.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Παύλος Αναστούλης νέος επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/2 η εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα με θέμα : Οι δικές μας ανάγκες μπροστά στις δημοτικές εκλογές. Η σημασία των εκλογών, πως παρεμβαίνουμε και τι περιμένουμε από αυτές».

Στην εκδήλωση ο δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης, Σταύρος Τζιορτζιώτης, αναφέρθηκε στο πολιτικό σκηνικό, τη σημασία των δημοτικών εκλογών, παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων της Αριστερής Παρέμβασης και των παρεμβάσεων της στο δημοτικό συμβούλιο, άσκησε συγκεκριμένη κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων.

Ανακοίνωσε ότι επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι ο Παύλος Αναστούλης, βιβλιοϋπάλληλος, μουσικός, ενεργός αγωνιστής στο κίνημα και συλλογικότητες του Βύρωνα. Παίρνει τη σκυτάλη γιατί θέλουμε να σηματοδοτήσουμε ότι οι νέες γενιές είναι ενεργές και έχουν ρόλο και λόγο στην Αριστερά αναλαμβάνοντας και την εναλλαγή στις ευθύνες τις αντιπροσώπευσης.

Στη συνέχεια ο Παύλος Αναστούλης αναφέρθηκε στο πως παρεμβαίνουμε και τι περιμένουμε από τις δημοτικές εκλογές δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να συμβάλλουμε να αντιμετωπιστεί η μοιρολατρία, η απογοήτευση και η ηττοπάθεια. Τόνισε την επιτακτικότητα της συμμετοχής στους αγώνες, το κίνημα και τις συλλογικότητες του. Έκανε κάλεσμα συμμετοχής στην Αριστερή Παρέμβαση καθώς και συμβολής στη μάχη των τοπικών εκλογών.

Με αφορμή αυτές τις τοποθετήσεις ξεκίνησε μια πλούσια συζήτηση για τους αγώνες, τις αιτίες και τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση υποχώρησης των αγώνων με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική και τοπική εξουσία. Για την ανάγκη η Αριστερή Παρέμβαση να διαχωριστεί από τις κατεστημένες αντιλήψεις και στάσεις και να εξηγήσει τις θέσεις της στα κομμάτια που πλήττονται από τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών και να εκφράσει τα δικά τους συμφέροντα στο συμβούλιο, αλλά πρωταρχικά να συμβάλλει στις τοπικές αντιστάσεις και συλλογικές διεκδικήσεις.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 56.67% ( 6
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Ο Παύλος Αναστούλης νέος επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα

  1. Κώστας

    Πληθαίνουν οι παρόμοιες ανακοινώσεις από τον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην Αθήνα πχ θα είναι 2 τα κατεβάσματα αν πιστέψουμε τον χαρτοπόλεμο ΝΑΡ-ΣΕΚ και τις αλληλοκατηγορίες περί πλαστογραφίας !! Έβαλα βέβαια να δω λίγο στο youtube την συνέλευση της περιφερειακής κομματικής παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είδα γνωστό στέλεχος του … ΣΕΚ. Οι αλληλοκαταγγελόμενοι πλαστογράφοι μάλλον πλαστογραφούν μόνο στον δήμο Αθηνών, στην Περιφέρεια το κόβουν το χούι της πλαστογραφίας

    Την ίδια ώρα αγωνιστές της αριστεράς πάνε να μπουν σε αριστερά σχήματα, δημοτικά και περιφερειακά, ως μέλη, ως αγωνιστές γειτονιάς, ως αγωνιστές του μαχόμενου ενσώματου αντιφασιστικού κινήματος, της αλληλεγγύης, των καταλήψεων στέγης, του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, του φοιτητικού κινήματος, των ΕΑΑΚ και άλλων δυνάμεων, του εργατικού κινήματος, των νέων εργαζομένων και των σωματείων που στήνονται άνθρωπο τον άνθρωπο στα call centers και στα delivery Η απάντηση που παίρνουν είναι πως είναι ανεπιθύμητοι γιατί ανησυχούν μήπως βγει ανακοίνωση της ΛΑΕ που να καλεί σε … ψήφο. Επίσης παίρνουν την απάντηση πως αλλού υπάρχουν ψηφοδέλτια ΛΑΕ, τι είναι αυτό, 2 μέτρα και 2 σταθμά ? Αν τους πεις όμως να μια ευκαιρία να βγούμε εμείς από δω και να πούμε πως ΠΟΥΘΕΝΑ ψηφοδέλτια ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά παντού σχήματα γειτονιάς με δημοκρατία των μελών τους και αναφορά στο κίνημα κατοίκων κατά της καπιταλιστικής αναδιαρθρωσης στον χώρο θα σου πουν πως ναι, αλλά την ίδια μέρα θα γίνουν και Ευρωεκλογές και εμείς θέλουμε μια φήφο σε 3 κάλπες. Ποιοι εσείς ρε παιδιά, θα τους πεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα σου πουν. Ναι αλλά εγώ δεν έχω έρθει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτή την στιγμή, θα τους πεις.

    Την ίδια ώρα η ΛΑΕ σε όχι λίγες περιπτώσεις ακολουθεί την ίδια μέθοδο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα κομματικά παραγοντίστικα κοινοβουλευτικά κατεβάσματα. Ελπίζω να υπάρχουν και στον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαχόμενες δυνάμεις του τοπικού κινήματος που να βάλουν άλλη λογική και το πιστεύω πως θα υπάρξουν

    Είναι πλέον στο χέρι του λαού της αριστεράς, των αγωνιστών βάσης, να πουν όχι στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό.

    Την προσοχή μου την τράβηξε, και τα γράφω αυτά, αυτό που λέει πως είπε ο σ Αναστούλης πως κάνει κάλεσμα συμμετοχής στην Αριστερή Παρέμβαση. Το περιστατικό το οποίο περιγράφω έγινε στην Δάφνη και ένα αντίστοιχο στο περιφερειακό της Κρήτης όπου υποθέτω και εκεί στα λόγια, στην Δάφνη και την Κρήτη, θα σου πουν για διεύρυνση. Αν γινόταν στον Βύρωνα θα ήταν ίδια η κατάληξη ? Θα συμφωνούσε ο σ Αναστούλης και όλοι οι σύντροφοι γιατί καταννοώ πως δεν είναι προσωποπαγές, με την ένταξη στην Αριστερή Παρέμβαση των μελών της ΛΑΕ ή του ΚΚΕ ? Θα είχε πρόβλημα με το να έρθει σύσσωμη η αριστερά και να πει πως το πλαίσιο και οι μορφές οργάνωσης της Αριστερής Παρέμβασης καλύπτουν και εκφράζουν όλη την αριστερά ? Ένας ψηφοφόρος της ΛΑΕ στις ευρωεκλογές να ψηφίσει ένα σχήμα σαν την χ Αριστερή Παρέμβαση ή την ψ ΜΑΡΙΔΑ στην Δάφνη ? Μήπως να ενημερωθεί πως τα μέλη του πολιτικού μορφώματος που σκέφτεται να ψηφίσει στις ευρωεκλογές ζήτησαν να μπουν σαν μέλη στο σχήμα και τους είπαν όχι ? Μήπως είναι μια πληροφορία που δικαιούται να την ξέρει, τι εννοεί ο καθένας ενότητα στον αγώνα ? Που ξαναλέω πως δεν λέω πως έγινε κάτι τέτοιο στον Βύρωνα αλλά καλό είναι πχ κάποιος από τον Βύρωνα να μας πει αν καλώς γίνεται αλλού.

    Κώστας

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.