.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Ν. Μπινιώρης στην ERTopen για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου


Ο Νίκος Μπινιώρης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δήμου Παιανίας και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μιλάει τηλεφωνικά στη μεσημβρινή ραδιοεφημερίδα της ERTopen και στον δημοσιογράφο Νίκο Κλέτσα, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017.

Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία μένουν έκθετοι 8.000 έως 10.000 εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε Δήμους και ΟΤΑ, ο συνδικαλιστής Νίκος Μπινιώρης μιλάει για την εργασιακή πραγματικότητα στους ΟΤΑ και αναδεικνύει το δρόμο του αγώνα, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης προς στους εργαζόμενους που πλήττονται σαν τη μόνη διέξοδο. Ταυτόχρονα, καταθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία και χρήσιμες παρατηρήσεις.

Με τη χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η διάσκεψη του οποίου θα συνεχιστεί, εμποδίζεται η μονιμοποίηση των εργαζομένων αυτών που καλύπτουν όμως “πάγιες και διαρκείς ανάγκες”, απαγορεύεται να πληρωθούν και απαγορεύεται η παράταση των συμβάσεών τους.

Με δεδομένο ότι το 99, αν όχι το 100% των εργαζομένων αυτών, εργάζονται στην καθαριότητα, αντιλαμβάνεται κανείς τι πρόκειται να επακολουθήσει, σχολίασε ο Νίκος Μπινιώρης.

Στο βίντεο που ακολουθεί, το ηχητικό απόσπασμα της ραδιοεφημερίδας με την παρέμβαση του Νίκου Μπινιώρη συνοδεύουν φωτογραφίες αρχείου.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.