.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Κ. Παπαδάκης στο Kontra24 για το κόμμα Κασιδιάρη (Βίντεο)


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, απόσπασμα της εκπομπής Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη που μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023 από το τηλεοπτικό κανάλι Kontra.

Ο Δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μιλάει για το ζήτημα της συμμετοχής ή μη του κόμματος Κασιδιάρη στις ερχόμενες εκλογές καθώς και για τις σχετικές τροπολογίες στη Βουλή.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Ο Κ. Παπαδάκης στο Kontra24 για το κόμμα Κασιδιάρη (Βίντεο)

  1. Papillon

    Λοιπόν για να μην λένε ορισμένοι παραθέτω ακριβώς τι είπε από το 04:19 και μετά:

    “…Μου είναι και μένα απεχθής ο ναζισμός, ο ρατσισμός και ο φασισμός τους πολεμάω με όποιο τρόπο μπορώ. Δεν έχω όμως το δικαίωμα να πω ότι επειδή είστε ναζιστές δεν συμμετέχετε στις εκλογές. Είστε ναζιστές αλλά δεν πειράξατε κανέναν; Πάτε στις εκλογές και άμα βρείτε οπαδούς με γεια σας με χαρά σας…”

    “…Πρέπει να υπάρχει αποκλεισμός από τις εκλογές, Ποιανών; Αυτών που έχουν καταδικαστεί για κακούργημα, συγκεκριμένων διατάξεων του ποινικού κώδικα, που έχει τελεστεί με ναζιστικό κίνητρο όπως έχει διαπιστώσει η ίδια η καταδικαστική απόφαση που προηγείται των εκλογών…”

    Και εδώ είναι το πρόβλημα. Ο διαχωρισμός αυτός της ναζιστικής ιδεολογίας από τις εγκληματικές ενέργειες είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ και ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ για ανθρώπους που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται σαν αριστεροί αντιφασίστες και κομμουνιστές. Στην πραγματικότητα η άποψη του κυρίου Παπαδάκη δεν διαφέρει σε τίποτα από την φιλελεύθερη αντίληψη περί ναζισμού. Διότι και οι νεοφιλελέδες το ίδιο ακριβώς ισχυρίζονται “δεν διώκονται για τις ιδέες τους αλλά για τις πράξεις τους”. Φυσικά όταν αυτά τα ισχυρίζονται “κομμουνιστές” μόνο από φιλελεύθερη βάση δεν ξεκινάνε. Διότι θεωρητικά ο κομμουνιστής, ο μαρξιστής, ο συνεπής αντιφασίστας ξέρει πολύ καλύτερα τι εστί φασισμός σε σχέση με τον φιλελεύθερο οπότε δεν έχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία. Εκτός και αν δεν είναι αληθινός κομμουνιστής αλλά κάτι άλλο και μας δουλεύει κανονικότατα.

    Εν ολίγοις αυτό που μας λέει ο κύριος Παπαδάκης είναι ότι για να καταδικαστούν οι ναζιστές και να αποκλειστούν από τις εκλογές πρέπει πρώτα να….τελεστούν εγκλήματα με…ναζιστικό κίνητρο και αφού το κρίνουν αυτό τα δικαστήρια. Ωραίος ρε μεγάλε δηλαδή να σκοτώσουν κανέναν αριστερό, κανέναν μετανάστη πρώτα, να τους φυλακίσουν, να δικαστούν σαν ναζιστές και μετά να…αποκλειστούν από παντού. Διότι σου λέει είστε ναζιστές; Οκ no problem αρκεί να μην…πειράξετε κανέναν. Αλλά για να καταδικαστείτε πρέπει πρώτα να…δείρετε, να…σκοτώσετε.

    Αποκλείεται όμως ο κύριος Παπαδάκης σαν “αντιφασίστας” και “αριστερός” να μην γνωρίζει ότι ο ναζισμός όταν διαθέτει το προνόμιο των γραφείων, της ίδρυσης κομμάτων και οργανώσεων, της πρόσβασης σε κοινοβούλια και γενικότερα της νόμιμης δράσης, θα προβεί σε εγκληματικές ενέργειες ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ και μάλιστα πολύ πιο έντονα μέσω της νομιμότητας ακριβώς γιατί έχει κάλυψη από τον νόμο και το αστικό κράτος καθώς και πολύ πιο εύκολη πρόσβαση παντού. Αποκλείεται να μην γνωρίζει ότι πυρήνας της ιδεολογίας του ναζισμού ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Αποκλείεται να μην γνωρίζει ότι αυτή είναι η φύση του ναζισμού. Αποκλείεται να μην γνωρίζει ότι ο ναζισμός μέσω της νομιμότητας προπαγανδίζει πολύ πιο εύκολα τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό, την φασιστική αντίληψη. Αποκλείεται να μην γνωρίζει ότι αυτές οι ιδέες προπαγανδίζονται και εξαπλώνονται σαν καρκίνωμα πολύ πιο εύκολα μέσω της νομιμότητας.

    Είναι εντελώς εξωφρενικά αυτά που ακούμε από το 2012 μέχρι και σήμερα από σύσσωμη την ψευτοαριστερά σας. Τέτοιου είδους απόψεις αποτελούν κανονικότατο ΞΕΠΛΥΜΑ του ναζισμού διότι υποβαθμίζουν τον ρόλο του και τον πυρήνα της ιδεολογίας του. Όπου ναζισμός=δολοφονίες, ξύλο, μαχαιρώματα αυτό συμβαίνει σε ΌΛΕΣ τις χώρες του κόσμου. Όταν ο ναζισμός είναι νόμιμος η ναζιστική ιδεολογία νομιμοποιείται πολύ πιο εύκολα σαν τρόπος σκέψης, αντίληψης και γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη πολιτικά μέσα στην κοινωνία, εξαπλώνεται σαν ιός με μεγαλύτερη ευκολία. Οπότε η απάντηση ενός πραγματικού αντιφασιστικού κινήματος είναι ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΝΑΖΙ.

    Τα περί θεωρίας των δύο άκρων είναι γελοίες δικαιολογίες αν δεν είσαι ικανός να επιχειρηματολογήσεις εναντίον του αστικού κράτους και να πείσεις την κοινωνία σε τι ακριβώς διαφέρει ο κομμουνισμός σαν ιδεολογία από τον ναζισμό για ποιο πράγμα είσαι άραγε; Μιλάω πάντα πολιτικά.

    Οπότε όχι κύριε Παπαδάκη ΔΕΝ πολεμάτε τον ναζισμό με όποιο τρόπο μπορείτε, λέτε ΨΕΜΑΤΑ. Διότι τον ναζισμό πρέπει να τον πολεμάς με ΚΑΘΕ όπλο ακόμα και με τους αστικούς νόμους, να απαιτείς δηλαδή σαν αντιφασίστας αυτά τα κόμματα, αυτές οι οργανώσεις όχι μόνο να μην έχουν γραφεία, όχι μόνο να μην συμμετέχουν σε ΚΑΜΙΑ εκλογική διαδικασία, να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ καν. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΘΕ νόμιμης δράσης τους. Μόνο έτσι πείθεις τον λαό για το πόσο επικίνδυνοι είναι οι ναζήδες, μόνο έτσι καλλιεργείς αντιφασιστική συνείδηση στον κόσμο. Αυτό σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν σημαίνει ότι σταματάς την κινηματική δράση, την πάλη ενάντια στους φασίστες παντού. Το αντίθετο ενισχύεις έτσι τους λαϊκούς, αντιφασιστικούς αγώνες, ενισχύεις τον αντιφασιστικό αγώνα.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.