.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΟΣΥ: Η ΕΑΣ καταγγέλλει απόπειρα κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία με εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΣΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ (4808/21)

Η Διοίκηση της ΟΣΥ, με μια κουτοπόνηρη τακτική , σε συνεργασία με το προεδρείο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ και τη βοήθεια της Ενότητας ( διασπαστικό της ΔΑΚΕ) προσπαθούν να εφαρμόσουν το άρθρο 94 του νόμου Χατζηδάκη (4808/2021) που στην ουσία θέλει να καταργήσει το απεργιακό μας δικαίωμα .

Το ιστορικό έχει ως εξής:

Στις 3 Μάη 2022 επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή από την ΟΣΥ στο Συνδικάτο, εξώδικη κλήση – πρόκληση για διαπραγμάτευση της παραγράφου 7 του άρθρου 21 του νόμου 1264 /1982. Η διαπραγμάτευση αφορούσε τα εξής:

Το προσωπικό ασφαλείας κατά την διάρκεια απεργίας

Το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας δηλαδή στην πραγματικότητα απεργοσπαστικό μηχανισμό που προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη.

Προσκληση_σε_διαπραγματευση (ΕΔΩ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΣΥ)

Το προεδρείο του Συνδικάτου που το απαρτίζουν οι ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ, αντί όπως όφειλαν να συγκαλέσουν ΑΜΕΣΑ το Διοικητικό συμβούλιο, ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ για ένα μήνα και πλέον το εξώδικο και ανταπάντησαν με επίσης εξώδικη γνωστοποίηση δήλωση με ένα κατάπτυστο και άθλιο περιεχόμενο με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ενημερώνουν την Διοίκηση ότι «αν εργαστούν οδηγοί μέρα απεργίας, θα είναι μικρό το συγκοινωνιακό έργο και θα κινδυνεύουν από το επιβατικό κοινό».

Δήλωση (ΕΔΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚΕ)

Αντί δηλαδή να υπερασπιστούν το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία θέτουν στην διοίκηση το ερώτημα:

«Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να εξασφαλίσει την ασφαλή και απρόσκοπτη για τους εργαζόμενους στο τιμόνι, ημιλειτουργία της συγκοινωνίας σε καιρό απεργίας.»

Αντί δηλαδή να υπερασπιστούν το συνταγματικό απεργιακό μας δικαίωμα το έβγαλαν ΚΑΙ ΑΥΤΟ στο παζάρι.

Το κουτοπόνηρο τώρα της υπόθεσης από πλευράς Διοίκησης ΟΣΥ και ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ του Συνδικάτου:

Για να μην τους πάρουμε χαμπάρι (φοβούμενοι αντιδράσεις ) ότι θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο Χατζηδάκη, σε κανένα από τα δύο εξώδικα δεν κάνουν αναφορά στον νόμο 4808/21 αλλά η μεν ΟΣΥ μιλάει για το άρθρο 21 του 1264/82 με την προσθήκη «ως ισχύει» και στο εξώδικο του Συνδικάτου ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή αναφορά για τον νόμο Χατζηδάκη!

Η κουτοπονηριά, η αθλιότητα και η προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων μέσα σε δύο εξώδικα.

Σαν ΕΑΣ δεν θα πούμε παρά δύο φράσεις προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προς την διοίκηση της ΟΣΥ και προς ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ:

  • Βάλτε τα εξώδικά σας και την κουτοπονηριά σας εκεί που δεν βλέπει ήλιος ( Σαίξπηρ)
  • Κάτω τα ξερά σας από την απεργία (εργατικό κίνημα)

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΣ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.