.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο πόλεμος δεν είναι «παιχνίδι» – η εργατική τάξη και ο λαός παλεύουν για την ειρήνη


ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο πρώτος νεκρός αυτής της φάσης της πολεμικής προετοιμασίας για ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο, μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας, με την Τουρκία.

Ένα θερμό επεισόδιο το οποίο, όσο και αν προσπαθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κρατικοί αξιωματούχοι και ΜΜΕ να μας πείσουν για το αντίθετο, αν συμβεί, θα σχετίζεται με τον ανταγωνισμό για τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου. Ενός θερμού επεισοδίου που, αν συμβεί, στη βάση του θα έχει τα οικονομικά συμφέροντα των αρχουσών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία, που διαγκωνίζονται για το ποια θα κατακτήσει καλύτερη θέση στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή. Ένα θερμό επεισόδιο που μπορεί και πρέπει να αποτραπεί!

Ήδη οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσίας καταστρέφουν μια ολόκληρη χώρα όπως η Συρία, με την ενεργό συμμετοχή του τουρκικού στρατού, αλλά και την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης -αφού κάθε πολεμική επιχείρηση των ΝΑΤΟϊκων στη Συρία διευκολύνεται από τις βάσεις στην Κρήτη κ.α.

Ο πόλεμος δεν είναι «παιχνίδι», ούτε γίνεται «για το καλό μας». Άλλωστε, το έχει ήδη δηλώσει με κυνική ειλικρίνεια ο Πάνος Καμμένος από την Ικαρία, όταν ανέφερε πως «μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις». Και προανήγγειλε ότι θα δοθούν κι άλλα χρήματα για εξοπλισμούς, τη στιγμή που από το λαό θα ζητιούνται κι άλλες θυσίες, όταν δήλωσε: «Αυτό σημαίνει αναδιοργάνωση, σημαίνει περισσότερα μέσα, τα οποία παρά την κρίση θα καταφέρουμε να τα έχουμε».

Ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι. Όμως, τα «παιχνίδια πολέμου» και οι τυχοδιωκτισμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν ήδη τον πρώτο νεκρό, που δεν έπεσε ούτε «υπέρ πίστεως» ούτε «υπέρ πατρίδος», όπως έσπευσε να ανακοινώσει μέσω twitter (!) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας είναι το πρώτο θύμα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, ενός ανταγωνισμού που είναι αντιδραστικός και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, ενός ανταγωνισμού που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των λαών στη μία ή την άλλη πλευρά του Αιγαίου, αλλά είναι στενά δεμένος με τα συμφέροντα των πολυεθνικών ενέργειας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με τις ΗΠΑ να έχουν τον καθοριστικό ρόλο.

Η εκμετάλλευση των ΑΟΖ με την εξόρυξη υδρογοναθράκων, ενεργειακών πηγών που η χρήση τους έχει μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος, καθώς σε όλες τις χώρες από το πετρέλαιο κερδίζουν οι πολυεθνικές και χάνουν οι λαοί, μας οδηγεί στο χείλος του πολέμου και πρέπει να σταματήσει.

Κανένας νεκρός για τα συμφέροντά τους! Για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη στο Αιγαίο, αφού επί χρόνια διέλυσαν την κοινωνία, γκρέμισαν μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, ξεπούλησαν σε ιδιώτες τον δημόσιο πλούτο, εκτόξευσαν την ανεργία, έφτασαν σε επίπεδο παροξυσμού την κρατική καταστολή, κι έρχονται τώρα να πουλήσουν «πατριωτισμό» και να ζητήσουν από το λαό «εθνική ενότητα».

Για τα συμφέροντα του ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου-Σαουδικής Αραβίας, στον οποίο έχει προσδεθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σέρνοντας τον εργαζόμενο λαό σε πολεμικούς κινδύνους. Δεν ξεχνάμε ότι σε συνεργασία με το Ισραήλ γίνονται κοινές αεροπορικές ασκήσεις ως επίδειξη δύναμης που θα προστατεύει τον αγωγό μεταφοράς αερίου από την Κύπρο στην ΕΕ. Δεν ξεχνάμε ότι οι παλικαρισμοί του Καμένου γίνονται για χάρη των γεωτρήσεων της Noble, της Total και της Exxonmobil.

Δεν ξεχνάμε ότι οι ίδιοι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σήμερα προσπαθούν να πείσουν ότι «θα μας σώσουν» από τον Ερντογάν, ήταν οι ίδιοι που διέταξαν τη σύλληψη Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων αγωνιστών κατά του καθεστώτος Ερντογάν, οι ίδιοι που στήριξαν τη δίωξή των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», κατ’ εντολή του καθεστώτος του Ερντογάν, για την αντιστασιακή τους δράση.

Η εργατική τάξη και ο λαός θέλουν την ειρήνη και δεν έχουν κανένα συμφέρον από τον πόλεμο, από το να θυσιαστεί η νεολαία της χώρας μας σε θερμά επεισόδια ή θερμά μέτωπα για τις ανάγκες των πετρελαϊκών εταιρειών. Η εργατική τάξη και ο λαός της Ελλάδας και της Τουρκίας θέλουν να ζήσουν ειρηνικά και είναι οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φρένο στα πολεμοκάπηλα σχέδια των αστικών τάξεων της περιοχής.

Τώρα είναι η ώρα για ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα που θα βάλει στο στόχαστρο τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους, δεν πολεμάμε για την ΑΟΖ και τα πετρέλαιά τους, δεν συμμετέχουμε στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, ζητάμε να κλείσουν οι βάσεις και να φύγουμε από το ΝΑΤΟ. Σε αλληλεγγύη με τους αγωνιστές της τούρκικης και κούρδικης αριστεράς, σε συνεργασία με τους λαούς των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΣΦΆΛΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΖ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 84.29% ( 7
Συμμετοχές )



27 σχόλια στο “Ο πόλεμος δεν είναι «παιχνίδι» – η εργατική τάξη και ο λαός παλεύουν για την ειρήνη

  1. lathranagnostis

    Στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι εμφανέστατη η προσπάθεια να ανακατευτεί η περίπτωση του πολέμου για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, που όντως είναι πόλεμος των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, η περίπτωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου μεταξύ των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων και τρίτον, η προσπάθεια υπεράσπισης των συνόρων της Ελλάδας από την επιθετικότητα της Τουρκίας. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, στο όνομα κάποιου δήθεν διεθνισμού, όχι μόνο ανακατεύει τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις, αλλά μεθοδεύει στο να εξαφανίσει πρακτικά το θέμα της υπεράσπισης των συνόρων της χώρας.
    Η προσπάθεια υπεράσπισης των συνόρων, ΕΙΝΑΙ θέμα της εργατικής τάξης.Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα κόμμα της εργατικής τάξης, σε αυτές τις συγκυρίες της συγκεχυμένης μορφής που μπορεί να λάβει ένας πόλεμος, είναι να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, να καθοδηγήσει την εργατική τάξη στο να υπερασπισθεί μεν τα σύνορα της χώρας της, χωρίς όμως, με αυτό το πρόσχημα, η ε.τ. να χειραγωγηθεί και τελικά να καταλήξει να πολεμά για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Λαθραναγνωστη συνεχίζεις τις μπαλιές στην εξέδρα. Φίλε μου καλέ, το καθήκον των αγωνιστών τώρα, δεν είναι να πουν όπως λες εσύ, το κκε και η λαε, τι θα κάνουμε σε περίπτωση πολεμου.

      Το θέμα τώρα είναι, να κάνουμε αυτά που μπορούμε για να μην ξεσπάσει πολεμος!

      Reply
      1. Left G700

        μέλος του ΝΑΡ

        Ξανάλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του όπως τα είχε πριν τα βάλει αλλιώς! Ε ρε πλάκες! :-) :-) :-) :-) :-)

        ΥΓ Εκτός κι αν μιλάμε για διχασμό προσωπικότητας. Πότε Βούδας (“μέλος τού ΝΑΡ”) πότε Κούδας (“Γιώργος”)!

        Reply
        1. μέλος του ΝΑΡ

          Μην βλέπεις παντού συνομωσίες, διχασμούς, τριχασμους και απειλές κατά της προσωπικοτητας σου κ.λεφτη μας.

          Όταν στριμωχνεσαι γινεσαι αστείος. Πες επί της ουσίας, αν έχεις να πεις κάτι.

      2. lathranagnostis

        Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να μην ξεσπάσει πόλεμος είναι να αποδομούμε συστηματικά την αστική προπαγάνδα, εξηγώντας στον κόσμο τι είναι προάσπιση των συνόρων και τι ιμπεριαλιστικός πόλεμος και τι πόλεμος μοιρασιάς πλουτοπαραγωγικών πηγών. Όχι να τα ανακατεύουμε όλα μαζί όπως κάνει το ΝΑΡ.

        Reply
      3. πολιτικος αναλυτης απο τον ΑΒ Βασιλοπουλο

        Το θέμα τώρα είναι, να κάνουμε αυτά που μπορούμε για να μην ξεσπάσει πολεμος!

        Το ΚΚΕ σε αυτό απαντάει: Εκατοντάδες πορείες, καμπάνιες, διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα εδώ και πάνω απο ένα χρόνο, ενημέρωση και προπαγάνδα ενάντια στο ΝΑΤΟ, συγκεντρώσεις έξω απο ΝΑΤΟικες βασεις, εμπόδιση ΝΑΤΟικών ασκήσεων και υπεράσπιση αυτών των επιλογών στα αστικά δικαστήρια. Επίσης, ενίσχυση των δεσμών με τα ΚΚ(μόνο μέσα στο 2018 πορείες με κοινό πανό με το ΚΚΤουρκίας, προχθές κοινό συνέδριο στις Βρυξέλλες) των άλλων χωρών και οργάνωση των μεταναστών και προσφύγων που είναι στην χώρα μας.

        Το ΝΑΡ πως απαντάει; Τη κάνω αυτή την ερώτηση εδώ και μέρες εδώ μέσα και κανένας δεν μου απαντάει. Παρόλα αυτά, οι ΝΑΡίτες εδώ μέσα θεωρούν οτι έχουν το ηθικό πλεονέκτημα να εγκαλούν το ΚΚΕ για “μη πάλη ενάντια στο πόλεμο”. Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος με συγκεκριμένα παραδείγματα, όχι με γενικά προτάγματα, τι ακριβώς έχει κάνει το ΝΑΡ ενάντια στο πόλεμο και δικαιούνται οι ΝΑΡιτες να κρίνουν τους υπόλοιπους για τη στάση τους;

        Reply
      4. Κώστας Β.

        Να τι κάνουμε για να μην ξεσπάσει πόλεμος:
        https://www.902.gr/eidisi/politiki/155713/piketoforia-tin-paraskeyi-enantia-ston-imperialistiko-polemo
        https://www.902.gr/eidisi/politiki/155837/ston-imperialismo-kamia-ypotagi-akoystike-stin-larisa-foto
        https://www.902.gr/eidisi/politiki/155836/mahitikes-piketofories-stoys-kentrikoys-dromoys-foto
        https://www.902.gr/eidisi/politiki/155831/dilosi-toy-gg-tis-ke-toy-kke-d-koytsoympa-apo-tin-piketoforia-sta-propylaia

        και αύριο και μεθαύριο και κάθε μέρα οι κομμουνιστές είναι στους δρόμους- αυτό κάνουμε, αντί να κουνάμε το δάχτυλο (και να κρυβόμαστε πίσω απ’ αυτό…)

        Reply
    2. Ντεφαιτιστης

      Καθοδηγεί δηλαδή το ΚΚΕ την εργατική τάξη λέγοντας πως θα υπερασπιστεί τα εθνικά δίκαια και τα σύνορα της χώρας; Aυτό για το οποίο κάνεις κριτική, κάνει το ΚΚΕ. Επίσης όλα καλά την διάβασες την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν κρύφτηκε πίσω από την ανακοίνωση του Σπάρτακου; Γιατί είχες και αποριούλες στο προηγούμενο thread. Ξημεροβραδιάζεσαι στην παντιέρα και λες εξυπναδούλες σε κάθε θέμα…

      Reply
  2. Left G700

    ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

    Ας κάνει κάποιος/κάποια από εσάς τον ελάχιστο κόπο να πει στο φίλο μας τον Γιώργο/μέλος τού ΝΑΡ ότι ο ταυτόχρονος σχολιασμός με δύο ονόματα καθώς και η αλλαγή ονόματος χωρίς ενημέρωση για την αλλαγή αντίκειται ριζικά προς τα ήθη και έθιμα του διαδικτυακού διαλόγου, ιδίως τού πολιτικού. Δεν σας ενδιαφέρει να προστατέψετε το ίδιο το σάιτ σας από πρακτικές που το βλάπτουν;

    Reply
    1. kolokotronis

      Αχ, μωρέ Left,
      με ποιούς συναγελάζεσαι, πλέον…

      Reply
      1. Left G700

        Έλα, ρε φίλε και σύντροφε! Μεγάλη χαρά πήρα που σε ξαναείδα! Να ’ξερες πόσο μού έχουν λείψει οι κουβέντες μας (και τα τραγούδια μας!) από τότε που άφησα το τσαρδί μου να αραχνιάσει, ψάχνοντας το επόμενο διαδικτυακό βήμα!

        «Συναγελάζομαι» είναι μεγάλη κουβέντα που δεν ανταποκρίνεται στα πράγματα. Όχι, δεν έγινα αριστεριστής. Και όχι, δεν βρήκα εδώ κάποια «αδελφή ψυχή» (με κάποιον δικό σας, τον ένα, κάτι πήγε να γίνει, αλλά με στενοχώρησε και, με λύπη μου, κόψαμε…). Όμως, με ξέρεις, με έμαθες. Πολιτικό ζώο είμαι. Για πολιτικό διάλογο ήρθα εδώ (έχω πέσει και στην ανεπίσημη και «μη καταγεγραμμένη» ανεργία, γ@@@ τα…), αλλά, όπως κι αλλού, κι εδώ ο πολιτικός διάλογος ξεπέφτει σε κραυγές και σε οπαδιλίκι… (Τι θα γίνει με το χάλι μας, ρε γμτ, να μη μπορούμε να συζητήσουμε τις διαφωνίες μας σαν άνθρωποι;)

        Να μη χάσουμε επαφή (αν συχνάζεις σε κάποιο διαδικτυακό στέκι –εκτός από τον Σφυροδρέπανο όπου είμαι κομμένος εδώ και δύο χρόνια σχεδόν–, σφύρα). Εγώ προς το παρόν είμαι εδώ. Έχω βρει κάποια άκρη για τη συνέχεια στο νετ και υπολογίζω σύντομα να κάνω …εγκαίνια! :-)

        Τα λέμε

        ΥΓ Να, σου βάζω στο τζουκμπόξ κι ένα τραγούδι τού Νικόλα (Παπάζογλου) ανοιχτοκαρδίστικο. (Έτσι τους καταλαβαίνω εγώ τους φίλους και συντρόφους: είναι αυτοί με τους οποίους δεν έχεις πρόβλημα ν’ ανοίξεις την καρδιά σου…):

        https://www.youtube.com/watch?v=CyTmq1Sfpvk

        Reply
        1. kolokotronis

          Το διάβασα, το άκουσα κι ευχαριστώ.
          Αισθήματα αμοιβαία.

          Για να μην το κάνουμε,όμως, και πολύ μελό, σε ξένο τσαρδί
          (είναι και άγριοι, “τύπου”, αυτοί οι ΝΑΡίτες),
          ας βάλω κι εγώ μιά γνώμη, επί των παρόντων:

          ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΜΕ την τουρκική αστική τάξη στα σύνορα,
          ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ από την ελληνική αστική τάξη στην Αθήνα.

          Όποιος συμφωνεί, όποιος διαφωνεί
          και το δυσκολότερο, όποιος μπορεί να επεξεργαστεί την παραπάνω θέση.

          ΥΓ. Το Κόμμα μου το ξέρεις, δεν συχνάζω πια κάπου αλλού.
          Κάνε εσύ τα εγκαίνια και θα σού ΄ρθω με ένα κουτί φοντανάκια…
          Μακάρι να ήμασταν στην ίδια πόλη και να πιανόμασταν αλα μπρατσέτα
          σε αλυσίδα διαδήλωσης. Για τους κομμουνιστές δεν υπάρχει άλλος δρόμος
          από τον “δρόμο”! Συνθήκη μη ικανή αλλά οπωσδήποτε ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

          Ανταποδίδω (μουρμούρικο, αργό σέρβικο) :
          “Πέφτεις σε λάθη τι έχεις πάθει και κάθε μέρα βρίζεις και γελάς”
          https://youtu.be/UOQzn5jUYDQ

        2. Σ.Τ.

          ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΜΕ την τουρκική αστική τάξη στα σύνορα,
          ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ από την ελληνική αστική τάξη στην Αθήνα.

          Η αστική τάξη μπορεί να μην πάει στο ραντεβού. Τι γίνεται τότε;
          Άσε που στη θεωρία τα πράγματα γίνονται ανάποδα.

        3. Left G700

          ΟΚ, φίλε Κολοκοτρώνη. Θενξ για το τραγούδι και γενικά! :-)

          Α! Και να μην ξεχάσω να προσυπογράψω:

          ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΜΕ την τουρκική αστική τάξη στα σύνορα,
          ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ από την ελληνική αστική τάξη στην Αθήνα.

          ΥΓ Μελό; Ναι, φέρνει. Αλλά δεν έχεις ιδέα πόσο έχει πήξει το ξέρεις ποιο! ;-) :-) Έτσι, σε είδα στην οθόνη μου σαν να έβλεπα όαση στην έρημο!

    2. Γιώργος

      Ρε πας καλά; Σε αφήνω, δεν μιλάω, αλλά η χυδαία προσβολή σου έχει και ένα όριο.

      Reply
      1. Left G700

        Κόψε το δούλεμα (νομίζεις), που θα μας πεις κι από πάνω ότι σε …προσβάλαμε και μάλιστα …χυδαία! Εκφράζεσαι με την ίδια φρασεολογία που χρησιμοποιεί το μέλος τού ΝΑΡ, ακολουθείς την ίδια δομή στη σχολιογραφία σου με αυτή που συνηθίζει το μέλος τού ΝΑΡ, έχεις την ίδια τάση με το μέλος τού ΝΑΡ να επαναλαμβάνεσαι ad nauseam, αλλά, κατά τα άλλα, δεν είσαι το μέλος τού ΝΑΡ! Το τεστ τής πάπιας το έχεις ακούσει; Αν κάτι δείχνει σαν πάπια, κολυμπάει σαν πάπια και κάνει κουάκ κουάκ σαν πάπια, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, είναι μία πάπια!

        Κόψτο!

        Reply
    3. Ραν ταν πλαν

      Γιατί βρε λεφτάκο μ; Μια χαρά τα γράφουν οι σύντροφοι από το ΝΑΡ, και αν κάποιος ειρωνεύεται και χλευάζει, αν κάποιος υιοθετεί πρακτικές που βλλάπτουν το σαϊτ, αυτός μάλλον είσαι εσύ. Και σε πείραξε αν κάποιοι σχολιασταί επιλέγουν να γράφουν με διαφορετικά ονόματα;

      Reply
      1. Left G700

        Από τη στιγμή που αυτοπροσδιορίζεσαι ως “Ραν ταν πλαν”, πού να σου εξηγώ τώρα…

        Reply
        1. Ραν ταν πλαν

          Προσπάθησε λεφτ!! “Για όλα όσα γίνονται, υπάρχει μιαν αιτία / Υπάρχει μια εξήγηση και μια δικαιολογία”. Μην τα παρατάς! Το λέει και το τραγούδι άλλωστε. Για να σε βοηθήσω, θα σου πω πρώτα, ότι, το να γράφει κάποιος με διαφορετικά ονόματα, δεν είναι πρόβλημα. Εχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Ειδικά όταν, μάλιστα, τεκμηριώνει και τις θέσεις του.

          Όμως, το να ειρωνεύεται κάποιος και να χλευάζει και να διαστρέφει τις αντιλήψεις άλλων μπας και τις αντιμετωπίσει, αυτό μάλλον συνιστά ΤΟ πρόβλημα. Μήπως είναι καλό για σένα να αναρωτηθείς “ρε μπας και συμπεριφέρομαι με έναν λάθος τρόπο σαν και αυτόν που μου χρεώνουν διάφοροι κατά καιρούς εδώ μέσα”; Λέω μήπως είναι καλό να αναρωτηθείς; Ισως σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, καλύτερος σχολιαστής και τότε ίσως και να προσφέρεις κάτι γόνιμο στην συζήτησή μας εδώ μεσα.

        2. Left G700

          Φίλε μου, συνειδητοποιείς τι γράφεις;;; Το όνομα/ψευδώνυμο με το οποίο υπογράφουμε ο καθένας το μακρύ μας και το κοντό μας αντιπροσωπεύει στο διαδίκτυο ό,τι αντιπροσωπεύει η αληθινή, άρα μοναδική, ταυτότητά μας στην πραγματική (= όχι εικονική) ζωή. Και έρχεσαι μέσα στην καλή χαρά και μου λες ότι ο οποιοσδήποτε του καπνίσει «έχει κάθε δικαίωμα» να εμφανίζεται τη μια ως Βούδας, την άλλη ως Κούδας και την παράλλη ως Ιησούς ή Ιούδας!!! Και δεν καταλαβαίνεις ότι είναι σαν να μου λες πως στο επόμενο Συνέδριο του ΝΑΡ, λόγου χάρη, όποιος αντιπρόσωπος γουστάρει και αγαπά «έχει κάθε δικαίωμα» να εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών 10 φορές με 10 διαφορετικά ονόματα και να μιλήσει 10 φορές!!!

          Είναι ή δεν είναι για ειρωνεία[*] και χλευασμό[*] μια τόσο παράλογη άποψη;;; Ρώτα κάποιον άνθρωπο που εμπιστεύεσαι τη γνώμη του και μετά έλα να μας πεις τι σου είπε!

          [*] Εσύ γλυτώνεις και το ένα και το άλλο γιατί, είτε συνειδητά είτε χωρίς να το καταλαβαίνεις, έχεις επιλέξει να υπογράφεις με ένα αυτοσαρκαστικό και αυτοϋπονομευτικό όνομα.

        3. Ραν ταν πλαν

          Καλύτερα ένα σαρκαστικό και αυτοϋπονομευτικό όνομα κύριε λεφτ, παρά να κάθομαι να ψειρίζω την μαϊμού και να κάνω την τρίχα τριχιά όπως κάνεις εσύ. Ναι, δεν βλέπω τπτ αρνητικό στο να γράφει κάπιος σχόλια σε ένα σαϊτ με διαφορετικά ονόματα.

          Και μην συγκρίνεις αχλάδια και πορτοκάλια: Το να είσαι αντιπρόσωπος σε μια διαδικασία δεν έχει καμία σχέση, είναι άλλο λέβελ πως το λένε, από ένα σχολιασμό, σε ένα άρθρο, σε κάποιο σαϊτ. Ημαροτν πια με την τρίχα που την κάνεις καρατριχιά φίλε.

  3. Ντεφαιτιστης

    Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους. Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ.

    Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο πρώτος νεκρός αυτής της φάσης της πολεμικής προετοιμασίας για ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο, μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας, με την Τουρκία.

    Ένα θερμό επεισόδιο το οποίο, όσο και αν προσπαθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κρατικοί αξιωματούχοι και ΜΜΕ να μας πείσουν για το αντίθετο, αν συμβεί, θα σχετίζεται με τον ανταγωνισμό για τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου. Ενός θερμού επεισοδίου που, αν συμβεί, στη βάση του θα έχει τα οικονομικά συμφέροντα των αρχουσών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία, που διαγκωνίζονται για το ποια θα κατακτήσει καλύτερη θέση στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή. Ένα θερμό επεισόδιο που μπορεί και πρέπει να αποτραπεί

    !”

    ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ…

    Reply
    1. Left G700

      Το πρώτο κείμενο είναι ένα συλλυπητήριο μήνυμα με λακωνικές πολιτικές αναφορές που ανταποκρίνονται στα πράγματα.

      Το δεύτερο είναι η εισαγωγή από μια ολόκληρη αναλυτική τοποθέτηση, η οποία, στο σύνολό της, επικαθορίζεται από τον αριστερίστικο υπερδιεθνισμό –κατά βάση τροτσκιστικής κοπής– που δέρνει τα καθοδηγητικά όργανα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Reply
      1. Ραν ταν πλαν

        Φίλτατε left: δεν ξέρω αν δέρνει ο αριστερίστικος υπερδιεθνισμός τα καθοδηγητικά όργανα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όμως ξέρω, ότι εσένα σε δέρνει ο δεξίστικος υπερπατριωτισμός. Ψάξτο

        Reply
        1. Left G700

          Συνοψίζω τη θέση μου με τα λόγια που έγραψε παραπάνω ένας υποστηρικτής τού ΚΚΕ (kolokotronis –14/04/2018 20:09) και προσωπικός διαδικτυακός φίλος μου και σύντροφος:

          ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΜΕ την τουρκική αστική τάξη στα σύνορα,
          ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ από την ελληνική αστική τάξη στην Αθήνα.

          Ουδέν άλλο έχω να προσθέσω και (πολιτικά) γράμματα γνωρίζω.

  4. Left G700

    ΚΟΥΙΖ: ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ!

    Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλείνει με μία σειρά από «όχι» (όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όχι στους ιμπεριαλιστικούς στόλους, όχι στο ΝΑΤΟ, όχι στη βάση τής Σούδας, κ.λπ.) Το ίδιο συνέβαινε και με όλες τις προηγούμενες ανακοινώσεις της (όπως και με αυτές σχημάτων και κινήσεων με παραπλήσιες ή και ταυτόσημες προσεγγίσεις σχετικά με το ζήτημα του διεθνισμού –π.χ. Δίκτυο φαντάρων Σπάρτακος), όπου φιγουράριζαν τα ίδια «όχι». Όμως, τώρα, σε αυτό το κείμενο, υπάρχει ένα «όχι» που έχει παραλειφθεί και λάμπει δια της απουσίας του. Ποιο είναι;

    Προθεσμία κατάθεσης απαντήσεων μέχρι αύριο Δευτέρα, 16 Απριλίου, στις οκτώ η ώρα το βράδυ.

    Reply
  5. Left G700

    ΚΟΥΙΖ: ΤΟ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ
    (βλέπε σχόλιο 15/04/2018 19:45)

    Ο προσεκτικός και παρατηρητικός στην ανάγνωση και με σχετικά καλή μνήμη αναγνώστης δεν θα δυσκολευόταν ιδιαίτερα να εντοπίσει το σύνθημα με το «όχι» που λείπει από αυτήν την αντιπολεμική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συγκριτικά με προηγούμενες σχετικές ανακοινώσεις/τοποθετήσεις τού συγκεκριμένου χώρου ή συνιστωσών του, επίσημων και ανεπίσημων. Είναι το «όχι στην ιμπεριαλιστική αλλαγή τών συνόρων».

    Είναι άραγε ξεχασιάρηδες εκείνοι που ανέλαβαν να συντάξουν την ανακοίνωση και απρόσεκτοι όσοι την ενέκριναν και έδωσαν το πράσινο φως για τη δημοσιοποίησή της; Ή, πάλι, μήπως είναι υπέρ τής ιμπεριαλιστικής αλλαγής τών συνόρων; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, σίγουρα όχι το πρώτο και «ο Θεός κι η ψυχή τους» σχετικά με το δεύτερο. Επομένως; Τι συνέβη και το έφαγε η μαρμάγκα εκείνο το «όχι στην ιμπεριαλιστική αλλαγή τών συνόρων»;

    Συνέβη το εξής ‘‘απλό’’, το οποίο και παρατίθεται στην εξελικτική διαδικασία συντέλεσής του, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό από όλους εκείνους –χωρίς καμία εξαίρεση, ει δυνατόν– που τυχαίνει να διαβάζουν αυτές τις γραμμές:

    1. Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους με τη συγγραφή ή την έγκριση της ανακοίνωσης συνειδητοποίησαν την τεράστια αντίφαση μεταξύ τής θέσης «πάση θυσία αποφυγή τού πολέμου, ακόμα κι αν πρόκειται να υψωθεί η ημισέληνος στην Ακρόπολη», που περιγράφει χωρίς καμία παραμόρφωση τις πούρες αντιπολεμικές διαθέσεις τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των περί αυτήν, και του συνθήματος «όχι στην ιμπεριαλιστική αλλαγή τών συνόρων». Διότι, βεβαίως, «όχι στην ιμπεριαλιστική αλλαγή τών συνόρων» σημαίνει ταυτοχρόνως τα εξής δύο πράγματα: α) στηλώνεις τα πόδια σαν μουλάρι και δεν το κουνάς ρούπι από τη χώρα σου αν αυτή επιδιώξει αλλαγή τών συνόρων σε βάρος άλλων χωρών και, β), ορθώνεις τα στήθη σου ως άλλος Λεωνίδας (ή Άρης Βελουχιώτης) και προστατεύεις τα σύνορα της δικής σου χώρας, αν κάποιοι από τους γείτονες επιχειρήσουν να τα ‘‘πειράξουν’’ εις βάρος της –δηλαδή, σε αυτή την περίπτωση, …πόλεμος!

    2. Δεν είναι και πολύ δύσκολο να φανταστούμε τη βαριά κι ασήκωτη περισυλλογή που θα κατέλαβε τους «αρμοδίους» τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μόλις η επισήμανση της αντίφασης έπεσε στο τραπέζι –ιδιαίτερα τους εκπρόσωπους του ΝΑΡ, το οποίο αγωνίζεται απεγνωσμένα να πατήσει στη «λεπτή κόκκινη γραμμή» του διεθνισμού που χωρίζει τον εθνικισμό από τον κοσμοπολιτισμό[*]. Η αντίφαση είναι δεδομένη και οφθαλμοφανής δια γυμνού οφθαλμού (κάτι χειρότερο από ελέφαντας σε δωμάτιο: ελέφαντας σε …πατάρι!). Να κάνουν τον Γερμανό και να την αφήσουν σε κοινή θέα; Μια κουβέντα είναι. Αργά ή γρήγορα θα την πάρει χαμπάρι η ΔΕΑ και θα τους κουνήσει το δάχτυλο για επικίνδυνη εγγύτητα με το σοσιαλπατριωτισμό που δεν απέχει και πολύ από το σοσιαλσωβινισμό (όπως καταλαβαίνουν τους όρους οι μικροί Τρότσκι που αφθονούν στις τάξεις της, εννοείται). Ή, ακόμα χειρότερα, κάποια στιγμή θα ‘‘τσιμπήσει’’ την αντίφαση το ΚΚΕ ή η πλειοψηφία τής ΛΑΕ και θα τους κάνουν ρόμπα («πατάτε σε δύο βάρκες, πάρτε κάνα σωσίβιο», «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ δεν γίνεται, διαλέξτε καπέλο» και τα γνωστά σκωπτικά παρόμοια).

    3. Στριμωγμένοι στα Τρίκαλα στα δυο στενά, οι σύντροφοι, έσπαγαν το κεφάλι τους και κοίταγαν το ταβάνι μπας και τους έρθει κάποια φαεινή. Εύκολο είναι; Ώσπου, αφού είδαν κι απόειδαν, κάποιος θα θυμήθηκε το colpo grosso τού Μ. Αλεξάνδρου με το γόρδιο δεσμό και έριξε τη ‘‘μεγάλη’’ ‘‘ιδέα’’: «Ρε σύντροφοι, δεν δίνουμε μια σ’ αυτό το σύνθημα που μας έχει κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας, δεν του δίνουμε μια να πάει στον αγύριστο;».

    4. Το τι έγινε, δεν περιγράφεται! Οι αλαλαγμοί της χαράς που ακολούθησαν πρέπει να ήταν δυνατότεροι, σύμφωνα με μια εκτίμηση, και από τους πανηγυρισμούς τών Αεκτζήδων όταν θα σηκώνουν την κούπα μετά από 24 ολόκληρα χρόνια! Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και, εννοείται, χωρίς να μπει καν σε ψηφοφορία! Μόνο μερικοί από τους εκπροσώπους τού ΝΑΡ κάπως σαν να μάγκωσαν και μπήκαν σε σκέψεις[**]. Αλλά ήταν τόσος ο ενθουσιασμός και τέτοιο το πανηγυρικό κλίμα, που περιορίστηκαν σε κάτι μουρμούρες (από μέσα τους)…

    Επίλογος

    Είναι κάπως νωρίς για να γραφτεί από τώρα. Το βαρέλι τού ultra διεθνισμού που μυρίζει αριστερισμό από μίλια μακριά, και στο οποίο έχει μπει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τη βασική συνιστώσα της, το ΝΑΡ, να οδηγεί το σπιράλ τής αυτοχειριαστικής «συνέπειας», έχει πολύυυ βαθύ πάτο…

    [*] Εκ των πραγμάτων αδύνατον. Για να πατήσεις πάνω σε κάτι, πρέπει πρώτα να το βρεις. Και πού να τη βρει τη «λεπτή κόκκινη γραμμή» τού διεθνισμού το ΝΑΡ, από τη στιγμή που παίρνει για διεθνισμό τον «εργατικό κοσμοπολιτισμό», δηλαδή, επί της ουσίας, τον α-εθνισμό τού τροτσκιστικού και νεοαναρχικού πολιτικού περιθωρίου, καλυμμένο με ολίγο από Μαρξ και άφθονη επαναστατική βερμπαλιστική αερολογία;

    [**] Προσωπικά, μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι άπαντες στο ΝΑΡ παρακολουθούν απαθείς τη μετάλλαξή του σε ‘‘διεθνιστική’’ (= τροτσκιστική) γκρούπα. Είναι τυχαίο που στο σημερινό άρθρο τού στελέχους τού ΝΑΡ Πάνου Παπανικολάου («Οι ΑΟΖ τής καταστροφής»), στο οποίο ο αρθρογράφος ακολουθεί την ultra διεθνιστική προσέγγιση, διευκρινίζεται από τον τίτλο κιόλας ότι πρόκειται για «κείμενο προσωπικής άποψης»; Δεν νομίζω. Λέτε τα «ελληνοτουρκικά» να είναι η αιτία τής επόμενης διάσπασης; ;-)

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.