.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο ΣΥΡΙΖΑ και το άγιο δισκοπότηρο της συγκυβέρνησης με ΝΔ (Βίντεο)


Γράφει ο αριστερίξ

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στη Βουλή συγκυβέρνηση στο χώρο της Υγείας με υπουργό κοινής αποδοχής την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κ. Αθηνά Λινού.

«Αίσθηση και θετικά σχόλια απέσπασε η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής», γράφει σχετικά Η ΑΥΓΗ, χαρακτηρίζοντάς την «λαμπρή επιστήμονα». Μάλιστα.

«Υπήρξε υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας στις εκλογές του 2009, ενώ το 2011 διορίστηκε Ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης», διαβάζουμε παρακάτω.

Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία θα ήταν. Πρώτης τάξεως γέφυρα της κεντροαριστεράς την οποία διακονεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του Τσίπρα με την κεντροδεξιά στην οποία θητεύουν οι Μπογδάνος, Γεωργιάδης, Βορίδης Σαμαράς και δε συμμαζεύεται.

Άλλωστε και η κόρη της, Ναταλία Λινού, εντάσσεται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο καθώς ήταν υποψήφια για το Κογκρέσο και συμμετείχε στην καμπάνια του Τζο Μπάιντεν, όπως είδαμε πρόσφατα στις τηλεοπτικές ανταποκρίσεις από τις ΗΠΑ.

Η ίδια η λοιμωξιολόγος, έχει πάρει κατά καιρούς ενδιαφέρουσες θέσεις σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας και τα μέτρα που απαιτούνται, συχνά σε δυσαρμονία με τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Όμως… Όμως… Το πρόβλημα είναι άλλο.

Όλοι οι λοιμωξιολόγοι, θρησκευόμενοι και μη, όταν οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις φτάνουν στο θέμα της μετάληψης, το γυρίζουν στο καλαματιανό: «Κοιτάξτε… Το ζήτημα της πίστης… Αντιλαμβάνεστε…».

Αντιλαμβανόμαστε. Άλλη μια άτολμη επιστήμων λοιπόν και η πολλά υποσχόμενη κοινή υπουργός Υγείας που πρότεινε ο Τσίπρας;

Μακάρι να ήταν έτσι. Σε σημερινή της (14/11/2020) παρέμβαση στην ΕΡΤ, στη δημόσια τηλεόραση από όπου το κράτος ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες και όχι σε κάποιο ιδιωτικό κανάλι, περιέβαλε με επιστημονικό κύρος την άποψη ότι η μετάληψη με το ίδιο κουταλάκι δεν μεταδίδει τον νέο κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μάριον», σε δημοσιογραφική ερώτηση της Μάριον Μιχελιδάκη σχετικά με το πώς μπορεί ιεράρχες να λένε ότι δεν μεταδίδεται ο ιός με τη θεία κοινωνία τη στιγμή που οι επιστήμονες λένε ότι μεταδίδεται με το σάλιο, η έγκριτη λοιμωξιολόγος απάντησε ως εξής:

«Εγώ είμαι πιστή Ορθόδοξη Χριστιανή», ξεκαθάρισε εξαρχής.

«Ξέρω ότι υπάρχουν και θείες λειτουργίες, όπως είναι του Ιακώβου, στην οποία δεν απαιτείται η κοινωνία με το ίδιο κουταλάκι. Από την άλλη μεριά πρέπει να αναγνωρίσω», συνέχισε, «ότι όντως επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι δια της καταπόσεως, όχι μόνο του σάλιου αλλά και του ίδιου του ιού, μεταδίδεται η νόσος, δεν υπάρχει. Δεν έχει γίνει από κάποιον.»

«Αν είναι απ’ το ίδιο κουταλάκι, δεν υπάρχει, κυρία Λινού;» επιμένει η έρμη η δημοσιογράφος.

«Δεν υπάρχει μελέτη», επιμένει κατηγορηματικά και η επιστήμων.

«Παραδείγματος χάριν, εγώ έχω κάνει μελέτη για το εξασθενές χρώμιο στη Βοιωτία. Εκεί όντως αποδείξαμε, με μελέτη η οποία κράτησε παραπάνω από δέκα χρόνια, ότι η κατάποση του εξασθενούς χρωμίου προκαλεί καρκίνο. Όμως, για το ίδιο κουταλάκι με ιό, η κατάποση του συγκεκριμένου ιού, δεν έχει αποδειχθεί [ότι δημιουργεί πρόβλημα,σσ], είναι καινούργιος ο ιός.»

Έχουμε υπόψη μας και άλλες σχετικές μελέτες για το εξασθενές χρώμιο στη Βοιωτία, που καταλήγουν στην ίδια ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν βέβαια και μελέτες που υποστηρίζουν το αντίθετο –ας μην ξεχνάμε τα βιομηχανικά συμφέροντα που συμπυκνώνονται στην περιοχή. Αυτό ως παρατήρηση για την ουδετερότητα της επιστήμης.

Εγείρει πάντως ένα εύλογο ερώτημα, η περιβεβλημένη με το επιστημονικό κύρος γνωμοδότηση της καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έστω ότι πριν ολοκληρωθεί η υπερδεκαετής αυτή επιστημονική μελέτη για το εξασθενές χρώμιο, κάποιος –ιερωμένος, επιστήμων ή λαϊκός- δήλωνε: «Δεν υπάρχει μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι η κατάποση του εξασθενούς χρωμίου προκαλεί πρόβλημα στην υγεία». Το γεγονός ότι αυτή η δήλωση θα ήταν ακριβής από πραγματολογικής, φιλοσοφικής και μαθηματικής πλευράς, θα σήμαινε ότι η επιστήμη προτρέπει τον κόσμο να καταπίνει το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο;

Αλλά ας επανέλθουμε στη μετάληψη και το κουταλάκι.

«Συνάδελφοί σας επιστήμονες, κρούουν τον κώδωνα ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια», επισημαίνει ευγενικά η φιλότιμη δημοσιογράφος.

Καταπέλτης όμως η επιστήμων στην οποία εμπιστεύεται τη διαχείριση της δημόσιας υγείας ο Τσίπρας:

«Δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και Ορθοδόξου Πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό, συμφωνώ απόλυτα, δεν αποδεικνύεται. Όμως, επιμένω, ότι μελέτη παγκόσμια, η οποία να δείχνει ότι μεταδίδεται ο ιός δια της καταπόσεως, δεν υπάρχει.»

Ταυτόχρονα, θα παρατηρούσε ο ιερόσυλος, ούτε μελέτη που να αποδεικνύει ότι μπορούμε να καταπίνουμε άφοβα και ατιμώρητα τον κορωνοϊό υπάρχει. Τι σημαίνει αυτό λοιμωξιολογικά; Αλλά ας το καταπιούμε κι αυτό.

«Εσείς μεταλαμβάνετε αυτή την περίοδο θεία κοινωνία με τον ίδιο τρόπο;», ρωτάει η δημοσιογράφος.

«Βεβαίως», κλείνει τη σχετική συζήτηση η θρησκευόμενη λοιμωξιολόγος, καθιστώντας μας …κοινωνούς περί του πόσο Προοδευτική είναι η Συμμαχία και η συγκυβέρνηση που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Μόνο που αυτά, δημιουργούν προβλήματα, «δια της καταπόσεως», στο ακροατήριό του…

Και εις ανώτερα. Ρίχνω καλόπιστα την ιδέα: Μια ριζοσπαστική πρόταση θα ήταν, στην επόμενη κοινοβουλευτική μάχη να προταθεί ως οικουμενική υπουργός Υγείας η κυρία Γιαμαρέλλου.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 94.00% ( 5
Συμμετοχές )



8 σχόλια στο “Ο ΣΥΡΙΖΑ και το άγιο δισκοπότηρο της συγκυβέρνησης με ΝΔ (Βίντεο)

  1. ψύχραιμος διαλεκτικός

    Εδωσε γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ΕΦΣΥΝ. Μας ψήνουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ για κυβέρνηση κοινής αποδοχής με τη ΝΔ εξου και η πρόταση για κοινή υπουργό υγείας την νο2 Γιαμμαρέλλου την κ. Λινού, τώρα πάρτε και την γραμμή τους για την μη φετιχοποίηση (sic!!!) του πολυτεχνείου! Λες και δεν είχαμε ήδη συνδέσει το αυτονόητο για τον λαό μας: το εξεγερτικό πνεύμα του πολυτεχνείου με την καταπολέμηση της συνειδητής πολιτικής της ΝΔ για διάλυση του ΕΣΥ και αδιαφορίας της για τους νεκρούς που έχει ο λαός από την επιδημία:

    https://www.efsyn.gr/politiki/268404_i-pagida-toy-k-hrysohoidi

    “Η παγίδα του κ. Χρυσοχοΐδη

    Σκόπιμα προκλητική η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου από τον κ. «Προστάτη του Πολίτη» ● Η Αριστερά δεν πρέπει να φετιχοποιεί τους αγώνες.

    Αυτή τη φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν προετοιμασμένος. Με προσωπική του δήλωση την περασμένη Παρασκευή έξω από το μέγαρο Μαξίμου πέταξε το γάντι στην Αριστερά, θέτοντας εκτός νόμου τη συγκέντρωση και την πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου: «Το 2020, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Αρα λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο. Νομίζω, είναι μία ευκαιρία να γίνει μία πλατιά συζήτηση, με σεβασμό και κατάνυξη στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει και όταν πια θα ανοίξει η χώρα, όταν θα κλείσει αυτή η περιπέτεια, είμαστε εδώ και πάλι, όλοι μαζί, να γιορτάσουμε όλες αυτές τις μεγάλες γιορτές που μας ενώνουν».

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήξερε τι έκανε. Με τον αυταρχικό τρόπο που ανακοίνωσε την απαγόρευση, οδήγησε κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, καθώς και συλλογικότητες εκπροσώπων του αντιδικτατορικού αγώνα να δηλώσουν ότι η πορεία θα πραγματοποιηθεί και να προχωρήσουν σε πρόσκληση λαϊκής συμμετοχής στην εκδήλωση μνήμης και αγώνα. Η πρόθεση της κυβέρνησης να προκαλέσει την Αριστερά φάνηκε εξάλλου με τη χτεσινή επίθεση του πρωθυπουργού προς τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, με την απειλή «να ξέρετε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμιά τέτοια συμπεριφορά».
    Υπόδειξη Μπογδάνου

    Χρυσοχοΐδης και Μητσοτάκης δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να υιοθετούν την υπόδειξη του κ. Μπογδάνου, ο οποίος με ερώτησή του προς τον κ. Χρυσοχοΐδη ζητούσε στις 30.10 να μάθει «ποιες ενέργειες προγραμματίζονται ώστε να αποφευχθεί η διεξαγωγή παράνομων συναθροίσεων και διαδηλώσεων στην Αθήνα και αλλού εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου».

    Η ερώτηση δεν απαντήθηκε με την τυπική διαδικασία, αλλά βέβαια ο ερωτών βουλευτής είχε την ευτυχία να του απαντήσουν με τον πιο επίσημο τρόπο υπουργός και πρωθυπουργός.

    Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση; Μα αυτό που η ίδια διαλαλούσε ότι έκανε σε ανάλογη περίσταση στο πρώτο lockdown. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στις 2.5.2020, η κυβέρνηση είχε τότε προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση με σωματεία και πολιτικά κόμματα, προκειμένου να υπάρχει συμφωνία. Τι άλλαξε τώρα και η κυβέρνηση αποφασίζει και διατάσσει;

    Αλλά θα ήταν λάθος από την πλευρά των κομμάτων και των συλλογικοτήτων της Αριστεράς να σηκώσουν το γάντι της Δεξιάς και να δώσουν στην κυβέρνηση την ευκαιρία να προβάλει ως υπεύθυνο για τη μετάδοση του κορονοϊού το… μαζικό κίνημα!

    Από αυτή την άποψη ήταν ορθή η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 να δηλώσουν ότι θα περιορίσουν τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο στη συμβολική παρουσία μιας αντιπροσωπείας.

    Το επιχείρημα του ΚΚΕ ότι θα περιφρουρήσει το δικό του μπλοκ στην πορεία με μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (αποστάσεις, μάσκες) είναι ασφαλώς πειστικό, αλλά μένει αναπάντητο το πώς θα περιφρουρηθεί η υπόλοιπη συγκέντρωση. Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι λάθος να δοθεί η ευκαιρία στην κυβέρνηση να μεταθέσει την ευθύνη για τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων και των τραγικών συνεπειών της πανδημίας από τους δικούς της ώμους σ’ εκείνους των διαδηλωτών.

    Οταν την περασμένη άνοιξη, μέσα στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχε πάλι σχεδιαστεί από ορισμένες συλλογικότητες της Αριστεράς η διοργάνωση μιας μαζικής εκδήλωσης αλληλεγγύης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, είχα θυμίσει το βαθύ πολιτικό μήνυμα της αριστουργηματικής ταινίας «Αλονζανφάν» των αδελφών Ταβιάνι («Η αλληλεγγύη στα χρόνια του κορονοϊού», «Εφ.Συν.» 21.3.2020). Το βαθύ πολιτικό μήνυμα της ταινίας αναφέρεται ακριβώς στην αδιέξοδη σύγκρουση της επαναστατικής αισιοδοξίας μιας μικρής ομάδας απομονωμένης μέσα σε μια κοινωνία τρομοκρατημένη από την πανδημία της χολέρας.

    Οσο βαρύ κι αν είναι το συμβολικό φορτίο της επετείου, τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την περιφρούρηση της ανθρώπινης ζωής. Από αυτή την άποψη, η επιλογή της πολιτικής σύγκρουσης γι’ αυτό το ζήτημα ευνοεί εκείνους που ούτως ή άλλως επιχειρούσαν πάντοτε να υποβαθμίσουν τη σημασία της εξέγερσης και εκθέτει εκείνους που επιμένουν να αγνοούν την τραγική σημερινή κατάσταση. Ποιο είναι άραγε το πολιτικό μήνυμα της φετινής επετείου που εκπέμπουν εκείνοι που επιμένουν να προσκαλούν στην εκδήλωση; Μα απλά και μόνο το αίτημα να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και να μην περάσει η απαγόρευση. Αλλά η Αριστερά δεν κερδίζει από τον φετιχισμό των επετείων και οι αγώνες της δεν είναι απλές ασκήσεις μνήμης.
    Δυσανεξία της Δεξιάς

    Ο εκνευρισμός του κ. Μητσοτάκη στην κατάληξη της δευτερολογίας του πρόδιδε χτες ότι το πρόβλημά του ήταν η ίδια η μνήμη του Πολυτεχνείου. Δεν είναι σημερινό βέβαια φαινόμενο η υπόγεια σύγκρουση Δεξιάς-Αριστεράς γύρω από την εξέγερση. Η δυσανεξία της Δεξιάς απέναντι στο μήνυμα του Πολυτεχνείου παρουσιάστηκε ήδη από την πρώτη επέτειο.

    Το 1974, λίγους μήνες μετά την πτώση της χούντας, ο πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης Κωνσταντίνος Καραμανλής φρόντισε να ορίσει τις εκλογές στις 17 Νοεμβρίου, συνδέοντας την επέτειο με τη δική του θριαμβευτική νίκη. Ηταν ο ίδιος που τις μέρες του Νοέμβρη του 1973 δεν είχε βρει ούτε λέξη να πει από το Παρίσι για την αντιδικτατορική εξέγερση.

    Η αδράνειά του καταγράφεται στο επίσημο αρχείο του: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μη έχοντας άμεση εποπτεία των δραματικών γεγονότων που εκτυλίσσονταν στην Αθήνα και εν όψει πιθανών ανεξέλεγκτων εξελίξεων που ήταν δυνατό να επιφυλάσσουν, δεν θεώρησε προφανώς σκόπιμο, μετά την πρόσφατη σαφή και αναλυτική διατύπωση των απόψεών του, να κάμει οποιαδήποτε εσπευσμένη δήλωση» (τ. 7, σελ. 202).

    Αλλά και στη συνέχεια, οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. εκδήλωσαν την απέχθειά τους για την επέτειο με σειρά απαγορεύσεων της πορείας. Πρώτη απαγόρευση το 1976, δεύτερη το 1980, με κόστος δύο νεκρούς από το όργιο της αστυνομικής βίας. Ασφαλώς αυτές τις μέρες νοσταλγεί ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θέλει πάση θυσία να ξεχαστεί το κεντροαριστερό του παρελθόν. Δεν πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία”.

    Reply
  2. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Μια χαρά τα λέει ο Αριστερίξ.
    Θάθελα, όμως, να συμπληρώσω κάτι.

    Είναι φριχτό μια επιστημόνισα σαν τη Λινού να δηλώνει πως
    “Δεν ξέρει αν μεταδίνεται μέσω Θείας Κοινωνίας ο ιός”.
    Λες και χρειάζεται μελέτη για να το διαπιστώσουμε.
    Ντροπιάζει ακόμα και την κοινότητα των πιστών.
    Υποβιβάζει την πίστη σε φτηνή μαγεία.

    Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ξεδιάντροπα υποστηρίζει ότι
    “Είμαι υπέρ ακόμα πιο σκληρής καραντίνας”.
    Να μας κλείσουνε σπίτια μας και να μη μπορούμε ούτε για τσιγάρα να πάμε.
    Αλήθεια, για την “αποτελεσματικότητα” της σκληρής καραντίνας η κα Λινού
    έχει μελέτη παγκόσμια;;
    Κι αν ναι, σε ποιές χώρες διεξάχτηκε;;
    Στην Ανταρκτική;;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Η “επιστημόνισσα” Λινού φάσκει και αντιφάσκει στην ίδια δήλωσή της:
      Από την μιά παραδέχεται, και ορθώς, πως η πίστη στο Μυστήριο δεν μπορεί να αποδειχτεί λογικά, και ακριβώς λίγο παρακάτω αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο …πειραματικής απόδειξης της ανοσίας της Θείας Κοινωνίας! “Δεν έχει γίνει μελέτη” λέει η κάτι τέτοιο! Αρα μπορεί με μελέτη να αποδειχτεί η πίστη στο Μυστήριο!
      Τρικυμία εν “επιστημονικώ” κρανίω!
      Κλασσική μικροαστή πασόκα, που θέλει να τάχει καλά και με την Επιστήμη και με την Μεταφυσική.
      Η “σοβαρή επιστημόνισσα”….
      Δεν θα πήγαινα, ούτε “βατσίνα” να μου κάνει!

      Reply
  3. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Η οικονομικη καταστροφη που εχει συντελεστει θα φερει νεα αντιλαικα μετρα κ ξεπουλημα.Αυτά δεν περνανε χαλαρα αν δεν υπαρχει Τσιπρας κ Συριζα.
    στην εξουσια . Αυτοι εχουν αποδειξει οτι εχουν τον τροπο να τα περνανε σχετικα ανετα .Πραγμα καθολου τιμητικό για όλους εμάς..

    Reply
    1. Κώστας

      ΧΜΜΜΜ, ας σεναριολογήσουμε Θεόδωρε λοιπόν

      Η στάση της Φώφης δείχνει πως το σενάριο δεν τείνει να γίνει κυρίαρχο, ακόμα.

      Διότι όποιος διαβάζει πιθανότητες μεγάλου συνασπισμού και λύσεων από αυτήν την βουλή κάνει λάθος. Το σχέδιο του Τσίπρα είναι κυβέρνηση της κεντροαριστεράς στις εκλογές της απλής αναλογικής που θα γίνουν το καλοκαίρι κατά πάσα πιθανότητα. Τσόντα στον Μητσοτάκη δεν νομίζω να θέλει να γίνει, θέλει να γίνει πθ με κομμάτι έστω του ΚΙΝΑΛ, και κάποιες παραλλαγές ίσως ανοχής από τον Βαρουφάκη, δεν ξέρω, ποια θα είναι τα κουκιά στην Βουλή. Ίσως και κυβέρνηση μειοψηφίας της κεντροαριστεράς να παίζει στα σχέδια του με ανεπίσημες συνεργασίες και με μια μεταμητσοτακική πιο κεντροδεξιά ΝΔ. Γενικά λογικά περιμένει κίνηση απο τον ΓΑΠ αύριο για να δει αν το σχέδιο πατάει

      Αν δει κανείς πάντως λίγο ΔΟΜ θα δει πως όντως τα επιτελεία δουλεύουν 24h το 24ωρο
      https://www.in.gr/2020/11/15/apopsi/apagoreyomen-apofasizomen-kai-diatassomen-tha-einai-polles-oi-ntropes-sto-fetino-polytexneio/

      Κώστας

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Δεκτά τα όσα αναφερεις.Αυτα προφανώς θέλει ο Τσίπρας.Αν όμως έχουμε κανένα τρομερό ναυάγιο στην οικονομία ή κατι χοντρό στα ελληνοτουρκικα δεν μπορει ένα κόμμα να σηκώσει τις οποιες αποφασεις θα ληφθούν.Θα αφήσουν οι ξένοι επικυριαρχοι κάποιο κόμμα να κανει αντιπολιτευση όπως παλαιοτερα; Ο Τσίπρας δεν είναι πια ο δεξιοτερος μεσα στον Συριζα οποτε μπορει να μην μπορει ουτε ψευτοαντιπολιτευση να κάνει.Αλλωστε ο συριζα δεν ειναι πια ενα ψιλοαριστερο( ρεφορμιστικο) κόμμα .Είναι μια ομοσπονδία παραγόντων οι οποιοι πια παιρνουν θεσεις οχι μόνο βασει κομματικοτητας ή αρχηγού αλλά με πουσαρισμα απο πρεσβειες.επιχειρηματικα συμφεροντα κλπ.Αρα θεμα χρόνου είναι να αφήσει και το τελευταιο φυλλο συκης την ” αντιδεξια” ( τρομαρα του) πόλωση και να παει σε σεναρια συναινεσης αφου εχει το ιδιο προγραμμα με την ΝΔ καθως και τις ίδιες δεσμεύσεις.

        Reply
      2. Κώστας

        Το τρομερό ναυάγιο στην οικονομία Θεόδωρε δεν θα προλάβει να φανεί. Δηλ θα φαίνεται αλλά δεν θα προλάβει να μεταβολιστεί πολιτικά και να προκαλέσει εξελίξεις σε αυτη την Βουλή. Εδώ επικαλούμαι την σιγουριά μου για εκλογές το 21 που λογικά θα γίνουν σε περιβάλλον σχετικής μείωσης της ψαλίδας και απλή αναλογικη. Ο Μητσοτάκης θα πει πως η ανάγκη ανόρθωσης από την πανδημία και το να γλιτώσσει η χώρα από την ανεύθυνη βόμβα της απλής αναλογικής του Τσίπα επιβάλλουν εκλογές. Ελπίδα του Μητσοτάκη να τις κάψει και να γίνουν άλλες, του Τσίπρα να γίνει πθ ως αρχηγός του δεύτερου κόμματος.

        Ναυάγιο στα ελληνοτουρκικά δεν βλέπω γιατί ο αστισμός μας δέχεται τα πάντα.

        Συνεπώς δεν θα υπάρξει ο πολιτικός χρόνος για να ενεργοποιηθούν οι πιθανότητες μεγάλου συνασπισμού στην παρούσα Βουλή. Οι οποίες είναι υποκειμενικά, όσο περνάει δηλ από το χέρι των σημερινών ιδεολογικοπολιτικών ηγεμονιών στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, κάπως λίγες. O Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που τον έκανε πθ η ακροδεξιά. Αυτό το γραμμάτιο θα το πληρώσει, δεν έχει επιλογή κωλοτούμπας. Ο δε Τσίπρας δεν θα πάει με τον Μητσοτάκη εύκολα γιατί το ξέρει πως θα είναι το πολιτικό του τέλος.

        Κώστας

        Reply
  4. lebetina

    “Τι τη θέλεις τη λαβίδα, ρίξε μου την κεραμίδα”, θα έλεγε μελωδικά ο
    Μητροπάνος

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.