

    Β) Τολμαει, την ώρα που οι απλοί άνθρωποι αυτής της χώρας δεχόμαστε επίθεση απ’την υγειονομικη χούντα, να δηλώνει πόσο πολύ στήριξε τα…εμβόλια;
    Αλήθεια τώρα; Η Αριστερά υπάρχει για να στηρίζει τα εμβόλια ή για να υπερασπιζεται τους εργαζόμενους;
    Μήπως, λέγοντας ότι ο ίδιος εμβολιαστηκε απ’τους πρώτους, θέλει να υπονοησει πως η γνώμη του έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απ’τη γνώμη ενός ανεμβολιαστου υγειονομικου ή πολίτη;

    Γ) Έχει καταργηθεί ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ προσωπικών, ατομικων δεδομένων με τα Πιστοποιητικα, και ο Παπανικολάου βγαίνει να δηλώσει, με την ουρά στα σκελια “Είμαι εμβολιασμενος, μη με πείτε ψεκασμενο”;;
    Ποιος τον ρώτησε αν είναι εμβολιασμενος τον Παπανικολάου;
    Εμείς που δεν είμαστε δηλαδή, τι φάση, δεν έχουμε ισοτιμη άποψη με τον…επιστήμονα;

    Είχε αρχίσει και φαινόταν το πράμα απ’την αρχή της καραντίνας, αλλά τέτοια κατάντια, ομολογουμενως δεν τη φανταζόμουν.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Έχεις απόλυτο δίκιο Ηλία ότι, έπρεπε από την αρχή να τεθεί από τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς όλων των εκδοχών , η εξής μάχιμη πολιτική θέση:

    “Είμαστε με τον μαζικό προαιρετικο κ μόνο, εμβολιασμό και από τώρα λένε ότι, καλούμε όλον τον κόσμο να μην δεχθεί οποιοδήποτε μέτρα διαχωρισμού κ καταστολής πάει να επιβάλλει η κυβέρνηση”. Αυτό έπρεπε να είναι έμπρακτη θέση κάθε πολιτικής δύναμης και κάθε ανθρώπου που δηλώνει αριστερός οποιασδήποτε μορφής.

    Αυτό δεν συνέβη. Χάθηκε πολύς χρόνος σε ανούσιες αντιπαραθέσεις γύρω από το εδώ κολλάει, εκεί δεν κολλάει, ή γύρω από το “γιατί εμείς απαγορεύσεις και οι κολλητοί όχι” κλπ. Όλα αυτά δείχνουν μια χρόνια παγιωμένη πολιτική αντανακλαστικών που έχει απελπιστικά στενά κ κοντόφθαλμα όρια…

    Επειδή όμως δεν είναι αργά, πρέπει να απορριφθεί έστω κ τώρα, αυτή η μίζερη λογική αντιπαράθεσης με επιχειρήματα του στυλ “γιατί σε εμάς καταστολή κ στους κολλητούς όχι”. Αυτό δεν πάει πουθενά. Πουθενά. Πρέπει να βγει μπροστά η στρατηγική θέση: Δεν θυσιάζουμε κανένα λαϊκόκ ατομικό δικαίωμα κ ελευθερία, στο όνομα αντιμετώπισης της επιδημίας. Αντιθέτως, αγωνιζόμαστε για όλα αυτά που δεν θέλει να κάνει η κυβέρνηση κ που είναι αυτά κ μόνο αυτά που αντιμετωπίζουν την επιδημία, και προωθούν την ελευθερία, την δημοκρατία κ την ζωή.

    Reply
  5. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Σόρρυ, μάγκες,
    μόνο εγώ θεωρώ ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ δίχως προηγούμενο το ότι η ΟΕΝΓΕ, με πρόεδρο την ΠΑΜίτισσα Ρέτζιου, δεν έχει καλέσει ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ απεργία για χιλιάδες γιατρούς που μπαίνουν σε αναστολή;

    Αλήθεια, οι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ στο ΔΣ της ΟΕΝΓΕ με το ψηφοδέλτιο του “Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή”, τι κάνουν;
    Την ώρα που θάπρεπε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μασάει τα σίδερα για τον φασιστικό εκβιασμό της συμμορίας Μητσοτάκη, εμείς πετάμε χαρταετό;

    Σόρρυ, έχω χάσει κάποιο επεισόδιο;
    Γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα.
    Είναι αίσθησή μου ή η Αριστερά, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπεύει ν’αφήσει το ΑΙΣΧΟΣ αυτό να περάσει δίχως πολλές πολλές αντιδράσεις;

    Υπάρχει κανείς που να μην αντιλαμβάνεται ότι αν περάσει το πραξικόπημα της συμμορίας, την έχουμε βάψει;
    Θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά, συντρόφια, αυτό.
    Δε θα τολμάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εμφανιστεί στα νοσοκομεία όχι για να κάνει εξόρμηση και να μοιράσει προκήρυξη, ούτε για ασπιρίνη δε θα πηγαίνουμε.

    Η χούντα Μητσοτάκη διαλύει τα νοσοκομεία, απολύει, ουσιαστικά, χιλιάδες.
    Γιατί τέτοια εκκωφαντική σιωπή απ’την Αριστερά;

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΠΑΜΕ που είναι;

    Και μετά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μιλάει για…ανατροπή του συστήματος;
    Θα γελάνε κι οι τσιμεντόπλακες, συντρόφια.
    Και θα γελάνε πικρά. Πολύ πικρά.

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Καλές ερωτήσεις, αλλά τις απαντήσεις τις έχει δώσει η πραγματικότητα. ΠΑΜΕ & Σία δεν είναι πουθενά, γιατί ευθύς εξαρχής δεν έκαναν για τίποτα. Τα υπόλοιπα είναι για τα προσχήματα…

      Reply
    2. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Για την ακρίβεια, θέλουν να πατήσουν στις πλάτες των “ψεκασμένων”, “σκοταδιστών”, κτλ, για να οικοδομήσουν συνδικαλιστικό αφήγημα αντίστασης στο τζάμπα, την ώρα που ταυτόχρονα θα μας βρίζουν και θα μας υποτιμούν. Αλλά το στυλάκι τους είναι παλιό. Πολύ παλιό…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Για την ακρίβεια, αλλάζουν οι άνθρωποι Γιώργο. Αυτή είναι μια γόνιμη προσέγγιση. Κανείς δεν θέλει να σε κοροϊδέψει για να προσεγγίσεις το ΝΑΡ μη φοβάσαι.

        Το θέμα είναι να καταργηθούν όλα τα οργουελικα μέτρα της κυβέρνησης. Αντί λοιπόν να αμύνεσαι μέσω των σχολίων που γράφεις, μάλλον είναι καλύτερο να βγεις κ εσύ επιθετικά λέγοντας πχ αν θες, ότι “κακή σαν μια πρώτη κίνηση η κίνηση του Παπανικολάου, πρέπει να άμεσα να γενικευθεί με κάλεσμα για γενική ανυπακοή στα μέτρα”.

        Εννοείται ότι το θέμα δεν είναι ναι ή όχι στο εμβόλιο, το θέμα είναι ναι ή όχι στα μέτρα που εφαρμόζονται στο όνομα του εμβολίου κ της επιδημίας. Αυτό νομίζω πως είναι το σωστό κ η ουσία.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Διόρθωση: “ΚΑΛΗ σαν μια πρώτη κίνηση , η κίνηση του Πάνου Παπανικολάου….”.

    3. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Οι ιθαγενείς καταλάβαμε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

      Reply
    4. Ανώνυμος

      Σιγά μη σκίσετε κανά καλσόν, ρε επαναστάτες της φακής. Πρωταγωνιστές στο νέο δικομματικό σόου “εμβολιαστές vs. αντιεμβολιαστές” τα εθνίκια και οι “επαναστάτες”! Πάντα “to the point”.
      Ποιός Τσίπρας;
      Μητσοτάκης και πολύ σας είναι.

      Reply
      1. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Φοβερή η αναλυσαρα σου.
        Για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε αναστολή απ’τη χούντα του Μητσοτάκη, άχνα δεν έβγαλες.
        Απ’τη ζαργκον που χρησιμοποιείς, “δικομματικό σόου” κλπ, κάτι σε σταλινο-ΚΚΕ βρωμάει.

        Η “επαναστάτρια” Ρετζιου του ΠΑΜΕ, προεδρίνα της ΟΕΝΓΕ, που έχει κρυφτεί, οεο;;
        Θα καλέσει καμιά ΑΠΕΡΓΙΑ για να υπερασπιστεί τους συναδέλφους της γιατρούς που απολυονται ή μπα;

        Αλλά ξέχασα, ρε “επανάστατες” του ΠΑΜΕ, κι οι αναστολες ένα “δικομματικο παιχνίδι” είναι.

        Ψευτοδιλημμα απ’αυτα που το ΠΑΜΕ δεν τα χάφτει.
        Σταλινες, μια ζωή δεκανικια του καπιταλισμου.
        ΑΠΕΡΓΙΑ, ρεεεεε!

        Πάλι κο-κο-κο, ρε άθλιοι αβανταδοροι της χούντας Μητσοτάκη;
        Πάλι “Θα λογαριαστούμε μετά”, ρε ανεκδιηγητοι;
        Σας έχει πέσει βαριά η “επανάσταση μέσα στο κοινοβούλιο” έτσι;
        Ρε ΟΥΣΤ!

        Reply
        1. Τρεις λαλούν

          Η γελοιότητα από την καφρίλα …μισό τσιγάρο δρόμος.

  6. Κώστας

    Η Αριστερά, το εργατικό κίνημα και η Κοινωνία των Πολιτών ξεφτιλίζονται όσο δεν βγαίνουν συνολικά, στρατηγικά, γενναία, με τις θέσεις τους για τον καθολικό εμβολιασμό ως ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ. Φοβούνται, τρέμουν, είναι καθαρό. Το 2018 επαναλαμβάνεται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση. Σαρώνει μέσα στην Αριστερά η γοητεία της μακεδονομαχίας

    Για την Αριστερά δεν είναι κάτι που θα γίνει αν ο κόσμος γουστάρει. Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Είναι θέμα του ότι πιο κοντινό υπάρχει στο τέλος της πανδημίας.

    Ο καθολικός εμβολιασμός είναι η στρατηγική μας. Τα άλλα όλα, η πρωτοβάθμια, η δευτεροβάθμια, η τριτοβάθμια η ιχνηλάτηση και η φυσική αποστασιοποιήση όποτε χρειάζεται είναι μέθοδοι καθυστέρησης της πανδημίας. Απλώματος της δυστοπίας στο μέλλον. Θέλουμε πίσω την ζωή μας, την κοινωνικότητα μας, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας

    Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

    Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

    Είναι ακριβώς σαν τον ΚΟΚ. Το να κάνεις κάτι επικίνδυνο για σένα και για όλους ΔΕΝ ειναι δικαίωμα σου σύμφωνα με τα ανθρωπιστικά, δημοκρατικά, κοινωνιστικά ιδεώδη.

    Όσο η Αριστερά, το Εργατικό Κίνημα και η Κοινωνίά των Πολιτών δεν κάνουν υπόθεση αγώνα τον καθολικό εμβολιασμό θα σκληραίνει ο Μητσοτάκης τα διοικητικά μέτρα, με ιδεολογικό χρώμα ατομικής ευθύνης. Θα έχει κάποιες, ελεγχόμενες πιστεύω, απώλειες στα δεξια΄του αλλά θα μαζεύει και κόσμο που δεν είναι χαμένος για την Αριστερά.

    ΠΕΤΑΜΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΑΚΗΔΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ

    Προφανώς δεν συγκαταλέγω τον σ ΠΠ στους Πολάκηδες αλλά, σαφώς, στους φοβισμένους και διστακτικούς.

    Κώστας

    Reply
  7. Papillon

    ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

    ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ – ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΤΑΞΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ – ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ – ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ, ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ

    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΔΟΜΕΣ

    Reply
  8. Ηλίας Γιαννόπουλος

    “Το Ισραήλ θα κάνει ενισχυτική δόση εμβολίου σε όλους τους πλήρως εμβολιασμένους άνω των 12 ετών”.
    Τα “θαυματουργά” εμβόλια που θα σταμάταγαν, έτσι από μόνα τους, την πανδημία, έμειναν από…καύσιμα.
    Οπότε τώρα χρειάζεται…τρίτη δόση και μετά τέταρτη, πέμπτη, χιλιοστή κλπ.

    Στην Ελλάδα, λοιπόν, όπως λέει η χούντα Μητσοτάκη και επαναλαμβάνουν τα διάφορα παπαγαλάκια, δεξιά και “αριστερά”, φταίνε οι ανεμβολίαστοι.

    Αλήθεια, στο Ισραήλ ποιός φταίει που η πανδημία ξανασηκώνει κεφάλι;
    Οι ανεμβολίαστοι;
    Αφού όλοι εμβολιασμένοι είναι.
    Μάλλον το “θαύμα” της επιστήμης δεν ήταν και τόσο θαύμα.

    Μάλλον πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε στα “θαύματα της επιστήμης”.
    https://tvxs.gr/news/kosmos/israil-enisxytiki-dosi-embolioy-se-oloys-toys-pliros-emboliasmenoys-ano-ton-12-eton

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθεί ένα εμβόλιο που θα γίνεται ΑΠΑΞ για έναν κορονοιο, όπως είναι η γρίπη και ο κοβιντ. Διότι αυτό είναι το διαφορετικό με τους Κορονοιους: σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ιούς , μεταλλασονται διαρκώς. Άρα τι;

      Άρα, κάθε χρόνο θα βγαίνουν νέα εμβόλια, όπως συμβαίνει κ.με την γρίπη. Κ η απάντηση σε ιατρικό επίπεδο είναι, κάθε χρόνο προαιρετικός κ.μονο εμβολιασμος για όσους ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, η απλώς θέλουν να το κάνουν.

      Όλα τα υπόλοιπα είναι εργαλειοποιηση για κέρδη, τρόμο, πειθαρχηση.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Η ΟΕΝΓΕ θα έπρεπε εδώ κ έναν χρόνο να λέει διαρκώς ότι, όπως κ για την γρίπη, έτσι κ για τον κοβιντ ως κορονοιος που είναι, δεν πρόκειται να βρεθεί ένα εμβόλιο που θα το κάνεις άπαξ κ τελείωσε! Διότι οι κορονοιοι ως ιοί RNA μεταλλασονται διαρκώς! Άρα, υφίσταται ανάγκη για νέο εμβόλιο κάθε χρόνο.

      Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουμε όλοι εδώ κ έναν χρόνο. Η κυβέρνηση κ τα καθεστωτικά ΜΜΕ, έχουν κάθε λόγο να λενε ψέματα κ να κάνουν υποχρεωτικοτητα στον εμβολιασμό. Κάθε χρόνο, θα τα κονομανε οι καπιταλιστές των φαρμακοβιομηχανιών. Το ίδιο και η κρατική/καπιταλιστική μερίδα των επιστημόνων που δίνει μπολικοι .

      Για αυτο και πρέπει έστω κ τώρα, να πρωταγωνιστήσουν η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ μαζί με τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις, σε έναν πανκοινωνικο αγώνα /λαϊκό ξεσηκωμό κατάργησης όλων των καταστροφικών οργουελικων μέτρων της κυβέρνησης (πιστοποιητικό εμβολιασμού, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, διαχωρισμοί κλπ) κ ταυτόχρονα, αγώνα για μαζικό , μόνο προαιρετικό εμβολιασμό , για ποιοτικό δημόσιο σύστημα περίθαλψης για όλους.

      Reply
      1. Κώστας

        Δεν είναι δουλειά της ΟΕΝΓΕ αυτό που λες. Βασικά θα ήταν επίορκοι και αλμπάνηδες αν .ελεγαν τέτοιες πίπες. Τουλάχιστον δεν έπεσαν τόσο χαμηλά, να πιστεύουν πως θα βγάλουν την … εμβολιαστική πολιτική. Φτάνει που χαιδεύουν τους αντιεμβολιαστές γιατί τα πολιτικά κόμματα της αριστεράς ξερογλύφονται για ακροδεξιές ψήφους

        Αν τα επίσημα ιατρικά σώματα καλαλήξουν πως θα κάνουμε κάθε χρόνο, θα κάνουμε κάθε χρόνο. Αν πρέπει κάθε εξάμηνο τότε θα το κάνουμε κάθε εξάμηνο Με το σημερινό προφίλ της COVID θα το κάνουμε καθολικά. Αν κάποτε γίνει κάτι σαν την γρίπη, αν κάποτε γίνει νόσος των ευπαθών δεν θα το κάνουμε καθολικά.

        ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΙΚΟ ΑΤΟΜΙΣΜΟ-Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ-Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ-Ο ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

        Καμία αριστερή πολιτική δύναμη δεν θα πάρει ψήφους από την ακροδεξιά αλητεία της Πλατείας Συντάγματος.. Αντιπορείες θα έπρεπε να κάνουμε

        Κώστας

        Reply
        1. Ανώνυμος

          ΕΙΝΑΙ πρωτίστως δουλειά της ΟΕΝΓΕ να ενημερώνει ΑΥΤΗ υπέυθυνα τον κόσμο για τα της επιδημίας. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ καμία εμπιστοσύνη στις κρατικές υπηρεσίες και στο κεφάλαιο: Δουλεύουν για να παγιώνουν την ηγεμονία της καπιταλιστικής άρχουσας τάξης και τα κέρδη του κεφαλαίου! Απλές αλήθειες που τις έχεις ξεχάσει, όπως και πολλοί άλλοι….

          Η καθολικότητα ως όρος, ΑΝ εννοούμε αυτά που λέμε, εκφράζει μια ευχή και στην καλύτερη την πρόθεση αυτού που την λέει και την γράφει στα κείμενά του. Κατα τα άλλα είναι άχρηστη, επειδή πολύ απλά, ΔΕΝ μπορεί ποτέ να υπάρξει καθολικός εμβολιασμός, ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ. Απλά και καθαρά, και να λέμε την αλήθεια έτσι;

          Πολλοί συγκρίνουν την σημερινή υποχρεωτικότητα που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ με την…. Κομμούνα του Παρισιού και την κυβέρνηση μπολσεβίκων επί Λένιν (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Το μόνο που κάνουν είναι να αποδεικνύουν γαμώτο την πλήρη άγνοια που έχουν σε όλα τα επίπεδα, και ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ: α. Ιστορικά και πολιτικά, ΤΙ σχέση έχουν δύο κυβερνήσεις που προέκυψαν ως λαικές κυβερνήσεις έπειτα απο νικηφόρες εξεγέρσεις/επαναστάσεις, με την σημερινη αντιλαϊκή καπιταλιστική κυβέρνηση της ΝΔ; Ε; Η απάντηση είναι ΚΑΜΜΙΑ!!!

          Συνεπως, το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ της πολιτικής απόφασης όπως πχ είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στις 3 αυτές κυβερνήσεις, είναι οι λέξεις “υποχρεωτικός εμβολιασμός”. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

          Την επιδημία και τον εμβολιασμό ΔΕΝ ΤΑ χρησιμοποίησαν οι Κομμουνάροι και οι μπολσεβίκοι για να κλείσουν μέσα τον λαό και να τον γαμήσουν στα άθλια νομοσχέδια που διαλύουν την ζωή και την φύση σε όλα τα επίπεδα! Ούτε τα χρησιμοποίησαν για να διασπάσουν τον λαό, για να τον πειθαρχήσουν τον λαό, για να τον ρουφιανεύουν τον λαό, για να τον υποτάξουν περαιτέρω τον λαό στην νέα καπιταλιστική δυστοπία που έρχεται!! Οκ;;

          Τέλος ο νεοφιλελές ατομισμός, λέει “δεν υπάρχει επιδημία, ή υπάρχει αλλα πιείτε χλωρίνη”, ή “υπάρχει επιδημία και πληρώστε για να σωθείτε αλλιώς ψόφο”. ΑΥΤΑ λέει ο νεοφιλελές ατομισμός. Ο ακροδεξιός ατομισμός λέει “δεν κάνω το εμβόλιο γιατί έχει τσιπάκι, 5g, μου αλλάζει το dna” κλπ. Υπάρχει και ο φιλελεδοδεξιός ατομισμός που σου λέει “θα πεθάνουμε όλοι, για αυτό κλειστείτε μέσα, λέμε ναι στην υποχρεωτικότητα, στα εξοδόχαρτα, στα sms, στους διαχωρισμούς, στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, μπας και σώσω την κωλάρα μου”.

          Οι παραπάνω τρεις εκδοχές ατομισμού, είναι κυρίαρχες και έχουν η μία με την άλλη πολύ περισσότερα κοινά από διαφορές, ενώ όλες μαζί βοηθάνε κράτος και κεφάλαιο. Οσοι λένε ναι στην υποχρεωτικότητα, ΄μια χαρά είναι παρτάκηδες του φιλελεδεξιού ατομισμού.

        2. Κώστας

          Δεν είναι δουλειά της ΟΕΝΓΕ να αναπαράγει ψευδοεπιστημονικές θεωρίες που προωθει η παγκόσμια ακροδεξιά, όχι.

          Δουλειά της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ είναι 1) τα εργασιακά των υγειονομικών 2)η στήριξη της δημόσιας υγείας 3)η προώθηση της επιστημονικής γνώσης, του παγκόσμιου επιστημονικου consensus που λέει

          1)η covid δεν έχει σχέση με την γρίπη, καμία

          2)απαιτείται καθολικός εμβολιασμός

          Το ότι θα κρίνουμε αν θα γίνει καθολικός εμβολιασμός με κριτήριο την … κυβέρνηση είναι γελοίο. Θα κρίνουμε με κριτήριο 1)την covid 2)τα εμβόλια. Δεν θα πεθάνουμε γιατί φαντάζεσαι πως αυτό θα φέρει την … επανάσταση. ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ

          Έτσι στην Βραζιλία όσοι δεν είναι με τον Μπολσονάρο αγωνίζονται για καθολικό εμβολιασμό.

          Το αν θα είναι υποχρεωτικός είναι άλλο θέμα. Έχει απαντηθεί από τον ΠΟΥ, είναι μια πορεία, ενημέρωσης-πειθούς-επιβολής. Έχει απαντηθεί από την κυβέρνηση της Δανίας που προώθησε τον έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό, τον πέρασε, και τώρα αρχίζει να αίρει τα κίνητρα εμβολιασμού.

          Εσύ θες όπου έχουμε καπιταλισμο να αφήσουμε την πανδημία ελεύθερη. Θες την γραμμή Τραμπ Μπολσονάρου. Αναπαράγεις τις πίπες του Ιωαννίδη για γρίπη και 10.000 νεκρούς στις ΗΠΑ. Αναπαράγεις όλα όσα έχουν καταρρθφθεί οριστικά, την γραμμή για νόσο των ευπαθών όταν η COVID τσακίζει παντού κυρίαρχα τα λαικά στρώματα ασχέτως ιστορικού και ηλικίας. Όταν τσακίζονται και σημαδεύονται οι νέοι για όλη την ζωή τους με σπαρακτικά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το Long Cocid. Για γκούγκλαρε λίγο, long flu, θα σου βγάλει κάτι ? Δεν θα σου βγάλει γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν παραδέχεσαι καν πως υπάρχει πανδημία.

          ΝΤΡΟΠΗ

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          Ρε, δεν μας νοιάζει καμία ψήφος! Την αλήθεια ρε, την ΑΛΗΘΕΙΑ! Αυτό πρέπει πρώτα και πάντα να μας νοιάζει να λέμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο!

          Α. Απέτυχε η κυβέρνηση στην διαχείριση της επιδημίας; ΟΧΙ! Πέτυχε και πέτυχε διότι, Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ στιγμή να αντιμετωπίσει την επιδημία προς όφελος του λαού! Θα το καταλάβουμε αυτό, Ή θα συνεχίσουν αρκετοί να μιλούν όπου βρεθούν και όπου σταθούν για “λάθος επικοινωνιση του εμβολιασμού από την κυβέρνηση”, για “σωρεία λαθών στην διαχείριση”, για “ανικανότητα και αχρηστία”, για, για, για! Παπαριές!! Μια χαρά διαχείριση της επιδημίας ΥΠΕΡ του κεφαλαίου και της ηγεμονίας της ελληνικής καπιταλιστικής άρχουσας τάξης έκανε ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ η κυβέρνηση! Ο λαός, η πλέμπα είμαστε στον κουβά!

          – Πέρασε Ο,ΤΙ νομοσχέδιο σε Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Περιβάλλον, γουσταρε; ΝΑΙ
          – Εδωσε όσα λεφτά ήθελε σε κολλητούς; ΝΑΙ
          – Προωθεί επιτυχημένα την επιτήρηση/πειθάρχηση/υπακοή εντός της κοινωνίας; ΝΑΙ
          – Διασπά τον κόσμο βάσει του ανατριχιαστικού και μόνο που το σκέφτεσαι διπόλου “εμβολιασμένοι vs ανεμβολίαστοι”; ΝΑΙ τον διασπά.
          – ΟΛΑ τα παραπάνω τα πέτυχε χωρίς να ανοίξει μύτη; ΝΑΙ

          Ε λοιπόν; ΠΟΥ απέτυχε και ΠΟΥ έκανε λάθος ρε μάγκες εσείς που λέτε συνέχεια πόσο άχρηστη και αποτυχημένη κυβέρνηση είναι;; Στην φιλολαϊκή και αποτελεσματική υπερ του λαού ιατρική αντιμετώπιση της επιδημίας; ΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ/ΕΙΝΑΙ αυτός ο στόχος της!! Δεν την ενδιαφέρει καθόλου, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ; Μήπως απέτυχε στην Παιδεία όπου άφησε απέξω από τα ΑΕΙ 40.000 νέους; Σοβαρά το λέτε; Π Ε Τ Υ Χ Ε η κυβέρνηση θέλετε να πείτε, διότι ΑΥΤΟΣ είναι ο στόχος της: Τα παιδιά της εργατικής τάξης και του λαού, ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ! ΑΥΤΟ θέλει, οπότε, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΔΩ!

    3. Papillon

      Στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί πλήρως το 62% και κάτι συνεπώς δεν είναι όλοι. Υπάρχει ένα 38% που είναι ανεμβολίαστο.

      https://covidvax.live/location/isr

      https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

      Αυτό το 38 δεν είναι 38 αλλά μερικοί…ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ συνεπώς είναι λογικό να υπάρχει έξαρση δεδομένο ότι και αυτοί το παίζανε άνετοι και ωραίοι. Να θυμίσουμε ότι το Ισραήλ είχε ανοίξει τα πάντα εδώ και καιρό ενώ για ένα διάστημα είχαν βγάλει και τις μάσκες ακόμα και σε κλειστούς χώρους (κάτι που ούτε οι δικοί μας δεν έπραξαν) ενώ ήξεραν τι συνέβαινε με τη Δέλτα. Αυτά τα ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ πληρώσανε:

      https://www.protothema.gr/world/article/1133826/israil-telos-stin-upohreotiki-hrisi-maskas-se-kleistous-dimosious-horous/

      https://www.typosthes.gr/diethni/244432_thayma-toy-israil-gemata-kosmo-kafempar-posoi-ehoyn-emboliastei-video

      https://www.iefimerida.gr/kosmos/h-zoi-sto-israil-meta-embolio-halarosi-toy-lockdown

      Εμβολιασμός δεν σημαίνει πλήρης εγκατάλειψη κάθε περιοριστικού μέτρου και μέτρων προστασίας ειδικά όταν είσαι μόνο στο εξήντα τόσο και με μία μετάλλαξη που ξέρεις πόσο μεταδοτική είναι (οπότε και αυτό το ποσοστό του τοίχους ανοσίας αυξάνεται και άλλο). Αυτό πληρώνουμε τώρα και εμείς. Το τι θα γίνει με την τρίτη δόση θα δούμε πάντως αν χρειάζεται ναι να γίνει.

      Συνεχίζεται…

      Reply
    4. Papillon

      Συνεπώς δεν έφταιγαν τα εμβόλια αλλά το στραβό τους το κεφάλι που νομίζανε ότι επειδή προχωρούσε ο εμβολιασμός ξεμπέρδεψαν. Και στην Βρετανία υπάρχει έξαρση στα κρούσματα αλλά νοσηλείες και θάνατοι βρίσκονται σε μικρό βαθμό (σχετικά με τη μεγάλη αύξηση στα κρούσματα):

      https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

      https://coronavirus.data.gov.uk/details/healthcare

      Αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ.

      Τώρα για τα περί καθολικού εμβολιασμού. Εάν θεωρείς ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και αν είσαι υπέρ του μαζικού-καθολικού εμβολιασμού τότε σίγουρα υποστηρίζεις τον υποχρεωτικό ειδικά στο χώρο της υγείας, σε δομές και όπου αυτό είναι απολύτως αναγκαίο. Το όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό όπου αυτό κρίνεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητο σημαίνει πολύ απλά ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ. Δεν γίνεται να λες ότι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός αλλά από την άλλη να καταγγέλεις τον υποχρεωτικό εκεί που πρέπει και που θεωρείς εσύ ο ίδιος ότι πρέπει να προχωρήσει αλλά…προαιρετικά. Μα άμα λες ότι είναι ανάγκη να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και τους καλείς να το κάνουν πρέπει να είσαι υπέρ του να υποχρεωθούν όσοι δεν θέλουν και μάλιστα αναπαράγουν και αντιεμβολιαστικά επιχειρήματα γιατί ακριβώς το θεωρείς απαραίτητο. Δεν κολλάνε λοιπόν αυτά υπάρχει αντίφαση.

      Οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών δεν γίνονται για το οικονομικό-βιοποριστικό πρόβλημα των εργαζομένων αν ήταν έτσι θα τις υποστήριζα αλλά για να υποστηριχθούν αυτοί που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τον εμβολιασμό. Άλλωστε πολλούς από αυτούς που τους ακούω όταν μιλάνε είναι ξεκάθαρα ΕΝΑΝΤΙΟΝ του εμβολίου. Εάν η “αριστερά” ήταν σωστή θα έλεγε “ναι είμαστε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, είμαστε υπέρ να απομακρυνθούν αυτοί οι άνθρωποι από τη θέση τους αλλά απαιτούμε από την κυβέρνηση να βρει λύση ώστε να μην πεινάσουν αυτοί και οι οικογένειές τους”. Και θα έκανε προτάσεις πάνω σε αυτό. Αν υποστηρίζετε ότι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μπορούν να έρχονται σε επαφή με ασθενείς και ανθρώπους με προβλήματα και ηλικιωμένους και ότι δεν τρέχει τίποτα με αυτό τότε να το πείτε ανοιχτά. Πάντως κανένας λογικός άνθρωπος δεν το αποδέχεται αυτό.

      Η “αριστερά” υποστηρίζει ξεκάθαρα την ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ με τις πράξεις της.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Εννοείται παπιγιόν ότι θα έλεγες συστημικές παπαριές και σε αυτό το θέμα!

        Α. Η αλήθεια είναι πως κάθε δημόσια κοινωνική διαδικασία/πράξη διαμεσολαβειται κυρίαρχα από το κράτος και το κεφάλαιο.

        Παραδείγματα; Άφθονα! Η εκπαίδευση , μια κορυφαία ωφέλιμη διαδικασία για τον άνθρωπο, διαμεσολαβειται κυρίαρχα, από κράτος κ κεφάλαιο, για αυτό και ο κόσμος γνωσιακα κ μορφωτικά, πάει κατά διαόλου: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ εκπαίδευση είναι η αμιγώς καπιταλιστική εκπαίδευση, και αυτό που λέμε δημόσια εκπαίδευση, είναι η κρατική εκπαίδευση υπό τον μανδύα του δημοσίου. Για να ξέρουμε τι λέμε έτσι; Τα εκάστοτε άμεσα κ μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής κ διεθνούς καπιταλιστικής τάξης εξυπηρετούν, τα συμφέροντα αναπαραγωγής του ελληνικού κράτους εξυπηρετούν , δένοντας τα με τις επαγγελματικές προοπτικές των μαθητών/φοιτητών. Για αυτό κ η κεραμεως κάνει αυτά που κάνει που δεν είναι καθόλου τσαπατσουλιες, είναι η κοινωνία κ η εκπαίδευση όπως την θελουν οι καπιταλιστές.

        Αναλόγως και στην ιδιωτική κ δημόσια δηλαδή κρατική περίθαλψη , κλπ κλπ. Είναι συνεπώς το πλαίσιο και οι όροι όπου εντός και μέσα τους λαμβάνουν χώρα κοινωνικές διαδικασίες όπως η εκπαίδευση , η περίθαλψη , κλπ. Ένα κοινωνικό αγαθό που είναι εξαιρετικά ωφελιμο να είναι δημόσιο για τον κόσμο, την ίδια στιγμή μπορεί να παρέχεται από το κράτος με τέτοιους όρους, που μάλλον θα ωφελεί επίσης κ πολύ περισσότερο το κράτος κ το κεφάλαιο.

        Αυτό συμβαίνει κ με τους εμβολιασμούς. Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές από πάντα και γνωρίζουμε επίσης ότι ότι , δεν υφίσταται καθολικοτητα χωρίς καταναγκασμό/υποχρεωτικοτητα έτσι; Οι όροι με τους οποίος πραγματώνονται λοιπόν οι εμβολιασμοί, μαζί με το ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που τους θέτει, είναι που έχουν σημασία , εξίσου μεγάλη σημασία με τον εμβολιασμό. Πάμε λοιπόν επί τροχάδην να τους δούμε:

        Α. Καταρχάς, εμβόλιο άπαξ για κορονοιο δεν μπορεί να βρεθεί, μεταλλάσσεται διαρκώς, άρα, κάθε χρόνο νέο εμβόλιο κ φτου κ από την αρχή. ΕΤΣΙ θα πάει.

        Β. Κατά δεύτερον, η επιδημία κοβιντ είναι επιδημία χολέρας ή πανούκλας; Προφανώς δεν έχει καμία σχέση , είναι μια πολύ λιγότερο , πάρα πολύ λιγότερο φονική επιδημία έτσι; Κρατάμε κ αυτό .

        Έπεσε σκόπιμα τρόμος κ παράνοια για την φονικοτητα της επιδημίας, υπερμεγενθυθηκε η φονικοτητα της, κ τα αποτελέσματα γνωστά: χέσιμο για την πλειοψηφία της κοινωνίας, ψέκα ένα κομμάτι που σου λέει “μας κοροϊδεύετε για να μας βάλετε τσιπακι στο αίμα” και ένα πιο μικρό κομμάτι να σκέφτεται κριτικά ευτυχώς , και να απορρίπτει κ την εθνικιστική ψεκα και την επιστημονικίζουσα ψέκα !!

        Γ. Το κράτος βρήκε ευθύς εξαρχής ένα χρήσιμο εργαλείο στον εμβολιασμό κ συνέδεσε τον εμβολιασμό με υγειονομικούς διαχωρισμούς , μονο και μόνο για να διασπάσει και να πειθαρχήσει εργατικη τάξη κ λαό. Εξ ου και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/υγειονομικών φρονημάτων , τα προνόμια και οι ποινές, κλπ. Όπως κνη επιδημία αιεδρθχθη επίσης χρήσιμο εργαλείο πειθαρχησης με τα σμσ, τα εξοδοχαρτα, τα πρόστιμα, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας κλπ.

        Δ. Συνεπώς η απάντηση μας είναι μια: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των οργουελικων κυβερνητικών μέτρων (greenpass/πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων, διαχωρισμοί/προνόμια/ποινές, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, κλπ), ΝΑΙ στον μαζικό προαιρετικο εμβολιασμό.

        Αν μάλιστα δεχθούμε το αυτονόητο ότι μάλλον κάθε χρόνο όπως κ με την γρίπη έτσι κ με τον κοβιντ θα πρέπει κάποιοι να κάνουν εμβόλιο, η κατάργηση της υποχρεωτικοτητας και όλων των διαχωρισμών γίνεται ακόμα πιο αναγκαία. Εκτός κ αν θες κάθε χρόνο ποινές κ απαρτχάιντ για την εργατική τάξη/και κ τρέλα κέρδη για τις φαρμακοβιομηχανίες. Ε; Θες ή δεν θες;

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Ρε Παπιγιόν, ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ (1) φορά και τέλος, δηλαδή αν ήταν να γίνει ΑΠΑΞ ο εμβολιασμός κατά του κορονοιού, να το συζητάγαμε για να γίνει υποχρεωτικός δλδ καθολικός εμβολιασμός! Εμ ΔΕΝ θα είναι! Εδώ είμαστε!!

        Κάθε χρόνο θα απαιτείται νέο εμβόλιο κατά του κορονοιού, όπως συμβαίνει και με την γρίπη! Κάθε χρόνο! Λοιπόν ΤΙ; Κάθε χρόνο θα υποστηρίζεις καθολικότητα/υποχρεωτικότητα δηλαδή ΠΟΙΝΕΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ/ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ; Ή κάθε χρόνο θα προωθείς απαγορεύσεις κυκλοφορίας όπως υποστήριζαν ελάχιστοι και εδω μέσα ειδικά την πρώτη καραντίνα; Κάθε χρόνο ποινές και απαγορεύσεις καΙ διαχωρισμοί σε εργατική τάξη και λαό και κάθε χρόνο πάρτι και κέρδη για το εθνικό ελληνικό και υπερεθνικό κεφάλαιο;

        Τόσο συστημικός πια;

        ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗς ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, Ν Α Ι στον μαζικό ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ εμβολιασμό!

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.